Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 12:38   #3541
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

ja tez musze sie w koncu wybrac do fryzjerki i kosmetyczki. przez odrosty to mi sie wlosy juz tak przetluszczaja ze juz nad nimi nie panuje :/ miesiac do slubu zostal a ja mam jeszcze tyle rzeczy do ogarniecia ze sie tylko za glowe lapie hehe

pszczolka orientujesz sie moze gdzie w szcz jest opalanko natryskowe? musze jakos do slubu doprowadzic sie do jakiegos koloru heh bo teraz wygladam jak corka mlynarza
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:45   #3542
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja tez musze sie w koncu wybrac do fryzjerki i kosmetyczki. przez odrosty to mi sie wlosy juz tak przetluszczaja ze juz nad nimi nie panuje :/ miesiac do slubu zostal a ja mam jeszcze tyle rzeczy do ogarniecia ze sie tylko za glowe lapie hehe
Ja mam ponad 2 i pół miesiąca jeszcze....
nie wiem czy farbować odrosty.... ostatnio byłam na początku listopada.

Jaka śpiąca jestem....

jaką masz sukienkę? Ja w marcu będę szukać.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:46   #3543
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

pszczolka orientujesz sie moze gdzie w szcz jest opalanko natryskowe? musze jakos do slubu doprowadzic sie do jakiegos koloru heh bo teraz wygladam jak corka mlynarza
mam w domu ulotkę takiego salonu! ale za chiny nie pamiętam gdzie to jest:/ jak nie zapomnę to jak wrócę do domku to Ci napiszę
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:52   #3544
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Marto d11 zreszta moja imienniczko naprawde nie chce sie z Toba klocic, ale pisanie: "Wiadomo, że przy USG dopochwowym to raczej tata nie jest potrzebny. " jaki ma sens jesli wiekszosc tatusiow byla przy takim wlasnie usg. Moj byl nawet 2 razy bo zawsze go zabieram na wszystkie badania nawet jak mi krew pobieraja, mnie kluja a on sie meczy bo musi jechac ze mna ja sama w ciazy nie jestem i nie zaszlam w nia sama tez i przy porodzie tez bedzie jesli mi nie zemdleje najpierw ;P Tak, wiec Marto proponuje zakopac topor i wiecej do jalowej dyskusji nie wracac.
oK Napisałam tak o USG bo wydawało mi się, że robione jest na samym poczatku, jak widać malutki pęcherzyk z serduszkiem. Ale skoro nie to zwracam honor. Ja pojechałam na nie z koleżanką, bo mąż nie mógł. Zresztą z nastawieniem, że poroniłam bo początki miałam bardzo kiepskie. Propozycję Twoją przyjmuję. Nie ma co się kłócić. Tylko spokój może nas uratować
Stary 2010-01-18, 12:58   #3545
bajka1807
Zakorzenienie

ja wlosy musze farbowac srednio co 1.5 miesiaca bo mi mega szybko rosna, a jak tylko pojawi sie odrost, to moge je myc codziennie a i tak po umyciu moga wygladac tak jakbym litr oleju na łeb wylala. dlatego musze sie sprezyc i isc sie pofarbowac bo nerwowo sie wykoncze

a ja sukienke szyje, pierwsza przymiarke mam 2 lutego
tak bedzie wygladala:
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-18, 13:07   #3546
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

bajka1807 śliczna ta sukienka, będziesz wyglądać jak gwiazda filmowa
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:09   #3547
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Anoxa
Bajka bardzo mi przykro
Kaimba zazdroszcze chlopaka i gratuluje

A ja za godzine ide sie zrelaksowac u fryzjera i kosmetyczki moj tz sie postaral i nie dosc, ze zaplaci to i jeszcze sam mnie umowil i tylko powiedzial poniedzialek 14 tu i tu Jak chce to potrafi.

Ja chodze prywatnie do Lim-u, ale mi firma placi za pakiet tam wiec mam luz i za nic nie place.

Marto d11 zreszta moja imienniczko naprawde nie chce sie z Toba klocic, ale pisanie: "Wiadomo, że przy USG dopochwowym to raczej tata nie jest potrzebny. " jaki ma sens jesli wiekszosc tatusiow byla przy takim wlasnie usg. Moj byl nawet 2 razy bo zawsze go zabieram na wszystkie badania nawet jak mi krew pobieraja, mnie kluja a on sie meczy bo musi jechac ze mna ja sama w ciazy nie jestem i nie zaszlam w nia sama tez i przy porodzie tez bedzie jesli mi nie zemdleje najpierw ;P Tak, wiec Marto proponuje zakopac topor i wiecej do jalowej dyskusji nie wracac.

fajnie masz z ta kosmetyczka i fyzjerem dzis-odprezysz sie na calego a ponoc nic tak nie poprawia humoru kobiecie jak fryzjer i kosmetyczkaja chce isc dopiero w lutym marcu do fryzjera bylam ostatnio 24listopada dzien po wizycie u gin-jak bylam pewna ze wszystko jest oki z dzidzia-tak na ukojenie nerwow na zime troche przeciemnilam wlosy bo mialam bardzo jasny blond a chcialam zeby troche odpoczely i powiem ze nie moge sie doczekac az znowu pojde i powiem ze maja rozjasnic bo tak sie jednak nie czuje.martwi mnie jedynie to ze mi wypadaja troche za baaaardzo i lupiez mi sie pojawil jakis mieisac temuma sakra:/
My tez na wizyty chodzimy razem bo mimo ze ja nosze dzidzie w sobie to ciaza jest nasza i nawet moj M nie przyjmuje do wiadomosci ze moglabym isc sama zaskoczyl mnie tym bo zawsze praca jest dla niego najwazniejsza-tylko on zarabia na nas wiec mu sie tez nie dziwie i wiecie co?? powiedzial ze przemysli to zeby byc przy mnie na porodzie jesli naprwde nie zobaczy krwi:ju pi: nawet nie wiecie jak sie ciesze ile to dla mnie znaczy ze chociaz to przemysli na sama mysl lzy mi nachodza do oczu z radosci no oczywiscie musialam mu troszke wjechac na ambicje i powiedziec ze wszytskie dziewczynyz forum rodza z tatusiami

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:10   #3548
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ja wlosy musze farbowac srednio co 1.5 miesiaca bo mi mega szybko rosna, a jak tylko pojawi sie odrost, to moge je myc codziennie a i tak po umyciu moga wygladac tak jakbym litr oleju na łeb wylala. dlatego musze sie sprezyc i isc sie pofarbowac bo nerwowo sie wykoncze

a ja sukienke szyje, pierwsza przymiarke mam 2 lutego
tak bedzie wygladala:
co do włosów to ja też tak mam... jeszcze kolor naturalny mam taki nijaki, ani to blond tak do końca ani brąz.. takie mysie niewiadomo co... a zawsze robię blond pasemka z brązem z przewagą blondu

a sukienka śliczna.. i taka że jak już brzuszek będzie widoczny to też będzie ok bo odcinana pod biustem
Stary 2010-01-18, 13:11   #3549
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

bajka1807 bardzo ladna sukienka

Stary 2010-01-18, 13:17   #3550
niezawsze
Zakorzenienie

Bajka sukienka jest przesliczna, normalnie cudowna!!!! Slub koscielny bierzecie czy tylko cywilny?

Hexa Ja zawsze tez tak robie, ze na zime wlosy ciemniejsze a tylko na wakacje wyjezdzalam w marcu to od razu blond i to jasniutki bardzo, aczkolwiek teraz bym chciala wrocic do naturalnego, zeby nie musiec non stop farbowac bo wlosy i tak sie strasznie oslabia w ciazy i podobno po ciazy beda wypadac strasznie :/ tak moje kolezanki mialy przynajmniej ok. znikam bo jeszcze pies niewyprowadzony a tu zaraz kosmetyczka, "skrobcie" duzo to bede miala co czytac po powrocie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:26   #3551
papeteria
Zakorzenienie

bajka będziesz bajkowo wyglądać w tej kiecuszce.
Ja muszę moją wystawić na sprzedaż, bo mnie drażni w szafie.
Choćby za 3 stówki ją sprzedać byle miejsca mi w szafie nie zajmowała.
Wrzuciłabym jakąś fotę, ale nie mam na tym kompie.

A mnie na stare lata zachciało się być kosmetyczką.Za dwa lata będę. Zawsze mnie do tego ciągło, a dopiero teraz się zdecydowałam.
Jesteśmy na etapie henny i masażu twarzy Tylko mam teraz trochę nadrabiania z teorii bo leżałam w domku.
A włosów nigdy nie farbowałam, choć niektórzy nie wierzą.Mam blond.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:28   #3552
pszczolka87
Zadomowienie

Chciałabym się Was poradzić... bo nie wiem co mam robić a wszystkie jesteśmy w podobnych sytuacjach.... A chodzi o to.. że postanowiłam popracowac jeszcze trochę i nie iść na l4 tak szybko... już wspominałam kiedyś że u mnie w pracy są oprócz mnie jeszcze 4 ciężarne i wszytskie poszły na zwolnienie od razu jak się dowiedziały że są w ciąży zostawiając pełno niepozałatwianych spraw na głowie innych.. ja chciałam zrobić inaczej bo zalezy mi na tym aby mieć możliwośc powrotu po macierzyńskim i chciałam pokazać że mi zależy i że jestem dobrym pracownikiem, zwłaszcza że nie miałam jakichś strasznych dolegliwości typu wymioty.... Ale oprócz mojej pracy jeszcze studiuję zaocznie, jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i w 8 miesiącu ciąży będę się bronić, poza tym nie wysypiam się w ogóle od jakiegoś1,5 miesiąca, budzę się w nocy do toalety, a potem już nie mogę zasnąc, do pracy przychodzę nieprzytomna a jak wracam do domu to też trzeba zrobić obiad, posprzątać, trochę się pouczyć, wiadomo że mąż mnie wyręcza w wieelu rzeczach poza tym jesteśmy związkiem partnerskim i domowe obowiązki należą do nas obojga, ale on też nie jest jakimś cyborgiem żeby robić wszystko! Generalnie jestem zmęczona, mam ochotę tylko spać, teraz w weekend nie poszłam na połowę zajęć w szkole bo byłam tak zmęczona po całym tygodniu że poprostu nie dałam rady, poza tym często zdarzają mi się zawroty głowy itp.. Czuję że ani nie jestem wydajna w pracy i przy okazji zawalam szkołę.. nie wiem co mam robić... ponoć w 2 trymestrze maleje uczucie zmęczenia, więc może poczekam i przemęczę się do lutego- może minie
Stary 2010-01-18, 13:28   #3553
bajka1807
Zakorzenienie

tez mam taki mysi kolor, ni to szatyn ni to ciemny blond hehe, dlatego farbuje na ciemny braz a i tak wychodzi czarny

niezawsze, bierzemy tylko slub cywilny, nad koscielnym zastanawiamy sie zeby zrobic w przyszlym roku na wakacje, ale jakos obojgu nam na nim nie zalezy jakos specjalnie, wiec mozliwe ze skonczy sie tylko na cywilnym

kurcze mam taaaaakiego lenia, a mam jutro dwa ciezkie zaliczenia, a jeszcze nic nie umiem :/ kiepsko to widze, bo bol glowy nie sprzyja nauce.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-18, 13:31   #3554
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Bajka sukienka jest przesliczna, normalnie cudowna!!!! Slub koscielny bierzecie czy tylko cywilny?

Hexa Ja zawsze tez tak robie, ze na zime wlosy ciemniejsze a tylko na wakacje wyjezdzalam w marcu to od razu blond i to jasniutki bardzo, aczkolwiek teraz bym chciala wrocic do naturalnego, zeby nie musiec non stop farbowac bo wlosy i tak sie strasznie oslabia w ciazy i podobno po ciazy beda wypadac strasznie :/ tak moje kolezanki mialy przynajmniej ok. znikam bo jeszcze pies niewyprowadzony a tu zaraz kosmetyczka, "skrobcie" duzo to bede miala co czytac po powrocie
a powiem Ci że nie zawsze, organizm kobiety różnie reaguje, albo włosy wypadaja i są beznadziejne, albo robią się gęstrze, lśniące i generalnie dużo zdrowsze, moja koleżanka jak była w ciąży to jest włosy się właśnie "zmieniły na lepsze" zawsze miała takie rozdwawjające sie końcówki i matowe włosy a od kiedy zaszła w ciążę zrobiły się gęste i zdrowe

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
bajka będziesz bajkowo wyglądać w tej kiecuszce.
Ja muszę moją wystawić na sprzedaż, bo mnie drażni w szafie.
Choćby za 3 stówki ją sprzedać byle miejsca mi w szafie nie zajmowała.
Wrzuciłabym jakąś fotę, ale nie mam na tym kompie.

A mnie na stare lata zachciało się być kosmetyczką.Za dwa lata będę. Zawsze mnie do tego ciągło, a dopiero teraz się zdecydowałam.
Jesteśmy na etapie henny i masażu twarzy Tylko mam teraz trochę nadrabiania z teorii bo leżałam w domku.
A włosów nigdy nie farbowałam, choć niektórzy nie wierzą.Mam blond.
moja też od 1,5 roku wisi w szafie, ale szkoda mi ją wystawić za jakieś marne grosze jak dałam za nią 3200... w ogóle ciężko jest sprzedać suknię... ja wrzuciłam już za cenę 800 zł (chociaż chciałam więcej) i dalej cisza. masakra!
Stary 2010-01-18, 13:32   #3555
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Postanowiłam zrobić dzis na obiad Mechiko Enchiladas. Właśnie idę do sklepu po tortille. Mam nadzieję, że mi wyjdze. A oto link do przepisu:
http://www.youtube.com/user/nieesia25#p/u/4/8T6H_WjnlfA
Stary 2010-01-18, 13:34   #3556
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Chciałabym się Was poradzić... bo nie wiem co mam robić a wszystkie jesteśmy w podobnych sytuacjach.... A chodzi o to.. że postanowiłam popracowac jeszcze trochę i nie iść na l4 tak szybko... już wspominałam kiedyś że u mnie w pracy są oprócz mnie jeszcze 4 ciężarne i wszytskie poszły na zwolnienie od razu jak się dowiedziały że są w ciąży zostawiając pełno niepozałatwianych spraw na głowie innych.. ja chciałam zrobić inaczej bo zalezy mi na tym aby mieć możliwośc powrotu po macierzyńskim i chciałam pokazać że mi zależy i że jestem dobrym pracownikiem, zwłaszcza że nie miałam jakichś strasznych dolegliwości typu wymioty.... Ale oprócz mojej pracy jeszcze studiuję zaocznie, jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i w 8 miesiącu ciąży będę się bronić, poza tym nie wysypiam się w ogóle od jakiegoś1,5 miesiąca, budzę się w nocy do toalety, a potem już nie mogę zasnąc, do pracy przychodzę nieprzytomna a jak wracam do domu to też trzeba zrobić obiad, posprzątać, trochę się pouczyć, wiadomo że mąż mnie wyręcza w wieelu rzeczach poza tym jesteśmy związkiem partnerskim i domowe obowiązki należą do nas obojga, ale on też nie jest jakimś cyborgiem żeby robić wszystko! Generalnie jestem zmęczona, mam ochotę tylko spać, teraz w weekend nie poszłam na połowę zajęć w szkole bo byłam tak zmęczona po całym tygodniu że poprostu nie dałam rady, poza tym często zdarzają mi się zawroty głowy itp.. Czuję że ani nie jestem wydajna w pracy i przy okazji zawalam szkołę.. nie wiem co mam robić... ponoć w 2 trymestrze maleje uczucie zmęczenia, więc może poczekam i przemęczę się do lutego- może minie
Tak mówią, ale ja właśnie teraz zaczełam być spiąca z początkiem drugiego trymestru.
Jeżeli teraz jesteś zmęczona bo masz tyle na głowie to nie stanie się tak, że nagle się obudzisz pełna energii i nie będziesz zmęczona.Twoj organizm potrzebuje po prostu odpoczynku.

A ja dziś robię spaghetti bolońskie.

pszczolka to twoja kiecka kosztowała dwa razy tyle co moja (1600) nowa.Ale ja miałam dosyć skromną, kiedyś wrzuce fote.Fakt ciężko potem sprzedać.

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:37
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:34   #3557
bajka1807
Zakorzenienie

pszczolka ja nie pamietam jak to bylo u ciebie, ale ty czekasz na przedluzennie umowy na czas nieokreslony? jak tak, to ja bym poczekala do tego momentu jesli on jest w niedalekiej przyszlosci. powiem c z jakiego zalozenia ja wychodze.... jestem w takiej samej sytuacji jak ty tylko ja wiem ze szefunio chce mnie po macierzynskim. ja postanowilam isc na l4 od 1 marca, z racji tego ze jestem w tyle jesli chodzi o pisanie prace,a szkola w tym momencie jest dla mnie najwazniejsza no i oczywiscie moje dobre samopoczucie. jesli czujesz ze nie jestes wydajna, do faktycznie poczekaj do 2 trymestru i zobacz czy cos sie zmieni, jesli nie idz na l4 bo po co sie meczyc? wydaje mi sie ze i tak pokazalas ze zalezy ci na pracy bo nie poszlas od razu na zwolnienie. a to ze czujesz sie zmeczona to nie twoja wina i pracodawca powinien to zrozumiec. pamietaj ze zadna z nas nie jest alfa i omega i ma prawo do odpoczynku podczas ciazy, tym bardziej ze po porodzie czeka nas totalna reorganizacja czasu, i wtedy to sie dopiero wysypiac nie bedziesz warto wiec naladowac akumulatory. ale to tylko moje zdanie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-18, 13:42   #3558
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
pszczolka ja nie pamietam jak to bylo u ciebie, ale ty czekasz na przedluzennie umowy na czas nieokreslony? jak tak, to ja bym poczekala do tego momentu jesli on jest w niedalekiej przyszlosci. powiem c z jakiego zalozenia ja wychodze.... jestem w takiej samej sytuacji jak ty tylko ja wiem ze szefunio chce mnie po macierzynskim. ja postanowilam isc na l4 od 1 marca, z racji tego ze jestem w tyle jesli chodzi o pisanie prace,a szkola w tym momencie jest dla mnie najwazniejsza no i oczywiscie moje dobre samopoczucie. jesli czujesz ze nie jestes wydajna, do faktycznie poczekaj do 2 trymestru i zobacz czy cos sie zmieni, jesli nie idz na l4 bo po co sie meczyc? wydaje mi sie ze i tak pokazalas ze zalezy ci na pracy bo nie poszlas od razu na zwolnienie. a to ze czujesz sie zmeczona to nie twoja wina i pracodawca powinien to zrozumiec. pamietaj ze zadna z nas nie jest alfa i omega i ma prawo do odpoczynku podczas ciazy, tym bardziej ze po porodzie czeka nas totalna reorganizacja czasu, i wtedy to sie dopiero wysypiac nie bedziesz warto wiec naladowac akumulatory. ale to tylko moje zdanie
na czas nieokreślony mi nie przedłużą, do dnia porodu będę miała... ale mój dyrektor powiedział mi że mnie przyjmie spowrotem po macierzyńskim (sam ma 2 małe córcie, jedna się niedawno urodziła ), powiedział mi tez że jak znajdę za siebie zastępstwo to już w ogóle będzie super i powiedział abym popytała wśród koleżanek, no i znalazłam osobę za siebie która przyjdzie na moje zastępstwo jak ja pujdę na l4. on jest w porządku, ale w tej firmie zmienia się wszystko jak w kalejdoskopie.. a ja chcę poprostu zostawić po sobie dobre wrażenie aby mnie naprawdę spowrotem przyjęli bo niestety mój mąż nie zarabia aż tyle aby móc utrzymać całą naszą 3
Stary 2010-01-18, 13:43   #3559
kociamborek
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim
Przez weekend nie mialam zbytnio czasu zeby tu zajrzec i widze dziewczyny ze sporo pisalyscie, ale już nadrobiłam

Przed wszystkim anoxa, bardzo mi przykro, jesteśmy z Tobą! Trzeba wierzyć ze bedzie dobrze i miec nadzieje!

Jeśli chodzi o obecność tżta na usg to my wlasnie idziemy 26.01 razem pierwszy raz i mam nadzieje ze lekarz wyrazi zgode. Tymbardziej ze bedzie to usg przesiewowe (tzn. mam taka nadzieje ze lekarz mi zrobi bo ostatnio nic nie mowil ze na nastepnej wizycie bedzie robil ale teraz bedzie 12 tydzien i mam nadzieje ze ma to na uwadze, a jesli nie to go poprosze).

ziuziunia ja chodze prywatnie do lekarza, wczesniej chodzilam państwowo, ale w ciąży postanowiłam jednak chodzić prywatnie.

Bajka sukienka cudna na pewno bedziesz wyglądała bosko!

niezawsze zazdroszcze Ci dzisiejszego dnia piękności, chyba nic bardziej nie porawia kobiecie samopoczucia. Mnie kusi zeby obciac włosy ale chyba nową fryzurkę sobie zafunduje na wiosne dopiero.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:48   #3560
bajka1807
Zakorzenienie

pszczolka, jesli nie chcialby cie po macierzynskim to by tak nie gadal, zreszta wlasnie jak sam ma dwoje dzieci to tez na to inaczej patrzy. jak dla mnie nie masz sie czym przejmowac, pamietaj ze musisz myslec o sobie i o dzidzi. jak pojdziesz na zwolnienie to i tak dostajesz 100% pensji tak jak i na macierzynskim. a pracodawca placi za ciebie wszystkie skladki i pensje tylko przez miesiac, pozniej przejmuje ten obowiazek zus. jesli masz zastepstwo to chyba nie masz sie nad czym zastanawiac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-18, 13:49   #3561
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Postanowiłam zrobić dzis na obiad Mechiko Enchiladas. Właśnie idę do sklepu po tortille. Mam nadzieję, że mi wyjdze. A oto link do przepisu:
http://www.youtube.com/user/nieesia25#p/u/4/8T6H_WjnlfA
też ogladam jej filmiki, te jej przepisy są świetne, dania latwe i szybkie do zrobienia i wygladaja bardzo apetycznie. Marta daj znac czy dobrze smakuje! a ja sie wlasnie zastanawiam co dzis zrobic na obiadek..
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:51   #3562
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
pszczolka to twoja kiecka kosztowała dwa razy tyle co moja (1600) nowa.Ale ja miałam dosyć skromną, kiedyś wrzuce fote.Fakt ciężko potem sprzedać.
ja moje fotki ślubne kiedyś wrzucałam nie wiem czy widziałaś Moja suknia do skromnych nie należała, ale napaliłam się na nią strasznie i powiedziałam że żadnej innej nie założę jak ją zobaczyłam. Wydałam na nią prawie dwie pensje, ale wtedy mieszkałam jeszcze z rodzicami więc nie miałam innych wydatków
Stary 2010-01-18, 13:52   #3563
itakasia
Zakorzenienie

witajcie sloneczka
weekend byl rodzinny i mily. choc malo odpoczelam bo w sobote bylismy u mojego brata i wrocilismy po 3.
chcialam nawiazac do kilku tematow ktore poruszalyscie

- biust i staniki: ja rowniez jestem po lekturze watku uswiadamiajacego na temat biustonoszy, polecam goraco! najpierw musialam jechac na zakupy do trojmiasta, okazalo sie ze wtedy mialam rozmiar 60E, od 3 miesiecy otwarto sklep z szeroka rozmiarowka w toruniu i na koniec grudnia bylam na zakupach bo biust sie powiekszyl w ciazy, teraz mam 60 FF lub 65 E, to tez zalezy od kroju itp. ale po zmianie bielizny na mnowa rozmiarowke moje piersi zaczely nabierac ladnego ksztaltu, nigdy wiecej nie zaloze starego standardowego 75Bale to oczywiscie wybor kazdej z nas
- biust i karmienie: w poprzednich ciazach biust mi nie rosl, dopiero po porodzie a karmilam pierwsza corcie 14 mies a druga 18 mies. jestem posiadaczka malego biustu. wielkosc biustu nie ma wplywu na karmienie. tu chodzi o gruczol a czesto mozna przeczytac ze laktacja powstaje w glowie wiec duzo zalezy od nastawienia
- usg: moj TZ byl ze mna na usg i przy obu porodach, niestety jego praca czasem nie pozwala na uczestnictwo w wizycie, ale to juz inna bajka...
anoxa: bardzo mi przykro z powodu choroby brata, trzymam kciuki zeby sie wszystko dobrze ulozylo, niech szybko wraca do zdrowia? przepraszam ze pytam ale czy on choruje czy to tak nagla sytuacja?
Stary 2010-01-18, 13:55   #3564
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
No coś ty ja to samo ślub braliśmy 23 czerwca 29 mieliśmy już być nad morzem, pokój zarezerwowany, kaucja zapłacona a 28 wylądowałam w szpitalu w 7 miesiącu w tedy byłam .
no a j bylam w niecalym 3

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Kasandra te stronke tez przegladalam i jak zauwazysz, dziewczynki na usg maja takie 3 kreseczki, nie da rady tego pomylic z niczym innym u mnie na zdj nie widac nic, a przeciez nic nie oznacza, jakie tam sa narzady.
Bylam na usg w 18 tyg, wiem ze najlepiej w 20 tyg, ale tak mi ustalili, no i nie zamierzaja juz wiecej robic.
Co do moich odczuc ciazowych, to nie mialam ani razu nudnosci, nie mowiac o wymiotach. Caly czas czuje sie dobrze, specjalnych zachcianek jedzeniowych tez nie mialam. Na poczatku moze troche na slone. Jedynie senna bylam, ale to chyba powszechne.
Wiesz...mi wlasnie chodzi o to, zeby nie okazalo sie potem przy porodzie, ze jest chlopiec, a ja bede miec sukienki, rozowe ubranka, itd.
ja kupowalam w sumie same uniwersalne bo niebieskie mialam od szwagierki a potem prawie kazdy co przyszedl malego zobaczyc dawal niebieskie...mysmy dostali wiczorem nawet jeszcze potwierdzenie ze jest dziewczynka a po poludniu urodzil sie synek...wiec lepiej miec uniwersalne ciuszki te najmniejsze a potem sie dokupi cos wiekszego pod kolor
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was nie zamierza ubierać dziewczynki prawie, że tylko na różowo? Ja lubię ładny róż, ale wkurza mnie jak idę do sklepu i to, co dla dziewczyn to w większości różowe.
Ostatnio kupiłam w końcu pierwsze ubranko z myślą o dziewczynce na dziale męskim - było po prostu czerwone, ale z tyłu tam gdzie jest rozmiar jest napisane baby boy.
moj synek ma wiele szrego, zoltego, zielonego. Myslelismy juz tez pod wzgledem drugiego dziecka ktore nie musi miec tej samej oplci a bez sensu wsyztsko wywalac

Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
mamy termin na 11 sierpnia ale jak znam życie to pewnie wyjdzie inaczej
Co myślicie o zabraniu tatusia na usg ? na razie miałam jedno i tatuś był przygnębiony że nie dostał chociaż wydruku wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo"
pozdrowienia dla wszystkich mam Lipcowo - Sierpniowych i brzuszków
jak masz tak mlo usg to moze idz gdzies raz czy dwa prywatnie po[podgladac?? ja juz mialam 2 dopochwowe, maz byl ze mna, w srode mam kolejne a potem w marcu

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość

W tej mojej całej przygodzie z izba przyjec to przy badaniu usg pokazalo sie to co moj ma miedzy nogami bedzie [COLOR=RoyalBlue]chłopczyk
no to gartluje, widze ze sie chlopczykowo zrobilo...a ja licze na corcie...mam wizyte w srode bedzie to 12 tydzien i pare dni wiec sie nie nastawiam na podgladniecie czy mam racje w przeczuciach
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:57   #3565
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
pszczolka, jesli nie chcialby cie po macierzynskim to by tak nie gadal, zreszta wlasnie jak sam ma dwoje dzieci to tez na to inaczej patrzy. jak dla mnie nie masz sie czym przejmowac, pamietaj ze musisz myslec o sobie i o dzidzi. jak pojdziesz na zwolnienie to i tak dostajesz 100% pensji tak jak i na macierzynskim. a pracodawca placi za ciebie wszystkie skladki i pensje tylko przez miesiac, pozniej przejmuje ten obowiazek zus. jesli masz zastepstwo to chyba nie masz sie nad czym zastanawiac
a co jak ta dziewczyna im się bardziej spodoba i nie będą chcieli mnie już spowrotem? Tak naprawdę jakby mnie chciał tak na 100% to mógłby mi przedłużyć umowę w kwietniu np na rok a nie do dnia porodu prawda? jeśli nie jestem na l4 to mógłby tak zrobić... Później nie będzie miał obowiązku mnie spowrotem przyjmować. Może mi tak mówi żebym się nie denerwowała i żebym poprostu została jak najdłużej (nie jak reszta) a potem i tak będzie miał mnie gdzieś... A co jak zmieni się dyrektor (u nas zdarza się to bardzo często)? wtedy to już w ogóle będę miała pozamiatane... Bo wiecie... mi chodzi o to, że nas nie będzie stać ani na mieszkanie które wynajmujemy ani tak naprawdę na nic jak ja bym przestała zarabiać.. a kto przyjmie młodą karmiącą matkę która będzie potrzebowała 2 półgodzinnych -przerw w pracy aby nakarmić maluszka (urlop macierzyński kończy się w 4 miesiącu życia maluszka) lepiej zatrudnic kogoś w pełni dyspozycyjnego prawda? Dlatego sie tak tego wszystkiego strasznie boję
Stary 2010-01-18, 13:59   #3566
muminek88
Zadomowienie

Cytat:

moja też od 1,5 roku wisi w szafie, ale szkoda mi ją wystawić za jakieś marne grosze jak dałam za nią 3200... w ogóle ciężko jest sprzedać suknię... ja wrzuciłam już za cenę 800 zł (chociaż chciałam więcej) i dalej cisza. masakra!
a ja moja pre miesiecy po slubie sprzedalam za 1/3 ceny przez zupelny przypadek :P
Cytat:
na czas nieokreślony mi nie przedłużą, do dnia porodu będę miała... ale mój dyrektor powiedział mi że mnie przyjmie spowrotem po macierzyńskim (sam ma 2 małe córcie, jedna się niedawno urodziła ), powiedział mi tez że jak znajdę za siebie zastępstwo to już w ogóle będzie super i powiedział abym popytała wśród koleżanek, no i znalazłam osobę za siebie która przyjdzie na moje zastępstwo jak ja pujdę na l4. on jest w porządku, ale w tej firmie zmienia się wszystko jak w kalejdoskopie.. a ja chcę poprostu zostawić po sobie dobre wrażenie aby mnie naprawdę spowrotem przyjęli bo niestety mój mąż nie zarabia aż tyle aby móc utrzymać całą naszą 3
rozumiem ze ci zalezy ale dzidzia jest najwazniejsza. Moze serio poszukaj kogos kto cie chwilowo zastąpi?? Ja tez kogos szukam na swoje miejsce poki co i ciezko mi idzie a pozatym nie chce by mnie ktos wygryzl bo kasa tez nam sie przyda
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:03   #3567
bajka1807
Zakorzenienie

no jasne ze tak sie moze zdarzyc, ale po co zaraz nakrecac sie pesymistycznie. doskonale rozumiem cie ze sie boisz, bo ja mam w sumie to samo, chociaz my z jednej pensji bysmy wyzyli. ale wiadomo ze lepiej jest jak jest wiecej niz mniej. a z tego co wiem to macierzynski trwa 20 tyg wiec 5 miesiecy. co do karmienia, to pokarm sciagasz do butelki i karmieniem zajmuje sie ta osobka ktora pilnuje dzieciatka jak jestes w pracy. uwierz ze wszystko da sie ulozyc tak zeby bylo dobrze masz jeszcze troche czasu by to dokladnie przemyslec i przeanalizowac.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-18, 14:05   #3568
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a ja moja pre miesiecy po slubie sprzedalam za 1/3 ceny przez zupelny przypadek :P
rozumiem ze ci zalezy ale dzidzia jest najwazniejsza. Moze serio poszukaj kogos kto cie chwilowo zastąpi?? Ja tez kogos szukam na swoje miejsce poki co i ciezko mi idzie a pozatym nie chce by mnie ktos wygryzl bo kasa tez nam sie przyda
ja już znalazłam dziewczynę na moje miejsce, ale nie wiem jak on chce ją zatrudnić na zastępstwo jak ja umowę będę miała do sierpnia a nie będzie mnie do grudnia:/ to wszytsko mi trochę "śmierdzi"

a może przesadzam trochę i sama sobie wkręcam... Jak zaczęłam tu pracować i miałam jeszcze umowę na okres próbny to wmówiłam sobie że moja dyrektorka mnie nie lubi i że mnie napewno zwolni... strasznie się zdziwiła jak przyszłam do niej z pytaniem czy przedłuży mi umowę bo myślała że to oczywiste... także ja jestem taka trochę panikara, ale ja zawszę wolę nastawić się troche na nie niż myśleć strasznie pozytywnie i się rozczarować...

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-18 o 14:11
Stary 2010-01-18, 14:13   #3569
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
ja moje fotki ślubne kiedyś wrzucałam nie wiem czy widziałaś Moja suknia do skromnych nie należała, ale napaliłam się na nią strasznie i powiedziałam że żadnej innej nie założę jak ją zobaczyłam. Wydałam na nią prawie dwie pensje, ale wtedy mieszkałam jeszcze z rodzicami więc nie miałam innych wydatków
rozumiem cie w pelni. jak zaczelam szukac sukni do slubu w necie to trzecia jaka zobaczylam powalila mnie na kolana i zadnej innej nie chcialam kosztowala troche wiecej niz twoja bo dalam 3700 ale za suknie zaplcil mi tata bo cale wesele zrobilismy sobie sami-wiec powiedzial ze chociaz to musi zaplcic-inna sprawa ze potem dostalismy prezent od moich rodzicow w formie kwoty jaka panna mloda powinna placic ale mniejsza z tym.ja w swojej sukni sie zakochalam jak ja zobaczylam tez byla duza ale slub koscielny ma sie raz i suknia powinna byc taka jaka sobie panna mloda wymarzy zreszta jakby by nie byl czy cywilny czy koscielny kazda panna mloda powinna miec ta jedyna wymarzona suknie!!!

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Dzis od rana musialam skoczyc do urzedu pracy bo niestety jestem bezrobotna mimo ze bardzo bym chciala pracowac.mialam sie zglosci w piatek zeby sie podpisac ale nazwyczajniej w swiecie zapomnialami dzis bylam pewna ze mnie juz wykreslili i zostane bez ubezpieczenia przez wlasne zapominalstwo:/ ale na szczescie pani powiedziala ze rozumie i nastepnym razem jak bede sie zle czuc to mam tylko zadzwonic to sie dogadamy ze pojawie sie jak sie lepiej poczuje ale ulge poczulam jak mi to powiedziala no i jesczez dodala ze mialaby oferte dla mnie w dziale plac w jakiejs firmie no ale ciezarnej nie beda chcieli i mam na arzie odpoczywac a na pewno cos znajdziemy jesieniaszkoda ze luzie sa uprzedzeni do przyjmowanie kobiet w ciazy ale juz sie nic nie zrobi z tym

Stary 2010-01-18, 14:16   #3570
Limeta
Raczkowanie

Odnośnie sukien ślubnych - sama mam problem ze sprzedażą swojej... No ale cóż, takie czasy.

Praca. Ja nie wiem co u mnie będzie. Pracuję od niedawna, jestem na okresie próbnym. Ogólnie pracy szukałam już prawie rok, ale dopiero teraz dostałam się do fajnej firmy. Także wieść o ciąży pokrzyżowała mi nieco plany. Heh, ale u mnie normą jest, że z planów wychodzą nici. No i nie wiem kiedy mam pracodawcy powiedzieć o swoim stanie. Koleś wydaje się być spoko, ale mogą to być tylko złudzenia. Kurczę, chciałabym wrócić po ciąży do pracy, ale w takiej sytuacji nie wiem zupełnie jak to będzie wyglądało. Obecnie chcę pracować jak najdłużej się tylko da. No ale zobaczymy. Na razie w pracy siedzę cicho. Mam zamiar powiedzieć gdzieś dopiero za miesiąc, gdy skończę 12 t.c. Przynajmniej będę miała pewność, że umowa automatycznie zostanie mi przedłużona.

Patrzę, że nie tylko mnie rozkłada. ja non stop zasmarkana i kichająca chodzę w pracy. Gardło mnie też boli. Biorę Gardimax - lek ziołowy. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi. O przeciwwskazaniach w czasie ciąży nie jest nic napisane.

Edytowane przez Limeta
Czas edycji: 2010-01-18 o 14:18
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości