|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Oj
Nie smutajcie,na pewno nie jest tak źle:/Lindsley, jakie plany na jutro? |
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może znów na jakiś czas będę miała małego pod opieką...---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Uciekam spać... Wszyscy poszli, tz pod prysznicem... Cisza wreszcie
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
dobranocka
Ja tez uciekamCiekawe, co u Kakusi ![]() papa |
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
CZesc
U mnie @ się rozkręca, a miałam nadzieję, ze już nie przyjdzie
|
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
czesc z rana
mówie wam objadłam się wczoraj ta czekolada masakrycznie ale warto było hihiweruczku BordAna ty stara dupa a co ja mam powiedzieć jestem tu najstarsza a co do facetów to każdy lubi strzelac fochy - mój tez Starlett no i następna jaka stara co ![]() gimikis no bo facet nie rozumie ,że czasem nam się może nie chcieć kretencja ja jestem starsza od ciebie Cytat:
plany na dziś - rozpalić w piecu - młody do szkoły - odgruzować pokój - pranko - kupic galaretke (coś za mną chodzi znowu słodkiego) |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
a jest tu jakaś 23-24 latka...?
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w czerwcu bede miec 24
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, no to jednak nie muszę przewodzić, nie jestem najstarsza
![]() Wcinam śniadanie i jak zwykle nie chce mi się z piżamy wyłazić...
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sierpniu skończę 24latka
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kobietki za ciepłe słowa odnośnie kotki
Magialeno, ja mam 23 a w lipcu skończę 24
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w sierpniu będę mieć 24 lata.
![]() o rany! to mamy trzy miesiące świętowania!
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj czeka mnie po południu wizyta u gina, zobaczymy co powie na temat tych moich plamien, dziś 33dc a tu o @ nadla widu ani słychu...
|
|
#343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, ze moja siostra jest 4 lata starsza i ma juz synka.Cytat:
Ja mam 27 we wrześniu wiec nadal liczę sobie 26 Cytat:
a to wredota no! Ja dzis powinnam dostać, objawy mam, ale samej @ jeszcze nie, pewnie przylezie w najmniej oczekiwanym momencie (np jak będę na pogrzebie, bo idę dzis na pogrzeb cioci-babci)
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczyny
![]() Weruczku tak z grudnia jestem ![]() gimiks mój kiedyś też chciał często, ale odkąd mieszkamy z rodzicami to mu przeszło, albo udaje, że mu przeszło, bo nie możemy się kochać tak jak byśmy chcieli. Niestety nie mamy wydzielonej części domu, wszystko jest wspólnie i są otwarte przestrzenie, więc boimy się, że echo się rozniesie ![]() virginia trzymam kciuki za II ![]() BordAna no ja bym nie chciała z teściami mieszkać. Moja teściowa jest niby ok, ale czasami wpadnie na takie pomysł, że mi ręce opadają. I ona tak wymyśli i najpierw namawa mojego męża, a jak on mówi, że nie wie czy ja będę chciała to ona jeszcze ze mną chce rozmawiać.... Uffff przepraszam, że się rozpisałam :Plindsley przeczytałam, że wszyscy poszli pod prysznic jasiulek no to dobrze, mam nadzieję, że pomoże ten drugi lekarz. Trzymam kciuki za kociczkę ![]() A ja dzisiaj idę chyba do lokalu ze znajomymi ze starej pracy. A po powrocie nauka czeka....grrrrr |
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Na Onecie piszą, że znowu ma się ochłodzić, jutro w centrum -8
Już mam dosyć tej zimy. Jak będzie tak zimno w sobotę, to nie wiem, jak się dostaniemy na tę studniówkę. W tamtą stronę chcieliśmy jechać tramwajem, ale jak będzie -10 stopni to nie wiem, jak wytrzymam w sukience i pończochach, nawet pod kożuchem... Dobra, dosyć siedzenia. Idę się umyć, potem jakoś mieszkanie ogarnąć może. Ale dziś siedzę w domu, więc na pewno będę z doskoku zaglądać co jakiś czas
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
ha to wychodzi,że ja to stara du.a jestem
bo w sierpniu 28 kończę. ale fajnie tu piszecie,ciepełko przyjażni się czuje w ten wstrętny mróz. Mała LU -cudeńko,marze o córci ![]() co do mojej teściowej to dopiero koszmar do puki z nią mieszkałam brałam leki antydepresyjne i ledwo funkcjonowałam a ona zawsze mi powtarzała,że nabrałam się "głupolków" i nie wiem co mówię. o dziwo odkąd z nią nie mieszkam leków juz nie potrzebuje.wstrętny babsztyl.
|
|
|
|
#347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest i dobra strona medalu, Tz jak przyszedł wczoraj do łóżka (ja już spałam) to taki milusi był (a zwykle to nie jest po alkoholu) tyle, że na nic sił już nie miał![]() Może i wszyscy ale raczej każdy u siebie U mnie był tylko jeden![]() Cytat:
![]() Gdyby nie szwagier to bym dziś spała chyba do południa... Taka zmęczona byłam... Ale o 9 przyszedł to już wstałam, skoczyłam do sklepu, odkurzyłam, teraz obżeram się wielką drożdżówką i popijam kawusią... Gdyby nie hałasy to poszłabym spać dalej... ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- o mamo jak czytam o Waszych teściowych to... brak mi słów... W życiu bym się nie zgodziła na mieszkanie z teściową choćby nie wiadomo jaka milusia była...
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mama po prostu późno poznała Tatę, miała 28 lat (Tata zresztą też) jak wzięli ślub (po niecałym roku znajomości
). Starali się o mnie rok. No a mój Brat urodził się, gdy oboje mieli po 33! W tamtych czasach to było dosyć późno, dziś już chyba nikogo nie dziwią mamy, które w pierwszą ciążę zachodzą dopiero krótko po trzydziestce... Zawsze chciałam urodzić wcześniej, niż moja Mama, ale jak widać nie wszystko da się zaplanować... Jednak im jestem starsza, tym ważniejsze jest dla mnie, żeby dziecko po prostu było zdrowe, a nie żebym miała określoną ilość lat, gdy zostanę mamą... (co nie zmienia faktu, że chciałabym JUŻ )...Rozmawiacie o teściowych. Cóż, ja muszę powiedzieć, że moja teściowa jest w porządku. Chociaż jak mieszkaliśmy u nich przez 3 miesiące, trochę mnie męczyła jej ciekawość. Może nie wścibstwo, ale taka babska ciekawskość, przed którą trudno było uciec, przebywając z nią tyle czasu (jest pielęgniarką, więc bywa że np. trzy dni z rzędu jest w domu, potem idzie na noc i znowu kolejny dzień jest w domu Nie wiem, jakie byłyby nasze kontakty, gdybyśmy wciąż mieszkały razem Ale mieszkamy w innych miastach, widujemy się w weekendy, średnio raz na 2-3 tygodnie. I wtedy jest świetnie
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pobrali się mając mama - 22 lata, tata - 24. ja urodziłam się dwa lata po ich ślubie. o siostrę starali się kilka lat. w międzyczasie mama miała zabieg (guzek w piersi). no i Weronika urodziła się, gdy rodzice mieli 34 i 36 lat. jestem od niej starsza o 10 lat. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2010-01-20 o 10:37 |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
U moich teściów też jest ciekawa sytuacja. Pobrali się, gdy teściowa była bardzo młoda, miała chyba 20 lat (była już w ciąży, ale o tym nie wiedziała jeszcze
). Teść jest od niej chyba 6 lat starszy (głowy nie dam, ale coś koło tego). Czyli urodziła mojego męża jak nie miała jeszcze 21 lat. Niecałe półtora roku później urodziła się siostra mojego męża. A potem... wpadka
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-01-20 o 10:46 |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja powiem.
Moja mama wyszła za tatę mając 23 lata (to tyle co ja w dniu ślubu) tata miał 25. W ogóle ojciec jak poznał mamę to miał dziewczynę poznał ją w miejscowości, gdzie był w wojsku. Wracał z wojska i przegapił stacje i wysiadl w malutkiej miejscowości, gdzie jako dyżurna ruchu na kolei pracowała moja mama i tak sobie rozmawiali do przyjazdu jego pociągu i tatuś się zakochał, przyjechał na drugi dzień, a mamy nie było i przyjeżdzał co dzień az ją spotkał i tak się spotykali przez rok, az babcia moja pyta się go czy długo jeszcze będzie tak jeździł (do mamy miał ponad 40 km) i się oświadczył. W ogóle moja babcia to nie samowita kobieta. Opowiadała mi kiedyś jak to sprawdzała czy ojciec nie jest Jehowy W ogóle moi rodzice są przykładem idealnego małżeństwa. Miło jest patrzeć, jak ojciec zjada wzrokiem mame, ze jest dla niego wciąż atrakcyjną kobietą. W sierpniu brali moi rodzice ślub, ja się urodziłam rok później w czerwcu. Poród mama miała ciężki, dlatego na drugie dziecko zdecydowała się po 8 latach. jak urodzil się Grzesiek mam miała 32, a ojciec 35. W tym roku obchodzą 25 rocznie małżeństwa. Uff ale się rozpisałam
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio pisałaś, że Twój brat dziecko będzie miał dopiero za 15lat... zobaczysz, jeszcze Cię zaskoczy w wieku 20lat ![]() Pytałaś na mamusiowym wątku: z tego co pamiętam, miałam lekki śluz, ale delikatny, co mnie dziwiło, bo zawsze przed okresem miałam sucho ![]() Poza tym zaniedbuje Was trochę bo baaardzo długo śpię (przez to mam mniej czasu) a wczoraj jeszcze szalałam na all ![]() Ale systematycznie nadrabiam Wasze wypociny Jasiulek dobrze, że idziecie jeszcze na konsultację do innego weterynarza. To jak z ludźmi - nigdy nie należy mieć 100% zaufania do jednego lekarza. Trzymam ogromne kciuki, żeby kociaka nie spotkało uśpienie..... Trzymaj się kochana Weruczek no to gratuluję zostania niedługo ciocią Weź się nie ociągaj tylko bierz się do roboty, żeby była mała różnica wieku Waszych dzieci
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
A to i ja napiszę. Moi rodzice znają się od podwórka, mama bawiła się z siostrami taty. A tak na prawdę zaiskrzyło między nimi jak znajomy zaprosił ich na imprezę. Mama miała chyba 35 a tata 34 lata. Po pół roku się pobrali i ja już byłam w drodze
Urodziła mnie mama mając 36 lat. Mimo, że rodzice nie są idealnym małżeństwem mama zawsze mówi, że tata był pierwszym mężczyzną przy którym mogła być sobą i dobrze się z nim czuła. Poród był też ciężki, mama miała zatrucie ciążowe i ledwo z tego wyszła. Miała cesarkę i wszystko dobrze się skończyło. Później starali się rodzice o dziecko, ale nic z tego nie wyszło niestety
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, ładna historia. Moi Rodzice też są bardzo dobrym małżeństwem, choć nie idealnym, bo idealnych nie ma
Są już 29 lat razem i jestem przekonana, że będą razem do śmierci. Są bardzo różni, każde ma swoje dziwactwa, wady, przyzwyczajenia, które drugą osobę denerwują. A jednak dogadują się, lubią spędzać ze sobą czas, myślę, że nadal są dla siebie atrakcyjni...
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!!
Magialena ja w sierpniu skończę 25 lat No to ja tez napisze moi rodzice pobrali się 26 lat temu. Mama miała 21 lat a tata 22. Rok po ślubie urodziłam się ja ,a rok po mnie mój brat. Mimo próśb o jeszcze jedno rodzeństwo rodzice nie chcieli Pewnie nie chcieli zeby 3 dziecko bilo się jak 2 poprzednie hehe
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczynki
moja roksana nie jest mojego obecnego tz.. poznalismy sie sie jak juz miałam dziecko...tak sie stało ze on zastapił prawdziwego ojca roksanie )mamy oboje po 30 lat wiec mylse se..na co czekac... a mój tz w szoku.. bo wypaliłam z ta propozycja jak z procy...zylismy sobie tyle lat spokojnie a tu nagle ja chce drugiego dziecka myslałam ze to bedzie tylko formalnosc.. a mój tz ze nieeeeee.. narazie nie... nie ma kasy... nie jestesmy zabezpieczeni finansowo... kryzys u niego w pracy.. ble,ble,ble...10000 powodów przeciw.. ale obiecał ze o tym pomysli...na poczatku mu trułam nonostop ale dałam spokój.. mysle sobie do konca roku..w nowym roku wróciłam do rozxmowy a on mi na to ze nie chce wogóle...woli mi tak powiedziec zebym sie niepotrzebnie nie nakrecała i nie robiła sobie nadzieji bo pewnie sie nie odczepie a to jest powazna decyzja i on jej nie podejmie w dwa miesiace.. ble,ble,ble...no i tym sposobem stałam sie ze starajacej -zawieszona a z zawieszonej wogóle nie starajaca sie....
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Nie smutajcie,na pewno nie jest tak źle:/

Ja tez uciekam

ale warto było hihi
jestem tu najstarsza