Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 14:21   #3961
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Magro, muszę Cię zmartwić, ale obowiązku wystawiania komentarzy nie ma. A przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

Nawet w wiadomości od all o zakończeniu aukcji jest tylko info, że "po zakończeniu transakcji warto wystawić Kontrahentowi odpowiedni komentarz.". Warto, nie trzeba lub nalezy.
Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, nie istnieje żaden okreslony czas.
Po kupnie/sprzedaży aukcja widnieje przez 60 dni w zakładce komentarze > wystaw.
Poźniej przenosi się do archiwum i aby wystawić komentarz trzeba znac numer przedmiotu i nazwę kontrahenta.

Mój Tż dostał ostatnio komentarz od faceta po 3 latach
dzięki za odp.
szkoda,bo akurat jednego mi brakuje,abym dostała 3 niebieskiego kwiatka

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez trynosz Pokaż wiadomość
Mam pytanko do okularnikow ;p. Chce sobie wyrobic nowe okulary, wiem jaka mam wade wzroku. Czy potrzebna jest mi recepta? Czy zrobia mi tak od reki? a moze recepta daje jakies znizki?
po pierwsze.najlepiej skontrolowac wadę jeszcze raz,bo czasem rok moze zmienić wadę...
jeśli miałaś badanie niedawno,a zgubiłaś i chcesz wyrobić nowe ,lub zmieniasz oprawki to nie musisz miec recepty.
wystarczy ,że pojdziesz do optyka,a oni w specjalnej maszynie ocenią twoje stare szkła i na tej podstawie wyrobią nowe.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:21   #3962
CaRooLa
Raczkowanie

Hej!
Do którego roku życia "działają" aparaty na zębach? Chodzi o moją młodszą siostrę (16 lat). Nigdy nie nosiła aparatu, ale zaczęła ją drażnić szpara między zębami. Szpara wcale nie jest taka duża, ona się jednak uparła że chce mieć ładne i proste zęby. Czy jeżeliby założyła aparat na zęby, to by jej pomógł? I jak długo się go nosi? Czy aparat do ściągania działa tak dobrze jak stały? Może to było głupie pytanie, ale nie miałam nigdy aparatu i nie mam sie do kogo zwrócić z tym pytaniem.
On the other side
CaRooLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:29   #3963
YipYip
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
Musiałabyś spytać w biurze obsługi klienta, ale wątpię, by było to możliwe
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
raczej coś takiego nie jest możliwe
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Można zablokować konkretny numer.
Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Ja mam w telefonie taka opcje 'lista blokowanych' i jak ktoś jest na nią wpisany to nie dochodzą do mnie jego sms'y a jak dzwoni to pokazuje mi sie te połączenie, ale telefon jakby sam je odrzuca.
Cytat:
Napisane przez NothingElse Pokaż wiadomość
to chyba zależy od marki telefonu, moja siostra w sony ericssonie miała taką funkcję, a ja w mojej nokii już jej nie widzę

Anemone, madzia2306, emememsik, Ejniacz, NothingElse, dzięki za odzew, nie sądziłam, że ktoś mi odpowie na takie pytanie.
A może się orientujecie (Ejniacz, plizz?), czy jeśli wpiszę tę osobę na listę blokowanych, to ona dowie się, że ją zablokowałam (tj. będzie słyszała jakiś komunikat typu "abonent zablokował możliwość połączenia z tego numeru")? Zależy mi na tym, żeby ta osoba się nie dowiedziała.

NothingElse, a jaki SE miała Twoja siostra? Ja mam Sony Ericsson k550i i tam mam taki profil, że nikt nie może zadzwonić, ale SMSy dochodzą. A mi chodzi o jedną konkretną osobę - żeby te SMSy też zablokowało

YipYip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:31   #3964
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
A masz pewność, że mięta nie była niczym pryskana czy coś w tym stylu?
Tak, mam pewność, to mięta z babcinego ogródka
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
mięta wychładza organizm dlatego polecana jest do picia w dni upalne a pijąc takie ilości (litr dziennie) nie czujesz,że jest ci zimno? nie wiem czy na dłuższą metę jest to bezpieczne Zapytaj lekarza. Np. banany też wychładzają organizm dlatego lekarze nie zalecają codziennego jedzenia dużych ilości bananów.
Nie, nie jest mi zimno
Żadnych dolegliwości ze strony żołądka, czy zapachu z ust nie odczuwam :P
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:45   #3965
tagogirl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CaRooLa Pokaż wiadomość
Hej!
Do którego roku życia "działają" aparaty na zębach? Chodzi o moją młodszą siostrę (16 lat). Nigdy nie nosiła aparatu, ale zaczęła ją drażnić szpara między zębami. Szpara wcale nie jest taka duża, ona się jednak uparła że chce mieć ładne i proste zęby. Czy jeżeliby założyła aparat na zęby, to by jej pomógł? I jak długo się go nosi? Czy aparat do ściągania działa tak dobrze jak stały? Może to było głupie pytanie, ale nie miałam nigdy aparatu i nie mam sie do kogo zwrócić z tym pytaniem.
a mi się zrobiła przerwa między jedynkami właśnie od aparatu, ale takiego właśnie wyciąganego. wydaje mi się, że nosi się go znacznie dłużej niż taki stały. ale to chyba też zależy jak intensywnie go używa się i od wady zgryzu. ja nosiłam przeważnie tylko na noc, ale warto nakładać go w dzień bo wtedy szczękę się zaciska a tak to w nocy często mamy luźną i nie miałam dużej wady zgryzu. zaczęłam go nosić w podstawówce jeszcze i babka mówiła że do 18 stki będę raczej na pewno nosiła. ja go od jakiś dwóch trzech lat nie noszę przez własną głupotę mam 17 lat i dużo osób w moim wieku chce nosić aparat, aparat można zacząć nosić w każdym wieku.

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:49   #3966
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Z tego co wiem, nie istnieje żaden okreslony czas.
Po kupnie/sprzedaży aukcja widnieje przez 60 dni w zakładce komentarze > wystaw.
Poźniej przenosi się do archiwum i aby wystawić komentarz trzeba znac numer przedmiotu i nazwę kontrahenta.

Mój Tż dostał ostatnio komentarz od faceta po 3 latach
No to niezły facet. Moze musial sprawdzic czy to co od niego kupil będzie działało bez zarzutu bo jakby zepsul w ciagu tych 3 lat to by wystawil negatywa
Stary 2010-01-18, 15:03   #3967
wiefiulecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tagogirl Pokaż wiadomość
a mi się zrobiła przerwa między jedynkami właśnie od aparatu, ale takiego właśnie wyciąganego. wydaje mi się, że nosi się go znacznie dłużej niż taki stały. ale to chyba też zależy jak intensywnie go używa się i od wady zgryzu. ja nosiłam przeważnie tylko na noc, ale warto nakładać go w dzień bo wtedy szczękę się zaciska a tak to w nocy często mamy luźną i nie miałam dużej wady zgryzu. zaczęłam go nosić w podstawówce jeszcze i babka mówiła że do 18 stki będę raczej na pewno nosiła. ja go od jakiś dwóch trzech lat nie noszę przez własną głupotę mam 17 lat i dużo osób w moim wieku chce nosić aparat, aparat można zacząć nosić w każdym wieku.
zgadzam się . Moja ciocia nosiła apratat w wieku 34 lat mało tego ma teraz świetne zęby

www.KarmimyPsiaki.pl

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl
wiefiulecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:17   #3968
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
No to niezły facet. Moze musial sprawdzic czy to co od niego kupil będzie działało bez zarzutu bo jakby zepsul w ciagu tych 3 lat to by wystawil negatywa
Ale to on był sprzedawcą

Tż nawet już nie pamiętał co od niego kupił. Dobrze, że pozytywa wystawił, o treści "wszystko OK" ale pozytyw
Stary 2010-01-18, 15:31   #3969
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Zakładają je ludziom nawet do 30-stki, z tym że im później założony aparat tym trudniej jest przesunąc zęby. Ja się do ortodonty zgłosiłam mając 23 lata i pani mi powiedziała, że jakieś 5-6 lat noszenia aparatu aby przesunąć zęba. Zdecydowałam się go wyrwać i wstawić w to miejsce atrapę bo 5-6 lat to za dużo, a koszt wyrwania + atrapy bez porównania mniejszy niż 5 lat chodzenia co miesiąc na wizytę + koszty aparatu.
Stary 2010-01-18, 15:41   #3970
PaLLitQa
żona

Dziewczyny pilne pytanie!!

Czy jak sie na allegro kliknie zakup ale jeszcze nie przeleje sie kasy, to jest jakas mozliwosc zeby zlikwidowac to zamowienie??!!
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:44   #3971
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez trynosz Pokaż wiadomość
Mam pytanko do okularnikow ;p. Chce sobie wyrobic nowe okulary, wiem jaka mam wade wzroku. Czy potrzebna jest mi recepta? Czy zrobia mi tak od reki? a moze recepta daje jakies znizki?
Nie, recepta nie daje zniżek.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Zakładają je ludziom nawet do 30-stki, z tym że im później założony aparat tym trudniej jest przesunąc zęby. Ja się do ortodonty zgłosiłam mając 23 lata i pani mi powiedziała, że jakieś 5-6 lat noszenia aparatu aby przesunąć zęba. Zdecydowałam się go wyrwać i wstawić w to miejsce atrapę bo 5-6 lat to za dużo, a koszt wyrwania + atrapy bez porównania mniejszy niż 5 lat chodzenia co miesiąc na wizytę + koszty aparatu.
O którego zęba chodziło?
Stary 2010-01-18, 15:45   #3972
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość

Czy jak sie na allegro kliknie zakup ale jeszcze nie przeleje sie kasy, to jest jakas mozliwosc zeby zlikwidowac to zamowienie??!!
Kliknięcie KUP TERAZ to zakupienie towaru i w sumie "musztarda po obiedzie" Mozna prosić o anulowanie zakupu, ale sprzedający ma prawo wtedy wystawić komentarz negatywny, bo przez nieroztropne klikanie prowizje mu i tak policzą, a towaru w rzeczywistosci nie sprzeda, woęc będzie musiał do all się zgłaszać o zwrot

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Nie, recepta nie daje zniżek.
Naprawde? Kiedyś recepta dawała zniżkę na szkła
Stary 2010-01-18, 15:45   #3973
emememsik

Cytat:

To już teraz zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedającego. Jeśli np. zaproponujesz zwrot kosztów wystawienia aukcji i prowizji, to wszystko powinno być ok. Jeśli po prostu nie przelejesz kasy, dostaniesz pewnie negatywa + ostrzeżenie od allegro.
Stary 2010-01-18, 15:45   #3974
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Zlikwidować to już się nie da, ale można się dogadać ze sprzedającym. On wystąpi do Allegro o zwrot prowizji a Ty możesz dostać punkt karny i komentarz negatywny.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:47   #3975
emememsik

Cytat:
Przez ostatni tydzień szukałam dla siebie okularów w różnych miejscach, nigdzie recepta nie dawała zniżek.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Warto jednak pamiętać, że w prywatnych salonach łatwo jest dostać zniżkę na piękne oczy.
Stary 2010-01-18, 15:47   #3976
CaRooLa
Raczkowanie

tagogirl, wiefiuleck, Klarissa - ogromne dzięki za tak szybką odpowiedź.

Tagogirl, a jak zlikwidowałaś tą szparę? Czy nadal ją masz?
On the other side
CaRooLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:49   #3977
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Warto jednak pamiętać, że w prywatnych salonach łatwo jest dostać zniżkę na piękne oczy.
A to prawda! Ja mam "swój salon", kupuje tam okulary juz z 10lat, średnio raz w roku i zawsze coś zjadą względem ceny oprawek z metki i oprawek z cennika A jak się jeszcze pouśmiecham i "jako stała klientkaa...." pomacham rzesami to w ogóle
Stary 2010-01-18, 15:52   #3978
PaLLitQa
żona

Cytat:
Kliknięcie KUP TERAZ to zakupienie towaru i w sumie "musztarda po obiedzie" Mozna prosić o anulowanie zakupu, ale sprzedający ma prawo wtedy wystawić komentarz negatywny, bo przez nieroztropne klikanie prowizje mu i tak policzą, a towaru w rzeczywistosci nie sprzeda, woęc będzie musiał do all się zgłaszać o zwrot

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
To już teraz zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedającego. Jeśli np. zaproponujesz zwrot kosztów wystawienia aukcji i prowizji, to wszystko powinno być ok. Jeśli po prostu nie przelejesz kasy, dostaniesz pewnie negatywa + ostrzeżenie od allegro.
Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Zlikwidować to już się nie da, ale można się dogadać ze sprzedającym. On wystąpi do Allegro o zwrot prowizji a Ty możesz dostać punkt karny i komentarz negatywny.
jejku juz trudno przeleje tą kase, bo nie chce żadnych negatywów ani upomnień od allegro
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:52   #3979
Asienka187
Zakorzenienie

Co do Allegro. Czytałam wczoraj na forum prawnym post kobiety, ktora sprzedawała samochód (na dodatek nie swój, ale znajomego). Wystawiła aukcję i za chwile zorientowała się, że zamiast wpisać kup teraz 12 600 zł wpisałą 12,60 zł. Chciała zmienić, ale ktos był szybszy i auto kupił.

Ona chce anulować transakcję albo dogadać się z kupującym zeby zapłacił te 12 000 zł. Kupujący stwierdził, że nie zapłaci tyle, bo kupił za 12,60.

Kobieta pytała sie czy ma szanse wygrac sprawe w sadzie, bo w opisie aukcji była wpisana poprawna cena.

Nikt jej nie odpisał jeszcze, ale wydaje mi się, że sprawa jest przegrana o ile Allegro nie zdecyduje sie anulowac sprzedaży (jest to w niektorych wypadkach możliwe)

Było kilka takich przypadków np. kobieta kupiła jacht za 1zł, bo ktoś sie pomylił i zamiast licytacji zrobił kup teraz, albo facet kupił jeepa o wartości 40 tys zł i zapłacił za niego 40 zł. Srzedajacy stwierdził, że auta nie odda, bo sie pomylił. Kupujący skierował sprawe do sądu i wygrał.

Mały OT na przestrogę. Sprawdzajcie dokłądnie aukcje przed wystawieniem

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2010-01-18 o 15:54
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:56   #3980
hihi
Zakorzenienie

Spróbuj się dogadać ze sprzedającym - że oddasz mu koszt wystawienia aukcji oraz prowizję, aby nie był stratny, może się uda? Czasami warto spróbować, bo przecież po drugiej stronie też są ludzie, z którymi można rozmawiać i negocjować.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Co do Allegro. Czytałam wczoraj na forum prawnym post kobiety, ktora sprzedawała samochód (na dodatek nie swój, ale znajomego). Wystawiła aukcję i za chwile zorientowała się, że zamiast wpisać kup teraz 12 600 zł wpisałą 12,60 zł. Chciała zmienić, ale ktos był szybszy i auto kupił.

Ona chce anulować transakcję albo dogadać się z kupującym zeby zapłacił te 12 000 zł. Kupujący stwierdził, że nie zapłaci tyle, bo kupił za 12,60.

Kobieta pytała sie czy ma szanse wygrac sprawe w sadzie, bo w opisie aukcji była wpisana poprawna cena.

Nikt jej nie odpisał jeszcze, ale wydaje mi się, że sprawa jest przegrana o ile Allegro nie zdecyduje sie anulowac sprzedaż.

Było kilka takich przypadków np. kobieta kupiła jacht za 1zł, bo ktoś sie pomylił i zamiast licytacji zrobił kup teraz, albo facet kupił jeepa o wartości 40 tys zł i zapłacił za niego 40 zł. Srzedajacy stwierdził, że auta nie odda, bo sie pomylił. Kupujący skierował sprawe do sądu i wygrał.
Bo wystawienie aukcji z opcją KUP TERAZ to oferta handlowa, a ktoś klikając to kup teraz zawiera umowę kupna-sprzedaży. Ludziom się wydaje, że allegro to takie pfi, aukcje w internecie, ale to nieprawda. Aukcja z opcją kup teraz to normalna sprzedaż w świetle prawa i obowiązują wszelkie przepisy w tym przypadku, więc... sorry, ale szanse na wygranie w takich "pomyłkach" są marne.
Stary 2010-01-18, 15:59   #3981
emememsik

Dokładnie, choć wszystko zależy od decyzji sądu. Niestety z tego co słyszałam większość spraw jest rozstrzyganych na korzyść kupującego.
Stary 2010-01-18, 16:03   #3982
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Nie. Już kupiłaś. Dokonanie wpłaty to tylko formalność. Aczkolwiek możesz prosić sprzedającego o unieważnienie transakcji, ale to strasznie niepoważne zachowanie.

Cytat:
O którego zęba chodziło?
O 2-jkę na dole

Cytat:
Dokładnie tak było. Z receptą było chyba nawet 30% zniżki...?
Stary 2010-01-18, 16:05   #3983
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wystawienie aukcji z opcją KUP TERAZ to oferta handlowa, a ktoś klikając to kup teraz zawiera umowę kupna-sprzedaży. Ludziom się wydaje, że allegro to takie pfi, aukcje w internecie, ale to nieprawda. Aukcja z opcją kup teraz to normalna sprzedaż w świetle prawa i obowiązują wszelkie przepisy w tym przypadku, więc... sorry, ale szanse na wygranie w takich "pomyłkach" są marne.
I jeszcze przed wystawieniem aukcji każą ci sprawdzić czy wszystko sie zgadza. Tym bardziej nie rozumiem jak można popełnić taki bład przy jednej wystawianej aukcji i to za takie pieniądze.
Stary 2010-01-18, 16:26   #3984
rare bird
Wtajemniczenie

czy podczas zabiegu laryngologicznego ze znieczuleniem miejscowym (dokładnie nosa) mogę mieć na oczach soczewki kontaktowe?

zabieg będzie przeprowadzany w warunkach ambulatoryjnych, tzn. zaraz po zakończeniu idę do domu.
Stary 2010-01-18, 16:37   #3985
wiefiulecka
Zadomowienie

Czy jeśli najpierw się wymaluje, a dopiero pozniej wysusze wlosy z makijażem nic mi się nie stanie? Nigdy tak nie robilam ale dzisiaj po prostu czas mnie goni.

www.KarmimyPsiaki.pl

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl
wiefiulecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:39   #3986
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiefiulecka Pokaż wiadomość
Czy jeśli najpierw się wymaluje, a dopiero pozniej wysusze wlosy z makijażem nic mi się nie stanie? Nigdy tak nie robilam ale dzisiaj po prostu czas mnie goni.
A co ma się stać? Chyba, że przejedziesz sobie mokrymi włosami po twarzy.
Ja zawsze najpierw sie maluje a pozniej susze włosy. Nie musze ich odganiac na boki, zwiazywac itp.
Stary 2010-01-18, 16:41   #3987
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Napisane przez rare bird Pokaż wiadomość
czy podczas zabiegu laryngologicznego ze znieczuleniem miejscowym (dokładnie nosa) mogę mieć na oczach soczewki kontaktowe?

zabieg będzie przeprowadzany w warunkach ambulatoryjnych, tzn. zaraz po zakończeniu idę do domu.
Wprawdzie nie nos, ale głowę mi cięto w znieczuelniu miejscowym i jak najbardziej mogłam mieć soczewki. Jeśli tego znieczulenia ma być dużo (nie wiem co tam będziesz miała robione) to zadbaj by ktoś cię odprowadził. Mnie się strasznie kręciło w głowie i po wyjściu z zabiegowego byłam jak totalnie pijana ale ja dostałam wtedy dużo zastrzyków. Bez pomocy mogłabym mieć problem z dotarciem do domku.
Stary 2010-01-18, 16:43   #3988
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Przez ostatni tydzień szukałam dla siebie okularów w różnych miejscach, nigdzie recepta nie dawała zniżek.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Z taką receptą idzie się do NFZetu i dopiero wtedy dostaje się zniżkę. Nie w salonie Ale jest to kwota rzędu 8zł chyba, więc ja nie korzystałam, szkoda mi było czasu i pieniędzy na bilet
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:49   #3989
tagogirl
Wtajemniczenie

Cytat:
tagogirl, wiefiuleck, Klarissa - ogromne dzięki za tak szybką odpowiedź.

Tagogirl, a jak zlikwidowałaś tą szparę? Czy nadal ją masz?
Nadal ją mam, nie jest jakaś duża ale jednak jest ale chętnie bym zlikwidowała, wiem że są takie zabiegi na usuwanie szpar, może niech nad tym pomyśli Twoja siostra? jakie ceny są to nie wiem, ale jeśli chodzi tylko o szparę to może nie trzeba od razu o aparacie myśleć, tylko właśnie o takim zabiegu, bo pewnie sam zabieg nie jest do porównania z ceną aparatu i wizyt

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:49   #3990
alufa
Zakorzenienie

powoli czytam jak wygląda to ze strony prawnej, ale jeśli któraś z Was miała podobną "przyjemność" proszę o pomoc.

kupiłam w CCC buty za 130 zł. od wewnętrznej strony wyszedł gwóźdź. reklamowałam je. dziś rozpatrzyli reklamację i powiedzieli, że mam je sobie wymienić na inne. nie ma tego modelu, który kupiłam, a inne kosztują ok 80 zł. zapytałam czy mogę kupić droższe i dostałam oczywistą odpowiedź, że tak, jeśli sobie dopłacę. więc pytam czy mogę wziąć 2 pary. odpowiedziano mi oczywiście, że NIE. na co ja zażądałam modelu, który kupiłam lub kasy a pani mnie wyśmiała

teraz szukam jakiś ustaw/aktów/czegokolwiek na co mogłabym się powołać, że mogę żądać takich samych butów lub zwrotu pieniędzy...

słusznie?
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości