2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 18:53   #3841
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
u nas odbijany jest za darmo kiedys przy odbijanym zbierano na wózek. Teraz tego nie ma
A konkursu nie znam żadnego fajnego. większośc to jakieś ohydne z podtekstem erotycznym(bardzo) a tego nie chce-typu striptiz(tż ostatnio w takim czymś uczestniczył)
Ale pogadam z tżtem moze jakis fajny konkurs by mógł być-bo nie chodzi o to, ze nie lubie tylko nie znam żadnych nie zboczonych Może jakie propozycje macie
przykład: napisz na kartkach obowiązki domowe i przyjemności w stylu zakupy masaż i tak dalej.. włóż je do balonów napompuj balony zawieś je na jakimś kijku potem w trakcie wesela będziecie na przemian z TZ przebijać balony i ten balon który przebijesz bedziesz to robiła w malzenstwie,
2. taniec z gwiazdami.. wybrac np 3 lub 4 różne pary złożone z gości weselnych ty tz i swiadkowie robicie za jury i pary tancza tance wymyslance np zemsta tesciowej, albo samba bamba, albo tango przytulango.. do specyficznych piosenek - specyficznych ze wzgledu na text albo znajomosc wsrod gosci
3. bierzecie 2 krzesla stawiacie je oparciami do siebie na nich siadają panstwo mlodzi plecami do siebie
oddajecie sobie po jednym bucie i konferansjer zadaje pytania np: kto rządzi w waszym zwiazku i wy podnosicie ten but ktory wskazuje odpowiedz: szpilke jesli to ty rzadzisz jego lakierka jesli to on rządzi. kto lepiej gotuje ona czy on i tak samo
4. wybieracie np 3 zespoly z sali (niech będzie pary)
i pary mają z ubrań (mogą być albo nie cudze - jak chcesz) utworzyć jak najdłuższą linię
5. znowu.. wybierasz z sali np 5 osob i te osoby np chodzą sobie wokół stołu albo wręcz tańćzą na środku... w pewnym momenci (np po 45 sekundach muzyka cichnie a konferansjer wykrzykuje obiekt jaki mają przyneiść np: ciastko, ogórka kiszonego, kieliszek wódki, łyżkę.. i kto przybiegnie jako ostani z tym obiektem przegrywa.. im mniej osob wybiera się obiekty które ciężko zdobyć.. ja np jak ostatnio słyszałam tę zabawę w finale konferansjer zakrzyknął durszlak i 2 panów którzy zostali w rozgrywce na wyscigi biegli do kuchni
to śa tylko te które ja widziałam na własne oczy na 2 weselach i nie mają podtextu sexualnego.. w ogóle wydaje mi isę że lekko demonizujesz te zabawyz podtextem.. rozumiem ze to moze byc to czasme zenujące ale wez pod uwagę, że ludzie się na prawdę przy tym dobrze bawią
baardzo dużo jest przy tym śmiechu..ale jak uważasz... jeśli nie no to masz tu kilka niesexualnych zbaw.. może coś sobie dobierzesz żeby nie było drętwo na twoim weselu
Stary 2010-01-18, 18:54   #3842
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
u nas odbijany jest za darmo kiedys przy odbijanym zbierano na wózek. Teraz tego nie ma
A konkursu nie znam żadnego fajnego. większośc to jakieś ohydne z podtekstem erotycznym(bardzo) a tego nie chce-typu striptiz(tż ostatnio w takim czymś uczestniczył)
Ale pogadam z tżtem moze jakis fajny konkurs by mógł być-bo nie chodzi o to, ze nie lubie tylko nie znam żadnych nie zboczonych Może jakie propozycje macie
Mówię stanowcze NIE żenującym zabawom weselnym!
My nie będziemy mieli dużo zabaw, oprócz oczepin być może zabawę gdzie czyta się opowiadanie (znam wersję o rodzinie i wersję o królowej i królu), są dwie drużyny, każda osoba ma przydzieloną postać z opowiadania i gdy padnie jej imię/nazwa to obiega dookoła swoją drużynę. Na weselu kuzyna była wersja z rodziną, popłakałam się ze śmiechu
Stary 2010-01-18, 18:55   #3843
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
podoba mi się zabawa z tą opowiastką są dwa rządki i są podziały na mamusie szt 2,tatusiów,dzieci,zwierzą tka typu reksio/piesek itp Mam nadzieje,ze wiecie o co mi chodzi.
u nas to występuje pod nazwą zoo lub kareta. jest tego kilka różnych wersji
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:56   #3844
kubusewa
Zakorzenienie

moja kotka chrapie
Stary 2010-01-18, 18:57   #3845
janiiis
Raczkowanie

Hej
U nas to jeśli o mnie chodzi nie musiałoby być żadnych konkursów (nawet byłoby mi to na rękę), ale niestety TŻ uwielbia konkursy :/ więc będzie kompromis- ok. 3 konkursy, ale bez jakiegoś przeciągania jajka przez nogawkę i innych w tym klimacie :/
I też będziemy mieć trochę zaproszeń dla gości z osobami towarzyszącymi, bez konkretnych danych- ale dotyczy to osób, które nie mają stałych partnerów i sami jeszcze nie wiedzą z kim przyjdą....

Dziewczyny, wklejam Wam zdjęcia sukni, a razem z nią bukietów które mi się podobają. Doradźcie proszę, jakie bolerko będzie pasować najbardziej? koronkowe, gładkie czy może coś jak na zdjęciu (połączenie gładkiego z koronkowym :P) No i jaki welon? prosty, czy obszyty koronką? Na pewno będzie krótki (ok. 60 cm). A bukiet? Hmm?
Co do biżuterii to jeszcze nie wiem, fryzury coś jak poniżej (chyba raczej te luźniejsze upięcia).
Z góry dziękuję za pomoc!

Stary 2010-01-18, 18:59   #3846
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
przykład: napisz na kartkach obowiązki domowe i przyjemności w stylu zakupy masaż i tak dalej.. włóż je do balonów napompuj balony zawieś je na jakimś kijku potem w trakcie wesela będziecie na przemian z TZ przebijać balony i ten balon który przebijesz bedziesz to robiła w malzenstwie,
2. taniec z gwiazdami.. wybrac np 3 lub 4 różne pary złożone z gości weselnych ty tz i swiadkowie robicie za jury i pary tancza tance wymyslance np zemsta tesciowej, albo samba bamba, albo tango przytulango.. do specyficznych piosenek - specyficznych ze wzgledu na text albo znajomosc wsrod gosci
3. bierzecie 2 krzesla stawiacie je oparciami do siebie na nich siadają panstwo mlodzi plecami do siebie
oddajecie sobie po jednym bucie i konferansjer zadaje pytania np: kto rządzi w waszym zwiazku i wy podnosicie ten but ktory wskazuje odpowiedz: szpilke jesli to ty rzadzisz jego lakierka jesli to on rządzi. kto lepiej gotuje ona czy on i tak samo
i pary mają z ubrań (mogą być albo nie cudze - jak chcesz) utworzyć jak najdłuższą linię
5. znowu.. wybierasz z sali np 5 osob i te osoby np chodzą sobie wokół stołu albo wręcz tańćzą na środku... w pewnym momenci (np po 45 sekundach muzyka cichnie a konferansjer wykrzykuje obiekt jaki mają przyneiść np: ciastko, ogórka kiszonego, kieliszek wódki, łyżkę.. i kto przybiegnie jako ostani z tym obiektem przegrywa.. im mniej osob wybiera się obiekty które ciężko zdobyć.. ja np jak ostatnio słyszałam tę zabawę w finale konferansjer zakrzyknął durszlak i 2 panów którzy zostali w rozgrywce na wyscigi biegli do kuchni
to śa tylko te które ja widziałam na własne oczy na 2 weselach i nie mają podtextu sexualnego.. w ogóle wydaje mi isę że lekko demonizujesz te zabawyz podtextem.. rozumiem ze to moze byc to czasme zenujące ale wez pod uwagę, że ludzie się na prawdę przy tym dobrze bawią
baardzo dużo jest przy tym śmiechu..ale jak uważasz... jeśli nie no to masz tu kilka niesexualnych zbaw.. może coś sobie dobierzesz żeby nie było drętwo na twoim weselu
wolę,żeby było dretwo niż żenująco
Stary 2010-01-18, 19:02   #3847
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Wow ,super że zostało Wam tylko 4 tygodnie.
I jak czujecie lekkie podderwowanie czy jeszcze,bądz luzik.

Jadymy,jadymy ( nie jestem ze śluńska odrazu mówie/pisze ) I za niedługo będzie nowy wątek.

O matko,to faktycznie niezbyt ciekawie było.

Ja to mam też problem ze swoimi włosami,są gęste,pusza się po myciu noi kręcą od połowy głowy.

U mnie konkursy mogą być,ale nie żadne właśnie z poddekstami erotycznymi.Może byc jak przebiera się Pana Młodego za dzieciaka,a nasze czyli Panny Młodej ręce są jego rękoma? i się go karmi itp,podoba mi się zabawa z tą opowiastką są dwa rządki i są podziały na mamusie szt 2,tatusiów,dzieci,zwierzą tka typu reksio/piesek itp Mam nadzieje,ze wiecie o co mi chodzi.
Ja nie wiem o co chodzi z tą karetą ??? a ta zabawa w dzidziusia mi sie nie podoba... to jest dla mnie dziwna..zabawa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 19:02   #3848
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
JA nie znamZobaczymy co nam zespól zaproponuje

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jakimś cudem wszystko się poskładało w kupę, wszystko pozałatwiane no i w przyszłą sobotę się bawimy na weselu już mi się nie chce na nich marudzić- mam misję zakolegowania się ze szwagierką i szwagrem i staram się ją wypełniać. o przyjaźni nawet nie ma co mówić ale kolegować się trzeba w zasadzie to już troszkę nie mogę się doczekać ich wesela

Lain super zestaw- ale te butki w kolorze bukietu to nie wiem czy to dobry pomysł.. chyba ze we włosach będziesz miała kwiat w kolorze butów i bukietu. bo ten jasny storczyk to nie nawiązuje za bardzo do różowych butów;D no i zorientuj się czy 31 lipca sa te storczyki bo w sierpniu ich nie ma a 31 lipiec to już prawie sierpień i lepiej się dowiedzieć wcześniej

Samoa widzę że i ty masz kłopot z dostaniem wymarzonych kwiatów do swojego bukietu- mi też pani ma zaproponować jakiś zamiennik zamiast storczyków ale nie wiem jak można zastąpić storczyka... przecież to taki uroczy i wyjątkowy kwiat...
o to juz w sobotęCiekawa jestem Twoich wrażeń A co Lain to nie doczytałam o butkach, cos czytałam o satynowych - jeśli satynowe i wygladające jak brzydoki do tańca i do tego pink to wielkie NIE. Ale jeśli jakieś ładne zgrabne buciki to uważam, że jak najbardziej tak nawet jak kwiatek we włosach biały. ja jeśli będe posiadac kwiatka we włosach to będzie on fioletowy lub pink i butki chce pink, bo do czerwonych musialabym zmienić bukiet.
Co do bukietu Tancia to mój alternatywny jest ze stroczyków I jest chyba większy od tego fioletowego, najwyzej go wezme, bo jest równie piękny i może nawet weselszyBo ten fioletowy to taki słodziak
W sumie to nie wiem czy ten storczykowy bardziej do mnie nie przemawia Zobaczymy, w maju mam zadzwonic do kwiaciarni i się umówic na spotkanie - swoja droga jestem w szoku, bo pani mi powiedziała, że mam sie umówić to ona mi zarezerwuje czas, zeby to nie bylo między jednym a drugim klientem, przygotuje różne rodzaje kwiatów, żebym obejrzala i wiedziała o czym mówi - jestem mile zaskoczona, bo to pełna profeska
Stary 2010-01-18, 19:03   #3849
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Mówię stanowcze NIE żenującym zabawom weselnym!
My nie będziemy mieli dużo zabaw, oprócz oczepin być może zabawę gdzie czyta się opowiadanie (znam wersję o rodzinie i wersję o królowej i królu), są dwie drużyny, każda osoba ma przydzieloną postać z opowiadania i gdy padnie jej imię/nazwa to obiega dookoła swoją drużynę. Na weselu kuzyna była wersja z rodziną, popłakałam się ze śmiechu
to jest fajne Ale w niektórych regionach ten co ostatni przybiegnie musi karniaczka wypić. Noa le ten element by można ominąć

W ogóle zauważyłam, ze w naszych regionach odchodzi się od zabaw oczepinowych. Przeważnie jest tylko odbijany i rzucanie "mucha" i welonem no i ewentualnie ta kareta czy zoo.
Stary 2010-01-18, 19:04   #3850
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Fajne te zabawy,znam je.Niektóre były kiedyś u mojego brata na weselu.
Co do 5 zabawy,ja widzialam na youtubie,że panowie mieli za zadanie przynieśc kucharki z kuchni.

Cytat:
u nas to występuje pod nazwą zoo lub kareta. jest tego kilka różnych wersji
O własnie o tą zabawe mi chodziło.

Cytat:
moja kotka chrapie
Nasz kocur też chrapie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:06   #3851
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi z tą karetą ??? a ta zabawa w dzidziusia mi sie nie podoba... to jest dla mnie dziwna..zabawa
różne wersje są ja znalazłam na szybko taką

Dawno, dawno temu żył sobie Król i Królowa.

Król i Królowa ze swoim Woźnicą bardzo lubili jeździć swoją karetą.

Kareta miała 4 koła: prawe przednie, lewe tylne, lewe przednie i prawe tylne.

Lewy koń był biały, a prawy koń był czarny.

Pewnego dnia Królowa rzekła do swego Króla: "Królu mój, Królu mój wspaniały, Drogi Królu, powiedz woźnicy żeby przygotował konie i sprawdził koła, bo na ostatnim spacerze był problem z prawym tylnym kołem."
[
Woźnica zaprzągł konie i karetę. Sprawdził prawe tylne koło, rzucił okiem na lewe przednie koło, potem rzekł do Króla: "Królu mój, nasz wspaniały Królu, najukochańszy Królu, kareta i konie są gotowe."
]
Królowa z Królem wsiedli do karety i pojechali na piękną łąkę.

W pewnym momencie Królowa rzekła do Króla: "Usiądź sobie Królu, kochany Królu, mój ty najukochańszy Królu. Powiedz woźnicy by nakarmił oba konie i przygotował karetę na następny dzień abyśmy mogli wybrać się jeszcze raz sami."

Król rzekł do Królowej: "Królowo moja, moja kochana Królowo, Kocham Cię moja Królowo i dał jej słodkiego całusa."

Na zakończenie dodamy tylko, że tekst można różnie modyfikować, co tylko sprzyja lepszej zabawie.....Życzymy powodzenia! I śmiechu do łez!

zasady:
Zacząć należy od przygotowania na parkiecie dziewięciu krzesełek, które rozmieszczamy jak na rysunku.

Dalej prowadzący wybiera na ochotnika Królową i Króla, choć te role mogą być zarezerwowane dla Młodych. Potem Królowa i Król dobierają sami resztę uczestników, a potrzeba ich jeszcze siedmiu.

Wybieramy gości którzy wcielą się w woźnicę, konie i koła karet i sadzamy ich na krzesłach przypisanych do konkretnych funkcji.

Kiedy wszyscy już siedzą ważne aby dobrze zapamiętali swoje role. Rozdajemy im po kieliszku i objaśniamy zasady zabawy:
Prowadzący czyta załączony poniżej tekst, a uczestnicy zabawy słuchają go uważnie, ponieważ ilekroć w tekście wymieniony zostaje uczestnik (np. Król albo prawe koło), musi on wstać obejść swoje krzesło dookoła i usiąść na miejscu. Jeżeli tego nie zrobi, musi wypić "karniaka".

Ważna uwaga!
Słowo KARETA = WOŹNICA + KRÓLOWA + KRÓL + KOŁA
Słowo ZAPRZĘG = KARETA + KONIE

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2010-01-18 o 19:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 19:09   #3852
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest fajne Ale w niektórych regionach ten co ostatni przybiegnie musi karniaczka wypić. Noa le ten element by można ominąć

W ogóle zauważyłam, ze w naszych regionach odchodzi się od zabaw oczepinowych. Przeważnie jest tylko odbijany i rzucanie "mucha" i welonem no i ewentualnie ta kareta czy zoo.
O z tym karniakiem nie słyszałam W moich stronach też coraz mniej tych żenujących zabaw. Chociaż wszystko zależy od młodych. Facet z naszego zespołu wstępnie pytał nas, czy chcemy jakieś zabawy, bo oni właściwie sami z siebie ich dużo nie robią, ale jeśli sobie życzymy to nie ma problemu.
Stary 2010-01-18, 19:11   #3853
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
To jest kareta http://www.youtube.com/watch?v=cNziBNX776k
ale mi bardziej chodziło o zabawe Zoo http://www.youtube.com/watch?v=HPauAsfcLGY
Stary 2010-01-18, 19:11   #3854
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
oj niuśka weź no
popatrz masz 5 różnych zabaw bez podtextu sexualnego.. na pewno jest na internecie dużo więcej..poza tym.. o ile nie zrobisz abstynenckiego wesela ludzie po kielichu mają innątolerancję sytuacji żenujących
poza tym dla mnie żenujące by było gdyby np w zabawie w stylu zgniesc balon leżący między udami TZ przez dziewczne brała udział para: stary spity dziad i młódka po kilku głębszych.. a jak młodzi się bawią a wiadomo, że z reguły własnie mlodzi ludzie biorą udział w takich zabawach no to wg mnie wygląda śmiesznie..
dziwi mnie podniecanie się natomiast zabawą w stylu wkładanie majtek najpierw ona potem on.. to jest dziwne Nie wiem podsuńcie mi takei na prawdę zbokowe zabawy oczepinowe bo chyba doznałam tabularazyzacji mózgu
Nie wiem obca weź mi opowiedz jakąś żenującą wg Ciebie zabawę??
Joooł i chciałam nadmienić, że ja też brałam udział w zabawie z balonem
oooo
a jak już o balonach mowa
no to np tańczenie szybkich piosenek z balonem miedzy czolami tancerzy,

i w ogóle nie rozumiem czemu fuj mówicie na karniaki.. no co no skoro już i tak napili się porządnie to jeden kieliszek więcej im nie zaszkodzi
co do zenujacych sytuacji to ja wam opowiem jedna z najwazneijszej zabawy oczepinowej.. po rzucaniu welonem i mucha kazali zwyciescom stanac na krzeselkach na srodku sali zeby ich bylo widac.. i konferansjer mowi niech nowy pan mlody teraz pocaluje panne mloda (a dodam ze ta nowa panna mloda to taka sztywniara w okularach i w ogole taka statyczna nietańćząca.. z smutnym wyrazem gębuli) w każdym razie na komendę nowy pan mlody (mlody wilczek podpity równiutko) wziął buzię tej dziewczyny i tak obleśnie na oczach wszystkich wpakował jej język do gardła.. pannę lekko zamurowało.. przyszła do stołu (siedziala na przeciwko mnie) i się poskarzyla swojemu TZ ze ten ją wylizał.. chłopak się uśmiał ale dla mnie takie opowieści są własnie przyczynkiem dla którego na kazdej weselnej kasecie widac jak uciekam od rzucanego welonu i dla mnei takie coś jest mega obleśne ale co .. mam w związku z tym nie organizować rzucania welonem na swoim weselu...
trzeba cośzorganizować oczywisce wg własnego gustu i smaku .. ale nie robic z wesela stypy czyli siedzimy sobie gadamy przy stolach muzyczka gra.. bo goście dłużej jak 2 godizny tak nie wytrzymaja.. musza sie pobawić .. w koncu od tego jest wesele

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-01-18 o 19:20
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:11   #3855
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janiiis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wklejam Wam zdjęcia sukni, a razem z nią bukietów które mi się podobają. Doradźcie proszę, jakie bolerko będzie pasować najbardziej? koronkowe, gładkie czy może coś jak na zdjęciu (połączenie gładkiego z koronkowym :P) No i jaki welon? prosty, czy obszyty koronką? Na pewno będzie krótki (ok. 60 cm). A bukiet? Hmm?
Co do biżuterii to jeszcze nie wiem, fryzury coś jak poniżej (chyba raczej te luźniejsze upięcia).
Z góry dziękuję za pomoc!
bolerko najlepiej żadne Ja mam zamiast bolerka hiszpański 3metrowy welon do koronkowej sukni.
Fryzura na ciemnych włosach super!!!Aż sobie zapisałamBukiet ten kolorowy piękny
Cytat:
dokładnie a lubiznie nie znaczy zabawnie. Dlatego u nas będa zabawy taneczne, bo to będzie zwyczajnie zabawne.

Cytat:
tez to zauważyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 19:12   #3856
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a mi powiedzieli ze caly rok sa w kwiaciarni-tylko ceny się zmieniają. musze jechac i zapytać, czy te o ktore mi chodzi na pewno sa dostępne. Bo ja chce storczyki i koniec
no to nie wiem jak to już jest ale u mnie w kwiaciarni pani powiedziała że rzeczywiście w sierpniu jest problem z tymi storczykami pięknymi cymbidium czy jak sie one zwą... lepiej upewnij się na 100% żeby nie było rozczarowania. ja kocham storczyki i marzę o bukiecie z nich ale dobrze że teraz sie dowiedziałam że to może być nierealne niż jakbym miała sie dowiedzieć na tydzien przed ślubem...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:14   #3857
madmuazelle
BAN stały

Odnośnie tej zabawy wycieczka do Zoo,nieźle tm była slizga podłoga,że co chwile ktoś glebe zaliczał.
Stary 2010-01-18, 19:15   #3858
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
no ja jestem ciekawa co to mi przysla w sumie duzo bylo na nie zamowien, wiec moze takie zle nie sa. choc kto wie co to ludzie zamawiaja

dobra, zebralam mniej wiecej wizje siebie w jedna calosc. co sadzicie?
No właśnie, ja czekam na próbki, we wtorek już kasę mieli na koncie i do tej pory nic - a niby priorytetem..

Sądzę, że piękna PM będziesz i drugi bukiecik

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
matko dziewczyny zostawić was na chwilę sesja jest hehe

ja nie mam żadnej koncepcji dotyczącej fryzury slubnej
Ja też

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
a co do fryzury slubnej to bede miala diadem srebrny we wlosach(Wlosy mam czarne) i jakies fajne upiecie na pewno grzywka prostoi zasłonięte uszy eh to juz coraz blizej weseliska
No ja muszę mieć zasłonięte uszy, tzn, prawe na pewno musi być, więc raczej rozpuszczone włosy muszę mieć, i w związku z tym nie mam pojęcia jaką sobie fryzurę wymyśleć Loki raczej się nie utrzymają, myślałam o falach, ale ja już nie wiem tym bardziej, że jeszcze welon przecież musi sie utrzymać na tych moich włosach..

Cytat:
Napisane przez janiiis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wklejam Wam zdjęcia sukni, a razem z nią bukietów które mi się podobają.

Suknia prześliczna

U nas nie wiem czy nawet oczepiny będą. Będzie mało panien, więc nie będę miała za bardzo do kogo rzucać
A zabaw raczej nie przewiduję, ale zespół będzie mial coś przygotowane w razie gdyby goście coś mało się ruszali.. Ale wątpię, że będą mało się ruszać, bo zespół jest rewelacyjny i świetnie dopasowują się do gości, zagrają praktycznie każdy repertuar.
Stary 2010-01-18, 19:17   #3859
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Odnośnie tej zabawy wycieczka do Zoo,nieźle tm była slizga podłoga,że co chwile ktoś glebe zaliczał.
Właśnie tak było na weselu kuzyna Tylko oni mieli jeszcze inną wersję, gdzie była: matka, ojciec, matka chrzestna, ojciec chrzestny, dziecko, ksiądz, a dalej nie pamiętam W każdym razie jako całość byli rodziną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 19:17   #3860
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
oj niuśka weź no
popatrz masz 5 różnych zabaw bez podtextu sexualnego.. na pewno jest na internecie dużo więcej..poza tym.. o ile nie zrobisz abstynenckiego wesela ludzie po kielichu mają innątolerancję sytuacji żenujących
poza tym dla mnie żenujące by było gdyby np w zabawie w stylu zgniesc balon leżący między udami TZ przez dziewczne brała udział para: stary spity dziad i młódka po kilku głębszych.. a jak młodzi się bawią a wiadomo, że z reguły własnie mlodzi ludzie biorą udział w takich zabawach no to wg mnie wygląda śmiesznie..
dziwi mnie podniecanie się natomiast zabawą w stylu wkładanie majtek najpierw ona potem on.. to jest dziwne
NIe wiem podsuńcie mi takei na prawdę zbokowe zabawy oczepinowe bo chyba doznałam tabularazyzacji mózgu
Nie wiem obca weź mi opowiedz jakąś żenującą wg Ciebie zabawę??
Dla mnie zenujące jest jak np. jeden facet jest rurą drugi striptizerem i ma on tanczyc na rurze. albo oboje mają wykonać jakis erotyczny taniec podchodzący pod gejowski porno. Albo jak sie rozbieraja do gaci. Może i jestem sztywniakiem ale nie chce żeby takie coś na moimw eselu było. I nie tylko starzy byliby tym zniesmaczeni. Bo bawić się można i pośmiać ale w granicach dobrego smaku. Mi się to nei podoba i nie chcę mieć na weselu ale jak inni chcą to prosze. Ich wesele ich zabawa.
Stary 2010-01-18, 19:22   #3861
tancerka212
Zakorzenienie

a ja nie wiem jakie będę miała zabawy na oczepiny... chyba dam wolną rękę zespołowi... wszystko mi jedno- mój zespół jest super i na pewno durnej zabawy nie zrobi więc mogę mu zaufać
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:22   #3862
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
moja kotka chrapie
moj Czesio też, a pies to zarzyna jak mój fater
więc to norma

a nasza świeżo upieczona żonka relację wkleiła?

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:22   #3863
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
No ja muszę mieć zasłonięte uszy, tzn, prawe na pewno musi być, więc raczej rozpuszczone włosy muszę mieć, i w związku z tym nie mam pojęcia jaką sobie fryzurę wymyśleć Loki raczej się nie utrzymają, myślałam o falach, ale ja już nie wiem tym bardziej, że jeszcze welon przecież musi sie utrzymać na tych moich włosach..
no to zrób sobie taką fryzurkę z włosami zaczesanymi na prawoJak Ci sie kręca to mozesz zrobic taki ładny falowany kucyk, ktory będzie z przoduStrasznie mi się takie fryzurki podobają
Tylko jak przypiąc welon do takiej fryzury to ja nie wiem...A na prawde musisz miec to ucho zasłonięte czy to raczej jakas Twoja schizo-fanaberia?A welon chcesz cały czas czy tylko do kościoła?Moze sobie przypnij woalkę póxniej albo kwiatka
Stary 2010-01-18, 19:24   #3864
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Właśnie tak było na weselu kuzyna Tylko oni mieli jeszcze inną wersję, gdzie była: matka, ojciec, matka chrzestna, ojciec chrzestny, dziecko, ksiądz, a dalej nie pamiętam W każdym razie jako całość byli rodziną
No to jak widać są różne tego wersje.

Test zgodności małżeńskiej http://www.youtube.com/watch?v=ffaMs88Lmm0
Stary 2010-01-18, 19:25   #3865
kubusewa
Zakorzenienie

u mnie nigdy nie było czegoś takiego że dwóch chłopaków uprawia gejowskei porno... jakieś dzikie macie te zabawy...
poza tym przecież to ty ustalasz z zespolem czy dj jakie mają być i nie ja nie zauważyłam, że się odchodzi od zabaw oczepinowych
Stary 2010-01-18, 19:29   #3866
onaella
Zakorzenienie

przyszłam sie wyżalić

wszyscy na okolo pytaja mnie o suknie, nawet teściowa przed chwilą, a ja nie mam juz siły mowić, ze nie mam sukni i nawet nie mam jej wizji

niby dużo czasu jeszcze ale moj stan antysukniowy trwa już i trwa i co ja zrobie jak mi sie nie zmieni do przyjazdu do Pl

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:30   #3867
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Piękny byłby taki bukiet, ale widze że masz slub w ten sam dzień co ja - a w sierpniu nie ma co liczyć na tulipany:/
To widzę ze ty jestes moja droga bardziej zorientowanamoze wiesz jakie kwiaty mozna w sierpniu brac pod uwagę? Moze cos mi doradzisz?pozdrawiam

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:31   #3868
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Test zgodności małżeńskiej http://www.youtube.com/watch?v=ffaMs88Lmm0
posikałam się ze śmiechu
ciekawe jak by to u nas wyglądało

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:32   #3869
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
przyszłam sie wyżalić

wszyscy na okolo pytaja mnie o suknie, nawet teściowa przed chwilą, a ja nie mam juz siły mowić, ze nie mam sukni i nawet nie mam jej wizji

niby dużo czasu jeszcze ale moj stan antysukniowy trwa już i trwa i co ja zrobie jak mi sie nie zmieni do przyjazdu do Pl
Zmieni się, popatrz na Lain podobnie z nią było a już zamówiła suknię. Spokojnie, nie przejmuj się tymi pytaniami
Stary 2010-01-18, 19:32   #3870
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
przyszłam sie wyżalić

olej ich.. twója suknia twoja sprawa.. zobaczysz.. pewnego dnia spłynie na CIebie oświecenie .. tak jak na lain.. Ona wg mnie jest najbardziej zatwardziałą topornicą w sprawie wyboru i wizji sukni.. a skoro ona ją ma to Ty też będizesz miała swoją nieługo.. przyjdzie Ci wena zobaczysz..
a wszystkich co wypytują olej

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości