|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Smutno mi wiecie ... Chcę mojego TZ
w sumie to jedyny czas w jakim się rozstaliśmy od początku naszego "razem" to ten czas kiedy ja byłam w szpitalu.. ale wtedy miałam zbyt wiele "atrakcji" żeby odczuć jak mi go brakuje .. Mama mi tylko opisywała jak do niej dzwonił i martwił się a teraz on właśnie skończył kolację po treningu a ja ... pracując na pierdzielonym beznadziejnym i bezużytecznym generatorze wniosków cierpie samotność... mimo tego cudnego zawodzącego miałkotu ciuni zza pleców Chcę TZ |
|
|
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh gratulacje
![]() ja już się przestałam stresować, co ma być to będzie, nic przeciez nie zmienię ![]() próbuję się uczyć na środę na kolowkium ale jakoś nie moge się skupic,a są to zadania rachunkowe które wprost uwielbiam hehe ostatnie takie koło w mojej edukacji i do każdego takiego koła muszę nieźle przysiedzieć żeby to zrozumieć
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też smutno samej więc wiem co czujesz ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
oczywiście dzidzi nie chcę mieć jeszcze conajmniej ze 3 lata ale fajnie jest mieć taki komfort psychiczny że jakby co to żadnego szybkiego ślubu nie trzeba będzie organizować gdzieś w remizie i tak dalej
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie smutaj Kubusiewa . Wiem co czujesz, my często z tżtem jesteśmy daleko od siebie i strasznie tęsknimy .
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje się jak ślimak wyciągnięty ze swojej muszelki.. taka zupełnie bezbronna i nieporadna Niby taka ze mnie feministka .. samodzielna dzielna dziewczyna ale teraz jedyne co mam chęć to zasnąc i obudzić się za tydzień ... najchętniej po całusie mojego TZ buuuuuuuuu |
|
|
|
|
#3638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj juz ciocia kubusewa go wycalowala i mamusia tez mu buziaczkow za dzisiejsza niespodzianke nie pozalowala. Pewnie chlopak niedlugo zacznie wycierac buzie po calusach od wszystkich kobiet |
|||
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szybko minie
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się czuję jakbym całą wieczność go nie tulała.. Wiem, że histeryzuję i zaraz samoa mi napisze że przesadzam i mam się wziąść w garść ale jakoś nie mogę Cały czas myślęco robi a co za tym idzie ślę mu milion smsów i denerwuję się że nie odpisuje .. choć mam świadomość, że w tym samczym towarzystwie dłuuuugo nie odpisze .. Powoli przywyknę ... może
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A dzis sobie kupilam bilety do Polski na marzec, jade z malym na 3 tygodnie (TZ sie smieje, ze jade sobie w podroz poslubna po naszym cywilnym ) pomoc rodzince w slubnych przygotowaniach, porozwozic zaproszenia, ktorych pod koniec stycznia nie uda nam sie rozdac, no i ogolnie sie zrelaksowac na lonie rodziny Tesknic oczywiscie bedziemy, ale i ja bede miala sporo do zalatwienia, a J. postanowil, ze wezmie sobie w pracy wiecej godzin, a do tego chce codziennie na plywalnie pochodzic, wiec tak sobie zorganizujemy czas, zeby tesknienia bylo jak najmniej.
|
||
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam to doskonale. Teraz wlaśnie mija 3 tydzień jak nie ma tżta , a przed nami jeszcze (mam nadzieję), że tylko 5, a nie 7 (bo tż ostatnio mówił, że może się nie udać przesunąć przyjazdu na za 5 tyg. tylko będzie musiał wracać tak jak było planowo - czyli jeszcze 7 ). Dlatego nie smuć się, bo Wam został tylko tydzień. Uśmiechnij się - masz nas. Ja się trzymam .
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odkąd mieszkam razem z TZ, nie mogę przeżyć jak wyjeżdża na dwudniowe szkolenie - źle mi się śpi, źle mi się je, źle mi się pracuje - bo cały czas tęsknię ![]() Tydzień bym nie wytrzymała ... |
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
a on jest tutaj http://www.transportowiec.pl/
|
|
|
|
#3645 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Żartuje oczywiście.
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam wśród znajomych jedna taka parę(małżeństwo) które nigdzie się nie rusza bez siebie...tzn Ona nie może wyjść sobie na dyskoteke czy gdzieś ze znajomymi, bo on jest wtedy nie tyle co zazdrosny co zdenerwowany że ona idzie bez niego...tymczasem on nie ma ochoty iść i ona musi siedzieć w domu...czy to jest normalne waszym zdaniem??Tudzież u mnie jest tak że TŻ czesto do mnie mówi a idź sobie sama...będziesz się dobrze bawić i nie chce ze mną łazić nigdzie...to chyba też nie do końca normalne W przyszłym tyg mam urodziny i idę na koncert bez TŻ bo on nie lubi takiej muzyki...no i stwierdzilam że idę ze znajomymi z którymi napewno będę się świetnie bawić...jakbym miała oglądać się na mojego "starego" to bym siedziała w domu we własne urodziny.Z jednej strony przykro mi że nie potrafi się poświecić ten jeden raz w roku,ale z drugiej strony jak ma mi marudzić całą imprezkę to wolę iść sama
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takze przyszłam tutaj po prostowanie ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-01-17 o 22:42 |
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Związek to przecież kompromisy,więc jedno czasem może się poświęcić dla drugiego ... Poza tym nie o poświecenie tu chodzi ...masz urodziny i twojemu TZ powinno zależeć na tym, żebyś miło spędziła czas i powinno mu zależeć na tym, żeby być z Tobą w tym dniu ![]() A chodzenie wszędzie razem też nie jest zdrowe ... |
|
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, bo mi się wydaje że z mojego TŻ-a to się taka stara dewotka zrobiła
On to juz by chciał dzieci w domu niańczyć(w piłke z synem grac jak on to mówi)...a ja balować Też różnimy się wiekiem...Co do poświęcenia to juz dla mnie raz się poświęcił...Pojechaliśmy do Amsterdamu na Tiesto...no i całą imprezę się na mnie uwieszał...bo on tańczyć nie potrafi do takiej muzyki...albo chodził na piwo i fajkę...dlatego wydaje mi się że On ma niemiłe wspomnienia z tamtego czasu i teraz nie bardzo chciał by to powtarzać...ja tez zresztą(nie bardzo się bawiłam jak mi marudził i jak jego minę widziałam)
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a tak w ogóle to była to już końcówka kawalerskiego jego kolegi, także spoko. Na takie imprezy nie chodzimy osobno - bo właśnie po to tam idziemy, żeby ze sobą się pobawić. Wiadomo, że jak jest jakaś impreza typowo męska to ja nie idę - bo po co, jak jest typowo żeńska to tż nie idzie... W Twoim przypadku to tż napewno poszedłby ze mną niezależnie od tego czy lubiłby tę muzykę czy nie.
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Adwokat diabła
|
No ładnie
Dziewczęta głowa do góry! Ja mam fazę 'mam wygwizdane na wszystko i wszystkich ', faza standard. Can't oj to się narobiło, ale byłoby fajnie gdybyś była w dwupaku ![]() Kaśś, a Tobie dzieciaku co się ponownie dzieję? buziaki od Blakowskiej
|
|
#3653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Masakra-przychodzę późno z pracy i zanim Was nadrobię, żeby móc odpisać robi się godzina 23 i już Was nie ma w większości.
I jak tu pisać i liczyć na porady/komentarze itd. Cytat:
Cytat:
![]() Nikt nam przy podpisywaniu protokołu nic nie mówił kiedy mamy iść. A teraz nam miesiąc do ślubu został i już nic nie wiem, czy w ogóle iść jak razem mieszkamy? Cytat:
![]() ![]() klask i:Mam trochę siły to napisze Wam co udało się nam podczas wyjazdu załatwić ![]() Ustaliliśmy menu )Licencja i dokumenty z USC zawędrowały do kościoła, w którym będziemy brać ślub-jesteśmy w kalendarzu, więc ślub się chyba odbędzie ![]() Rozmawialiśmy też z florystką i najprawdopodobniej mój bukiet, w kształcie łezki, będzie z herbacianych róż ozdobionych piórkami (zerżnęłam pomysł ), a dokładny odcień róż wybierzemy na tydzień przed ślubem.Płatki róż też mi florystka u siebie pozbiera, a jakby było za mało to dokupi rozwiniętych róż u dostawcy i dopłacę do 20zł ![]() Acha byłam na drugiej przymiarce ![]() Suknię trzeba jeszcze troszkę skrócić, sznurowanie na całej długości z tyłu już jest zrobione, a welon na głowie sprawił, że wyglądałam prawie jak PM-ka ![]() Co do próbnej fryzury to nawet nie chce mi się pisać
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Apropo jaka LIcencja??
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że Wam się udało tyle spraw załatwić
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej będzie, jak zapytasz w parafii,w której masz brać ślub, kiedy dokładnie ma być ta spowiedź. Nie ma jakiegoś numeru tel do kancelarii parafialnej na necie? Mogłabyś zadzwonić i zapytać i miałabyś pewność A fryzura aż taka tragiczna czy co? |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To juz tak niedlugo!!!!A pewnie nie doczytalas, ze 12 dni po twoim slubie ja biore cywilny, bo udalo nam sie z TZ-emw piatek date ustalicAz tak zle bylo? Wklej, co ci fryzjerka probowala na glowie zrobic, to ocenimy
|
|
|
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Me too Już nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
can't, mam nadzieję że wszystko się wyjaśni po Waszej myśli ![]() A my dzisiaj byliśmy na targach ślubnych w Gdańsku Dostaliśmy tonę ulotek i próbek. Najbardziej interesowały nas zaproszenia, obrączki i dekoracja, i coś ciekawego znaleźliśmy
|
||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Black zadajesz pytanie jakbyś była na wątku od wczoraj
Dzieczynki ja odpływam w simsy a Wam życzę spokojnej nocy..Co do spowiedzi to zasada jest taka i wiem że z reguły wszyscy księża ją tak właśnie przyjmują: Jeśli mieszkasz z TZ macie tylko jedną spowiedź przedślubną tą na dzień (lub krótko przed) przed ślubem a jesli nie mieszkacie razem z reguły to jest właśnie tyle ile jest od zapowiedzi do ślubu. Ja w większości przypadków spotkałam się z tym, że zapowiedzi są na 3 miesiące przed ślubem.. może być krócej ale to z reguły jest nie mniej niż miesiąc. Jeżeli mieszkacie razem i trafia się upierdliwy ksiądz no to może być problem. Np w mojej aktualnej parafii moja koleżanka opowiadała mi, że ksiądz jej nie dał rozgrzeszenia za to że na spowiedzi powiedziała że mieszka z TZ. Także tak na prawdę trzeba wiedzieć czego się chce. Jeśli któs jest tak uduchowiony jak nasz chill (i to wcale nie jest atak kochana) no to weźmie sobie do serca i zamieszka z TZ po ślubie. My np mieszkamy ze sobą jeteśmy po ślubie a do spowiedzi planujemy pójśc do jakiegoś wyrozumiałego księdza..z racji tego, że mieszkamy razem ja planuję iśćdo spowiedzi raz aczkolwiek nie wiem co proboszcz naszej ślubnej parafii jeszcze wymyśli. Dodatkowo od babci brata ciotecznego mojego TZ dowiedzieliśmy się, że tez właśnie proboszcz około czerwca przechodzi na kapłańską emeryturę, więc mam rozdwojenie jaźni. Z jednej strony proszę Boga, żeby jak najszybciej staruszek przeszedł na emeryturę bo wraz z nim przejdzie organista - morderca organów i "twórczości" mszalnej. Z drugiej strony nie chcę żeby przechodził na emeryturę bo jak przyjdzie jakiś młody księżulo (a wiadomo, że jak młody to pełen ideałów - często nieżyciowy= upierdliwy) no to możemy mieć problemy z tymi formalnościami mieszkalno spowiedziowo wiecie jakimi ![]() No dobra idę sobie już bo Was zagadałam na maxa
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-01-18 o 00:22 |
|
|
|
#3660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie foty z przymiarki? kopniaki chce??? Co z tą próbną nie tak? Nie podobała Ci sie fryzura, cz współpraca z fryzjerem? Cytat:
Cytat:
To, że znam zasady KK nie oznacza, że "jestem uduchowiona" i nie dlatego nie mieszkam z Tż przed ślubem! I naprawdę... w bardzo głębokim poważaniu mam to, co myśli o mnie ksiądz i bynajmniej nie boję się powiedzieć prawdy na spowiedzi, a to, czy dostanę rozgrzeszenie od pierwszego, czy 15 to mi lata Więc nie psuj mi tu opinii i nie rób ze mnie nie wiadomo jakiej świętoszki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Gratulacje Zdolniacho

ostatnie takie koło w mojej edukacji i do każdego takiego koła muszę nieźle przysiedzieć żeby to zrozumieć

.

Pierwsze skojarzenie podczas pierwszej odsłony świata przedstawionego i przyszedł mi na myśl Salvador Dali. Film szalony. Podobał mi się, bardzo mnie zaskoczył, w życiu bym sie tego nie spodziewała, po prostu szok. Ostatnio oglądałam sporo filmów z Heath'em Ledgerem i uważam, że to doskonały aktor, jakoś dotąd żaden aktor z holiłódu nie uzyskal u mnie takiej oceny, tzn. Johnyy Deep też świetnie gra,ale HL jest lepszy. Szkoda, że nie żyje, bo nie opuściłabym żadnego filmu z jego udziałem. Johny Deep jak zwykle ok, a Colin Farrel też, ale patrząc na niego nie mogłam sie uwolnic od myśli o Alicji Bacheledzie Curuś

klask i: