|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
ja tam w przesady zadne nie wieze. suknie sluna kupowalam razem z TŻ nie mialam zadnych starych pozyczonych i niebieskich rzeczy do slubu ani zadnych tam innych glupot. dla mnie to wszystko brednie bo co np ma wyjzenie przez wizjer wspolnego z tym ze dziecko bedzie owiniete pepowina? bo taka glupote tez slyszalam
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze mozna ale poszukaj w google Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-20 o 20:00 |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nie czuje się nieczysta A Wy?
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
papeteria współczuję zakazu seksu, ja takiego nie mam, ale jakoś ostatnio i tak mi sie nie chce.
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj maz zaczal czytac na necie o tych moich dolegliwosciach i wyczytal ze jakiejs dziewczynie lekarz zabronil seksu jutro gin musze zapytac. na mnie sie wkurza jak czytam w necie o takich rzeczach a teraz sam tak robi ![]() acha a przeciez na ciaze sie mowi "stan blogoslawiony" to jak to jest "nieczysta" czy "blogoslawiona"?
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-20 o 20:10 |
|
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
aniaa22 to twój mąż nie ten artykuł czytał co trzeba bo ja czytałam, że można i lepiej smakuje w ciąży,no chyba, że ma się zakaz od lekarza.
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa to on sobie taki pretekst wymyslil a tak na powaznie to czytal o tym moim twardym brzuchu i tych bolach no i wyczytal ze niby nie wolno. jutro sie dowiem |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Sex zabroniony przy plamieniach czy powazniejszych dolegliwościach. A tak to uzywać do woli lecz delikatnie. Tak mi mój gin powiedział
![]() Tak więc kobiety nieczyste w stanie błogosławionym nie ma co sie przyjemności pozbawiać. Szczególnie, że pod koniec ciąży i po porodzie to pewnie chęci brak. ALe ja jestem niedoświadczona w tej materii więc muszą sie już mamusi wypowiedzieć. One przez to przeszły. |
|
|
|
#3909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).W czasie ciąży za to nie poleca się lasera, prądu, czy też gorącego wosku <-- mogą pękać naczynka. Uważać też trzeba z kremami do depilacji, bo łatwiej u nas o uczulenia ;/ |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
martad1 masz rację skoro już i tak jesteśmy nieczyste to co nam szkodzi, w ciążę nie zajdziemy haha
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny... ja tez nie jestem przesadna... do slubu szlam w bialej sukni, z welonem, bez pozyczonych rzeczy... i z Łucunia pod serduszkiem, bo na 3 meisiace przed slubem okazalo sie ze jestem w ciazy...
poza tym gdy ktos zyczy powodzenia zawsze dziekuje, wszystko robie na przekor... czarny kot czy trzynastka nie sa mi straszne... i ogolnie nie wierze w zadne takie brednie i dobrze mi z tymRobie wlasnie zupe ogorkowa na jutro, mysle czy nie zrobic pieguskow dzisiaj, bo jak wklejalam przepis to stwierdzilam,ze dawno nie robilam... bylyby na jutro musze skonczyc jeszcze dwie laurki, raczki odbilysmy.... wczoraj zrobilam dwie... Łucja juz spi na szczescie, maz bedzie za neicale 2 godziny z pracy jeszcze tylko pod prysznic musze skoczyc ![]() jak sie czujecie mamuski? mnei zgaga pali
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz mi powiedział, że przy orgazmie macica gwałtownie się kurczy i dlatego lepiej w moim przypadku sie wstrzymac( a zarodek miał wtedy pare milimetrow to był 6 tc ...) Teraz jest 15tc .Jeszcze zielonego swiatła nie dostałam, ale w zeszłym tygodniu miałam dwa razy takie sny, ze moje cialo samo zareagowalo Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-20 o 20:33 |
|
|
|
|
#3914 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W drugiej nadal dziecko i zdrowie jest najwazniejsze.. Ale truchleje przed porodem bo wiem co wtedy przeszlam. Panicznie się tego boję. Boje sie rowniez przytyc duzo, miec duzy tlusty brzuch po porodzie.. bo bardzo dokladnie pamiętam jak fatalnie i ochydnie sie wtedy czyłam. Dzięki ![]() Cytat:
.Cytat:
i choc czasem głupiutka tzn pytania dziwne zadaje albo mowi bez sensu . To juz dba o dzidzie. Tez glaska sama masuje, mowi by jej brzuszek pokazać, pyta czy dzidzia sie rusza, albo czy spi . A najlepsze bajka to.. film z usg heh w kolko chce ogladac choc pewnie nie wiele tam widzi.cd NASTĄPI
|
|||
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martwcie sie przytyciem... to wszystko sie zrzuci... ja w pierwszej ciazy niefortunnie przytylam 35kg to byla masakra... w tej mam nadzieje,ze maksymalnie 15 mnie przybedzie, nie wiecej... ale i tak bedzie co zrzucac... hahaha
![]() nie narzekam, nie smutam sie, nie martwie na zapas, bedzie dobrze
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
(Biblia Tysiąclecia Rdz 3, 16)
"Dalej powiedział Pan do Mojżesza: "Powiedz do Izraelitów: Jeżeli kobieta zaszła w ciążę i urodziła chłopca, pozostanie przez siedem dni nieczysta, tak samo jak podczas stanu nieczystości spowodowanego przez miesięczne krwawienie. Ósmego dnia [chłopiec] zostanie obrzezany. Potem ona pozostanie przez trzydzieści trzy dni dla oczyszczenia krwi: nie będzie dotykać niczego świętego i nie będzie wchodzić do świątyni, dopóki nie skończą się dni jej oczyszczenia. Jeżeli zaś urodzi dziewczynkę, będzie nieczysta przez dwa tygodnie, tak jak podczas miesięcznego krwawienia. Potem pozostanie przez sześćdziesiąt sześć dni dla oczyszczenia krwi." to tak na wytlumaczenie tego co napisalam o nieczystosci jakos glebiej o tym nie wiem nic ale ostatnio nawet mama z babcia mnie o tym meczyly ze kiedys wlasnie kobiete po porodzie uwazano za nieczysta no ale te wierzenia tak samo jak zabobony sa stare i malo kto w nie wierzy
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie
Aniu nie nastraszyłas mnie w ogole dobrze ze poznalam Twoje zdanie jutro ow szytskim powiem mojej ginjesli chodzi o ten przesad to nie slyszalam ale cos o pepowinie slyszalam jesli chodzi o sex to jak mi stwierdzila ciaze to od 5 do 23 listopada powiedziala zebysmy nie wspolzyli bo zbyt silne podniecenie wywola duze ruchy macicy i po co sobie klopot robic? wiec az mnie trezslo ale co zrobic ? od tatmetgo moentu mozemy kiedy chcemy
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże... masakra z tą nieczystością. Choć z drugiej strony podchodząc do tego dosłownie, no cóż kobieta do zbyt czystych to po porodzie nie należy. Ja np przez 14 dni krwawiłam i to bardzo, ogólnie jakoś tak za czysto to się nie czułam... hahaha
![]() ale szczęśliwa mając swoje maleństwo u boku
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tu pisze o nieczystosci po porodzie a nie w ciazy |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jeśli jestem już ta nieczystą to zgodziłam się być chrzestną i nawet sie z tego ciesze. To będzie mój pierwszy chrześniak. Teraz musze dołożyć cos więcej do prezentu. Bo kupiłam mu juz matę edukacyjna. Chyba coś do koperty włożę. |
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha cos w tym jest, ja krwawilam bardzo i to przez dwa tygodnie, czy nawet 15 dni... a kuzynka od Damiana urodzila syna, i krwawila slabo, przez prawie tydzien... tak,ze mogla normalne podpaski uzywac, a ja przez bite 14 dni podklady poporodowe
|
|
|
|
#3922 | ||||||
|
Zadomowienie
|
No to dorzucam wam wczorajsze zdjęcia czyli z 15 tyg 6 dnia.. Czyli koniec 16 tygodnia
![]() Cytat:
Ja tez mamt a infekcje straszna.. Co na nią bierzesz? Wow prawie 14 cm,ale juz duza dzidziunia... ajjjjjj ![]() Cytat:
wiec nic tylko sie ciesze ze czuje ruchy.A jak powiedzialam ginkowi ze czuje od poczatku 15 tygodnia to on tylko powiedzial "to byłby dobry znak". To bylo jeszcze przed badaniem, przed usg, gdy tylko bo poinformowalam o silnych bolach podbrzusza. Cytat:
Dlaczego? ![]() A moj wogole nie wie ze tu pisze, ze wklejam zdj, zreszta nic nie wie .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiec wiem co sie martwie. Bo wiem ze wtedy prawie w depresje wpadlam. Nienawidzilam swojego ciała i wszystkich w okolo.. Czulam sie brzudka, nieszczesliwa i nic sie nie liczylo.. Niestety ale ja nie umiem sobie z takim czyms radzic. A jak tylko zaczyma sie "odchudzac" to automatycznie kg idą w góre.. |
||||||
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
cudny brzusio. a my dzisiaj stwierdzilismy ze moj jest mniejszy niz 2 tygodnie temu
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ostatnio się śmiałam z Damiana jak mówił, że w tej ciąży to mam większe smaki niż w poprzedniej... ale chyba coś w tym jest. Jakiś czas temu miałam fazę na zupę ogórkową, była średnio dwa razy w tygodniu.... dzisiaj swoją drogą gotowałam taką zupkę na jutro, i jak się skończyła gotować, no nie mogłam, musialąm sobie na miseczkę małą nalać i trochę zjeść... bo aż drżałam by ją skosztować, i to nie jedną łyżkę, a choć kilka...
tak samo kilka dni temu sorbetu owocowego mi się zachciało, takiego kwaśnego, pysznego... no i kupiłam sobie małą paczuszkę, i jadłam 4 dni po troszku, niebo w gębie... Pewnie po drodze jeszcze coś było, ale nie kojarze... na szczęście nie jadam najczęściej po godzinie 18, bo jak coś zjem to potem mi jest niedobrze... rzadko się zdarza bym później coś zjadła, tak jak dzisiaj np... Albo najlepsze jest to, że w pierwszej ciąży nie odrzucały mnie żadne zapachy... a w tej dość sporo. Choćby gotowane parówki, smażone cokolwiek na smalcu, albo różne chemikalia, albo jakby Damian za dużo perfum użył, albo jakiś czas temu kupił sobie nowy żel pod prysznic i jak przychodził z pracy, to owszem pachniał bosko, ale dla mnie zbyt intensywnie i mnie muliło... tak samo cebulka prażona, taka gotowa do kupienia co jest, jak czuję jej zapach to mnie odrzuca... Na szczęście tak samo jak w pierwszej ciąży nie wymiotuje, ale o wiele częściej mnie muli, jest mi niedobrze... Idealne ciało... wiesz co po prostu na kazda kobiete przychodzi odpowiedni moment... ja potem tez mialam problem, bo po ciazy ladnie zeszlam do 66kg, a potem poszlo do gory... szalenstwo doslownie, bo ciaze zaczelam z 77,5kg ta terazniejsza oczywiscie. Ale nie martwie sie, po tej wiecej dzieci nie zamierza miec, no chyba,ze sie przytrafi... wiec po porodzie, po karmieniu, bede mogla sie ostro wziac za siebie, by to utrzymac i nei musiec co chwile garderoby zmieniac ![]() Ja cie krece ale masz juz brzuszek, sliczny Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-20 o 21:25 |
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo no brzuszek juz spory
a w strzelcach nie byłam a poznałaś podobny przypadek ![]() aniaa22 ja tez czasami mam wiekszy czasami mniejszy brzuch, nie przejmuj sie zalezy czy sie zalatwiam czy jestem najedzona itp... |
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam wrzucę trochę zdjęć ciążowych z mojej poprzedniej ciąży
|
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
Ja Ci napisałam to co wiem, bo przecież chyba o to Ci chodziło pisząc o tej sprawie na wątku. Trzeba było napisać, że nie interesują Cię przesądy i oczekujesz od nas tylko zaprzeczania im. Ale to trochę dziwne, mówisz, że to "farmazony" a jednak nasze zdanie o przesądach Cię interesowało, bo zaintrygowała Cię własna mama. Poza tym napisałam zaraz, że przepraszam jeżeli Cię wystraszyło cokolwiek i że to jest indywidualna sprawa. Nie musisz mnie traktować takim tonem od razu... Widać że Cię zezłościło to co napisałam ale skoro jesteś wierząca i w przesądy nie wierzysz to powiedz dlaczego???
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie umiem używać depilatora... boli jak cholera :/ a jesli chodzi o sex w ciazy to moj maz też się nie umie przemóc... mówi, że się boi o dzidzię i że po usg jak bedzie wiadomo, że wsio ok to moze się przekona... mi się też śniły ostatnio takie fajne rzeczy że ciało reagowało ![]() marta ale masz cudny brzusio!!! jesli chodzi o zapachy to mnie tez odrzuca - najczesciej jak otwieram lodówke i mieso... |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo sliczny brzusio
basienka fajne wspomnienia z takich fotek niedlugo tez sie bedziemy toczyly z takimi brzuszkami a jakie mialas krótkie wloski
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
idealne cialo
piekny brzusio basiekna sliczne fotki, tak czulam ze jestes piekna i taka ciepla kobieta marta ja absolutnie nie wierze w przesady. na potwierdzenie napisze ci ze ja bylam wlasnie chrzestna u bratanicy, w listopadzie. bylam w 7tc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

A Wy?
jutro gin musze zapytac. na mnie sie wkurza jak czytam w necie o takich rzeczach a teraz sam tak robi

i dobrze mi z tym

to było urocze i pomyślałam sobie,że Kalinka będzie super siostrą