Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 18:18   #3631
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
A moja mama na to: "nie musisz jej lubiec..mozesz ja tylko tolerowac"

Sweet Jelly dasz rade!!!
Twoja mama ma racje Nie musicie być "przyjaciółkami" ważne byście obie nawzajem siebie szanowały oraz swoje zwyczaje i upodobania..i tyle. jak teściowa nie lubi gotować za to sprząta na okrągło..to pozwól jej sprzątać a sama gotuj

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
sweet jelly nie bierz teraz dziekanki.nie zostało ci duzo do konca,lepiej zrobic jak najwiecej teraz i pozniej tylko dopisywac niz zabierac sie za to za rok. mysle ze mąż i rodzice nie zostawia cie samej z dzieckiem i bedziesz miala chwile czasu by napisac do konca prace.
W sumie ....o dziekance przestałam myśleć..Ale co ITS'a się skłaniam
Nie ma co brać dziekanki bo, tak jak któraś powiedziała, za rok dziecko będzie bardziej aktywne..będzie się chciało dużo bawić i by jeszcze trudniej było wygospodarować czas

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Ojej,
(....)
To ja zdecydowanie należę do tych pierwszych Chyba nigdy jeszcze - a odwyk mam od pół roku - nie zużyłam 10 produktów, nie mówiąc już o większej ilości

Nawet tak nie mów My w Ciebie wierzymy, więc niech Cię ta wiara motywuje, a wytrwasz w postanowieniu. Może łatwiej byłoby Ci na początek zakładać krótsze okresy nie kupowania, potem jakiś drobiazg w nagrodę i kolejny okres abstynencji
ale ja tak na serio myślę
Żebym ja wytrwała z niekupowaniem i pielęgnacji i kolorówki do marca to byłby sukces Zawsze mnie poniesie Wiem że takie ilości większe kosmetyków (szczególnie kolorowych) są bez sensu bo zanim to po zużywam to minie okres ważności.
Wiem że to co mam , nie jednej kobiecie, by starczyło na kilka miesięcy...A ilość podkładów, cieni, kredek i pudrów może i na rok...Ale ja tak lubię kupować i wypróbowywać nowości

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:29   #3632
zetafon
Zakorzenienie

nie martw sie, ja mam cały kufer kolorówki.mam dobry sposob na brak wyżutów sumienia z powodu ilości kosmetyków.poprostu o nich nie mysle,uzywam ich i juz.nie licze ile mam kredek,cieni czy czegos tam.wazne jedynie by sie nie marnowaly, np jak kupisz kolejny tusz i nie zdazysz go zuzyc nim wysnie.takie psujace sie rzeczy mozna miec po jednej albo góra 2 sztuki.ja np. mam jeden podkład i 2 tusze do rzęs.kazdy robi inny efekt.nie ma co sie przejmowac ze masz kilka podobnych cieni.ja mam pewnie 150 cieni ale co z tego jak kazdego używam co jakis czas.kolorówka jak dla mnie nie powinna byc traktowana podobnie jak balsamy czy szampony w sensie zużyć.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:22   #3633
Hosenka*
Zakorzenienie

Sweet: wiesz, dlaczego obawiasz się, że nie dasz rady? Bo zbyt rygorystycznie podeszłaś do sprawy. Lepsza jest metoda małych kroczków - np. najpierw 3 tygonie potem eisiąca i tak wydłużać. Albo jeszcze lepiej - nie zakładać z góry do kiedy nie będzie się kupowac, bo rezultat będzie taki, ze albo nie wytrwasz, albo zaraz następnego dnia wykupisz pół drogerii. A przeciez nie o to chodzi. Poza tym, jeśłi dasz rade, nie będziesz miała prawdziwej satysfakcji - poczujesz ja, jak będziesz potrafiła oprzeć się zakupów sama z siebie, a nie że tak sobie ustaliłaś.
Przestaw sie raczej na racjonalne myślenie, bo nie przewidzisz przecież co się pojawi na rynku, co będzie Ci akurat potrzebne (np. rozwalisz cienie czy puder, zgubisz błyszczyk itp).
Ja w sumie od niedawna tak podchodze do zakupów i wiecie co? Teraz bardziej cieszy mnie kupiony kosmetyk, niż jak kupowałam "hurtowo"
Zauważyłam tez, że odłożenie np. na perfumy wcale nie jest takie trudne, a zawsze mi sie wydawało, że mnie nie stać.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:35   #3634
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Sweet Jelly a zrobilas juz spis wszystkich swoich kosmetykow? moze on i przemowi ze nie warto juz wiecej kupowac? jak mi przychodzi ochota na jakis cien do powiek to sobie odwieram moj spis i czytam od gory do dolu i stwierdzam ze jednak mam wszystko co potrzebne.

Cytat:
wazne jedynie by sie nie marnowaly
no wlasnie! a ja majac okolo 30 cieni i tak w sumie glownie uzywam tych samych na codzien bo inne albo sa na wyjscie albo na wiosne czekaja bo kolorystyka nie pasuje do zimy

Cytat:
kolorówka jak dla mnie nie powinna byc traktowana podobnie jak balsamy czy szampony w sensie zużyć.
dla mnie kolorowkowe zuzycie liczy sie o wiele bardziej od pielegnacyjnego. i zawsze jak patrze na wasze zuzycia to zwracam uwage najbardziej na kolorowke

zgadzam sie z Hosenka

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:39   #3635
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Przyszła do mnie paczka z Avonu, dla mnie tylko myjka do twarzy (z zestawu kumpeli, ona nie potrzebuje) i krem do modelacji sylwetki - dobrze się, składa, bo skończyła mi się jakiś czas temu Ewelinka

TŻ jedzie do Poznania w sobotę, może trafi i do Auchan po Lorysa dla mnie Jeśli tak, to poproszę go pewnie o tego z olejkiem z węża, bo ma dobre opinie, nie wiem tylko, czy mój wąż się nie obrazi
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:40   #3636
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie, ja mam cały kufer kolorówki.mam dobry sposob na brak wyżutów sumienia z powodu ilości kosmetyków.poprostu o nich nie mysle,uzywam ich i juz.nie licze ile mam kredek,cieni czy czegos tam.wazne jedynie by sie nie marnowaly, np jak kupisz kolejny tusz i nie zdazysz go zuzyc nim wysnie.takie psujace sie rzeczy mozna miec po jednej albo góra 2 sztuki.ja np. mam jeden podkład i 2 tusze do rzęs.kazdy robi inny efekt.nie ma co sie przejmowac ze masz kilka podobnych cieni.ja mam pewnie 150 cieni ale co z tego jak kazdego używam co jakis czas.kolorówka jak dla mnie nie powinna byc traktowana podobnie jak balsamy czy szampony w sensie zużyć.
150 cieni? To i tak mniej niż ja :P
A teraz idzie do mnie 5 podkładów, zeby się pobawić konturowaniem :P

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:09   #3637
Koshatka
Zakorzenienie

Sweet Jelly słuchaj Hosenki, małymi kroczkami do celu.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
W sumie ....o dziekance przestałam myśleć..Ale co ITS'a się skłaniam
Nie ma co brać dziekanki bo, tak jak któraś powiedziała, za rok dziecko będzie bardziej aktywne..będzie się chciało dużo bawić i by jeszcze trudniej było wygospodarować czas
Żadna z moich koleżanek które odkładały dyplom "na później" się do tej pory nie obroniła bo zawsze coś stawało na przeszkodzie.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Dzieisiejszy dzień zakończyłam względnym sukcesem. Byłam w SP, Sephorze, Douglasie i Rossmannie i nie kupiłam nic.
Lekko poległam w TBS ale mogło być gorzej. ;> Na wyprzedaży (50%) jest seria brzoskwiniowa, Passion Fruit, migdałowa, jagodowa i malinowa a żele grejfrutowy, satsuma, mango i coś tam jeszcze -30%. Kusiło dużo na szczęście pustki w portfelu ograniczyły mnie do jednego masełka: brzoskwiniowego.
Stary 2010-01-19, 21:15   #3638
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

używała może któraś z Was tej mineralnej kuracji z avonu??
Stary 2010-01-19, 21:49   #3639
loverynka
Zakorzenienie

O, Passion Fruit jest na przecenie? Mhm, nie kupię ale się podniecam :P

Stary 2010-01-19, 21:55   #3640
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać i zdać krótką relację

Zużyłam: szampon HE nawilżający, rozpoczęłam nabłyszczający, do kosza poszło też puste opakowanie po żelu migdałowym YR, na tapetę wchodzi Green Summer (też YR) o zapachu passiflory.

Nie mam czasu odsapnąć - cały czas zajmuje mi uczelnia, ale póki co zaliczenia idą... bajecznie Dziś załapałam 5 z egzaminu, a z zaliczeń jedno 4+ i jedną 5. Jutro cały dzień kolokwiów, niedobrze mi na samą myśl...
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 22:04   #3641
ganimedea
Zakorzenienie

Brawo Eirenn, idziesz jak burza

Kliknęłam sobie 4 kosmetyki z Ziai Pro do cery naczynkowej na all Jeśli sprawnie podadzą mi łączny koszt wysyłki, to może dotrą do mnie przed końcem tygodnia Miałam zużyć wpierw pozaczynane specyfiki, ale nie zaszkodzi mieć Ziai już teraz i stopniowo wprowadzać w użytek. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję ich działaniem, bo:
1. to duże pojemności i jeśli nie podejdą, to będę je męczyć wieki
2. groszy nie kosztowały (choć i tak taniej niż na Intermisie )

Kliknęłam: serum rozjaśniające, maskę uspokajającą, peeling enzymatyczny i krem pod oczy rozjaśniający

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 22:06   #3642
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:

Kliknęłam sobie 4 kosmetyki z Ziai Pro do cery naczynkowej na all Jeśli sprawnie podadzą mi łączny koszt wysyłki, to może dotrą do mnie przed końcem tygodnia Miałam zużyć wpierw pozaczynane specyfiki, ale nie zaszkodzi mieć Ziai już teraz i stopniowo wprowadzać w użytek. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję ich działaniem, bo:

Kliknęłam: serum rozjaśniające, maskę uspokajającą, peeling enzymatyczny i krem pod oczy rozjaśniający
Ile razem dałaś?
Kusi mnie ta seria PRO, ale drogie ustrojstwo jest...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 22:10   #3643
ganimedea
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16577003]Ile razem dałaś?
Kusi mnie ta seria PRO, ale drogie ustrojstwo jest...[/QUOTE]

95zł
Mnie właśnie też kusiła i to strasznie, naczytałam się trochę pochwał i czekałam na sprzyjający moment. A teraz po ostatniej sensacji z peel-offem Himalayi porzuciły mnie wszelkie skrupuły

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2010-01-19, 22:29   #3644
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

loverynka weszlam sobie na bloga twojego kota...ale masa slicznych zdjec

Eireen gratuluje zuzyc a jeszcze bardziej egzaminow

Stary 2010-01-19, 22:32   #3645
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Witam kobitki

Nie zaliczyłam statystyki w sobotę poprawka, za to chemię środowiska mam do przodu zostały mi 2 egzaminy, 1 zaliczenie i projekt za który nie mogę się zabrać wiec ucze się ambitnie i staram się nie wchodzic na wizaż za to wypielęgnowałam się po weekendzie i zużyłam:
- gliceryna roślinna 15 ml BU
- WAX do włosów Beauty Formulas 150 ml
- maseczka kojąca IdealSkin Bielenda 175 g
- Amor Amor Cacharel 30 ml
- peeling do ciała Eveline 3D 250 ml
- serum drenujące Ziaja Rebuild 150 ml

w tym miesiącu pójdzie mi jeszcze żel pod prysznic i krem do stóp, nic nie kupiłam ale że peeling się skończył, idę dziś do Natury po jakiś nowy- prawdopodobnie joannę z promocji oby mnie nic nie pokusiło

W następnym miesiącu planuję kupić tylko nową maseczkę łagodzącą, naftę do włosów i Wax, ewentualnie balsamy jak mi sie pokończą w lutym nie wiem czy cokolwiek skończę z kosmetyków ale się tym nie przejmuję bo przynajmniej nie będę musiała kupić
na pewno tym razem zaliczysz ładnie Ci idzie w tym miesiącu
Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam jeszcze szara kredkę Giordani Gold za 7,50 a w katalogu jest za 19,90
wrzucam zdjęcia moich ostatnich nabytków
ładne zakupy
Cytat:

daj znać jak się będą sprawować

ja również w tym semestrze idę jak burza ,z ćwiczeń mam jak na razie 5 , 5 ,4+ 4+ ni i szykuje sie 4 lub 5 z angielskiego
wczoraj kupiłam sobie płyn micelarny Ziaja sopot spa ,zaraz dopisuję do licznika
Stary 2010-01-19, 22:34   #3646
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
ładne zakupy
zdarza się w sumie to wrzuciłam kredkę do koszyczka nawet jej jeszcze nie testowałam
Stary 2010-01-19, 22:36   #3647
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
daj znać jak się będą sprawować

ja również w tym semestrze idę jak burza ,z ćwiczeń mam jak na razie 5 , 5 ,4+ 4+ ni i szykuje sie 4 lub 5 z angielskiego
wczoraj kupiłam sobie płyn micelarny Ziaja sopot spa ,zaraz dopisuję do licznika
Pewnie

Gratki Aniu Pilne studentki w tym naszym wątku
W takim razie ja tu nie teges, bo po zaliczonych 5 latach jakoś do obrony nie podeszłam - taki wstyd I wciąż średnie...

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2010-01-19, 22:40   #3648
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie

Gratki Aniu Pilne studentki w tym naszym wątku
W takim razie ja tu nie teges, bo po zaliczonych 5 latach jakoś do obrony nie podeszłam - taki wstyd I wciąż średnie...
Dziękuję
jejku to nie fajnie nie będziesz jeszcze próbować pisać? wiem ciężko jest na pewno się zebrać,ja jak na razie sobie nie wyobrażam licencjata pisać
Stary 2010-01-19, 22:46   #3649
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
klask i:

Stary 2010-01-19, 22:47   #3650
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
jejku to nie fajnie nie będziesz jeszcze próbować pisać? wiem ciężko jest na pewno się zebrać,ja jak na razie sobie nie wyobrażam licencjata pisać
Oj, zebrać się strasznie ciężko, tym bardziej, ze parę latek już minęło I trzeba by jeszcze raz odbębniać piąty rok lub nawet więcej, ponieważ konsekwencją nie złożenia pracy był brak wpisu z seminariów = absolutorium niet Zresztą program pewnie kilka razy zdążył się zmienić i nie wiem, czy taki powrót byłby w ogóle możliwy. Ot, taki błąd durnej młodości, który pewnie się kiedyś czkawką odbije

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2010-01-19, 22:55   #3651
Parsifal
Zadomowienie

hej Dziewczyny, nie za bardzo mam czas pisać bo mam kołowrotek na uczelni, ale mam kolejne zużycie: chusteczki nawilżane Babydream Sensitive, duże opakowanie jutro muszę kupić nowe
Gani, mogę zapytać co studiowałaś?

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 23:23   #3652
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj sie,na pewno ja jeszcze zaliczysz! ja tez siedze w ksiazkach
poza tym wkurza mnie tesciowa..jest w domu na L4 bo boli ja kregoslup..caly dzien albo sie krzata po domu i sprzata albo siedzi przed telewizorem. A na obiad ugotuje makaron i da do niego gotowy sos i codziennie to samo danie. Och jakbm juz chciala miec wlasne mieszkanie!!!

nynka bardzo fajne zakupy

wczoraj wyprobowalam maly peeling gruszkowy Joanna..i zakochalam sie w nim! pachnie bosko ze siedzialam w wannie wachajac butelke no i drobinki nie sa tak ostre jak w tym duzym peelingu joanny.

Za to nie przekonuje mnie naturalny krem oliwkowy Ziaji...zbyt tlusty jest jakos!
A może zaskocz ją i gotuj coś rewelacyjnego przez kilka dni. Może jej się głupio zrobi A jak nie to pewnie nic nie pomoże, żeby zaczęła normalnie gotować.
Ja np. nienawidzę sprzątać a gotować uwielbim i nie rozumiem jak można odwrotnie
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ja też średnio lubię krem oliwkowy. O ile masełko kakaowe kocham, to oliwkę nie bardzo.
Też uwielbiam kakaowe Szkoda, że mój TŻ nie lubi
Cytat:
A co do twojej wypowiedzi na temat kosmetyków. Ja mam wrażenie że jest odwrotnie. Mniej się zużywa i KUPUJE gdy ma się zapasy..Ja od dłuższego czasu takowych nieposiadałam (a że kocham kosmetki używać) to ciągle coś mi się kończyło i ciągle musiałam kupować..
Co miesiąc peeling, co miesiąc balsam, krem do rąk, żel pod prysznic a co 2 miesiące szampon (bo kupuję takie co mają 400ml) i ...potem przychodziło załamanie że ZNOWU WYDAŁAM 100zł czy 200zł na kosmetyki
A jakbym miała zapas chociaż 1 butelki z każdej tej kategorii to może bym mniej wydawała w miesiącu na kosmetyczne zakupy?
Teraz zrobiłam zapas z wszystkiego co najpotrzebniejsze i do marca nie zamierzam nic kupować!! Ani pielęgnacji ani kolorówki..
W marcu uzupełnie troszkę pielęgnację (jakiś balsam do ciała, peeling do twarzy etc)
Kolorówkowe zakupy mam zamiar za to zrobić dopiero.....po moich urodzinach-w lipcu Nawet mam plan co mniej więcej kupię..i że pojadę po te zakupki raz niezawsze....do Torunia!
Cytat:
Wiem że ciągle piszę o sobie, zawalam was wielgachnymi postami i można już mnie mieć dosyć...Ale dodam na koniec...
Że tak szczerze pisząc, to nie wierzę sobie...nie wierzę że wytrwam do marca by nic nie kupić...
A tym bardziej nie wierzę że nie kupię nic z kolorówki do lipca!
Chciałabym w to wierzyć...Ale jak ja mam sobie zaufać że się uda..Skoro dla mnie sukcesem jest "nie kupienie niczego przez 2 tygodnie?"
A kolorówki to tak na dobrą sprawę starczyłoby mi i do października(no prócz tuszów do rzęs) ale.... termin "do lipca" to już kosmos..I pewno nie wytrzymam! Bo zawsze będzie coś nowego i fajnego co bedę chciała(jakaś nowa limitowanka z sensique, essence.) eh....

ja to chyba przegrana sprawa!
Hosenka to idealnie wyjaśniła. Postaw sobie realne cele. Jeśli 2 tygodnie to dla Ciebie sukces to wytrzymaj dwa tygodnie. A potem kup sobie jedną rzecz i znów wytrzymaj 2 tygodnie, a potem może uda Ci się 3 tygodnie i tak dalej. Aż zakupy przestaną Cię tak korcić. (dobra jestem tylko w teorii )
Cytat:
ciuciola na pewno sie pochwalę. a twoj TŻ pewnie sie cieszy jak cos ugotujesz bo na pewno kuchnia twojej tesciowej jest ograniczona skoro kupuje gotowce.moze w sumie nie ma pasji do gotowania.ja ogolnie nie przepadam jakos specjalnie za gotowaniem,ale jak mam kupic słoik sosu z glutaminianem sodu to wole postac 15min przy garach i zrobic sobie coś zdrowszego. lubie robic sałtki i makarony,bo wtedy TŻ sie cieszy i mowi ze mu smakuje i widze sens gotowania jedynie czego nie cierpie to babrac sie w miesie ,wykrawać skórky czy kości...fuuuj.
a ja uwielbiam gotować, mięska w szczególności(szczególnie jak TŻ mnie chwali )
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Sweet: wiesz, dlaczego obawiasz się, że nie dasz rady? Bo zbyt rygorystycznie podeszłaś do sprawy. Lepsza jest metoda małych kroczków - np. najpierw 3 tygonie potem eisiąca i tak wydłużać. Albo jeszcze lepiej - nie zakładać z góry do kiedy nie będzie się kupowac, bo rezultat będzie taki, ze albo nie wytrwasz, albo zaraz następnego dnia wykupisz pół drogerii. A przeciez nie o to chodzi. Poza tym, jeśłi dasz rade, nie będziesz miała prawdziwej satysfakcji - poczujesz ja, jak będziesz potrafiła oprzeć się zakupów sama z siebie, a nie że tak sobie ustaliłaś.
Przestaw sie raczej na racjonalne myślenie, bo nie przewidzisz przecież co się pojawi na rynku, co będzie Ci akurat potrzebne (np. rozwalisz cienie czy puder, zgubisz błyszczyk itp).
Ja w sumie od niedawna tak podchodze do zakupów i wiecie co? Teraz bardziej cieszy mnie kupiony kosmetyk, niż jak kupowałam "hurtowo"
Zauważyłam tez, że odłożenie np. na perfumy wcale nie jest takie trudne, a zawsze mi sie wydawało, że mnie nie stać.
Dokładnie.
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość

Żadna z moich koleżanek które odkładały dyplom "na później" się do tej pory nie obroniła bo zawsze coś stawało na przeszkodzie.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Dzieisiejszy dzień zakończyłam względnym sukcesem. Byłam w SP, Sephorze, Douglasie i Rossmannie i nie kupiłam nic.
Lekko poległam w TBS ale mogło być gorzej. ;> Na wyprzedaży (50%) jest seria brzoskwiniowa, Passion Fruit, migdałowa, jagodowa i malinowa a żele grejfrutowy, satsuma, mango i coś tam jeszcze -30%. Kusiło dużo na szczęście pustki w portfelu ograniczyły mnie do jednego masełka: brzoskwiniowego.
Gratuluję oparcia się pokusom
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16576607]
Nie mam czasu odsapnąć - cały czas zajmuje mi uczelnia, ale póki co zaliczenia idą... bajecznie Dziś załapałam 5 z egzaminu, a z zaliczeń jedno 4+ i jedną 5. Jutro cały dzień kolokwiów, niedobrze mi na samą myśl...[/QUOTE]

Cytat:

gratuluję dziewczyny
Cytat:
Oj, zebrać się strasznie ciężko, tym bardziej, ze parę latek już minęło I trzeba by jeszcze raz odbębniać piąty rok lub nawet więcej, ponieważ konsekwencją nie złożenia pracy był brak wpisu z seminariów = absolutorium niet Zresztą program pewnie kilka razy zdążył się zmienić i nie wiem, czy taki powrót byłby w ogóle możliwy. Ot, taki błąd durnej młodości, który pewnie się kiedyś czkawką odbije
Wydaje mi się, że będziesz tego kiedyś żałować. Przemyśl, czy może nie warto by było się spiąć i iść na 5 rok? Przecież to kilka lat Twojej ciężkiej nauki i jakby nie ma efektu

Dzisiaj dostałam zamówienie z EDM (dopisałam je do grudniowego licznika):
- podkład faily light neutral intensive big
- korektor intensive fair big
- pędzel oval do korektora
- pędzel do podkładu

Hosenko, ale się udałaś z tymi cyckami

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2010-01-19 o 23:24
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 23:34   #3653
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Sweet Jelly a zrobilas juz spis wszystkich swoich kosmetykow? moze on i przemowi ze nie warto juz wiecej kupowac? jak mi przychodzi ochota na jakis cien do powiek to sobie odwieram moj spis i czytam od gory do dolu i stwierdzam ze jednak mam wszystko co potrzebne.

no wlasnie! a ja majac okolo 30 cieni i tak w sumie glownie uzywam tych samych na codzien bo inne albo sa na wyjscie albo na wiosne czekaja bo kolorystyka nie pasuje do zimy

dla mnie kolorowkowe zuzycie liczy sie o wiele bardziej od pielegnacyjnego. i zawsze jak patrze na wasze zuzycia to zwracam uwage najbardziej na kolorowke

zgadzam sie z Hosenka
Myślę teraz ciągle o tym co powiedziałyście Baby
Chyba wezmę to sobie do serca! Szczególnie mocne słowa które najgłębiej mi siedzą to te pogrubione.
To prawda że może powinnam zrobić listę tego co mam..I jak tylko najdzie mnie ochota by coś kupić-wystarczyłoby zajrzeć i przemyśleć (np. "aha..mam 5 paletek w tym kolorze"). Macie racje że taka lista by mnie skutecznie zniechęciła. Często ,przeglądając strony sklepów internetowych lub katalogi, wystarczyła mi myśl ile tego czy tamtego mam na półce obok..Ale Przeraża mnie troszkę zrobienie takiej listy
A z 2 strony...może lepiej tak codziennie nie wyliczać sobie w głowie "o matko ,mam 3 czarne kredki, 10 paletek cieni, 4 pudry" etc...(to przykłady..tyle tego nie mam). Bo już taki ciągłe wyliczanie sobie może "męczyć psychicznie".

Ale tak jak HOSENKA powiedziała chyba podchodzę do tej sprawy zbyt rygorystycznie. jestem za ostra dla siebie. Najlepiej wprowadzić metodę małych kroczków...jak uda mi się wytrwać np. 2 tygodnie bez kupienia kolorówki..to może warto pomyśleć..Skoro tyle wytrzymałam,to może uda się jeszcze 1 tydzień wytrzymać...i tak dalej?
Bo rzeczywiście nie mogę przewidzieć czy nie pojawi się na rynku jakaś cudowna limitowanka z której akurat jakąś rzecz będę chciała..Albo nie da się przewidzieć sytuacji czy nie zacznie mi się jakiś błyszczyk wylewać albo że go zgubię?
Hosenka powiedziała jeszcze coś...coś co jest całą prawdą o mnie: obawiam się że rzeczywiście albo bym niedotrwała do końca postanowienia i czuła się z tym fatalnie! Albo dotrwałabym ale rzeczywiście następnego dnia(lub najbliższego dnia gdybym była przy kasie) pobiegłabym do drogerii i wydała całą pęsje na kosmetyki..Spłukałabym się doszczętnie, kosz byłby zawalony a ekspedientki drogerii miały by ubaw na całego..jakbym przesiedziała tam przy wyborach godzinę i więcej

cuciola- ja mam tak jak ty ale z błyszczykami..Chomikuję niektóre od roku (są nieotwarte!!!) bo wg. mnie są one typowo letnie i w ten sposób czekają (mam takie 2 błyszczyki).. 1 inny błyszczol (mój skarb) trzymam na specjalne okazje jak np. wigilia, sylwester czy uroczysty obiad u cieci meża z okazji jej urodzin etc.
a jeszcze 1 inny błyszczol oraz 1 szminka czekają właśnie na początki wiosny.Do tego mam 1 typowo letnią kredkę do oczu..którą po lecie odłożyłam i trzymam do następnego lata

Moja mama ma tak z perfumami (ma typowo zimowe typy i osobno letnie)

Z tego co piszecie-mam za dużo podładów...1 w użyciu (ale jestem w połowie), 1 mineralny który ma już 3 lata ale używam go tylko latem oraz 2 inne (też w płynie) zachomikowane ...te 2 w płynie które są zapasy to rzeczywiście zbędny był zakup..Przecież nie zamkną z dnia na dzień w szystkich sklepów kosmetycznych..zdążyłabym jakiś zawsze kupić.A droga moja mama zawsze dałabymi gotówkę jakbym nie miała..I po co ja je kupiłam Ale skoro są to już ustanawiam sobie limit na podłady!
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16574062]
TŻ jedzie do Poznania w sobotę, może trafi i do Auchan po Lorysa dla mnie Jeśli tak, to poproszę go pewnie o tego z olejkiem z węża, bo ma dobre opinie, nie wiem tylko, czy mój wąż się nie obrazi [/QUOTE]
olejek z węża????? nie brzmi apetycznie

Cytat:

eh..właśnie tego się obawiam..że "później" było by ciężej..Muszę jakoś się zebrać i dokończyć..nie ma co odkładać! To tylko pół roku.A potem wolność

Stary 2010-01-20, 00:15   #3654
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
A może zaskocz ją i gotuj coś rewelacyjnego przez kilka dni. Może jej się głupio zrobi A jak nie to pewnie nic nie pomoże, żeby zaczęła normalnie gotować.
Ja np. nienawidzę sprzątać a gotować uwielbim i nie rozumiem jak można odwrotnie
jak przyjezdzaja do mnie rodzice to zwykle w kuchni siedzimy ja i mama. A tesciowa to potem bierze jako regule i do kuchni przez kilka dni wogole nie wchodzi tylko czeka przy stole na gotowe
z reszta stwierdzilam ze wloskie kobiety sa bardzo leniwe..2 rzeczy zrobia na krzyz i juz czuja sie zmeczone

Cytat:
Też uwielbiam kakaowe Szkoda, że mój TŻ nie lubi
a moj za to lubi mowi mi ze pachne na ciasteczko

Cytat:
cuciola- ja mam tak jak ty ale z błyszczykami..Chomikuję niektóre od roku (są nieotwarte!!!) bo wg. mnie są one typowo letnie i w ten sposób czekają (mam takie 2 błyszczyki).. 1 inny błyszczol (mój skarb) trzymam na specjalne okazje jak np. wigilia, sylwester czy uroczysty obiad u cieci meża z okazji jej urodzin etc.
a jeszcze 1 inny błyszczol oraz 1 szminka czekają właśnie na początki wiosny.Do tego mam 1 typowo letnią kredkę do oczu..którą po lecie odłożyłam i trzymam do następnego lata
a ja przez moja mame tez powiekszylam swoje zbiory bo ona jest typowym chomikiem!
A to kupi sobie jakis lakier bo takiego odcienia fioletu jeszcze nie ma (a potem sie okazuje w domu ze jednak ma no i ten lakier laduje do mnie).
Z niektorych kategorii kosmetykow wogole nic nie musze kupowac bo zadba o to moja mama..tak jest wlasnie z perfumami,lakierami!
Moja tez ma typowo letnie i zimowe zapachy (choc ja tez jednego uzywam tylko zima bo latem jest za ciezki-Lancome Hypnose)

mi lista kosmetykow pomaga. Oczywiscie ze jak mi sie cos szczegolnie podoba to sobie kupie. Tylko ze z tej listy zaznaczylam krzyzykiem kosmetyki ktore kiedys kupilam niepotrzebnie no i obok kazdej kategorii wyznaczylam sobie numerek do ktorego daze
np. mam 16 blyszczykow a jak rozdam w swiat 4 ktore bezmyslnie kupilam to zejde juz do 12.
Mam 5 tuszow-chce zejsc do 2 plus odzywka no i tak powoli do celu..do super zbiorku

Stary 2010-01-20, 00:17   #3655
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Hosenko lepiej tego ując nie moglaś!!! W ogóle najlepiej to kupować małymi partiami, np w tym tyg tylko zel i krem a za tydzien szampon i kredka, bo wtedy jestesmy spelnione zakupowo - bo bylysmy w drogerii, zostawilysmy kase i mamy nowy kosmetyk. ja tak mam ze jak kupuje duzymi partiami np wszytsko jednego dnia, to w ogole sie nie ciesze z tych zakupow, bo mam tego za duzo i nie wiem na czym oko zawiesic. A tak kupujac 1 lub 2 rzeczy mozna podziwiac, testowac, czytac ulotke i cieszyc sie zakupem, bo w koncu nasza mania czesto polega na regularnych wizytach w drogerii i kupieniu choc 1 rzeczy.

Ja bylam wczoraj w SP i kupilam oliwke Rebuild Ziaji i Carmex i jestem spelniona, bo wizyta w drogerii zaliczona, oko nacieszone a zakupy małe i potrzebne.

Doszła dzis do mnie ta torebka z e-torebka. Ogolnie super ale tak jak pisalam na watku e-torebkowym:

torba straszliwie wygnieciona (mam nadzieje ze jak powisi to material sie wyprostuje)
- strasznie duzo nitek zwisalo - moim zdaniem krawcowa czy ludziki w Chinach powinnie o takie rzeczy zadbac, bo jakby komus dac na prezent taka torbe ze zwisajacymi nitkami to by pomyslal ze to zakup bazarowy za 20 zlotych a tak przeciez nie jest.

- tektura wszyta w spód też się wygięła - mam nadzieję ż3 nie bedzie kolidowało w noszeniu.

- sam spod jest tez materialowy, bez zadnych "nozek" - trzeba bedzie uwazac gdzie sie stawia torebke, zeby nie zabrudzic.

Ogolnie jestem zadowolona. Jutro dam zdj

Mam tez kilka zużyc, ale bede wpisywac na watku po 5 zeby nie zamieszac sie w tym czy juz wpisywalam cos czy nie.

W ogole sie dzis wkurzylam, bo rano chcialam na All zalicytowac czapke. Bylo jeszcze 3 min do konca i poszlam pastowac buty i zapomnialam o konczacej sie aukcji.I nagle lece do kompa z nadzieja ze jeszcze zdaze i co... dupa.... aukcja zakonczona ;( ale bylam zla na siebie.

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2010-01-20 o 00:22
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 08:11   #3656
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
Gani, mogę zapytać co studiowałaś?
Marketing i zarządzanie

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2010-01-20, 09:21   #3657
Koshatka
Zakorzenienie

Gratuluję zużyć.

Same kujony w tym wątku.

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
A może zaskocz ją i gotuj coś rewelacyjnego przez kilka dni. Może jej się głupio zrobi

Gratuluję oparcia się pokusom
To tak nie działa. Usiłowałam w ten sposób wejść na ambicję niedoszłej teściowej a i tak gotowała 2 potrawy w kółko.

Dziękuję.
Muszę przyznać że ciężko było, szczególnie jak TŻ zaczął roztaczać przede mną wizje jak to mnie będzie smarował masełkiem migdałowym....

Cytat:
olejek z węża????? nie brzmi apetycznie
Mnie bardziej odstrasza Lorys czosnkowy.
Stary 2010-01-20, 09:46   #3658
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny Pomogłyście mi...serio...Może zrobię sobie taką listę jak cuciola? Będę ją trzymać w torebce..A jak tylko wpadnie mi do głowy coś bezmyślnie kupić będzie pod ręką jak bat
No chyba że to będzie jakaś super limitowanka

I zastosuję metodę małych kroczków Hosenki.
KonikGarbusek-trafnie to ujęła. Lepiej kupować małymi partiami....Bo ma racje..wtedy (nawet gdy kupimy tylko 1 rzecz) jesteśmy spełnione..że coś tam jednak kupiłyśmy..że byłysmy w drogerii i oglądałyśmy-wybierałyśmy zapach czy kolor. I będzę tym bardziej zadowolona niż zakupami hurtowo (1 raz na 2 miesiące)

Powinnyście za tę pomoc wszystkie dostać odemnie buziala

Cytat:
Marketing i zarządzanie
Ja też jestem po tym
Dokładnie: Pani Licencjat Zarządzania i Marketingu ze specjalizacją Zarządzanie z językiem angielskim

Cytat:
To tak nie działa. Usiłowałam w ten sposób wejść na ambicję niedoszłej teściowej a i tak gotowała 2 potrawy w kółko.
(...)

Łoo mój Boże..Kiepsko trafiłyście..ja mam taką teściową że jak nagle zachce mi się placków ziemniaczanych (a akurat u niej jestem) to ona od razu idzie obierać na nie ziemniaki..Kochana

To ja już chyba obu bym podziękowała

Stary 2010-01-20, 09:49   #3659
Hosenka*
Zakorzenienie

Księżniczko: dostałaś odsypkę ode mnie? Bo ja jeszcze nie

Cuciola: Hypnose jest dla Ciebie za ciężki? Dla mnie to typowy świeżak o zapachu gumy Donald

Dziękuje za pochwały tero co napisałam Sweet czasem potrafię coś mądrego sklecic Gdybym to jeszcze potrafiła zastosować u siebie to byłoby super Choć nie powiem, od jakiś 2-3 tygodni mi się udaje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-20 o 09:53
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 09:58   #3660
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:
loverynka weszlam sobie na bloga twojego kota...ale masa slicznych zdjec
Kot dziękuje, a ja w imieniu kota Kotka ma na imię kocisław i taki powinien być adres ale jakiś pan sobie zrobił takiego bloga i daje tam zdjęcia siebie zeby pamiętać co miał na sobie danego dnia... nie będę tego komentować.

Cytat:
95zł
Mnie właśnie też kusiła i to strasznie, naczytałam się trochę pochwał i czekałam na sprzyjający moment. A teraz po ostatniej sensacji z peel-offem Himalayi porzuciły mnie wszelkie skrupuły
Daj znać jak przetestujesz Ziaję Pro. Mnie ona bardzo ciekawi.

Cytat:
Z wężem albo czosnkowy? Już mi słabo.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości