Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 11:49   #151
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Kretencjo, tak to jest z naszym NFZtem Po prostu mnie szlag trafia, ze człowiek płaci całe życie składki, a potem nie może się do lekarza dostać i musi tak czy siak opłacać prywatne badania Niech sprywatyzują służbę zdrowia, to przynajmniej będziemy wiedzieć, za co płacimy. A co do usg, to bym chyba poszła na to płatne, chociaż wiem, że teraz każdy grosz będzie się liczył. Ale pomyslałabym, ze to usg jest teraz najważniejsze

Kakusia, ależ to musiało być sałodkie, jak maluszek tak odpukiwał

Weruczek, miałam ci odpisać już w poprzednim poście, ale mi cytat gdzieś zapodziało Mój mąż też zmieniał pracę w trakcie starań. Chcieliśmy najpierw, żeby zmienił pracę, a dopiero potem mielibyśmy się starać, bo kredyt mieszkaniowy itd. I całe szczęście, że zmieniliśmy zdanie, bo starania trwały pół roku, w tym czasie mąż zmienił pracę. A tak byśmy dopiero zaczynali starania. Nie ma dobrego czasu na dziecko. Po prostu trzeba się na nie zdecydować Ale to tylko moje zdanie

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:55   #152
weruczek
Zadomowienie

Pomidorka, też bym wolała, aby była sprywatyzowana służba zdrowia, bo tak się płąci podwójnie: za składki i za prywatnego lakarza.
A co do bebika: to bardzo trudna decyzja, trochę jestem teraz zaplątana:/
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:05   #153
gimikis
Rozeznanie

1,5 mc spuchło mi kolano. Lekarz rodzinny skierował mnie na na badania i dal skierowania do reumatologa(żeby dowiedzieć się co jest przyczyna) i laryngologa(w celu likwidacji ognisk zapalnych). Reumatolog stwierdził że kolano spuchło od przebytej toxo (sama się spytałam czy to może być przyczyna). Ogólnie lekarz do bani. Nawet nie obejrzał mojego kolana. Dzisiaj bylam u laryngologa zajrzał w gardło i pierwsze jego slowa to usuwamy migdałki. Nastraszył mnie że nie leczone mogą spowodować dostanie się treści ropnej do serca, zapelenie wsierdzia i operacja serca.
Załamał mnie totalnie. Nie dosyć że muszę się borykać z problemami ginekologicznymi(mięśniak , Pco, nadżerka) to jeszcze migdałki. Ja już nie wytrzymuje psychicznie. Ciągle coś mi się przytrafia. A ja chce mieć tylko dzidziusia. Dlaczego to jest takie trudne.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:12   #154
kretencja
Zakorzenienie

Gimikis My też mamy z dzidziusiem pod górkę... Musimy starać się wierzyć, że się uda.
Pomidorko, pewnie tak zrobię... Niestety za test prolaktynowy też z własnej kieszeni zapłacę... Też bym wolała, żeby służba zdrowia była sprywatyzowana. Ale to chyba marzenie ściętej głowy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:16   #155
weruczek
Zadomowienie

Gimiks, ech, dobrze, że teraz to wszystko wychodzi, a nie np. w czasie ciąży. Musi być ci bardzo ciężko. Pamiętaj, że zawsze możesz się nam wygadać <głaszcze>
Stary 2010-01-18, 12:19   #156
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja mam kłopot z usg. No bo gin mnie wysłał kontrolnie, bo mnie ten jajnik czasem boli. Przychodnia, do której dostałam skierowanie, podobno jest nędzna i faktycznie nie sposób się tam dodzwonić. A taka sprawdzona i do tego blisko oskubie mnie na 120zł za usg Dodatkowy problem - umówić się muszę w okolicach połowy cyklu, a to oznacza dla mnie, że mogę się umówić najwyżej z dwutygodniowym wyprzedzeniem, bo nigdy do końca nie wiem, kiedy @ wypadnie. Teraz akurat mam, czyli mogłabym się umówić na za dwa tygodnie raczej spokojnie. Ale te 120zł...
Dostałaś skierowanie do konkretnej przychodni? Moze w jakimś szpitalu by ci zrobili? Obdzwoniłabym różne miejsca, bo mieć 120zł a nie mieć To juz prawie pufa

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Abz muszę tu wtrącić swoje 3grosze bo mam inne wrażenie.
Moja babcia przed śmiercią (1,5 roku temu...) też była jak roślina. Ale nie do końca - bo mówiła troszkę. Miała przebłyski pamięci, najbardziej tą z 50lat wstecz, ale czasem i poznawała kto przy niej siedzi...
Ostatnie chyba 2lata nie miałam z babcią żadnego kontaktu, tymbardziej, że przez to że babcią każdy manipulował rodzina się skłóciła i miałam to babci za złe.
2 m-ce przed Jej śmiercią po 2latach nie widzenia się pojechałam do Niej - jak Ją zobaczyłam taką leżącą i bezradną serce mi zmiękło, płakać mi się chciało. Obiecałam babci, że Ją w wakacje odwiedzę. Babcia wakacji już nie doczekała
Była jaka była, ale pamiętam same dobre chwile z Nią, jak co wakacje się mną zajmowała, mam mnóstwo wspaniałych wspomnień z Nią i szkoda, że mimo ciężkiej opieki przy babci - nie mam Jej już.
roślinka to dla mnie roślinka, czyli osoba, która w ogóle nie ma kontaktu z rzeczywistością. Pisałam w sumie na podstawie jednego wujka, który pare ładnych late tak właśnie żył, do tego nieco wcześniej stracił wzrok, także o Bożym świecie nie wiedział. I w takiej sytuacji mam wrażenie, ze człowiek jakby już przed śmiercią tej osoby musi pogodzić sie z jej odejściem, odejściem w sensie braku kontaktu, bo wiadomo, ze fizycznie o taką osobę trzeba nadal dbać.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
normalnej jeżowej wielkości

Nie, bo mnie Niuta w palec ugryzła i się obudziłam
dobrze, ze się obudziłaś, bo aż strach pomyśleć co by się stało jakby cie ten jeż jeżowej wielkości dogonił!

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
1,5 mc spuchło mi kolano. Lekarz rodzinny skierował mnie na na badania i dal skierowania do reumatologa(żeby dowiedzieć się co jest przyczyna) i laryngologa(w celu likwidacji ognisk zapalnych). Reumatolog stwierdził że kolano spuchło od przebytej toxo (sama się spytałam czy to może być przyczyna). Ogólnie lekarz do bani. Nawet nie obejrzał mojego kolana. Dzisiaj bylam u laryngologa zajrzał w gardło i pierwsze jego slowa to usuwamy migdałki. Nastraszył mnie że nie leczone mogą spowodować dostanie się treści ropnej do serca, zapelenie wsierdzia i operacja serca.
Załamał mnie totalnie. Nie dosyć że muszę się borykać z problemami ginekologicznymi(mięśniak , Pco, nadżerka) to jeszcze migdałki. Ja już nie wytrzymuje psychicznie. Ciągle coś mi się przytrafia. A ja chce mieć tylko dzidziusia. Dlaczego to jest takie trudne.
Ale to usunięcie migdałków na długo odłoży starania? Chyba nie, co? No faktycznie troche ci się tych chorób nazbierało, ale w końcu zostaniesz nagrodzona

Wiecie, ze sie nakręcam, ze nam sie nie udało, bo nie pękł mi pęcherzyk i zrobiła sie torbiel. Bo skąd u mnie od ostatniego cyklu nagle takie dziwne bóle? No chyba, ze z psychiki.....Ale wredna @ chyba nadejdzie, głupia! Coraz bardziej mnie piersi bolą.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:21   #157
kretencja
Zakorzenienie

Abz, do konkretnej niestety. Tak niestety bywa, że lekarz współpracuje z konkretną placówką i tam może wysłać za darmo, a jak gdzie indziej to prywatnie...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-18, 12:22   #158
gimikis
Rozeznanie

Dziękuje za wsparcie. Od razu lepiej na serduszku.
Musze się wziąć w garść i jak najszybciej się wyleczyć. Bo chęć posiadania dzidziusia jest ogromna.
Mam nadzieje że da się to wyleczyć farmakologicznie i nad dzidziusiem nadal będziemy pracować.

Abz ja też musiałam na własną kieszeń porobić badania hormonów. Testosteron i prolaktyna. Skasowali 60 zł. Rozbój w biały dzień. Za wszystko trzeba płacić.

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-01-18 o 12:24
Stary 2010-01-18, 12:27   #159
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
A co dziś Kakusia kupujesz?
A w ogóle mam ochotę na wiosenny spacer, wrrr,a tu śnieg ma padać podobno:/
Weruczek oczywiście, że nie jesteśmy złe
Kupuje spożywcze rzeczy bo pusta lodówka

Oj też chciałabym już wiosenny spacerek kiedy ściągne te grube kurtki, szaliki czapki, trapery, kiedy ubiorę cieniutką kurteczkę, leciutkie buciki... Wytrzymamy

Co do Twojej pracy - Tak jak pisała Pomidorka - nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko, w dzisiejszych czasach zawsze czegoś brakuje, zdobędzie się jedno, pędzi się za drugim...
Na dziecko albo trzeba się poprostu zdecydować, albo nie zabezpieczać się wrzucić na luz i pozwolić decydować o tym Bogu
Co z tego, że my z Lindsley miałyśmy zacząć staranka dopiero jak znajdziemy pracę? Co z tego, że praca nie przychodziła? Bóg zadecydował tak, że teraz obie szczęśliwe liczymy tygodnie ciąży
A praca przyszła w swoim czasie

Pomidorko i Ty za parę miesięcy poczujesz kopniaczki

Gimikis przytulam, nie smuć się

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:09   #160
weruczek
Zadomowienie

jak mnie wysłali w zeszłym roku na hormony to wybuliłam 500zł, za 3 badania, nic mi nie mówcie...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Kurcze, jakoś źle się czuję, brzuch mnie boli
Stary 2010-01-18, 13:27   #161
lindsley
Zakorzenienie

Mam wiadomość od Aldii... Chyba czekała aż wrócę do domu bo tylko zdjęłam buty i dostałam sms-ka:

URODZIŁAM!!! Lukrecja - 18/01/2010, 10pkt., 49dł, 2740g Najpiękniejsze dziecko na świecie!

GRATULUJEMY!!!

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-01-18 o 14:06
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:29   #162
weruczek
Zadomowienie

Hurra!!!!!!!!!!!!!!
Jak sie czuje cos pisała?
LU jest z nami
Lindsley, jak rozmowa z szefem?
Stary 2010-01-18, 13:30   #163
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

HUUUURRAAA:ju pi::jup i:
Mała Lu już nami:ju pi:
dla Aldi:cm ok:
klask i:kla ski:

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:32   #164
kretencja
Zakorzenienie

WIELKIE GRATULACJE DLA ALDII i LU oraz oczywiście TATUSIA

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-18, 13:32   #165
gimikis
Rozeznanie

Zostałyśmy ciociami!!!!!!!!!!!!!!! : jupi:

Stary 2010-01-18, 13:37   #166
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

no aldii maluska jest Lu ale wazne ze wszysko z wami ok
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:39   #167
weruczek
Zadomowienie

może nazwiemy teraz forum: forum ciotkowe:P
Stary 2010-01-18, 13:39   #168
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Aldii... Chyba czekała aż wrócę do domu bo tylko zdjęłam buty i dostałam sms-ka:

URODZIŁAM!!! Lukrecja - 18/01/2010, 10pkt., 49dł, 2740g Najpiękniejsze dziecko na świecie!

GRATULUJEMY!!!:jupi :

Lu witaj na świecie Gratulacje dla Mamusi-Aldusi i Tatusia

Stary 2010-01-18, 13:41   #169
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Aldii, wielkie gratulacje! klask i:
Wspólczuję tych wszystkich problemów zdrowotnych, ale wierzę, że w swoim czasie wszystko się uda i trzymam za to mocno kciuki
Do mojej mamy przybłąkało się kociątko. W zasadzie to sąsiadka ściągnęła ją ze środka jezdni, bo siedziała tam i darła się niemiłosiernie czekając aż ją ktoś przygarnie... Pewnie jakaś łajza wyrzuciła ją z samochodu, jak wszystkie psy wałęsające się po okolicy Teraz siedzi razem z psem i drugim kotem u mojej mamy Wykąpałyśmy ją, nakarmiłyśmy i śpi... Tylko trzeba szukać jej domku, bo u mamy są tylko dwa pokoje, a Zuźka, kotka nasza puszy się i syczy na to maleństwo... Mała co prawda przybrała "olewcze" stanowisko, no ale... Jest prześliczna: biało-czarna w rude kropki, które ma nawet na opuszkach i ma ze 3 miesiące Wieczorkiem wkleję Wam zdjęcie

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:42
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:53   #170
weruczek
Zadomowienie

Może po sąsiadkach się popytaj czy ktoś prygarnie, Jasiulek?
jak tam zlecenia?
Stary 2010-01-18, 13:55   #171
Ishka
Zadomowienie

Gratulacje dzielne dziewczynki Aldii i Lu !!!!!!!!!!!!!

Duzo ciepełka i zdrówka i jeszcze raz Gratulacje dla Waszej rodzinki

Juz sie nie umiem doczekać az znowu bedziesz z nami i opowiesz jak było i oczywiście czekamy na śliczne zdątka
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:00   #172
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Hurra!!!!!!!!!!!!!!
Jak sie czuje cos pisała?
LU jest z nami
Lindsley, jak rozmowa z szefem?
Nie pisała nic więcej ale wysłałam jej gratulacje od Was wszystkich dla niej, Lu i dla tatusia Zapytałam jak się czuje. Jak odpisze to dam znać

Nie chciałam psuć tamtej informacji tym co u szefa było... Miałam przeczucie, że fajnie nie będzie i nie było...
1. Miał przygotowane dla mnie świadectwo pracy - powiedziałam, że nie przyjmę bo umowę powinien mi przedłużyć - zgodnie z prawem. Powiedział mi, że dla niego to nie problem, że on poza prawo nie będzie występował ale tak mu powiedziała księgowa (z biura rachunkowego) dlatego nie przedłużył... Zadzwonił do księgowej i ona, że absolutnie mi się nie należy... Jak jej powiedziałam jakie są warunki to zaczęła wyskakiwać, że jak w momencie podpisywania umowy wiedziałam o ciąży i nie poinformowałam to nie muszą przedłużać - większej bzdury nie słyszałam. Po 4 tel w końcu doznała olśnienia i przyznała mi rację. Chyba skumała, że się przygotowałam i nie dam sobie wmówić byle czego albo się dopiero douczyła Koniec końców szef podpisał ze mną umowę od 1.01.2010 do 16.05.2010, wypłacił wypłatę, ekwiwalent za urlop, dał PIT i nie muszę go oglądać do następnego razu... A i jeszcze mieliśmy rozmowę na temat jak ja to mogłam tak zrobić, że czuje niesmak... Siedziałam tam chyba godzinę jak nie więcej i cieszyłam się kiedy wyszłam A i moja następczyni się nie utrzymała a jak zaczynała to mi mówiła, że ja namieszałam

Z wypłaty się długo nie nacieszyłam bo 8/9 tego co dostałam dałam szwagrowi na zakup płyt na podłogę

Michaś
Stary 2010-01-18, 14:01   #173
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jasiulek a może Kretencja

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:05   #174
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
O!! Chyba z Włocławka do Łodzi tak daleko nie jest co?

Michaś
Stary 2010-01-18, 14:09   #175
Tity
Zakorzenienie

Witamy maleńką Lu na świecie!!!!! Gratuluję dzielnym rodzicom Bardzo się cieszę Mam nadzieję, że się aldii szybko zagoi brzuszek i szybko do nas wrócisz z opowieściami o swoim małym serduszku
Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, jak tam po wekendzie...?
U mnie dzis mija 31dc a @ nadal nie ma, umowilam sie w srode do gina bo od 11 dni plamie i juz sama nie wiem co sie dzieje, dodam ze 12 dni temu mialam usg ktore pokazało ze wszystko jest o.k, moze ktoras z was tez tak dlugo plamila przed @?????????
Pamela, takie plamienie, może właściwie wszystko oznaczać. Albo szczęśliwie to plamienie implantacyjne, chociaż trochę to długo trwa...Albo problem z hormonami. Ja też mam usg dobre, a plamię już tydzień...właściwie to bardziej brudzenie niż plamienie, no i niestety dostałam luteinę do łykania. Krwawienie może też bym spowodowane obecnością torbieli (tfu, tfu) Idź do lekarza. A brzuch Cię nie boli?

gimiks kurczę, może idź do innego laryngologa....Nie chorujesz na anginy i migdały wycinać każe? Dziwne trochę. Chociaż ja się nie znam, ale jakie to musiałoby być zapalenie, żeby serce zaatakowało :O Eh...no my chorowitki tak mamy, że ciężko nam zajść w ciążę. Zawsze coś przeszkodzi.
kretecja 120 zł za USG Padaka....może gdzieś w okolicy robią taniej prywatnie? Ja za USG prywatnie płacę 50 zł....co prawda w małej mieścinie mieszkam, no ale usługa ta sama...
Cytat:
może nazwiemy teraz forum: forum ciotkowe:P
Haha, no chyba będzie trzeba
jasiulek to, że kotka fuka na młodą, to normalne, wszystkie koty tak mają. To mija w ciągu miesiąca, także jeśli to główny problem to bym miała opory przed oddaniem kotka Przerabiałam to już kilkanaście razy, wiem co mówię
Poza tym dzisiaj u weterynarza też słyszałam, jak jakiś debil wyrzucił w największe mrozy małego pieska z samochodu....ten biedny jak płakał i biegł za tym samochodem.....ludzie to ostatnie potwory i bezmózgi, najpierw biorą sobie zwierzę, żeby zapokoić swój egoizm, a potem jak jakikolwiek problem jest to wywalają, na pewną śmierć nie mogę....niedobrze mi się robi na myśl o tych ludziach.
A u weterynarza byłam z mamą, z kotem...już trzeci raz ma zapalenie jamy ustnej.Nie może jeść, boli go...najprawdopodobniej ma raka jamy ustnej Miał dzisiaj zabieg i dostał zastrzyki, jak to nie pomoże będzie trzeba go uśpić
A przed chwilą zrobiłam rybę duszoną z warzywami w sosiku pomidorowo śmietanwym.....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:13   #176
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Może po sąsiadkach się popytaj czy ktoś prygarnie, Jasiulek?
jak tam zlecenia?
Sąsiedzi nie bardzo, ale wkleję też zdjęcie kociaja na nk, może ktoś się zlituje
A zlecenia... Kicha, skończyłam teraz jedno, takie nieduże i czekam na pieniążki... Ale poza tym jednym to posucha straszna, nic się firma nie kręci, a pracy szukać nie mogę nadal Ale ryzyk-fizyk, musiałam się z tym liczyć zakładając działalność

Cytat:
Nie pisała nic więcej ale wysłałam jej gratulacje od Was wszystkich dla niej, Lu i dla tatusia Zapytałam jak się czuje. Jak odpisze to dam znać

Nie chciałam psuć tamtej informacji tym co u szefa było... Miałam przeczucie, że fajnie nie będzie i nie było...
1. Miał przygotowane dla mnie świadectwo pracy - powiedziałam, że nie przyjmę bo umowę powinien mi przedłużyć - zgodnie z prawem. Powiedział mi, że dla niego to nie problem, że on poza prawo nie będzie występował ale tak mu powiedziała księgowa (z biura rachunkowego) dlatego nie przedłużył... Zadzwonił do księgowej i ona, że absolutnie mi się nie należy... Jak jej powiedziałam jakie są warunki to zaczęła wyskakiwać, że jak w momencie podpisywania umowy wiedziałam o ciąży i nie poinformowałam to nie muszą przedłużać - większej bzdury nie słyszałam. Po 4 tel w końcu doznała olśnienia i przyznała mi rację. Chyba skumała, że się przygotowałam i nie dam sobie wmówić byle czego albo się dopiero douczyła Koniec końców szef podpisał ze mną umowę od 1.01.2010 do 16.05.2010, wypłacił wypłatę, ekwiwalent za urlop, dał PIT i nie muszę go oglądać do następnego razu... A i jeszcze mieliśmy rozmowę na temat jak ja to mogłam tak zrobić, że czuje niesmak... Siedziałam tam chyba godzinę jak nie więcej i cieszyłam się kiedy wyszłam A i moja następczyni się nie utrzymała a jak zaczynała to mi mówiła, że ja namieszałam

Z wypłaty się długo nie nacieszyłam bo 8/9 tego co dostałam dałam szwagrowi na zakup płyt na podłogę
Księgowa mogłaby się podszkolić i poznać wszelkie przepisy, a dopiero się mądrzyć Bo jak widać kompetencjami się nie popisała Mam nadzieję Lindsley, że to ostatnia taka nieprzyjemna rozmowa z szefem W dzisiejszych czasach to cholibka kobieta najwyraźniej zajść w ciążę nie może, bo musi pracować, a jak już zajdzie, to w żadnym wypadku na zwolnienie niet, bo już nie ma po co wracać... Tak było z moją przyjaciółką, która też kiedyś poroniła, pisałam Wam o tym w marcu w zeszłym roku... Poszła na macierzyński, bo taki też jej się należał mimo poronienia (8 tygodni). W czasie jej nieobecności przenieśli ją na inne stanowisko, generalnie zdegradowali (oczywiście bez jej wiedzy), po czym powiedzieli, że jest redukcja etatów i zwolnili... A potem zaszła w ciążę w okresie wypowiedzenia i mogli już nagwizadać bo mieli za...ny obowiązek przywrócić ją do pracy Całą ciążę jest na zwolnieniu i w marcu pojawi się synuś

Cytat:
Właśnie... W sumie do Łodzi daleko nie jest

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:30   #177
abz
Zakorzenienie

lindsley strasznie przykra sprawa z tym szefem Jak to ludzie próbują wykorzystać niewiedze innych, bo jakby ktoś nie wiedział to by sie nie "wykłócał" o dalszą umowę.
Nadal będzie ci brakowało 2 dni do zasiłku?

Stary 2010-01-18, 14:38   #178
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję!
rodzicom życze cieprliwości, a całej rodzince zdrówka i mnóstwo miłośći!!!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:38   #179
Tity
Zakorzenienie

lindsley podejrzewam, że faktycznie księgowa chciała Cię zbyć, bo większość ludzi nie wie jakie ma prawa. Dobrze, że przygotowana byłaś A szef już mógł sobie darować umoralniające pogadanki....
Aha i zaliczyłam sobotnie koło I to chyba na maxa, mąż też :O A to było najgorsze koło z całego semestru Tzn najbardziej się go bałam

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-01-18 o 14:39
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:39   #180
gimikis
Rozeznanie

Lindsley - nieżle ich załatwilaś. Dobrze że bylas przygotowana na ta rozmowę. A co do szefa to pracodawcy nie mogą się zapytać kobietom czy są w ciąży. Nie maja takiego prawa. Wię tym wieksze za Twój sukces

Tity- ja nigdy nie chorowałam na anginę. Jeśli chodzi o przeziębienia i grypy to ja byłam okazem zdrowia. Mój TŻ się śmieje że mógł zrobić gruntowny przegląd mnie przed ślubem. Bo mówi że po ślubie to ciągle się coś we mnie psuje...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości