|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Lindsley nie jestem w stanie Ci powiedziec jak dlugo jest wazny.Bo w roznych bankach uzyskalam rozne odpowiedzi. Mowili, ze m-c, 3 lub 6 i badz tu czlowieku madry
Specjalnie otworzylam sobie konto walutowe, zeby mi nie przeliczyli po swoim kursie kasy, tylko w Ł przelali. A no i najwiekszy problem to ilosc bankow, w ktorych w ogole mozna wplacic czek do inkasa....znalazlam takich chyba 5 i w kazdym trzeba miec konto osobiste minimum 3 m-ce.Na szczescie moj bank byl jednym z nich - ufffAle to tylko w naszym kraju jest mozliwe, zeby czek mozna bylo zrealizowac tylko w kilku bankach i na dodatek czekac na to 3 m-ce |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję, że będzie ok... Mój bank raczej nie robi problemów, jestem z niego póki co zadowolona...
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
ldii to fajnie sie masz ze dopiero rano bo mnie juz wieczorem polozyli...musisz byc na czczo ale co nie?? a sama sobie date wybralas??
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- A w carrefourze były kocyki cienkie za 14zł i jak jeszcze będą to się skuszę...
|
|
#666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za słowo ![]() wkurzył mnie przed Kościołem ![]() nie wylogował się dobrze z nk zanim przyszłam.... i conieco przeczytałam jak się umawia z koleżankami z pracy jak ciepło się do siebie odzywają ![]() jeszcze zaraz przychodzi ta pieprzona baba Cytat:
![]() mnie rodzice i teściowie obiecali, dlatego liczę. Ale jeszcze trza się z teściową poużerać żeby dała kaskę przed porodem a nie wierzyła w zabobony Cytat:
![]() ale Darusia będzie miała marcowo-kwietniowe dzieciątko więc jeszcze chłodno może czymś innym się sugerują niż my wiosenno-letnie mamusie ![]() Cytat:
![]() Nic się nie bój, jak Lu już tyle wyczekała to i do jutra wyczeka Lindsley pamiętaj żeby odrazu dać Nam znać co z Aldii Elcia nie przejmuj się, ja tak mam co drugi dzień ![]() Lezie już mój gość.... wrrrrrrrr |
||||
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy... Ale po remoncie zamierzam się ulotnić na kilka dni... Ale pewnie na styczeń się jeszcze załapię...
Cytat:
Wrzuć na luz... Olej wszystko co mówi... A Tz-a po wizycie naprostuj... Tak, bo wtedy przyjeżdża siostra Tz-a ![]() Przecież ja zawsze na stanowisku Jutro tylko się do szefa wybieram i mam nadzieję, że zajmie mi to pół godzinki, wrazie co piszę sms-ka do Ciebie![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Kakusia teściowa jeszcze siedzi? Miałam jechać za chwile do koleżanki ale dzwoniła, że bratowa ją na imieniny zaprosiła i nie da rady Buuu a chciałam poznać jej synka i pooglądać sobie ciuszki od niej... Kurcze wg planów to miałam mieć już dziś prawie wszystkie ciuszki co dostanę a nie mam nic Może za tydzień będzie już część Już bym chciała przejrzeć policzyć i wiedzieć na czym stoję
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Muminek moj gin juz tydzien temu chcial mnie do szpitala polozyc, bo szyjka wlasciwie zgladzona, mala wpasowana w kanal rodny i akcja moze sie zaczac w kazdej chwili.Ale sie uparlam, ze dam rade poczekac ten tydzien w domku
Sam mi wyznaczyl taka date.Mial tylko powiedziane, ze nie 19
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie wy jesteście?
Kakusie porwała teściowa tym razem... ![]() Aldii jedzie na porodówkę... ![]() Reszta to już nie wiem
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to móvia: im mniej viesz, tym lepiej śpisz...I tak vas czasem podczytuję viec pozvoliłam sobie napisać ![]()
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() My juz po obiedzie u tesciowej ![]() Moj tz nie ma ani gg ani nk, nie lubi kompa za bardzo wiec mam spokoj ![]() Ciotka mnie wyprowadzila z rownowagi, stwierdzila ze mamy nic nie kupowac bo sie zdazy!! Zadnych butelek bo to najwyzej tz skoczy do sklepu i kupi!! Noszzzzzz kurrrrrrr..... dopiero jak powiedzialam krotko" rozumiem ze chcesz nam to kupic?" to jakos temat zaprzestal byc najwazniejszy
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
o mamo....
przeżyłam.... od 15:30 do 19 siedziała i jeszcze ją musieliśmy odprowadzić.... Wymęczyła mnie, wynudziła, eh i tak byłam/starałam się być miła.Ale jak Wam opowiem Jej mądrości to padniecie.... Tylko teraz wolę nie wypisywać bo zaraz TŻ mnie z neta zrzuci bo chce kompa na 1h... Także wrócę niebawem |
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no chyba nie aż 5 lat? Zawsze możesz Tz-a z małą wysłać do kina albo dłuuuugi spacer i się zdrzemnąć ![]() Kakusia godzinka minęła... A ja nawet farby nie kupiłam, bo leroy'a zamykają w ndz o 20 a myślałam że o 21 ![]() Za to kupiłam w carrefourze synusiowi cienki kocyk
|
|
#675 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu gratuluje 4
![]() Ty to się masz z teściówką Czekam na relacje ![]() Lindsley, z czego kocyk? Aldii jutro wyczekuje wieści o Tobie i Lu ![]() My kupiliśmy łózeczko ale małż odnowi Do tego dostaliśmy ochraniacz, pościel i prześcieradła ![]() Fota z netu, dla zobrazowania łóżeczka
|||||||||||||||||||||
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was ale jest mi tak zimno i mam dreszcze, że idę do łóżka... to chyba z niewyspania.
Odezwę się jutro Zgadnij ładne łóżeczko |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko ładne
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyśpij się dobrze, co by jutro mieć siły... Ja też zmykam pod prysznic ale zajrzę jeszcze tutaj...
|
|
#679 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, Lindsley
![]() Lindsley śliczny kocyk Podobne widzieliśmy w Lidl Idę w ślady Kakusi Dobranoc dziewczynki
|||||||||||||||||||||
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane, kciuki trzymajcie nadal
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii trzymam kciuki za Twój wielki dzień
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki... Dawno w lidlu nie byłam... Dziewczyny jak będziecie wiedziały o jakiś promocjach to dawajcie znać na wątku... Może ktoś skorzysta...
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy w biedronce juz ktos wczesniej chyba pisal, bodziaki po 2 szt 14,99 ale powiem wam szczerze ze np u mnie mozna takie rzeczy kupic taniej a na prawde ladniejsze, 9,99 placilam za bodziaki z napisami" moja mama jest ladniejsza od twojej" i "moj tata jest silniejszy niz twoj"a te z biedronki po obejrzeniu takie sobie...
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- ale niestety u mnie nie ma nawet reala ani tesco
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby tatuś chodził dumny![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Obudziłam się dziś z dziwnym bólem brzucha, w sumie to nie wiem czy brzuch czy skóra na nim... W okolicach pępka, to może po prostu pępek ma zamiar wyskoczyć niedługo?? Poza tym śniło mi się, że uczyłam się jeździć traktorem I to z brzuchem i też mnie właśnie przez sen bolało...A może to ze stresu? Zaraz po śniadanku jadę do szefa zawieźć zwolnienie i się dowiedzieć czemu nie mam wypłaty jeszcze na koncie a tu już 18.01 ![]() Od Aldii wiadomości jeszcze nie ma... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Kakusia mam nadzieję, że nie uciekniesz i piszesz co tam teściowa wymyśliła ![]() Idę po śniadanko, ubieram się i wracam tutaj A potem do szefa![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Aldii napisała Leżę na sali porodowej, o 11 mam cesarkę Napisałam, że trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło gładko i żeby szybciutko wracała do nas z małą LU ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Kakusia a jak TY się wgl czujesz? Bo wczoraj to pisałaś, że nie najlepiej...
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ten sklep sie nawet jakos nie nazywa, po prostu jest napisane cos tam ubierz sie u nas, taka nie firmowka.[COLOR="Silver"][/QUOTE] o jejku ale fajnie aldi bedzie juz niedlugo miala swojego bąbelka!!
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-01-18 o 10:44 |
|
|
|
|
#687 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem po co mi to było, cały wczorajszy dzień warczałam przez to na TŻta a przecież nie mogłam powiedzieć o co
![]() ale podobnie jak Ty - wiele mogę się wyciągnąć po tym co sama obserwuję..... Olałam.... Cytat:
Byłam miła i rozmowna ale też wyrażałam swoje zdanie czy opinie ![]() A TŻta chciałam naprostować przed snem po niektórych tematach z teściową, ot żeby mieć pewność, że nie zrobimy tak jak ona mówiła, tylko tak jak ustaliliśmy. Trochę się udało, ale i tak nie wszystko, TŻ miał wczoraj bardzo złośliwy humor i wręcz celowo wiele rzeczy mówił mi 'na opak', dlatego do prostowania wrócę jak będzie milszy. No właśnie, wczoraj taki był niemiły i złośliwy dla mnie, a dziś od rana pisze mi eski, taki milusieńki, że aż nie mogę uwierzyć Wczoraj byłam taka zła, że powiedziałam Mu, że nie życzę sobie aby mnie dotykał po brzuszku jak jest taki zmienny bo bawi się wtedy moimi uczuciami... Jednego dnia to zagłaskałby mnie jak kota, niby taki troskliwy i gadający do brzusia, a następnego dnia diabeł wcielony ![]() Cytat:
Cytat:
Temat teściowa: => Dziewczyny przez godzinę nasłuchałam się od niej najgorszych historii jakie ostatnio pokazywali w TV w tych reporterskich programach.... Ja przestałam ostatnio oglądać tv a ta mi wszystko podała w pigułce... Tych z domu baba wyrzuciła, tu małemu dziecku nogę amputowali, tu wojna, tam głód, to zabili dla kasy, tu coś tam...... => Potem zaczęła opowiadać o tym jak 30lat temu nie kupili domu kiedy mieli kasę, bo jej mąż chciał być blisko mamusi..... co ona na to? no zrozum Go, tu ma rodzinę, braci.... => potem baba nie z tej ziemi - zaczęła mi mówić jak mam się zachowywać jak zacznę rodzić => zaczął się temat wyprawki wózek oczywiście po urodzeniu chciała dalej namawiać ale chyba zobaczyła moją minę. => kupiła już różowe buciki ale oczywiście da dopiero po urodzeniu => o kąpaniu dziecka już nie wspomnę - niemalże intruowała mnie jak się to robi (czy ona nie wie ile teraz gazet o tym pisze?) oczywiście twardo stojąc przy tym, żeby w pokoju kąpać ![]() => mój ból głowy - ojej tu miałam jej znów dość.... nic tylko żadne Apapy - Amol Amol Amol... leć do apteki i Amol, kawka i spacer.... Kiedy jej mówię, że mnie ani spacer ani kawa nie pomagają. I dalej - Amol Amol Amol..... ![]() => fajnie, że będę 5min od domu rodzić, byle kiedy wpadną do szpitala w odwiedziny => jej najmłodszy syn jak będzie miał wesele jeszcze w tym roku - moje dziecko będzie miało 5m-cy. I ona mi mówi, że pojedziemy autokarem wszyscy, że odciągne mleko i zostawię mojej mamie która się będzie dzieckiem naszym w tą noc zajmować.... Mówię jej że pojedziemy autem żeby nie być od kogoś zależnym i wrócić w każdej chwili jakby coś się działo, wkońcu 40km a nie 5min od domu! nie nie, autokarem wszyscy.... ło Boziu.... zamilkłam i TŻtowi później powiedziałam stanowczo że żadne autokary.... => kiedy zaczęła mi mówić ile ja to mam odpoczywać spać a nie siedzieć na kompie to się już wnerwiłam (bo widać, że sama tego nie wie tylko od TŻta) i wyżaliłam się jaki to Jej synek jest jaki mi opieprz potrafi dać za to, że leżę i nic nie robię, jak to ostatnio lubi wyrzywać swoją złość i zmęczenie na mnie, ile ja się przez Niego stresuję i łez wylałam.... Co usłyszałam??? "Eeee mój syn taki nie jest" Teraz wiem, że TŻ przy najbliższej okazji powie mamie, że przesadzałam, że wymyśliłam sobie to wszystko - no a komu ona uwierzy? ![]() Później stwierdziłam, że nie ma sensu żalić się jej na syna. Ona i tak zawsze będzie Go bronić i nigdy nie uwierzy, że mnie na rękach nie nosi tak jak ją, że o mnie tak nie dba jak o nią...... Tyle, więcej jej wczorajszych grzechów nawet nie chcę sobie przypominać, żeby sobie z rana ciśnienia nie podnosić.... Lindsley dzisiaj już lepiej, ale wczoraj przed snem złapał mnie dziwny skurcz całego podbrzusza... czułam jakby całe podbrzusze zaczęło się "wsysać" do środka i stwardniało.... Dziś już miększy i lepiej się czuję. I najlepsze - Dzidzia już mnie tak kopie, że wczoraj czułam to na ręce normalnie cały wieczór bawiłam się ze swoim maleństwem - ja pukałam i w tym miejscu Dzidzia odkopywała Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-18 o 11:07 |
|||
|
|
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I że mi bez problemu da wypłatę bo jak nie to![]() Cytat:
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczysz juz niedlugo
moj tz sie smieje, ze moj brzuch "sam sobie chodzi" we wszystkie strony![]() Co do tesciowej- ja ze swoja pogadam, kontakt jest jaki jest, nie rozczulam sie, nie opowiadam, mowie co postanowilismy w razie czego, nie pytam czy bedzie dobrze czy nie, sami podejmujemy decyzje, tak samo tz sie do mnie przeprowadzal, sam podjal decyzje, nie dzwoni do mamusi codziennie, ani tam nie chodzi, idziemy raz na tydzien albo raz na dwa na obiadek, jest calkiem spoko, chociaz szwagierke wystrzelilabym w kosmos!! nie znosze tej głupiej du*y!!!!!!! Tragedia jakas,mowie wam
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Wow Kakusia, dobrze, że już po wizycie.
1.z tv to okropne,że ci tak nagadała. Wiadomo, że nie powinna cię denerwować, a ona wyjeżdża z takimi tematami:/ Ile ona ma w ogóle lat? 2.Hehe, z tym domem obok rodziców to porażka. A przepraszam bardzo ty też nie masz swoich rodziców? Może teoretycznie z nimi byś chciałą mieszkać?Ona jest jakś spaczona:/ 3.Co do porodu, sama wiesz najlepiej, jak sie zachowywać. Może jeszcze by chciała decydować, czy tŻ ma z tobą być czy nie? 4.Z weselem rób tak, jak tobie, a nie jej wygodnie. Jeśli chcesz być mobilna, to bierzcie samo hód i tŻ niech prowadzi. Bez przesady, nie trzeba się na każdym weselu upijać. 5.AAAA, ona jest bezgraniczne zakochana w swoim synu, nie mogę, tragedia, czy ona w ogóle rozumie, co się do niej mówi? Ech, Kakusia, szczerze mówiąc, to nie wiem, jak twój TŻ może być pod tak jej wielkim wpływem, nie wyobrażam sobie tego. Wielki pocieszacz leci do ciebie!Dzisiaj już lepiej z tobą? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Specjalnie otworzylam sobie konto walutowe, zeby mi nie przeliczyli po swoim kursie kasy, tylko w Ł przelali. A no i najwiekszy problem to ilosc bankow, w ktorych w ogole mozna wplacic czek do inkasa....znalazlam takich chyba 5 i w kazdym trzeba miec konto osobiste minimum 3 m-ce.Na szczescie moj bank byl jednym z nich - ufff

No to jeszcze masz trochę tego... Ale w lutym już Cię z wątku nie wypuszczę...

i tak az do porodu, albo opadniecia brzuszka

jak to móvia: im mniej viesz, tym lepiej śpisz...
Spalam troszke...w koncu to byla moja ostatnia przespana noc i dzienna drzemka na najblizsze 5 lat 

przeżyłam.... od 15:30 do 19 siedziała i jeszcze ją musieliśmy odprowadzić.... Wymęczyła mnie, wynudziła, eh i tak byłam/starałam się być miła.