Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 08:08   #2611
pysia222
Zakorzenienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.4

marchwianka czekolada tak od rana a kto mial zdrowo jesc

dzieki za kawke ciasteczko listopadowej dam .
Jeszcze trzeba jej podac kawke bo ranny ptaszek z niej
Stary 2010-01-18, 08:13   #2612
agnes281
Wtajemniczenie

czesc sweety
Gratuluje ,no widze jak radosc;-))) a co bedzie potem hmmmm
fajnie tylko sie cieszyc!
spotkalam znajoma co miala op 2 lata temu u Niemkiewicza , ( obiecalam jej pokazac sie po op)ma 365 okragle aaa taakie wielkie sie wydawaly,ze z zwrazenia nie moglam z nia rozmawic
caly czas jej mowilam " ty masz większe" a przeciez to tylko 15 mlwiecej, znikoma róznica.. troche miala za dużo scisniete , bo az sie wylewaly, co zle wyglada...
Generalnie smiesznie, bo jej sie podobaly moje a mnie jej,i kazda zadowolona haha

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2010-01-18 o 08:16
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:17   #2613
marchwianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 2sweet Pokaż wiadomość

dziekuje stopa boli trasznie, bo to "po kablach" sie jedzie he he ja czulam jakby mi ktos na zywca prol zyletka pod skora, ale moze dlatego ze mialam same kreski zero cieniowania, ale po chwili przyzwyczajasz sie do bolu i jest lzej, mi pomagalo gdy nie patrzylam i mnie znajomi zagadywali na NK jest jego mala galeria, ale koles jest super, tatuuje od kilkunastu lat wiec godny polecenia! i jest z wwy a mnie dziaral w Irl bo tu przylatuje co jakis czas i na luty znowu sie umowilismy
e-mail: borman@autograf.pl
www.tattooartists.org/borman
http://nasza-klasa.pl/profile/2950196

zalaczam ci moje malenstwo
wiesz weszłam sobe w jego galerię, kurcze-facet ma talent!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
marchwianka czekolada tak od rana a kto mial zdrowo jesc
czekolada jest nie zdrowa?
marchwianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:21   #2614
pysia222
Zakorzenienie

agnes a wiesz moze ile Twoja kolezanka zaplacila

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez marchwianka Pokaż wiadomość
czekolada jest nie zdrowa?
marchwianka
Stary 2010-01-18, 08:24   #2615
marchwianka
Rozeznanie

Cytat:

marchwianka
tak żadko jem i to musze odstawić
marchwianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:44   #2616
pysia222
Zakorzenienie

Dzisiaj jechalam o 7.30 moja dziwczynke do szkoly zawiesc i normalnie szok
Najpier jako , ze prawie zaspalysmy to szybko wskoczylam w adidasy i do auta tylko nie wzielam pod uwage , ze cala noc podalo wiec byla szklanka na drodze i chodniku.
Dzieki temu zobaczylam swoj nr. buta no i londowanie balo twarde
Na drodze bylo podobnie taka szklanka , ze ciezko bylo utrzymac auto naszczescie dojechalam do domu cala i zdrowa

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

aniu Ty juz napewno po treningu wypocilas sie za cale forum a ja dzisiaj dopiero ok. 18 bede mogla cos dzialac , ale lepiej pozno niz wcale

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Misia , trelek a wy jak tam z cwiczeniami ?

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

agnes podziwiam Cie , ze umiesz tak bez problemu ze swoimi znajomymi o op. rozmawiac.
Stary 2010-01-18, 08:59   #2617
Yagnaa
Raczkowanie

Czesc dziewczyny - dopiero co "nadrobilam" po weekendzie znow poniedzialek, i znow "poniedzialkowy brak checi", szczegolnie po tak wspanialych trzech dniach, jakie ostatnio mialam..

Trelek - widze, ze Ci sie sni.. ja mialam tak samo - z tydzien przed operacja (albo i chyba wczesniej) snilo mi sie ze poszlam na oddzial, a tam impreza i siostra z oddzialu mowi mi, ze nie jestem zaproszona; ja spogladam po sali - a tam zawody - obrzucanie sie implantami, jak gra w zbijanego.. No a tak na krotko przed op. to juz w ogole nie moglam spac..

Macerata - nie wiem, czy myslalas o mnie, ale rzeczywiscie - wczoraj, w niedziele - minal mi miesiac.. nie zrobilam foteczek, bo od wczoraj mam "te dni", jestem obolala i naprawde nie milalam ochoty.. Ale swietowalam ! Moj Pan Yagusiowy przywiozl mi moje ulubione lody wloskie (produkowane od A do Z we Wloszech) i powiedzial, ze nawet nie musze go czestowac..

Sweety - bardzo sie ciesze, ze tak wszystko ladnie Ci poszlo na tej konsultacji, rozmiar tez uwazam - ze trafiony, i pieknie bedzie pasowal do Twojej figury modelki. Pani doktor podziela rowniez moje spojrzenie odnosnie traktowania dziewczyn przed ciaza.. ze moze lepiej odrobine mniej wlozyc "przed", a "po" dziecku - wypelnic wiekszym impl. - tez mysle- ze to swietna koncepcja.
Zmartwilo mnie jedynie, ze wg jej praktyk juz po miesiacu masz wyrzucic sportowy/korekcyjny staniczek i ze potem "to miesien bedzie twoim staniczkiem"; konsultowalam sie w tej sprawie z wieloma dobrymi nazwiskami i wszyscy mowia jedno - chcesz miec bardzo dlugo piekny biust po op.? - stanik nos zawsze, rowniez w nocy (w nocy najlepiej sportowy).. Jesli zle zrozumialam - sorry, ale warto pomyslec o tej sprawie wczesniej.. Ja nosilam staniczek nawet w nocy - zawsze (nawet przed op.) i moja wyjsciowka byla bardzo ladna - jak "robiona", tak robi moja mama, tak robila babcia.. Przy dobrze dobranej, komfortowej bieliznie - nawet tego staniczka nie czujesz, a naprawde warto!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Agnes - hej jak tam po weekendzie?
Lukier zostawiam cukiernikom.

Edytowane przez Yagnaa
Czas edycji: 2010-01-18 o 11:14
Yagnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:05   #2618
agnes281
Wtajemniczenie

Pysia jak sa normalni to sie da pogadac, uwierz mi zapytali jak sie czuje, no co powiedzialam" wszystko jest super!
yagna...nie moge sie dobudzic...

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2010-01-18 o 09:28
Stary 2010-01-18, 09:09   #2619
pysia222
Zakorzenienie

a ja wlasnie krakersy wcinam
Stary 2010-01-18, 09:11   #2620
Yagnaa
Raczkowanie

Ach - natomiast co do kolczykow i tatuazy, to poza kolczykami w uszach (po jednej dziurce na sztuke) - nie mam i nie zrobilabym nic.. wiem ze jestem niepopularna w swej opinii - ale jesli chodzi o moje bardzo subiektywne zdanie - tego typu dodatki - nieczesto dodaja uroku, szczegolnie z uplywem lat.. Moj Pan Yagusiowy kiedys mi powiedzial, ze nigdy nie pozwoli bym czymkolwiek w tym stylu (kolczyki/tatuaze/inne gadgety) zmienila swoje cialko.. Po mojej jedynej i ostatniej operacji (sycuszki) - powiedzial - dosc krolewno..

Chociaz nie powiem, bym o tym nie myslala Chcialam kiedys zrobic sobie taka malenka wstazeczke/kokardke na koncu kregoslupa - tam gdzie zaczyna sie juz pupa - kozim mlekiem - tatuaz widoczny jest wtedy jedynie, gdy cialko jest opalone - i jest bialy
Jest jeszcze jeden, ktory bardzo mi sie podobal - ale na innej pani, tutaj link do video:
http://www.itv.com/ITVPlayer/Video/default.html?ViewType=5&F ilter=47116

Edytowane przez Yagnaa
Czas edycji: 2010-01-18 o 09:13
Stary 2010-01-18, 09:29   #2621
pysia222
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny zmykam bo inaczej nigdy sie z tymi papierami do srody nie uporam a to juz ostateczny termin wszystko przez to , ze robie cos co mnie nie interesuje ;(

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2010-01-18 o 09:34
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 09:39   #2622
kora1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
Pysia jak sa normalni to sie da pogadac, uwierz mi zapytali jak sie czuje, no co powiedzialam" wszystko jest super!
yagna...nie moge sie dobudzic...

Czesc Agnes
Chcialam zapytac czy TY po operacji lecialas samolotem? Mi doktorek powiedzial ze najlepiej po tygodniu poleciec ,a ja sie zastanawiam ze co ja bede tydzien w hotelu robic sama i pewnie obolala jak to z toba byla ? Ja mysle by po t 3 dniach juz leciec do Londynu a potem sie stawic na kontrole po 8.
kora1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:54   #2623
Samiii
Zadomowienie

Sweety, sliczny tatuaż własnie takie mi się teraz podobają

Trelek, pytałaś co mi było przed op. otóż nic jak się okazało - jakiś ukryty stres mnie sparalizował wywołując megakatar i lekką gorączkę. anestezjolog uznał, że moze to nie jest infekcja i dał mi jakąś kroplówkę, po której szybciutko mi te objawy zniknęły
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:07   #2624
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kora1 Pokaż wiadomość
Czesc Agnes
Chcialam zapytac czy TY po operacji lecialas samolotem? Mi doktorek powiedzial ze najlepiej po tygodniu poleciec ,a ja sie zastanawiam ze co ja bede tydzien w hotelu robic sama i pewnie obolala jak to z toba byla ? Ja mysle by po t 3 dniach juz leciec do Londynu a potem sie stawic na kontrole po 8.
Tak, lecialam samolotem, Dr. powiedzial ze nic mi sie nie stanie, to bylo 10 dni po op.
tylko musisz kogos poprosic o wlozenie bagazu podreczne góry i wziecie walizki z tasmy
wiesz, zebys nie naciagala ręki, po prostu oszczedzaj sie
p.s i piersi ci nie pękna w powietrzu ktos tak tu pisal..bzdura na maxa

Stary 2010-01-18, 10:17   #2625
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
ooo kurcze listopadowa biedactwo co Ty robilas o 5 rano na nogach - kury nie daja Ci spac czy co
Pysia - Cała noc przy kurach, w sobotę postanowiłam, że do poniedziałku do wieczora skończę.... więc skończę i koniec kropka (tyle, że całą noc musiałam dziobać)
Dziękuję za ciasteczko

Sweety - moje ulubione umiejscowienie tatuażu

Jeszcze miałam coś napisać, sle już nie pamiętam co. Skleroza
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:13   #2626
kora1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Pysia - Cała noc przy kurach, w sobotę postanowiłam, że do poniedziałku do wieczora skończę.... więc skończę i koniec kropka (tyle, że całą noc musiałam dziobać)
Dziękuję za ciasteczko

Sweety - moje ulubione umiejscowienie tatuażu

Jeszcze miałam coś napisać, sle już nie pamiętam co. Skleroza

Czesc Listopadowa

Prosze napisz mi jak ja mam sie zaszczepic na zoltaczke ? czy to jast jeden zastrzyk czy wiecej Z racji ze bede dzien przed operacja w Polsce zastanawiem sie jak mam to zalatwic bo jesli sa jakies przerwy miedzy tymi szczepionami to jestem w klopocie
kora1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:23   #2627
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Listopadowa

Prosze napisz mi jak ja mam sie zaszczepic na zoltaczke ? czy to jast jeden zastrzyk czy wiecej Z racji ze bede dzien przed operacja w Polsce zastanawiem sie jak mam to zalatwic bo jesli sa jakies przerwy miedzy tymi szczepionami to jestem w klopocie
Kora - nie każdy lekarz zaleca wykonanie tych szczepień przed op. Niektórzy zalecają wykonanie badań HBsAg i anty-HCV (w kierunku nosicielstwa wirusa).

Ale co do szczepień - 1 dawka, po miesiącu 2 (po 2 tyg. od drugiej można iść pod skalpel), potem dawka przypominająca po ok. 6 m-cach.

Ale jeśli niedawno się szczepiłaś to wystarczy 1 dawka szczepionki
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:32   #2628
Yagnaa
Raczkowanie

Kora - jesli zas na co dzien jestes w Anglii, to Twoj lekarz rodzinny raczej nie skieruje Cie na szczepienie.
Z moim GP spedzilam godzine w gabinecie, ale jedyne z czym wyszlam, to odmowa (W GB nie ma takiej praktyki, poniewaz tam szczepiony jest personel medyczny bez wyjatku, wiec w szpitalu jest "safe").
Jesli sie uprzesz - mozesz pojsc do punktu szczepien - poprosic o szczepionke prywatnie - jedna kosztuje ok 100 funtow, nie wiem ile potrzebujesz powtorzen.

Edytowane przez Yagnaa
Czas edycji: 2010-01-18 o 11:33
Stary 2010-01-18, 11:44   #2629
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Agnes
Wiem z doswiadczenia ze ta kontrole mozna przesunac w czasie (jesli oczywiscie wszystko jest ok. ) a szwy mozesz sciagnac u jakiegos doktorka , albo jak bylo u mnie mi szwy maz sciagal
Wizyte kontrolna mialam po miesiacu.
Stary 2010-01-18, 11:59   #2630
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

2 sweet Twoj tatuaż jest BOSKI
To własnie o czyms takim zawsze marzyłam, delikatny tatuaż na stopie idący od paluszków aż po kostke! Ahhh ale masz cudo!!!!!!!
Jeszcze nie zrobiłam bo bałam się tego bólu! Ale śliczny jest!

Co do badan, to ja muszę mieć do operacji:
  • morfologia i płytki krwi
  • APPT i czas protombinowy
  • grupa krwi
  • EKG
  • USG piersi
Usg już zrobiłam , myślicie, że jeden dzien wystarczy na zrobienie tego co mam powyżej??bo teraz to nie ma sensu robic jak operacja w kwietniu!
Kiedy zaczynałyscie brać rutinoscorbin? Czy powinnam kupic sobie jakies leki już teraz i brać do czasu operacji??

Ja bede wracała samolotem po 2 tygodniach,bagazu chyba wogole nie bede miala, tylko tel i paszport, bo obawiam sie, z tym zdjeciem z tasmy potem,ciagnieciem etc...
Stary 2010-01-18, 12:03   #2631
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

wczoraj wieczorem wybrałam sie z coreczka na lyżwy.
i co
zachwialam sie i wygielam w pół po czym instynktownie złapalam sie bandy i cos mnie zaciagneło w lewej piersi
nie boli specjalnie, moze minimalnie, mysle, ze raczej w związku z napieciem miesnia bo to bardziej taki piekacy ból i to tylko jak specjalnie ponaciskam i go poszukam
czy mogłam cos sobie uszkodzic takim nagłym wychyłem. wiecie to tak jakby koci grzbiet tylko w druga strone
o ja głupia głupia głupia

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:08   #2632
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
Kiedy zaczynałyscie brać rutinoscorbin? Czy powinnam kupic sobie jakies leki już teraz i brać do czasu operacji??

Ja bede wracała samolotem po 2 tygodniach,bagazu chyba wogole nie bede miala, tylko tel i paszport, bo obawiam sie, z tym zdjeciem z tasmy potem,ciagnieciem etc...
Ja nie bralam rutinoscorbinu i siniakow tez nie mialam.
Mimo , ze mam naprawde wrazliwe cialo.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

sowka mam nadzieje , ze sobie nic nie zrobilas. niestety ja Ci nie pomoge bo sie nie znam
Stary 2010-01-18, 12:15   #2633
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

no mi się właśnie straszliwe siniaki robią,myslałam, że przed op dobrze by było zacząc coś brać..spytam doktora w mailu moze
Stary 2010-01-18, 12:18   #2634
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
no mi się właśnie straszliwe siniaki robią,myslałam, że przed op dobrze by było zacząc coś brać..spytam doktora w mailu moze
Dobry pomysla- zapytaj doktorka.
Wiem , ze sa dziewczyny ktore brala , ale czy to cos pomaga to nie wiem , bo nie bralam.
Stary 2010-01-18, 12:20   #2635
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

Pysiu, czy musiałas zrobic te same badania które wymieniłam?Ile ci to zajelo?czy to od reki sie robi i nastepengo dnia wyniki?
Jeszcze nie jestem pewna co do miesiaczki cholerka bo ja mam tak różnie...a jak bede np jeszcze w trakcie tylko już na końcu to bedzie można zoperować?najgorsze jest to ,że nie moge sobie obliczyć dokładnie:@
Stary 2010-01-18, 12:28   #2636
pysia222
Zakorzenienie

olgawro jesli chodzi o miesiaczke to doktor nie operuje w trakcie (nawet przy koncu cyklu)
Ja wspomagalam sie tabletkami i wzielam je bez przerwy .
podobnie jak Ty nie bylam pewna czy juz bede po.

Jesli chodzi o badania ( tak takie same ) to potrzebowalam 2 dni , ale ja robilam wszystko tu na miejscu.
Jedyne co musialam zrobic to badanie krwi bo wszystko mialam tylko nie pisalo jaka gr. krwi mam( mimo ze mam oznaczona gr) . Wiec w poniedzialek wieczorkiem pobierali mi krew w szpitalu(( chyba kolejowy sie nazywa ) a we wtorek rano odbieralam wyniki

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2010-01-18 o 12:30
Stary 2010-01-18, 12:29   #2637
Yagnaa
Raczkowanie

Cytat:
Olga - Rutinoscorbin (2 tabl. dziennie) i wit C (1000mg dziennie) warto brac na miesiac przed op., nie w zwiazku z siniakami a bardziej po to, by zwyczajnie nie zachorowac i wyeliminowac inne mozliwe infekcje. Ja bralam rowniez na dlugo przed op. wit. B (ladnie przygotowuje skore do op.) ale odstawilam ja na tydzien przed op., potem, po op. znow do niej wrocilam.
Co do siniakow - to biore inny preparat (zalecenia doktora - mam brac przez 30 dni po op.) - Otrex 600.
Nie martw sie - bedzie dobrze - niektore dziewczyny nic nie lykaja, a tez im sie pieknie goi wszystko
Teraz np., bedac juz po op. jem codziennnie lyzeczke miodu Manuka (najlepszy chyba, nie-chemiczny sposob na unikniecie infekcji pooperacyjnych, przyspiesza rowniez gojenie sie blizenek, ktorych u mnie prawie nie widac juz w tej chwili)
Stary 2010-01-18, 12:44   #2638
pysia222
Zakorzenienie

olgawro ja ani przed ani po op. nie bralam "wspomagaczy " i ich nie polecam po co brac sztuczne produkty jak mozna wspierac sie naturalnymi.
Podobnie bylo z Apapem szybko przestalam go brac.
Nie ma sensu zasmiecac sobie organizum jak nie ma takiej potrzeby.
Na blizny tez nic nie biore ( no moze plastry i oliwke) , a mam naprawde prawie niewidoczne. Dodam tylko , ze normalnie mam bardzo delikatne cialo .

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Oczywiscie to tylko moje zdanie

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2010-01-18 o 12:54
Stary 2010-01-18, 12:46   #2639
Yagnaa
Raczkowanie

Tak jak mowi Pysia, kazdy robi tak, jak chce

Ja posluchalam swojego lekarza (wszystko o czym wspomnialam wczesniej, to jego zalecenia), dla mnie on jest autorytetem w swojej dziedzinie, nie zaluje, bo teraz bardzo sie ciesze efektami

Olga - skontaktuj sie ze swoim - byc moze on podchodzi do sprawy w jeszcze inny sposob. 3mam za Ciebie kciuki!
Stary 2010-01-18, 13:02   #2640
pysia222
Zakorzenienie

Dobra mykam do moich dzieciakow .
Dzisiaj mam zajecia z maluchami 1 i 2 klasy

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości