|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ta co drugą wkleiłam też wydaje mi się bardzo fajna dla osoby troszke większej moim zdaniem anna młoda nie powoduje odruchu "co Ty się w lustrze nie widziałaś" a wręcz przeciwnie "łał nie myślałabym, że można tak fajnie wyglądać wbrew trendom i panią stylistkom wypisującym, że falbany do rozmiaru 38 tylko pasują".---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.salon-mariella.pl/simplev.../4330_1008.JPG http://www.salon-mariella.pl/simplev...4386_00025.jpg |
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zamiaru się z nikim kłócić bo mnie najbardziej podobala się w tej, którą wszystkie skrytykowały bo może nie widzicie ale dziewczyna raczej nie jest typem spokojnym tylko drapieżnym i gładka sukienka nie będzie pasować do jej charakteru a to też ważne.
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam i do napiania papapap
|
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
jak juz chcesz taki styl to moze cos takiego:
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3277 ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- albo poprzygladaj sie kilku suknia i z w kazdej wybierz to co ci sie podoba i niech dokonaja przerobek: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=S5044 http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=S5045 http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=S5056 http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=S5055 |
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki tak czy inaczej bardzo Wam dziękuje. Bardzo się cieszę że do Was trafiłam. Jest kilka arumentów ktróre przemawiają za tą tiulową:
- do wesela na pewno bedzie - 10 kg (potrafie tyle zrzucic w 2 mies) - bedzie zmieniona. Bedzie kolo, ktore spowoduje literkę A. Bedzie przedłużony gorset. Falbany nie beda strczące, bo beda wychodziły spod materiału- juz to wcześniej mówiłam - we wszystkich innych sukniach stałam dość daleko, wiec wydawałam się też mniejsza. a na zdjeciu w tej tiulowej stanelam tuż przy obiektywie. Znam siebie i wiem, ze batdzo niekorzystnie wyszlam na tym zdjeciu. Naprawde szeroko. a az tak zle ze mna nie jest - slowa stylistki z tego salonu. Ona nie wiedziala która mi się podoba. Miałam minę taką samą przy każdej, żeby się nie zdradzić, bo znam te ich sztuczki, kiedy to patrza na uśmiech przymierzających itd. A ona od razu z tych tzrech wybrała tą tiulową - ja nie pasuje totalnie do prostych sukienek. A styl empire to już totalnie nie jest dla mnie. Dziewczynki, ja jestem zwariowana, rozesmiana itd.. nie pasuje do mnie suknia jak dla dystyngowanej damy. ja nawet na codzien nie ubieram sie standardowo jak wiele dziewczyn z pracy. Ale też nie do przesady, bez zadnych czerwonych wlosów i punkowego stylu, bo tego nie lubie. takze zawsze jak ludzie dowiaduja sie ile waze to sa w szoku bo NIGDY by mi tyle nie dali. Ja wychodze z zalozenia, ze to ze mam pare kilo wiecej nie oznacza ze mam byc szara myszka. I moze to dziala. Nigdy nie narzekalam na brak znajomych, na powodzenie, na brak komplementów. widze jak dziewczyny mnie podpatruja, a na drugi dzien przychodza ubrane na podobny styl. nie wiem dlaczego to pisze... moze po to zebyscie w swoich radach to uwzgledniły hihihibardzo Wam dziękuję że jesteście
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Panny Mlode
Dolaczam do Waszego grona i przedstawiam suknie ktora mnie sie osobiscie strasznie podoba, ale u mnie w miescie jej nie ma i musze jechac do wiekszego miasta.. w dodatku nie wiem ile jeszcze kosztuje, ale czuje ze bede musiala albo wybrac inna, albo szyc cos podobnego ![]() KLIK SUKNIA Szkoda tylko ze jest biala, wolalabym beżową badz w ogole ciemniejsza bo mi bialy nie pasuje, jako ze ja mam chlodny rozowy odcien skory (jak na mnie mowia.. corka piekrza <- co jest faktem )Nie podobaja mi sie typowe bezy i takie zbyt skromne w sensie proste. Jako ze jestem dosc szczupla i bardzo wysoka typuję wlasnie owoą sukienkę na swoj slub
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
Flexee, a mi najbardziej podobasz się w sukience nr 2 - z przedłużonym stanem
Aha, i jeszcze jedno - nie uważam, aby potrzebne było koło do tej sukni -te falbanki są dość krótkie, pozostają dośc blisko ciała i jak dla mnie tak właśnie byłoby dobrze - naturalnie układające się falbany dołu sukni, a nie koło, no ale przymierzyć warto i z kołem, żeby zobaczyć jak to wygląda.
Edytowane przez koniczyna111 Czas edycji: 2010-01-19 o 15:29 |
|
|
|
#1511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze w rzeczywistości tak pięknie nie wygląda. Ale te tiulowe, jezeli leża kilka miesiecy w sklepie, to wiadomo tracą kolor, robia sie szare itd. ale tak czy inaczej bardzo fajna. |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tego sie obawiam, ze na zywo nie bedzie tak super wygladac, wiadomo ze tu obrobka, tam obrobka
Aczkolwiek weszlam na ten link co byl podany wyzej do salonu maggie soterro i prawie na kazdej stronie jedna suknia mi sie podobala, ale ceny tez pewnie niezle. Nie mniej wybiore sie do Jeleniej Gory bo tam maja i maggie i hermsa, aczkolwiek na stronie modelu Gaylenne nie ma ![]() Sluchajcie a co z przymierzaniem sukni? bo bylam ostatnio w salonie i chcialam przymierzyc to Pani powiedziala, ze nie moge, musze przedstawic cos jakis dokument ze biore slub itd.. no doslownie DZIWNE!
|
#1513 | ||
|
Zadomowienie
|
flexee może powinnaś jeszcze raz przejść się do tego salonu i jeszcze raz zobaczyć jak w niej wygladasz, mi też bardzo spodobała mi się jedna sukienka i razem z wszystkimi dookoła twierdziłam, że dobrze w niej wyglądam. Poszłam zmierzyć ja jeszcze raz po dwóch tygodniach i czułam się tak, jakbym mierzyła całkiem inną suknie. Już nie widziałam tego, że mam wcięcie w talii, tylko że mam w niej strasznie szerokie biodra.. i stwierdziłam że zdecydowanie nie jest dla mnie. Czasami trzeba się z czymś przespać, spojrzeć jeszcze raz tak na chłodno i samemu ocenić jak wyglądasz.
A może jeśli bardzo chcesz falbany to niech one będą trochę skromniejsze i inaczej ułożone. Cytat:
![]() I pamiętaj, że masz się czuć w niej jak najpiękniejsza księżniczka ![]() Cytat:
No to "troszkę" przesada!!! Nigdy sie z tym nie spotkałam, panie w salonach pytały tylko kiedy ślub, ze względu na to że niektóre suknie trzeba sprowadzić albo uszyć, a wiadomo że to troche trwa, zwłaszcza jak zbliza sie sezon ślubny. Ciekawe jaki dokument by ją usatysfakcjonował? Zaświadczenie o wygłoszonych zapowiedziach?
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2010-01-19 o 16:54 |
||
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja zareagowalam tak ze nie wiedzialam co powiedziec, bo jaki dokument? Nie pojde juz wiecej do tego salonu, ale nie ja pierwsza tak mialam. Kolezanka z Wroclawia tez tam miala taka podobna sytuacje.
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Troszkę bez sensu, ale cóż...
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1518 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
- ślub w maju, - suknia zakupiona dziś, -odbiór w kwietniu + poprawki Suknia w załączniku, kolor biały. Pozdrawiam gorąco P.S. szukałam od połowy grudnia, przy zadnej przymierzanej nie czułam się tak jak dziś gdy założyłam tą
Edytowane przez nulia84 Czas edycji: 2010-01-19 o 19:26 |
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi jedno, prawie wiekszosc sukien ma gorsety i duze dekolty. Czemu nie robia sukien z rekawami, mniejszymi dekoltami czy w ogole jakas inna górą? Mnie sie osobiscie podoba ta moja, ale bede musiala dokupic jakies wdzianko na wierzch, bo nie lubie tak duzych dekoltow i tak duzo odslonietego ciala
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mierzyłam suknie o tym kroju. Są świetne! Jeśli okaże sie, że taka lekka i zwiewna nie pasuje do mnie, to będę polowała własnie na taka, jak Twoja
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że temat falbanek na Waszym forum poruszony
![]() Ja sama jestem ich zwolenniczką i potrzebuję Waszej rady ![]() Co sądzicie o tej sukience???
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
hej !!!!! dawno mnie tu nie było .
ja planowałam demetrios b155 ale dziś przymierzyłam suknię szytą jak demetrios 9597 tylko bez trenu .Bardzo mi się spodobała choć pierwszym razem gdy ją widziałam odstraszył mnie gorset nie wszyty w suknię(i wogóle to że jest szyta u krawcowej) Ale teraz mam zupełnie inne zdanie : -krawcowa zrobi mi poprawki jakie będę chciała -będzie nadal 2 częsciowa bo będzie lżej -zażyczyłam sobie wcięcie w plecach sznurowane(o którym marzyłam a trudno było znależć przy takim typie sukni) -dodam więcej kryształków na hafcie u dołu i 'pójdą' do góry sukni w rozproszeniu -mam bardzo mały biust i będe miała wszyty push-up i biustonosz -dodam 1 warstwę tiulu (jeszcze się zastanawiam) jestem zdecydowana na nią ŚLUB W LIPCU mam i zamówię ją jeszcze w tym tygodniu ) naprawdę dziewczyny nie wiecie jak się cieszę że wreszcie się zdecydowałm ( cena jest niższa niż tamtych oryginałów ). fotka 1 -to ta własnie którą zamówię fotka 2- to ta która miała być najpierw |
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To może coś takiego?? ?? to jest oryginał sukni która kupiłam dla siebie....ale ja lubie dekolt wiec bedzie wycięty w głębokie "V".
|
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze troche za bardzo szeroka, mnie sie takie nie widza, ale ogolnie jesli chodzi o model to super!margo, no wlasnie cos takiego by bylo super, ale z kolei suknia za prosta Jak nie urok to..Mysle jednak o bolerku z czegos przezroczystego, jako ze suknia bedzie falbankowata i ogolnie duzo sie bedzie na niej dzialo. Co prawda do slubu DLUUUUGI czas, ale juz sobie ogladam
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
A tak w ogóle to z tą przeźroczystością nie jest tak źle -sama się tego okropnie bałam, a jak przymierzyłam to zmieniłam zdanie ![]() Anecka Faktycznie sukienki mają jakieś podobieństwo - obie piękne![]() A co do "szerokości" to właściwie nie jest aż tak bardzo obszerna jak wygląda na modelce Duży plus to że ma tren - jedno z moich marzeń co do sukni ślubnej
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki, tak wygląda ta suknia o której wczoraj rozmawiałysmy z przedłużonym gorsetem. tylko on był w ogóle nie zapięty, bo był za mały, zresztą widać na zdjęciu. A jak bedzie uszyty na mnie, skrojony, mocno dopasowany, to podkreśli talię. Tutaj jest odstający, w ogóle nie dopięty, dlatego wygląda jak wygląda. Ale wczoraj główne wasze uwagi dotyczyły dołu. No i jak to widzicie?
Edytowane przez flexee Czas edycji: 2010-04-13 o 09:02 |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

. To ma znaczenie czy z kołem :P.
. A ta co drugą wkleiłam też wydaje mi się bardzo fajna dla osoby troszke większej moim zdaniem anna młoda nie powoduje odruchu "co Ty się w lustrze nie widziałaś" a wręcz przeciwnie "łał nie myślałabym, że można tak fajnie wyglądać wbrew trendom i panią stylistkom wypisującym, że falbany do rozmiaru 38 tylko pasują".
.

)

Nasz Ślub 28.08.2010
- obie piękne