Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 20:45   #3661
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Są przepyszne.... jak szybko sie robi, tak szybko znikaja... jak jest w domu wiecej łasuchów, proponuje robic z podwójnej porcji. Nastepnym razem dodam jeszcze soku z cytryny... albo aromatu jakiegos,ale akurat w domu nie miałam

1,5szkl mąki
2 jajka (ja dziś dałam jedno bo tak w przepisie miałam, ale jedna dziewczyna w komentarzach gdzie znalazłam przepis zalecała dodać jeszcze jedno)
10dag masła
1/2 szkl cukru pudru
1 łyżeczka kopiasta proszku

Wszystko razem wymieszać, masło posiekać, zagnieść ciacho. Podzielić na dwie części, do jednej dodać z 1,5 łyżki kakao, dodawałam na oko.
Rozwałkować jasne ciasto, rozwałkować osobno ciemne ciasto, mniej więcej na taki sam placek. Delikatnie by się nie rozleciało.
Jasne ciasto, na to ciemne ciasto, zwinąć w rulon. Ciąć na kawałeczki, dognieść, układać na blasze

Ok 10 min w temp 180 stopni

Faktycznie proste. Muszę spróbować je zrobić!!
Stary 2010-01-18, 20:49   #3662
bassienkaw
Zakorzenienie

Jusdan nie ma co sobie brac do serca takich opowiesci. Ginekolog troche malo inteligentny, albo zly dzien mial, albo nie wiem co... lac na to trzeba i tyle. Nie ma co sie martwic na zapas. Trzeba miec zdrowe podjscie do zycia

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:03   #3663
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że Twój gin postąpił bardzo, bardzo głupio!! Po co Ci takie rzeczy mówi??!!! Przecież wie, że kobieta w ciąży zawsze sie boi o swoje maleństwo a takie historie wcale tego nie ułatwiają. Ja się tez zmartwiłam.
ja tez nie lubie o takich rzeczach słuchac zaczelam sie stresowac czy u mnie ok i juz sie boje mojego kolejnego usg a jeszcze cały tydzień...
uwazam ze kobieta w ciazy nie powinna wysłuchiwac takich historii i ogladac przygnebiajacych programow...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:13   #3664
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Czy któraś z Was używa oliwki w żelu Penaten przeciw rozstępom? Słyszałam, że jest dobra. W ogóle to co polecacie?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:30   #3665
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was używa oliwki w żelu Penaten przeciw rozstępom? Słyszałam, że jest dobra. W ogóle to co polecacie?
Hmm... coś czytałam na temat tej oliwki i były dobre opinie.
Ja na razie nic nie używam, chociaż wydaje mi się, że już lekko widać brzuszek.
Stary 2010-01-18, 21:32   #3666
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Ja używam Ziajki dla kobiet w ciąży. Trudno mi powiedzieć czy działa. Pewnie rezultaty poznam jak urodzę i ocenię stan mojego ciała. Poczytaj sobie o kosmetykach na rozstępy na KWC. Tam sa opinię i można coś wybrać.
Stary 2010-01-18, 21:34   #3667
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja używam Ziajki dla kobiet w ciąży. Trudno mi powiedzieć czy działa. Pewnie rezultaty poznam jak urodzę i ocenię stan mojego ciała. Poczytaj sobie o kosmetykach na rozstępy na KWC. Tam sa opinię i można coś wybrać.
Kupię tą Ziajkę w Rossmanie? I ile kosztuje tak orientacyjnie?
Stary 2010-01-18, 21:41   #3668
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Kupię tą Ziajkę w Rossmanie? I ile kosztuje tak orientacyjnie?
JA zapłaciłam ok 15 złotych.
Stary 2010-01-18, 21:47   #3669
kasandra82
Wtajemniczenie

Jej ile naprodukowalyscie, odpowiem na to co pamietam...
Juz za tydzien bede mogla zaczac smarowac brzucho preparatami na rozstepy, jezeli ktoras nie wie jaki wybrac to polecam Mustele. Do tej pory uzywalam oliwki Palmers, ale moze byc juz za slaba.
Dziewczynom co wrocily z wizyt gratuluje zdrowych dzieciaczkow!
Alguien trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe, fajnie ze jedziesz do Polski ja chyba dopiero za rok zobacze sie z rodzinka.
Widze ze roznie z brzuchami bywa, jednym wywala innym nie, to pewnie jest sprawa bardzo indywidualna, tak samo jak zachcianki ciazowe czy objawy, co kogo pytam to nie da sie okreslic z samych objawow badz ich braku czy bedzie chlopiec czy dziewczynka, co kobieta to inna historia
U mnie od wczoraj powialo wiosna, jest 9 stopni, chcialabym zeby juz tak zostalo, ubralam wreszcie lzejsze kurtke
Ktos tu podawal przepis na ciasteczka, pewnie je zrobie na weekend i jeszcze babke marmurkowa bo tez jest latwy przepis, a ja lubie szybciutko cos przyrzadzic a potem smacznie zjesc. Dzisiaj mamy na obiad mlode ziemniaczki z sosem smietanowym, salatke i pieczonego lososia, czekam az maz wroci z pracy to sobie zjemy. Szkoda ze tutaj nie ma wielu polskich produktow, ostatnio mialam wielka ochote na Bounty, przeszukalam wszystkie sklepy i d***

Mam jedna prosbe - nie piszcie tu o smierciach czyichs dzieci bo to ostatnie co chce teraz slyszec, nie chce dolowac siebie ani swojego dziecka!

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:55   #3670
justynacz80
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Ja też już wróciłam z wizyty. Pszczółka, miałaś rację- to jeszcze za wcześnie na genetyczne. Mam przyjść za tydzień albo dwa.
Ale zrobił mi usg. Dzidzia 4,04 cm, 11 tygodni wg usg.

Dziewczyny, czy wszystkie wasze dzidzie się wierciły? Nie zapytałam lekarza, bo mówił, że wszystko jest ok, ale teraz martwi mnie trochę fakt, że moja dzidzia się nie ruszała, albo ja tego nie zauważyłam. Serduszko biło, wszystko było ok, ale dziedzi była nieruchoma.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:01   #3671
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wam to gin przynajmniej cos mowil, bo ten u ktorego dzisiaj ja bylam, to prawie w ogole nic nie gadal, tylko tyle ze jest wszystko dobrze i moze z raz sie usmiechnal. pomijam fakt ze ledwo go slyszalam bo chyba ma cos ze strunami glosowymi.

a to moje dzieciatko, jakosc kiepska, bo musialam telefonem zdjecie robic:/
Jakie duuuże to twoje maleństwo przynajmniej łądnie zdjęcie zrobione bo moje takie małe
Może jutro wrzucę.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dziękuję Wam moje kochane za miłe słowa wsparcia po dołku po tej historii, ale ogólnie jak tylko zaczynam się dołować to myślę o mojej dzidzi,że ją dziś widziałam i że wszystko ok i w ogóle że kochaniutka z niej istotka

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Ja też już wróciłam z wizyty. Pszczółka, miałaś rację- to jeszcze za wcześnie na genetyczne. Mam przyjść za tydzień albo dwa.

Dziewczyny, czy wszystkie wasze dzidzie się wierciły? Nie zapytałam lekarza, bo mówił, że wszystko jest ok, ale teraz martwi mnie trochę fakt, że moja dzidzia się nie ruszała, albo ja tego nie zauważyłam. Serduszko biło, wszystko było ok, ale dziedzi była nieruchoma.
Może po prostu słodko sobie spała
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:21   #3672
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Moje malenstwo w 12 tc prawie sie nie ruszalo, tylko lapkami i nozkami wierzgalo

Stary 2010-01-18, 22:39   #3673
bajka1807
Zakorzenienie

jusdan77 nie wiem czy taka duza ma 53 mm na fotce jest zblizenie wg usg 12t2d a om to 12 tc wiec termin porodu z 4 sierpnia skoczyl mi na 2 hehe moje slodkie wiercilo sie rowno w brzuszku gin nawet obliczyl mi ze 15 marca powinnam poczuc pierwsze ruchy, ale jak to ustalil to nie wiem ogolnie cos pozno bo wychodzil by 20 tydzien. ja caly czas zaluje ze nie wzielam tej plytki, normalnie bede sobie wypoiminac to strasznie :/

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a w ogole smiac mi sie chcialo jak gin za wszelka cene chcial malucha obrocic, robil mi dopochwowe to myslalam ze jajo zniose, ale fajnie to wygladalo na usg jak tak je szturchal a ono jakby sie obrazalo ze cos je traca
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 23:07   #3674
niezawsze
Zakorzenienie

O losie strasznie duzo naprodukowalyscie naprawde, ale to dobrze mialam co czytac ponad 5h spedzilam w salonie, ale jestem zadowolona i wypoczeta i juz nie mam blond wloskow tylko ciemny blond
Wrocilam taka glodna po 20 dopiero i zrobilam spegetti

Bajka sliczna dzidzia i super buziaka widac)

Justynacz 80
Co do ruchow ja bylam w 12 tyg i mi tez sie dzidzi nie ruszalo bo spalo, dopiero jak gin zaczela tam majdrowac to sie dzidzi wkurzylo i zaczelo lapkami i nozkami machac oburzone

Alguien czym latasz do Polski zazwyczaj?

Hexa ja tez chce zdjecia zobaczyc!!!

Muminek
tez mam taki duzy brzuchol

Jusdan Ty mialas miec termin co ja mniej wiecej, ale ja jestem juz w 14 i 4 dniu ciazy kiedy mialas ost miesiaczke i jak dlugie cykle? Ja 09.10 om i cykle 25 dniowe

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 23:36   #3675
papeteria
Zakorzenienie

bajka, justynacz super, że wszystko ok
jusdan również gratuluję.No ta historia faktycznie straszna
anoxa dobrze,że badanie ok, ale lekarz po prostu WREDNY TYP
basienkaw ale mi smaka narobiłaś tym zdjęciem, fajnie, że odpadnie ci sporo wydatków.
lilka ja używam tej oliwki .Oliwka jak oliwka a czy dobra to się okaże w końcówce ciąży bo mam predyspozycje do rozstępów i tu nawet oliwka może mi nie pomóc, choć liczę na nią

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-18 o 23:37
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 00:22   #3676
Alguien
Zadomowienie

Niezawsze latam tymi liniami, ktore oferuja najtansze bilety w danym czasie Lufthansa, LOT, Delta...

Kasandra a kiedy ostatni raz bylas w pl? Czemu nie mozesz teraz latac?

Jutro bardzo wazny dzien dla mnie, mam nadzieje, ze pojdzie gladko. Powinnam isc wczesniej spac, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 02:22   #3677
kasandra82
Wtajemniczenie

Maz jest sponsorowany przez pracodawce na greencard i musimy czekac jeszcze z rok zeby dokumenty podrozy dostac, narazie nie ma szans. Ostatni raz bylam w Polsce latem 2008, nie mam tutaj zadnej rodziny a maz ma tylko daleka kuzynke. Byc moze za pare lat wrocimy na stale do kraju bo czasami jest ciezko, szczegolnie jak sa swieta i spedzamy je sami. Alguien a Ty masz meza polaka czy amerykanina? Bo jezeli maz ma obywatelstwo to szybciutko pojdzie i dostaniesz GC. Podobno zadaja podchwytliwe pytania na rozmowie typu ile schodow jest do waszego domu czy jakiego koloru maz ma dzisiaj bielizne, albo czy uzywa szczoteczki elektrycznej czy zwyklej. Ale Ty nie masz sie czego obawiac, najgorzej maja ci co biora fikcyjne malzenstwa i nie znaja sie prawie wcale. Moj kolega rozwiodl sie ostatnio z zona polka i poslubil amerykanke lesbijke, nie mieszkaja razem ani nic i jestem ciekawa jak mu pojdzie na rozmowie. Tak czy siak trzymam jutro za Ciebie kciuki, chociaz jestem pewna ze wszytsko bedzie ok

Stary 2010-01-19, 03:31   #3678
Alguien
Zadomowienie

Dziekuje za mile slowo. Niby wiem, ze wszystko powinno pojsc ok. Ale wiesz jak to jest z tym urzedem. Wszystko zalezy od jednej osoby. Miejmy nadzieje, ze od jutra zapomne na jakis czas o tych wszystkich formalnosciach. Wiem, ze nie powinnam sie tez teraz stresowac ze wzgledu na dzidziusia, no ale jestem troszke zdenerwowana.
A co do Twoich pytan, to maz jest Polakiem, obywatelem USA.

Dziekuje za kciuki, na pewno sie jutro przydadza!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:31   #3679
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
jusdan77 nie wiem czy taka duza ma 53 mm na fotce jest zblizenie wg usg 12t2d a om to 12 tc wiec termin porodu z 4 sierpnia skoczyl mi na 2 hehe moje slodkie wiercilo sie rowno w brzuszku gin nawet obliczyl mi ze 15 marca powinnam poczuc pierwsze ruchy, ale jak to ustalil to nie wiem ogolnie cos pozno bo wychodzil by 20 tydzien. ja caly czas zaluje ze nie wzielam tej plytki, normalnie bede sobie wypoiminac to strasznie :/

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a w ogole smiac mi sie chcialo jak gin za wszelka cene chcial malucha obrocic, robil mi dopochwowe to myslalam ze jajo zniose, ale fajnie to wygladalo na usg jak tak je szturchal a ono jakby sie obrazalo ze cos je traca
No tak prawde mowiac pierwsze ruchy powinno sie wlasnie poczuc w 20 tygodniu najlepiej... bo do terminu pierwszych ruchow dodaje sie 20 tygodni i powinien wyjsc termin porodu... wiadomo,ze rzadko kiedy to jest rowny 20 tydzien
Fajnie,ze malenstwo dobrze rosnie i wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
bajka, justynacz super, że wszystko ok
jusdan również gratuluję.No ta historia faktycznie straszna
anoxa dobrze,że badanie ok, ale lekarz po prostu WREDNY TYP
basienkaw ale mi smaka narobiłaś tym zdjęciem, fajnie, że odpadnie ci sporo wydatków.
lilka ja używam tej oliwki .Oliwka jak oliwka a czy dobra to się okaże w końcówce ciąży bo mam predyspozycje do rozstępów i tu nawet oliwka może mi nie pomóc, choć liczę na nią
Tak prawde mowiac to praktycznie wszystkie wydatki te najwieksze odejda. Bo wozek mamy, wanienke, ciuszki... na pewno sporo rzeczy dostaniemy. Wiec kasa bedzie szla na pampersy, chusteczki i na pewno bede musiala pokupowac butelki nowe itd a tak to ciuszki i inne drogie rzeczy odpadaja
A co do ciasteczek, to polecam bo sa super

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile slowo. Niby wiem, ze wszystko powinno pojsc ok. Ale wiesz jak to jest z tym urzedem. Wszystko zalezy od jednej osoby. Miejmy nadzieje, ze od jutra zapomne na jakis czas o tych wszystkich formalnosciach. Wiem, ze nie powinnam sie tez teraz stresowac ze wzgledu na dzidziusia, no ale jestem troszke zdenerwowana.

Trzymam kciuki

Stary 2010-01-19, 09:37   #3680
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry

Alguien tez trzymam kciuki. jak tylko wrocisz to daj znac jak poszlo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:42   #3681
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie wrocilam z przesiewowego kurcze ale ten moj szkrab sie majtał, nie chcial sie obrocic zeby przeziernosc zmierzyc hehe robil mi jeszcze dopochwowe. no ale w koncu sie udalo, ale jakos wydaje mi sie malo bo przeziernosc wyszla 0,5 mm. wiem ze im mniej tym lepiej no ale juz sama nie wiem hehe. gin mowi ze wszystko jest cacy, a to najwazniejsze baniaczek ma duzy bo 21 mm a kosc udowa 9 mm, niby tez wsio okej. nawet mi gosc powiedzial ze 15 marca powinnam poczuc pierwsze ruchy hehe i co najwazniejse moj olbrzymek ma 53 mm muke tylko walnelam, bo mozna bylo nagrac usg na plytke a ja ciemna masa plyty nie wzielam bo myslalam ze bedzie mial wrrrrr :/

obraczki tez juz odebralismy i jestem tez zadowolona. zdjecia bejbika wkleje pozniej, bo musze im jakos zdjecie zrobic, bo skaner w pracy a sie tam nie wybieram do poniedzialku hehe
i jednak się o tą płytkę nie zapytałaś!! super że wszystko w porządku.. ja idę dziś na 13.00 i już się doczekać nie mogę, no i boję się trochę czytając te straszne historie o których piszecie.. Jeszcze taka młoda dziewczyna.. brrrr, nie cchę nawet o tym myśleć... A Bajeczko zapomniałam oczywiście o tym opalaniu natryskowym dla Ciebie, ale dziś wieczorem obiecuję że napiszę

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wiem, że dziewczyny mają dużą wiedzę i chętnie pomagają.
Na początku opisałam Wam całą moją sytuację, a teraz nie wiem jakaś blokada mi się włączyła czy co. Mam wrażenie, że każdy mój post może byś odebrany jako użalanie się nad sobą.

Męczy mnie dzisiaj okropny suchy kaszel. Nie umiem się go pozbyć. Czuję takie kilanie w gardle. Aż mnie mięśnie brzucha bolą.
Nie mów tak nawet!! (chodzi o to użalanie się) Ja czasami zwracam się z takimi pierdołami, że ktoś dopiero mógłby pomyśleć że się użalam i że maruda jestem.. A Ty masz naprawdę poważny problem.. a zawsze trochę lżej na serduchu się robi jak się komus wyżali...

Cytat:
wam to gin przynajmniej cos mowil, bo ten u ktorego dzisiaj ja bylam, to prawie w ogole nic nie gadal, tylko tyle ze jest wszystko dobrze i moze z raz sie usmiechnal. pomijam fakt ze ledwo go slyszalam bo chyba ma cos ze strunami glosowymi.

a to moje dzieciatko, jakosc kiepska, bo musialam telefonem zdjecie robic:/
ojejku! To moje też tak będzie dzisiaj widać?? u nas jest 1 dzień różnicy w dniu porodu więc moje dzidzi jest dziś w wieku Twojego wczoraj:P hehe.. Jaka buźka fajna!!!
Cytat:
Hej dziewczyny,

Moje się wierciło, ale jak Twoje nie fikało to sobie spało pewnie Nie martw się, jak serducho bije to wszystko jest gitara

Trzymajcie kciuki dziewczęta- dziś o 13.00 idę na przesiewowe
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:12   #3682
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Mi też lekarka powiedziała że nie mam co liczyć wcześniej na ruchy jak ok 18 tygodnia ciąży więc za jakiś miesiąc ale to moja druga dzidzia
Stary 2010-01-19, 10:16   #3683
papeteria
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
i prosimy o relacje po powrocie.

Ja dziś miałam paskudną przygodę.Poszłam tylko do osiedlowego warzywniaka i wracając jakiś bezpański pies dwa razy podleciał do mnie i mnie obszczekał, ale się wystraszyłam myślałam, że zawału dostanę i zaraz pomyślałam ,że dziecko całe zestresowane

Jak z ruchami to nie wiem, ale ja dziś równy 15 tc a wczoraj wieczorem jak leżałam, czułam bąbelki z lewej strony na dole poniżej brzucha, tak jakby gazy w jelitach, ale to napewno nie było to, a poza tym co chwila latałam siku, chyba z 15 razy .

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-19 o 10:19
Stary 2010-01-19, 10:17   #3684
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Jusdan Ty mialas miec termin co ja mniej wiecej, ale ja jestem juz w 14 i 4 dniu ciazy kiedy mialas ost miesiaczke i jak dlugie cykle? Ja 09.10 om i cykle 25 dniowe
Ja ostatnią @ miałam 10.10. a cykle mam 28 dniowe, wg ostat.mies. też byłby 14 tydz i chyba 2 albo 3 dni ale na USG wyszło że 13 tydz. i 6 dni a termin przesunął się na 20.07.
Stary 2010-01-19, 10:19   #3685
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja wlasnie mysle co tu zrobic na dzien babci i dziadka... Łucja ma dwie babcie, dwoch dziadkow, dwie prababcie i pradziadka... A w tym miesiacu strasznie ciezko z pieniazkami u Nas... i tak wlasnie mysle,ze zrobimy z Łucja razem laurki dla nich... na pewno sie uciesza, a zrozumia, ze ostatnio bez pracy bylam,ze tydzien temu dopiero zaczelam i wogole...
Mysle,by wrzucic do srodka gotowy wierszyk... a na zewnatrz na bloku technicznym odbic łapki, a moze i stópki od Łucji zamoczone w farbie... nie wiem czy to dobry pmysl, nie wiem jak to z Łucja wypali... ale tak wlasnie sobie dzis wymyslilam.
Musialabym tylko blok techniczny kupic i farbki

Stary 2010-01-19, 10:25   #3686
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie mysle co tu zrobic na dzien babci i dziadka... Łucja ma dwie babcie, dwoch dziadkow, dwie prababcie i pradziadka... A w tym miesiacu strasznie ciezko z pieniazkami u Nas... i tak wlasnie mysle,ze zrobimy z Łucja razem laurki dla nich... na pewno sie uciesza, a zrozumia, ze ostatnio bez pracy bylam,ze tydzien temu dopiero zaczelam i wogole...
Mysle,by wrzucic do srodka gotowy wierszyk... a na zewnatrz na bloku technicznym odbic łapki, a moze i stópki od Łucji zamoczone w farbie... nie wiem czy to dobry pmysl, nie wiem jak to z Łucja wypali... ale tak wlasnie sobie dzis wymyslilam.
Fajny pomysł i napewno baaaardzo się z tego ucieszą
Jutro mam zamiar upiec te ciasteczka
Stary 2010-01-19, 10:29   #3687
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
pomysł świetny no i przecież o to chodzi w dniu babci żeby dać coś od dziecka tak z serduszka, a nie jakieś pierdoły kupowane perzez rodziców Mój siostrzeniec zawsze do moich rodziców przychodzi na dzień dziadka i babci z jakimś własnoręcznym dziełem i kwiatkiem i takie rzeczy wbrew pozorom najbardziej cieszą
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:30   #3688
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

bassienkaw ja uważam, że to, świetny pomysł bo nic tak babci i dziadka nie ucieszy jak własnoręczna robótka, według mnie to lepsze niż jakiś prezent ze sklepu.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:32   #3689
bassienkaw
Zakorzenienie

No to prawda... nibyt o najlepszy prezent... zawsze staramy sie cos dac takiego nie oklepanego bardzo... raz byly to takie kule z Łucja w srodku, co jak potrzesie sie, to sniezek sie unosi... wiecie co co nie?
Rok wczesniej chyba to byly rameczki ze zdjeciem... malej oczywiscie
teraz beda te laurki. Dzisiaj bym to musiala zrobic

Stary 2010-01-19, 10:44   #3690
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki o tak mooocno, na pewno będzie dobrze!!!!Daj znać!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

Trzymamy, trzymamy i czekamy na wieści po wizycie!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości