Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 10:45   #3691
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Już mam pozałatwianych lekarzy.
Dzisiaj idę do państwowego co by mi badania przepisał...
w czwartek do prywatnego...
a w pn mam usg... pewnie przesiewowe bo to będzie 12 tc

pszczółka

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-01-19 o 10:47
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:50   #3692
justynacz80
Rozeznanie

basiennkaw też uważam, że to będzie najlepszy prezent. Przecież to dzień babci i dziadka, więc prezent powinien pochodzić od wnusi

Pszczółka, trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze badanie. Na pewno będzie wszystko ok.

Alguien, powodzenia dzisiaj. Myślę, że to tylko formalność i trzeba przez to przejść. Dasz radę!

Ja jeszcze na wczorajszej wizycie dowiedziałam się, że o dziwo nie przytyłam. Ważę dokładnie tyle samo ile miesiąc temu A czuję się cieższa i większa
Dopiero wczoraj lekarz założył mi kartę ciąży i podał termin porodu- 13 sierpnia. Dodam tylko, że to PIĄTEK 13-TEGO!!!!! Przesądna nie jestem, ale mam nadzieję, że termin mi się przesunie.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:00   #3693
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja wlasnie mysle co tu zrobic na dzien babci i dziadka... Łucja ma dwie babcie, dwoch dziadkow, dwie prababcie i pradziadka... A w tym miesiacu strasznie ciezko z pieniazkami u Nas... i tak wlasnie mysle,ze zrobimy z Łucja razem laurki dla nich... na pewno sie uciesza, a zrozumia, ze ostatnio bez pracy bylam,ze tydzien temu dopiero zaczelam i wogole...
Mysle,by wrzucic do srodka gotowy wierszyk... a na zewnatrz na bloku technicznym odbic łapki, a moze i stópki od Łucji zamoczone w farbie... nie wiem czy to dobry pmysl, nie wiem jak to z Łucja wypali... ale tak wlasnie sobie dzis wymyslilam.
Musialabym tylko blok techniczny kupic i farbki
Ja też wczoraj z Martynką robiłam laurki no i obowiązkowo już wczoraj musiałam je wysłać!!! Wiem że dla dziadków taka laurka jest lepsza i bardziej wzruszająca niż nie jeden drogi prezent, a w zeszłym roku dziadkowie dostali zdjęcie małej w ładnej ramce.Mała właśnie niedawno zaczęła pisać co prawda pisze tak jak mówi np. fszystkiego najlepszego ale po raz pierwszy życzenia sama napisała

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
basiennkaw też uważam, że to będzie najlepszy prezent. Przecież to dzień babci i dziadka, więc prezent powinien pochodzić od wnusi

Pszczółka, trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze badanie. Na pewno będzie wszystko ok.

Alguien, powodzenia dzisiaj. Myślę, że to tylko formalność i trzeba przez to przejść. Dasz radę!

Ja jeszcze na wczorajszej wizycie dowiedziałam się, że o dziwo nie przytyłam. Ważę dokładnie tyle samo ile miesiąc temu A czuję się cieższa i większa
Dopiero wczoraj lekarz założył mi kartę ciąży i podał termin porodu- 13 sierpnia. Dodam tylko, że to PIĄTEK 13-TEGO!!!!! Przesądna nie jestem, ale mam nadzieję, że termin mi się przesunie.

A ja na wczorajszej wizycie dowiedziałam się,że waga mi spadła, zawsze ważę się u gin.na tej samej wadze i ostatnio miałam 72,8 a wczoraj 69 kg, lekarka pytała jak u mnie z apetytem i czy wymiotuję ale apetyt mam, wymiotuję rzadko, nie wiem...
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:01   #3694
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Powiem tak, jak pojdziesz na zwolnienie, to nie moga cie zwolnic, bo ciezarnej sie nie zwalnia, na jaki okres masz ta umowa i jaka to umowa??
Niby się nie zwalnia, ale różne rzeczy się słyszy dookoła. Nawet na studiach, na zajęciach babeczka nam mówiła, że należy do 3 miesiąca ciąży siedzieć cicho i nic nie mówić. Umowa o pracę, na okres próbny do końca marca. Jak umowa mi się skończy będę w 19 t.c.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:04   #3695
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

ja też na brzuszku robię się okrąglutka i piersi rosną a waga od miesiąca nie skoczyła do góry... jem normalnie, nie mam żadnych mdłości itp.. Ale ostatnio z mężem duuużo spacerujemy, np do rodziców zamiast jechać to na drugi koniec Szczecina dawaj z buta Jeszcze była do niedawna taka piękna zima-cały Szczecin biały, a do moich rodziców idę przez kilkukilometrowy park także sama przyjemność (bajka Ty wiesz gdzie, od urzędu miasta aż do arkonki) i widzę po moich nogach że schudły, zrobiły się smuklejsze i w ogole nawet się sobie podobam bo na brzuszku robię się okrągła a reszta ciałka wygląda nawet lepiej niz przed ciążą

No i dziękuję wszystkim za trzymane kciuki po wizycie napewno zdam relację no i wieczorkiem może wkleję fotę z usg

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-19 o 11:05
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:08   #3696
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny orientujecie sie,czy jest mozliwosc sie gdzies ubezpieczyc... tak by po porodzie dostac pieniazki... wiem,ze wiele firm sobie zastrzeglo,ze trzeba placic skladki co najmniej 9 miesiecy, ale wiem,ze jeszcze jakis czas temu byly firmy co wystarczylo placic przez pol roku i sie dostalo kaske za porod
wiecie cos?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:12   #3697
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Niby się nie zwalnia, ale różne rzeczy się słyszy dookoła. Nawet na studiach, na zajęciach babeczka nam mówiła, że należy do 3 miesiąca ciąży siedzieć cicho i nic nie mówić. Umowa o pracę, na okres próbny do końca marca. Jak umowa mi się skończy będę w 19 t.c.
oj tam nie słuchaj takich głupot, nie mają prawa Cię zwolnić i tyle! do dnia porodu masz umowę i za macirzyński zus Ci płaci. A jak Cię zwolnią to możesz się z nimi sądzić a sprawę masz od ręki wygraną. Takie mamy prawo.

Moją koleżankę zwolnili z pracy, po czym przyszła po miesiącu i powiedziała że jest w ciąży a wcześniej o tym nie wiedziała.. W ciążę zaszła jeszcze w ostatnich dniach swojej pracy więc musieli ją do pracy przywrócić

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-19 o 11:15
Stary 2010-01-19, 11:38   #3698
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie sie,czy jest mozliwosc sie gdzies ubezpieczyc... tak by po porodzie dostac pieniazki... wiem,ze wiele firm sobie zastrzeglo,ze trzeba placic skladki co najmniej 9 miesiecy, ale wiem,ze jeszcze jakis czas temu byly firmy co wystarczylo placic przez pol roku i sie dostalo kaske za porod
wiecie cos?
Właśnie z mężem miesiąc temu to załatwiliśmy,mąż sobie podwyższył składkę a mnie też ubezpieczył w PZU, ale musiałam się ubezpieczyć na rok czyli chyba do grudnia ale ta babka powiedziała że jak ubezpieczę się przed końcem roku to bez problemu w lipcu kasę dostanę, obliczyliśmy że będziemy ok 600 zł do przodu, mimo opłacania tej składki popytaj w różnych firmach żebyś miała najkorzystniej.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Uciekam do sklepu a potem zabieramy się z Martynką za lepienie pierogów ruskich ( na wczorajsze życzenie męża ) , dobrze że chociaż oni je lubią bo ja to jedynie je robię a jeść nie znoszę.Wolę z mięskiem albo z kapustą i grzybami
Stary 2010-01-19, 11:41   #3699
pszczolka87
Zadomowienie

ooo! pierogi ruskie!! może sama dziś zrobię Mam jeszcze zamrożone ciacho po ostatnich więc mniej roboty będzie Ja za to ruskie lubię najbardziej!! No i jeszcze pielmienie syberyjskie- nie wiem czy wiecie co to, ale to są najlepsze pierożki na świecie
Stary 2010-01-19, 11:44   #3700
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:

Dziewczyny, czy wszystkie wasze dzidzie się wierciły? Nie zapytałam lekarza, bo mówił, że wszystko jest ok, ale teraz martwi mnie trochę fakt, że moja dzidzia się nie ruszała, albo ja tego nie zauważyłam. Serduszko biło, wszystko było ok, ale dziedzi była nieruchoma.
nasza tez spala ponoc takie malenstwa potrafia spac nawet2-3 dni tak czytalam wczoraj na stronie wyborczej poszukam dzis znowu to ci wkleje

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:44   #3701
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ooo! pierogi ruskie!! może sama dziś zrobię Mam jeszcze zamrożone ciacho po ostatnich więc mniej roboty będzie Ja za to ruskie lubię najbardziej!! No i jeszcze pielmienie syberyjskie- nie wiem czy wiecie co to, ale to są najlepsze pierożki na świecie
Nie znam tego i nigdy nie jadłam.Jak to się robi? Wiesz nie wpadłam nigdy na to żeby zamrozić ciasto na pierogi, zawsze jak już robię to więcej pierogów narobię i gotowe zamrażam.
Stary 2010-01-19, 11:52   #3702
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nie znam tego i nigdy nie jadłam.Jak to się robi? Wiesz nie wpadłam nigdy na to żeby zamrozić ciasto na pierogi, zawsze jak już robię to więcej pierogów narobię i gotowe zamrażam.
a mi zazwyczaj wychodzi więcej ciacha niż farszu i ciasto zamrażam sobie na nastepny raz
A pielmienie to są pierogi z mięsem, ale surowym, bierzesz surowe mięsko wieprzowo-wołowe doprawiasz odrobiną maggi, solą i pieprzem i lepisz z niego takie małe kuleczki (ciasto formuje się od kieliszka od wódki więc kuleczki takie proporcjonalne do kółeczek z ciasta) gotujesz te pierozki ale krótko, tak ze 2 minuty od momentu zagotowania wody... Na głęboką patelnię wlewasz śmietanę 30-36% im więcej % tym lepiej bo będzie szybciej gęstnieć (tylko śmietana nie gęsta tylko taka lejąca się) do śmietanki dodajesz dużą szczyptę vegety i trochę maggi, do gotującej się już śmietany wrzucasz ugotowane wcześniej w wodzie pierożki i gotujesz razem do momentu zgęstnienia śmietany (dlatego pierożki tak krótko w wodzie się gotuje, aby później nie "zkapciały" w tym sosie)
Przepis banalny a danie przepyszne!! Jeszcze się nie spotkałam nigdy z osobą której by one nie smakowały.. Pracowałam kiedyś w rosyjskiej restauracji i to było danie które najbardziej zchodziło i wszystkim zawsze smakowało- naprawdę watro spróbować
Stary 2010-01-19, 11:55   #3703
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
dawaj przepis

przepis na ciastka spisany
jesli chodzi o wlasnoreczne prezenty super potem jest ekstra pamiatka jak moja babcia wyciaga takie laurki ktore ja z siora robilysmy w wieku 4lat wtedy jest dobry powod do smiechu

Stary 2010-01-19, 11:56   #3704
wiolek1
Zadomowienie

cześć dziewczyny mi znowu trudno się ogarnąć bo jak siadam do czytania to okazuje się że 3 strony jest do nadrobienia
ja miałam dzisiaj taki zryty sen że szok śniło mi się że w 40 tygodniu poszłam do ginekologa bo miałam już rodzic ale nie miałam wogóle brzucha i gin zrobił mi usg i powiedział że yyyyyyyyyyyyyy wogole dziwne że ja żyje a że dziecko hmmm nic z tego nie będzie bo ma 5 cm i wogole jak ja moge być w 40 tygodniu ;/ i sie obudziłam i zły chumor bo takie pierodły mi się śnią mimo że jakoś nie stresuje się ani nie martwie czy będzie ok bo musi być i tyle heh

dziewczyny po wizytach gratuluje
pszczólka koniecznie relacje i zdj prosimy, mam podobny termin a do gina ide w piątek nie moge się doczekac już
bassienkaw robie koniecznie dzisiaj te ciacha bo mi ochoty narobiłaś
a pisałyście wczoraj o fryzjerze i też narobiłyście mi ochoty i ide w czwartek bo odrosty już ogromne ;/

mam jeszcze pytanie może któraś się orientuje bo od jakiegoś roku chodze na depilacje brazylijską woskiem i nie wyobrażam sobie golić sie tam maszynką co po 1 dniu mi odrastały kłujące włoski a teraz po wosku mam spokój przez miesiąc i wiadomo do przyjemności to nie należy ale nie jest to ból, którego nie moge wytrzymać i czy to w jakiś sposób może szkodzić dzidzi ? bo ide właśnie dzisiaj a zapomniałam się spytać gina ostatnio
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 11:58   #3705
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Dziewczynyu powiedzcie mi widac moja galerie?? jak sie wejdzie na moj profil?

Stary 2010-01-19, 11:59   #3706
kociamborek
Raczkowanie

Alguien trzymam kciuki, na pewno wszystko pojdzie po Twojej myśli!
Bajka również trzymam kciuki, ale fajnie, juz niedlugo zobaczysz swoje malenstwo.

Samodzielnie zrobiona laurka na pewno bardzo ucieszy dziadków, taki prezencik od serca.

Ale fajne przepisy tu podajecie dziewczyny, pyszności..
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:00   #3707
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
ja widzę ale nie wiem jak reszta a przepis juz jest wyżej
Stary 2010-01-19, 12:04   #3708
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
ja nie widze
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:05   #3709
kociamborek
Raczkowanie

hexa84 ja też nie widze
Stary 2010-01-19, 12:07   #3710
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
a mi zazwyczaj wychodzi więcej ciacha niż farszu i ciasto zamrażam sobie na nastepny raz
A pielmienie to są pierogi z mięsem, ale surowym, bierzesz surowe mięsko wieprzowo-wołowe doprawiasz odrobiną maggi, solą i pieprzem i lepisz z niego takie małe kuleczki (ciasto formuje się od kieliszka od wódki więc kuleczki takie proporcjonalne do kółeczek z ciasta) gotujesz te pierozki ale krótko, tak ze 2 minuty od momentu zagotowania wody... Na głęboką patelnię wlewasz śmietanę 30-36% im więcej % tym lepiej bo będzie szybciej gęstnieć (tylko śmietana nie gęsta tylko taka lejąca się) do śmietanki dodajesz dużą szczyptę vegety i trochę maggi, do gotującej się już śmietany wrzucasz ugotowane wcześniej w wodzie pierożki i gotujesz razem do momentu zgęstnienia śmietany (dlatego pierożki tak krótko w wodzie się gotuje, aby później nie "zkapciały" w tym sosie)
Przepis banalny a danie przepyszne!! Jeszcze się nie spotkałam nigdy z osobą której by one nie smakowały.. Pracowałam kiedyś w rosyjskiej restauracji i to było danie które najbardziej zchodziło i wszystkim zawsze smakowało- naprawdę watro spróbować
Dzięki za przepis!!!Na pewno skorzystam Skoro z mięskiem to pyyycha
Stary 2010-01-19, 12:09   #3711
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
nie widzę
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:10   #3712
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
wejdź w ustawienia, potem bodajże prywatność profilu, potem ustaw albumy żeby widzieli zarejestrowani użytkownicy i powinno być gitara

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dzięki za przepis!!!Na pewno skorzystam Skoro z mięskiem to pyyycha
mówię Ci- pychotka warto spróbować Jakbyś robiła kiedyś to daj znać później na forum czy smakowało
Stary 2010-01-19, 12:14   #3713
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

mówię Ci- pychotka warto spróbować Jakbyś robiła kiedyś to daj znać później na forum czy smakowało
OK, na pewno dam Ci znać.
Stary 2010-01-19, 12:16   #3714
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:19   #3715
pszczolka87
Zadomowienie

dobra dziewczyny- ja lecę na usg!!! wrazam za jakieś 2 godzinki 3majcie kciuki baaardzo mocno
Stary 2010-01-19, 12:19   #3716
Olenka91
Przyczajenie

GG do Olenka91

Cytat:
mój M nie był tylko przy pierwszym usg dlatego że byłam sama a poza tym to była tylko jeszcze wtedy kropka-nawet nie fasolka na następnej wizycie był już i moja gin go zawołała mimoi że miałam dopochwowe- usłyszeliśmy serduszko pierwszy raz kolejne usg przez brzuszek i też był. moja gin jest kochana zanim właczy usg to krzyczy tata i dopiero pokazuje zawsze razem a nie najpierw ja sama a potem z nim no i zawsze foto dostaje
no ale to zależy od lekarza

Moj tatus też nie był tylko na pierwszym ale widziałam że było mu smutno bo nasz skarbek ma już 35 mm myslał że chociaż dostanie zdjęcie a tu nic następne tez mam dopochwowe juz sie nie moge doczekać 5,02
Olenka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:20   #3717
bassienkaw
Zakorzenienie

No z tego co wiem to depilacja woskiem jest zabroniona na pewno przy koncowce ciazy, bo moze przyspieszyc porod... nie wiem jak wczesniej

Co do ciasteczek, to chce dzisiaj jakies znowu zrobic... jesli bede miala chwile,bo chce te laurki zrobic wydrukowalam juz wierszyki x 4 i zdjecia tez w poczwornej wersji po 2szt... cos z tego wymysle... jeszcze ten blok i farbki kupic musze... i na zakupy sie udac

Ma ktos moze jakiegos swojego bloga kulinarnego,albo zbior swoich przepisow na jakiejs stronie?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:21   #3718
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
dobra dziewczyny- ja lecę na usg!!! wrazam za jakieś 2 godzinki 3majcie kciuki baaardzo mocno
: kciuki:
Stary 2010-01-19, 12:23   #3719
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Moje fotki z wczorajszego USG, kiepskie bo nie mam skanera a zdjęcie robiłam telefonem , może coś tam się domyślicie z nich...

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-01-27 o 17:39
Stary 2010-01-19, 12:24   #3720
kociamborek
Raczkowanie

[QUOTE=bassienkaw;16560776]
Co do ciasteczek, to chce dzisiaj jakies znowu zrobic... jesli bede miala chwile,bo chce te laurki zrobic wydrukowalam juz wierszyki x 4 i zdjecia tez w poczwornej wersji po 2szt... cos z tego wymysle... jeszcze ten blok i farbki kupic musze... i na zakupy sie udac

do laurek fajnie też by było dodać ciasteczka dla dziadków. No chyba że laurki będą wysyłane pocztą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości