|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Chyba zależy to od lekarza i kliniki. Bo ja chodzę od pól roku do jednej pani doktor i pierwsze trzy miesiące chodziłam do studenckiej przychodniu w której ona przyjmowałam raz w tygodniu i tam płaciłam 100 zł za wizytę 80 za USG więc sporo potem Ona sama powiedziała mi że moge przyjść do niej do kliniki bezpłodnośći i tam płacę 120 za wizyte a za monitor 50 zł.
Strasznie szbko zleciał mi weekend i jutro do pracy a dużo mam roboty do końca lutego muszę się ze wszytkim uporać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Wtajemniczenie
|
strasznie drogo biora wasi lekarze, ja za wizyte 80 zl(i w tym jest wszystko usg, cytologia) nie wiem jak z monitoringiem
![]() Ilonka ![]() Kwiatuszku ![]() Konczita ![]()
#4173 |
Zadomowienie
|
Ja chodziłam państwowo całe studia do jednej kobiety i ona mówiła mi że wszytko ok. Jak jej powiedziałam że nie mogę zajść w ciąże to powiedział że nic mi nie jest nie robiąc mi badań, Wymusiwszy na niej skierowanie na USG poszłam juz prywatnie do obecnej pani dr która wszytko mi wyjaśniła i powiedział że moge mieć problem bo obraz na USG jest PCO. Byłam w szoku Poszłam jeszce do 2 innych lekarzy którzy potwierdzili. Dla sprawdozenie poszłam z wynikami do starej pani dokrot (państwowo) i dalej pmówiła że nic mi nie jest imam nie panikować. Od tamtej pory chodzę do kliniki leczenie bazpłodnośći prywatnie
Tylko z tym moim PCO to jest tak dziwnie bo ja go chyba do konca nie mam ponieważ inne wyniki które powinny na to wskazywać (np. Testosteron) wyszły mi w normie. Pani doktor wprowadza mi leczenie i ufam jej t, tzn chce jej ufać bo przecież ja się na tym kompletnei nei znam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
kosmitka
|
Ja chodziłam jeszcze jako małolata państwowo do lekarza i jak miałam pierwsze torbiele. Potem od czasów operacji tylko prywatnie i tylko do jednego. Jak się przeprowadziłam, to na miejscu korzystam z pomocy podobno najlepszego specjalisty od niepłodności, działa cuda - i niestety jest drogi.
Wkrótce się przekonam, na ile jest skuteczny ![]() A ja grzebię sobie w necie w poszukiwaniu jakiś fajnych zegarków, dostałam na święta kaskę od teściów i trzeba by było ją wydać ![]() Podobają Wam się takie? Mój mąż mówi, że nie pasują do biura, tylko że to typ sportowy, a mi się strasznie podobają i zachorowałam na taki. (zdjęcie z allegro)
![]() |
#4175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Nie założyłabym go natomiast do t-shirta i jeansów. Zupełnie nie zgadzam się z Twoim mężem... ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.stamps.eu/Stamps_pl_pl/Stamps_home/Home.html to są fajne zegarki ale ostrzegam kupuje się tarcze i chce się ciągle mieć nowe ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Kurczelka skończyłam brać Clo dzis d dzień jak niebiorę a jajniki mnie strasznie bolą dziś ![]() ![]() Dziewczyny cos tu u Na pusto sie zrobiło. Pomidorko co u Ciebie? Serduszkowata, Bazylka, Konczita, Nika halooo co z Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Nika jest
![]() ![]() weekend był super, teściowa się Leną zajęła a my na zakupy i na kolację do restauracji.... ![]() jeszcze Was nie nadrobiłam, ale nie wiem gdzie ręce najpierw włożyć.... heehhh...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Powiem Wam, że mimo iż staraniowo nie jestem związana już ładnych parę miesięcy z wątkiem to jestem od Was uzależniona i nie mogę nie wejść i nie poczytać co u Was ![]() Miłego dnia i owocnych staranek ![]() ![]() Ale tu cichutko... A wałśnie Aniu zgadzam się z Kropeczką ten zegarek dla mnie bardziej elegancki niż sportowy, do bluzy wyglądałby dość hmm... no kojarzyłby mi się z panami dresiarzami plus gruby łańcuch na szyję hihihi ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez agusia8524 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisze u Was bo mam mały problem. Czytałam, że któraś z Was pisała, ze w Krakowie można dostać Ovitrelle w niskiej cenie. Ja potrzebuję dwie ampułkostrzykawki, ale u mnie on kosztuje 163 zł za jedną - masakra totalna. Nie wicie czasem w której aptece jest tak tanio?
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.aptekakryniczna.pl/kontakt.html Ja po wizycie i..... pcherzyki sie ruszyły dziś mam 11,5 dwa na prawym jajniku lewy ciągle śpi tzn jest dużo pęcherzyków ale niestety nie rosną. Endo dzis 5mm (zawsze w 8-9 dc miało 2.5 mm) więc nie jest źle. Jutro kupuje morelki i może urośnie . W środę idę do pani Dr Jeszce raz jak pęcherze i Endo same będą rosły to kończę cykl bez leków. Jak Endo nie urośnie do środy to biorę dalej Estrve i też może się uda ![]() Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-01-18 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Ilona dzięki wielkie
![]() ![]() W sumie to przez przypadek, bo wszędzie dzwoniłam i pytałam o ovitrelle a mąż mi mówi, żebym zapytała o pregnyl - może akurat się uda. I w pierwszej w której pytałam o niego okazało się, że jest. Nie będe musiała wydawać tyle kasy ![]() ![]()
#4182 |
Zadomowienie
|
ooo ja pregnylu nigdzie nie dostałam w Krakwie. W jakiej aptece to ja będe wiedzieć jak coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Na Bronowickiej. Chyba numer 73. Pani mi powiedziała, że ma 3 ampułki. Na moje nazwisko odłożyła mi dwie (ja duża baba jestem
![]()
#4184 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć że gdzieś w Krakowie można jeszcze pregnyl dostać. Na razie nie mam recepty i może obejdzie się bez w tym miesiącu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Wtajemniczenie
|
Ilonko ten cykl bedzie twoj
![]() Konczito gdzie ty sie podziewasz?? jak tam tescik?? nie trzymaj nas w nie pewnosci ![]()
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hejka ....jestem jestem tescior I krecha jak malowana drugiej brak wiec moja @ zabłądziła ... ja dopiero z pracy wróciłam ... a tesciora robilam po 12 wiec nie mialam nawet jak Wam napisać ... wszystko mnie boli .... ajj jezeli chodzi o pregnyl tu u mnie znalazłam tylko w 2 aptekach jedna sprowadzila na zamowienie to w Gliwicach a w drugiej niby zawsze mają ale to Bytom ...
![]() |
#4188 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Jak zdróweńko? Dbasz o siebie, jak należy? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A brzuch mnie boli masakrycznie, mam nadzieję, że dużo jajeczek urośnie a gonal je dopielęgnuje. Cytat:
A mi się przypomniało, że dlatego gonal lekarz podaje po clo, żeby te jajeczka wypielęgnować, żeby one urosły i ładnie dojrzały czy coś takiego. Po 5 dniach od wizyty mi się przypomniało ![]() ![]() Dzisiaj mi się śniło, że miałam dziecko. Małe. Mieściło się w dłoni. Tzn dłonie miałam jakby większe. A dziecko było małe. Ogromnie je kochałam. Baardzo ogromnie.
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anciaahk ![]() ![]()
![]() |
#4190 |
kosmitka
|
Jagódko, co u Ciebie
![]()
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4192 |
Rozeznanie
|
Ciao moje laseczki
![]() Witam serdecznie Wszystkie nowe dziewczynki które dołączyły do nas w ostatnim czasie ![]() ![]() ![]() A u mnie nic nowego w sumie nie słychać po za tym,że od soboty jestem już we Włoszech noi w końcu udało mi się dom do porządku przyprowadzić no bo wiecie po miesięcznym pobycie w Polsce jak mieszkanie wyglądało po moim powrocie ![]() ![]() A tak po za tym to odliczam znowuż dni do mojego wyjazdu do Polski ![]() ![]() Właśnie mnie odwiedziła @ tak więc Konczita proszę o zmianę ostatniej @ na 18.01 cykl 17 a w zasadzie to już 25 ![]() No cóż trzeba będzie spróbować jeszcze te 2-3 cykle powalczyć z nowymi lekami a jak nie to zacząć się poważnie zastanawiać nad IVF w każdym razie do świąt się wszystko wyjaśni na pewno na czym stoimy... W każdym razie za Wszystkie mocno 3mam ![]() a przyszłym mamusią Wielkie ![]() Zmykam spać bo jestem ![]() Miłej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
Ja jestem wielką fanką stampsów
![]() ![]() Ja już w pracy wcinam morelki żeby jutro piękne Endo zobaczyć zaraz zmykam na mikroskop mam dużo pracy... Kurczelka co z Pimidorką czy Ona nie miała mieć wizyty ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ilonko ja badanie mam jutro o 17, na pewno dam znać, jak już będę po... Stresa mam, bo wczoraj dziewczynie na tym samym etapie ciąży co ja stwierdzono puste jajo płodowe ![]() ![]() Edziu ![]() ![]() Konczita, test może kłamać, brak @ nie ![]() ![]() Anciaahk, sen cudowny! Oby proroczy, trzymam kciuki za pęcherzyki ![]() ![]() Nika, to miałaś super weekend, romantico ![]() U mnie objawów część dalsza, mulenie z każdym dniem gorsze. Trochę to męczące, ale da się przeżyć. Cieszę się z każdego dnia, nawet jak nie mam siły spojrzeć na jedzenie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
Konczitko....
![]() ![]() Anciaa- ale piękny sen... kciuki za to by się spełnił... Pomidorko, trzymam kciuki za jutrzejrze usg - choć czuję, że niepotrzebnie, bo wszytsko jest w porządku i jeszcze cięzaskoczy Twój mały wielki olbrzymek ![]() Kropeczko, dbasz o siebie jak należy????? Dra, jak się czujesz???????? jak zareagował Tż???????? PS: a ja w podłym humorze........stąd tak krótko i oszczędnie w słowa... ![]()
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Nika, dziękuję
![]() ![]() Kwiatuszku, zapomniałam ci napisać. Moja kuzynka miała hashimoto. Nie mogła zajść w ciążę, kiedy wykryli chorobę (w końcu, bo u nas endokrynologów dobrych jest niewielu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Pomidora a nie wiesz czym się leczyła/ Bo ja też mam Hashimoto ale każdy mi mówi, ze jeżeli hormony tarczycy mam ok to nie powinnam mieć problemów.
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Pomidora zapytaj proszę jeśli będziesz mogła. Ciekawa jestem czy tylko przyjmuje lewotyroksynę czy coś jeszcze.
#4200 |
Rozeznanie
|
Witajcie....Ja nadal chora jestm
![]() ![]() Antybiotyk dostałam i znów tydzien zwolnienia..... Dzieciaki w szkole pewnie szczesliwe, ja mniej ![]() @ była bardzo skąpa....ale była.... zastanawiam się nad testami owulacyjnymi, aby sprawdzic czy cos sie dzieje u mnie ....Stosowałyscie to kiedys? Ja tez mam tarczyce chora....Biore letrox i brac musze do konca życia.... U mnie humor tez taki sobie, bo choroba mnie wyprowadza z równowagi.....Siedzenie z rodzicami w domu tez nie sprzyja dobremu samopoczuciu....co za dużo to nie zdrowo czasem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.