|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Cytat:
![]() Ja też jem w miarę wszystko... Nie odmawiam sobie ale zauważam, że po niektórych potrawach czuję się gorzej... No i staram się nie przejeść bo wtedy to już
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jem czesto a malo nie moge jesc duzo bo sie zle czuje pozniej....
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kakusia
Ale mi się nudzi... Chyba jakiś obiadek upichcę
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam uważam na to co jem
Dzień dobry tak w ogóle Dzisiaj pobiłam swoje rekordy i spałam do 11 właśnie zjadłam jajeczniczkę i jak Wam odpiszę to idę kawusię robić a kurteczki śliczne, spodeneczki i ładne bluzeczki narazie tylko obserwuję ale chyba się w tajemnicy przed TŻtem skuszę najwyżej poproszę mamcię, żeby sfinansowała dla wnuczka/wnuka ![]() Oglądam się cały czas za rzeczami uniwersalnymi, co by na dziewczynkę i na chłopczyka ![]() I zastanawiam się czy w praktyce ogrodniczki się sprawdzają? Czy lepiej spodnie kończące się w pasie? ![]() Aixa dałaś mi pomysła na tani obiadek tylko muszę znaleźć przepis na ciasto bo ja nie lubię tych kupnych Ale dzisiaj na obiadek żurek z ziemniaczkami i jajeczkiem ![]() Dzięki Lindsley że od Nas też składasz Aldii bo jako szefowa masz jedyna numer ![]() Ja zaraz Jej wyślę życzonka na ogólny wątek planowania No, odpisałam, mogę iść po zasłużoną kawkę ![]() EDIT: Cześć Lindsley
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-19 o 11:58 |
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
aaaaa, dziewczyny!!
odezwali się z tej drugiej szkoły:przeszłam do 2iego etapu rekrutacji Ale teraz muszę przygotować taki specyficzny konspekt lekcji. rany, denerwuję się:/ Rany, ale muszę to zrobić.Trzymajcie kciuki, bym wszystko dobrze wyyśliła. Mam zrobić konspekt na wtorek. Kurcze. Jeszcze nie ma się co cieszyć, ale jestem i tak excited. Spokój! Muszę się przygtować! ![]() Jeszcze mam spotkanie 28 stycznia w innej szkole też,zobaczymy, jak będzie ![]() A do tego staż chyba też bede robic Kurcze, byleby się gdzieś za kasę też dostać ![]() Kurcze, same zmainy. Ażeby jeszcze było śmiesznie, to dzownili do mnie przedchiwlą z byłej pracy, czy nie chce wrócić... Oczywiście korci mnie, ale to byłby krok wstecz...Także podziękowałam![]() Kurcze, ale ja to jestem pokręcona, muszę się zebrać w sobie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- o kurcze, fora mi się pomyliły, sorki:/ ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Kakusia, jak dziś brzusio? Odpukuje? Widzę,że sobie miłe wtorkowe spanko zrobiłaś
|
|
|
|
#756 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do życzeń dla Aldii
Kochana wszystkiego naj..... ![]() My już po kolędzie Syzbko poszło, kartę mamy założoną i na rok z głowy ![]() Lindsley co wymyslilas na obiad? Kakusiu dobrze masz z mamą Moja to chyba zauważyła łóżeczko, bo już "siwieć" zaczęła a pragnę zauważyć, że 6 m-c zaczęty, więc po co ciągnąć te przesądy dalej Jutro mnie czeka glukoza, jadę ze swoim małzem żeby mi się nie nudziło Zgłodniałam Idę coś przekąsze ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Powodzenia Weruczko
|||||||||||||||||||||
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no chyba, że w tajemnicy przede mną ), narazie to kupuje mnie tuniczki ![]() Ale wczoraj byłam w Tesco i jest promocja -30% niektórych rzeczy, także 3pack pajacyków z 26zł na 18zł i z długim za 14zł ![]() No i do tego te rzeczy na all Ale wie, że my musimy kupować już teraz po trochu i nic już nie mówi, że za wcześnie ![]() A od kiedy zaczyna się 6 m-c ??
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia, to rzeczywiście niedrogo. Czasem w smyku są też duże promocje, szczególnie w styczniu i lutym.
Zgadnij, A jak ty się czujesz przysła mamusiu?Oświeccie mnie, czy każda kobieta w ciąży musi robić glukozę? |
|
|
|
#759 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to ładnie... Ja też miałam taki plan ale Tz się zapędził i o 8 do mnie dzwonił z pracy że mają wyprzedaż stołów i czy nie chcemy... Cena super tyle, że nie teraz
Czekam aż krzesła będą mieli w promocjiCytat:
przynajmniej tak do 3 latek Wiadomo, że w plecki ma ciepło i nie problem jeśli nam się chudzinka trafi i wszystko co założymy będzie z niego zjeżdżać A zastanawiasz się nad takim starszym czy zupełnie maluchem? Bo miesięcznego dziecka to raczej nie będę męczyć ogrodniczkami... Cytat:
![]() Cytat:
Ja już bym chciała wszystko mieć ale gdzie? Nie mam pojęcia kiedy się ten remont skończy i będę mogła sobie wszystko poukładać![]() Zupka jarzynowa i placki z jabłkami ![]() Musi nie musi... Pewnie jej sprawa ale cukrzyca ciążowa niesie za sobą chyba ryzyko wad rozwoju dzidziusia... Więc lepiej wiedzieć i leczyć... Ja się cieszę, że wszystko wyszło w normie, bałam się bo mój brat od 10lat ma cukrzycę a to podobno też ma podłoże genetyczne a w ciąży większe ryzyko zachorowania
|
|
#760 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, ojjj dobrze masz z mamuśką
Ja 6 m-ce licze od 23/24 t Lindsley moja to co raz to lepszy przesad wymyśla ale już takie te przesądy, że masakra No tak, lepiej wszystko zostawić na 9m-c i się obudzić z ręką w nocniku
|||||||||||||||||||||
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) czy lepiej dopiero starszemu takiemu 6m-cznemu zakładać dzinsowe ogrodniczki ? ![]() Ależ to all kusi ![]() Ja bym się tam nie martwiła gdzie upcham, co prawda mamy już komódkę dla dziecka ale jakbym nie miała to wcisnęłabym między swoje ciuchy ![]() największy hamulec to pusty portfel ![]() No powiedzcie mi od kiedy zaczyna się 6 m-c nooo ![]() EDIT: acha czyli za tydzień/2 tygodnie by mi się zaczął 6 m-c? wow fajnie hehe Weruczek nie mam w mieście Smyka Zgadnij u mnie mama nawet tak nie wymyśla, hamowała mnie z szaleństwem ubranek do 3m-ca ciąży ![]() Ale z teściowej to się już śmieje jak ona mi mówi, że wszystko się powinno kupować po narodzinach i że ja będę sobie z maleństwem siedzieć w domku a TŻ podskoczy do sklepu i kupi taaaa..... no comments w tych czasach to lekkomyślne!Dobrze, że TŻ trzyma zdanie ze mną
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-19 o 13:40 |
|
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja swoje rzeczy mam w tej chwili tak upchnięte, że więcej nie wcisnę... Ale jak nasze meble wrócą do pokoju to będzie luzik... Teraz wszystko mam w małym pokoju żeby się nie kurzyło... I oby mu tak zostało.... U nas ja decyduje co gdzie i kiedy kupimy, Tz idzie na łatwiznę Wczoraj nawet farbę ja musiałam ostatecznie wybrać
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak coś kupię to pokażę
![]() kombinowanie, żeby kupić więcej ładnych przydatnych ubranek u jednego sprzedawcy co by 1 koszt przesyłki był to wbrew pozorom nie takie proste ![]() właśnie wyciągnęłam kartkę i długopis i będę robić kosztorys Cytat:
![]() Cytat:
szybciej prościej a potem On będzie miał niespodziankę jak zobaczy nowy malutki nabytek w domu
|
||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mnie sie 30 tydzien zaczal a ciagle slysze ze za wczesnie, wczoraj sie na mame wkurzylam, co jej mowie to "kupi sie w lutym, przeciez ja tez cos kupie" ;/ boze nie kuma ze ja nie chce zeby cos kupowala bo to nasz dzidzius a nie babci i dziadka...
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwonila do mnie Pani polozna ze szpitala ze przeklada nasze zajecia ze szkoly rodzenia na 2 lutego na 12:30 wiec ide;DDziec mi tak dal popalic rano i w nocy ze jak tylko sie na chwilke uspokoil od razu usnelam i teraz sie obudzilam
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusia i tak jak radzi Ci Lindsley - po co Jej mówisz? Ja kupuję a potem się chwalę, że coś nabyłam dla Dzidzi ![]() Kurde zasiedziałam się na all a już tyle godzin!!! Lecę na targ po żurek i jajka
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze bede tak robic bo przeciez;/ jedynymi osobami ktore tak glupio gadaja najblizsze otoczenie;/
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Na głównym wątku wstawiłam zdjęcie małej Lu
![]() Jak ktoś nie wie gdzie to link do wątku jest w pierwszym poście
|
#770 | ||
|
Zadomowienie
|
olayya, ty też masz śliczny brzuszek
![]() DZiewczyny, a w którym tygodniu można się już spodziewać powiększonego brzuszka?? Dzięki ![]() Cytat:
A co powie mi lekarka, to zobaczymy![]() Cytat:
|
|
#771 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Darusiuu, ja już się na przykładzie swojej mamy nauczyłam, że popełniałam wielki błąd doradzając się jej co kupić! Masakra! Zawsze jakieś ale, a jak nie ale to zawsze coś. Teraz jedziemy, kupujemy i nawet się nie chwalimy, bo wiaodmo "przesądy"
Wtedy ona nie wie i każdy śpi spokojnie, gorzej jak odkryje to już ma ciche chwile hihihiU nas szkoła rodzenia jest za 400zł U mnie z decyzjami dot. zakupów dla dziecko jest tak, że ja albo mąż rzucamy pomysł i debatujemy Najczęściej to ja rzucam pomysł, czy np. warto kupić to i to?? Ja oczywiście jestem napalona i wtedy wkracza z rozsądkeim mąż
|||||||||||||||||||||
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w niektórych dziedzinach mąż musi się zdać na mnie bo nie wie co potrzebnę a co zbędne ![]() Wróciłam właśnie z zakupków Teraz gotujemy obiadek ![]() Zaraz tatuś z zapasami do zamrażarki przyjedzie ![]() Oglądałam też prezenty dla mamy na urodziny i cholerka myślałam, że padnę jak zobaczyłam ceny ![]() I stary dziadek mnie wkurzył bo o mało co nie wjechał w nas-pieszych na pasach stary dziad na oczy nie widzi i jedzieee ![]() EDIT: śliczna Lu Wiecie co... przegrałam licytacje o ogrodniczki dobrze, że to jest przez internet bo ludzie w tych ostatnich minutach to gdyby mogli to by się pozabijali ![]() teraz będę walczyć o bluzeczki ![]() Wygrałam (5 bluzeczek bdb a jedna ma małą plamkę)Jeszcze muszę wygrać tego allegrowicza jedne spodenki i mogę kupować
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-19 o 18:47 |
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziadka to też bym.... Ale czasem jadę autem i na pieszych się wkurzam też bo myślą że w czarnym ubraniu na ciemnej drodze to są widoczni z kilometra i nie zejdą na pobocze...---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- A ja od 15 opiekowałam się małym szkrabem... I dziś faktycznie się nim opiekowałam, bo zamknęliśmy się w pokoju i jakoś czas zajmowaliśmy... Ale wyszłam z wprawy Na szczęście obyło się bez płaczu I jeszcze obiadek podgrzewaliśmy i ładnie jedliśmy
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ciotka wkurzyla , od jej corki mam lozeczko dostac i ciagle na wszystko za wczesnie!! A lozeczko mam wziasc od ciotki bo jest u niej w garazu a jak u nas byla to stwierdzila ze nie da mi jeszcze BO ZA WCZESNIE i ciagle tak wiec sie strasznie z mężem w****ili**y wczoraj i dzisiaj pojechalismy do sklepu i kupilismy lozeczko Nie bedzie na razie rozlozone bo nie ma takiej potrzeby ale juz jest i jestem spokojniejsza
I mam wszystkich gdzies!! Z mężem podjelismy decyzje ze jak ktos cos powie to dostanie najzwyklejszy na świecie opr.
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja mam byc zalezna od kogos to mam to gdzies, jeszcze bedzie mi glupie babsko mowilo ze nie teraz ze to ze tamto odnosnie rzeczy ktora nawet do niej nie nalezy!;/ wrrr
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko przywołać Marcele do porządku, bo chyba ma nas w nosie
![]() I mam pytanie. Miałyście jakiś śluz tuż przed wiadomością o II kreskach? |
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam jak to u mnie bylo, wiec nie pomoge;/
ja pamietam jak zobaczylam II kreski to mnie w fotel wbilo...takze nie pamietam mozliwe ze byl ale nie chce nic mowic...
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie Marcelka i Kakusia, proszę do nas zaglądać czasem:P
PS. I tak was ściskam
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zaraz osiwieje
![]() Ta walka jest taka wykańczająca a do tego stresująca ![]() Przegrałam walkę o spodenki o które najbardziej mi zależało to one: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=884782317 A wygrałam: http://www.allegro.pl/item889309253_..._3_9_m_cy.html i dresik: http://www.allegro.pl/item884787513_...a_r_68_cm.html idę walczyć dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

SUPER!!

Oczywiście korci mnie, ale to byłby krok wstecz...Także podziękowałam

Czekam aż krzesła będą mieli w promocji
Ja już bym chciała wszystko mieć ale gdzie? Nie mam pojęcia kiedy się ten remont skończy i będę mogła sobie wszystko poukładać
ale już takie te przesądy, że masakra