|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Ewacia trzymamy kciuki
uda sie zobaczysz. A jak wrazenia? Ile osob bylo?---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Amilka z tego co slyszalam i widzialam pytania sa ustawiane indywidualnie pod kandydata.
|
|
|
|
#8042 |
|
Raczkowanie
|
no bo właśnie wszyscy niechętnie mówią o tym wario, widocznie nie chcą tego wspominać
, a ja kiedyś w końcu spróbuję, tylko obawiam się jak już wcześniej pisałam o wzrok bo mam dużą wadę, no i z kondychą u mnie nie bardzo, ale to jest do wypracowania śnieg się stopi i hyżoooo na stadionik
|
|
|
|
#8043 |
|
Raczkowanie
|
jasne ,ze probuj. Najlepiej samemu si przekonac jak o jest.A jaka masz wade?chyba jest od -3 do +3 dopuszczalne. Ale najlepiej sie zapytac i juz.
|
|
|
|
#8044 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko zależy od okulisty czasem mniejsza wada będzie stanowić przeszkodę . Psycho i wario to połowa odsiewu niestety
|
|
#8045 |
|
Przyczajenie
|
kasia było 6 osób i to łączeni z wszystkich rozmów więc jestem w szoku że już na rozmowach dak odwalają.... Ogólnie cykam się a niektóre pytania ni w pic ni w cyc...
|
|
|
|
#8046 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!!
Ja jestem już po rozmowie kwalifikacyjnej w Wawie, ile czekaliście na termin psychotestów? |
|
|
|
#8047 |
|
Raczkowanie
|
myslisz ze tak to jest z ta rozmowa?bo ja bylam na pschotestach tylko z jedna dziewczyna pamietam. A na rozmowie bylo z 20osob. To chyba by bylo niemozliwe. Teraz tylko czekac na wyniki. Nie dziwie sie, ze poszlas spac, bo to naprawde meczace...Dlatego tak bardzo nie chce tego powtarzac
buuuuuuzka i dobrej nocy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8048 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw wypełniasz kilkustronicową ankietę z pytaniami o narkotyki różnego rodzaju, kontakty z grupami przestępczymi, prowadzenie samochodu pod wpływem alkoholu, oszustwa, kradzieże, wyjazdy za granicę, ew. styczność z agentami innych państw i mnóstwo innych. Później "swobodna" rozmowa przed podłączeniem do wariografu, skalowanie, próbny test urządzenia, typu: powiem ci, który numerek wybrałaś. Facet wybiera dla ciebie zestaw pytań typu: czy zażywałaś narkotyki, czy istnieją jakieś zdarzenia z twego życia, których się wstydzisz i które mogą mieć wpływ na służbę w SG, uff... więcej nie pamiętam, wynik poznałam dopiero po dwóch miesiącach
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Około miesiąca |
|
|
|
#8049 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Olcia,za pytania na wario. Sam byłem ciekaw co mnie czeka (mam nadzieję
Pozdrawiam
|
#8050 |
|
Raczkowanie
|
Narab, ale przeciez i tak kazdy ma inne pytania. Wiec sie nie nastawiaj. Pewnie jesttam tez jakis zestaw standardowy, ale wiekszosc sie zmienia
|
|
|
|
#8051 |
|
Moderator
|
U nas każdy dostał taką samą ankietę i taki sam zestaw pytań przy podłączonym wariografie.
Edytowane przez Dzieciol Czas edycji: 2010-01-20 o 13:14 |
|
|
|
#8052 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich długo już mnie nie było na forum.
W końcu po 3,5 miesiącach od rozmowy bieszczadzki umawia na psychotesty. Zobaczymy jak to pojdzie. Moze ktoś ma też psychologa w przyszlym tygodniu??? Pozdrawiam |
|
|
|
#8053 |
|
Raczkowanie
|
Pytania na wariograf wszyscy mają takie same(ankieta). Pytania są tajne i wyjawienie ich innym osobom grozi poniesieniem odpowiedzialności, w naszym przypadku usunięcie z rekrutacji...
|
|
|
|
#8054 |
|
Raczkowanie
|
kamilliano jakim usunieciem? Nam bylo jasno powiedziane, zeby o tym nie rozmaiwac. Zeby ludzie sie nie nastawiali. Tyle...
|
|
|
|
#8055 |
|
Raczkowanie
|
narab jak tam dzwoniłes o wyniki z psycho .....
tak poza tym skad jestes .... ja sie boje kazdego listu poleconego , a jak widze listonosza to mi szybciej serce bije ... heheheheheh
|
|
|
|
#8056 |
|
Raczkowanie
|
Ju kr
![]() W przyszły czwartek mam psychotesty. |
|
|
|
#8057 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Chyba będzie lepiej Olcia2009 jak ten post po prostu usuniesz
|
|
|
|
|
#8058 |
|
Raczkowanie
|
Dzieciol chyba przesadzacie torszke. Przeciez tak naprawde niewiele powiedziala. Wiekszosc jest owiane tajemnica. Troszecze sie rozluznijcie...
|
|
|
|
#8059 |
|
Raczkowanie
|
Co z tego ,że będziemy wiedzieć wcześniej jakie pytania są na wario
przecież żeby oszukać trzeba wiedzieć jak to zrobić są sposoby ale jeżeli ktoś wcześniej nie miał do czynienia z tym ustrojstwem to nie ma szans wykiwać badającego .
|
|
#8060 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że jest możliwość oszukania badającego poprzez wyuczenie się wszystkich pytań na pamięć i wmówienie sobie, że czegoś nie było...
|
|
|
|
#8061 |
|
Moderator
|
Szczególnie podba mi się zwrot "owiana tajemnicą"
A tak na poważnie, to nasze zdanie na ten temat się nie liczy, na początku ankiety była informacja o niejawności pytań, jeśli się nie mylę. Było to prawie rok temu, więc moja pamięć może być trochę dziurawa w tej materii.
Ponad 20 miesięcy i 7000km przejechane, by dostać się do SG... To jeszcze nie koniec ... Edytowane przez Dzieciol Czas edycji: 2010-01-20 o 15:15 |
|
|
|
#8062 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#8063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8064 |
|
Moderator
|
Olcia ja też jakies parafki strzelałem przed ankietą, neistety nie pamiętam już pod czym:P
|
#8065 |
|
Raczkowanie
|
Wmówić sobie możemy dużo rzeczy ale to nic nie da
nasze ciało nas zdradzi ,wprawne oko to wychwyci a zresztą to badanie jest niewiarygodne ,ale jeżeli się na nie nie zgodzimy to automatycznie skreślą nas z listy . To jest niepotrzebny dodatkowy stres .
|
|
#8066 |
|
Moderator
|
Gump w pierwszej części wypowiedzi nie mogę się z Tobą zgodzić. Jeśli uwierzymy w to, że tak było na prawdę, wykrywacz jesteś w stanie oszukać. Pewnie w praktyce nie ejst to takie proste, ale jednak możliwe. No bo pomyśl sobie o takiej sytacji, mama mówi synowi, że Zdzisiu jest jego tatusiem, mimo, że poznała Zdzisia rok po urodzeniu syna. Poprawna wersja jest podtrzymywana przez 25 lat, syn stawia się na wario i badający zadaje pytanie: Czy Zdzisiu jest Twoim ojcem? Odpowiedź pada "tak" i co na to wykrywacz?
Prawdą jest to w co wierzymy, przynajmniej dla wariografu
Ponad 20 miesięcy i 7000km przejechane, by dostać się do SG... To jeszcze nie koniec ... Edytowane przez Dzieciol Czas edycji: 2010-01-20 o 15:29 |
|
|
|
#8067 |
|
Raczkowanie
|
Informacje zawarte w ankiecie PO WYPEŁNIENIU mają klauzulę niejawności, dotyczy to Waszych danych i informacji tam zawartych, a nie pytań. Podpisujesz się jako wykonawca tego dokumentu, potwierdzając prawdziwość danych w nim zawartych
|
|
|
|
#8068 |
|
Raczkowanie
|
Olcia, dzięki za odpowiedź, mimo tajności informacji
![]() Kasia, mam wadę +2,5 i do tego astygmatyzm z cylindrem 1,50 a zapytałam Gump o wario ot tak, nie ma jakiś chytrych planów odpowiedzi itd, tym bardziej że ich się nie da mieć. narazie to ja mam plan ogólny- złożyć papiery ( w swoim czasie )
|
|
|
|
#8069 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Jestem tu nowa i trochę poczytałam co piszecie tu o SG ja we wtorek złożyłam papiery
|
|
|
|
#8070 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim
kasia.....dzisiaj zadzownili do mnie...podobno egzamin mam miec na poczatku lutego w ketrzynie...a ty??cos wiesz?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

uda sie zobaczysz. A jak wrazenia? Ile osob bylo?

buuuuuuzka i dobrej nocy