Czerwony pokój :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 16:35   #301
awusia
Zadomowienie

Dot.: Czerwony pokój :)

Cześć dziewczyny!
Zachęcona pozytywnymi komentarzami na temat karmazynowego przypływu wymalowałam nim jedną ścianę w salonie i dwie w kuchni. Połączyłam go z Pastelową Brzoskwinią na pozostałych ścianach i jestem zachwycona. Dokupiłam białą kanapę- stoi na tej karmazynowej ścianie i czarny stolik. Jest cudnie Nigdy wcześniej nie lubiłam tego koloru, ale naprawdę nie żałuję. Tylko radzę stosować tą czerwień na pojedynczych ścianach, bo inaczej kolor bardzo męczy oczy.
Została mi kuchnia. Co radzicie do tej czerwieni- białe czy czarne szafki? Blat będzie szary i metalowe panele na ścianach..
awusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 19:23   #302
klada
Zakorzenienie

Witam
Nie bede oryginalna Chce pomalowac pokoj na czerwono-zolty (taki piaskowy, ecre)
Tylko nie wiem jakie dodatki pasuja do takiego zestawu kolorow... I jakiego koloru powinna byc kanapa?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 21:12   #303
aanitkaa
Zadomowienie

uwielbiam połaczenie czerwieni z bielą i czernia hmmmm

klada ja na ścianie czerwonej dałabym dodatki zólte (piaskowe, ecre) np z nyką czerwieni a na scianie zóltej (piaskowe, ecre) dałabym czerwone

wiecie może co to za kolor lub farba ta jasna na czerwonym ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image6.jpg (35,7 KB, 224 załadowań)

aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 22:35   #304
klada
Zakorzenienie

Ale chodzi mi o dodatki tj wazony, swieczki, lampy
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-06-04, 09:00   #305
aanitkaa
Zadomowienie

mi tez o to chodzi
tzn jak na scianie czerwonej bedziesz miała kanape to nałóz na nia jasną narzute a na to czerwone poduchy (i odwrotnie na jasnej scianie czerwona kanapa + jasne pduchy)
jak np na jasnej scianie bedziesz miała jakąś półke, komode itp to połóż na niej np czerwone świeczki (lub odwrotnie)
chodzi mi o to zeby na czerwonym tle widac było jasne dodatki a na jasnym tle czerwone dodatki
tak żeby było widac ten piekny kotrast ( wkleiłam przykładowe fotki gdzie widac kontrast)
a np dywanik, obrusik, mata czy rzeczy znajdujące sie na srodku mozesz dac i czerwone i jasne ale ładniej beda wyglądac czerwone lub czerwone z jasnym akcentem
a mozna wiedziec ile bedziesz miec scian czerwonych ile jasnych (jesli jeszcze nie pomalowałas scian to ten jasny proponuje ci taki jak na pierwszym zdjeciu na zywo wyglada pieknie tez chce sobie taki walnac obok czerwonej sciany a mam taka kanape wiec akurat bedzie pasowało)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image6.jpg (35,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg handg_living_200_1.jpg (10,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galer3-m.jpg (40,2 KB, 146 załadowań)

Edytowane przez aanitkaa
Czas edycji: 2009-06-04 o 09:04
aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 15:24   #306
tinkussia
Zadomowienie

A mi się czerwony+ ercu wydaje strasznie oklepany... sama mam czerwone pasy na białej ścianie, plus granatowe dodatki
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 18:04   #307
klada
Zakorzenienie

jedna czerwona + 3 jasnozolte
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-09, 21:52   #308
andziaj1984
Przyczajenie

A co sądzicie o czerwonej scianie i 3 pozostale szare widzialam dzisija na filnie i nawet fajnie to wyglada
andziaj1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:36   #309
klada
Zakorzenienie

moja kolezanka ma pokoj czerwono- szary i zle nie wyglada to Tylko strasznie ciemny byl, taki przygnebiajacy....
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-06-12, 10:32   #310
awusia
Zadomowienie

Ja mam jedną czerwoną i "pastelową brzoskwinię" na reszcie. Taka złamana biel bym powiedziała, na początku chciałam szary, tylko tak bardzo dołująco mi się wydawało.
awusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 12:05   #311
Piksi1
Rozeznanie

