|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))
Cytat:
daj znać jak poszło jak wrócisz![]() Cytat:
![]() na drugie śniadanie jednak była buła ziarnista z serem |
||
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))
łojej a się najadłam
Zjadłam 2 omlety z dżemem i talerz polewki Kurde zasmakowała mi,na kolacje też będziea co tu tak cicho??Dalej! budzimy się
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak zaczelam chodzic daawno temu na tance![]() Cytat:
![]() ja z racji takiej ze moj ojciec zapomnial ze do zup nie dodaje sie smietany i ja dodal to dzisiaj zamiast ogorkowej to byla miseczka ziemniakow a ta zupe wylalam no i 4marchewki![]() w szkole tez ladnie bo na IIsn: omlet z 1jaja i jablko, IIIsn: wiesniak a w domku rano na sniadanko owsianka i jablko ![]() a co nadziejko...myslisz ze wszystkie sie opierdzialaja tak jak Ty? ![]()
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odpoczywam i hoduje tłuszcz![]() ![]() a moje omlety polegały na tym ze na kazdego rozbiłam 1 jajko w talerzu do zupy,rozbełtałam je i wsadziłam do mikrofalówki Bez tłuszczu ect![]() ![]() a teraz zjadłam tej polewki i trochę ogórków w zalewie z curry i chyba to będzie na dzisiaj koniec,bo jestem pełna jak prosie a jak tam polak?
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
jeju kochana idziecie jak burza z tymi postami..
ja właśnie wróciłam z uczelni.. powiem wam ze tyle nauki to w życiu nie miałam.. zapierdziel jak nie wiem co;p ale bede starala sie z calych sił żeby was już nie zaniedbywać.. )jutro egzamin mam z informatyki ;| blee ;\\
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciłam trochę wcześniej , ale dopiero teraz dałam radę włączyć kompa bo tak mnie bolał brzuch !! Jak ostatnimi czasy przy okresie nie towarzyszyły mi żadne dolegliwości ,tak dzisiaj wycierpiałam się chyba za cały ten czas spokoju ... MASAKRA ! Zjadłam dwa ibupromy , przeleżałam się i niby przestało ,ale aż boję się wstawać z łóżka żeby znów nie rozbolało .Odnośnie mojej pracy, to raczej nic z tego. Okazało się , że ja już kiedyś pracowałam tam coś ponad miesiąc W ogłoszeniu na które odpowiadałam nie było podanej nazwy firmy - gdybym wiedziała ,to nawet nie wysyłałabym CV. Miałabym pracować w czymś w rodzaju drukarni ,a moja praca polegałaby na wsadzaniu do kopert jakichś ulotek reklamowych .Zrezygnowałam ,bo za ponad miesiąc pracy otrzymałam coś w granicach 350 zł Nie zmęczyłabym się, bo praca jest stosunkowo lekka, są wypłacalni i elastyczni jeśli chodzi o dni wolne , nie miałabym problemu aby pogodzić to ze studiowaniem, ale więcej wydałabym na paliwo i na jedzenie , niż bym zarobiła. W najlepszym wypadku wyszłabym na zero, więc nie ma sensu. Więc szukam dalej i kurde nie tracę nadziei i znajdę coś w końcu , nie ma bata ! ![]() Od śniadania nic jeszcze nie jadłam , bo z tych boleści było mi niedobrze i w ogóle z apetytem dzisiaj marnie, ale zaraz chyba pójdę popatrzeć , co tam słychać w lodówce
![]() Edytowane przez Sunsett Czas edycji: 2010-01-18 o 17:36 |
||
|
|
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez na dniach bedzie okres.. i odziwo narazie mnie nic nie boli.. az sie dziwie.. bo zawsze zwijam się z bólu..
