|
|
#361 | |
|
Guerlain Lover
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() A proszę Cię bardzo ale na prawdę Twoja kolekcja zrobiła na mnie duuuuże wrażenie tyyyle buteleczek liczę, że moja też kiedyś tak się rozrośnie
|
|
#363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd tyle o mnie wiesz? Może tylko herbatkę z rumem zamieniłabym na grzany miód, koło kominka usadowiła cudnej urody Goldena i byłaby pełnia szczęścia . Wiesz, ja też mam fioła na podobnym punkcie jak Ty, ale już Twojej odwagi nie posiadam. Doskonale Cię jednak rozumiem . I dziękuję ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
. A tu psiknęłam i przepadłamCytat:
|
|||
|
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie przypuszczałam, że masz tyle wspaniałości Gratuluję kolekcji, bo przyznam, że patrząc na Twoją kolekcję wiem mniej więcej co przetestować. Cytat:
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze moje odlewki dla Escritory - sorki za błędy, ale spieszę się jak mogę
![]() Eau Lente L'Eau Trois Penhaligon's Elixir Patchouli 24 Rock Crystal (25 ml) Tam Dao Le Boise Chene Bois et Musc Serge Noire Chergui Russe Santal de Mysore Dziewczyna w Szpilkach (Fille en Aiguilles) BC-nowe Ceremony Tumulte PH Let Me Play The Lion Reminiscence Noir Burning Leaves In The Library Santalum Hinoki CdG 2 Man Amouage Jubilation XXV Must EDT Terre de Sarment CN 21 Opium PH Roma PH OI-nowa Tobacco Vanille TF Amber by Zara Musc Maori Chockolovers Vanille Mokha Prada Irysowa Pyxis Mulled Cider Mauboussin EDP Rose Ikebana Van Cleef&Arpels Autumn Venise YR Aquolina Vanilla and Patchouly (nawet nie wiedziałam, że mam, a leci do mnie flacha )
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-01-19 o 22:33 |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Daff - pięknie, po prostu
Mamy bardzo, ale to baaardzo wiele wspólnego. T4T (mam tylko odlewkę) Sensuous, Incensy CdG, żółta kupa, Encre Noire, Padpa, Statkus. Obok tych się kręcę i wiercę ![]() Zazdroszczę przeokropnie, masz kolekcję cudo
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no słów brak, jakie skarby W sumie kilka(naście?) zapachów nas łączy
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Daffodilka - Dziewczyna w Szpilkach - a cóż to? Bo nie wiem
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta Cinema... A Rock Crystal faktycznie ubóstwiam, zwłaszcza w miksie z NM---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Znasz na pewno, tylko nie chciało mi się szukać pisowni ![]() To Fille en Aiguilles Lutensa. |
|
|
|
|
#370 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A wiesz, że oczywiście wolę grzany miód/winko od herbatki z rumem? Musiałyśmy nieźle ciągnąć z garnca w tych poprzednich wcieleniach ![]() A propos odwagi, pamiętam jeszcze zdjęcia Twojej poprzedniej kolekcji (ba! pozwoliłam sobie na dysku zapisać) i mam wrażenie, że nam się gusta skrzyżowały pod kątem prostym - przecież u Ciebie jakiś czas temu królowało kadzidło z dymem (i ciasteczkami w tle), ja natomiast miałam trochę cynamonu, pierniczków i kilka drewienek ![]() A niektórych odlewek brzydko zazdroszczę (zwłaszcza Szpilkowej Lasencji)
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie codziennie siedzę u Ciebie w profilu i gryzę paluchy z zazdrości Dziękuję Ci ślicznie za miłe słowa - jakby nie było parę moich skarbów, choćby Ambre Narguile i Ceremony to Twoja zasługa |
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Daff... toż to imperium perfumeryjne... Ja bym się w takiej ilości pogubiła
![]() Gratuluję pysznej, bogatej i wysmakowanej kolekcji
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że mamy podobne upodobania zapachowe to wiem od dawna i ogromnie mnie to cieszy Cytat:
![]() Cytat:
Red, ja nadal kocham kadzidła (nie mogę się już doczekać na Tauera), ale nie bardzo potrafię je nosić. I w tym cały problem![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ciepłe zapachy to czarna Coco i Opium są moimi faworytami
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Daff - przepiękna kolekcja
Tego ostatniego to zazdroszczę troszkę, nie powiem...
|
#377 | |
|
never say no to panda
|
oj rany, aż musiałam się wpisać - Daff, siostro Ty moja zapachowa! (rzekłabym nawet, że bliźniaczka, ale dwujajowa)
![]() łączy nas: YR NM (u mnie dzielnie siedzi odlewka i nawet przetrwała Wielki Pogrom Odlewkowy) Annayake - Miyako Molekuły T4T (jeszcze odlewka, ale w niedługim czasie połączy nas flachonik )Kashmina Padpa to coś DK - Wenge? Durbano RC Williamson Incense NU edp Maść Tygrysia Idolek (jeszcze odlewka, ale planuję flachon zanabyć) CdG Jai i Ou (lada chwila przybędą do mnie flachoniki Statkus (ale ode mnie raczej paskudek niedługo wyleci )Demeterki - większość mam, a te, których nie mam, są na mojej liście demeterowo-muszmieciowej Cocon Ambre Sultan (to właściwie będzie nas łączyło, bo planuje flachonik łączył nas (ode mnie wyleciał): Kasztanek YR (ale żel pod prysznic nadal mam )zestaw perfumetek Sephory (wyleciał z hukiem już jakiś czas temu... a tak ciężko zdobyty) i odlewki (pogrubiłam te "moje najmojsze": Cytat:
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Daff. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-20 o 07:43 |
|||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Tobie po prostu wszystkiego
|
|
|
|
|
#380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Allure nie przypadło mi do gustu, Cristalle owszem, owszem, ale taki świeżak, natomiast Coco - szyk, elegancja, zmysłowość... Opium to zapach, który towarzyszył mi praktycznie przez całe studia. Na pierwszym roku dostałam od koleżanki kilka mililitrów czystych perfum (z Pewexu ) i z upodobaniem używałam aż do wykończenia fioleczki. Zapach był zniewalający, a tak intensywny, że jedno dotknięcie koreczka wystarczało na cały dzień. Tak, że w pełni podzielam Twój zachwytCytat:
Histoire d'Eau faktycznie piękna - powinnaś się skusić![]() Cytat:
Faktycznie, wiele nas łączy, ale nie jestem tym zaskoczona. Jakby nie było sporo flaszek przywędrowało do mnie właśnie od Ciebie Perfumetki Sephory podobnie jak Ty zdobyłam z niemałym trudem i dlatego jeszcze u mnie są. Ciężko byłoby mi się z nimi rozstać. Podobnie jak ze Statkusem - prezentem od mojego brata A to coś DK to faktycznie Wenge - resztka, mam nadzieję, że akcja z zestawem wypali i uzupełnię zapas. Tak jak AS Fraiche, bo ta wersja odpowiada mi bardziej niż wersja klasyczna, choć obie są piękneCytat:
I pięknie dziękuję za uznanieEdytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-01-20 o 09:24 |
||||
|
|
|
#381 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Daf! Twoja kolekcja to po prostu creme de la creme perfumowego świata! W każdej kategori wybrałas to co najlepsze! Ponadto Twoja kolekcja zawiera w sobie prawie całą moją ![]() Najbardziej Ci zazdroszczę szerokiego spektrum, którego mi brakuje ![]() Daf!-a co to za flaszki na pierwszej focie -poznaję tylko Nature Millenaire, zaintrygowało mnie Bois et Musc-jakbys coś skrobła na jego temat ... ![]() Cytat:
ooo..to faktycznie dużo mając na uwadze mikroskopijnośc mojej kolekcji ![]() szczerze powiedziawszy to chciałabym miec więcej flaszek...wciąż szukam i szukam nie obijając się-testuję po 40 zapachów miesiecznie...ale jakos mało co mnie łapie za serce
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-20 o 10:17 |
||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim posiadaczom perfumeryjnych kolekcji bardzo gratuluję pięknych zbiorów
![]() Ledwo co zawiesiłam oko na cudnej kolekcji Rudowłosej Czarodziejki, a tu pojawiły się nowe piekne zbiory Szczególnie serce me mocniej zabiło podczas oglądania flaszek Polly, Skarbiątka oraz Escritory Choć aktualnie łączy nas naprawdę niewiele (zmieniły się niestety - a może i stety moje zapachowe preferencje ) to mam ogromny sentyment do prezentowanych przez Was buteleczek. Wiele Waszych zapachów kiedyś gościło także u mnie i wszystkie miło wspominam. Cały ten okres perfumeryjnego szału miło wspominam. Może kiedyś jeszcze ten olfaktoryczny świr do mnie powróci Przy kolekcji Daff zatrzymałam się naprawdę na długo i kilkakrotnie przeglądałam załączone zdjęcia. Beatko, bosko u Ciebie
|
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podziwiam za utrzymanie w ryzach tak bogatego gustu ![]() bo Twoja kolekcja - mimo, że rozległa zapachowo - wysublimowana jest, a nie przypadkowa i zdecydowanie pojaśniałaś od ostatniego razu ![]() dużo mniej mroku w niej gratuluję przeróżnych cudowności ![]() szybko licząc mamy wspólnych 20 zapachów (flaszkowo i odlewkowo) łał! |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Widać, że kochasz perfumy i traktujesz je w należyty sposób. Gratuluję ![]()
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
łoł ;D dziewczyny przy Was moja kolekcja to pikuś xD
![]() od Tyłu: Juicy Couture bodajże zapach to Stuff, Lancome Tresor, CK Euphoria Blossom, CK In2U, odlewki: YSL Baby Doll, Lolitka EDP, Givenchy Ange ou demon, Escada Magnetism i YSL Parisienne W szafie gdzieś leży jeszcze sporo odlewek/próbek ale ich nie szukałam
Perfumy/telefon itp.: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1266346 Ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post86723347 Edytowane przez Nika0503 Czas edycji: 2010-01-20 o 12:42 |
|
|
|
#387 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Zazdroszczę Euphorii Blossom, Baby doll. Częściowo łączy nas Magnetism - moja mama ma butelkę, a ja z niej korzystam
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie Magnetism, coś czuję, że słodziak w moim klimacie Ważne, że ty się dobrze czujesz ze swoją kolekcją
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast na Histoire d'Eau skuszę się na pewno, kwestia czasu (kilku do kilkunastu dni ). Najpierw nie zrobiła na mnie wrażenia, ale później Idę jeszcze pooglądać Twój zbiór. Hmm... sama wrzucałam zdjęcia miesiąc temu, a już aktualizacja by się przydała
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

. Przepraszam, że nie zamieszczam opisu, ale już całkiem opadłam z sił
. Mój zbiorek w ostatnich tygodniach został dość mocno uszczuplony - z paroma zapachami bez żalu się rozstałam, kilka kolejnych czeka w kolejce do wylotu. W drodze do mnie (z przystankiem u Magdulenki) jest jeszcze druga flaszka Miyako, upolowana w świetnej cenie na eBayu przy wydatnej pomocy Bluegirl i wspomnianej już Madzi - dziewczyny, dziękuję

)
Skąd tyle o mnie wiesz?
Może tylko herbatkę z rumem zamieniłabym na grzany miód, koło kominka usadowiła cudnej urody Goldena i byłaby pełnia szczęścia

Nawet nie przypuszczałam, że masz tyle wspaniałości
Gratuluję kolekcji, bo przyznam, że patrząc na Twoją kolekcję wiem mniej więcej co przetestować.

Red, ja nadal kocham kadzidła (nie mogę się już doczekać na Tauera), ale nie bardzo potrafię je nosić. I w tym cały problem
Jeśli chodzi o ciepłe zapachy to czarna Coco i Opium są moimi faworytami 
Histoire d'Eau faktycznie piękna - powinnaś się skusić
) to mam ogromny sentyment do prezentowanych przez Was buteleczek. Wiele Waszych zapachów kiedyś gościło także u mnie i wszystkie miło wspominam. Cały ten okres perfumeryjnego szału miło wspominam. Może kiedyś jeszcze ten olfaktoryczny świr do mnie powróci
Oszczędzam na PERFUMY!!