|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan nie ma co sobie brac do serca takich opowiesci. Ginekolog troche malo inteligentny, albo zly dzien mial, albo nie wiem co... lac na to trzeba i tyle. Nie ma co sie martwic na zapas. Trzeba miec zdrowe podjscie do zycia
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwazam ze kobieta w ciazy nie powinna wysłuchiwac takich historii i ogladac przygnebiajacych programow... |
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was używa oliwki w żelu Penaten przeciw rozstępom? Słyszałam, że jest dobra. W ogóle to co polecacie?
|
|
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie nic nie używam, chociaż wydaje mi się, że już lekko widać brzuszek.
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam Ziajki dla kobiet w ciąży. Trudno mi powiedzieć czy działa. Pewnie rezultaty poznam jak urodzę i ocenię stan mojego ciała. Poczytaj sobie o kosmetykach na rozstępy na KWC. Tam sa opinię i można coś wybrać.
|
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupię tą Ziajkę w Rossmanie? I ile kosztuje tak orientacyjnie?
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
JA zapłaciłam ok 15 złotych.
|
|
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
Jej ile naprodukowalyscie, odpowiem na to co pamietam...
Juz za tydzien bede mogla zaczac smarowac brzucho preparatami na rozstepy, jezeli ktoras nie wie jaki wybrac to polecam Mustele. Do tej pory uzywalam oliwki Palmers, ale moze byc juz za slaba. Dziewczynom co wrocily z wizyt gratuluje zdrowych dzieciaczkow! Alguien trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe, fajnie ze jedziesz do Polski ja chyba dopiero za rok zobacze sie z rodzinka. Widze ze roznie z brzuchami bywa, jednym wywala innym nie, to pewnie jest sprawa bardzo indywidualna, tak samo jak zachcianki ciazowe czy objawy, co kogo pytam to nie da sie okreslic z samych objawow badz ich braku czy bedzie chlopiec czy dziewczynka, co kobieta to inna historia U mnie od wczoraj powialo wiosna, jest 9 stopni, chcialabym zeby juz tak zostalo, ubralam wreszcie lzejsze kurtke ![]() Ktos tu podawal przepis na ciasteczka, pewnie je zrobie na weekend i jeszcze babke marmurkowa bo tez jest latwy przepis, a ja lubie szybciutko cos przyrzadzic a potem smacznie zjesc. Dzisiaj mamy na obiad mlode ziemniaczki z sosem smietanowym, salatke i pieczonego lososia, czekam az maz wroci z pracy to sobie zjemy. Szkoda ze tutaj nie ma wielu polskich produktow, ostatnio mialam wielka ochote na Bounty, przeszukalam wszystkie sklepy i d*** ![]() Mam jedna prosbe - nie piszcie tu o smierciach czyichs dzieci bo to ostatnie co chce teraz slyszec, nie chce dolowac siebie ani swojego dziecka!
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Ja też już wróciłam z wizyty. Pszczółka, miałaś rację- to jeszcze za wcześnie na genetyczne. Mam przyjść za tydzień albo dwa. Ale zrobił mi usg. Dzidzia 4,04 cm, 11 tygodni wg usg. Dziewczyny, czy wszystkie wasze dzidzie się wierciły? Nie zapytałam lekarza, bo mówił, że wszystko jest ok, ale teraz martwi mnie trochę fakt, że moja dzidzia się nie ruszała, albo ja tego nie zauważyłam. Serduszko biło, wszystko było ok, ale dziedzi była nieruchoma. |
|
|
|
#3671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej łądnie zdjęcie zrobione bo moje takie małe ![]() Może jutro wrzucę. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Dziękuję Wam moje kochane za miłe słowa wsparcia po dołku po tej historii, ale ogólnie jak tylko zaczynam się dołować to myślę o mojej dzidzi,że ją dziś widziałam i że wszystko ok i w ogóle że kochaniutka z niej istotka ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan77 nie wiem czy taka duza
ma 53 mm na fotce jest zblizenie wg usg 12t2d a om to 12 tc wiec termin porodu z 4 sierpnia skoczyl mi na 2 hehe moje slodkie wiercilo sie rowno w brzuszku gin nawet obliczyl mi ze 15 marca powinnam poczuc pierwsze ruchy, ale jak to ustalil to nie wiem ogolnie cos pozno bo wychodzil by 20 tydzien. ja caly czas zaluje ze nie wzielam tej plytki, normalnie bede sobie wypoiminac to strasznie :/---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- a w ogole smiac mi sie chcialo jak gin za wszelka cene chcial malucha obrocic, robil mi dopochwowe to myslalam ze jajo zniose, ale fajnie to wygladalo na usg jak tak je szturchal a ono jakby sie obrazalo ze cos je traca
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
O losie strasznie duzo naprodukowalyscie naprawde, ale to dobrze mialam co czytac
ponad 5h spedzilam w salonie, ale jestem zadowolona i wypoczeta i juz nie mam blond wloskow tylko ciemny blond ![]() Wrocilam taka glodna po 20 dopiero i zrobilam spegetti ![]() Bajka sliczna dzidzia i super buziaka widac )Justynacz 80 Co do ruchow ja bylam w 12 tyg i mi tez sie dzidzi nie ruszalo bo spalo, dopiero jak gin zaczela tam majdrowac to sie dzidzi wkurzylo i zaczelo lapkami i nozkami machac oburzone ![]() Alguien czym latasz do Polski zazwyczaj? Hexa ja tez chce zdjecia zobaczyc!!! ![]() Muminek tez mam taki duzy brzuchol ![]() Jusdan Ty mialas miec termin co ja mniej wiecej, ale ja jestem juz w 14 i 4 dniu ciazy kiedy mialas ost miesiaczke i jak dlugie cykle? Ja 09.10 om i cykle 25 dniowe |
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
bajka, justynacz super, że wszystko ok
![]() jusdan również gratuluję.No ta historia faktycznie straszna ![]() anoxa dobrze,że badanie ok, ale lekarz po prostu WREDNY TYP basienkaw ale mi smaka narobiłaś tym zdjęciem, fajnie, że odpadnie ci sporo wydatków. lilka ja używam tej oliwki .Oliwka jak oliwka a czy dobra to się okaże w końcówce ciąży bo mam predyspozycje do rozstępów i tu nawet oliwka może mi nie pomóc, choć liczę na nią Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-18 o 23:37 |
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Niezawsze latam tymi liniami, ktore oferuja najtansze bilety w danym czasie
Lufthansa, LOT, Delta...Kasandra a kiedy ostatni raz bylas w pl? Czemu nie mozesz teraz latac? Jutro bardzo wazny dzien dla mnie, mam nadzieje, ze pojdzie gladko. Powinnam isc wczesniej spac, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie
|
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Maz jest sponsorowany przez pracodawce na greencard i musimy czekac jeszcze z rok zeby dokumenty podrozy dostac, narazie nie ma szans. Ostatni raz bylam w Polsce latem 2008, nie mam tutaj zadnej rodziny a maz ma tylko daleka kuzynke. Byc moze za pare lat wrocimy na stale do kraju bo czasami jest ciezko, szczegolnie jak sa swieta i spedzamy je sami. Alguien a Ty masz meza polaka czy amerykanina? Bo jezeli maz ma obywatelstwo to szybciutko pojdzie i dostaniesz GC. Podobno zadaja podchwytliwe pytania na rozmowie typu ile schodow jest do waszego domu czy jakiego koloru maz ma dzisiaj bielizne, albo czy uzywa szczoteczki elektrycznej czy zwyklej. Ale Ty nie masz sie czego obawiac, najgorzej maja ci co biora fikcyjne malzenstwa i nie znaja sie prawie wcale. Moj kolega rozwiodl sie ostatnio z zona polka i poslubil amerykanke lesbijke, nie mieszkaja razem ani nic i jestem ciekawa jak mu pojdzie na rozmowie. Tak czy siak trzymam jutro za Ciebie kciuki, chociaz jestem pewna ze wszytsko bedzie ok
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile slowo. Niby wiem, ze wszystko powinno pojsc ok. Ale wiesz jak to jest z tym urzedem. Wszystko zalezy od jednej osoby. Miejmy nadzieje, ze od jutra zapomne na jakis czas o tych wszystkich formalnosciach. Wiem, ze nie powinnam sie tez teraz stresowac ze wzgledu na dzidziusia, no ale jestem troszke zdenerwowana.
A co do Twoich pytan, to maz jest Polakiem, obywatelem USA. Dziekuje za kciuki, na pewno sie jutro przydadza! |
|
|
|
#3679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie,ze malenstwo dobrze rosnie i wszystko w porzadku ![]() Cytat:
a tak to ciuszki i inne drogie rzeczy odpadaja ![]() A co do ciasteczek, to polecam bo sa super Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Alguien tez trzymam kciuki. jak tylko wrocisz to daj znac jak poszlo |
|
|
|
#3681 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas jest 1 dzień różnicy w dniu porodu więc moje dzidzi jest dziś w wieku Twojego wczoraj:P hehe.. Jaka buźka fajna!!! Cytat:
Nie martw się, jak serducho bije to wszystko jest gitara![]() Trzymajcie kciuki dziewczęta- dziś o 13.00 idę na przesiewowe
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() i prosimy o relacje po powrocie.Ja dziś miałam paskudną przygodę.Poszłam tylko do osiedlowego warzywniaka i wracając jakiś bezpański pies dwa razy podleciał do mnie i mnie obszczekał, ale się wystraszyłam myślałam, że zawału dostanę i zaraz pomyślałam ,że dziecko całe zestresowane Jak z ruchami to nie wiem, ale ja dziś równy 15 tc a wczoraj wieczorem jak leżałam, czułam bąbelki z lewej strony na dole poniżej brzucha, tak jakby gazy w jelitach, ale to napewno nie było to, a poza tym co chwila latałam siku, chyba z 15 razy . Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-19 o 10:19 |
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnią @ miałam 10.10. a cykle mam 28 dniowe, wg ostat.mies. też byłby 14 tydz i chyba 2 albo 3 dni ale na USG wyszło że 13 tydz. i 6 dni a termin przesunął się na 20.07.
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie mysle co tu zrobic na dzien babci i dziadka... Łucja ma dwie babcie, dwoch dziadkow, dwie prababcie i pradziadka... A w tym miesiacu strasznie ciezko z pieniazkami u Nas... i tak wlasnie mysle,ze zrobimy z Łucja razem laurki dla nich... na pewno sie uciesza, a zrozumia, ze ostatnio bez pracy bylam,ze tydzien temu dopiero zaczelam i wogole...
Mysle,by wrzucic do srodka gotowy wierszyk... a na zewnatrz na bloku technicznym odbic łapki, a moze i stópki od Łucji zamoczone w farbie... nie wiem czy to dobry pmysl, nie wiem jak to z Łucja wypali... ale tak wlasnie sobie dzis wymyslilam. Musialabym tylko blok techniczny kupic i farbki
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam zamiar upiec te ciasteczka
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój siostrzeniec zawsze do moich rodziców przychodzi na dzień dziadka i babci z jakimś własnoręcznym dziełem i kwiatkiem i takie rzeczy wbrew pozorom najbardziej cieszą
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
bassienkaw ja uważam, że to, świetny pomysł bo nic tak babci i dziadka nie ucieszy jak własnoręczna robótka, według mnie to lepsze niż jakiś prezent ze sklepu.
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
No to prawda... nibyt o najlepszy prezent... zawsze staramy sie cos dac takiego nie oklepanego bardzo... raz byly to takie kule z Łucja w srodku, co jak potrzesie sie, to sniezek sie unosi... wiecie co co nie?
Rok wczesniej chyba to byly rameczki ze zdjeciem... malej oczywiscie ![]() teraz beda te laurki. Dzisiaj bym to musiala zrobic
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki o tak mooocno, na pewno będzie dobrze!!!!Daj znać!---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Trzymamy, trzymamy i czekamy na wieści po wizycie!!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)