|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Anariel będziemy trzymać kciuki
wszystko będzie dobrze!!!I przepraszam że na początku tak naskoczyłam na Ciebie...
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wszystko zalezy do tego jak bedzie z mala ale jestem w domciu wiec bede czesciej zagladac
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Magdzia94 nie ma sprawy
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszymy się, a u nas tak w skrócie.
Wszystkie nadal zapuszczają, mona osiągnęła swój cel włosowy 3/4 z nas ma odwyk od kosmetyków![]() No ja planuję pocieniować delikatnie włosy. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Dobranoc
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci, spać
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis wstałam z łózka dopiero o 14. Dla mnie teraz to jeszcze dzień :P
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie chodzę spać ok. 2 w nocy, a wstaję 7-8...
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Ja jesli się nie przypilnuję potrafię spać ponad dwanascie godzin. Staram się pilnowac, bo wiadomo, że takie długie spanie tez nie jest zbyt korzystne dla organizmu. A ostatnio miałam taki okres ze spałam po 2 godziny i było git. Prawie 2 tyg. tak miałam. Nie wiem, jakim cudem.
Ale wczoraj miałam straszny bol głowy, poszłam spac wczesniej niz zwykle, rano tez sie obudziłam z łupiacą czachą, więc wygrzebanie się z łóżka (nawet o 14) wymagało ode mnie naprawdę silnej woli...
|
|
#488 |
|
Konto usunięte
|
ja też nie śpię
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pod prysznic, a potem wracam do nauki
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
kasiamajo, a ja mam pytanko do Ciebie, skoro i tak nie spisz
![]() Po opisie widzę żeś wege - Twój TŻ też, czy "wszystkożerny"? I jeśli ta druga opcja, to czy mogłabyś mi napisać, jak to rozwiązujecie? Bo my ustaliliśmy, że TZ nie je miesa tego dnia, kiedy sie widzimy. Jesli sie nie widzimy, to ma "droge wolna", bo bardzo nie chce rezygnować. A nie je, wtedy kiedy sie ze mna spotyka, bo ja z reguły (choć nie zawsze) wyczuwam zapach (i smak przy pocałunkach)mięsa i mnie to drażni. Reaguję odruchem wymiotnym niemalże po tylu latach bez miesnych potraw. A pytam, bo czasem osoby postronne dosyć dziwacznie na taki układ reagują. Niezbyt pozytywnie w stosunku do mnie. Twierdza, że wymuszam na TZcie niejedzenie mięsa. A mi się wydaje, że to jednak pójście na kompromis. Bo wolałabym, żeby w ogole nie jadł mięsa (zgodnie z moimi zasadami). Kurdę, jakby on miał odruch wymiotny w stosunku do ziemniaków, to tez bym sobie je darowała w dniu spotkania z nim...
|
|
#491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a Twój TŻ jest dorosły i ma swój rozum więc nie rozumiem jak ktoś może Cię oskarżać, że go do czegoś zmuszasz, ludziom nie pasuje wszystko co odmienne ja i tak Cię podziwiam, że w ogóle go całujesz, bo nie wiem czy ja bym mogła![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- idę spać, dobranoc |
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Nie, no, jeśli czuję od niego mięsko, to siedzimy od siebie mniej więcej na odległość metra. Bo mycie zębów często nie pomaga w zabiciu tego zapaszku i smaczku. Wtedy bywa gorzej nawet. Mięso plus mięta. Ble. Na szczęście ostatnio nie wywija mi takich akcji, bo się widujemy rzadko bardzo
![]() Dobranoc
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
A to aż takie uczucie jest i zapach itd?
Hm... ciężka sprawa z czymś takim. Wydaje mi się, że i tak poszedł na kompromis, bo przecież mógłby Cię namawiać, żebyś zaczęła jeść mięsko zgodnie z jego przekonaniami. Ciężko macie, ale Was trochę podziwiam, ja próbowałam nie jeść mięsa - przez rok czasu mi się udawało, ale jednak... to nie to. Teraz już mało jem mięsa, ale jednak.
|
#494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Udalo sie, kurcze.
Cytat:
TAKICH WLOSOW NIE ULOZYSZ - za grube, za ciezkie, za sliskie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz nie mowiac o muzyce - wydaje mi sie, ze mamy dosc podobny gust Ja najbardziej na swiecie kocham folk czy tez etno jak kto woli, zwlaszcza z obszarow, powiedzmy, slowianskich, sprawia, ze krew mi zaczyna szybciej w zylach plynac. Ale nie ograniczam sie, wiele roznych stylow mi sie podoba, odplywam m.in. przy Garbarku (Janie, nie Anji, choc ona tez jest clakiem, calkiem), Sigur Ros, Yannie Tiersenie, Bjork czy Mozdzeze. Uwielbiam Voo Voo, Dead can dance, Beirut(a?), Yerba Mater, Novuelle Vague, starego Kalibra44, Ego, Jarka Nohavice. Dobrze sie czuje przy dzwiekach Mano Chao, Gorillaz, Morcheeba, Radiohead, The Knife. Przepadam za Cmami, Moloko, Ennio Morricone, Pogodnem... Oj, moglabym tak jeszcze wymieniac i wymieniac. A, no i kocham szanty oraz klasyczna muzyke indyjska (nasza klasyczna tez lubie, np. Debussy, ach...). Przykro mi, ze Ci nie pomoglam za bardzo z tym typem urody i cera. Chociaz, tak sobie mysle, ze moze jakis dziwny opis czytalas tej wiosny (cale mnoswto takich opisow tu i tam, a wiadomo, jedne drugiemu nie rowny). Mam gdzies na komputerze bardzo fajny test kolorystyczny - jak go odkopie, to Ci podam linka. Witam nowe zapuszczalskie A Ciebie, kocurzyco kojarze z jakiegos innego watku, chyba o czerwonowlosym farbowaniu ![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Jest tu jeszcze ktos? |
||||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ja jestem
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ miesojad, w dodatku mieszkamy pod jednym dachem. Nikt na nas na cale szczescie dziwnie nie patrzy - tolerancyjne srodowisko Chetnie tez podejmuje wyzwania typu - gotowanie dla wegan (mamy kilkoro "weganskich"znajomych ). Sam moj luby, bardzo z siebie dumny twierdzi, ze mieso wcale nie jes takie potrzebne i spokojnie mozna sie bez niego obyc. Miesa wiec mu nie brakuje, a jak brakuje, to cos tam sobie zrobi, ale bardzo rzadko. Raczej "korzysta", jak jestes gdzies w gosciach albo jak jemy w restauracjach. Nie lubie, gdy go "czuc miesem", ale z drugiej strony, samanie zamierzam rzucac papierosow, ktorych z kolei on nie znosi, wiec w jakims tam sensie sie rozumiemy ![]() ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Tak wlasnie spobie patrzylam i sie zastanawialm, czy tutaj jestes i czy sie odezwiesz ![]() Czemu jeszcze nie spisz?
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się uczę...
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Biedaku, no to powodzenia w takim razie!
Ja sie zmywam dlugi dzien za mna, z reszta, juz sie nowy zaczal dwie godziny temu Dobrej nocy, jakkolwiek.
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jeszcze nie śpię
![]() Bo, wiesz, po tylu latach bez miesa (zreszta, nawet w dziecinstwie miesa nie jadłam zbyt dużo, nad czym ubolewała cała rodzinka) jego zapach i smak naprawdę obrzydza. Tu już nawet nie chodzi o poglądy, ale o odruchy fizjologiczne. No, nie jestem w stanie poradzić nic na to, że mnie odrzuca to... (EDIT: U mnie w domu tylko ja jestem antymięsna, więc zdarzają się dziwne sytuacje. Np. domownikom zdarza się wyjąć np. ser z paczki paluchami ufajdanymi w pasztecie. Wyjmując swój plasterek oczywiście tego nie widzę. Cała szczęśliwa przygotowuję sobie spaghetti - gotuję makaron, kroję składniki, kruszę ser - robię wieeelką michę, bo mam ogromną ochotę na spaghetti. Z radością wsadzam widelec do miski, potem do ust i... tu moja radość się kończy. Za to zaczyna się randka z toaletą. Już nie wspomnę o tym, że przez resztę dnia boję się cokolwiek, co leżało w lodówce włożyć do ust :P) szmyrku, fajnie poznać kogoś o podobnym usposobieniu Bo ja jeszcze nikogo podobnego nie spotkałam i czasami, jak mam gorszy dzien, to mi się wydaje, że ja jakaś dziwna jestem ![]() A co do TŻa. Ja z nim mam większy "problem". Tzn. z jego jedzeniem-niejedzeniem mięsa. Kiedy się poznaliśmy (a nie bylismy jeszcze razem) on był przyzwyczajony w domu do takich typowo "polskich" obiadków. Czyli mięso + ziemniaki i (rzadko) jakieś warzywka, których on zresztą raczej nie tykał. Od kiedy mnie zna nauczył się jeść trochę inaczej i bardziej różnorodnie, bo, chciał czy nie chciał, musiał, jeśli chciał się całować Ale owoców nie lubi. Już z różnymi próbowałam, bo myslałam, że reaguje na nie jak dziecko - nie zna smaku, ale nie lubi "z nazwy". Przekonał się tylko do mandarynek. A i to, tylko kiedy zobaczy, że ja je jem, bo sam z siebie nie weźmie. Teraz TŻ nadal mieszka z rodzicami, bo studiuje w naszym rodzinnym mieście, więc nadal jada mięso, bo tak gotuje jego mama. Jesli do mnie przyjezdza, to przechodzi na "moja diete" i nie marudzi. Ogolnie zastanawiam sie, jak to bedzie wygladało, kiedy bedziemy mieszkac razem kiedyś...
Edytowane przez ChihPyh Czas edycji: 2010-01-20 o 02:27 |
|
|
|
#500 |
|
ma zielone pojęcie
|
Witam o poranku
Wy sobie jeszcze pewnie śpicie, albo komputer o tej porze Wam nie w głowie xD
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witaj Anariel Oczywiście masz moje za Małą ![]() Muszę się dobudzić i do nauki ![]() no i weszłam dziś na wagę...
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
podejmuję próbę nadrobienia Was, ale nie wiem czy mi sie uda
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dzisiaj próbuję Loryska od Motylka
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witaj Anariel, trzymam kciuki za małą Gabi ![]() Siedzę właśnie z tuszem pod kolanem |
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Dymka- to Twoje wloski w avku?
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
i jak dobrze się grzeje?
Jaki masz tusz? Ja nadal z kokoskiem, umyję dopiero pod wieczór. Ooo nałożę sobie maseczkę na twarz
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, nie lubię Miss Sporty, obiecałam że nic sobie nie kupię z tej firmy już!
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszytskie, z racji tego że dzsiiajmam wolny postanowilam od rana usiąść do wizażu ale oczywiście nie bedzie tak wygladał cały dzień bo jeszcze czka mnie sprzatanie, nauka (jutro mam kolejny egzamin
![]() )Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Magdzia masz jakieś wieści dot. kokosa?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

wszystko będzie dobrze!!!

ja i tak Cię podziwiam, że w ogóle go całujesz, bo nie wiem czy ja bym mogła
TAKICH WLOSOW NIE ULOZYSZ - za grube, za ciezkie, za sliskie
Chetnie tez podejmuje wyzwania typu - gotowanie dla wegan (mamy kilkoro "weganskich"znajomych ). Sam moj luby, bardzo z siebie dumny twierdzi, ze mieso wcale nie jes takie potrzebne i spokojnie mozna sie bez niego obyc. Miesa wiec mu nie brakuje, a jak brakuje, to cos tam sobie zrobi, ale bardzo rzadko. Raczej "korzysta", jak jestes gdzies w gosciach albo jak jemy w restauracjach. Nie lubie, gdy go "czuc miesem", ale z drugiej strony, samanie zamierzam rzucac papierosow, ktorych z kolei on nie znosi, wiec w jakims tam sensie sie rozumiemy