Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 13:08   #3571
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
widze, ze Miramej dalej milczy ... zaczynam sie martwic
ja tez

jak udala sie imprezka?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hej girls.

Jak wyjezdzalam bylysmy na poprzednim watku a teraz widze ze nie dosc ze jest juz nastepny to prawie sie konczy. Plodne jestescie...
witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

42 prawdy o życiu -- )

...

dzieki za poprawe humoru

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ja sie nie poddam, tylko w... mnie to. Delikatnie mowiac
wierze ze to denrwujace ale efekty beda na pewno
my tu bedziemy wspierac zebys nie poddala sie

Cass Kubus jak zwykle

mayaha ja bym wziela chyba niebieskie

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Chryzolit witaj
mam nadzieje ze z Boniem bedzie wszystko dobrze
trzymam

Eleeri gdzie jestes??? hop hop odezwij sie

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:13
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:12   #3572
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

magi77 dobre

Poszłam zarejestrować Kingę do dermatologa a tu Pani doktor na urlopie do 28. Trudno, muszę poczekać.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:14
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:28   #3573
katarzynka00
Zakorzenienie

witaj syla

mi sie podoba rozowo-szare

ide cos wrzucic na ruszt-spacer mnie wyglodzil
wstawilam chleb dla meza, ja nie bede jesc bo to bialy

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

czy jakis nasz dzieciaczek samodzielnie siedzi i sie bawi bez zahwian?
mloda bawi sie tylko na siedzaco ale czasem sie zachwieje
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:35   #3574
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Nie karmiłaś nigdy piersia?

nie nie miałam pokarmu w ogóle, zresztą, dłuuga historia

Cytat:
Oczywiscie, ze sie nie łamie
Mam cel i musze go osiagnąć.
To nie jest moje pierwsze odchudzanie i wiem, ze są takie tygodnie kiedy spadek wagi jest naprawde mały
W tym tyg, bedzie lepiej.
to wam właśnie chciałam powiedzieć, ja tez jak mam przestój to się załamuję i drażni mnie to ale potem waga w końcu rusza w dół..organizm broni swoich zapasków

Cytat:
Na prosbe Eleeri wklejam fotki Kuby w chodziku
słodziak, w galerii też zdjęcia cudne

Cytat:
Do wszystkich na dietce - NIE WOLNO WAM SIĘ PODDAWAĆ, MY TU KIBICUJEMY. MAŁYMI KROCZKAMI DOJDZIECIE DO UPRAGNIONEGO CELU

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
magi77 dobre

Poszłam zarejestrować Kingę do dermatologa a tu Pani doktor na urlopie do 28. Trudno, muszę poczekać.
mam nadzieję że to minie, może skórka tak tylko przesuszona, teraz jest zima, grubsze ubrania...spróbuj zmienić proszek i nawilżaj skórę

Mariolu, trzymaj się dzielnie
Chryzolit, dobrze cię czytać trzymam kciuki za psiunia

Ja też martwię się o Miramej...i o Svineckę, o tej porze zazwyczaj już była, prawda?

My z Martynka już po spacerku i po obiadku, to znaczy ona po obiadku bo ja sobie zakupów nie zrobiłam i na jajecznicy na razie się skończyło..

chcecie usłyszeć kolejną z serii poradę babci aannuullii?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:49   #3575
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Koniecznie

dziewczyny
Stary 2010-01-18, 13:59   #3576
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc baby

bylam dzisiaj w urzedzie pracy i tak zasilek mam przyznany od 29 grudnia do 29 czerwca na kwote 422zł netto wiec nie jest zle

mala dzisiaj duzo ulewa i juz 2 razy musialam ja przebrac bo jak gichnela po obiadku to masakra wszystko pomaranczowe, ona, tapczan i moja bluzka

teraz spi a ja zaraz biore sie za cwiczenia........

Cytat:

Jutro ważenie dziewuszki. U mnie chyba waga niewiele drgneła cos tak czuje.

I wczoraj, po raz pierwszy nieswiadomie powiedział mama-mama
ja nawet na wage nie wchodze bo wiem ze bedzie wiecej......zawsze jak mam@ to nawet 2 kg mam na plusie

gratulacje dla Kubcia za 1 slowo

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam sie ! nadrobilam was hyhy ;] cos w wekendy nadal malo piszecie ;]
ja dzis sie wazylam i 75 na wadze hmm abylo mniej chyba przed okresem mi sie woda zbiera !
ja tez tak mam i to duzo-kiedys jak mialam @ co 3 mce to nawet 3-4 kg mialam wiecej na wadze przed okresem i w czasie a teraz 1-2 kg

Cytat:

czekoladko, gratuluje @

dzieki

Cytat:
Na prosbe Eleeri wklejam fotki Kuby w chodziku
hehe to teraz bedzie ci uciekal

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość

Czekoladko, gratuluję @

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Czeko gratuluje @

4 - 7-18KG
4+ - 9-20KG

Moja Zuzia tez ma pare takich miejsc no ale ona ma stwierdzone AZS

ad 1. dzieki
ad. 2 to wiem , chodzilo mi rzeczywista wielkosc ale ponoc sa takie same tylko te 4+ maja wiekszy wklad chlonny
ad. 3 jak dalej tak bedzie miec to zapytam pediatre o te zmiany

Cytat:

Czekoladko gratuluję @

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Wercia sie bawi na siedzaco i siedzi tak dlugo az sie zmeczy i wtedy zaczyna sie chwiac ale potrafi juz i 20 minut tak sama siedziec

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

aa i mialam jeszcze zapytac co to za rozpusta na watku rano byla???kawusia, ciasteczka
a ja na diecie dzis!! brzuch mam okropny jak zawsze podczas@.....czuje sie cala spuchnieta

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:00   #3577
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez ja tez
Stary 2010-01-18, 14:18   #3578
aannuullaa
Wtajemniczenie

No więc proszę notować młode mamy:

-jeżeli dziecko ma zimne raczki, nawet w domu, należy założyć mu rękawiczki bądź skarpetki na ręce...nie dyskutowałam...

-powinnam zaczać już sadzać małą na nocnik na moje zapewnienie, ze nie mogę jej sadzać bo ona nawet siedzieć nie umie babcia powiedziała że i tak powinnam spróbować, żeby Martynka się przyzwyczajała...no to mi wytłumaczcie...mam ją położyć na tym nocniku czy co? trzymać nad nim?

-dziecko powinno się nosić i jeszcze raz nosić, na moją sugestię ze mała się przyzwyczai i potem będziemy mieć problem bo jest coraz cięższa padło: trudno, zrobimy dyzury po pół godziny każdy

no zastrzelcie mnie

Stary 2010-01-18, 14:24   #3579
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

-jeżeli dziecko ma zimne raczki, nawet w domu, należy założyć mu rękawiczki bądź skarpetki na ręce...nie dyskutowałam...

-powinnam zaczać już sadzać małą na nocnik na moje zapewnienie, ze nie mogę jej sadzać bo ona nawet siedzieć nie umie babcia powiedziała że i tak powinnam spróbować, żeby Martynka się przyzwyczajała...no to mi wytłumaczcie...mam ją położyć na tym nocniku czy co? trzymać nad nim?

-dziecko powinno się nosić i jeszcze raz nosić, na moją sugestię ze mała się przyzwyczai i potem będziemy mieć problem bo jest coraz cięższa padło: trudno, zrobimy dyzury po pół godziny każdy

no zastrzelcie mnie
padlam
kocham Twoja babcie
oczywiscie wszystko zanotowane juz
Stary 2010-01-18, 14:36   #3580
katarzynka00
Zakorzenienie

buehe he he rozhustalas moje sadełko
babcia rulez

Stary 2010-01-18, 15:00   #3581
AnnGe
Raczkowanie

Kurcze kobietki ja za wami nie nadążam
Moje bobaski chorują, chyba Marcin z przedszkola załapał, Milena od niego.
My też przechodzimy obecnie ząbkowanie Milka jest taka biedna...dopiero po paracetamolu jej trochę ulżyło.

Co do tych pigułek-mam nadzieję że działają, bo jeszcze nigdy nie dostawałam takiego świra przy owulacji jak teraz

Wasze dzidziolki tez tak wędrują na plecach??? Ja nie mam porównania bo Marcin rozwijał się zupełnie inaczej niż Mila
Stary 2010-01-18, 15:01   #3582
gorgulek
Zakorzenienie

aannuullaa chcialabym zobaczyc jak caly dzien trzymasz mala na rekach nad nocnikiem i celujesz
przy okazji mala by byla wciaz na raczkach

no babcia jest niesamowita :d
Stary 2010-01-18, 15:29   #3583
frida110
Zakorzenienie

aannuullaa pożycz babcię

Zapomniałam napisać, że kupiłam sobie koszulę Za całe 29 zł przecenione z 59 zł. Ale cicho bo małż się dowie

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-18 o 15:30
Stary 2010-01-18, 15:42   #3584
chryzolit
Raczkowanie

He he

To niby tak ogólnie, ale 90% należy się babci aannuullii

Dzięki za ciepłe słowa o Boniu

Koło południa tkwię w domu, maleńki śpi, więc myślę (powtarzam: myślę) o sprzątaniu, bo po wyjeździe, a raczej po tym, jak po powrocie, w ramach rozpakowywania, TZ niedbale rozrzucił po domu części garderoby: swoje, moje, Staśka, pewnie i Bonia by się znalazły, całość uzupełnił opakowaniem po popcornie, okruchami z szykowanych do pracy kanapek i wsypywanej do mleka kaszki, itd. itp., etc., jednym słowem: bajzel. I właśnie wtedy ktoś zaczął dobijać się do drzwi. Położna środowiskowa z niezapowiedzianą wizytą. Myślałam, że umrę ze wstydu po jej wyjściu wypucowałam nawet szybki w drzwiczakch szafek
Stary 2010-01-18, 15:54   #3585
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
jak udala sie imprezka?
no całkiem całkim

Siostra wyszperała mi w szafie sukienkę i w niej poszłam ... oczywiscie dancing się skończył o północy i pojechalismy na następną impreze ... powrót do domu o 2,45 ... Bartosz był nawet grzeczny, oudził się o 1 i pół godziny popłakiwał, ale mama go uśpiła na rękach /pić oczywiscie nie chciał z butelki/
Cytat:
Bartek czasem też sie bawi na siedząco ale muszę go jeszcze podtrzymywać ... jak sie oprze o poduszki to cały czas sie ciągnie do przodu, aż złozy się w pół

Kasiu, cieszę sie ze nie dałas sie wyrolowac z tym automatem do chlebka ... uśmiałam się z tej historii

No i duuupa! Glinki z odciskami dłoni mi popękały ... juz sie zastanawiałam czy nie kupic w jakimś sklepie z art. plastycznymi takiej gliny w pudełeczku

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:04   #3586
katarzynka00
Zakorzenienie

rozmowy w toku...ogladajcie....

Stary 2010-01-18, 16:05   #3587
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

no zastrzelcie mnie
... czekam na następne zalecenia

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
My też przechodzimy obecnie ząbkowanie Milka jest taka biedna...dopiero po paracetamolu jej trochę ulżyło.

Co do tych pigułek-mam nadzieję że działają, bo jeszcze nigdy nie dostawałam takiego świra przy owulacji jak teraz

Wasze dzidziolki tez tak wędrują na plecach??? Ja nie mam porównania bo Marcin rozwijał się zupełnie inaczej niż Mila
dla chorowitków

Bartek wędruje ale raczej na brzuchu ... teraz strasznie zadkoleży na plecach - tylko kiedy musi, np przy zmianie pampersa /chociaż zawsze próbuje się odwrócić na brzuch/
Cytat:
Koło południa tkwię w domu, maleńki śpi, więc myślę (powtarzam: myślę) o sprzątaniu, bo po wyjeździe, a raczej po tym, jak po powrocie, w ramach rozpakowywania, TZ niedbale rozrzucił po domu części garderoby: swoje, moje, Staśka, pewnie i Bonia by się znalazły, całość uzupełnił opakowaniem po popcornie, okruchami z szykowanych do pracy kanapek i wsypywanej do mleka kaszki, itd. itp., etc., jednym słowem: bajzel. I właśnie wtedy ktoś zaczął dobijać się do drzwi. Położna środowiskowa z niezapowiedzianą wizytą. Myślałam, że umrę ze wstydu po jej wyjściu wypucowałam nawet szybki w drzwiczakch szafek
upssss!
ja to zawsze mam takie szczęście, że jak mam bajzel to ktoś wpadnie z wizytą a jak błysk to nikt nie przyjdzie

aaaa Kasiu, zapomniałam Ci napisać, ze nie zazdroszczę "koleżanki" ... mam taką sama i własnie mi napisała smsa, ze wczoraj ejj nie odpisałam na wiadomosć i pyta czy sie obraziłam ... i ze wpadnie wieczorkiem /oczywiście mojego małża się boi i przychodzi tylko wtedy jak on jest w delegacji ... no chya, ze już musi /

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:22   #3588
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

no zastrzelcie mnie
rady babci- BEZCENNE

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:23   #3589
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Mnie się podoba niebieski i pomarańczowy
Cytat:

mayaha ja bym wziela chyba niebieskie
chyba tez sie na niebieskie zdecyduje
Cytat:

Ja też martwię się o Miramej...i o Svineckę, o tej porze zazwyczaj już była, prawda?
Svinecka na doła, a moze z TZ sie godzi....

Cytat:

no zastrzelcie mnie

myslalam ze pękne ze śioechu
Stary 2010-01-18, 16:54   #3590
mariolasl
Zakorzenienie

aannuullaa kocham twoja babcie
Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość

biedna
Trzymam kciuki, aby dzieciaczki szybko wyzdrowialy!
Antonio tez wedruje na plecach , na brzuchu tez zreszta
Cytat:
Napisane przez Ania0104;16542897
aaaa [B
Kasiu[/B], zapomniałam Ci napisać, ze nie zazdroszczę "koleżanki" ... mam taką sama i własnie mi napisała smsa, ze wczoraj ejj nie odpisałam na wiadomosć i pyta czy sie obraziłam ... i ze wpadnie wieczorkiem /oczywiście mojego małża się boi i przychodzi tylko wtedy jak on jest w delegacji ... no chya, ze już musi /
Lubie takie kolezanki
Dla mnie jest oczywiste, ze zawsze na pierwszym miejscu jest dom (Tosiek, maz, koty... itp), potem praca, a potem cala reszta. Chociaz zdarzalo sie, ze musialam to pare razy dobitnie powiedziec, jak i to, ze nie lubie niezapowiedzianych wizyt, szczegolnie, gdy pracuje i jestem przed noca, po nocy itp
Czesto jednak mam wrazenie, ze w moim otoczeniu panuje inna hierarchia...

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Chryzolit nie zazdroszcze takiej wizyty . U mnie nie ma mowy o niezapowiedzianej wizycie. Ja np wiem juz dzis, ze 2 marca o 11.45 przyjdzie do mnie health visitor , ustalamy to albo na ostatniej wizycie, albo dzwoni z dwutygodniowym wyprzedzeniem.
Stary 2010-01-18, 17:21   #3591
eleeri
Zakorzenienie

Cześć,

nadrobiłam po łebkach i zanim mały mi się obudzi, a nastąpi to pewnie za chwilkę to napiszę co u Miramejka

no więc mam Wam podziękować za ciepłe myśli i kciuki,
w moczu Kubusia nie ma już bakterii, ale martwią Ją wyniki krwi
nie wszystko wyszło w normie

a ja tak na szybko od siebie
wizyta znajomych męża to była porażka
gość przyjechał jeszcze z fazą z dnia poprzedniego
a jest to typowy chłop od pługa oderwany, totalny prostak i chamidło
oczywiście flaszka musiała być, sam się o nią upomniał
na wszystkim się zna, wszystko wie, jakie mamy malutkie mieszkanko, jak można tak mieszkać ...
no ja nie wiem jak mozna?
no jak ?

cholera mnie bierze jak sobie przypomnę
a sam mieszka z żoną i dwoma synami w dwóch pokojach z kuchnią i łazienką - tyle, że w domu a nie w bloku
hahaha,
rodzice na dole, oni na górze, ogrodu nie mają i będzie mi tu prostak mówił, że oni maja lepiej
wrrr
pouczał mnie jak mam dziecko trzymać
o ludzie
a swoich dzieci nawet nie widywał, bo za granicą był

więcej nie piszę, bo w miarę pisania wzrasta mi ciśnienie

aannuullaa masz boską babcię

Cass Kubuś słodziutki

Czekoladka gratuluję @

Gorgulek za pamięć

i coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam
lecę z psem do weta, a jak moje dziecko pozwoli to wpadnę później

ach chciałam się pochwalić, że drugi ząbek będzie lada dzień
i że młody bardzo nie lubi krzesełka
dalej prowadzi strajk głodowy i zjada tylko cycusia, np dzisiaj budził mnie standardowo co godzinkę
ale plus krzesełka jest taki, że młody jak na nim siedzie to zgina się do przodu (jakby chciał usiąść sam) pewnie żeby z niego zejść

dałam mu dzisiaj samo mięsko kurczaka to myślałam że pawia puści
rano zjadł troszkę kaszki,
w południe troszkę jarzynek z królikiem
ale większość roztarł sobie po całej buzi,
po raz pierwszy miał obiadek nawet we włosach i na kolanach

idę ja już z tym psem
narka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 17:26   #3592
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
chyba tez sie na niebieskie zdecyduje

Svinecka na doła, a moze z TZ sie godzi....

myslalam ze pękne ze śioechu
no właśnie dlatego się martwię

Miramej, trzymamy kciuki

Babcia dziękuje za wszystkie akty uwielbienia skierowane w jej stronę Jak się jeszcze czegoś dowiem to dam wam znać

Unholly dzisiaj nie było?

Stary 2010-01-18, 19:16   #3593
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aaaaaaaaaa trzeci raz pisze posta i mi go wcina

wiec w skrocie

witam dziewczyny
dziekuje, ze sie o mnie martwilyscie, jestescie kochane
wczoraj nie wchodzilam bo caly dzien wylam i mialam podly nastroj wiec nie chcialam smecic
dziekuje wszystkim za mile slowa

no wiec wczoraj wieczorem porozmawialam z TZ i chyba zrozumial w koncu, zapewnil, ze bardzo kocha i w tym tyg ma byc wiecej w domu

dzis rano nie wchodzilam bo byl TZ, potem pojechalam do ginki, potem po Eryka, obiad, dzieci, Tz.... wiec nie mialam czasu

no i za namowa ginki nie bedziemy chyba jednak szczepic na te pneumokiki....rozpisalam sie na ten temat ale mi wcielo moze napisze potem

Aniu mi sie te odciski w koncu udaly, ale trzeba robic je po odpakowaniu gliny, nie ugniatac jej od nowa bo wtedy bedzie pekac, no i wazne jest zeby jak troche podeschnie to oddzielic ja od szybki bo przez ta szybke wlasnie glina sie wygina, ja oddzielilam i sie nie wygiela

mariolu chcialas odciski, prosze:
http://baby.shop.ebay.co.uk/?_from=R...nt&_sacat=2984

Chryzolku trzymam kciuki za piesia

no i nie pamietam co jeszcze

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

halo co taka cisza sie zrobila jak przyszlam? obgadywalyscie mnie?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:19   #3594
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać, że kupiłam sobie koszulę Za całe 29 zł przecenione z 59 zł. Ale cicho bo małż się dowie

moj i tak by dojrzal ze mam cos nowego

Cytat:
ups

Cytat:
no całkiem całkim

Siostra wyszperała mi w szafie sukienkę i w niej poszłam ... oczywiscie dancing się skończył o północy i pojechalismy na następną impreze ... powrót do domu o 2,45 ... Bartosz był nawet grzeczny, oudził się o 1 i pół godziny popłakiwał, ale mama go uśpiła na rękach /pić oczywiscie nie chciał z butelki/
ciesze sie ze imprezka udana

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć,

nadrobiłam po łebkach i zanim mały mi się obudzi, a nastąpi to pewnie za chwilkę to napiszę co u Miramejka

no więc mam Wam podziękować za ciepłe myśli i kciuki,
w moczu Kubusia nie ma już bakterii, ale martwią Ją wyniki krwi
nie wszystko wyszło w normie

a ja tak na szybko od siebie
wizyta znajomych męża to była porażka
gość przyjechał jeszcze z fazą z dnia poprzedniego
a jest to typowy chłop od pługa oderwany, totalny prostak i chamidło
oczywiście flaszka musiała być, sam się o nią upomniał
na wszystkim się zna, wszystko wie, jakie mamy malutkie mieszkanko, jak można tak mieszkać ...
no ja nie wiem jak mozna?
no jak ?

cholera mnie bierze jak sobie przypomnę
a sam mieszka z żoną i dwoma synami w dwóch pokojach z kuchnią i łazienką - tyle, że w domu a nie w bloku
hahaha,
rodzice na dole, oni na górze, ogrodu nie mają i będzie mi tu prostak mówił, że oni maja lepiej
wrrr
pouczał mnie jak mam dziecko trzymać
o ludzie
a swoich dzieci nawet nie widywał, bo za granicą był

więcej nie piszę, bo w miarę pisania wzrasta mi ciśnienie
...
ach chciałam się pochwalić, że drugi ząbek będzie lada dzień
i że młody bardzo nie lubi krzesełka
dalej prowadzi strajk głodowy i zjada tylko cycusia, np dzisiaj budził mnie standardowo co godzinkę
ale plus krzesełka jest taki, że młody jak na nim siedzie to zgina się do przodu (jakby chciał usiąść sam) pewnie żeby z niego zejść
o rany
Miramejku za poprawe wynikow i przytulam mocno

Eleeri
wspolczuje takich gosci wrrr
normalnie bym im cos niemilego powiedziala
a co oni rady przyszli udzielac?
domyslam sie jaka bylas "szczesliwa"

nie nie nie kochana :nonono:
najpierw pierwszy zabek u nas a dopiero pozniej u Was drugi

kurcze nie wiem co z Matim
ale moze przez zabki stracil apetyt?
no bo ukochanego cycia nigdy nie odmowi

Cytat:
Babcia dziękuje za wszystkie akty uwielbienia skierowane w jej stronę
...
Jak się jeszcze czegoś dowiem to dam wam znać
moze babcia niech jakis poradnik napisze? jak wychowac dziecko - zlote rady babci aannuullii

koniecznie nas informuj

Svinecko ja wierze ze teraz bedzie juz tylko lepiej miedzy Wami

chyba od 1,5 godz probuje napisac tego posta i strona mi "wisiala"
zdarzylam obiad zjesc, posprzatac
Stary 2010-01-18, 19:23   #3595
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

oj nie doczytalam o Miramej - mam nadzieje, ze z tymi wynikami to nic takiego i Kubie nic nie jest

a zapomnialam napisac, ze moje dziecko ostatnio tez strajkuje chyba bo przy jedzeniu jest jedno wielkie plucie i marudzenie - moze tez zeby hmm nie wiem
Stary 2010-01-18, 19:42   #3596
katarzynka00
Zakorzenienie

i u mnie mleka nie sa konczone, a sloiki tak
wzielam sie za przepisywanie mixtur na chleb, no i jem kolacje
dziewczyny poradzily mi urozmaicac, ale to bym musiala jesc pol jaja,pol tuniola,pół wiesniaka bo na raz nie dalabym rady.
Niebawem bede miec przerwe i nie wiem co zjesc, bo na nic nie mam chętki
Dzis skonczylam zapas wiesniakow trzeba nowy zapas zrobic i zaopatrzyc magazyny

Stary 2010-01-18, 20:14   #3597
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
rozmowy w toku...ogladajcie....
Miałam gości i nie mogłam obejrzeć. O czym było?

Cytat:
...

Bartek wędruje ale raczej na brzuchu ... teraz strasznie zadkoleży na plecach - tylko kiedy musi, np przy zmianie pampersa /chociaż zawsze próbuje się odwrócić na brzuch/

.../
Skąd ja to znam?

Cytat:

moj i tak by dojrzal ze mam cos nowego

...:
Mój dojrzy za około pół roku i wtedy mu powiem "Przecież ona jest już stara" - Zawsze tak jest

Cytat:
i u mnie mleka nie sa konczone, a sloiki tak
wzielam sie za przepisywanie mixtur na chleb, no i jem kolacje
dziewczyny poradzily mi urozmaicac, ale to bym musiala jesc pol jaja,pol tuniola,pół wiesniaka bo na raz nie dalabym rady.
Niebawem bede miec przerwe i nie wiem co zjesc, bo na nic nie mam chętki
Dzis skonczylam zapas wiesniakow trzeba nowy zapas zrobic i zaopatrzyc magazyny
Ja już mam całą listę potraw, które zjem po skończeniu diety. Na pierwszy rzut pójdą wczorajsze gołąbki od teściowej, a za nimi czai się tortilla śniadaniowa z Mc'Donalds zagryzana frytkami
Byli u nas dzisiaj goście i tak się złożyło, że miałam jeść swój ostatni posiłek. Więc zrobiłam dla wszystkich Ale się zajadali zwykłą sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy (ja miałam trochę okrojoną wersję)

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-18 o 20:16
Stary 2010-01-18, 20:50   #3598
mariolasl
Zakorzenienie

Svinecko, ciesze sie bardzo, ze juz lepiej i dzieki za odciski

Miramej, sciskam mocno Nie wiem o co biega z wynikami, wiec strzelam- jesli to anemia, to zelazo i inne jedzonko, ktorego organizm sie domaga pomoga szybko.

Eleeri, wspolczuje takich gosci. Jesli o mnie chodzi, to odwiedziliby mnie ostatni raz

Chryzolit trzymam kciuki za pieska.

Dzisiaj przerwa, wiec zjadlam granole z mlekiem na sniadanie, 1 kromke chleba z zoltym serem, potem 6 pierogow na obiad i 6 pierogow na kolacje, woda, cola diet. Myslalam, ze sie rzuce na jedzenie, a wcale nie mialam ochoty . Mialabym ochote na czeklade lub kitty kat chunky caramel , ale obiecalam, ze dopoki nie zobacze 6 z przodu nie ma mowy o slodyczach nawet w przerwach.

Katarzynko, ty naprawde malutko jesz pol tego, pol owego
Przyjrzalam sie dzisiaj diecie turbo i dla mnei wcale nie jest bogatsza. W ONZ tez sa warzywa, ktore jem i to duzo, poza tym jest wlasnorecznie upieczony chleb . Nie wyrobilabym sie z 6 posilkami dziennie...
Stary 2010-01-18, 21:02   #3599
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam gości i nie mogłam obejrzeć. O czym było?

Ja już mam całą listę potraw, które zjem po skończeniu diety. Na pierwszy rzut pójdą wczorajsze gołąbki od teściowej, a za nimi czai się tortilla śniadaniowa z Mc'Donalds zagryzana frytkami
Byli u nas dzisiaj goście i tak się złożyło, że miałam jeść swój ostatni posiłek. Więc zrobiłam dla wszystkich Ale się zajadali zwykłą sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy (ja miałam trochę okrojoną wersję)
o nianiach...
o tym co odkryli rodzice po zainstalowaniu kamerki...

mnie na nic nie kreci ani nęci
moze na jogurty, sama nie wiem,moze jakis sok,moze lody ale wymyslam na sile
napewno wiem co wprowadze od nowej serii.Bedzie to alli czy cos podobnego.Cass drogie to? bo ty to chyba lykasz. Przed jedzeniem,po, jak to jest?na jakiej zasadzie dziala?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Eleeri, wspolczuje takich gosci. Jesli o mnie chodzi, to odwiedziliby mnie ostatni raz

obiecalam, ze dopoki nie zobacze 6 z przodu nie ma mowy o slodyczach nawet w przerwach.

Katarzynko, ty naprawde malutko jesz pol tego, pol owego
Przyjrzalam sie dzisiaj diecie turbo i dla mnei wcale nie jest bogatsza. W ONZ tez sa warzywa, ktore jem i to duzo, poza tym jest wlasnorecznie upieczony chleb . Nie wyrobilabym sie z 6 posilkami dziennie...
mnie tez...
jakis czas temu panstwo prawnikow-od ktorego kupilismy nasze m zapytalo mnie jak nam sie mieszka w tylu na takim metrazu...
NO QU.....A!!!ZYCIE TO NIE***AJKA co?

Mariolko nie zrozumialas mnie.Mialam na mysli ze bardziej zroznicowana dieta polegala by u mnie na zjedzeniu albo calej puszki tunczyka i jajka, albo pol puszki tunczyka,pol jajka i pol wiesniaka, bo nie zmiescilabym wiecej
ja jakos mega zdżarta nie jestem.Mnie gubilo jedzenie pozno w nocy, tudzież na nocce,no i jakis batonik, ciasteczko,lodzik no i picie wody z syropem,coli, no i praktycznie przelezana ciąża
Cikawe ile by mi przybylo gdybym nie musiala tyle lezec.Nigdy sie tego nie dowiem

Ooooo a moze upieke sobie slodki chlebek, o tak to jest mysl!!!

Stary 2010-01-18, 21:30   #3600
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zgrzeszylam
zjadlam pizze

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

dobra ide pocwiczyc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości