|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
pszczolka87 bardzo sie ciesze ze wsyztsko jest dobrze
![]() ![]() szkoda ze nie dalo sie zmierzyc tego co mialo byc zmierzone ale skoro lekarka powiedziala ze widac ze zdrowe top tak musi byc![]() nie pierwsze dziecko oglada![]() ![]() ponoc jak dziecko jest takie ruchliwe w brzuszku to jest gbrzeczne jak sie urodzi no i na odwrot jesli jest spokojne w brzuszku to znaczy ze bedzie maly diabelek ![]()
|
|
|
|
#3752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej, to ktory to tydzien? masz 22 lata? wiem skad do kad spacerujesz do szczecina mam 100km ![]() Ja zaczelam 14 tydzien, zjadalm obiad i czekam na TZ, ja mam wizyte 9.02 a badania posiewowe to wymiary dziecka tak? bo mi w 11 tyg i 2 dniach nie mierzono, choc dzidzia byla wieksza wiec termin jak by przesunol sie o 3 dni ale to wiecie....mysle ze konice lipca tak po 20 to bedzie moj czas...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|||
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
pszczolka dzieki za odpowiedz no własnie zastanawiałam się ile to w tej śmietanie sie mniej więcej gotuje
![]() super ze z małym wszystko ok tez muszę spytać w piątek o nagranie filmiku i skoro u ciebie jakieś przypuszczenia co do płci są to może u mnie też da rady coś podpatrzeć
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasteczka przepyszne!!!!! Będę robić częściej i na pewno z podwójnej porcji!!!
Dzielmy się dziewczyny szybkimi i pysznymi przepisami. Karolcie z tego co się orientuje i co dziewczyny pisały przesiewowe robi sie do 14 tc. A Ty właśnie go zaczełaś. Więc 9 lutego to chyba juz za późno. Edit: Karolcia okazałam się wtórnym analfabetą i źle przeczytałam Twojego posta. Przepraszam
Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-19 o 16:16 |
|
|
|
#3755 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Narazie to przypuszczenia no ale nadzieje na chłopaka coraz większe![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-19 o 16:22 |
|||
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
A tak poza tym pszczolko śliczna to jestes TY
![]() ![]() ja dzis na obiadek zrobilam zapiekanke z sosem smietanowo-serowym( pomysl na winiar) tyle ze ja tam dodaje jesczze szyneczke tak na szybko dzis obiadek robilam
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam 21 lat![]() Ja chcialbym dziewczynke ale zobaczymy??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
w proporcjach mniej więcej 3:2 smażę osobno cebulkę drobno pokrojoną na brązowo, studzę i jak olej już nie będzie gorący to dolewam cebulę razem z tym olejem do farszu, solę, pieprzę do smaku i dodaję koniecznie 1 surowe jajko. (dziewczyny jak tego nie robicie to dodawajcie, to jest patent mojej mamy i pierogi z jajkiem wychodzą o niebo lepsze) wszystko trzeba wymemłać i koniec! Teraz wystarczy ulepić i ugotować
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też dzisiaj robią się pierożki jedne z mięskiem i kapustą a drugie na słodko z białym serkiem... pychota już się doczekać nie mogę
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa22 dobrze, że już lepiej i szkoda, że jutro idziesz do pracy.Coś mi się wydaje, że niedawno wróciłaś z l-4 ale może jednak pomyślałabyś o dłuższym l-4 niebawem...
pszczolka super, że wszystko ok Ja też mam gęste włosy, ale dużo mi wypadło, nie wiem czy na skutek odstawienia pigułek czy ciąży bo to było na początku, teraz już tak nie wypadają jest lepiej a świetny jest szampon Dermena, tylko nie wiem jak z tym stosowaniem w ciąży. A wy zaś o tym jedzeniu
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj brzuch mnie tak dziwnie bolał np.rano przy wstawaniu z łóżka,przy zmianie pozycji-tak jakbym miała zakwasy,nie wiem jak to wytłumaczyć... ![]() Cytat:
No i dalej nie wiem czy czuje już jakieś ruchy czy nie.Ciężko mi rozpoznać czy to to czy nie... Ale dzisiaj w nocy jak nie mogłam spać trzymałam sobie rękę na brzuchu i w pewnym momencie poczułam nagle takie wybrzuszenie większe i obrót,jakby ktoś ćwiczył w środku fikołki i rozpychał się małą pupą A wiecie,że dzisiaj zaczynamy 5 MIESIĄC? |
||
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
ja wrocilam do pracy w piatek i od razu zaczelo sie cos dziac
jutro musze isc jak bede sie zle czula to najwyzej urlop wypisze i wroce do domu a w czwartek jade do ginki po zwolnienie.farminko to dobrze ze ci przeszlo a te bole o ktorych piszesz to ja mam tak od miesiaca wydaje mi sie ze to normalne. |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi bólami mam tak samo takie lekkie przy zmianie pozycji z boku na bok, przy wstawaniu, ale nie zawsze.Tak jakby mały sie wtedy przemieszczał, albo mu ciasno było, nie wiem jak to opisać...
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-19 o 17:51 |
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zdecydowalismy nsie jechac na izbe przyjec bo znowu zaczelo mnie kluc
trzymajcie kciuki zeby bylo ok i zebym szybko wrocila. ale sie boje
|
|
|
|
#3765 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej! I po USG
![]() Wiecie od niedzieli bardzo bolał mnie brzuch całkiem na dole. Do tego dzidzia sie nie ruszala (to sobie tlumacze tym ze bralam te na uspokojenie wiec dzidzia pewnie tez byla taka uspokojona).. i dobie pododawalam to i wczoraj spac nie umialam.. Wyobraznia zaczela dzialać.. i zaczelam sobie wyobrazac ze dzis gin mi mowi ze serduszko nie bije itp.. (a wcale nie czytalam tej historyjki o tej mlodej dziewczynie). Ale dzis juz wyjasnione. Serducho bije! Pierwszy raz slyszałam! Macica sie wyproscila w koncu! Dzidzia ma 9,5 cm! Termian porodu nadal na 11 lipca.. Czyli dzidzia minimalnie mniejsza. Jak co usg wychodzi .Wszystko zamknięte, dobrze trzyma.. Podejrzenie pada na zapalenie pęcherza. Dzis duzo chodze do ubikacji z paromka kropkami. Juz od dawna mam tak ze raz mnie szczypi i piecze przy siusiu a raz nie.. dzis rano nie pieklo, potem zaczelo.. a ten brzuch nieznosny.. leżac troche mniej bolalo ale chodzac bardzo. Mam zrobic mocz przesiewowy, czy jakos tak. Do tego 2x prouro (zurawina i wit c czyli dozwolone). I duzo pić. I zobaczy sie. Ale u dzidzi wszystko w porządku to mnie uspokoilo. Mam 6minutowy filmik dwa razy ginek dzidzie poszturchal by sie obudzila. Dzis pierwszy raz robil mi przez brzuch. Fajnie wszystko widac, ze malusie paluszki, i gdzie ma buzie i oczka.. i kreglosup i skóre, nozki pupcie, ajjjjjjj ![]() Szukalismy kim dzidzia jest.. I wyszlo tak.. ze na poczatku bylo widac dwie kreseczki, ale jak troszeczke dalej przejechal to cos jakby wystawalo.. I tak caly czas. Wiec narazie nie wiadomo nadal co w brzusiu. Powiedzial ze moze nast razem juz bedzie dobrze widac. Coz jeszcze.. Luteine mam nadal, przez te bole. Witaminki tez. Ale dodatkowo Magne B6. No i nospa nadal jak boli. Martwilam sie bo czasem bralam codziennie,ale powiedzial ze jak trzeba to brac. Mama mowi ze tu w naszej miejscowosci lekarz pisze jakies ziolowe na bol brzucha w ciazy:/ nie pamietam nazwy :/. Ciekawe... Zdjecie mam, jak zrobie fotke to wam wkleje.. No a dzis waga -1 zdziwko małe.. bo od przed swietami do poczatku stycznia bylo + 1,5 a teraz po 2 tygodniach - 1 kg. Tzn specjalnie sie tym nie przejmuje wielce, a nawet ciesze.. bo jeszcze by tyc mam czas. No a teraz znow jem niektore rzeczy. Te na ktore mam ochote. Wiele rzeczy mnie odrzuca, nie ciagnie itp.. nie bede w siebie wciskac.. A sniadania jem b.powoli... gryz gryz i pare minut by sie wchłonelo... jak za szybko zjem (gdy juz przed sniadaniem jest mi zle) to po jest mi jeszcze gorzej. A jak jem powoli, trawie male kawaleczki to wydaje mi sie ze jest troche lepiej. Narazie staram sie nie pic melisy ani nie brac nervosolu na uspokojenie.. Zostawie to na czarna godzine. Jak zawsze sie rozgadalam i wygadalam . Teraz ide sie polozyc by brzuch odpoczal... Mam nadzieje ze szybko to przejdzie . Bo nie chce isc do lekarza . A juz mi proponowal,ale powiedzialam ze nie za bardzo bym chciala. To sie tylko pytal czy babcia moze sie małą zając zebym ja wypoczywala. Powiedzialam ze tak i ze mam tesciowa w domu wiec mam czas odpoczywac.No tylko zeby posiew moczu wyszedl ok, zeby tam nic nie bylo i zeby przesal brzuch bolec, a bedzie dobrze.... Buziaki dla was! Kochane moje!NO A WOGOLE TO CZAS WKLEJAC KOLEJNE ZDJECIA BRZUSZKOW! NO LASECZKI NIE OCIĄGAĆ SIĘ! :pCytat:
, mowi "poprzeszkadzamy dzidziusiowi troche" i wtedy on fika . Zeby na filmikach bylo widac.No a w pierwszej ciazy ja wogole sobie nie przypominam by dzidzi sie ruszalo na usg:/ to dziwne..ale serio nie pamietam. Tylko w 38 tyg ale to bylo wlasnie takie specjalisytyczne genetyczne, co moglo nie wyjsc bo dzidzia byla duzo,ale i plec byla fajnie widoczna i dzidzia miala czkawke i jezyczek pokazala.. Mozesz zawsze zaproponowac czy nie idzie dzidzi troche obudzic? Cytat:
A waga to raczej powinnas sie cieszyc :P ze spada.. mi znow tez spadla, choc niedawno wzrosla.. Cytat:
ja mam tylko tak szczegolnie mniej biodra bo przed ciaza mialam 106cm a teraz nadal narazie 102cm . I ciesze sie.,. po co ma mi isc w dupe? :P hehe a pewnie i tak pojdzie...Jak ostatnio po ciazy mialam 116 :/Cytat:
Cytat:
. Heh wiec mam z dzis 15 tydz 6 dz i 11 tydz 6 dz bodajze..Ja wyszlam za mnąż w wieku 20 lat we wrzesniu 2006roku. W 2007 kwietniu juz bylam mamą.
|
|||||
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka
super, ze dzidzia wesolo fika aania trzymam kciuki i prosze daj znac bo bedziemy czekac na wiesci od ciebie
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Dorzucam kilka zdjęć z pierwszego dnia świąt.
No czyli juz dosc czas temu. Ale tylko te zdj mam tutaj. A aktualny brzuszek jak tylko dorwe aparat.![]() A na koncu moja noga (na chwile) hahaha ciężarna a się obnaża juz nie dlugo :P ZAZNACZAM -> W RAJSTOPACH CIĄZOWYCH!!!!!!! PS. Itakasia tak apropo mojego ost zdjecia.. To masz cuuuudne z nogi... rrrrrrrrrrrryy normalnie boskie! Avatorek pierwsza klasa! Takie seksiaste! Kurcze chce mi sie takich bucikow.. nie ze kolorku i konkretnie fasonu typowo takiego(bo nawet nie widac ich az tak dokladnie na zdjeciu), ale takie do wlozenia na obcasie, moga byc czarne.. ale nie mam takich. Mam takie z pelnym przodem i tylem z paseczkiem w okol kostki ale to jednak nie to.. Ma tez taki troche przod zwezany.. a ja bym chciala taki zaokrąglony.. Extra w nich nozki wygladaja! |
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Kurde jak ja Wam zazdroszczę, że jesteście już po usg i niektóre z Was już w 15 tygodniu, ja dopiero w 10 i nie mogę się doczekać aż urosnie mi brzuch i zobaczę moje maleństwo na usg, a to dopiero za 2 tygodnie. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać hehe
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa22
![]() ![]() ![]() idealneciało super,że wszystko ok lilka chyba większość chciałaby być parę tygodni do przodu ja mam 15tc a chciałabym już 20tc Wczoraj byliśmy u szwagra i jego żona już ma skurcze przepowiadające na małego już wszystko czeka kołyska, łóżeczko, wózek termin za dwa tygodnie .
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo
najwazniejsze ze na usg wszystko ok. taki widok napawa optymizmem. super. i jaka ty zgrabna jestes Lilka rozumiem niecierpliwosc. ja zauwazylam ze czas mi szybciej mija jesli sie na czyms skupiam
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
aniaa trzymam kciuki żeby wszytko było ok i niecierpliwie czekam co Ci lekarz powie
idealnecialo spory ten brzuszek jak na 12 tydzień,ale widzę,że w święta robione zdjęcie,a wtedy to i mój był większy niż teraz Ja dawno nie robiłam zdjęć,więc na razie się nie mam czym chwalić,ale wydaje mi się,że dużej zmiany nie ma
|
|
|
|
#3772 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okulary mam w domu :P jak zawsze .Ja i zgrabna? :P Ja mam tylko nogi w fajne:P i to do polowy miedzy kolanami a udami. wyzej lepiej chowac.. zapewniam . Wiec czasem fajnie sie pochwalic tą nizszą częscią Lydki mam chude po mamie, ale za to zero biustu i tendencje do brzucha tez mam po mamie-cos za cos![]() No a ja nie mam nic seksi w domciu.. musze nad tym pomyslec.. ale kurcze:/ teraz sie nie pasi... Bo.. urosne.. gdzie w takich obcasach pojde, po porodzie tez pewnie nie bede umiala na takich uciagnac.. wiec moze dopiero na przyszły rok? . Aaaaa.. chyba ze bede w stanie po porodzie chodzic normalnie to moze na chrzciny sobie sprawie .. E zaś zonk.. nie mogloby być upału.. bo bym padla w nich.. No nic sie zobaczy.. ![]() Ale ja w takich to chocby po pokoju pochodzic O! i zdjecia zrobic! jak te Twoje!Cytat:
![]() Oj wiem wiem ze czas sie ciągnie.. Ale wiecie.. z jednej strony sie ciagnie (mi szczegolnie bez meza) ale z drugiej str szybko leci.. Nie dawno mialam 6 tydz.. a tu juz 16 koncze.. Albo ledwno maz pojechal, juz w piatek przyjedzie.. C iagnie sie kazdy dzien ale jednak ciagle nadchodzi ten dzien gdy musze znow go żegnac gdy jedzie do pracy... Nie martw sie zleci w koncu.. I fik mik bedziesz rodzic![]() Cytat:
potem znow czlowiek strachy jakies łapie . Hmm no ja na 20 tc tez bym sie nie obrazila Ale 40sty jeszcze sobie podaruje... do tego mi sie nie spieszy.. O np 2 tyg po porodzie moglo by byc, ale 2 przed to wole nie... farminka ja tak okolo świąt dopiero zaczelam w miare normalnie jesc, wiec za duzo w pare dni nie urósł, ale przyznam ze to bylo w czekaniu na kolacje, czyli po obiedze, po slodkim . No i wtedy sie moja szwagierka smiala ze mam juz taki brzuch Heh chyba ze zazdroscila? :PA teraz hmm chyba moj juz wiekszy, chyba.. musze zobic nowe focie.. Ale czasem mi sie wydaje ze zdj z 6.8,12 tyg itd nie sa coraz wieksze, niektore wydawaja sie mniejsze:/, chyba ze troche w innej pozycji zrobione, albo sama nie wiem ![]() Ide sie polozyc, bo ide i dojsc nie umiem... wroce jeszcze chyba
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-19 o 18:55 |
|||
|
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
A już myślałam, że tylko ja taka niecierpliwa jestem. Muszę się Wam do czegoś przyznać, jak jeszcze nie byłam w ciąży to miałam do tego dziwne podejście, bałam się strasznie przytycia i tego, ze ciało strasznie się zmieni i nie będzie już tak fajne jak wcześniej. Ale odkąd zagnieździła się fasolka to już jest sprawą drugorzędna, albo i dalej. Nie wiedziałam, że można tak od razu kogoś pokochać. Kogoś kogo jeszcze praktycznie nie można dotknąć. I nie zamieniłabym tego uczucia na nic innego. Teraz dopiero poznałam prawdziwy sens życia.
|
|
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
aniaa22 trzymam moocno kciuki żeby wszystko było dobrze!
idealnecialo jaki ładny okrąglutki brzusio!
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
muminek88
ale fajny ja też w 12 tyg jestem mam roszke mniejszy wyglądam na razie jak bym przytyła duzo ludzi mi zwraca uwagę że mi się przytyło ale o ciązy jeszcze nie mówią ci co nie wiedzą.
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
papeteria jak ja zobaczyłam dwie kreski to się poryczałam jak małe dziecko, a później cieszyłam jak "głupi do sera" i teraz też najważniejsze dla mnie to to żeby zdrowe było.
http://www.suwaczki.com/tickers/9ewndqk3lvovnzp4.png |
|
|
|
#3778 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no wątpie abym miała taki za tydzień... byłam u gina.... przepisał badania.. stwierdził tyłozgięcie.. a wcześniej chodziłam do 3 i nikt mi nie stwierdził... w dodatku mało delikatny był ![]() ale w czw idę prywatnie.... i zobaczymy co mi powie... a jutro idę na badania... |
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie mam takiego brzuszka jak wy mi skoczyl sie wlasnie 13 tydzien, ale brzuszek to mam taki inny....same zobaczcie
|
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
karolcia228 malutki, ale też ładniutki, w ogóle wszystkie brzuszki są fajne i wszystkie kobiety w ciąży wyglądają uroczo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

Ale mam filmik z usg

Kochane moje!