Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-17, 22:46   #1381
szyszq
Raczkowanie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Dziękuję wam drogie panny młode, żony za rady i komentarze.
Wiem, że najlepiej iść i poprzymierzać i tak też zrobię, ale na samą myśl mam ciarki.

Pewnie nic nie będzie mi się podobało i czy wogóle dadzą mi coś przymierzyć bez niezadowolonej miny. Słyszałam że bywa tak. Pozatym boję się cen, choć mnie stać nie zamierzam przeznaczać na suknię majatku która ma służyć na jeden wieczór.

Forumowiczka ze zdjęcia w "mojej" sukni cassia maggie sottero rzeczywiście była za szczupła do tej sukienki. Ja mam trochę gorszą figurę. No nic po prostu muszę coś podobnego zmierzyć, bo chyba sukienki księżniczkowe nie pasują do mojej figury.

mojslub rozwiązanie jakie mi zaproponowałaś ładnie wygląda na modelce, ale ja mam szerokie ramiona i wydaje mi się że taki golfik by to uwydatnił. Ale dzięki za zainteresowanie i pomoc.

Ehh, tak mi się ciężko zebrać do tych salonów. Myślałam że kopbiety to lubią i sama też będę czerpać z tego radość. Sukienka którą wybrałam jest dostepna w sklepie int ti-amo. Czy macie doświadczenie w zamawianiu przez internet? To wielkie ryzyko, ale jesli nie znajde nic w realu to chyba bede zmuszona tam zamówic coś. Ceny nie są wysokie do 1500zł.
szyszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:34   #1382
Ellin_ak
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny, ja już w końcu znalazłam sukienkę marzeń!!
Co niezwykłe, znalazłam ją zupełnie przypadkowo- jedna z wizażystek podesłała mi stronkę jednego z wrocławskich salonów, żebym obejrzała sobie kolekcję, a tam na stronie głównej- moja wymarzona kiecka
Nie wiem jaka to, ale mam zamiar zadzwonić tam zaraz i zapytać czy wiedzą co to za model. Krawcowa już mi powiedziała, że nie będzie żadnego problemu z uszyciem
Załącznik 2793666
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:44   #1383
tusia872
Zadomowienie

musze was prosic o porade czy taka bizuteria pasuje do tej sukienki?? komplet nie ma naszyjnika wiec czy nie bedzie za golo?? kolczyki maja jakies 4 cm wiec nie sa az tak dlugie... nie wiem sama...

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:02   #1384
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivana Pokaż wiadomość
Witam tegoroczne Panny Młode
Oto moja suknia, kolor szampan/toffi (w sumie bardziej szampan). Mam do Was pytanie. Czy długi (do ziemi) welon by do niej pasował? Zamarzył mi się takowy, prosty, bez lamówki i koronek, ale właśnie długaśny Wydaje mi się, że raczej tak, choć może będzie się kłócił z marszczeniem z boku....
będzie pasował taki gładki, prosty piękna suknia!
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
musze was prosic o porade czy taka bizuteria pasuje do tej sukienki?? komplet nie ma naszyjnika wiec czy nie bedzie za golo?? kolczyki maja jakies 4 cm wiec nie sa az tak dlugie... nie wiem sama...
dobrze by było, by kolor wzoru na sukni był taki, jak kolor biżu, tzn, jeśli biżu złota, to wzór złoty, jeśli biżu stebrna, to wzór srebrny, wtedy byłoby to fajną całością. Ja uważam, ze ta biżu pasuje, ale też nei za dużo jej, tzn np kolczyki i bransoletka, ale bez naszyjnika. A suknia piękna
Stary 2010-01-18, 09:20   #1385
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivana Pokaż wiadomość
Witam tegoroczne Panny Młode
Oto moja suknia, kolor szampan/toffi (w sumie bardziej szampan). Mam do Was pytanie. Czy długi (do ziemi) welon by do niej pasował? Zamarzył mi się takowy, prosty, bez lamówki i koronek, ale właśnie długaśny Wydaje mi się, że raczej tak, choć może będzie się kłócił z marszczeniem z boku....
Piękna suknia!!!! Skromna, ale bardzo elegancka!!! Wydaje mi się, że długi welon powinien pasować, choć może powinnaś (jeśli jest oczywiście taka możliwość) przymierzyć taki welon do sukienki.

Cytat:
Napisane przez szyszq Pokaż wiadomość
Dziękuję wam drogie panny młode, żony za rady i komentarze.
Wiem, że najlepiej iść i poprzymierzać i tak też zrobię, ale na samą myśl mam ciarki.

Pewnie nic nie będzie mi się podobało i czy wogóle dadzą mi coś przymierzyć bez niezadowolonej miny. Słyszałam że bywa tak. Pozatym boję się cen, choć mnie stać nie zamierzam przeznaczać na suknię majatku która ma służyć na jeden wieczór.

Forumowiczka ze zdjęcia w "mojej" sukni cassia maggie sottero rzeczywiście była za szczupła do tej sukienki. Ja mam trochę gorszą figurę. No nic po prostu muszę coś podobnego zmierzyć, bo chyba sukienki księżniczkowe nie pasują do mojej figury.

mojslub rozwiązanie jakie mi zaproponowałaś ładnie wygląda na modelce, ale ja mam szerokie ramiona i wydaje mi się że taki golfik by to uwydatnił. Ale dzięki za zainteresowanie i pomoc.

Ehh, tak mi się ciężko zebrać do tych salonów. Myślałam że kopbiety to lubią i sama też będę czerpać z tego radość. Sukienka którą wybrałam jest dostepna w sklepie int ti-amo. Czy macie doświadczenie w zamawianiu przez internet? To wielkie ryzyko, ale jesli nie znajde nic w realu to chyba bede zmuszona tam zamówic coś. Ceny nie są wysokie do 1500zł.
Najprościej będzie umówić się na przymiarkę wymarzonej sukienki i wtedy będziesz wiedziała, jak ona wygląda na Tobie. Nie musisz jej przecież tam od razu kupować, wystarczy zobaczyć, jak w niej wyglądasz, a potem druknąć zdjęcie sukni z neta i udać się do krawcowej Będziesz miała wymarzoną sukienkę za nieduże pieniądze
Przez neta bym osobiście nie zamawiała, nigdy nie wiadomo, co się dostanie. Lepiej odwiedź salon, a potem krawcową

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, ja już w końcu znalazłam sukienkę marzeń!!
Co niezwykłe, znalazłam ją zupełnie przypadkowo- jedna z wizażystek podesłała mi stronkę jednego z wrocławskich salonów, żebym obejrzała sobie kolekcję, a tam na stronie głównej- moja wymarzona kiecka
Nie wiem jaka to, ale mam zamiar zadzwonić tam zaraz i zapytać czy wiedzą co to za model. Krawcowa już mi powiedziała, że nie będzie żadnego problemu z uszyciem
Załącznik 2793666
Super sukienka A na stronie internetowej nie ma napisane, jaki to model? Ja moją sukienkę też będę szyła W środę jadę i zobaczymy, co mi powie

Cytat:
Jaka prześliczna biżuteria Moim zdaniem powinna pasować Możesz zdradzić, gdzie ją wyszukałaś?
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:28   #1386
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Super sukienka A na stronie internetowej nie ma napisane, jaki to model? Ja moją sukienkę też będę szyła W środę jadę i zobaczymy, co mi powie
Nie ma bo to flash- zdjęcie na stronie głównej. Nie ma jej w ogóle w katalogu. Podobno jest to kolekcja 2006- ale nie ważne!
Panie w salonie mają być od 10:00 więc zadzwonię i dam znać jaka to
Stary 2010-01-18, 09:40   #1387
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma bo to flash- zdjęcie na stronie głównej. Nie ma jej w ogóle w katalogu. Podobno jest to kolekcja 2006- ale nie ważne!
Panie w salonie mają być od 10:00 więc zadzwonię i dam znać jaka to
Troszkę Ci to utrudniło. Przeważnie są podawane modele na stronach. Żeby tylko ta kobietka ze salonu wiedziała o jaką sukienkę pytasz, bo wiesz, zawsze jest jakieś ryzyko, że poda Ci zupełnie inną nazwę sukienki, bo nie zrozumie, o co chodzi
Miejmy nadzieję, że tak nie będzie Daj znać, co to za model
Stary 2010-01-18, 10:07   #1388
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
dobrze by było, by kolor wzoru na sukni był taki, jak kolor biżu, tzn, jeśli biżu złota, to wzór złoty, jeśli biżu stebrna, to wzór srebrny, wtedy byłoby to fajną całością. Ja uważam, ze ta biżu pasuje, ale też nei za dużo jej, tzn np kolczyki i bransoletka, ale bez naszyjnika. A suknia piękna
kolor pasa jest wlasnie srebrny wiec bedzie bez naszyjnika - dziekuje za rady dziewczyny

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

Jaka prześliczna biżuteria Moim zdaniem powinna pasować Możesz zdradzić, gdzie ją wyszukałaś?
wyszukalam na allegro ale maja sklep internetowy jak chcesz to ci podam namiary ale to juz na prv bo na forum chyba nie mozna

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2010-01-18, 10:22   #1389
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
wyszukalam na allegro ale maja sklep internetowy jak chcesz to ci podam namiary ale to juz na prv bo na forum chyba nie mozna
Poproszę o namiary, bo przepiękny jest ten komplecik
Stary 2010-01-18, 10:26   #1390
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Poproszę o namiary, bo przepiękny jest ten komplecik
Ja też bardzo proszę o namiary!
Stary 2010-01-18, 10:38   #1391
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
pieknie podpięty tren, generalnie w tego typu sukniach ładnie wyglądaja podpięte do góry a nie pod spód. Cudnie!
Cytat:
Bardzo mi się podoba mi się Twoja sukienka i ten tren A pomysł z podpięciem trenu jest naprawdę genialny!!! Moja kuzynka podpinała sobie tren agrafką i non stop latała do toalety, bo tren cały czas jej opadał. Też myślałam o trenie, ale obawiałam się tego, że skończę, jak moja kuzynka. Bardzo podoba mi się Twój pomysł
ciesze sie, ze sie podoba dziekuje

Cytat:
Napisane przez kasia 605 Pokaż wiadomość
sukienka śliczna, moją faworytką też jest madonna,
moim marzeniem również jest 3m welon, a w jakiej cenie jest Twój welon?
jak sie go kupuje solo to kosztuje 990zl, ale jak sie bierze razem z suknia to daja rabat i zaplacilam za niego 690zl

Cytat:
Napisane przez kasia 605 Pokaż wiadomość
o tren się trocszkę obawiam,
mój dopina sie w 9 miejscach, jest bardzo dłogi.
jak wygląda tył po podpięciu? mozesz wstawić zdjęcie?

Cytat:
Czy masz może zdjęcie jak to wygląda od tyłu? Chciałabym zobaczyć to podpięcie
Welon też jest piękny Ach cudownie będziesz wyglądać
tak centralnie od tylu nie mam zdjecia. w necie znalazlam tylko takie:
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:42   #1392
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

jak sie go kupuje solo to kosztuje 990zl, ale jak sie bierze razem z suknia to daja rabat i zaplacilam za niego 690zl

tak centralnie od tylu nie mam zdjecia. w necie znalazlam tylko takie:
Cena welonu mnie poraziła Jest przepiękny, ale nie dalabym za niego tyle
Dziękuję za zdjęcia Tutaj lepiej widać Super jest to podpięcie A masz je od zewnątrz czy wewnątrz?
Ja dzięki Twoim zdjęciom zdecydowałam się też na tren I też go będę kazała podpiąć, ale raczej od wewnątrz
Stary 2010-01-18, 10:49   #1393
Ellin_ak
Rozeznanie

dzwoniłam do tego salonu i na początku Pani nie miała internetu więc musiałam dzwonic do drugiego. Tam Pani miała kłopoty z internetem więc zadzwoniłam dopiero teraz i to jest suknia z kolekcji Venus ale Pani nie wie jaki model i u nich tego juz nie ma...
szkoda, bo myślałam że zmierzę, ale w sumie wszystko jedno bo i tak chcę szyć przecież
Stary 2010-01-18, 10:51   #1394
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Cena welonu mnie poraziła Jest przepiękny, ale nie dalabym za niego tyle
Dziękuję za zdjęcia Tutaj lepiej widać Super jest to podpięcie A masz je od zewnątrz czy wewnątrz?
Ja dzięki Twoim zdjęciom zdecydowałam się też na tren I też go będę kazała podpiąć, ale raczej od wewnątrz
moja mama kazala mi go brac i sie nie martwic o cene (bo ja w ogole nie chcialam nowej sukni tylko uzywana ). jak sie sukni z welonem nie odsprzeda to stwierdzila, ze sobie zrobi z nich piekne firanki do salonu
w to podpinanie trenu jeszcze az tak bardzo nie wnikalam. jak juz ja bede odbierac (w lipcu) to bede mogla udzielic bardziej szczegolowych informacji
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:54   #1395
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
dzwoniłam do tego salonu i na początku Pani nie miała internetu więc musiałam dzwonic do drugiego. Tam Pani miała kłopoty z internetem więc zadzwoniłam dopiero teraz i to jest suknia z kolekcji Venus ale Pani nie wie jaki model i u nich tego juz nie ma...
szkoda, bo myślałam że zmierzę, ale w sumie wszystko jedno bo i tak chcę szyć przecież
To całe szczęście, że już wiesz jaki to model Teraz wystarczy tylko wydrukować i zanieść krawcowej, a ona już wyczaruje tą wymarzoną sukienkę
A ślub na kiedy planujecie?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
moja mama kazala mi go brac i sie nie martwic o cene (bo ja w ogole nie chcialam nowej sukni tylko uzywana ). jak sie sukni z welonem nie odsprzeda to stwierdzila, ze sobie zrobi z nich piekne firanki do salonu
w to podpinanie trenu jeszcze az tak bardzo nie wnikalam. jak juz ja bede odbierac (w lipcu) to bede mogla udzielic bardziej szczegolowych informacji
Pomysłową masz mamę
Ech, szkoda, że dopiero w lipcu odbierasz sukienkę, wtedy to ja już będę po ślubie W każdym razie i tak dziękuję za podsunięcie pomysłu i pokazanie fotek W środę jadę do krawcowej, więc zobaczę, co ona mi doradzi W takiej kwestii chyba najlepiej zdać się na fachowca
Stary 2010-01-18, 11:06   #1396
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
To całe szczęście, że już wiesz jaki to model Teraz wystarczy tylko wydrukować i zanieść krawcowej, a ona już wyczaruje tą wymarzoną sukienkę
A ślub na kiedy planujecie?[COLOR="Silver"]
Na sierpień- 7.08
Stary 2010-01-18, 11:10   #1397
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Na sierpień- 7.08
To jeszcze troszkę czasu jest Zdążysz ze wszystkim ze spokojem Najważniejsze, to mieć już wybrany model sukienki
Stary 2010-01-18, 11:16   #1398
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
To jeszcze troszkę czasu jest Zdążysz ze wszystkim ze spokojem Najważniejsze, to mieć już wybrany model sukienki
Już wysłałam mailem zdjęcie do mojej krawcowej i da się zrobić Za 2 tygodnie mam mieć pierwsze zdjęcie wymiarów, a później będziemy myśleć. Za ok 2 miesiące będzie gotowa
Kupujemy po kolei wszystko więc nie ma stresu
Stary 2010-01-18, 11:34   #1399
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Już wysłałam mailem zdjęcie do mojej krawcowej i da się zrobić Za 2 tygodnie mam mieć pierwsze zdjęcie wymiarów, a później będziemy myśleć. Za ok 2 miesiące będzie gotowa
Kupujemy po kolei wszystko więc nie ma stresu
To szybciutko będziesz miała sukienkę
Ja jadę do mojej krawcowej teraz w środę i pewnie już zdejmie wymiary Już się doczekać nie mogę ciekawe na kiedy będzie gotowa moja sukienka Ślub mamy 5 czerwca więc już czasu coraz mniej
My też się staramy załatwiać stopniowo pewne rzeczy, żeby koszty rozłożyć.
Stary 2010-01-18, 12:29   #1400
tusia872
Zadomowienie

ja mam krawcowa zalatwona ale na zdejmowanie miary kazala mi przyjsc w kwietniu dopiero wiec do tego czasu spokojnie sobie uzbieram pieniazki na material i bedzie git moze do tego czasu waga bedzie pokazywac pare kilo mniej

Stary 2010-01-18, 13:02   #1401
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam krawcowa zalatwona ale na zdejmowanie miary kazala mi przyjsc w kwietniu dopiero wiec do tego czasu spokojnie sobie uzbieram pieniazki na material i bedzie git moze do tego czasu waga bedzie pokazywac pare kilo mniej
Ja przypuszczam, że wszystko załatwimy teraz w środę, bo czasu zostało coraz mniej Zresztą chciałabym żeby szycie sukienki już ruszyło Ja jak na razie mam 3 kg mniej, ale do ślubu chcę jeszcze 4 kg zrzucić
Stary 2010-01-18, 13:09   #1402
lady22nn
Raczkowanie

Cytat:
Ja przypuszczam, że wszystko załatwimy teraz w środę, bo czasu zostało coraz mniej Zresztą chciałabym żeby szycie sukienki już ruszyło Ja jak na razie mam 3 kg mniej, ale do ślubu chcę jeszcze 4 kg zrzucić
Ja tez z checia zrzucilabym jeszcze ze 4 ale aktualnie moja waga stanela w miejscu wrrrrr i ani rusz.Dziewczynki a jak wam sie podoba moja sukienka.Ja sie w niej zakochalam a wcale mi sie nie podobala tak bardzo na zdjeciu
lady22nn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:14   #1403
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady22nn Pokaż wiadomość
Ja tez z checia zrzucilabym jeszcze ze 4 ale aktualnie moja waga stanela w miejscu wrrrrr i ani rusz.Dziewczynki a jak wam sie podoba moja sukienka.Ja sie w niej zakochalam a wcale mi sie nie podobala tak bardzo na zdjeciu
bardzo ladna, bez zadnych udziwnien prosta tez takie lubie a po co ty chcesz cos gubic przeciez jestes szczuplutka
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:16   #1404
aanukaa
Raczkowanie

GG do aanukaa

To i ja się pochwalę moją sukienka zakupiona już w październiku bodajże wisi u mnie

Jedynie co zmienię w niej to szelki zlikwiduję (bo można )
Mam także welon do sukienki.
Zastanawiam się teraz nad butami i biżuterią do niej.

Nasz najpiękniejszy dzień - 14.08.2010

aanukaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:18   #1405
lady22nn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
bardzo ladna, bez zadnych udziwnien prosta tez takie lubie a po co ty chcesz cos gubic przeciez jestes szczuplutka
ehhhh do szczuplutkosci to mi daleko kochana wlasnie plusem tej sukienki jest to ze niezle maskuje moje okragle ksztalty.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Mi sie wydaje ze chyba lepiej byloby bez tago naszyjnika.Twoja sukienka ma troszke zdobien i mam wrazenie ze to byloby za duzo.No chyba ze jakis bardzo delikatniutki.
lady22nn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:20   #1406
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
ehhhh do szczuplutkosci to mi daleko kochana wlasnie plusem tej sukienki jest to ze niezle maskuje moje okragle ksztalty.
e tam mysle, ze zdjecia zawsze pogrubiaja, wiec jesli na zdjeciach wygladasz spoko to w realu tym bardziej ja tez wybralam taka ktora mnie wyszczupla tak ladnie splaszca brzuszek
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:20   #1407
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę, że do czerwca zrzucić się uda Czasu jeszcze troszkę jest, więc mam nadzieję, że dam radę
Co do sukienki to...zupełnie nie podoba mi się jej ułożenie przy biuście!!! Na zdjęciu wygląda jakby cosik odstawało, a Ty jakbyś miała biust rozmiarów niewyobrażalnych!!! To na żywo te tak dziwnie wygląda, czy tylko na zdjęciu? Poza tym falbaniaste sukienki to jakoś nie moja bajka
Stary 2010-01-18, 13:20   #1408
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
no ja tez tak 4 kg i bym byla szczesliwa ale nie wiem czy m sie to uda bo straszny lasuch ze mnie
sukienka śliczna gratuluje wyboru

Stary 2010-01-18, 13:20   #1409
kaamii
Raczkowanie

Cytat:
Jeju jak ja bym chciala zrzucic chociaz ze 4kg,ehhe boje sie zebynie bylo odwrotnie-i nie przytyc-rzucilam palenie jakies 3,5 miesiaca temu i strach pozostal co bedzie jak do slubu przytyje Przy braniu miary Pani w salonie stwierdzila ze w ogole nie mam bioder i tylka ale co ona sie zna.ja wiem swoje.Suknia sie juz szyje wiec tylko male wahania wagi wchodza w gre
kaamii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:22   #1410
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanukaa Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę moją sukienka zakupiona już w październiku bodajże wisi u mnie

Jedynie co zmienię w niej to szelki zlikwiduję (bo można )
Mam także welon do sukienki.
Zastanawiam się teraz nad butami i biżuterią do niej.
Chyba bym zrezygnowała z naszyjnika bo byo by tego zbyt wiele. Zamiast tego jakaś fajna bransoletka i będzie git
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości