|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cześć!
Marika, ja też nie raz miałam takie myśli odnośnie małżeństwa. Ostatnio szczególnie ... Gosik, całe szczęście asymetria jest już tylko złym wspomnieniem. Milena trzymam kciuki za pozytywne wiadomości na kontoli! Daj znać po wizycie! Iwcia, brawa dla Szymka! Anulka, gratulacje dla dziewczyn! Ja też muszę się pochwalić, że w ten weekend Igor nabył nowe zdolności. Do tej pory pełzał, a wczoraj podczas sesji zdjęciowej (na dzień babci i dziadka zdecydowałyśmy się z siostrą na wspólną sesję naszych szkrabów .... Igor ma 3 miesiące młodszego brata ciotecznego) nagle zaczął raczkować. Dzisiaj udało mu się samemu usiąść po raz pierwszy i przy wieczornym usypianiu sam stanął w łóżeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Ja się melduje byliśmy u Tż kuzyna.Głowa mi pęka mają trójkę dzieci i hałas u nich na maksa.
Córa jest najmłodsza ma 15 miesięcy i waży 9,400 więc mój nie jest chudzielcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Filipka tez ucze, ale jakos nie moze zakumac tego papa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zuzanek tak to czasem bywa, ze nasze dzieciaczki nabywaja umiejetnosci hurtowo. Jednego dnia nie potrafia, a juz dnia nastepnego zaczynaja robic kilka nowych rzeczy naraz. cdn....
bo ciastećka ciągną ciemne ciuszki w ciucie na ciurlanie jestem Asia, mam synka Filipa- 05.05.2009 Edytowane przez male Czas edycji: 2010-01-17 o 21:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3905 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kobietki
![]() Widzę, że weekend naszych dzieciaczkom minął na nabywaniu nowych umiejętności ![]() ![]() Igorka, Madzi i Martusi. U nas też coś nowego, bo Dawid prawie opanował siedzenie z podparciem i powoli udaje mu się przyjąć pozycję do raczkowania ![]() ![]() ![]() Maugoszatka fajnie, że do nas wpadłaś ![]() ![]() Pakusia ja też uwielbiam oglądać Chirurgów, do tego jeszcze Dextera i House’a Iwciag współczuje nocki ![]() ![]() Jagoda to życzę pogodzenia się z mężem ![]() Iwciag jak Iwo ładnie prezentuje się na śniegu ![]() Mell dobrze, że już jesteście u siebie ![]() Iwcia dens mój daje cześć i buzi mi, czasami też pokazuje jaki jest duży i bije brawo Gossik Dawidowi też czasami muszę wpychać już na siłę ostatnie łyżeczki. No to życzymy udanej przeprowadzki do spacerówki ![]()
#3906 |
Zakorzenienie
|
cze brzydale
![]() wpadłam się pochwalić że moje dziecko w końcu ruszyło ![]() tzn pełza dopiero ale przy jego lenistwie to mega wyczyn ![]() a robimy "papa" "piątka" "cześć" i "buzi" mówimy- ato, da-i wyciągamy ręke, baba, ap-co znaczy na ręce, ma-nie wiem co to ![]() ![]() iwciag wyłaź zimowy potworze ![]()
#3907 |
Wtajemniczenie
|
Czeeeee
U nas nocka znowu jakaś szalona, ale już zdążyłam się przyzwyczaić. I dzień też jakiś szalony się zaczął, mały marudzi brzęczy, śpiący a nie śpi.. No i dziś dzień leniuszenia mamy ![]() PIERWSZA ![]() Gosik no to teraz Aleks jest prawdziwy chłop w spacerówce ![]() Carolajna dz ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tuniki, ja ją kupiłam w Częst.widziałam taką samą na all, ale była dużo droższa niż moja Zuzanek brawa dla Igorka za nowe umiejętności! też mnie to zadziwia, że nasze dzieci z dnia na dzień robią taaakie postępy ![]() Male ![]() Malutka odezwali się z sephory, ale dostałam też cynk, że jeśli coś innego będzie (tzn od tego gościa co mi bardziej zależy) to jeszcze w styczniu będę wiedziała! No i jest ponoć szansa jakaś. O NIE Caro !!Brawo dla Michasia za nowe umiejętności ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-18 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale najwazniejsze potrafią....upominac sie o swoje tak jak twoj synuś "eeeeeee" i "aaaaaaaaaaa" to podstawa ![]()
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
U nasz noc dzisiaj tez nie bardzo udana... połozyłam sie o 22 (a to rzadkosc) ale co 2 godziny mniej wiecej były pobudki i jedzenie 3 razy! ![]() Teraz dziecko szaleje w lozku bo zazwyczaj zasypia w lezaku, ale mam dosc zabierania o wszedzie ze soba gdzie wypada godzina drzemki... Owczywiscie umial juz zasypiac w swoim lozku ale po wizycie w Polsce znow sie oduczył ![]() Te wizyty w Polsce wszystko zmieniaja... i tak w kolko
#3910 |
Zakorzenienie
|
iwciag ale podeslesz cos jak znajdziesz na all
![]() anulka hehe moze nie ja tyle rozmawiam co córcia, bo generalnie ona go uczy mówic ![]() a ja wtedy sie zajmuje wszystkim innym ![]() a i o woli powtarzac po niej niz po mnie ![]() ![]() a dziewczynki maja wielkie szczescie ze maja siebie, taki dzieciaczki o wiele lepiej sie rozwiaja niz jedynaki ![]()
#3911 |
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie mamusie
wprawdzie ja mamusia zostane w marcu ale mam pytanko a wiem że na wizazu mozna liczyć na mamusie ![]() Dziewczyny czy któraś z Was albo waszych koleżanek w otoczeniu ma ksiązkę P. Zawitkowskiego + DVD " Co nieco o rozwoju dziecka" ? nie ma juz tej ksiązki w żadnej ksiegarni.. Zawitkowski pisał że juz nowego nakładu nie bedzie i trzeba szukać po używanych od kogoś .. na allegro kilka sztukl gdzie o jedną kilkanaście osób sie bije cięzko wylicytowac... Dlatego pytam mamuś na wizazu ... jesli miałybyście jakiekolwiek info w tej sprawie będe wdzięczna i na Pw prosze napiszcie.
![]() |
#3912 |
Wtajemniczenie
|
Anulka dokładnie Caro ma rację,! Mojej siostry syn roczny najchętniej i najwięcej powtarza po swojej siostrze! Wydaje mi się, że mówi dużo już i sporo umie. Także Twoje laseczki na pewno dużo skorzystają z tego, że mają siebie.
Caro oczywiście, że podeślę Ci jak tylko coś rzuci mi się w oczy mówisz masz http://moda.allegro.pl/item883381176...ieki_r_38.html przypomniało mi się za zapisalam dostawce od tej kiecki bo miał niezłe ciuchy ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-18 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ![]() gdzie te Wasze dzieci pełzają na podłodze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
u mnie nie da rady na podłodze
![]() ja mam wszędzie albo kafle albo panele a niestety na dole mam podłoge nieogrzewaną ![]() mój pełza na rozłożonym łóżku, akurat mam takie fajne twarde i płaskie ![]()
#3915 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Zuzanek, ![]() ![]() ![]() Carolajna, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W środę idziemy do neurologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
No to wielkie brawa dla Alexa, Kubusia, Szymka,
Igorka, Madzi i Martusi, Dawidka i dla Michasia ![]() ![]() Iwciag widzisz jednak sie udalo ![]() ![]() Caro bylam wczoraj w bershce, ale prosze nie bij nie mialam czasu nawet napisac do Ciebie, bo tylko wpadlismy i wypadlismy ale widzialam sporo kurtek ze skory naturalnej za 199, tej mojej eko nie bylo, ale byly inne eko za 99. nawet nie mialam czasu sie im przyjzec ![]() Michas bardzo duzo slow umie ![]() ![]() ![]() Iwcia dens uprawia stanie ![]() 5 dni to niewiele, taka rozlaka czasem dobre robi dla zwiazku ![]() Blondynka u mnie na podlodze po dywanie, ale po panelach tez. ubieram malemu dres, nie jest mu zimno. tylko u nas trzeba dobrze wyodkurzac bo pies... ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Blondynka Oliwierka ciagnie do psa i kota? pozwalasz mu dotykac? bo Natan strasznie sie rwie do psa...
#3918 |
Wtajemniczenie
|
Początkowo sobie nie radził na "deskach" bo się ślizgał, teraz już nie ma to dla niego żadnego znaczenia. Generalnie od początku pełzał i raczkował na podłodze. Lepiej mu na niej szło niż na łóżku. Używamy też tego typu mat piankowych: http://allegro.pl/item883578750_ogro...nka_atest.html są grube więc zimno nie idzie od podłogi, dobrze amortyzują upadki (przy początkach stawania) no i po złożeniu nie zajmują dużo miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
gosik nie każde dziecko pełza i raczkuje
![]() Moja córa prosto z siadu stawała (kiedy sama nie siedziała jeszcze tzn nie siadała) I tak zaczęła chodzić, następnie z chodzenia zaczęła siadać samodzielnie i dopiero raczkowała ![]() Blondi a widzisz żeby było coś nie tak neurologicznie u Olivka?? kurka nie będę biła ![]() ![]() Wypatrzyłąm kilka sztuk na all nie wiem kiedy pojade na zakupy bo u nas znów się zima rozszalała i tż w pracy od wczoraj ![]() ![]()
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Caro pokaz to piekne foto z nk
![]()
#3921 |
Zakorzenienie
|
kurka mój dotyka psa
![]() ![]() ale zaraz myje mu łapki ![]() zresztą pies go unika a Michaś sam się nie przemieszcza więc nie mam jakiegoś problemu z tym ![]() "piękne foto" ![]()
#3922 |
Zakorzenienie
|
takie "niedorobione" troche ale w nocy na szybciocha robione
![]()
#3923 |
Zakorzenienie
|
a tu tak dla żartu
![]() tylko nie krzyczcie ![]() chciałam zobaczyć czy Michaś dziewczyńsko wygląda bo wciąz mi mówią że "ładną mam córkę" ![]()
#3924 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Wtajemniczenie
|
Caro ja bym na Twoim miejscu wolała przymierzyc. widzialam ze u nas bylo sporo kurtek, wiec chyba nie musisz sie tak spieszyc.
a z mama moze mozesz pojechac? kolezanka? kuzynka? taksowka? ![]() ![]() ![]() ![]() wlasnie wczoraj tak bylo przyjechal z pracy i musielismy jechac na zakupy, mielismy tylko chwilke, wiec temu to takie na wariackich papierach... Blondynka koc sie bedzie powijal... te maty co pokazala Heksia fajne ![]() ![]() tylko czarne :P
#3926 |
Wtajemniczenie
|
Oj Caro, Caro... ja bym chciała takie "niedorobione" robić. Jedyne jak umiem "obrobić" foto to zmniejszyć rozmiar w photoshopie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Wtajemniczenie
|
Caro ale słodziak
![]() ![]() ![]() Sliczna corcia ![]() ![]() no wlasnie moj tez dotyka psa, przeciez nie moge go izolowac, tez myje mu pozniej lapki. jego bardzo to bawi, ale widze ze pies juz powoli zaczyna uciekac ![]() moj tata na poczatku strasznie sie denerwowal ze daje mu dotykac ![]()
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
iwciag on jest bardzo podobny do mojego brata
![]() ![]() kuro nie będę męczyła ludzi bo mi się kurtki chce ![]() hehe, jak wyłapie niedrogo na all to kupie, zawsze mogę sprzedać bo one idą jak woda ![]() ja jestem w sumie samowystarczalna ale jakoś się boje z dziecmi w taką pogodę, tym bardziej ze muszę jechać kawałek takimi wiejskimi nieodśnieżonymi drogami...a to mi sie nie uśmiecha ![]() heksa ale to nic trdnego, trzeba tylko trochę czasu i cierpliwości ![]()
#3929 |
Zakorzenienie
|
kurka ni ma co tak izolować dzieciaczków
![]() ![]() co do córci to....tadam ![]() ale mi się brzydko coś zdjęcia zmniejszają ![]()
#3930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie, u mnie cierpliwości brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.