2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 11:58   #3991
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a u mnie w dalszym ciągu są zdania podzielone co do wódy, częśc obstaje przy PT właśnie, a część przy Soplicy/Sobieski

Samoa: bo tak się zastanawiałam, czy jeśli zdecyduję na rzucanie bukietem, to czy powinnam też ściągnąć welon czy nie ale to jeszcze nic nie wiadomo, bo nie wiem ani jaki będę mieć bukiet, ani jaki welon

przytaczam mój wczorajszy dialog z tżtem:
ja (przytulam się do niego): mój ty prawie mężu
on (cieszy) : prawie robi wielką różnicę
ja: a chciałam zabrzmieć romantycznie:co ol:
on:

ostatnimi czasy im częściej jest temat ślubu, tym dziwniej się tż zachowuje. czyżby ogarniał go stres?? ale żeby tak wcześnie
Soplicę kupisz za 15 zeta, Sobieskiego za 20 zl tak jak PT. Ja z tej serii bralabym SobieskiegoA jak chcecie tańsza wódkę to bierzcie Soplicę, ona ma nawet taką weselną etykietkę

Jak bardzo nie chcesz sie rozstawac z welonem to rzucaj bukietem bez zdejmowaniaJAk PM nie ma welonu to rzuca podwiązką. Ja nie będe miała ani welonu ani podwiązki,bo suknię mam opięta na udach i podwiązka by sie odznaczała, także zostaje bukiet.

My ostatnio mamy takie głupawy z tż jak rozmawiamy o ślubie, ale my przez większośc czasu się nabijamy z róznych rzeczy i ironizujemy Ale potrafimy sobie też powaznie milusio z serduszkami w oczkach pogadac o ślubie Ale tez miałam ostatnio tak, że cos powiedziałam do tz słodko o ślubie a on mi taki butNo,ale ja sie z tego śmieję, bo to strasznie śmieszne jest jak ja taka łojejku misiu buzi buzi, ślubik i w ogóle miłośc kwitnie a on mi jakiś tekst walnieAle, że sobie teraz nei mogę tego przypomnieć a to było takie śmieszne, że sie chyba z 5 minut bez żadnej przerwy z tego brechtaliśmy
Stary 2010-01-19, 12:01   #3992
Ellin_ak
Rozeznanie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Soplicę kupisz za 15 zeta, Sobieskiego za 20 zl tak jak PT. Ja z tej serii bralabym SobieskiegoA jak chcecie tańsza wódkę to bierzcie Soplicę, ona ma nawet taką weselną etykietkę
U nas będzie wino tylko i oczywiście soki, kawa i herbata.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:03   #3993
BlackAngel
Adwokat diabła

Wczoraj zamiast się uczyć oglądałam filmy ale jestem rozgarnięta no!
Co do wesela doszliśmy do wniosku, że zrobimy dwa..
One for family, a drugie dla znajomych (to raczej taka impreza będzie.. )

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:05   #3994
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
nie napisałam w podpisie: to są touch ups katherine
są extra mam je w domku i gdyby nie ta zima i ta specjalna okazja już bym w nich pomykała
eeeeeej pomóżcie mi
chciałabym do tej sukienuni mojej rękawiczki
moja mama koniecznie by chciała takie szydełkowane ... koronkowe z palcami tylko do połowy..a do mnie one kompletnie nie przemawiają.. powiedzcie czy pasują takie do tej mojej ??
bo chyba lepsze takie gładkie no nie ???.. tylko no własnie nie wiem.. strasznie mi sie nie podobaja te zawichajstry z kółeczkiem na środkowy palec... szczegolnie ze zarezcynowy bede miala na srodkowym.. to idiotycznie to chyba bedzie wygladalo.. znowu nie wiem czy takie pelne z calymi palcami i do lokcia beda pasowaly ????? poradźcie coś bo umre z rozpaczy nad rękawiczkami

gdzie jest kaśka ona miała mega wizje mojej sukni (poza tym welonem :-P)
zaraz poszukam fotek to wam pokaze o co mi chodzi
szydełkowane
satynowe całopalcowe
standard ślubny :blee: choć akurat te nie są aż takie blee ale wiecie o co mi chodzi

a może taki samoa co myślisz ??? dziewczyny ??
nieeeeeeZAKAZ RĘKAWICZEK Chcesz wyglądac jak pajacyk? Ma dwukolorową suknię, welon i jak jeszcze pierdykniesz do niej rękawiczki to juz będzie choinka. Ja się nie zgadzam na żadne rekawiczkiW ogóle, żeby sobie żadna PMka rekawiczek przypadkiem nie planowała,bo to fuj!Bolerko zniosę, bo czasem trzeba, ale rękwiczki powinny byc absolutnie zakazane i dozwolone tylkow przypadku PMek ze złamana ręką.

EWA Błagam! Te szydełkowane wyglądają jak rekawiczki kloszarda nawet nie próbuj sobie tego robić

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:08
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:08   #3995
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc dziewczynki ja dzis mam Zly dzien
do lekarza sie nie załapalam bo bym sie do pracy spóźniła pozniej pokłóciłan sie z TZ o jakas bzdure w pracy tez beznadzieja...mam dosc dzisiejszego dnia...jedna pozytywną rzeczą jest to ze wybralam jaka chce miec suknie i na poprawę humoru kupilam telefon nokia n73 eh...

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:09   #3996
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
nieeeeeeZAKAZ RĘKAWICZEK Chcesz wyglądac jak pajacyk? Ma dwukolorową suknię, welon i jak jeszcze pierdykniesz do niej rękawiczki to juz będzie choinka. Ja się nie zgadzam na żadne rekawiczkiW ogóle, żeby sobie żadna PMka rekawiczek przypadkiem nie planowała,bo to fuj!Bolerko zniosę, bo czasem trzeba, ale rękwiczki powinny byc absolutnie zakazane i dozwolone tylkow przypadku PMek ze złamana ręką.

EWA Błagam! Te szydełkowane wyglądają jak rekawiczki kloszarda nawet nie próbuj sobie tego robić
zgadzam się z Tobą co do tematu rękawiczek..
jak oglądam fotki znajomych i widzę rękawiczki plus suknia beza (wyglądająca jak z bazaru) to mdleję..
rękawiczkom na ślubie mówimy stanowcze NIE!

Stary 2010-01-19, 12:11   #3997
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
eee... fajny pomysł dziewczyna z warszawskich tak robiła i fajnie jej wyszło

Cytat:

a jakby mi ktoś powiedział : PO CO W OGÓLE SA RĘKAWICZKI POTRZEBNE DO SUKNIE ŚLUBNEJ??
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 12:11   #3998
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
nie napisałam w podpisie: to są touch ups katherine
są extra mam je w domku i gdyby nie ta zima i ta specjalna okazja już bym w nich pomykała
eeeeeej pomóżcie mi
moja mama koniecznie by chciała takie szydełkowane ... koronkowe z palcami tylko do połowy..a do mnie one kompletnie nie przemawiają.. powiedzcie czy pasują takie do tej mojej ??
bo chyba lepsze takie gładkie no nie ???.. tylko no własnie nie wiem.. strasznie mi sie nie podobaja te zawichajstry z kółeczkiem na środkowy palec... szczegolnie ze zarezcynowy bede miala na srodkowym.. to idiotycznie to chyba bedzie wygladalo.. znowu nie wiem czy takie pelne z calymi palcami i do lokcia beda pasowaly ????? poradźcie coś bo umre z rozpaczy nad rękawiczkami

gdzie jest kaśka ona miała mega wizje mojej sukni (poza tym welonem :-P)
zaraz poszukam fotek to wam pokaze o co mi chodzi
szydełkowane
satynowe całopalcowe
standard ślubny :blee: choć akurat te nie są aż takie blee ale wiecie o co mi chodzi

a może taki samoa co myślisz ??? dziewczyny ??
Ewaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa tylko nie rękawiczki!!!!!!!!!!!!!

zbeszcześcicsz cała suknie i swoj image, a te szydełkowe to takie typowo babciego mocherka

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:13   #3999
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki ja dzis mam Zly dzien
do lekarza sie nie załapalam bo bym sie do pracy spóźniła pozniej pokłóciłan sie z TZ o jakas bzdure w pracy tez beznadzieja...mam dosc dzisiejszego dnia...jedna pozytywną rzeczą jest to ze wybralam jaka chce miec suknie i na poprawę humoru kupilam telefon nokia n73 eh...
dobra poprawa humoru

mnie to obecnie stać na kupienie sobie czekolady z nadzieniem truskawkowym niech już będzie 31.01!
Stary 2010-01-19, 12:14   #4000
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ale nie każdy ma wesele, niektórzy mają tylko przyjęcie/obiad
No ja wiem,bo sami taką opcje braliśmy na samym początku.I dlatego napisałam,że jednak zmienilismy,że chcemy zespół=tance bo później chyba plułabym sobie w brode,że miała tylko obiad,deser i do domu.
Dodam,że jesli ktoś tak będzie miał,mi to nie przeszkadza i ani tego nie krytykuje,pisałam wyłącznie o swoich odczuciach.

Cytat:
zgadzam się z Tobą co do tematu rękawiczek..
jak oglądam fotki znajomych i widzę rękawiczki plus suknia beza (wyglądająca jak z bazaru) to mdleję..
rękawiczkom na ślubie mówimy stanowcze NIE!

Ja chyba/raczej nie będe mieć rękawiczek.

4000 post

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:16
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:14   #4001
agator74
Rozeznanie

Z tego co czytam to każda ma inna wizje wesela i inaczej to wyglada, pewnie to zalezy tez od regionu. W sumie wiecie co nie myslalam ze wesela w Polsce az tak bardzo sie roznia od siebie ale moze to i fajnie. U mnie robi sie duuze wesela i sa to wesela dwudniowe. Sa oczepiny i konkurencje, zeby bylo smiesznie bo wiadomo jak ludzie pija pare godzin to juz nie ten sam refleks i sa odwazniejsi
u mnie tez zbiera sie na wozek, tort jest po oczepinachi konkursach, jest wiecej dan goracych niz cztery ( mowie o sobocie), jest tez wiejski stol, ostatnio modny zrobil sie stol z roznymi alkoholami. I raczej wesela u nas sa z przepychem, na koniec kazdemu z gosci daje sie ciasto (ale nie co zostalo tylko takie ktore jest pieczone specjalnie na rozdanie), flaszke, ew. kielbase tego typu miesne wyroby. I z tego co chodze na wesela to jeszcze u zadnej panny mlodej nie widzialam aby miala taka obcisla, sexy sukienke slubna choc mi sie podobaja ale sa nie dla mnie bo ja chudzielec jestem. No i takie rozwazania moje na temat wesela, a i zyczenia sa pod kosciolem , mlody przenosi przez prog sali mloda, jest szampan, toasty, gorzka wodka i rosolek

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:15   #4002
Aaś
Zakorzenienie

czy tylko mój komputer jest taki ułomny i mi rozjechał wizaz na całą szerokość ekranu?
Stary 2010-01-19, 12:15   #4003
obca7
Wtajemniczenie

Kubusewa dziewczyny maja rację. Rekawiczki sa okropne. nie zakładaj ich.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:16   #4004
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Sporo- 3 osoby z Warszawy,4 z Łodzi, 10 z Bieszczad, 4 z Poznania, 20 ze Świebodzic-to ok 150 km od Wrocławia. Reszta z Wrocławia. Tata Tż z żoną ze Szwecji ale oni zostaną w domu mamy Tżta więc o nich się nie martwię.
A masz możliwosć rozlokwoania ich w domu i po rodzinie? Jeśli nie, to albo im zaznacz, ze im zarezerwujesz a płacą sami,a lbo opłać im nocleg skoro ich zapraszasz z tak daleka na 4-5 godzin.
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
omg! nigdy nie robiłam i chyba bym nie zjadła, bo nie lubię kaczki, tłusta strasznie poza tym kojarzy mi się z czarną polewką

p.s. widziałam w "szafie" twoje fotki i zakochałam się w Twoich butach!!!
ja na razie nic nie wkleję, bo nic nie mam wybranego
nie zawsze kaczka jest tłusta czasem trafia się chudzinka z której nawet porządnego rosołu się nie zrobi
Cytat:
Czyli dzielicie gości, czy jak... Nierozumiem za bardzo.. a po co tak wogóle?

A rękawiczkom też mówię stanowcze nie Ale to u mnie tyczy się takze diademów

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:19
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:19   #4005
BlackAngel
Adwokat diabła

Aaś będę musiała podczytać jak to wyglądało ( a masz link do jej opisu bezpośrednio?)
Btw. jak tam w pracy? Męczą Ciebie jeszcze?

mad, a Ty dalej masz tego warna..

Chil, robimy wesele dla rodziny w rodzinnym miasteczku bo tam są wszyscy na miejscu (moja i tz rodzina), a przyjaciól mamy tutaj w Warszawie. Koszt noclegu i ściągnięcia ich tam byłby masakryczny.. Ale kto chce oczywiscie może na ślub przyjechać..

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:25
Stary 2010-01-19, 12:19   #4006
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czy tylko mój komputer jest taki ułomny i mi rozjechał wizaz na całą szerokość ekranu?
ja właśnie z tym dzownilam do Tż czy to u mnie w przelgadarce sie coś poprało ale uffff....widzę, że to nie ja namieszałam

a emitoikonki tez masz takie jakby troszki rozmazane??

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:21   #4007
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorry, że tak odbiegnę od tematu, ale mam pytanie. Może któraś z Was mogłaby cokolwiek napisać o sukniach Herm's? Podoba mi sie kilka ich modeli, ale na necie znajduje sprzeczne info co do ich pochodzenia, nie maja nawet profesjonalnej strony internetowej i tak sie zastanawiam, czy z tymi sukniami to nie jakaś podejrzana sprawa?
sa w Madonnie, wiec chyba nie sa podejrzane a w jakim sensie masz watpliwosci co do pochodzenia, bo nie bardzo rozumiem

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
no to fajnie u nas wiejski stół to bez sensu by był. Bo my ze wsi i 90 % gości też. I wsyztskie salcesonki, kielbaski, ogóreczki jemy na codzieńWięc żadna to atrakcja. Fajne by to było jakby byli goście zza granicy, a tak to u nas nie ma sensu.
u mnie moze to by byla jakas atrakcja, ale to juz by bylo duzo za duzo jedzenia a co za duzo to niezdrowo juz z jednego goracego dania rezgnujemy na rzecz bogatszej zimnej plyty, bo 4 dania + obiad to juz chyba za duzo. no i ja sama nie przepadam za tego rodzaju smakolykami chociaz ja pewnie w ogole niewiele zjem, bo jak jestem podekscytowana to mi zaladek sciska choc dla naszych gosci z zagranicy to tez w sumia zadna nowosc by byla, bo jak przyjezdzali do nas w odwiedziny to mama i takie rzeczy na stol wystawiala w ramach prezentacji lokalnego folkloru w dodatku moi Francuzi nie jedza ogorkow kiszonych, bo dla nich sa zepsute moj szwagier jest tylko amatorem bigosu - az dziw, ze ta kapusta tez nie wydaje mu sie zepsuta

Cytat:
ja się cieszę, ze mamy rozrywkowe rodziny bo takiego siedznia sobie nie wyobrażam. Toż to porażka by była. I u nas ciągle się pytają kiedy wreszcie to weselicho bo by się chcieli pobawić
u mnie tez rozrywkowe rodziny, wiec sie nie obawiam. za to znajomych mamy najbardziej rozrywkowych i TZ sie martwi zeby za duzo zgonow nie bylo

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
wiecie co kupujemy dzis wódke rozważalismy Finlandie i Pana Tadeusza, stanęło jednak na PT (bo jest po prostu tańszy) ale juz sama nie wiem czy dobrze robimy
u nas chyba jednak nie bedzie PT, bo moj ojciec powiedzial, ze jest gorzki i nie kazdemu podejdzie wiec moja koncepcja estetyczna upadla. a niech sobie biora ta Wyborowa. ja i tak tego pic nie bede ale jak mi sie ktos bedzie mieszal w wybor wina to

Cytat:
welon mam 3 metrowy i zakładam go tylko do koscioła, odczepie go albo po wyjściu z koscioła albo jak mnie mąż(hehe) przez próg na sali przeniesie - ale to zobaczę czy będzie mi wygodnie jak sie welon będzie pałętał No i na sali będe bez welonu i dlatego też rzucam bukietem
ja tak samo planuje welon ma funkcje wylacznie reprezentacyjno-koscielna
tylko ten bukiet i tak bedzie do zwrotu, bo ja go na plenerek jeszcze bede potrzebowac

Cytat:
ooo jaaaaa
właśnie dostałam kaczke
na rosołek
robił ktoś???
jak smakuje rosół z kaczki???
z kaczki rosolu nie jadlam z gesi jadlam (na spotkaniu rodzicow) i byl bardzo dobry a na drugie wtedy wlasnie kacze piersi byly - dobrze przyrzadzone to pyszota
a moja babcia robila przepyszna kaczke z zurawina i jablkami

Cytat:
eeeeeej pomóżcie mi
ja wszelkie dlugim rekawiczkom mowie stanowcze NIE dla mnie sa koszmarkiem slubnym

dobra, wracam do pisania, bo dzis sie w koncu zebralam i dobrze mi idzie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:25   #4008
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
U nas będzie wino tylko i oczywiście soki, kawa i herbata.
u nas jeszcze wódka i zrobimy chyba stolik z whiskaczami, baileyesem i sokiem malinowym i tabasco do wściekłych psów

Cytat:
a jakby mi ktoś powiedział : PO CO W OGÓLE SA RĘKAWICZKI POTRZEBNE DO SUKNIE ŚLUBNEJ??
może do testu białej rękawiczki w kościele co by wiedzieć za co kościelnemu się płaci

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
I z tego co chodze na wesela to jeszcze u zadnej panny mlodej nie widzialam aby miala taka obcisla, sexy sukienke slubna choc mi sie podobaja ale sa nie dla mnie bo ja chudzielec jestem.
ja tez nie widziałam Będę pierwsza Ciekawe jak sie gosciom spodoba Jak jesteś chudzinką to może Ci byc dobrze w tych piżamowych sukniach
Stary 2010-01-19, 12:26   #4009
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Z tego co czytam to każda ma inna wizje wesela i inaczej to wyglada, pewnie to zalezy tez od regionu. W sumie wiecie co nie myslalam ze wesela w Polsce az tak bardzo sie roznia od siebie ale moze to i fajnie. U mnie robi sie duuze wesela i sa to wesela dwudniowe. Sa oczepiny i konkurencje, zeby bylo smiesznie bo wiadomo jak ludzie pija pare godzin to juz nie ten sam refleks i sa odwazniejsi
u mnie tez zbiera sie na wozek, tort jest po oczepinachi konkursach, jest wiecej dan goracych niz cztery ( mowie o sobocie), jest tez wiejski stol, ostatnio modny zrobil sie stol z roznymi alkoholami. I raczej wesela u nas sa z przepychem, na koniec kazdemu z gosci daje sie ciasto (ale nie co zostalo tylko takie ktore jest pieczone specjalnie na rozdanie), flaszke, ew. kielbase tego typu miesne wyroby. I z tego co chodze na wesela to jeszcze u zadnej panny mlodej nie widzialam aby miala taka obcisla, sexy sukienke slubna choc mi sie podobaja ale sa nie dla mnie bo ja chudzielec jestem. No i takie rozwazania moje na temat wesela, a i zyczenia sa pod kosciolem , mlody przenosi przez prog sali mloda, jest szampan, toasty, gorzka wodka i rosolek
To czy się robi duże wesele,czy małe zalezy raczej od rodziny,czy sie utrzymuje z nimi ( dobre ) kontakty a nie od regionu. My mamy małe wesele,bo to będzie nasz ślub dla najbliższej rodziny.U nas tez są pod Kościołem życzenia,ale też i na sali kto woli i jak sobie postanowi.Też są dwudniowe wesela z poprawinamii rownież daje się na odchodne gościom ciacho i wódke,Młody przenosi Młodą przez próg salio,szampan toasty. itd

Cytat:
Też mi się właśnie wizaż rozjeeeeeeeeeeeechaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaał.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 12:30   #4010
anetka_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
sa w Madonnie, wiec chyba nie sa podejrzane a w jakim sensie masz watpliwosci co do pochodzenia, bo nie bardzo rozumiem

Na gazetowym przeczytałam dyskusję dziewczyn, z rożnych części Polski, gdzie w różnych salonach mówiono im o włoskim, hiszpańskim lub francuskim pochodzeniu sukien. Strony internetowej Herm,s nie posiada, co też jest chyba dziwne jak na tą branże. Suknie maja dość wygórowane ceny, a nie chciałabym kupować czegoś niewiadomego pochodzenia...
Stary 2010-01-19, 12:31   #4011
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś będę musiała podczytać jak to wyglądało ( a masz link do jej opisu bezpośrednio?)

czekaj czekaj. już szukam
tu jest blog gosi: http://vim1313.blogspot.com/ i relacja: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2334

w pracy trochę męczą ale jest światełko w tunelu (mam nadzieję że do piątku się wyjaśni... )

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja właśnie z tym dzownilam do Tż czy to u mnie w przelgadarce sie coś poprało ale uffff....widzę, że to nie ja namieszałam

a emitoikonki tez masz takie jakby troszki rozmazane??
akurat emoty są normalne
Stary 2010-01-19, 12:31   #4012
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Yhy,ja nawet nie wiem kiedy wygasza.Musiałabym/musze sprawdzić w swoim profilu.

Cytat:
u nas jeszcze wódka i zrobimy chyba stolik z whiskaczami, baileyesem i sokiem malinowym i tabasco do wściekłych psów
Baileys,whisky mniami.
Stary 2010-01-19, 12:33   #4013
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A jakich tańców się uczycie?
My mamy coraz mniej czasu, a nadal nie wiem na jakie lekcje iść
Kurs sie rozpoczal od cza-cha, ale w nastepnym miesiacu jest walc i ja uwazam, ze jesli nie macie duzo czasu, to wlasnie walca sie nauczcie A tak w ogole to sie nie martw, nawet jak pojdziecie na jedna godzinke, to kilka krokow zalapiecie, a potem to juz mozna improwizowac

Cytat:
U nas jest taka sytuacja.. zamierzaliśmy zaprosić sąsiada TZ i ostatnio TZ przyszedl i powiedział mi, że od innego kolegi dowiedział się, że tamten się chwalił, że na nasze wesele nie przyjdzie bo myśmy u nich nie byli.
A nie bylismy bo było tka: wesle w Piotrkowie .. ok żadna to wymówka skoro bylismy w zeszlym roku w Łodzi, ale po pierwsze nie było wtedy dowózki na miejsce a nasz ówczesny samochód daleki był od warunkó użyteczności publicznej na dalekich dystansach a poza tym TZ miał mecz, którego nie udało się przełożyć. Równie ciekawei będzie w tym roku z naszym weselem.
Mamy 12 czerwca a zawsze runda trwa do połowy czerwca a mecze zawsze są albo w soboty albo w neidizele.. Ponieważbędize to ostatnia kolejka, wszystkie mecze odbędąsięw jednym terminie.. prawdopod. wręcz o jednej godzinie i nie będize dało rady przełożyć... a jak się domyslacie chcielismy zaprosić paru kumpli z boiska... ciekawe jaka u nas bedzie frekwencja... mam nadzieje, ze poniżej 100 nie spadnie
Nie pojde, bo u mnie nie byli...Ale glupie gadanie

Cytat:
my fundujemy nocleg dla ponad 40 osób, czyli dla wszystkich przyjezdnych gości. Dla miejscowych gości wynajmujemy autokar a później busy, które ich odwiozą.
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak najbardziej bede miala kilkanascie osob, ktore przyjada z innego kraju lub wojewodztwa i im oplacimy nocleg z reszta moja siostra jest na tyle wygodna, ze do domu tez nie wraca tylko sobie nocleg zamowila w hotelu rodzice tez beda nocowac w hotelu
My wlasciwie to chyba nikomu nie placimy za noclegi, a mamy duzo przyjezdnych. U mnie w rodzinie jest tak, ze sie wszystkich upycha po mieszkaniach rodziny, ktora mieszka blisko. Jest ciasno, ale wesolo, np. u moich rodzicow w mieszkaniu i w mieszkaniu po dziadkach (na tym samym podworku) bedzie spalo okolo 45 osob W sumie to chyba tylko znajomym ze studiow zafunduje spanko, bo oni mojej rodzinki nie znaja i pewnie glupio by bylo tak do obcych ludzi isc spac, ale to tylko 10 osob wiec dam rade. Rodzina i znajomi TZ-a sami placa za noclegi, u nich nie ma zwyczaju sponsorowania noclegu przez pare mloda. Aha i jeszcze oczywiscie autobus jest, ktory wszystkich porozwozi.

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorry, że tak odbiegnę od tematu, ale mam pytanie. Może któraś z Was mogłaby cokolwiek napisać o sukniach Herm's? Podoba mi sie kilka ich modeli, ale na necie znajduje sprzeczne info co do ich pochodzenia, nie maja nawet profesjonalnej strony internetowej i tak sie zastanawiam, czy z tymi sukniami to nie jakaś podejrzana sprawa?
Ja to zadnej nawet nie mierzylam, ale znam kilka dziewczyn, ktore beda je mialy. Lepiej nie szukac pochodzenia sukien na necie, bo jak ja bym zaczela szukac, to pewnie by sie okazalo, ze moje hiszpanskie koronki sa produkowane w chinach

Cytat:
Mówiąc oczepiny miałam na myśli bukiet własnieJa będe rzucac bukietem
A ja bede rzucala bukietem swiadkowej, bo moj mi sie jeszcze przyda na sesje zdjeciowa

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
wiecie co kupujemy dzis wódke rozważalismy Finlandie i Pana Tadeusza, stanęło jednak na PT (bo jest po prostu tańszy) ale juz sama nie wiem czy dobrze robimy
A nikt nie myslal tu o smirnoffie? U nas byl dylemat PT i Smirnoff ze wskazaniem na smirnoff (w sumie, to dzieki temu zagramaniczni goscie beda wiedziec co pija).

Cytat:
ooo jaaaaa
właśnie dostałam kaczke
na rosołek
robił ktoś???
jak smakuje rosół z kaczki???
Dosc tlusty, czego ja akurat przy rosole nie lubie. Za to upieczone tluste miesko z kaczki, albo gesi
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:36   #4014
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

Chil, robimy wesele dla rodziny w rodzinnym miasteczku bo tam są wszyscy na miejscu (moja i tz rodzina), a przyjaciól mamy tutaj w Warszawie. Koszt noclegu i ściągnięcia ich tam byłby masakryczny.. Ale kto chce oczywiscie może na ślub przyjechać..
A już rozumiem W sumie można też im powiedzieć, by np zamaist prezentu zasponsorowali sobie nocleg i zaprosić ich na normalne wesle

U nas na weselach też jest witanie Młodych chlebem,solą i wódką przed salą, potem Młody przenosi Młodą przez próg, potem powitanie przez zespół/dj rodziny i Młodych, sto lat z szampanem i obiad. Po obiedzie 1szy taniec Młodych, tańce gości, w między czasie kawa i ciasto, potem jakiś ciepły posiłek... Potem są podziękwoania dl aRodziców, oczepiny, zabawy weselne, tort i znów tańce. Wesele kończy się przeważnie o 4-5 piosenką "To już jest koniec..."

A przed ślubem, gdy Młodzi mieszkają osobno jest Wyprowadzenie Młdoego przez 2 panny, świadek dowozi/doprowadza Młodego z Pannami do Młodej, Świadkowa ich wita, przejmuje Młodego i przyprowadza Młodej. U nas tak nie będzie, bo albo wyjdziemy razem z jednego mieszkania albo z motelu w którym będzie wesele, więc nie ma sensu kombinować.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:38
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:44   #4015
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

A przed ślubem, gdy Młodzi mieszkają osobno jest Wyprowadzenie Młdoego przez 2 panny, świadek dowozi/doprowadza Młodego z Pannami do Młodej, Świadkowa ich wita, przejmuje Młodego i przyprowadza Młodej. U nas tak nie będzie, bo albo wyjdziemy razem z jednego mieszkania albo z motelu w którym będzie wesele, więc nie ma sensu kombinować.
to u nas nie ma takiego czegoś Młody przyjeżdża z kwiatkami, młoda otwiera mu drzwi buzi buzi, przypina kwiatka do marynarki i przeważnie po tym jest błogosławieństwo
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:47   #4016
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A nikt nie myslal tu o smirnoffie? U nas byl dylemat PT i Smirnoff ze wskazaniem na smirnoff (w sumie, to dzieki temu zagramaniczni goscie beda wiedziec co pija).
My się zastanawialiśmy Nawet mieliśmy mieć taniej ale nie wyszło i teraz to nie wiem. Temat póki co odsunięty na "niewiadomokiedy"
Stary 2010-01-19, 12:49   #4017
BlackAngel
Adwokat diabła

Aaś, trzymam kciukacze!

Ojejku, jak dużo osób na dole nas czyta
e: jak mi kosteczki w suwaczku zasuwają

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:51
Stary 2010-01-19, 12:50   #4018
anetka_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ja to zadnej nawet nie mierzylam, ale znam kilka dziewczyn, ktore beda je mialy. Lepiej nie szukac pochodzenia sukien na necie, bo jak ja bym zaczela szukac, to pewnie by sie okazalo, ze moje hiszpanskie koronki sa produkowane w chinach
No niby tak Ale sama wiesz o co chodzi. Za te suknie dużo krzyczą, w necie nie można zweryfikować info, a nie lubię być nabijana w ta przysłowiową butelkę Ale fakt faktem suknie sa piękne, wiec może warto zaryzykować
Stary 2010-01-19, 12:54   #4019
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

ja wróciłam szybciej do domku, biegłam na pociąg i zdązyłam

zaraz jem obiadek i zmykam do nauki, bo jutro mam kosmiczne koło z którego nic nie rozumiem na razie
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:56   #4020
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
to u nas nie ma takiego czegoś Młody przyjeżdża z kwiatkami, młoda otwiera mu drzwi buzi buzi, przypina kwiatka do marynarki i przeważnie po tym jest błogosławieństwo
U nas tak własnie będzie.

Cytat:
Ojejku, jak dużo osób na dole nas czyta
e: jak mi kosteczki w suwaczku zasuwają
Teraz 10 osób widze,a wcześniej widziałam 20
Ja nawet nie zaglądam na swój,bo u mnie sporo czasu zostało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości