Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 15:55   #391
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Tity:ja rozumiem że jak ona śpi cały czas to ejst normalne po zabiegu.
To że dziwnie chodzi, może byś skutkiem noszenia kołnierza...
może to że trzęsie głową też...
nie mogę się doczekać piątku...
wtedy rozwieją się moje wątpliwości
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:12   #392
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
(roksane urodziałam majac 17 lat)
tak zapytam bez zahamowań: wpadka?
Ja w tym wieku byłam dziewicą i nie miałam nawet chlopaka

Danika witam

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki o 17 - mam usg
co się smutasz? Przecież będzie dobrze, zobaczysz swoją kruszynkę

jasiulek, no popatrz jakie dobre rokowania. A tamten wet to moze miał specjalną prowizją za środek usypiający?

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wczoraj miałam , dzisiaj rano też ciężkie chwile z TŻ zdjęłam pierścionek do tego doszło a dzisiaj czeka mnie wizyta u niego w domu.. rozmowa z Teściową , boję się...
To na pewno przejściowy kryzys, tylko nie rozumiem po co masz z teściową rozmawiać?? Bądź twarda i szczera!

Może i ja napiszę o moich rodzicach. Ich ślub przyspieszyła ciąża mamy, a mama miała w dniu ślubu rocznikowo 20 (!) lat, ale jeszcze nie skończone, a tata 25. Ślub był w styczniu, moja siostra urodziła sie w lipcu, pięc lat później w styczniu urodziła sie moja druga siostra, a jeszcze 4 lata później, we wrześniu, ja Szczerze mówiąc to chyba żadna z nas nie była planowana, pierwsza wiadomo...druga - no chcieli mieć więcej dzieci, ale to chyba nie do końca oni zadecydowali w jakim momencie, ja też byłam wpadką, ale teraz mówią, że nie wyobrażają sobie jakby miało mnie nie być i że niby nie planowali ile dzieci chcą mieć. Uważam, ze moja mam ma dziwne podejście do wychowania i do tego jest choleryczką, więc zawsze sie jej bałam. Tata do wychowania jakoś mniej się wtrącał. Dbał tylko o to, ze finansowo nam niczego nie brakowało, bo on pochodzi z biednej rodziny i chciał żebyśmy my miały lepiej, zeby nam niczego nie brakowało i to mu sie udaje, bo biedy nie zaznałam (no może teraz, w małżeństwie ).
Mama np nigdy nie rozmawiała ze mną o @ jak byłam młodsza, takie tematy "trudne" pomijała. Teraz nawet widzę, ze jej sie niekomfortowo o tym rozmawia, np o chorobach kobiecych, sexie itp., ja przez to też dziwnie się czuję jak się poruszy takie tematy, bo wiem, ze jej jest jakby "głupio", dziwne...
Moja mam jest dobrą kobietą, ale między nami często iskrzy, bo ma charakterek, ja chyba po niej trochę mam wiec łatwo momentami nie jest i czasem mam ochotę się wyprowadzić....
A do taty mam większy szacunek, choćby nie miał racji to i tak jestem w stanie (coraz mniej) przyznać mu rację, nie wiem jak on to zrobił, ale jakoś bardziej go szanuję, bo na mamę to krzyczę (w sensie kłótni) czasem az strach.
Oni wzajemnie siebie już akceptują, bo mój tata chyba jest dość ugodowy, inaczej by sie wyniósł z domu za młodu jak jeszcze mieszkali z teściową (mamą mamy = podobny charakter, wierzcie mi niełatwy), ale przetrwali ze sobą już 36 lat I będą aż do śmierci (aż mi sie łezka zakręciła jak to wszystko napisałam)

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:21   #393
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
kasiula a z ginem o Tym rozmawiałaś?
no skarbie nie zupełanie.... bo co mu powiem ze mysle ze jestem bezpłodna a wogóle tak naprawde sie nie staram?nawet nie zleci mi zadnych badan bo napewno powie ze mamy miec pełne stosunki do konca przez conajmniej rok...a potem jak nic nie bedzie to mam przyjsc...byłam juz u lekarza jakies pare misiecy temu i powiedziałam lekarzowi ze chce sie zbadac bo mam zamiar starac sie o dziecko... zbadał mnie... ginekologicznie tylko i powiedział ze nie widzi zadnych przeciwskazan.. nie mam nawet nadzerki....ale nie wspomniałam mu o tym ze kiedys miałam spirale bo zapomniałam i zastanawiam sie czy po takim zwykłym badaniu ginek.on by widział jakby cos było nie tak...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
tak zapytam bez zahamowań: wpadka?
Ja w tym wieku byłam dziewicą i nie miałam nawet chlopaka

Danika witam

co się smutasz? Przecież będzie dobrze, zobaczysz swoją kruszynkę

jasiulek, no popatrz jakie dobre rokowania. A tamten wet to moze miał specjalną prowizją za środek usypiający?

To na pewno przejściowy kryzys, tylko nie rozumiem po co masz z teściową rozmawiać?? Bądź twarda i szczera!

Może i ja napiszę o moich rodzicach. Ich ślub przyspieszyła ciąża mamy, a mama miała w dniu ślubu rocznikowo 20 (!) lat, ale jeszcze nie skończone, a tata 25. Ślub był w styczniu, moja siostra urodziła sie w lipcu, pięc lat później w styczniu urodziła sie moja druga siostra, a jeszcze 4 lata później, we wrześniu, ja Szczerze mówiąc to chyba żadna z nas nie była planowana, pierwsza wiadomo...druga - no chcieli mieć więcej dzieci, ale to chyba nie do końca oni zadecydowali w jakim momencie, ja też byłam wpadką, ale teraz mówią, że nie wyobrażają sobie jakby miało mnie nie być i że niby nie planowali ile dzieci chcą mieć. Uważam, ze moja mam ma dziwne podejście do wychowania i do tego jest choleryczką, więc zawsze sie jej bałam. Tata do wychowania jakoś mniej się wtrącał. Dbał tylko o to, ze finansowo nam niczego nie brakowało, bo on pochodzi z biednej rodziny i chciał żebyśmy my miały lepiej, zeby nam niczego nie brakowało i to mu sie udaje, bo biedy nie zaznałam (no może teraz, w małżeństwie ).
Mama np nigdy nie rozmawiała ze mną o @ jak byłam młodsza, takie tematy "trudne" pomijała. Teraz nawet widzę, ze jej sie niekomfortowo o tym rozmawia, np o chorobach kobiecych, sexie itp., ja przez to też dziwnie się czuję jak się poruszy takie tematy, bo wiem, ze jej jest jakby "głupio", dziwne...
Moja mam jest dobrą kobietą, ale między nami często iskrzy, bo ma charakterek, ja chyba po niej trochę mam wiec łatwo momentami nie jest i czasem mam ochotę się wyprowadzić....
A do taty mam większy szacunek, choćby nie miał racji to i tak jestem w stanie (coraz mniej) przyznać mu rację, nie wiem jak on to zrobił, ale jakoś bardziej go szanuję, bo na mamę to krzyczę (w sensie kłótni) czasem az strach.
Oni wzajemnie siebie już akceptują, bo mój tata chyba jest dość ugodowy, inaczej by sie wyniósł z domu za młodu jak jeszcze mieszkali z teściową (mamą mamy = podobny charakter, wierzcie mi niełatwy), ale przetrwali ze sobą już 36 lat I będą aż do śmierci (aż mi sie łezka zakręciła jak to wszystko napisałam)
nooooooooo wpadka wpadka serce...wtedy tak... ale nie taka z przerywanego....:rolleyes :tylko poprostu za bardzo nie uwazalismy....i stało sie......wtedy myslałam ze mnie nie moze sie to przytrafic... wogóle nie za duzo wiedziałam na ten temat.....byłam młoda i głupia......( z ojcem roksany nie jestem od jej urodzenia...on nawet nie chciał znac dziecka.. i do dzis sie mijaja na ulicy a ona nawet nie wie ze to jej tata i dobrze.. ja tak chce)a teraz widzisz... dorosłam do tecyzji drugiego dziecka...i nici....tak sie koleje potoczyły ze ja teraz chce a mój obecny tz nie chce......
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:23   #394
lindsley
Zakorzenienie

abz jakbym czytałam o swojej mamie... o ojcu to już nie bo to dziwny facet i szacunku to na pewno do niego nie mam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:29   #395
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Zostałam przywołana do porządku więc się odzywam

Przeczytałam ostatnie str i... już nic nie wiem

Weruczko gratuluje siostrzyczce

Rocznikowo sie zrobiło Ja sięzaliczam do sierpniówek '86 a widzę, że jest nas kilka

Mnie mama urodziła, jak miała 30lat, tata 33 lata Na tate mówili, że ma wnuczkę a ja byłam wnuczką Brat sie urodził gdy mama miała 23, tata 26 7 lat różnicy między nami, to nadal przepaść nie do nadrobienia, niestety...

Miłego wieczorku staraczki

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:34   #396
kretencja
Zakorzenienie

Lindsley, na tyle osób, to myślę, że możesz wziąć 2 kg ziemniaków, może niecałe. I z 0,5 kg sera chyba To jest takie pyszne, że nawet jak za dużo wyjdzie to zjecie Napisz, jak się udało

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:49   #397
BordAna
Zadomowienie

abz: ja miałam i mam w mamą również urtudniony kontakt jeśli chodzi o te sprawy.
gdy byłam mała znalazłam w łazience podpaski, zapytałam się mamy co to jest i co sięz tym robi...
no i..... moja mama powiedziała cos w stylu :"to jest mamusi, mamusia przykłada to sobie do brzuszka...": pala: co za brednie...
ja swojej córce inaczej bym to wytłumaczyła
no i jak dostałam pierwszą @... podeszłam do mamy niepewnie i powiedziałam "mamo to chyba to...".
chciałam mieć z nią jakiś temat, jakąś tajemnicę, powiedziałam nawet żeby nie mówiła tacie... co ona na to "a czego tu się wstydzić??" no i jak tata wszedł do kuchni i zapytał "co się stało, o czym rozmawiacie?" mama mu odrazu wypaplała.. że dostałam @...

wogóle to z moimi rodzicami mam średni kontakt...
mama mnie nie rozumie, ...
jak jej kiedyś powiedziałam że byłam u gina i dał mi gtabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie cyklu. zamiant poparcia usłyszałam..."taak, po co ci to? przecież to hormony?chcesz utyć? a może ty panujesz w ciązę zajść"
ręce opadają...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:51   #398
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

danika, powodzenia
olayya, to trzymam kciuki. Ty jeszcze nie znasz płci, prawda??
Stary 2010-01-20, 16:54   #399
kasiula1208
Zadomowienie

dziewczynki jak wogóle obliczyc dni płodne przy nieregularnych cyklach?kiedys kiedy nie myslałam o dziecku miłałam wszystko jak w zegarku przez pare lat.. co dnia i godziny.. a teraz ..... wszystko mi sie rozlegulowało....28.30.32 .34. a ostatnio nawet 36 dni cyklu....moze jakies sprawdzone kalendarzyki????:rolleyes :

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
abz: ja miałam i mam w mamą również urtudniony kontakt jeśli chodzi o te sprawy.
gdy byłam mała znalazłam w łazience podpaski, zapytałam się mamy co to jest i co sięz tym robi...
no i..... moja mama powiedziała cos w stylu :"to jest mamusi, mamusia przykłada to sobie do brzuszka...": pala: co za brednie...
no i jak dostałam pierwszą @... podeszłam do mamy niepewnie i powiedziałam "mamo to chyba to...".
chciałam mieć z nią jakiś temat, jakąś tajemnicę, powiedziałam nawet żeby nie mówiła tacie... co ona na to "a czego tu się wstydzić??" no i jak tata wszedł do kuchni i zapytał "co się stało, o czym rozmawiacie?" mama mu odrazu wypaplała.. że dostałam @...

wogóle to z moimi rodzicami mam średni kontakt...
mama mnie nie rozumie, ...
jak jej kiedyś powiedziałam że byłam u gina i dał mi gtabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie cyklu. zamiant poparcia usłyszałam..."taak, po co ci to? przecież to hormony?chcesz utyć? a może ty panujesz w ciązę zajść"
ręce opadają...
no co ty??? masakraja z mama dopiero teraz mam dobry kontakt ale bardziej taki kolezenski... ona tez nigdy mnie nie uswiadomiała w tych sprawach.. gdyby tak było pewnie do dzis nie miałabym dziecka....ale moze i dobrze ze tak sie stało bo teraz nie dane mi go miec.. wiec ciesze sie tym co mam
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-01-20, 16:57   #400
gimikis
Rozeznanie

Bordana nie zazdroszczę Ci taki kontaktów z mama. Ja nie rozumiem jak można nie zaspokoić takiej podstawowej wiedzy np. co to jest podpaska. U mnie mama nie opowiadała na około o bo ona dostała pierwszy @. Na pewno powiedziała tacie ale w tajemnicy...

Byłam się dzisiaj dowiedzieć w jednym gabinecie fizjoterapii czy przyjmą mnie na staż. Gościu się uśmiechnął i powiedział że za 2-3 dni da mi odpowiedz. Dziewczyny trzymać

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:58   #401
danika
Zakorzenienie

co do rodziców to moi chyba pobili rekord mama urodziła mnie tuż przed 40-stką, a tato już miał 46 i dopiero mowili mu, że ma śliczną wnusię a on głowa do góry i dumnie odpowiadał, że to córeczka no i dalej taka troche tatusiowa jestem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:04   #402
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Bordana nie zazdroszczę Ci taki kontaktów z mama. Ja nie rozumiem jak można nie zaspokoić takiej podstawowej wiedzy np. co to jest podpaska. U mnie mama nie opowiadała na około o bo ona dostała pierwszy @. Na pewno powiedziała tacie ale w tajemnicy...

Byłam się dzisiaj dowiedzieć w jednym gabinecie fizjoterapii czy przyjmą mnie na staż. Gościu się uśmiechnął i powiedział że za 2-3 dni da mi odpowiedz. Dziewczyny trzymać
: kciuki::k ciuki::kc iuki::kci uki:

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
co do rodziców to moi chyba pobili rekord mama urodziła mnie tuż przed 40-stką, a tato już miał 46 i dopiero mowili mu, że ma śliczną wnusię a on głowa do góry i dumnie odpowiadał, że to córeczka no i dalej taka troche tatusiowa jestem
o jejku... a ja sobie jeszce tylko 5 lat dałam na drugie dzieckoa tu prosze.......
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-01-20, 17:07   #403
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Moja mama na moje pytanie: czego reklamują ciagle te podpaski?? Co to jest?? odpowiedziala: powiem Ci jak dorośniesz

Na moje stwierdzenie: mama, chyba mam okres!! odpowiedziała: no to się zaczęło!
Wtedy przejela inicjatywe i pokazala mi jak się uzywa podpasek

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:09   #404
Tity
Zakorzenienie

gimiks no to

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:40   #405
abz
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz widzisz... dorosłam do tecyzji drugiego dziecka...i nici....tak sie koleje potoczyły ze ja teraz chce a mój obecny tz nie chce......
jeszcze zechce, tylko potrzebuje czasu, chyba powinnam życzyć, żeby stracił czujność przy tych waszych stosunkach przerywanych

Cytat:
takim gadaniem od razu traci swoje zaufanie, bo wiadomo, ze potem już nic jej nie powiesz, bo zaraz przekaże to dalej, jakby powiedziała tacie w tajemnicy to byś wcale o tym nie wiedziała i relacje byłyby lepsze. Niby takie drobiazgi a jak trzeba na nie zwracać uwagę przy wychowaniu....

Cytat:
dziewczynki jak wogóle obliczyc dni płodne przy nieregularnych cyklach?kiedys kiedy nie myslałam o dziecku miłałam wszystko jak w zegarku przez pare lat.. co dnia i godziny.. a teraz ..... wszystko mi sie rozlegulowało....28.30.32 .34. a ostatnio nawet 36 dni cyklu....moze jakies sprawdzone kalendarzyki????:rolleyes :
chyba powinnaś mierzyć temp i obserwować śluz, chociaż wiadomo kiedy są te płodne dni, no i testy owu.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Moja mama na moje pytanie: czego reklamują ciagle te podpaski?? Co to jest?? odpowiedziala: powiem Ci jak dorośniesz

szczerze mówiąc na tą chwilę sama nie wiem jak bym małemu dziecku wytłumaczyła do czego jest podpaska

A ja słuchajcie zrobiłam obiad, coś ala chińszczyzna i placek na jutro dla babci Tzn placek jest w piekarniku - dla ciekawskich: tarta z jabłkami (ze słoika oczywiscie).
Ugotowałam ryż do chińszczyzny i z czym go zjem? Z jabłkami i cynamonem pozostałym od ciasta, uwielbiam, a już w ogóle taki ryż na słodko gotowany na mleku

Stary 2010-01-20, 17:49   #406
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
jeszcze zechce, tylko potrzebuje czasu, chyba powinnam życzyć, żeby stracił czujność przy tych waszych stosunkach przerywanych

takim gadaniem od razu traci swoje zaufanie, bo wiadomo, ze potem już nic jej nie powiesz, bo zaraz przekaże to dalej, jakby powiedziała tacie w tajemnicy to byś wcale o tym nie wiedziała i relacje byłyby lepsze. Niby takie drobiazgi a jak trzeba na nie zwracać uwagę przy wychowaniu....

chyba powinnaś mierzyć temp i obserwować śluz, chociaż wiadomo kiedy są te płodne dni, no i testy owu.

szczerze mówiąc na tą chwilę sama nie wiem jak bym małemu dziecku wytłumaczyła do czego jest podpaska

A ja słuchajcie zrobiłam obiad, coś ala chińszczyzna i placek na jutro dla babci Tzn placek jest w piekarniku - dla ciekawskich: tarta z jabłkami (ze słoika oczywiscie).
Ugotowałam ryż do chińszczyzny i z czym go zjem? Z jabłkami i cynamonem pozostałym od ciasta, uwielbiam, a już w ogóle taki ryż na słodko gotowany na mleku
dziekuje skarbieale mój tz jest strasznie czujny co do tych spraw i o dziwo wcale go to nie stresuje.... tak poprostu jest nauczony spdam dziewczynki bo koniec pracy... do jutra... bayyyyyy
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-01-20, 17:49   #407
virginia
Zakorzenienie

O rany dziewczyny, za Wami trudno nadążyć . Odpowiem Wam tylko z grubsza:

Daniko, witaj. Ja też jeszcze na tym wątku 'raczkuję' i tez mam 27 lat więc przybij piątkę .

Cytat:
co do moich rodziców... to pobrali się gdy mama miała 21 a tata 24 lata. Rodząc mnie, mama miała 23lata...
a ja już zaraz 25lat...
czuję się pod presją... (under pressure - jak to śpiewali Freddy Merkury i David Bowie)
Za każdym razem gdy jest jakaś okazja do składania życzeń to mama mi mówi... "nooo... i żebyście się wkońcu doczekali...bo my chcemy juz dziadkami być"...
heh
Skądś to znam. Z tymże ja (i w ogóle my) chcieliśmy dziecko już wcześniej, to wtedy mama mi to odradzała, bo to studia, to to to tamto...A teraz te naciski. Czasem mnie to denerwuje, bo może gdybym jej wcześniej nie posłuchała, to dawno miałabym już maluszka (albo i dwa). A tak to ciągle jest nas dwóch i jeszcze muszę wysłuchiwać kiedy to w końcu u nas dziecko będzie. Nie, nie mówią mi tego z jakiejś złośliwości, ale i tak mi trochę przykro.

Cytat:
Ja to chyba też do starszej grupy należę, bom 83 rocznik - a zawsze się za młodą uważałam
Haha, to tak jak ja, tyle, że ja jestem z 82 więc w ogóle się umywam...

Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki o 17 - mam usg
Trzymamy, trzymamy!

Jasiulek cieszę się, że z Mila już lepiej .

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wczoraj miałam , dzisiaj rano też ciężkie chwile z TŻ zdjęłam pierścionek do tego doszło a dzisiaj czeka mnie wizyta u niego w domu.. rozmowa z Teściową , boję się...
Ojej, rzeczywiście brzmi poważnie. Ale jeśli oboje się kochacie, a myślę, że tak jest, to dacie radę. Ciężkie chwile zdarzają się i w najbardziej udanych związkach. A ta rozmowa z teściową to jakaś konkretna? Mam nadzieję, że nie o tym trudniejszym czasie, przez który teraz przechodzicie. Bo chyba lepiej nie mieszać w to osób trzecich...

Cytat:
dziewczynki jak wogóle obliczyc dni płodne przy nieregularnych cyklach?kiedys kiedy nie myslałam o dziecku miłałam wszystko jak w zegarku przez pare lat.. co dnia i godziny.. a teraz ..... wszystko mi sie rozlegulowało....28.30.32 .34. a ostatnio nawet 36 dni cyklu....moze jakies sprawdzone kalendarzyki????
Jakbym o sobie czytała. Mam dokładnie to samo...

Cytat:
Kciuki mocno zaciśnięte!

Widzę, że się rozpisałyście nt. swoich rodzin. Ja mam dwóch starszych braci, i wiem, że tata już bardzo chciał mieć córkę. Urodziłam się we wrześniu, akurat jak byli na wykopkach u dziadków. Tata podobno po porodzie wleciał jak szalony na pole krzycząc: 'mam córkę, mam córkę!!' . No i jestem już chyba taka córeczka tatusia. Choć mamę kocham niemniej, chociaż kontakty z nią nie zawsze należały do najłatwiejszych. Myślę, że wiele rzeczy nie rozumiałam, gdy byłam młodsza. Teraz inaczej patrzę na wiele spraw, i doceniam ją bardziej.

A tak w ogóle to wiem już na pewno, że dostałam @ (wczoraj jeszcze do końca miałam nadzieję). Jestem bardzo, bardzo zawiedziona. Nie cieszę się na myśl o kolejnym wyliczaniu dni płodnych, o kolejnych staraniach... I jestem zwyczajnie zła, bo już odstawiłam pewne rzeczy, np. saunę itp. i, już nie po raz pierwszy, znowu na marne . Jakby tego było mało, brzuch mnie boli tak, że dziś jestem już po 3 ibupromach maxach i 2 nospach. Ale to i tak nic w porównaniu z rozczarowaniem....

Zmykam, żeby już nie smęcić.
Miłego wieczorku!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:02   #408
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to wiem już na pewno, że dostałam @ (wczoraj jeszcze do końca miałam nadzieję). Jestem bardzo, bardzo zawiedziona. Nie cieszę się na myśl o kolejnym wyliczaniu dni płodnych, o kolejnych staraniach... I jestem zwyczajnie zła, bo już odstawiłam pewne rzeczy, np. saunę itp. i, już nie po raz pierwszy, znowu na marne . Jakby tego było mało, brzuch mnie boli tak, że dziś jestem już po 3 ibupromach maxach i 2 nospach. Ale to i tak nic w porównaniu z rozczarowaniem....

Stary 2010-01-20, 18:43   #409
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
och... dziekuje skarbie... taka reklama nooooooooo to teraz nie moge zawiesc zartuje....fajnie byc tu z wami...i tam z wami....dziekuje kochanie za takie ciepłe słowa na przywitanie

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

to swietujemy razem.. ja urodziny córki... Ty swoje....suuuuuuper

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

oj skarbie tak mi przykrowy sie chyba juz dosc długo staracie co??na pocieszenie moge ci powiedziec ze do mnie tez przyszła@...wczoraj....:m ad:przytul sie kochana

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

o jejku jaka ty jestes młoda......kochanie nie martw sie... macie jeszce tyle czasu.... napewno wam sie uda
Powiedziałam tylko prawdę
Piąty cykl starań za nami.

Cytat:
Witam Dziweczyny,

widze, że już dobrze się tu wszystkie znacie, ale może przygarniecie nową staraczkę ? prawdę mówiąc już od jakiegoś czasu was podczytuję i chociaż taka niezbyt forumowa dotychczas byłam to myślę, że fajnie będzie pogadać o czekaniu na maluszka i nie tylko w miłym towarzystwie.

Mam 27 lat i staram się z mężulkiem o dzieciatko juz (albo dopiero) od pol roku, ale juz mnie trafia z tym czekaniem

pozdrawiam serdecznie wszystkie Starające się, Planujące i te już Oczekujące
Witamy nową staraczę, od razu poproszę imię, wiek i ostatnią @ co by do listy wpisać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:50   #410
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Witamy nową staraczę, od razu poproszę imię, wiek i ostatnią @ co by do listy wpisać
Melduję się
Ewa, 27 lat, ost.@ 14.01
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:01   #411
Awenturyn
Rozeznanie

witam

no to kochane jako "babcia naszego wątku " przesyłam buziaki dla wszystkich

Scio ale romantyczna historia a twoja babcia to faktycznie super kobita

Kasiula oj to co opisałaś znam zbyt dobrze ,mój TZ tez nie jest ojciem mojego urwisa,najpierw ja mu "trułam" o dzidzi - mówił NIE , więc odpuściłam,potem zaczełam chorować ,teraz on mówi "TAK" a ja skończyłam leczenie,seria badań i dopiero za jakiś czas moge zacząć staranka a on ŻE JUŻ I BASTA
mam nadzieje,że u ciebie też zmieni zdanie (mój zmienił po 3 latach )
a co do bezpłodności to ............ moja przyjaciółka tez tak mówiła a po pół roku zaszła w ciąże bliźniaczą - do tej pory jej przypominam jak mi płakała że nie bedzie miec dzieci

danika witaj

jasiulek to super wieści może faktycznie to tylko robaczki i wszystko bedzie ok

Ollliwka

Pomidora kciukasy zaciśniete

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość

oj jakbym słyszała słowa mojej cioteczki a co do używania to pokazała mi to moja koleżanka bo mamy nie było w domu

hmmm piszecie o rodzicach
mój ojciec był wojskowym i po krótkiej znajomości z moją mamą pobrali się w kwietniu a w październiku tego samego roku urodziła się moja sis potem starli się dłuuuuuuugie 9 lat i pojawiłam się JA ,mała słodka kruszynka,którą moja sis chciała udusić poduszką (do tej pory mi wypomina,że jej się nie udało hihi)
mama miała 22 lata jak urodziła moją sis a mnie jak 31 skończyła
moja sis urodziła pierwszego syna w wieku 26 lat a drugiego jak miała 31 a ja pobiłam rekord rodzinny - mój urwis urodził się jak miałam 19 skończone hihi więc teraz czas na kolejnego szkarba
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:12   #412
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

To może teraz i ja coś o swoich rodzicach napiszę Mama miała 23 a ojciec 26 jak się pobrali, tyleż samo jak się urodziłam trzy miesiące później Jestem dzieckiem z wpadki przerywanej Rodzice jednak rozwiedli się 5 lat później, ojciec wtedy powiedział, żeby mama poszukała mi nowego taty, bo on będzie miał nową żonę i syna, więc tak to wyszło W ogóle to jest temat na książkę... Czyli generalnie nie mam ojca, a był ot po prostu taki sobie dawca nasienia Wiele krwi napsuł mamie, mi potem również, na dodatek wyparł się mnie... Poza tym był to damski bokser i jak się później okazało - babiarz jakich mało... Nie mamy żadnego kontaktu, na weselu oczywiście go nie będzie, pewnie podobnie jak babci, bo zapewne się obrazi, że synka nie zaprosiłam Mniejsza o to, lepiej, że go nie ma Natomiast moja mama to złota kobieta, najwspanialsza przyjaciółka, powiernik, mama na medal Jesteśmy sobie baaardzo bliskie i wiem, że tak już zostanie

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:38   #413
Tity
Zakorzenienie

vitginia
jasiulek
no to przeszłaś sporo.
Kurcze, a ja sobie policzyłam tabletki lutki i mi się nie zgadzają Albo łyknęłam za mało kiedyś, albo za dużo....i nie mogę sobie przypomnieć kiedy....Ale idzie chyba @ bo boleć zaczyna, ale zdziwiona jestem bo mnie jajnik nagina jak cholera, chyba, że to nie jajnik bo trochę wysoko...Na dodatek wątroba mi wysiadła....

L
J
Stary 2010-01-20, 19:44   #414
marthinisa
Rozeznanie

Witam wieczornie!
Ależ się familijnie na naszym wątku zrobiło

Pisałyście o wieku a więc:
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Małolaty
Która tu starsza ode mnie się znajdzie? Hę
Ja w czerwcu 27 skończę
Ja! JA! Wczoraj skończyłam 27

Moja mama urodziła mnie jak miała 23 lata, moją siostrę już po 30-stce i zawsze twierdzi, że późniejsza ciąża (w sensie wieku) była o niebo lepsze, mama już się wyszumiała, była bardziej dojrzała etc. Dlatego mnie nigdy nie popędzała do zostania mamą i nigdy nie upomina się o wnuki. Twierdzi, że mam jeszcze dużo czasu

Cytat:

Mam 27 lat i staram się z mężulkiem o dzieciatko juz (albo dopiero) od pol roku, ale juz mnie trafia z tym czekaniem

pozdrawiam serdecznie wszystkie Starające się, Planujące i te już Oczekujące
Witamy serdecznie! Jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji, u nas też pół roku szaleństw bez zabespeiczenia i nic!

A może dzisiaj coś będzie, sesese..mam kosmate myśli! A mąż właśnie wszedł do domu

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:15   #415
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję za kciuki Jest serduszko - zdrowe i śliczne Tylko maleństwo mniejsze niż wynika z ostatniej @, ale lekarz powiedział, ze ciąża dobrze się rozwija, więc pewnie z pwodu choroby miałam później owu.

Jak ja lubię czytać wasze historie rodzinne

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:17   #416
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za kciuki Jest serduszko - zdrowe i śliczne Tylko maleństwo mniejsze niż wynika z ostatniej @, ale lekarz powiedział, ze ciąża dobrze się rozwija, więc pewnie z pwodu choroby miałam później owu.

Jak ja lubię czytać wasze historie rodzinne

Najważniejsze, że zdrowe i wszystko dobrze!

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:31   #417
Tity
Zakorzenienie

Pomidorka to wspaniale
marthinisa ja mam z mamą podobnie Ciągle mi mówi, że jeszcze młoda jestem

L
J
Stary 2010-01-20, 21:41   #418
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

pomidora super ze z dzidzia ok niech sie dobrze rozwija
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 07:01   #419
Ollliwka
Zakorzenienie

virginia,abz obyło się bez rozmowy z teściową sama nie wiedziałam do końca czy będzie coś gadała.. ostatnio źle traktowałam mojego TŻ , tak jakby mi nie zależało , no a ona chce dobrze więc bałam się trochę że poruszy ten temat ale było fajnie , zupe mi dała , pogadałam te 2 dni ostatnie dały mi porządnego kopa , w sumie to straciłam TŻ na "chwilę" , oprzytomniałam trochę

No i niestety w kwestiach wychowawczych moi rodzice moim zdaniem się nie do końca sprawdzili.. jestem jedynaczką , mama urodziła mnie jak miała 22 lata , tata miał wtedy 27 , byłam planowana jestem jedynaczką , ale rodzice nie poświęcali mi zbyt dużo czasu , kupowali co prawda wszystko co chciałam jak byłam mała , ale brakuje mi uczucia trochę w tym wszystkim. Często krytyka itd. , choć z mamą ostatnio kontakt mi się popsuł.. cały czas ma jakies ALE do mojego TŻ , z tym laptopem ost. , ale podjęłam decyzje ,że powalcze o nasz związek , w końcu za 4,5 miesiąca ślub w TŻ mam wielkie oparcie , którego do tej pory nie doceniałam , ale wiem ,że z nikim innym lepiej nie będzie.

a jak u Was dzisiaj dzień babci? odwiedzacie swoje ?
ja z jedną mieszkam , do drugiej zadzwonie bo mieszka poza Łodzią
a wczoraj z teściem i TŻ byłam u jego dwóch prababć , świetnie było

a od 8.10 zajęcia mam

pomidorko ciesze się równiez ,że OK wszystko z ciążą

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-01-21 o 07:03
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:08   #420
kretencja
Zakorzenienie

Cześć, laski
Jaka u Was pogoda? U mnie znowu -12 stopni W domu też zimno, aż się nie chce rano spod kołdry wychodzić... Szykuję się do pracy, oczywiście cała w nerwach...

Pomidorko, cudownie, że wszystko dobrze

Olliwka, ja nie mam już żadnej babci... Ciekawa za to jestem, co się będzie dziś w przedszkolu działo - pewnie jakieś uroczystości dla babć i dziadków...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości