|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
A ja jestem już po wyprowadzce. I powiem Wam, że nie było mi aż tak ciężko, może ze względu na relacje panujące w moim domu. Wiadomo, że rodzinę się kocha i się jej nie wybiera, ale mojemu dziecku chce stworzyć cieplejszy dom, więcej uczucia, mniej kłamstw, nie chcę żyć z mężem "dla dobra dzieci"
jestem szczęśliwsza, gdy jestem tam tylko na odwiedziny
|
|
|
|
#4292 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Inaczej nie potrafię![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Ja też kiedyś je zbierałam i jak nagromadziłam już większa ilość to wybrałam się do banku żeby je wymienić to bank chciał pobrac prowizję za wymianę.---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Nam podali cenę 2300zł oraz zapewnienie dojazdu i noclegu - bo nasz ślub odbędzie się 300km od Kielc---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
poka ją poka!
ile ja miałam snów odnośnie ceremoni i całego wesela łooooooooooooooooo, i wszystko na negatyw :P ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#4294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my też planujemy budować domek, ale na razie mamy tylko działkę i to niebudowlaną, a rolną jeszczeCytat:
Super ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie jakoś tak bardzo nie przeżywam rozstania z rodzicami, bo przyzwyczaiłam się przez studia, kiedy mieszkałam osobno, a zresztą przeprowadzam sie 4 km dalej ![]() Ale zeście napisały dużo, akurat jak mam dużo nauki Mako jak mi się uda to zaraz fotki wstawię moich zakupków
|
||||
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Ja czasami nie mogę się doczekać momentu wyprowadzki a czasami aż mi się płakać chce na samą myśl, że zostawię rodziców. Ale taka kolej życia, że trzeba wyfrunąć z gniazdka.
Przy okazji pochwalę się jeszcze dwoma tortami Wiecie jak wygląda sprawa z bierzmowaniem przy ślubie kościelnym. Mój TŻ nie ma, ale ktoś mu powiedział, że nie trzeba mieć i uparł się, że nie będzie robił w takim razie.
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bierzmowanie trzeba miec, bo bez niego nie mozesz przyjąć innych sakaramentów jak np. małżeństwa czy kapłaństwa
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
1. moja śliczna nowa torebka
2. czarny rozpinany sweterek 3. szara tuniczka z naszyjnikiem 4. fioletowa tunika |
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
W takim razie muszę wsiąść się za wbicie TŻ do głowy że musi zrobić bierzmowanie, najgorsze, że powiedział mu to wujek z typu wujków związanych z kościołem.
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko o łąkach, żeby krówki mogły jeść jak najlepszą paszę
W środę mam koło z dobierania mieszanek różnych traw na różne użytki zielone
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
joanwi śliczne zakupy- szkoda tylko, że zdjęcia nie są wyrażne
Ja takze kupiłam sobie w tym tygodniu torebkę - tylko że kolor musztardowy Chciałam też kupić sweterek rozpinany do pracy, ale jakoś się nie mogłam niego ostatecznie zdecydować i jak chciałam po niego wrócić do sklepu to już go niestety nie było. A szkoda. Mam nadzieję, że nowa dostawa będzie w tygodniu i będzie jeszcze mój rozmiar i kolor
|
#4303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
superancko!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a właśnie..jeśli * 17.09.2011 to jeszcze 1 rok i 8mc-y ale jeśli * 15.09.2012 to jeszcze aż 2 lata i 8mc-y a mój Tż chyba bredzi z tej tęsknoty za mną bo napisał mi coś "w stylu zaręczynowym"..?
|
||||
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Martilla ale smakowitosci!!!!!!!
joanwi zakupki w baaaardzo moim stylu ![]() jasne,ze taka kolej rzeczy jest tylko pare spraw mi to uswiadomilo...a moja mam jak zwykle czyta mi w myslach troszke refleksji nad tym jest czasem potrzebne![]() ide lulkac,a wczesniej troszke pograc ![]() jutro bede kolo 20 dopiero-a nadrobie Was nie wiem kiedy bo we wtorek znow bede niania ![]() buziam! |
|
|
|
#4305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Ja podczytuje teraz pierwszą część Zmierzchu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
aha a co do sali-moj luby wczoraj wreszcie postanowil POJEZDZIC i POPATRZEC jak "zrobi sie cieplej";p tzn zorientowac sie gdzie i za ile jakie menu;p a jesli "terminy beda napiete to MOZE nawet zarezerwujemy"?
ale jakos smieszy mnie to bardziej niz zlosci...dobrze,z enabra;lam takiego dystnasu hmmm...chyba bo prostu wszystko ma byc w swoim czasie i tyle![]() dobranoc! |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że to samo Ci się podoba co i mi ja to jeszcze lepsza jestem bo wystarczy że mi się spodoba sam dodatek (o koralach do tuniki mówię) i już musi byc moja ![]() a ja też kupiłam sobie ostatnio kilka ciuszków 2 golfiki i sukienkę dzianinową/tunikę
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też byłam na zakupach
to przeprosinowe, od Tż myśli, że mnie przekupi jestem bogatsza o torebkę, sweter, bluzkę z duszkiem z napisem "Buu..!" (tż wybierał-niech mu będzie,że ma cos do powiedzenia ),tunikę z przeceny (przed obniżką taka cienka szmatka za 80zl) i bluzę cieplą. Całkiem nieźle wyszłam na tej kłótni
|
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My podpisywaliśmy umowę na chwilę przed Bożym Narodzeniem i cena już 2,7tys. Swoją drogą przerażający jest fakt, że tak ceny idą w górę na rynku ślubnym. Zespół który nam się podobał (nie pamiętam już nazwy bo skutecznie wymazałam ją z pamięci po informacji o cenie Przy założeniu, że na 2009 cena wynosiła 5.500zł a na następny już 6 tys. Szok...
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki ja dosłownie na minutkę,właśnie wróciłam z kina
Tzn,wróciłam godzinkę temu,ale wykąpałam się,spijam herbatkę gorącą i kładę się lulu...Jutro o 4 30 musze wstać i na 6 do pracy:-(Sherlock Holmes i Avatar filmy godne polecenia...:-(Lecę spaciu dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzisiaj też raniutko wstałam i paadam już a tu tyle zaległości joanwi szara tuniczka jest cudna Edytowane przez Bounty_ Czas edycji: 2010-01-17 o 23:10 |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
napisałam tż smsa....
nie odp narazie:/ ale mi łózko nim pachnie tzn pościel.. no nic dziewuszki meeee ide nynu bo jutro musze wcześnie wstać zeby to wszystko ogranąć i zdązyc na 13 na pociąg. napewno jutro jeszcze wpadne sie z Wami pozegnać ![]() branoc
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
miałam iść spać, ale wzięło mnie na malowanie paznokci
a tak w ogóle, to skończyłam właśnie czytać 3 tom trylogii Stiega Larssona "Millenium" - polecam TŻ stwierdził, że coś ze mną nie tak,bo on przez całe życie tyle nie przeczytał, co ja przez grudzień ale jak już zaczęłam, to mnie pochłonęło
|
#4316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż torebkęCytat:
żeby terminy byłyCytat:
Cytat:
Cytat:
mykam się kąpać i spać Dobranoc |
|||||
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie ciekawy kierunek robie mgr z niego bo juz tytul inz rolnictwa mam za soba w innej szkole.
Tak Was tu czytam ze sie tak wyraze i nie moge uwierzyc ze tu tak fajnie. Wlasciwie jest tu kazdy zakatek Polski, a moze i zagranica Fajnie tak sie wspierac i pisac co sie dzisiaj wydarzylo U mnie jest tak ze w mojej paczce jako jedyna mam partnera, a teraz juz narzeczonego, nie mowie ze nie moge gadac o sprawch zwiazanych ze slubem ale wiem jak to jest byc singlem i wysluchiwac takich rzeczy wiec im tego oszczedzam Takze fajnie ze moge planowac z Wami rozne rzeczy zwiazane ze slubem i cala ta otoczka![]() Hmm z moim narzeczonym poznalam sie przez kolezanke, tak sie zlozylo ze wczesniej sie zabujal w niej. W moje urodziny pierwszy raz ze soba rozmawialismy ale na gg, bo tak sie zlozylo ze kolezanka nocowala u mnie byla mala imprezka. Ogolnie chcieli mnie wyciagnac do jakiegos pubu, kolezance zalezalo zebym go poznala, ale ja juz raz mialam takie urodziny i nie za milo wspominam tamte wydarzenia Takze odmowilam. Dlugo nie trwalo i kolezanka namowila mnie na wyjscie do pubu w nastepnym tygodniu. No i sie poznalismy, oczywiscie ani ja ani on nie patrzelismy na siebie, no wiecie w sensie ze moze cos z tego bedzie. Dla mnie on byl zajety, poniewaz podobala mu sie moja kolezanka (tylko ze jej sie on nie podobal). Moja kolezanka nalezy do osob strasznie wygadanych a tam w pubie nic ani slowa, wiec siedzielismy ja patrzylam sie na Marka, Marek na mnie a kolezanka zachowywala sie jakby byla obrazona, pierwszy raz widzialam jak sie tak zachowuje. Od tamtego czasu zaczelam rozmawiac na gg z Markiem juz bez kolezanki Nadeszla wiosna, slonko, cieplo itd. no i Marek zaproponowal ze skoro taki ladny dzien to zebysmy sie gdzies przeszli a nie przed komputerami siedzimy, nie powiem mialam lekkie obawy, ale stwierdzilam bede go traktowac jako kolege. No i sie zaczely spacery, jeden skonczyl sie buziakiem w policzek i wtedy dalo mi to do myslenia ze jest fajnie, milo i ze chce sie z nim spotykac. Bylam wtedy w klasie maturalnej i tego samego dnia(wlasciwie w nocy) z klasa jechalismy do Czestochowy. Przez caly pobyt tam Marek smsowal z moja kolezanka, bylam taka wsciekla, zazdrosna i wkurzona ze szok, bo ona sobie z niego jaja robila a ja musialam na to wszystko patrzec i co najgorsze wysluchiwac. No ale nadeszly swieta wielkanocne i podczas rozmowy na gg z M zaproponowal mi wyjscie do pubu z jego znajomymi, wiec znowu zaplonal plomyk w sercu, usmiech na twarzy i IDE No i jak zwykle sie dlugo nie cieszylam, na wyznaczone miejsce gdzie mialam czekac przyszedl z jakas dziewczyna!!!!! W tym momencie chcialam do domu! Okazalo sie ze to tylko kolezanka i milo spedzilam wieczor. Po wszystkim odprowadzil mnie do domu i jak juz mialam otwierac furtke zapytal sie mnie czy zasluzyl na buziaka po czym zblizyl sie i mnie pocalowal. Nigdy nie zapomne tej chwili, bo widzicie to byl moj pierwszy pocalunek, moj pierwszy chlopak, bardzo sie ciesze ze za pierwszym razem spotkalam tego jedynego No ale na nastepny dzien nie odezwal sie ani razu, dopiero wieczorem spytal sie czy moze przyjsc po mnie do szkoly, zgodzilam sie bo chcialam to i owo powyjasniac, takze wyjasnilismy sobie i od tej chwili jestesmy para Ale sie rozpisalam To tylko pierwsze kilka miesiecy z naszego zycia, ale ogolnie troche to trwalo zanim powstala taka super wiez miedzy nami, M nalezy do czlowieka ktory jest wszedzie, zna sie na wszystkim, a ja np na imprezach chcialam zeby byl ze mna, przy mnie i teraz tak jest Moge na niego liczyc, wiem to bo niestety doswiadczyla nas mala afera ze zdrowiem, wlasciwie nadal trwa, ale wiem ze moj M bedzie i jest przy mnie![]() No dobra koncze To tak szczegolowo o naszych poczatkach![]() Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
My wybieramy się na Avatar już wieki i nie możemy dotrzeć, może w końcu w tym tygodniu się wybierzemy.
Porozmawiałam z TŻ na temat bierzmowania. Plus taki, że je zrobi ale: *poszukamy kursów do bierzmowania razem z naukami przedmałżeńskimi *będę z nim chodziła na spotkanie przygotowawcze do bierzmowania bo on sam nie chce więc nie jest źle, w ostateczności wole z nim pochodzić niż miałby sie buntować przed zrobieniem aaa zapomniałam napisać jeszcze odnośnie księgi gości. My będziemy mieć napewno bo uważam, że to świetny pomysł, w czasie wesela goście będą się wpisywać a później powklejam do niej kartki z życzeniami itp pamiątki
Be Fit Edytowane przez Martilla Czas edycji: 2010-01-17 o 23:18 |
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
isabele pracuje w biurze rachunkowym, niestety
), za to 28 to już tylko moja działkaa Ty w rachunkowości z przymusu czy z wyboru?
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
Bierzmowanie jest konieczne. Mój ojciec nie miał i musiał przyjąć ten sakrament przed ślubem kościelnym z moją mamą.
Uciekam, bo znowu gorzej się czuję. Dobranoc i gratuluję udanych zakupów. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

jestem szczęśliwsza, gdy jestem tam tylko na odwiedziny

się zoabczy; ale jak sobie pomyślę, że jutro czeka mnie następna partia PITów-11 i 28, to aż mi się 

my też planujemy budować domek, ale na razie mamy tylko działkę i to niebudowlaną, a rolną jeszcze

Przy założeniu, że na 2009 cena wynosiła 5.500zł a na następny już 6 tys. Szok...