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odważyłam się jednak i wstałam, bo na podłodze w pokoju mam usłany dywan z ubrań i pasowało to poskładać Na razie nie boli więc jest git , idę sobie zrobić kakałko
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Heeeloooł
Jestem zajeebiście szczęśliwa, bo waga moja dzisiaj pokazała 49,5 ! Czyli spadł mi 1 kg Kozak haha![]() Z historii dzisiaj miałam sprawdzan I pozapominałam daty jak zwykle Ale Wy tu skrobiecie! Szok
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2010-01-18 o 18:08 |
|
|
|
#2980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
**mi przybyło na wadze jest a jutro kartkówka z chemii o matko
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Sandra O Tyy niedobra
Więcej ćwiczeń! Mniej żarcia Bedzie git A ja tam chemie lubie :P
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2010-01-18 o 18:28 |
|
|
|
#2982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eheh skąd ja znam dywan z ubrań? ![]() Cytat:
)ojooj ja strasznie nie lubbie historii i tych dat wszystkich. na szczescie m mam juz to za soba;d bez kitu pisza tu i pisza;d co wejde to minimum 3 strony wiecej.. ;p hehe
|
|
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba będę ćwiczyła godzine a nie 40 min ..zjadłam dziś śniadanie : kasza manna plus troche soku do polania obiad : jeden schabowy mały bez panierki , ryż i papryka kolacja: kanapka z tym schabowym i potem jogurt truskawkowy i jeden wafelek i jedna kostka czekoladki tak mi sie chciało słodkiegoo , okres się zbliża. |
|
|
|
|
#2984 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nadziejka widzę że miałaś niezłą wenę wczoraj do sprzątania ![]() ![]() podziwiam to co dziś sprzątasz?![]() Ooo widzę że mamy małe święto- setną stronę piszemy
|
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Sandra Ćwiczysz tylko 40 min? Przy Twoim jadłospisie [ który należałoby zmienić] musisz co najmniej godzinke
Jeśli nie dajesz rady z jedzeniem to dzień wcześniej zapisuj na kartce, co bedziesz jadła i o której godzinie. Układaj sobie menu na każdy dzień. I wtedy bedzie Ci łatwiej sie do niego stosować
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaleca się jeść częściej ,a mniejsze porcje. Narzekasz, że nie chudniesz, a takim jedzeniem sama zwalniasz sobie metabolizm Tak jak radzi Aga, ustalaj sobie menu z wyprzedzeniem Jeśli wiesz, że nie będziesz miała czasu na przygotowanie posiłku w danym dniu , to zrób to dzień wcześniej . Troszkę czasu trzeba temu poświęcić ,ale efekty są super
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Ja w układaniu menu jestem tak słaba , że masakra niestety
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Sunset-szkoda
No ale trudno się mówi Oj biedactwoEwelina-nie zazdroszecze tej nauki ![]() Sandra-a moze zaraz bedziesz miec okres??Ja już sama nie wiem co ci poradzić Za to nie lubie histori,ale pech chciał(i ja sama też![]() Agusia-no gartulejszyn klask i:Oby tak dalej![]() ![]() Kinia-napewno umiesz tylko tak Ci się wydaje,że nie a dzisiaj już nic nie sprzątałam Tzn sprzatałam,bo siegałam garnek z szafki a w jednym był olej do smażenia pączków i mi sie wylał na całą szafkę i musiałam ten tłuszcz nie dość ze z szafki zmywać to jeszcze wszytskie garnki![]() Własnie byłam w sklepie i piekarni i zrobiłam sobei mały spacerek Taaak bardzo chciało mi się jabłka,że wkoncu kupiłam i zjadłam takie biiig Wiem nie powinnam,ale...a teraz zrobie ten deserek co Wam wczoraj przesyłałam Tylko bedzie 2 kolorowy bo galaretek nagle zabrakło![]()
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i tak dobrze, że wylał się na szafkę, a nie na Ciebie ![]() Jabłkiem się nie przejmuj , lepsze jabłko niż czekolada I koniecznie daj znać, jak wyszedł deserek Może też się skuszę... ![]() A ja sobie leżęęę i nie zamierzam dzisiaj wstawać z łóżka Zjadłam talerz zupki pomidorowej i mam chętkę na coś jeszcze
|
|
|
#2990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pędzę do ciebie na ten deserekOj nie wiem jak to jutro będzie nie zaliczę tego na pewno |
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze zasnawiam sie czy sprobowac dzisiaj czy jutro ale taaak ładnie wyglada Zrobie zdjecie do zobaczycie![]() pewnei nie wstawaj!co sie bedziesz przemeczac ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() zaliczysz!!bo jak nie to ![]()
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
no zrobiłam i kawałeczek zjadłam
Pyyyyszne!napraw dę!i roboty przy tym co nic Posypałam kakałkiem i workami kosowymi![]() zrobiłam kawłkowi mamy zdjęcie,poki nie zjadła
Edytowane przez Nowa_Nadzieja Czas edycji: 2010-01-18 o 19:55 |
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Sandra Podam Ci kilka propozycji:
Śniadanie: 1.serek wiejski + pomidor + kanapka chleba ciemnego z szynka 2.Owsianka [ 1/2 szklanki płatków + 1/2 szklanki mleka 0.5%] + jabłko 3. Jajecznica z 2 jajek + kanapka z pomidorem 4. Twarożek ze startym jabłkiem i cynamonem z odrobina jogurtu naturalnego II śniadanie: 1. 2 kanapki z chudą szynką i pomidorem 2. Owoce [ np. jabłko, banan] 3. Dwie mandarynki, banan i kiwi zalane jogurtem naturalnym i posypane rodzynkami 4. Bułka grahamka + jogurt naturalny/sok warzywny Obiad: Jedz to, co akurat mama ugotuje, bo pewnie nie masz możliwości sama sobie gotować. Tylko postaraj sie wstawać od stołu z niedosytem. Czyli nie przejadaj sie I nie pij w czasie posiłku. Ale postaraj sie odmawiać: -pierogów -ziemniaków -makaronu -tłustego Zastąp to czymś innym. Najlepiej jakaś pierś z kurczaka + warzywa [ marchewka, salata, ogórek, pomidor, rzodkiewka itp...] Podwieczorek: 1. Jogurt naturalny + wafel ryżowy 2. Grahamka z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem. 3. Sałatka [ sałata, pomidor, ogórek, kukurydza + odrobina oliwy z oliwek] 4. Tuńczyk w sosie własnym na kanapce ciemnego chleba. Kolacja: 1. Serek wiejski + warzywa 2. Jajecznica z 2 białek i 1 całego jajka. [ Z samych białek też jest dobra, bo jem czasami ]3. Kanapka razowca + chuda szynka, pomidor 4. Tuńczyk w sosie własnym [ dużo białka ]Nie wiem czy to menu jest idealne... Pewnie nie, ale starałam sie Więc na początek może korzystaj z tego, a jak nie bedziesz chudła to zmniejszaj porcje lub ogranicz węglowodany [zastąp je białkiem] Spróbuj chociaż przez tydzień sie do tego stosować i nie podjadaj! A wtedy zobaczysz czy chudniesz czy nie. Jeśli tak to znaczy, że menu jest dla Ciebie dobre I nie poddawaj sie tylko sie bardziej postaraj, bo jak nie to bedzie bicie na gołą dupe
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2010-01-18 o 20:02 |
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi narobiłaś ochoty na słodkie ![]() W ogóle zrobiłam się głodna , idę po coś do żarcia ![]() A tak na marginesie to niezły masz avatar Aż się odechciewa tych słodkości patrząc na niego ;p
|
|
|
#2995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedactwo 2 ibupromy max i leżę cały dzień bo się ruszać nie mogę![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
na obiad zjadłam pierś z kurczaka, trochę ziemniaków i wielką michę surówki z pekińskiej pomidora ogóra i z ziołami na kolację były kanapki z polędwicą i pomidorkiem godzina aerobiku i basenu zaliczona ![]()
|
|||||
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co widzę, to niemal codziennie śmigasz na basen i aerobik , tylko podziwiać za taką determinację![]() Ja podobnie jak Nadziejka ,dzisiaj hoduję sobie tłuszcz Chociaż nie do końca, bo jednak trochę się dzisiaj nachodziłam . Od jutra wracam do liczenia kalorii, ustalam sobie na pierwszy tydzień 1100-1200 dziennie i zobaczymy , czy po tym tygodniu coś mi spadnie
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno waga spadnie
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
Anastazja Ja też nigdy nie licze kalorii
Tylko staram sie ograniczać pewne produkty i jest git
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy nie liczyłam , ale skoro tyle czasu walczę z kilogramami i zdrowe jedzenie nie przynosi efektów ,to muszę obciąć kalorie bo innego wyjścia już nie widzę
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
łoj ale dopchałam
ale tylko kawałkiem jabłka i paroma łyzeczkami jogurtuy,bo cos za mna chodziło do 1000 mi dużo brakuje ale mysle ze 1500 sie zmiescilam z tym moim hulaniem wiec chyba nie jest zle![]() ![]() a ja niestety juz mam zakodowane w głowie,że wszytsko to kalorie i nieswiadomie licze sobie ![]() Anastazja-ja tez Ci zazdroszcze tego zapału Ja od paru dni tylko raz na sacer poszłam i tyle co sie poryszłam jak sprzatłam
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Ja też jestem dzisiaj okrąglutka jak balonik , nareszcie pojawił się pan okres
daj znać jak poszło jak wrócisz
I na sikanie też bo baaardzo często chodzę,w szkole to co przerwe,ale już się przyzwyczaiłam,ale z zaparciemi nie mogę sobie poradzić.Właśnie możliwe ze przez nie mam ten kilogram wiecej i ten brzuch
A o ktorej tak okolo mozesz wrocic?bo laski pewnie jeszcze ze szkół nie powrócą,a ja idę poczytać ksiażkę,wiec mysle,że bedzie spokój

Ale jakoś nauczyłam się z tym żyć , a wciąganie brzucha już tak weszło mi w krew , że robię to automatycznie 

haha
I pozapominałam daty jak zwykle 

to co dziś sprzątasz?
klask i:Oby tak dalej
Pędzę do ciebie na ten deserek
nie zaliczę tego na pewno