|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
wymarzona platynka:) co dalej??
hej!!
Moje naturalne włoski to kolor pomiędzy ciemnym blondem a jasnym brązem. Przez ponad półtora roku farbowałam włosy na czarno, jednak zdecydowałam, że chcę mieć teraz platynę ![]() 3 miesiące temu rozjaśniałam większą część włosów pasemkami, a miesiąc temu resztę włosów i poprawiałam wcześniej już rozjaśnione. W rezultacie mam trochę pozostałości po czarnych pasmach(zaledwie kilka pasemek i to te na samym dole), platynowy blond 3 cm od skóry głowy i im niżej tym ciemniejsze. Z tym, że najciemniejsze mam lekko rudawe. powiedzcie proszę co mam zrobić dalej z włoskami, aby uzyskać upragniony platynowy blond?? Mam nadzieję, że opisałam stan swoich włosków wystarczająco ![]() pozdrawiam i dziękuję z góry!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wymarzona platynka:) co dalej??
proszę o odpowiedź.
pozdrawiam. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbezpieczniejsze dla twoich włosów byłoby kontynuowanie pasemek tak długo, aż na twojej głowie zostaną tylko pasemka z twojego naturalnego koloru + pasemka z platynowego blondu...a te pasemka to rozumiem że robisz u fryzjera? Czy sama kombinujesz w domu? ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo wiadomo...pieniążki...nie ma innego sposobu?? pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
możesz spróbować którejś z farb wymienianych w wątku "Najlepsze farby blond"... z własnego doświadczenia mogę polecić Palette C10 naprawdę mocno rozjaśnia i daje efekt platynowego blondu bez pomarańczy i rudości
) kiedyś długo stosowałam tą farbę, i wcale nie miałam jakoś wyjatkowo zniszczonych włosów
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
hej, polecam blondy garniera 100% color (te w czerwonym opakowaniu) śliczne blondy i niedrogie
![]() nie wiem czy zrozumiałam, nie masz czarnego juz w ogóle, tylko rudawe gdzie nie gdzie? jeśli tak to farba powinna to załatwić. Jeśli są jednak bardzo ciemne to potraktuj je rozjaśniaczem (polecam joannę). i po 2 tygodniach (najwcześniej) farbą blond. Na walkę z żółtym odcieniem polecam szampon silver z Rossmana. Rewelacyjny jest, coś jak płukanka pappapapa powodzenia
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() mam jeszcze parę pasm czarnych... |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co piszesz masz wiele kolorow na glowie, ja bym Ci radzila obciać wlosy. Owszem mozesz nalozyc na to rozjasniacz, farbe, toner ale wlosy po takich zabiegach same Ci sie wykrusza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

bo wiadomo...pieniążki...
pappapapa powodzenia