GG do Piksi1

Myślę, że meble i panele powinny być dość jasne. Za to z dodatkami mozna poszaleć. Jeśli jesteś odważna mogłabyć spróbować do tych ścian np. jakieś bibeloty, pudelka, rolety, poduszki itp. w kolorze fuksi. To znacyz takiej hm... nie wiem jak nazwać taki kolor, ale wyobrażam go sobie. NApenwo coś dopasujesz. Jeśli wymieniasz tapczan dobrze jakby był beżowy, wiem ze się brudzi, ale efekt będzie. Albo dla wygody może być on w kolorze dodatków a na niego jakać bęzowa narzuta. I poduszki ciemno różowe (też takie jak inne dodatki).
Taka jest moja wizja, ale hcyba dla odważnych. Ja bym sie bała tak urządzić pokój.
Powodzenia.
Piksi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-18, 16:47   #312
silvia1995
Przyczajenie

GG do silvia1995
Exclamation Czerwony pokój :)

Hejka jestem Sylwia.
Mam pomarańczowe ściany ale chciałabym je przemalować na czerwono..lecz mam mały problem...dodatki mam pomarańczowe a nie zarabiam na życie jeszcze i do tego mam mały pokój...
Pomóżcie !!
silvia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 07:49   #313
szonja
BAN stały

Aanitkaa, ten pokój z czerwienia jest boski Bardzo mnie się podoba. Ciekawa jestem czy taki dywan by pasował do całości? Nie jest za ciemny?
szonja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 13:33   #314
czerwon
Przyczajenie

Witam.
Chcialabym pomalować cały pokój na czerwono z białym sufitem bez zadnego połaczenia.
Co o tym myślicie. Zaznaczam ze wiekzosc czasu sspedzam w tym pokoju. Naroznik szary
czerwon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 21:10   #315
Tsuke
Przyczajenie

Witam ja mam ten sam problem kupiłam już czerwoną farbę i nie wiem jakie dodatki będą pasować !!!!!
Tsuke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 12:38   #316
Rutka94
Przyczajenie

Dot.: remont--dodatki do czerwonych scian

Witam Wszystkich!!!

Piszę, ponieważ mam problem z dobraniem koloru ścian.
Kupiłam krwisto czerowną sofę i mam zamiar pomalować ściany : dwie na podobną czerwień i dwie np na jakiś złocisty nie wiem jednak jak to będzie wyglądać ... Kolory będę dobierać w oparciu o kolor sofy ...
Cały wystrój ma być nowoczesny ale również ciepły i przytulny
Rutka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 14:44   #317
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rutka94 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich!!!

Piszę, ponieważ mam problem z dobraniem koloru ścian.
Kupiłam krwisto czerowną sofę i mam zamiar pomalować ściany : dwie na podobną czerwień i dwie np na jakiś złocisty nie wiem jednak jak to będzie wyglądać ... Kolory będę dobierać w oparciu o kolor sofy ...
Cały wystrój ma być nowoczesny ale również ciepły i przytulny
Według mnie na czerwono powinna być pomalowana ściana przeciwległa do tej, na której będzie kanapa, i to jedna, bo dwie to za dużo. Jedyny ciepły kolor który mogę zaproponować to ecru ja jednak resztę pomalowałabym na biało.
i czerwień wybrałabym jednak trochę bardziej stonowaną od tej kanapowej, idealnego jej odcienia w farbie na pewno nie znajdziesz
Stary 2010-01-17, 16:17   #318
madie
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny

Postanowiłam poprosić Was o pomoc w tym właśnie wątku, ponieważ nie mam pomysłu na swoją sypialnię z czerwoną ścianą (jesień jarzębinowa Nobiles).
Sypialnia wymaga porządnego wykończenia a tak jak na zdjęciach wygląda od prawie roku, bo nie mam wciąż pomysłu. Pokój jest malutki (ok 11m). Nie podoba mi się, bo nie jest w najmniejszym nawet stopniu przytulny To co w nim się znajduje to na razie zbieranina rzeczy Docelowo chciałabym zostawić lampę i narzutę autorstwa mojej mamy (więc same rozumiecie, chcę żeby została). Lubię moją czerwoną ścianę, beżu na pozostałych niekoniecznie.
Zastanawiałam się czy może pomalować tą ścianę z łóżkiem tą czerwienią właśnie, ale nie wiem czy zrobi się przytulnie, czy może ciasno zamiast przytulnie
Poradźcie mi jak wykończyć ten pokój. Chętnie pójdę w folklor, jakieś ludowe klimaty przetykane może nowoczesnością, ale sama nie wiem jak to zrobić "z głową".
Co sądzicie??
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 16:33   #319
Rutka94
Przyczajenie

madie ... hmmm jak dla mnie to rzeczywiście tą ścianę gdzie jest łóżko możnaby pomalować również na czerwień a resztę pozostawić jak jest tylko nie wiem właśnie czy nie wyszłoby za ciemno ... a poza tym tu gdzie jest okno wstawiłabym jakieś czerwonawe żaluzje lub (widziałam w sklepie takie świetne frendzelki które naprawde świetnie wyglądają , można je jakoś ciekawie upiąć)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 16:45   #320
madie
Zakorzenienie

Cytat:
madie ... hmmm jak dla mnie to rzeczywiście tą ścianę gdzie jest łóżko możnaby pomalować również na czerwień a resztę pozostawić jak jest tylko nie wiem właśnie czy nie wyszłoby za ciemno ... a poza tym tu gdzie jest okno wstawiłabym jakieś czerwonawe żaluzje lub (widziałam w sklepie takie świetne frendzelki które naprawde świetnie wyglądają , można je jakoś ciekawie upiąć)
No właśnie, pomalować na czerwono czy nie pomalować. Z tymi frędzelkami czerwonymi to wtedy może być ciekawie Na razie właśnie nic nad oknem nie montowałam (żadnych karniszy) bo nie wiem czy uszyć rzymską roletę, czy powiesić coś na karniszu. Zasłon długich na pewno nie planuję, bo po pierwsze ciasno tam pod oknem (a jakoś muszę dojść do łóżka ) po drugie to jeszcze by chyba zmniejszyło pokój (wydawałoby się tak ciężko)
Myślałam nad tym żeby ten beż na ścianie z oknem zastąpić bielą, ale okna drewniane mają taki kremowy odcień i nie wiem czy wtedy nie wyglądałyby tak jakoś żółto, jak stare i brudne.
Mam więc spory problem
Wiem, że jasne meble byłyby lepsze, szczególnie łóżko powinno mieć pod spodem przestrzeń (wyglądałoby pewnie subtelniej) ale cóż jest jakie jest, no i na razie go nie wymienię.

A może jakieś wzory na tej ścianie z łóżkiem, tylko nie wiem czy jestem taka odważna i czy nadmiar wzorów nie pogorszy sprawy
Stary 2010-01-17, 16:46   #321
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Postanowiłam poprosić Was o pomoc w tym właśnie wątku, ponieważ nie mam pomysłu na swoją sypialnię z czerwoną ścianą (jesień jarzębinowa Nobiles).
Sypialnia wymaga porządnego wykończenia a tak jak na zdjęciach wygląda od prawie roku, bo nie mam wciąż pomysłu. Pokój jest malutki (ok 11m). Nie podoba mi się, bo nie jest w najmniejszym nawet stopniu przytulny To co w nim się znajduje to na razie zbieranina rzeczy Docelowo chciałabym zostawić lampę i narzutę autorstwa mojej mamy (więc same rozumiecie, chcę żeby została). Lubię moją czerwoną ścianę, beżu na pozostałych niekoniecznie.
Zastanawiałam się czy może pomalować tą ścianę z łóżkiem tą czerwienią właśnie, ale nie wiem czy zrobi się przytulnie, czy może ciasno zamiast przytulnie
Poradźcie mi jak wykończyć ten pokój. Chętnie pójdę w folklor, jakieś ludowe klimaty przetykane może nowoczesnością, ale sama nie wiem jak to zrobić "z głową".
Co sądzicie??
jeżeli nie lubisz bęzowych ścian to może położyć na nie tapetę w jakiś folklorystyczny wzorek, ale w biało-szarych kolorach? myślę, że bardzo ożywiłoby to pokój, poza tym jakieś ładne kolorowe firanki/zasłony, może lustro ze zdobioną ramą?

malowania drugiej ściany na czerwono nie polecam, optycznie pokój bardzo by się zmniejszył
Stary 2010-01-17, 16:52   #322
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
jeżeli nie lubisz bęzowych ścian to może położyć na nie tapetę w jakiś folklorystyczny wzorek, ale w biało-szarych kolorach? myślę, że bardzo ożywiłoby to pokój, poza tym jakieś ładne kolorowe firanki/zasłony, może lustro ze zdobioną ramą?

malowania drugiej ściany na czerwono nie polecam, optycznie pokój bardzo by się zmniejszył
Tinkussia świetny pomysł z tą tapetą! Masz rację, przydały się jeszcze jakiś kolor prócz tej czerwieni. Myślisz że dobrze byłoby wytapetować całą ścianę?? I czy wieszać coś na niej potem? Obrazki czy coś...
Tak, lustro w ramie mi się marzy, mam obok nocnej szafki jeszcze komodę, i myślałam żeby nad nią powiesić takie lustro.
A co wtedy zrobić z tym beżem na ścianie z oknem?? Na biało, czy jakiś bliski bieli kolor??
Stary 2010-01-17, 17:01   #323
Rutka94
Przyczajenie

a co do mojego pokoju : biel raczej nie wchodzi w grę bo przez 15 lat mam okropną białą tapetę i już nie mogę na nią patrzeć ...
...hmmm w sumie nad ecru się nie zastanawiałam a może rzeczywiście całkiem fajnie by to wyglądało ... tylko sądzę że jak pomaluję tak 3 ściany to będzie zbyt monotonnie ;/ a tak wogóle to może wstawię jeszcze kilka fot z pokoju żeby lepiej ocenić ... oczywiście ustawienie mebli też mam zamiar zmienić sofa raczej będzie stać w tym zagłębieniu gdzie stoją szafy
Stary 2010-01-17, 17:14   #324
madie
Zakorzenienie

Rutka, a może mogłabyś naszkicować swój pokój?? Nie mogę się połapać na których ścianach masz drzwi Jest to pokój przejściowy tak?? Trzeba by znaleźć fajne miejsce na rzucenie tej czerwieni na ścianę,ale ja sądzę, że nie powinna to być ściana na której są drzwi( chyba że pomalujemy jedną z tych wnęk), ani ściana z oknem.

A no i czy zamierzasz wymianę np. dywanu czy firan??

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2010-01-17 o 17:16
Stary 2010-01-17, 17:20   #325
Rutka94
Przyczajenie

tak sobie myślę i wymyśliłam że na tej ścianie gdzie jest łóżko mogłabyś przykleić fototapetę właśnie troche poszperałam w allegro i znalazłam coś takiego : sądzę że gdybyś wtedy pomalowała na biało ścianę z oknem wyglądałoby super ... moja koleżanka na fototapetę i wygląda to genialnie ... ale nie wiem czy akurat tobie takie coś by się podobało
Stary 2010-01-17, 17:24   #326
madie
Zakorzenienie

No właśnie nie przepadam za fototapetami, uważam, że świetnie wyglądają w dużych i nowoczesnych pomieszczeniach, a u mnie nawet nie byłoby widać co na niej jest, bo cała ta ściana z łóżkiem jest zastawiona (łóżkiem, szafką nocną i komodą).

A ja znalazłam taki moty na tapecie, myślicie że nadałby się ??? Tylko tu akurat jest beż, nie szary
Stary 2010-01-17, 17:31   #327
madie
Zakorzenienie

podobają mi się jeszcze takie, ale są drogie, albo bardzo drogie Winylowe
Co myślicie??
Stary 2010-01-17, 17:36   #328
Rutka94
Przyczajenie

tak tak pokój jest przejściowy ;/ .... w sumie hmmm to tu wszystko będzie wymienione najprawdopodobniej będą panele wolałabym ciemne ... firnaki też wymieniam miałam właśnie zamir kupić takie frendzelki jak polecałam koleżance i przywiesić na całej długości okna one są do ziemi tylko nie wiem za bardzo jaki kolor ... a co szkicu to byłoby coś takiego xd
Stary 2010-01-17, 17:44   #329
Rutka94
Przyczajenie

podobają mi sie dwie ostatnie

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

ej a ja mam takie pytanie troche odchodzące od tematu ... madie czy ty jeteś jakąś dekoratorką wnętrz czy coś w tym stylu ? Bo masz całkiem ciekawe pomysły i dobre rady ;P
Stary 2010-01-17, 17:50   #330
madie
Zakorzenienie

Cytat:
podobają mi sie dwie ostatnie

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

ej a ja mam takie pytanie troche odchodzące od tematu ... madie czy ty jeteś jakąś dekoratorką wnętrz czy coś w tym stylu ? Bo masz całkiem ciekawe pomysły i dobre rady ;P
gdybym była dekoratorką to moja sypialnia nie wyglądałaby tak jak wygląda
Mam ogromne problemy z dekoracją swojego mieszkania, ale wiesz jak jest, czasem łatwiej doradzić komuś a wymyśleć coś dla siebie trudno strasznie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości