![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwony pokój :)
Cześć dziewczyny!
Zachęcona pozytywnymi komentarzami na temat karmazynowego przypływu wymalowałam nim jedną ścianę w salonie i dwie w kuchni. Połączyłam go z Pastelową Brzoskwinią na pozostałych ścianach i jestem zachwycona. Dokupiłam białą kanapę- stoi na tej karmazynowej ścianie i czarny stolik. Jest cudnie ![]() Została mi kuchnia. Co radzicie do tej czerwieni- białe czy czarne szafki? Blat będzie szary i metalowe panele na ścianach.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie bede oryginalna ![]() Tylko nie wiem jakie dodatki pasuja do takiego zestawu kolorow... I jakiego koloru powinna byc kanapa?
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
uwielbiam połaczenie czerwieni z bielą i czernia hmmmm
klada ja na ścianie czerwonej dałabym dodatki zólte (piaskowe, ecre) np z nyką czerwieni a na scianie zóltej (piaskowe, ecre) dałabym czerwone ![]() wiecie może co to za kolor lub farba ta jasna na czerwonym ??
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Ale chodzi mi o dodatki tj wazony, swieczki, lampy
![]()
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
mi tez o to chodzi
![]() tzn jak na scianie czerwonej bedziesz miała kanape to nałóz na nia jasną narzute a na to czerwone poduchy (i odwrotnie na jasnej scianie czerwona kanapa + jasne pduchy) jak np na jasnej scianie bedziesz miała jakąś półke, komode itp to połóż na niej np czerwone świeczki (lub odwrotnie) chodzi mi o to zeby na czerwonym tle widac było jasne dodatki a na jasnym tle czerwone dodatki tak żeby było widac ten piekny kotrast ( wkleiłam przykładowe fotki gdzie widac kontrast) a np dywanik, obrusik, mata czy rzeczy znajdujące sie na srodku mozesz dac i czerwone i jasne ale ładniej beda wyglądac czerwone lub czerwone z jasnym akcentem a mozna wiedziec ile bedziesz miec scian czerwonych ile jasnych (jesli jeszcze nie pomalowałas scian to ten jasny proponuje ci taki jak na pierwszym zdjeciu na zywo wyglada pieknie tez chce sobie taki walnac obok czerwonej sciany a mam taka kanape wiec akurat bedzie pasowało)
Z czasem słowa stygną, więc odświeżaj je.... Edytowane przez aanitkaa Czas edycji: 2009-06-04 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
A mi się czerwony+ ercu wydaje strasznie oklepany... sama mam czerwone pasy na białej ścianie, plus granatowe dodatki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
jedna czerwona + 3 jasnozolte
![]()
![]() |
#308 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o czerwonej scianie i 3 pozostale szare widzialam dzisija na filnie i nawet fajnie to wyglada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
moja kolezanka ma pokoj czerwono- szary i zle nie wyglada to
![]() ![]()
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Ja mam jedną czerwoną i "pastelową brzoskwinię" na reszcie. Taka złamana biel bym powiedziała, na początku chciałam szary, tylko tak bardzo dołująco mi się wydawało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Myślę, że meble i panele powinny być dość jasne. Za to z dodatkami mozna poszaleć. Jeśli jesteś odważna mogłabyć spróbować do tych ścian np. jakieś bibeloty, pudelka, rolety, poduszki itp. w kolorze fuksi. To znacyz takiej hm... nie wiem jak nazwać taki kolor, ale wyobrażam go sobie. NApenwo coś dopasujesz. Jeśli wymieniasz tapczan dobrze jakby był beżowy, wiem ze się brudzi, ale efekt będzie. Albo dla wygody może być on w kolorze dodatków a na niego jakać bęzowa narzuta. I poduszki ciemno różowe (też takie jak inne dodatki).
Taka jest moja wizja, ale hcyba dla odważnych. Ja bym sie bała tak urządzić pokój. ![]() Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
![]()
Hejka jestem Sylwia.
Mam pomarańczowe ściany ale chciałabym je przemalować na czerwono..lecz mam mały problem...dodatki mam pomarańczowe a nie zarabiam na życie jeszcze ![]() Pomóżcie !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
BAN stały
|
Aanitkaa, ten pokój z czerwienia jest boski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Witam.
Chcialabym pomalować cały pokój na czerwono z białym sufitem bez zadnego połaczenia. Co o tym myślicie. Zaznaczam ze wiekzosc czasu sspedzam w tym pokoju. Naroznik szary |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
|
Witam ja mam ten sam problem kupiłam już czerwoną farbę i nie wiem jakie dodatki będą pasować !!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Dot.: remont--dodatki do czerwonych scian
Witam Wszystkich!!!
Piszę, ponieważ mam problem z dobraniem koloru ścian. Kupiłam krwisto czerowną sofę i mam zamiar pomalować ściany : dwie na podobną czerwień i dwie np na jakiś złocisty nie wiem jednak jak to będzie wyglądać ... Kolory będę dobierać w oparciu o kolor sofy ... Cały wystrój ma być nowoczesny ale również ciepły i przytulny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i czerwień wybrałabym jednak trochę bardziej stonowaną od tej kanapowej, idealnego jej odcienia w farbie na pewno nie znajdziesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Postanowiłam poprosić Was o pomoc w tym właśnie wątku, ponieważ nie mam pomysłu na swoją sypialnię z czerwoną ścianą (jesień jarzębinowa Nobiles). Sypialnia wymaga porządnego wykończenia a tak jak na zdjęciach wygląda od prawie roku, bo nie mam wciąż pomysłu. Pokój jest malutki (ok 11m). Nie podoba mi się, bo nie jest w najmniejszym nawet stopniu przytulny ![]() ![]() Zastanawiałam się czy może pomalować tą ścianę z łóżkiem tą czerwienią właśnie, ale nie wiem czy zrobi się przytulnie, czy może ciasno zamiast przytulnie ![]() Poradźcie mi jak wykończyć ten pokój. Chętnie pójdę w folklor, jakieś ludowe klimaty przetykane może nowoczesnością, ale sama nie wiem jak to zrobić "z głową". Co sądzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
madie ... hmmm jak dla mnie to rzeczywiście tą ścianę gdzie jest łóżko możnaby pomalować również na czerwień a resztę pozostawić jak jest tylko nie wiem właśnie czy nie wyszłoby za ciemno ... a poza tym tu gdzie jest okno wstawiłabym jakieś czerwonawe żaluzje lub (widziałam w sklepie takie świetne frendzelki które naprawde świetnie wyglądają , można je jakoś ciekawie upiąć)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam nad tym żeby ten beż na ścianie z oknem zastąpić bielą, ale okna drewniane mają taki kremowy odcień i nie wiem czy wtedy nie wyglądałyby tak jakoś żółto, jak stare i brudne. Mam więc spory problem Wiem, że jasne meble byłyby lepsze, szczególnie łóżko powinno mieć pod spodem przestrzeń (wyglądałoby pewnie subtelniej) ale cóż jest jakie jest, no i na razie go nie wymienię. A może jakieś wzory na tej ścianie z łóżkiem, tylko nie wiem czy jestem taka odważna i czy nadmiar wzorów nie pogorszy sprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
malowania drugiej ściany na czerwono nie polecam, optycznie pokój bardzo by się zmniejszył |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, lustro w ramie mi się marzy, mam obok nocnej szafki jeszcze komodę, i myślałam żeby nad nią powiesić takie lustro. A co wtedy zrobić z tym beżem na ścianie z oknem?? Na biało, czy jakiś bliski bieli kolor?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
a co do mojego pokoju : biel raczej nie wchodzi w grę bo przez 15 lat mam okropną białą tapetę i już nie mogę na nią patrzeć ...
...hmmm w sumie nad ecru się nie zastanawiałam a może rzeczywiście całkiem fajnie by to wyglądało ... tylko sądzę że jak pomaluję tak 3 ściany to będzie zbyt monotonnie ;/ a tak wogóle to może wstawię jeszcze kilka fot z pokoju żeby lepiej ocenić ... oczywiście ustawienie mebli też mam zamiar zmienić sofa raczej będzie stać w tym zagłębieniu gdzie stoją szafy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Rutka, a może mogłabyś naszkicować swój pokój?? Nie mogę się połapać na których ścianach masz drzwi
![]() A no i czy zamierzasz wymianę np. dywanu czy firan?? Edytowane przez madie Czas edycji: 2010-01-17 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
tak sobie myślę i wymyśliłam że na tej ścianie gdzie jest łóżko mogłabyś przykleić fototapetę właśnie troche poszperałam w allegro i znalazłam coś takiego : sądzę że gdybyś wtedy pomalowała na biało ścianę z oknem wyglądałoby super ... moja koleżanka na fototapetę i wygląda to genialnie ... ale nie wiem czy akurat tobie takie coś by się podobało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie przepadam za fototapetami, uważam, że świetnie wyglądają w dużych i nowoczesnych pomieszczeniach, a u mnie nawet nie byłoby widać co na niej jest, bo cała ta ściana z łóżkiem jest zastawiona (łóżkiem, szafką nocną i komodą).
A ja znalazłam taki moty na tapecie, myślicie że nadałby się ??? Tylko tu akurat jest beż, nie szary |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
podobają mi się jeszcze takie, ale są drogie, albo bardzo drogie
![]() ![]() Co myślicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Przyczajenie
|
tak tak pokój jest przejściowy ;/ .... w sumie hmmm to tu wszystko będzie wymienione najprawdopodobniej będą panele wolałabym ciemne ... firnaki też wymieniam miałam właśnie zamir kupić takie frendzelki jak polecałam koleżance i przywiesić na całej długości okna one są do ziemi tylko nie wiem za bardzo jaki kolor ... a co szkicu to byłoby coś takiego xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Przyczajenie
|
podobają mi sie dwie ostatnie
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- ej a ja mam takie pytanie troche odchodzące od tematu ... madie czy ty jeteś jakąś dekoratorką wnętrz czy coś w tym stylu ? Bo masz całkiem ciekawe pomysły i dobre rady ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ogromne problemy z dekoracją swojego mieszkania, ale wiesz jak jest, czasem łatwiej doradzić komuś a wymyśleć coś dla siebie trudno strasznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.