|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
jusdan i pszczolka gratuluje udanych wizyt!
Fajnie, ze podajecie tu przepisy. Jak bede cos nietypowego robic, to tez dam Wam znac. Ale mysle, ze to swietny pomysl, zeby sie wymieniac kulinarnymi specjalami ![]() kasandra przypomnialo mi sie wczoraj. Mowilas, ze mialas ochote na bounty. Wiem, ze tutaj nie ma, ale jest cos takiego jak Almond Joy - to jest najblizsze bounty ![]() farminka gratulacje 5 miesiaca! czas leci, prawda? lilka i papeteria - nie spieszcie sie wcale tak z ta ciaza do przodu Zanim sie obejrzymy, to bedziemy w szpitalach i caly ten magiczny czas minie...aniaa mysle, ze powinnas wiecej wypoczywac. Twardy brzuch mi tez sie zdarza (wieczorem najczesciej). Grunt to nie panikowac przy kazdym takim zajsciu. Mysl pozytywnie, a zobaczysz, ze i dolegliwosci bedziesz mniej odczuwac! Tego Ci zycze
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis bylismy z tz na zakupach bluzke mi kupil , ale juz posepil na skarpeteczki dla maluszka i wykupili mi spioszki na promocji w mothercare 7 za 50 zl bylo a teraz same rozowe i biale zostaly :/ Obiecal, ze jak plec poznamy to bedziemy szalec na zakupach a i mama obiecala bony dac do saturna to sie kupi jakis podgrzewacz, sterylizator nawet widzielismy dzis tam zestaw kosmetyczny dla dzidzi(nozyczki z zaokraglonymi koncowkami, obcinaka, termometr, gruche) Od ostatniego usg minelo juz 3 tygodnie a ja strasznie tesknie za dzidzia i nie moge sie juz doczekac az znowu zobacze |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Witam drogie mamuśki
![]() wczoraj byłam u kuzynki, która zawsze była takim roztrzepańcem co to fiu bzdziu w głowie miała, samolubek taki i ogólnie jakby wyżej sr**a niż dupkę miała.. a tu została w kwietniu mamą i jak widziałam ją jak sobie radzi to uznałam, że i ja dam sobie ze wszystkim radę. Skoro ona tak się zmieniła na opiekuńcza mamuśkę to dla mnie nie będzie problemu. Co prawda dalej chodzi na dyskoteki i popija browary ale przynajmniej jej mąż potrafi się dzieckiem zaopiekować... chociaż ja bym się bała zostawić tak dzidzię na całą noc. Nie wiem czy to kwestia zaufania do męża czy bardziej matczynej nadopiekuńczości. Brzuchy śliczne ![]() dzidzia też ![]() Ja swoje zdjęcia wrzucę jak już będę miała neta w domu bo nie chce się obnażać w pracy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa22 dobrze, że wszystko ok, ale do wizyty faktycznie masz trochę czasu...
alguien fajnie, że się udało chciałabym , nie mieć już żadnych problemów z ciążą bo nadal się boję , dlatego chciałabym być ciągle do przodu o pare tygodni i wiem, że potem będzie nam tego brakować ![]() basia84 ![]() ![]()
|
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak jest u Was z przeziębianiami? Co stosujecie? Słyszałam, że bardzo dobry dla kobiet w ciąży jest Prenalen. Stosowałyście może?
|
|
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, polecicie mi jakiegoś gina w Olsztynie?
najlepiej kobietę. Żeby się znała na rzeczy i wszystkiego dopilnowała z moim maleństwem
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za mile slowa. mam nadzieje ze to rzeczywiscie nic takiego. dzis od samego rana brzuch mnie kluje. nie poszlam narazie do pracy i sie zastanawiam dalej czy isc czy nie. chyba zostane w domu. najgorszed jest to ze ja ten brzuch mam taki twardy od piatku bez przerwy
wczesniej tez mialam czasem wieczorem a teraz on jest ciagle taki jutro ide do mojej gin ale mysle ze mnie nawet nie zbada bo mam miedzy pacjentkami przyjsc po zwolnienie
|
|
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś odbieram wyniki z krwi. ![]() ania, nie zamartwiaj się, bo stres może powodować, że brzuch jeszcze bardziej będzie się napinał. Luzik.
|
|
#3819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale powiedz koniecznie |
|
|
|
|
#3820 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byłam na badaniach... pobrała mi pieleęgnirka z 20ml krwi... zrobiło mi się słabo ale na szczęscie szybko przeszło... większość wyników dop w pn a jutro już wizyta u normalnej ginekolog jutro się wypytam.
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
ona wie bo dzwonilam do niej w poniedzialek. mam nadzieje ze chociaz tego brzucha dotknie bo moze ja juz panikuje. ale dzisiaj od rana kluje mnie bez przerwy dosyc mocno i nospa nic nie pomogla. chyba wezme jeszcze ten apap
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
aniu a nie możesz iść wcześniej do gina? Albo jakiegoś innego. Bo skoro źle się czujesz to może lepiej to sprawdzić.
|
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a ten twardy brzuch to zle? mi sie wydaje ze wcale nie! przeciez caly czas jest napiety, a nie taki jak wczesniej-tluszczyk czy miesnie-musi byc troche napiety, bo przeciez skora caly czas sie rozciaga, macica rosnie i dzidzia tez!
moim zdaniem to nie jest powod do obaw. mam pytanie- jestem w 14 tyg i w 4 dniu i wczoraj cos mi strasznie bulgotało w brzuchu- czy to dzidzia, czy jedzonko?
|
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie też sie nad tym zastanawiałam. Mój brzuch też jest twardy i taki napięty. Wydaje mi się to normalne. Wcześniej bardzo często mnie brzuch bolał. W zasadzie to i teraz zdarza się, że boli. Raz nawet pojechałam do szpitala, bo mnie brzuch bolał i był twardy. Lekarz zrobił mi usg i było wszystko w porządku. Sprawdził tylko czy macica miękka i taka była.
|
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez mam twardy brzuch-jakby byl miekki to chyba bylby powod do zmartwienia, hm? Edytowane przez agravka Czas edycji: 2010-01-20 o 10:48 |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
a ja miałam przed chwilą straszne bóle brzucha takie jak na okres ale tak jeszcze bardziej mnie kuło i leżałam i sie aż poryczałam bo nie wiedziałam co to, ale to chyba się macica rozciąga ? nie wiem bo nie bolal mnie wcześniej tak jak niektóre z was więc nie mam porównania. ale poleżałam i już przeszło
więc to chyba jednak ta macica a nie nic gorszego.dziewczyny ale ja to chyba jestem nienormalna albo mi sie w głowie coś pi......li bo jak tak leżałam to czułam jak mi się tam coś rusza takie jakby ruszanie i odbijanie od brzucha bardzo bardzo delikatne ale to czułam a nigdy nie miałam czegoś takiego . ale ja dopiero dzisiaj zaczynam 12 tydzień więc to chyba jednak mam coś nie tak z głową !!!! |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
no wiadomo ze jest bardziej napiety ale od piatku moj jest jak skala a nnigdy przez tak dlugi czas tak nie bylo no i te klucia sie bardzo nasilily.
zobacze co bedzie jutro u gin. moze ona mnie bardziej uspokoi, a jesli nie to pojde do kogos innego bo wole miec pewnosc. jak zwykle wojek google rozne nieciekawe rzeczy mi wyrzucil wiec sie troche martwie |
|
|
|
#3828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba za wcześnie na czucie ruchów. Możliwe, że to jelita, bo w ciaży one zwalniają pracę i wiecej gazów się zbiera ![]() A może jesteś szczęściarą i już coś czujesz
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie za bardzo nie chciałam sie wypowiadać na temat twardego brzucha bo zaraz pewnie ktoś by mi zarzucił, że jestem niewspółczująca albo, że lekceważę kogoś.
Ja też mam brzuch prawie cały czas napięty, czasem boli ale zdecydowanie mniej niz na poczatku rozciągania macicy. Tez mnie kłuje czasami, że kaszlnąć cięzko czy kichnąc a nawet przy przewracaniu się na bok poczuję takie ciągnięcie jakby. Nie uważam by było to coś niepokojącego bo przeciez i mały tam się wiercioli cały czas więc jak poboksuje w jedno miejsce to mimo ze tego nie czuje to będzie to miejsce lekko obolałe. Ostatnio brzuch mi się tak napiął że myślałam że zara mi go wywali a skóre mi potarga ale przeszło samo i lekami się żadnymi nie faszeruję. Mimo, że można apap czy nospe to jsa uważam, że nadmiar może jednak jakoś źle wpłynąć. Najlepiej ze wszystkim uważać i nie przedobrzyć nawet z tymi najbezpieczniejszymi lekami. Co do bulgotów to mi bulga, przelewa się i takie jakies jakby bąbelki mi sie przesuwają w środku od jakiegos tygodnia ale nic nowego sie nie pojawiło w sensie ruchów dziecka, to chyba jeszcze za wcześnie. Ostatnio wydawało mi się, że mnie cos pogilało od środka ale nie daję tego za pewnik, może to złudzenie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. ale nie martw sie ona nie sprawia ze wlosy wypadna i bedziesz lysa ![]() Dziewczyny ja to jestem strasznie niecierpliwa... juz sie nie moge doczekac usg - a to jeszcze do poniedzialku!!! i bardzo sie denerwuje, czy wszystko jest ok... wiecie jak to jest... Brzusio mam juz widoczny, zaczelam nosic luźniejsze koszule do pracy, bo chce ukryc ciaze do usg poniedzialkowego, zeby wiedziec ze wszystko ok ![]() Mi się też wydaje ze twardy brzuch to dobrze swiadczy - ja tez mam napiety. |
|
|
|
|
#3831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://209.85.135.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=pl Poczekaj spokojnie do wizyty jutro, a jak będziesz się denerwować to idź do jeszcze innego lekarza. Zawsze dobrze jest skonfrontować opinie kilku lekarzy. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Też stosowałam WAX. Jest bardzo dobrą odżywką, tylko trzeba się trochę z nią namęczyć. Najlepsze efekty są jak się długo trzyma (z 40 min) w cieple. W salonach fryzjerskich czasem go używają i wtedy trzyma się głowę w takiej saunie jak do trwałej. Ale efekty są bardzo dobre. |
|
|
|
|
#3832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zuziunia to jutro razem na wizyte idziemy ![]() ja na 14 mam umowiona troche sie boje bo mnie brzuch pobolewa![]() ( od wczoraj wieczora-mam nadzieje ze to przez to ze jak bylam z psem na spacerze to sniezki jej rzucalam i ze tylko sie cos naciagnelo ja jak bylam na pobraniu to mialam tak duze cisnienie ze jak wyjela pigula igle to spr czy sie nei zalamala bo krew nie przestawala leciec a mi tak ze strachu leciala![]() dzis robie paste jajeczna na kolacyjke ![]() a wczesniej wafle z masa czekoladowa moze wam tez mamy robily takie w dziecinstwie - hehe malo dokladny opis tych wafli![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Dziewczyny dzieki za potwierdzenie opinii o tej odzywce ![]() w takim razie ide ja kupic
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po to was pytam o zdanie zeby poznac wasze opinie. to moja pierwsza dzidzia a sa tu dziewczyny bardziej doswiadczoneja od 10 tc mam takie bole o ktorych piszesz przy przewracaniu sie kichaniu itp. ale te ktore mam teraz sa troche inne mocniejsze i trwaja troche dluzej. no i ten brzuch ktory jest bez przerwy twardy. na jakims forum dziewczyny pisaly o takich sytuacjach. praktycznie wszystkie dostaly nospe do konca ciazy a niektore relanium masakra to moga byc skorcze i moga spowodowac przedwczesny porod wiec nie dziwcie sie ze sie martwie dobra ale juz was nie zanudzam. zobaczymy co jutro bedzie u gin |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mase kupuje gotowa
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedz, czy zalatwiasz sie normalnie? |
|
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Co do brzucha to ja też miewam twardy, ale przeważnie wieczorem jak już położę się do łóżka więc wydaje mi się, że chyba to normalne. Wiem tylko, że brzuch nie powinien być twardy już w bardziej zaawansowanej ciąży tak po połowie, bo moja koleżanka tak miała i zakładali jej później krążek, który nosiła do samego końca. Ale my chyba się jeszcze nie powinnyśmy martwić.
Aniaa22, ale skoro Ty się bardzo niepokoisz to powinnaś pójść to sprawdzić do lekarza, bo teraz nie ma nic gorszego jak stres i zamartwianie się, lepiej to sprawdzić.Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Ja dzisiaj odbieram wyniki na toxo i się troszkę stresuję, bo moja koleżanka ma kotka i się często z nią bawiłam, ale mam nadzieję, że będzie ok. |
|
|
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
mam taką broszurkę, co prawda reklamową, ale pisaną przez lekarza niby, i akurat punkt "kiedy gnać do ginekologa, czyli przyklady objawów naglących" wydaje mi się niereklamowy
zawiera podpunkt: - macica twarda "jak kamień"; niestety jako laiczka nie jestem w stanie stwierdzić czy to macica czy nie i co to znaczy twarda jak kamień(tzn. u siebie nie u Ciebie Aniu, bo też zdarzało mi się mieć twardy brzuch, ale przez jakiś czas, i szybko przechodziło, zazwyczaj było to wieczorem) jakby Was interesowało to podaję inne niepokojące objawy, kiedy należy się udać do lekarza: - gwałtowne, wzmożone ruchy kończyn - wybroczyny na skórze - szybko narastające obrzęki - zaburzenia mózgowo-wzrokowe: ból głowy, ogranizcona świadomość, mroczki lub błyski przed oczami, nieostre lub przyćmione widzenie, ślepota, - nagła duszność i płyn zalegający w drogach oddechowych - sinica kończyn lub twarzy - bóle okolicy żołądka lub nadbrzusza -skąpomocz (poniżej 0, 5 l na dobę) - krwawienie z dróg rodnych - nagły znaczny wypływ płybnu z pochwy - brak odczuwania ruchów płodu Tylko nie przerażajcie się czytając to i nie stresujcie niepotrzebnie, jeśli nie występują (bo wiadomo, że często jak się coś czyta, tzn. opis choroby to się stwierdza, że ma sie objawy, a okazuje się, że nie jest się chorą) |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu nie chciałam żebyś to tak odebrała, że zanudzasz. Ja nie wiem co czujesz Ty, jeśli nie panikujesz i naprawdę czujesz się zaniepokojona to marszem do lekarza jak najszybciej czy to państwowo czy prywatnie. Widzę, że większość z nas cierpi na podobne "dolegliwości". Jeśli Twoje są o wiele silniejsze niż na początku to faktycznie może martwić.
Jeśli mnie by coś powaznie martwiło to nie zastanawiałabym się nad tym za długo, nie pisała na forum nawet i nie czekała aż samo zniknie. Ja mam tak, że jak cos mnie martwi to zbieram du..sz..ę w troki i wio do lekarza. Szczególnie, że nie chodzi o katar czy kaszelek bo to można jakos samemu wyleczyć ale jeśli chodzi o dzidzie czy cokolwiek co mnie spotyka po raz pierwszy to owszem.
|
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postanowilam sie nie martwic bo to nic nie zmieni. czekam do jutraCytat:
no dobra ale juz sobie daje spokoj z tym wszystkim. czekam do jutra |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

Zanim sie obejrzymy, to bedziemy w szpitalach i caly ten magiczny czas minie...

"
wczesniej tez mialam czasem wieczorem a teraz on jest ciagle taki 

jutro się wypytam.