Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 21:10   #391
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

czesc wam
schoolcraft moja tez pcha lapki do buzi ale smoczka tez lubi....mi sie wydaje ze dziecki pchaja raczki to buzi bo w ten sposob poznaja swoje cialo i swiat juz nie dlugo sprawdzi nam sie przyslowie ze " co do raczki to do buzi".................... ..
ja uzywam smoczkow z firmy NUK od pierwszego dnia zycia i mala je lubi...smoczek zawsze ma w buzi na spacerze i w samochodzie dosc czesto tez zasypia ze smokiem z buzi ale w domu zaraz go wypluwa
kupilam jej kiedys te z firmy AVENT takie proste a gdzie tam w nocy chciala swoj stary smoczek ktory juz byl w smieciach a tego nowego nie,,,wiec coz....zeby byla juz cicho wsiadlam o 3 w nocy w auto i pojechalam po jej smoczki,,,,,na cale szczescie ze apteki sa calodobowe
Alguien mam nadzieje ze to nic powaznego w w ktorym tygodniu jetses moze dzidzia zaczyna sie ruszac nie wiem jakie ty masz to klocie ja tez mialam tak jakby klocie gdzies w 17 tygodniu ciazy a okolo 20 mala zaczela mnie kopac jak szalona i kopala mnie tak az to porodu...czasem to w nocy sie budzilam jak mnie gdzies pod zebra zasadzila kopa

jej a ja niestety chora...rozlozylo mnie a raczej rozklada...maz w pracy do 1 w nocy a ja czuje sie jakbym dostala cegla w glowa ale jeszcze nie jest tragicznie bo goraczki nie mam jedyne co to nos i zatoki.....

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

aha zapomnialam napisac ze po szczepieniu dala popalic....do 10 w nocy co chwila sie budzila i plakala bo ja nogi po szczepieniu bolaly ale dzisiaj juz od 6 rano sie smieje...zapomniala juz ze byla szczepiona...
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 03:05   #392
Alguien
Zadomowienie

Klucie prawie calkowicie przeszlo na szczescie Za to glowa dzis caly dzien boli. Ale mojego meza tez, wiec to moze cos w powietrzu Koncze jutro 19 tyg Pierwsze ruchy juz czuje, takie babelki ja to nazywam, ale na mocne kopniaki jeszcze czekam

CzarnyElf, schoolcraft, leleth jak tam mija Wam weekend? Odwiedzilam dzis old navy i mieli calkiem ladne przeceny. Natomiast caly dzial newborn byl doslownie wymieciony Prawie wszystko, co bylo na przecenie, wykupili, pustego miejsca bylo ze hej
Wiec kupilam tylko sobie sweterek
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 03:39   #393
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

aha czyli jak to mowia na tym kontynencie you are half way there,,,,jej ale mnie rozwalilo chorobsko...ledwie zyje a do 1 w nocy jestem sama w domu...nie tyle co goraczka to katar i zatoki mnie mecza....dobra ide sie polozyc
Stary 2010-01-17, 03:55   #394
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Klucie prawie calkowicie przeszlo na szczescie Za to glowa dzis caly dzien boli. Ale mojego meza tez, wiec to moze cos w powietrzu Koncze jutro 19 tyg Pierwsze ruchy juz czuje, takie babelki ja to nazywam, ale na mocne kopniaki jeszcze czekam

CzarnyElf, schoolcraft, leleth jak tam mija Wam weekend? Odwiedzilam dzis old navy i mieli calkiem ladne przeceny. Natomiast caly dzial newborn byl doslownie wymieciony Prawie wszystko, co bylo na przecenie, wykupili, pustego miejsca bylo ze hej
Wiec kupilam tylko sobie sweterek
heh hestem troche chora ale sie nie daje....... wczoraj zasnelam dopiero o 4tej w nocy.... z powodu dokuczajcego gardla....
a dzis zamiast to aquarium wybralismy sie do Science Center....bo bylo blizej
poza tym mielismy zaplanowana mala imprezke na wieczor ale nie mamy na nic sily wiec nic tego nie wyszlo...
chyba zaraz sie wykapie i naleje sobie szklanke wina....

poza tym moja tesciowa ma kolejny emotional breakdown i maz jutro do niej jedzie..... juz nawet nie mam sily o niej pisac... powinna sie leczyc....

ja kilka razy kupowalam w Old Navy rzeczy z przeceny przez net... bo wiem, ze jakosc jest zadowalajaca i nie musze sie o to martwic......
choc z drugiej strony wiem jak wiele radosci daja te pierwsze zakupy

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2010-01-17 o 03:57
leleth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 06:19   #395
leleth
Wtajemniczenie

a u mnie jednak sie rozkrecila impreza..... alkohol sie leje strumieniami a faceci graja w karty....
Stary 2010-01-17, 19:46   #396
CzarnyElf
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

U mnie weekend minal fajnie,w piatek poszlam z kolezanka na zakupy i kupilam siostrze 2 pary jeansow,kupilam tez gacie z Victoria's Secret byly po $2.50 za sztuke
W sobote poszlam na bal-bylo fajnie-opilam sie wina.Na balu byl z nami ojciec Tz-strasznie mu sie podobalo-dzisiaj juz pojechal.Fajnie bylo bo przyjechal bez zony ktorej nikt nie lubiZupelnie inny czlowiek jest z niego bez niej...
A dzisiaj sie lenie-robie pranie i odpoczywam.....

Alguien
-dobrze ze juz klucie przeszlo i czujesz ruchy dzidzi
Leleth-to fajna masz imprezkeA z ta tesciowa to rzeczywiscie przerypane
Schoolcraft-jak tam weekend Ci minal?
Zuzanna-kuruj sieMnie tez juz od 2 dni gardlo pobolewa-mam nadzieje ze nic nie zlapalam...

Milej niedzieli dziewczyny

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2010-01-17 o 20:02
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 21:04   #397
leleth
Wtajemniczenie

heh... nudzi mi sie ..... tz pojechal do swojej matki.... maly spi juz od paru godzin a ja zupelnie nie mam co robic.. probowalam cwiczyc ale nie mam sily nawet na to....

Czarny Elf na jakim balu bylas? chetnie bym sie wybrala na taka impreze ....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 21:43   #398
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
heh... nudzi mi sie ..... tz pojechal do swojej matki.... maly spi juz od paru godzin a ja zupelnie nie mam co robic.. probowalam cwiczyc ale nie mam sily nawet na to....

Czarny Elf na jakim balu bylas? chetnie bym sie wybrala na taka impreze ....
U mnie tez nudy.....

Co do balu to byl to bal charytatywny z pracy..co roku z Tz chodzimy-wszystko co zbiora jest przekazywane na cele hospicjum
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 00:01   #399
Alguien
Zadomowienie

Hej
CzarnyElf to gratulacje za zakupy Ja tez ostatnio obkupilam sie w VS, uwielbiam ich semi annual sale
Bal, ale fajnie Jak w ogole sie czujesz?

leleth widzisz, nie docenilas sytuacji Imprezka jednak sie wyklula

My dzis bylismy w pobliskiej cafe, gdzie maja czesto live music. Calkiem fajny gosc gral i spiewal.

Dziewczyny macie moze swoje zdjecia z usg, na ktorych bylo widoczne, ze to dziewczynka?
Stary 2010-01-18, 00:18   #400
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

hey

tragicznie sie czuje....temp 38.4 ledwo gadam...TZ znow w pracy tesciowa mowila ze przywiezie mi rosolu to bylo o 2 mowila za gdzies za godzine bedzie jest prawie 6. 30 a jej nie ma wkurza mnie po jaka sie umawiala jak i tak nie przyjechala teraz jak zadzwoni nie odbiore...
Stary 2010-01-18, 00:31   #401
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:

leleth widzisz, nie docenilas sytuacji Imprezka jednak sie wyklula

My dzis bylismy w pobliskiej cafe, gdzie maja czesto live music. Calkiem fajny gosc gral i spiewal.

Dziewczyny macie moze swoje zdjecia z usg, na ktorych bylo widoczne, ze to dziewczynka?
ja mam jakies na ktorych widac, ze to chlopiec jak chcesz to moge Ci zeskanowac......

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
U mnie tez nudy.....

Co do balu to byl to bal charytatywny z pracy..co roku z Tz chodzimy-wszystko co zbiora jest przekazywane na cele hospicjum
ale Ci fajnie.... imprezy u tzta w pracy to zawsze wielka popijawa (najwiecej pije szefowa) i w ogole to ja jestem jedyna osoba z poza firmy, ktora na nie przychodzi ...

tak poza tym to wczoraj podczas imprezy kuzyn tzta sie do mnie kleil ... tz bawil sie w barmana i wszystkim przyrzadzal mocne drinki a sobie wlewal pepsi lub soczki.... i obserwowal towarzystwo.... w tym wlasnie ruchy tego kuzyna podobno mial niezly ubaw ....

a moja tesciowa zrobila wielkie zakupy w jakims bardzo drogim sklepie na Brooklynie ..kupowala rzeczy dla brata tzta, bez jego wiedzy... gdy on je przymierzyl okazalo sie, ze wszystko jest za male... a nie pozwolili jej tych ciuchow oddac... co najwyzej wymienic.... wiec ciuchy wyladuja z powrotem w sklepie a my dostaniemy giftcard..... i sobie poszaleje.....
Z tego co zauwazylam to sklep glownie sprzedaje ciuchy marki G RAW - glupia bluza kosztuje 160$ ... kto by pomyslal ze lekkomyslnosc tesciowej kiedys bedzie miala pozytywne skutki dla mnie hihi ....

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2010-01-18 o 00:32
leleth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 01:23   #402
Alguien
Zadomowienie

zuzanna mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej, a rosol dojechal

Ja wczoraj zrobilam moja pierwsza domowa pizze

leleth
dziekuje za checi A z tesciowa fajnie wyszlo Bedziesz miala cos dla siebie
Chodzi mi jednak typowo o zdjecia dziewczynek z usg. Ogladalam sobie kilka w necie i niemalze wszystkie, na ktorych widac dziewczynki maja te typowe 3 kreseczki. Rozumiem, ze wtedy nie ma watpliwosci co do plci. Moje zdjecie natomiast wg mnie nic nie przedstawia. Przynajmniej mnie ciezko jest sie w nim czegokolwiek dopatrzec...Zreszta same ocencie...
Stary 2010-01-18, 03:08   #403
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Prawie caly weekend nie bylo mnie w domu, dlatego sie nie odzywalam. W sobote z rana wpadlismy na pomysl, zeby pojechac na calodniowe zakupy. Fajnie spedzilismy dzien, dzieciaczki swietnie sie zachowywali (ale doszlismy do wniosku, ze Adas nie moze chodzic pieszo po sklepach, wszedzie go pelno - wiec potrzebujemy kupic podwojny wozek ). Kupilismy kilka ubran i buty dla meza, sukienke i koszulke dla Evuni, gdyz mieli super przeceny w Osh Kosh. Dla Adasia nie kupilismy nic, bo ma sporo ubran od ciotek z Niemczech i Danii No i ocywiscie kupilam dla siebie czarne spodnie-rurki, koszule i marynarke w New York & Company Co mnie zdziwilo, to to, ze sie dopielam w spodnie o rozmiarze 4 Ale musze popracowac nad swoim brzuchem i biodrami - wlasnie dlatego dzisiaj wykupilam 10 godzin z personal trainer Nie pytajcie ile zaplacilam, bo bardzo duzo, ale mam ogromna nadzieje, ze uda mi sie schudnac i ladnie wygladac

leleth, jak tam gardlo? I jak Oli sie czuje? Fajnie z ta gift card wyszlo

zuzanna12, kuruj sie i szybkiego powrotu do zdrowka zycze

Elfiku, ciesze sie, ze bal sie udal

Alguien, dobrze, ze klucia juz minely. Prawdopodobnie malenstwo gdzies Ci uciskalo i stad te klucia
Specjalnie dla Ciebie wklejam zdjecie z USG Evusi - podobno tam widac, ze to dziewczynka, ale ja nic nie widze/nie widzialam. Nie znam sie na tym.

Zmykam gotowac barszcz ukrainski
NURSING is my profession!

Edytowane przez schoolcraft
Czas edycji: 2010-01-29 o 20:36
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 03:35   #404
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

hey

a gdzie tam rosol nie dojechal ale dzwonila....nie odebralam bo jestem zla umawia sie a potem nic a jak czekalam na na nia od 2 do 6 w dupcie mnie moze teraz pocalowac
Stary 2010-01-18, 04:01   #405
Alguien
Zadomowienie

Schoolcraft to super, ze weekend Wam sie udal
Dziekuje Ci pieknie za zdj usg. No widzisz - na Twoim ja widze ewidentnie zenskie genitalia. Na moim niczego sie nie moge doszukac. Chodzi mi teraz o jedna rzecz wylacznie - nie chcialabym znalezc sie w sytuacji, ze nakupuje sukienek, rozowych ubranek, urzadze pokoj dla dziewczynki, a tu chlopiec wyjdzie jak same pewnie wiecie w sklepach prawie wszystko wg plci jest posegregowane. Neutralne rzeczy ciezko dostac.
Stary 2010-01-18, 04:34   #406
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość

leleth, jak tam gardlo? I jak Oli sie czuje? Fajnie z ta gift card wyszlo
zazdroszcze ci zakupow... ja choruje na pewne buty.... ale maja wysokie obcasy (jeszcze 2 lata temu chodzilam tylko w takich) ale odkad Oli sie urodzil staly sie po prostu malo praktyczne....
Moje gardlo to jakies pobojowisko...caly czas kaszle a tz wciaz mnie upomina abym przestala (tak jakbym mogla to zrobic) bo jemu to przeszkadza....
Oli juz chyba nawet zapomnial, ze byl chory... pije swoj syropek 3 razy dziennie i oprocz tego nic nie swiadczy o jego chorobie....

Ja wlasnie ogladam Zlote Globy.... choc w sumie nie przepadam za takimi wyrezyresowanymi imprezami...

Cytat:
Schoolcraft to super, ze weekend Wam sie udal
Dziekuje Ci pieknie za zdj usg. No widzisz - na Twoim ja widze ewidentnie zenskie genitalia. Na moim niczego sie nie moge doszukac. Chodzi mi teraz o jedna rzecz wylacznie - nie chcialabym znalezc sie w sytuacji, ze nakupuje sukienek, rozowych ubranek, urzadze pokoj dla dziewczynki, a tu chlopiec wyjdzie jak same pewnie wiecie w sklepach prawie wszystko wg plci jest posegregowane. Neutralne rzeczy ciezko dostac.
mojej mamy kolezanka urodzila miesiac temu chlopca.... problem w tym, ze miala juz 3 chlopcow wczesniej i przez cala ciaze wmawiano jej, ze na 100% ma dziewczynke..... wiec ona kupila rozowy wozek i inne rzeczy a tu niespodzianka ...
Stary 2010-01-18, 16:37   #407
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
mojej mamy kolezanka urodzila miesiac temu chlopca.... problem w tym, ze miala juz 3 chlopcow wczesniej i przez cala ciaze wmawiano jej, ze na 100% ma dziewczynke..... wiec ona kupila rozowy wozek i inne rzeczy a tu niespodzianka ...
Dokladnie...cos za czesto slysze o takich sytuacjach, zeby uwierzyc, ze usg w 99% sie nie myli

Dzien dobry wszystkim

U mnie deszczowo od wczoraj. Dzisiaj jeszcze mgla, wiec nieprzyjemnie. Jutro musimy wstac przed 6 rano chyba, bo mamy jakies 2 godziny drogi na ten interview. Ciekawe, jak sie zbiore wczesniej do spania haha
Stary 2010-01-18, 17:28   #408
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam!!!

leleth & zuzanna12, duzo zdrowka zycze

leleth, ciesze sie, ze Oli lepiej sie czuje Oby tak dalej

Alguien, ja mysle, ze jeszcze jedno dodatkowe USG wcale nie zaszkodzi - zrob to dla swojego swietego spokoju, zeby byc pewna na 100% co do plci dziecka. Juz pisalam wczesniej, ze jak mi na USG w 20 tygodniu powiedzieli, ze bedzie dziewczynka, to ciagle nie moglam uwierzyc. Dlatego w 28 tygodniu wybralam sie na USG 3d/4d i mi potwierdzili, ze bede miala wymarzona coreczke

Moja mala nauczyla sie piszczec - czasem az uszy trzeba zatykac, zeby nie ogluchnac
Stary 2010-01-19, 03:12   #409
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

hey

schoolcraft dzieki za troske jest troche lepiej ale jeszcze chora chociaz juz dzisiaj wzielam olimpie na spacer na godzinke...a co niech dzieciak sie dotleni teraz spi jak zabita, wogole zauwazylam ze po spacerach ona lepiej spi niz jak nieraz jak bardzo zimno w domu posiedzi...
pozdrwoka

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ----------

aha zapomnialam wam napisac ze dzisiaj znajoma zadzwonila mi z placzem ze jej poltora miesieczne dziecko jest podejrzane o wzmozone napiecie miesniowe bo byla na kontroli a maly mial non stop zacisniete raczki i lekarz mowi ze to nie jest normalne bo juz powinnien miec palce wyprostowane....ja jej mowie zeby zmienila lekarza bo
1) do 3 miesiaca zycia kazde dziecko ma lekko podniesione napiecie miesniowe co jest normalne
2) u lekarza dziecko sie boi placze jest mu zimno wiec dlatego jeszcze mocniej zaciska lapki pokazujac tym swoj stres
3) paluszki rozprostowuja sie gdzies w 4m-cu zycia wiec na razie niech sie nie marwti tylko zasiegnie innej opini

ps. moja mala ma 2 m-ce i co tez ma paluszki zacisniete czasem a jak zla to nie da rady jej ich wyprostowac...czasem az ciezko umyc lapki
Stary 2010-01-19, 03:36   #410
Alguien
Zadomowienie

Niedlugo zbieram sie do spania, wiec trzymajcie za mnie kciuki jutro dziewczyny !!!
Stary 2010-01-19, 03:44   #411
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

spoko bedziemy trzymac daj znac jak poszlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

ps. a dzidzia jak sie czuje?
Stary 2010-01-19, 04:09   #412
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Witam!!!

leleth & zuzanna12, duzo zdrowka zycze
Dzieki za troske....
Cytat:
Niedlugo zbieram sie do spania, wiec trzymajcie za mnie kciuki jutro dziewczyny !!!
POWODZENIA ... bedzie fajnie.... ja na swoim interview pekalam ze smiechu

tak poza tym to przed chwila wysmarowalam sie cala bronzerem ... podnioslam wlosy a'la Snooki z Jersey Shore i maz nie mogl ode mnie oderwac rak.... mielismy bardzo ciekawe 'przytulanie' chyba musze cos zrobic z moja wieczna bladoscia... trzeba sobie samoopalacz kupic chyba
Stary 2010-01-19, 04:23   #413
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, oczywiscie kciuki zacisniete Powodzenia jutro i nie stresuj sie za bardzo! Wszystko bedzie dobrze. Jak bedziesz miala chwile, to napisz jak Ci poszlo

Cytat:
tak poza tym to przed chwila wysmarowalam sie cala bronzerem ... podnioslam wlosy a'la Snooki z Jersey Shore i maz nie mogl ode mnie oderwac rak.... mielismy bardzo ciekawe 'przytulanie' chyba musze cos zrobic z moja wieczna bladoscia... trzeba sobie samoopalacz kupic chyba
leleth, Ty to masz "przygody" Moze ja tez musze taka metode wyprobowac dla urozmaicenia

Dobrej nocy, dziewczyny!
Stary 2010-01-19, 11:34   #414
Ray
Zakorzenienie

hej dziewczyny

podczytuje was ale co chce cos napisac to mnie cos odrywa

widze ze watek sie rozkrecil na dobre

pisalyscie jakis czas temu o ubrankach dla dzieci, mi maz zawsze porzywozi dla malej carter's, children's place, gap, i osh kosh ( chyba tak sie pisze )
musze przyznac ze sa dobre gatunkowo, kolorki sie nie spieraja, nie kurcza w praniu i sa mieciutkie mialam tez kilka gerbera ale takie sobie.

zuzanna12 zycze powrotu do zdrowka, czytalam co twoja siostra zrobila , mam tylko nadzieje ze cos zrozumie i bedzie to dla niej nauczka na przyszlosc.

sliczne macie fotki usg ja ostatnio porzadkowalam szafe i tez znalazlam plytke z usg 3d mojej corki hihi fajne wrazenie i pamiatka

schoolcraft zycze powodzenia w cwiczeniach probowalam je robic ale doszlam do tygodnia i nie dalam rady za to swietne cwiczonka ktore mi odpowiadaly ma tamilee

ja lubie cwiczyc teraz przestalam bo staramy sie o dzidzie wiec w ciazy forsowac sie nie bede jedynie co porozciagam sie na pilce, polecam wam nawet w ciazy super jest mi tz ja kupilam w usa ja za 5 $ mala tez z niej pilke do zabawy

ja sie wzielam za angielski, co prawda wciaz nie wiem czy wyjazd sie uda ale tak czy siak nauka nie idzie w las najbardziej sie boje jesli bede musiala tam rodzic ( znajac moje szczescie ) ale no jakos trzeba bedzie dac rade

tz w marcu znow wybiera sie do usa to juz sobie liste pisze wlasnie, moze wy mi polecicie jakis dobry krem na cere naczynkowa?? moze ktos ma podobna i uzywa cos fajnego.

pozdrawiam was
Stary 2010-01-19, 17:15   #415
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
pisalyscie jakis czas temu o ubrankach dla dzieci, mi maz zawsze porzywozi dla malej carter's, children's place, gap, i osh kosh ( chyba tak sie pisze )
musze przyznac ze sa dobre gatunkowo, kolorki sie nie spieraja, nie kurcza w praniu i sa mieciutkie mialam tez kilka gerbera ale takie sobie.

schoolcraft zycze powodzenia w cwiczeniach probowalam je robic ale doszlam do tygodnia i nie dalam rady za to swietne cwiczonka ktore mi odpowiadaly ma tamilee

ja lubie cwiczyc teraz przestalam bo staramy sie o dzidzie wiec w ciazy forsowac sie nie bede jedynie co porozciagam sie na pilce, polecam wam nawet w ciazy super jest mi tz ja kupilam w usa ja za 5 $ mala tez z niej pilke do zabawy

ja sie wzielam za angielski, co prawda wciaz nie wiem czy wyjazd sie uda ale tak czy siak nauka nie idzie w las najbardziej sie boje jesli bede musiala tam rodzic ( znajac moje szczescie ) ale no jakos trzeba bedzie dac rade

tz w marcu znow wybiera sie do usa to juz sobie liste pisze wlasnie, moze wy mi polecicie jakis dobry krem na cere naczynkowa?? moze ktos ma podobna i uzywa cos fajnego.

pozdrawiam was
Ray ja tez nie przepadam za ciuszkami Gerbera.... kupilam kilka koszulek i juz po praniu czy dwoch zamienily sie w jakies szmatki.....

a jesli chodzi o jezyk to gdybyscie zamieszkali w jakims innym stanie mialabys duzo wieksze szanse aby znalezc polskojezycznego gina.... zreszta z moich wlasnych doswiadczen wynika ze potrzebne sa tylko 4 slowa.....
-Give me epidural...... now.....!!!
cala reszta jest bez znaczenia haha......

jesli chodzi o cwiczenia to ja dzis poskakalam z malym na kanapie (plus troche cwiczen rozciagajacych) .... doslownie mokra bylam pod koniec i do tego obydwoje mielismy frajde maly wlasnie idze spac i pozniej sie troche pokatuje.....

co do kremu to niestety nie pomoge bo nie uzywam.... a jesli juz to tylko nawilzajacego Dove.... w ogole nie przepadam za wszelkimi tlustymi rzeczami na mojej twarzy....
Stary 2010-01-19, 17:46   #416
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam

Ray, jezeli chodzi o cwiczenia, to ja jednak sprobuje sie pomeczyc z ta a6w Zobaczymy ile dam rade Poprostu chce sprawdzic na ile wytrzymala jestem
Szukalam tych cwiczen, o ktorych napisalas, ale jakos nic konkretnego nie moge znalezc. Mozesz opisac w kilku slowach o co chodzi i czy te cwiczenia sa skuteczne?

Co do ubranek Gerber'a, to kupilam tylko 1 raz ubranko dla Evuni, bo bylo tanie. Ale juz wiecej tego nie zrobie, bo tak jak w przypadku leleth - po kilku praniach ubranko zaczelo wygladac koszmarnie. Niestety w tym przypadku sie sprawdzilo to, ze najtansze jest najgorszej jakosci...

Jezeli chodzi o porod w USA, to sie nie martw - napewno wszystko zrozumiesz i dasz rade powiedziec o co Ci chodzi. Ja tez za pierwszym razem sie balam, ze nic nie zrozumiem i ze sie wogole nie dogadam. Nawet szukalam polskiego ginekologa. Ale w koncu za namowa znajomej poszlam do lekarki-amerykanki i jestem baaardzo zadowolona. Bardzo szybko nalapalam sie potrzebnych slowek i moglam bez problemu gadac na temat ciazy, porodu i dziecka
Poza tym pamietam, ze jak rodzilam, to mnie sie pytali, czy chce aby zawolali kogos kto umie mowic po polsku, zeby wszystko tlumaczyli - akurat mieli kilka pielegniarek-polek. Ale dalam jakos sama rade, wiec i Ty dasz rade

No i co do kremow, to ja tez niestety nic nie doradze, bo jestem w tym temacie zielona. Ale jesli zapytasz Czarnego Elfa, to pewnie Ci pomoze (mam nadzieje, Elfiku, ze sie nie obrazisz, ze tak Cie "wystawiam" ). Wlasnie ona mi dobrala potrzebne kosmetyki i jestem jej za to wdzieczna ogromnie, gdyz juz wogole nie mam problemow z cera

Ciekawe, jak tam Alguien? Mam nadzieje, ze wszystko dobrze

Milego dnia, dziewczyny!
Stary 2010-01-19, 18:04   #417
leleth
Wtajemniczenie

u mnie tez byly pielegniarki polki... tzn na oddziale, a nie na sali porodowej....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:38   #418
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny macie racje jakos dam rade jesli bede musiala
angielski troche znam jak bede musiala to kali jesc kali pic i jakos zrozumiem :d najbardziej sie boje tylko w razie komplikacji bo tak zrozumiem i powiem

nie wiedzialam naet ze mozna polskiego gina znalesc czy pielegniarke strasznie mnie tym pocieszylyscie moze w razie co wlasnie bede mogla wynajac sobie chodz jakas pielegniarke

dzis juz wiem ze na 90 % mamy szanse leciec wiec co tu duzo mowic trzeba sie nastawiac

ale zazdroszcze braku problemow z cera ja generalnie teraz juz nie mam ale czasem cos sie dzieje nie jak powinno
Stary 2010-01-19, 20:35   #419
Alguien
Zadomowienie

Jestesmy juz z powrotem

Wszystko poszlo super, pani urzedniczka bardzo mila, sprawnie sie wszystko odbylo i powinnam dostac GC w przeciagu 10 dni

W ogole nie prosila nas o zadne dokumenty, nic Moj maz powiedzial, ze jak tylko weszlismy, to chyba podjela decyzje, bo naprawde nie zadala nam zadnych pytan. Jedynie przeanalizowala moje wszystkie aplikacje, co skladalam, poprawila jeden blad, co zrobilam (takze tak jak mowilam wczesniej - wszystko da sie wyprostowac) i wstawila pieczatke Approved Jakze mozna bylo odmowic takiemu milemu malzenstwu jak my
Kamien z serca i moge wreszcie odstresowac sie na 2 lata....super uczucie

ps dziekuje za Wasze kciuki i wsparcie
Stary 2010-01-19, 21:30   #420
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, super! Bardzo sie ciesze, ze sie wszystko udalo Musicie isc i odswietowac to

Dziewczynki, a u mnie nowina - moja Evunia ma pierwszy zabek Jestem w szoku, gdyz ona nie skonczyla jeszcze 4 miesiecy Adas mial pierwszego zabka dopiero w 7 miesiacu. Jak ja dzis ten zabek zobaczylam, to az sie poplakalam - tak mi szkoda, ze ta moja ksiezniczka tak szybko rosnie Bedzie mi brakowalo jej bezzebnego usmiechu...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości