Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 11:21   #3871
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
czekoladko pokazesz sie nam dzis w nowej fryzurce?
pokaze jak tz cyknie mi jakas fajna fote

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

pewnie uczulenie na cos
tylko na cojak ona wszystko je.....i jak mam wyeliminowac alergen?

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem mega niewyspana Maciek koncertował od kąpieli do 22.15 W nocy też się wybudzał, a dodatkowo kręgosłup mi nawalił. Idę Małego oporządzić, zajrzę później
znaczy co plakal czy sie bawil?

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Akrobacje młodej

Tak zawzięcie trenuje że aż purka dupką i ogląda się co to .... hehehe
WOW

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość

generalnie jest kilka typów alergii, ale najczęściej spotykane są 2: atopowe zapalenie skóry (AZS) i pokrzywka.

AZS - objawy: ból brzucha, kaszel, zablokowany nos

Pokrzywka - objawy: biegunka, duszności, wodnisty katar

AZS - czas wystąpienia reakcji wynosi 3-5 dni i zależy od ilości alergenu (tzn. mała dawka może nie uczulać, ale podwojona już tak), pokrzywka - od 20 min. do 24 godzin (i wszystko jedno, czy zjesz 1 orzeszek, czy 20 deko, i tak cię uczuli).

AZS - za 2 miesiące można próbować wprowadzić z powrotem alergen, pokrzywka - okres tolerancji wynosi 2-6 lat, i dopiero po tym czasie można do alergenu wrócić.

Dieta niemowląt

AZS - nowy produkt (jeden) można wprowadzać co 5 dni i dawać go też przez 5 dni, jeśli coś się dzieje - odstawić i jeśli w ciągu 7 dni nastąpi poprawa - za 2 mies. można znowu spróbować wprowadzić ten pokarm do diety.

Poza tym - trzeba obserwować dziecko i zapisywać wszystkie spostrzeżenia w specjalnym zeszycie (co uczula - woda, mydło, krem, pokarm, kurz, pyłki itp.? jaka reakcja występuje? itp. jakie leki bierze?)

Oprócz Emolium, Oilatum, Oilanu, kosmetyków SVR i in. dobra na skórę jest tzw. maść cholesterolowa - duży słoik kosztuje ok. 5 zł (100 ml chyba), tłusta jak cholera, ale pomaga - Maryni pomogła na szorstką skórę na kolankach (tatuś używa do popękanej zimą skóry na rękach). Robią ją na receptę w aptece.

Leki
Syrop Ketotifen (2 razy 1 ml dla ok. 5-miesięcznego malucha) - nawet niedrogi - ok. 6-7 zł (ale jeśli trzeba cały czas używać, to pewnie nie).

Jeśli skóra pęka, jest świąd itp. to można dać słaby steryd Hydrocortison, ale do ok. 1 roku życia ostrożnie z lekami, raczej zaleca sie obserwację dziecka, częste zmiany kosmetyków pielęgnacyjnych, ostrożne wprowadzanie nowych pokarmów. Jest też lek na F..lo...., ale nie mogę rozczytać.

Mnie lekarka powiedziała, że jeśli mogą być przeboje z pokarmami, to można karmić tylko piersią do 8 miesiąca . Lub mogę dawać jej pokarm mieszany (cyc plus sztuczne mleko) do 8 miesiąca max.

No i co miesiąc kontrolna wizyta u alergologa, bo jeśli coś jest na rzeczy - np. Marynia, jak sie zdaje, ma skłonności do AZS (ja - AZS, tata - pokrzywka), i maść cholesterolowa jej pomogła, i ma okresy, że nic jej nie dolega (jej w ogóle tylko czasami jakieś 2-3 krostki wyskoczą i szorstkie kolanka), to i tak nie jest wyleczona, okresowo uczulenie będzie nawracać.
to Wercia ma wlasnie szorstkie lokcie i zauwazylam ze ona ma te krostki po bokach brzucha chyba od pampersa jest to mozliwe? bo na brzuchu nie ma nic tylko wlaskie tam gdzie pieluszka jest po bokach i to jest czerwone i tez takie szorstkie
a myje ja w Emolium

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Rownież chce złożyć zyczenia naszym małym solenizantom
Sto lat Maciusiu , Natalko , Amelko i Tomeczku

A mój Kuba konczy dzisiaj 7 miesięcy
dolaczam sie do zyczen dla naszych solenizantow i Kubcia tez oczywiscie

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

i tak wogole to Dzien dobry

jakos nie mam weny na pisanie.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 11:28   #3872
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Czesc Dziewczyny wpadlam na chwilke przywitac sie z Polski. Chcialabym Was troszke poczytac ale niestety nie mam czasu tyle jeszcze osob do poodwiedzania. Chcialam tylko napisac ze lot minol calkiem spokojnie . Pierwsze pol Daniel przespal a potem usmiechal sie i zaczepial ludzi w samolocie . Babcie nie moga sie nim nacieszyc i rozpieszczaja go jak moga .No i mnie przy okazji tez gotuja takie pysznosci , ze czuje ze jestem juz o conajmiej kilo ciezsza musze sie wziasc za siebie.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Ach i dolaczam zyczonka dla naszych dzisiejszych solenizantow!!!

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 11:37   #3873
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dziewczyn pożecie

nie mam fotki do tej ramki z gliną ... i tak myśle, czy tą pierwszą da sie jakos podreperować /Kasiu? / ... czy lepsza ta druga?
Bartus golasek jest boski. Mysle ze to zdjecie bedzie idealnie pasowac do ramki

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------
Mati juz od kilkunastu dni jest szkolony (oczywiście przeze mnie , bo na męża nie ma co liczyć, bo on tylko dużo gada a mało robi)
do samodzielnego zasypiania
wypięłam się na wszystkie poradniki i opracowałam własny system
no więc, na początku zasypiał 0 23, potem 22, potem 21 a dzisiaj zasnął zaraz po kapieli o 20

najpierw zasypiał bez cyca przy zapalonej lampce ze mną przy boku, potem zasypiał bez cyca przy zgaszonej lampce ze mną przy boku,
dzisiaj zasnął z cycem, ale wzięłam go do odbicia i sie obudził,
zasypiał przy zgaszonym świetle sam w pokoju i zasnął, nawet nie kwękał
zobaczę jeszcze jutro, czy będzie jak dzisiaj
i oby juz tak zostało

tylko w nocy dalej sie budzi
jak nie na cycia to na smoczka
Gratuluje postepow. oby tak dalej.
Pytalas o wykonanie ramki... no wiec jest bardzo dobre, a nawet rzekalbym ze porzadne. Odcisk jak narazie taki jak po wykonaniu. Moze tylko jeszcze zbyt miekki, mam nadzieje ze jeszcze stwardnieje. Dolaczone sa specjalne plastikowe ramki do uformowania idealnego kwadratu z masy wiec jak nie stwardnieje bardziej to ciezko bedzie wyjac z tych ramek. Moglam lepic bez i uformowac na oko.

Zalecam tez sprawdzenie przy odbiorze, moja przyszla z peknieta szybka

Cytat:
Akrobacje młodej

Swietnie sobie radzi Zdolniacha

Cytat:
Ja pływam jako tako, jak mi nikt po twarzy nie chlapie, bo jak tak, to się topie
to sie usmialam.

Dolaczam sie do zyczen dla naszych solenizantow Amelko, Nati, Kubask u, Tomaszku i Maciejku Buziaki od Wizazowej ciotki

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 11:42   #3874
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
myslalam ze juz poszlas spac a Ty walczylas

jade niedlugo do krakowa to moze zajrze
wodki nie pije, o metrazu tez nic nie bede mowila i nie bede pouczala jak nosic Matiego

wszystko wskazuje ze jednak jest coraz lepiej
ciesze sie i mam nadzieje ze bedzie juz ladnie zasypial sam

a mialam Ciebie pytac jak nocka minela
pieknie pospal

u nas to samo
Zuzia ma tyle ciuchow a w niektorych praktycznie nie chodzila

wydaje mi sie ze nikt nie ma
bo juz pytalam
walczyłam dzielnie, nawet wyłączyłam już komputer gdy pojawił sie internet włączyłam ponownie

w takim razie zapraszam

ja też mam taką nadzieję

pewnie go tylko ubiorę raz i zrobię zdjęcie na pamiątkę

Cytat:
Akrobacje młodej

pięknie

Cytat:
O jego mame poszło.....
szkoda gadac.......
ojej

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Kasiu, Eleeri dzieki za info o automatach.
Właśnie się zastanawiam nad kupnem (wiem, ostatnio nie chciałam ze wzgledu na zrzucaną robotę przez Małża ), ale robicie mi smaka na domowy chlebek. A napiszcie, to się tylko wrzuca składniki i koniec, czy więcej czasu trzeba poświęcić

Eleeri, Twoja Mama bardzo się nie pomyliła co do laleczki. W linku, który wklejała Miramej jest takie słowo w opisie
http://allegro.pl/item882124544_playskool_l ullaby_gloworn_swiecaca_g lowka.html

Eleeri, jak się Elta spisuje? Nie znam (nie miałam) firmy.
tylko wrzucasz ustawiasz program i wychodzisz

ja tam wolę ją nazywać robaczkiem

ja nie narzekam, nie znałam jej wcześniej, a kupiłam bo dziewczyny z forum ją polecały, ma dwa mieszadła, a nie każdy automat je ma, przeważnie mają po 1

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 11:49   #3875
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny wpadlam na chwilke przywitac sie z Polski. Chcialabym Was troszke poczytac ale niestety nie mam czasu tyle jeszcze osob do poodwiedzania. Chcialam tylko napisac ze lot minol calkiem spokojnie . Pierwsze pol Daniel przespal a potem usmiechal sie i zaczepial ludzi w samolocie . Babcie nie moga sie nim nacieszyc i rozpieszczaja go jak moga .No i mnie przy okazji tez gotuja takie pysznosci , ze czuje ze jestem juz o conajmiej kilo ciezsza musze sie wziasc za siebie.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

fajnie ze milo spedzacie czas ja tez zawsze jak przyjezdzalam do domu(bedac w IE)to mama mnie rozpieszczala jedzeniem

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-20, 11:51   #3876
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Akrobacje młodej

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Serdeczne życzenia dla Kuby , Natalki , Amelki , Maćka i Tomka
...
My też mamy taką na 2 filiżanki, każdy lubi coś innego, napisałam o tym gorgulkowi, bo Ona napisała, że lubi kawę z ekspresu ciśnieniowego.

Oj, Kubuś dziś od rana nie ma humoru
przylaczam sie do zyczen dla naszych szkrabików
przede wszystkim zdrowka

ja jednak chyba kupie to

Zuzia tez

Cytat:
Mój Rumburak ucina sobie drzemkę. Udało mi się dodzwonić do dr w sprawie usg. Mamy 30 . marca

oby tak dalej. Ja pływam jako tako, jak mi nikt po twarzy nie chlapie, bo jak tak, to się topie
rumburak
co raz to lepiej

ja w ogole nie umiem plywac, troche na plecach

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

tylko na cojak ona wszystko je.....i jak mam wyeliminowac alergen?
koniecznie
strasznie ciekawa jestem

u Zuzi zauwazylam suche raczki
moze to od mleka 2? od wczoraj podaje jej znow 1, zobacze jak bedzie

Cytat:

ciesze sie ze lot udany
milo ze sie odezwalas
rozpieszczac daj sie jak najwiecej

Cytat:
w takim razie zapraszam
zastanow sie zebys pozniej nie zalowala
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 11:53   #3877
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

tylko wrzucasz ustawiasz program i wychodzisz

ja nie narzekam, nie znałam jej wcześniej, a kupiłam bo dziewczyny z forum ją polecały, ma dwa mieszadła, a nie każdy automat je ma, przeważnie mają po 1
Jak to To nic nie trzeba ugniatac itp Myslalam ze automat ma tylko funkcje pieczenia i tyle a on taki "czarodziej". maz mnie zabije jak wspomne o nastepnym gadzecie do kuszni. Nie mamy juz gdzie tego wszystkiego upychac.

Lena robi twarde kupy. Je mleko i oprocz tego zupke marchewkowa z jarzynkami a z owocow sliwki i brzoskwinie. Po czy wiec to zatwardzenie???? Czyzby po zupce Nie wiem co odstawic....

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:01   #3878
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Rumburak ucina sobie drzemkę. Udało mi się dodzwonić do dr w sprawie usg. Mamy 30 . marca

oby tak dalej. Ja pływam jako tako, jak mi nikt po twarzy nie chlapie, bo jak tak, to się topie

eleeri, za wytrwałość i za powodzenie.

Maciejka dziękuje za życzenia. Mój maluch kończy dzisiaj pół roczku. Babcia się zapowiedziała, że wpadnie na pół tortu z połową świeczki

dzięki

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Gratuluje postepow. oby tak dalej.
Pytalas o wykonanie ramki... no wiec jest bardzo dobre, a nawet rzekalbym ze porzadne. Odcisk jak narazie taki jak po wykonaniu. Moze tylko jeszcze zbyt miekki, mam nadzieje ze jeszcze stwardnieje. Dolaczone sa specjalne plastikowe ramki do uformowania idealnego kwadratu z masy wiec jak nie stwardnieje bardziej to ciezko bedzie wyjac z tych ramek. Moglam lepic bez i uformowac na oko.

Zalecam tez sprawdzenie przy odbiorze, moja przyszla z peknieta szybka
dzieki

w takim razie kupię tę ramkę

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów:
Maciusia
Natalki

Amelki
Tomaszka

Kubusia

Stary 2010-01-20, 12:13   #3879
nerwusek
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów.
Czego mi brakuje
Czego potrzebuje
Mama kocha Mama wie najlepiej

Arka Noego "Mama Królowa"
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:15   #3880
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
...
...
Ino szybko, bo Ci włosy odrosną

A Maciek oczywiście płakał, do śmiechu to daleko Mu było.

Cytat:
Czioesc Dziewczyny wpadlam na chwilke przywitac sie z Polski. Chcialabym Was troszke poczytac ale niestety nie mam czasu tyle jeszcze osob do poodwiedzania. Chcialam tylko napisac ze lot minol calkiem spokojnie . Pierwsze pol Daniel przespal a potem usmiechal sie i zaczepial ludzi w samolocie . Babcie nie moga sie nim nacieszyc i rozpieszczaja go jak moga .No i mnie przy okazji tez gotuja takie pysznosci , ze czuje ze jestem juz o conajmiej kilo ciezsza musze sie wziasc za siebie.

Cześć. Fajnie, że się odezwałaś i daj sie rozpieszczać - obie strony są zadowolone

Cytat:
To super , będziemy trzymać kciuki

To do roboty, kochana, do roboty
...
Mój Krasnoludek po wie lkich bojach też padł, ale i tak zaraz wstanie . Dzisiaj strajkuję i nie idę na spacer
Trzymajcie

Że co tort mam robić Sie uśmiałam

Uuuu. To ja strajkuje już ze dwa tygodnie. Hmmm, zakrawa to już na przetrzymywanie w domu

Cytat:
...
to sie usmialam.
...

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia

Mam pytanie. Pamiętam, że marica podawał link do programu do obróbki zdjęć. Może mi któraś przypomnieć, bo marici jakoś nie ma.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:17   #3881
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

zastanow sie zebys pozniej nie zalowala
a co ukrywasz coś że mam się zastanowić

Cytat:
Jak to To nic nie trzeba ugniatac itp Myslalam ze automat ma tylko funkcje pieczenia i tyle a on taki "czarodziej". maz mnie zabije jak wspomne o nastepnym gadzecie do kuszni. Nie mamy juz gdzie tego wszystkiego upychac.

Lena robi twarde kupy. Je mleko i oprocz tego zupke marchewkowa z jarzynkami a z owocow sliwki i brzoskwinie. Po czy wiec to zatwardzenie???? Czyzby po zupce Nie wiem co odstawic....
no nic nie ugniatasz
wlewasz, wsypujesz, zamykasz pokrywę, możesz nawet ustawić opóźnienie startu i np. na śniadanie masz świeży jeszcze ciepły chlebek
jaki chcesz

Unholy teraz dopatrzyłam się szczegółów, ja nie mam takiego świetlika
http://allegro.pl/item882124544_play...a.html#gallery

tylko takiego
http://allegro.pl/item892092191_k_s_...sanki_bcm.html

Stary 2010-01-20, 12:29   #3882
UnholyOne
Ola-Unhola

Noo, trochę inny

A propos automatu, nie robia Wam sie dziury po mieszadłach (w wypieczonym chlebku)?
Stary 2010-01-20, 12:30   #3883
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia tez
Pewnie się zmówili

Cytat:
Trzymajcie

Że co tort mam robić Sie uśmiałam

Uuuu. To ja strajkuje już ze dwa tygodnie. Hmmm, zakrawa to już na przetrzymywanie w domu
Będziemy na pewno

Nie śmiej się, tylko rób

Nie wolno przetrzymywać w domu , a czemu nie chodzicie?

Cytat:
no nic nie ugniatasz
wlewasz, wsypujesz, zamykasz pokrywę, możesz nawet ustawić opóźnienie startu i np. na śniadanie masz świeży jeszcze ciepły chlebek
jaki chcesz
To urządzenie jest stworzone dla mnie , jak Małż przyjdzie z pracy zacznę Go delikatnie namawiać

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:33   #3884
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ino szybko, bo Ci włosy odrosną

2. Trzymajcie

3. Uuuu. To ja strajkuje już ze dwa tygodnie. Hmmm, zakrawa to już na przetrzymywanie w domu

4. Mam pytanie. Pamiętam, że marica podawał link do programu do obróbki zdjęć. Może mi któraś przypomnieć, bo marici jakoś nie ma.
1. właśnie

2. ja też trzymam

3. to ja mojego też przetrzymuje i to najdłużej z Was
czy grozi mi za to więzienie

4. ja nie pamiętam

Stary 2010-01-20, 12:36   #3885
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Nie śmiej się, tylko rób

Nie wolno przetrzymywać w domu , a czemu nie chodzicie?
...
To urządzenie jest stworzone dla mnie , jak Małż przyjdzie z pracy zacznę Go delikatnie namawiać
Ja i gotowanie, pieczenie itp. nie nadajemy na tej samej fali

Na początku Maciej był trochę przeziębiony i chcieliśmy wykurować się do szczepienia, a później sypnęło śniegiem i w moim mieście staneli na wysokości zadania i chodniki odśnieżyli na dwie stopy, a przejścia przy pasach na jedną stopę Wózkiem nie da rady

Jak delikatnie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-20, 12:42   #3886
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Noo, trochę inny

A propos automatu, nie robia Wam sie dziury po mieszadłach (w wypieczonym chlebku)?
dziury są
ale mi nie przeszkadzały,
podobno można zrobić bez dziur tylko przed pieczeniem trzeba wyjąć mieszadła
mi się nigdy nie chciało tego pilnować i grzebać w cieście więc miałam chleb z dziurami

Cytat:

hahaha, robi się klan maszynistek do chleba

Stary 2010-01-20, 12:45   #3887
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nervusek wspolczuje nocki musialas sie niezle nameczyc

Cytat:
P4w, co do Mireny. Narzekają na plamienia, które ciągnął się i 2-3 tygodnie, bóle co jakiś czas, problemy z cerą i kłujące nitki, które czyć przy stosunku. To tak po krótce. Aaa i ginekolodzy radzili mirenę dla kobiet, które mają już komplet dzieci i więcej nie planują.

ja sie wypowiem odnosnie klucia sznurka - to akurat nie zalezy od wkladki tylko od umiejetnosci gina, jesli nie umie go odpowiednio przyciac to lipa - moja gin mowila, ze ona woli zostawiac dluzszy i zawijac go gdzies tam w macicy (lol nie pamietam dokladnie gdzie ale chodzi o to, ze on sie zawija i go nie czuc)
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego dla Natalki, Amelki, Kubusia, Tomka i Maciejka

Przepraszam, Cass źle popatrzyłam na listę
przylaczam sie do zyczen
sto lat
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:45   #3888
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyn pożecie

nie mam fotki do tej ramki z gliną ... i tak myśle, czy tą pierwszą da sie jakos podreperować /Kasiu? / ... czy lepsza ta druga?
obie fotki sa przeslodkie, ale golasek jest swietny poprostu

kupilam dzis czopki glicerynowe dla dzieci, wlozylam i czekam na efekt. mala spi juz 2 godziny... moze ja ruszy w koncu?

dziewczyny doradzcie mi kolor, ktory wybrac? http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=883731546

aha i dziekujemy za zyczonka i rowniez skladamy solenizantom

Edytowane przez muszka66
Czas edycji: 2010-01-20 o 12:47
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:51   #3889
Ania0104
Zakorzenienie

dzien dobry

no i tak to jest pisac posta z dzieciem na kolanach ... wszystko mi skasował

Magi, Cass współczuję nocki ... miałam podbną od 1 Bartek budził się co godzinę, dwie ... mimo, że spał ze mną w łóżku
Golasek dziekuje za wszystkie komplementy

My też dzisiaj strajkujemy i na spacer nie idziemy ... za oknem -8 i sypie śniegiem na potęgę

yyyyy i chciałam jeszcze napisać -P4w - moja glinka jak narazie się trzyma!!! nie popękała i wygląda ok! Mam nadzieję, ze Twoja dzisaij dotrze i też udadzą Ci się odciski!

no i chciałam złożyć WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NASZYM DZSIEJSZYM SOLENIZANTOM .... STO LAT DLA Maciusia
Natalki Amelki Tomaszka Kubusia

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:56   #3890
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hmm nie sylka nic nie pisala, w ostatnim poscie pisala, ze Damiana boli gardlo i chyba trzeba bedzie lekarza - kurcze mam nadzieje, ze nic powazniejszego z tego nie wyniknelo a moze sylka czasu nie ma yhmmm
Też sie zastanawiam co u Sylki, dawno jej nie było I chyba nikt nie ma do niej nr telefonu

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Głównie ogromny zapas słoiczków Tymkowych, jakieś ubranka dla tegoż (najbardziej jestem zadowolona ze spodenek dresowych za 9,99 zl z Pepco, bardzo mi się "widzą" ), kupiłam też już przez net "Język niemowląt" i "Język dwulatka" oraz "Gry i zabawy z niemowlakami" - zastanawiałam się nad nimi, bo niby już pół roku za nami, ale uznałam, że jeszcze się może przydać, bo przed nami następne 6 miesięcy jako niemowlę
I jeszcze dwie grzechotko-gryzaki z Chicco, i kilka kosmetyków dla Tymka z Bübchen'a do przetestowania, dla siebie worki próżniowe, bo się nie mieszczę w szafach , dla męża balsam do masażu, którym mnie będzie masował i sama nie wiem co jeszcze.. takie tam pierdołki
Widze, ze kolejna mamusia polubiła Pepco Ja wczoraj kupiłam małemu 3 pary body po 5,99 zł. Zawsze jak jestem w Pepco widze, ze do kosza dołożyli jakies nowe wzory musze cos kupic. Wczoraj wziełam wieksze 12-18 mc. A kilka dni temu tez kupiłam ładne spodenki dresowe ale za 6,99 zł i bluzeczke za 4,99 zł
Pepco uzależnia

Drogie są te kosmetyki? Gdzie je można kupic? Napisz jak sie sprawuja. A co kupiłaś z tej serii?

Cytat:
Cześć
Jestem mega niewyspana Maciek koncertował od kąpieli do 22.15 W nocy też się wybudzał, a dodatkowo kręgosłup mi nawalił. Idę Małego oporządzić, zajrzę później
Mój tez w nocy czesto sie budził i płakał.

Cytat:
Akrobacje młodej

Super nieźle sie gimnastykuje

Cytat:

Cytat:
wow! 25 razy ... dlaczego ja nie umiempływać???

Może jeszcze jest szansa sie nauczyc. Moj TŻ tez nie umie pływac i starsznie nad tym ubolewa I zazdrosci jak ja pływam w jeziorku a on leży na molo albo pluska sie na brzegu

Cytat:
dziewczyn pożecie

Aniu, ja bym wybrała zdjecie golaska do ramki

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja mam ambitny plan ale wciaz cos mi umiemozliwa
a to okres, a to brak tamponow, to czepka
okresu nie mam, czepek jest ale teraz nie mam siana przez najblizsze dni...
pusty portfel, sucho w baku
Jutro ale bede miala do nadrabiania.
Ja tez dlugo sie nie mogłam wybrac i gdyby nie brat pewnie do tej pory bym zwlekała. Ale tak mi sie spodobało, ze bede chodziła juz systamatycznie Tylko szybko bedzie ubywało z portfela bo 45 min kosztuje u nas 8 zł

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
Co do różnic w moich dzieciach-to temat rzeka. Milka jest pogodniejsza, częściej się uśmiecha, jest bardziej ruchliwa, rozwija się książkow. Marcinek był cycusiem mamusi-w sumie nadal jest. Ciężko było go rozweselić, nie było nawet mowy o leżeniu na brzuszku, więc nie obserwowałam takiego czegoś jak obroty. Potem nie raczkował, ale to juz późniejszy etap. Marcin chciał być tylko na rękach, uwielbiał być noszony. Trudno mi to opisać, ale kiedy patrze na moje cukiereczki to widzę to. Każde dziecko rozwija się inaczej, Marcin tak do 1,5 roku rozwijał się normalnie, trochę inaczej ale nadal w normie. Siadał jak miał 8 m-cy, chodził przed ukończeniem 14 m-ca. Nie raczkował, jeździł na pupie. Tak na ten moment widzę tylko że Milka jest sprawniejsza. Ona jest na 25 centylu, Marcin w tym samym czasie był na 90 albo 97, tak mu się wahało, ale do roku czasu zawsze w tych granicach.
Moj Kuba to samo. Naprawde rzadko sie usmiecha, trzeba go łaskotac lub robic naprawde glupie miny zeby sie smiał. Dlatego stwierdzam, ze mam małego ponuraczka. W bujaku ciagle jęczy, na kolanach nie chce siedziec, na brzuchu lezy jak ma dobry humor a najlepiej to na rekach u mamy. Znow od dwoch dni nic nie gada, tylko cos tam popiskuje.

Cytat:
przepłynęłaś basen 25 razy
no, no, no wielkie brawa dla Ciebie

Dziewczyny czy znacie jakis dobry krem do rąk. Nie wiem co sie porobiło z moimi rękami ale mam okropnie szorstka i zaczerwienioną skorę na dłoniach. Piecze bardzo. Moje kremy nie pomagają.

Byłam wczoraj u dermatologa. Pisałam Wam o tych krosteczkach na ramionach. Otoz stwierdziła, ze mam zapalenie mieszkow włosowych - czyli moje przypuszczenia sie sprawdziły. Wypisała jakies mleczko i masc z antybiotykiem. Mam nadzieje, ze pomoze bo mam juz dosc tych krost

Co dzis jecie na obiad? Ja juz głodna jestem a nie wiem co ugotowac.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 12:57   #3891
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ino szybko, bo Ci włosy odrosną

A Maciek oczywiście płakał, do śmiechu to daleko Mu było.

no szybko to nie odrosna bo sa krotkie- takich dawno juz nie mialam

biedny Macius

Cytat:
My też dzisiaj strajkujemy i na spacer nie idziemy ... za oknem -8 i sypie śniegiem na potęgę

u nas tak samo jest

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-20, 12:58   #3892
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dziury są
ale mi nie przeszkadzały,
podobno można zrobić bez dziur tylko przed pieczeniem trzeba wyjąć mieszadła
mi się nigdy nie chciało tego pilnować i grzebać w cieście więc miałam chleb z dziurami

A jakiej wielkości mniej więcej i na dole, z boku?

Ja to stwierdzam, ze co jakis czas mamy "Akcja Parowar", "Akcja automat do chleba" itp. Małż się śmieje, że pospolite ruszenie u nas jest

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nervusek wspolczuje nocki musialas sie niezle nameczyc

ja sie wypowiem odnosnie klucia sznurka - to akurat nie zalezy od wkladki tylko od umiejetnosci gina, jesli nie umie go odpowiednio przyciac to lipa - moja gin mowila, ze ona woli zostawiac dluzszy i zawijac go gdzies tam w macicy (lol nie pamietam dokladnie gdzie ale chodzi o to, ze on sie zawija i go nie czuc)

przylaczam sie do zyczen
sto lat
No tak, ale to znaczy, ze wielu ginekol. nie potrafi tego dobrze zrobic, bo nie znam (wśród koleżanek) dziewczyny, która tych nitek nie czuje

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
obie fotki sa przeslodkie, ale golasek jest swietny poprostu

kupilam dzis czopki glicerynowe dla dzieci, wlozylam i czekam na efekt. mala spi juz 2 godziny... moze ja ruszy w koncu?

dziewczyny doradzcie mi kolor, ktory wybrac? http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=883731546

aha i dziekujemy za zyczonka i rowniez skladamy solenizantom

Antoś właśnie zrobił bobka, popłakał chwilkę ale juz mniej niż zawsze. Nie zdążyłam posmarować oliwką. Całe szczęście już po...

A do czego? Łatwiej będzie wybrać kolor

Idę na spacer i po Bartusia

Aaa, przyszedł gryzaczek na owoce. Kupiłam Sassy. Jest rewelacyjny. Antoś zajadał się jabłkiem aż mu się uszy trzęsły
Po - ubranka do wymiany i mycie buzi i łapek obowiązkowe
Stary 2010-01-20, 13:03   #3893
eleeri
Zakorzenienie

Ania a Ty jaką masz ramkę ?

Stary 2010-01-20, 13:14   #3894
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mojego też przetrzymuje i to najdłużej z Was
A jak często wychodzicie?

Cytat:
Ja i gotowanie, pieczenie itp. nie nadajemy na tej samej fali

Na początku Maciej był trochę przeziębiony i chcieliśmy wykurować się do szczepienia, a później sypnęło śniegiem i w moim mieście staneli na wysokości zadania i chodniki odśnieżyli na dwie stopy, a przejścia przy pasach na jedną stopę Wózkiem nie da rady

Jak delikatnie
To tak jak ja

Mnie też m.in. z powodu nieodśnieżonych chodników się nie chce iść . Poza tym mi zimno, brrr...

Bardzo delikatnie

Cytat:
No ba, jak coś robi się samo, to grzech nie skorzystać

Cytat:
za kupkę

Mnie się podoba brązowa i zielona

Cytat:
dzien dobry

(...)
Już mi raźniej

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Moj Kuba to samo. Naprawde rzadko sie usmiecha, trzeba go łaskotac lub robic naprawde glupie miny zeby sie smiał. Dlatego stwierdzam, ze mam małego ponuraczka. W bujaku ciagle jęczy, na kolanach nie chce siedziec, na brzuchu lezy jak ma dobry humor a najlepiej to na rekach u mamy. Znow od dwoch dni nic nie gada, tylko cos tam popiskuje.
(...)
Dziewczyny czy znacie jakis dobry krem do rąk. Nie wiem co sie porobiło z moimi rękami ale mam okropnie szorstka i zaczerwienioną skorę na dłoniach. Piecze bardzo. Moje kremy nie pomagają.

Byłam wczoraj u dermatologa. Pisałam Wam o tych krosteczkach na ramionach. Otoz stwierdziła, ze mam zapalenie mieszkow włosowych - czyli moje przypuszczenia sie sprawdziły. Wypisała jakies mleczko i masc z antybiotykiem. Mam nadzieje, ze pomoze bo mam juz dosc tych krost
Ja już dawno zauważyłam, że Twój Kuba nie lubi się uśmiechać . A mój dzisiaj od rana wszystko neguje

Mnie pomaga krem z Garniera w czerwonej tubce, ale tylko na noc, bo się lepi

Ja też mam zapalenie mieszków , na mnie działają częste peelingi i balsam Xerial 10.

Cytat:
Aaa, przyszedł gryzaczek na owoce. Kupiłam Sassy. Jest rewelacyjny. Antoś zajadał się jabłkiem aż mu się uszy trzęsły

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:22   #3895
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Widze, ze kolejna mamusia polubiła Pepco Ja wczoraj kupiłam małemu 3 pary body po 5,99 zł. Zawsze jak jestem w Pepco widze, ze do kosza dołożyli jakies nowe wzory musze cos kupic. Wczoraj wziełam wieksze 12-18 mc. A kilka dni temu tez kupiłam ładne spodenki dresowe ale za 6,99 zł i bluzeczke za 4,99 zł
Pepco uzależnia

szkoda, że u mnie i w okolicy nie ma Pepco
widzę, że bardzo zachwalacie

Oj Cass Kuba to nie ponurak tylko poważny obywatel i On z byle czego sie nie smieje

spróbuj może bepanthenem smarować

ja będę mieć pstrąga z parowaru i jarzynkę

Cytat:
A jakiej wielkości mniej więcej i na dole, z boku?

Ja to stwierdzam, ze co jakis czas mamy "Akcja Parowar", "Akcja automat do chleba" itp. Małż się śmieje, że pospolite ruszenie u nas jest

Antoś właśnie zrobił bobka, popłakał chwilkę ale juz mniej niż zawsze. Nie zdążyłam posmarować oliwką. Całe szczęście już po...

no są wielkości mieszadeł
i są od dołu,
z boku ich nie widać, z dołu też się nie rzucają tak bardzo w oczy dopiero jak się przekroi

ciekawe jaka akcja będzie następna

biedny Antoś

widziałam u mnie w sklepie i zastanawiałam się czy warto to kupić

Stary 2010-01-20, 13:28   #3896
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy jak widac niewielu - duzo razy spotakalam sie z czyms takim, nawet na necie jest pelno opini na ten temat, ginekolodzy przewaznie robia ten blad, ze przycinaja sznureczek zbyt krotko i jego ostra koncowka jest nieprzyjemnie wyczuwalna dla partnera

zaraz TZ przyjedzie i bedziemy meczyc te odciski
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:28   #3897
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
3. to ja mojego też przetrzymuje i to najdłużej z Was
wychodzi na to ze Mati razem z Zuzia zostana domatorami
Bo my tez nie chodzimy na spacerki, bo chyba bym musiała razem z łopata isc i torowac sobie droge ;>
Cytat:
a do czego?
mi sie ciemny braz podoba
Cytat:

Pepco uzależnia

O widzisz, to musze do Pepco wpasc, akurat mi bodziak potzrebny

A co do kremu, to garnier czerwony (ale lepi sie troche).
Ja mialam tez okropne dłonie, szczególnie miedzy palcami skóra byla sucha, czerwona i sie łuszczyła. pomogła dopiero emulsja Cetaphil o taka http://www.cetaphil.pl/Opis,produktu,17.html ale kosztukje prawie 40 zł
Stary 2010-01-20, 13:32   #3898
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
A jak często wychodzicie?
no rzadko
nawet bardzo rzadko

Stary 2010-01-20, 13:32   #3899
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

ja też trzymam

...
ja nie pamiętam

ale chyba Cass pamięta. Tak mi się wydaje. Cass możesz mi podać linka do programu do obróbki zdjęć od marici, bo chyba korzystałaś?

Cytat:
...

...
Hmmm, zależy do czego?

Cytat:
dzien dobry

Magi, Cass współczuję nocki ... miałam podbną od 1 Bartek budził się co godzinę, dwie ... mimo, że spał ze mną w łóżku
Golasek dziekuje za wszystkie komplementy

yyyyy i chciałam jeszcze napisać -P4w - moja glinka jak narazie się trzyma!!! nie popękała i wygląda ok! Mam nadzieję, ze Twoja dzisaij dotrze i też udadzą Ci się odciski!

no i chciałam złożyć WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NASZYM DZSIEJSZYM SOLENIZANTOM .... STO LAT DLA Maciusia
Natalki Amelki Tomaszka Kubusia
Witam

A dzieć co znowu programuje?

Ja jak Maćka wzięłam do łózia, to Mu się na zabawę zebrało.

OSM - Ogólnowizażowy Strajk Mam

Dzięki

Cytat:
...
Mój tez w nocy czesto sie budził i płakał.
...
Ja tez dlugo sie nie mogłam wybrac i gdyby nie brat pewnie do tej pory bym zwlekała. Ale tak mi sie spodobało, ze bede chodziła juz systamatycznie Tylko szybko bedzie ubywało z portfela bo 45 min kosztuje u nas 8 zł

I tak trzymaj

Maciek się bardzo często uśmiecha, jak nie płacze. Bo mój dzieć albo płacze albo się cieszy.

Do rąk mogę polecić krem Neutrogena, taki biało-granatowy. Z Neutrogeny polecam również serie do pielęgnacji stóp. Naprwdę super, a wiele różnych firm wypróbowałam i ta jest super.

Dobrze, że wybrałaś się do lekarza, teraz już będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez UnholyOne;16586358...
Zapodaj linka

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-20, 13:37   #3900
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
wychodzi na to ze Mati razem z Zuzia zostana domatorami
Bo my tez nie chodzimy na spacerki, bo chyba bym musiała razem z łopata isc i torowac sobie droge ;>
no w końcu są parą, nie
nie będą sie przynajmniej o to kłócić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości