Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 19:58   #3901
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

ja tam w przesady zadne nie wieze. suknie sluna kupowalam razem z TŻ nie mialam zadnych starych pozyczonych i niebieskich rzeczy do slubu ani zadnych tam innych glupot. dla mnie to wszystko brednie bo co np ma wyjzenie przez wizjer wspolnego z tym ze dziecko bedzie owiniete pepowina? bo taka glupote tez slyszalam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:58   #3902
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Pytanie z zupełnie innej beczki ale męczące mnie od dawna. Czy w ciąży można sie golić depilatorem. Używałam depilatora jakieś 5 lat. Jak teraz mam sie maszynką golić to mnie chce trafić. Włosy już na drugi dzień sie pojawiają. Koszmar jakiś!!
Ja gole maszynka zwykla kiedys codziennie, a ze teraz mam zakaz seksu to nie przykladam sie do tego golenia , depilator mam raz uzyty kiedys na jednej lydce i cholernie mnie bolalo moze sie kiedys przelamie
Mysle, ze mozna ale poszukaj w google

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-20 o 20:00
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:03   #3903
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a z tym byciem chrzestna to chyba chodzi o to ze kobieta w czasie ciazy i po porodzie jest uwazana za "nieczysta" a jako chrzestna powinna byc nieskazitelna...
A czemu nieczystą. Wiem, że w judaizmie kobieta w czasie okresu jest nieczysta. Ale, że w ciąży. Przecież to stan błogosławiony. Np w Turcji kobiety w ciąży wita się specjalnym zdaniem i robią to wszyscy napotkani przez nią ludzie.
Ja tam nie czuje się nieczysta A Wy?
Stary 2010-01-20, 20:06   #3904
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria współczuję zakazu seksu, ja takiego nie mam, ale jakoś ostatnio i tak mi sie nie chce.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:07   #3905
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nieczystą. Wiem, że w judaizmie kobieta w czasie okresu jest nieczysta. Ale, że w ciąży. Przecież to stan błogosławiony. Np w Turcji kobiety w ciąży wita się specjalnym zdaniem i robią to wszyscy napotkani przez nią ludzie.
Ja tam nie czuje się nieczysta A Wy?
tez nie

a moj maz zaczal czytac na necie o tych moich dolegliwosciach i wyczytal ze jakiejs dziewczynie lekarz zabronil seksu o losie. i powiedzial ze nawet mnie teraz nie dotknie bo mi nie wolno sie podniecac jutro gin musze zapytac. na mnie sie wkurza jak czytam w necie o takich rzeczach a teraz sam tak robi

acha a przeciez na ciaze sie mowi "stan blogoslawiony" to jak to jest "nieczysta" czy "blogoslawiona"?

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-20 o 20:10
Stary 2010-01-20, 20:11   #3906
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

aniaa22 to twój mąż nie ten artykuł czytał co trzeba bo ja czytałam, że można i lepiej smakuje w ciąży,no chyba, że ma się zakaz od lekarza.
Stary 2010-01-20, 20:14   #3907
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
aniaa22 to twój mąż nie ten artykuł czytał co trzeba bo ja czytałam, że można i lepiej smakuje w ciąży,no chyba, że ma się zakaz od lekarza.
nie nie zakazu nie mam i wiem ze lepiej smakuje bo maz juz dosc mnie mial momentami aaaa to on sobie taki pretekst wymyslil

a tak na powaznie to czytal o tym moim twardym brzuchu i tych bolach no i wyczytal ze niby nie wolno. jutro sie dowiem
Stary 2010-01-20, 20:14   #3908
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Sex zabroniony przy plamieniach czy powazniejszych dolegliwościach. A tak to uzywać do woli lecz delikatnie. Tak mi mój gin powiedział
Tak więc kobiety nieczyste w stanie błogosławionym nie ma co sie przyjemności pozbawiać. Szczególnie, że pod koniec ciąży i po porodzie to pewnie chęci brak. ALe ja jestem niedoświadczona w tej materii więc muszą sie już mamusi wypowiedzieć. One przez to przeszły.
Stary 2010-01-20, 20:15   #3909
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Pytanie z zupełnie innej beczki ale męczące mnie od dawna. Czy w ciąży można sie golić depilatorem. Używałam depilatora jakieś 5 lat. Jak teraz mam sie maszynką golić to mnie chce trafić. Włosy już na drugi dzień sie pojawiają. Koszmar jakiś!!
Ja tam walczę z depilatorem i z tego, co wiem to nie ma przeciwwskazań (no chyba, że Cię to jakoś mocno boli, czy stresuje, ale po 5 latach to chyba bardziej stresuje maszynka).
W czasie ciąży za to nie poleca się lasera, prądu, czy też gorącego wosku <-- mogą pękać naczynka. Uważać też trzeba z kremami do depilacji, bo łatwiej u nas o uczulenia ;/
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:16   #3910
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Sex zabroniony przy plamieniach czy powazniejszych dolegliwościach. A tak to uzywać do woli lecz delikatnie. Tak mi mój gin powiedział
Tak więc kobiety nieczyste w stanie błogosławionym nie ma co sie przyjemności pozbawiać. Szczególnie, że pod koniec ciąży i po porodzie to pewnie chęci brak. ALe ja jestem niedoświadczona w tej materii więc muszą sie już mamusi wypowiedzieć. One przez to przeszły.
Stary 2010-01-20, 20:19   #3911
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

martad1 masz rację skoro już i tak jesteśmy nieczyste to co nam szkodzi, w ciążę nie zajdziemy haha
Stary 2010-01-20, 20:21   #3912
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej dziewczyny... ja tez nie jestem przesadna... do slubu szlam w bialej sukni, z welonem, bez pozyczonych rzeczy... i z Łucunia pod serduszkiem, bo na 3 meisiace przed slubem okazalo sie ze jestem w ciazy...
poza tym gdy ktos zyczy powodzenia zawsze dziekuje, wszystko robie na przekor... czarny kot czy trzynastka nie sa mi straszne... i ogolnie nie wierze w zadne takie brednie i dobrze mi z tym

Robie wlasnie zupe ogorkowa na jutro, mysle czy nie zrobic pieguskow dzisiaj, bo jak wklejalam przepis to stwierdzilam,ze dawno nie robilam... bylyby na jutro musze skonczyc jeszcze dwie laurki, raczki odbilysmy.... wczoraj zrobilam dwie... Łucja juz spi na szczescie, maz bedzie za neicale 2 godziny z pracy jeszcze tylko pod prysznic musze skoczyc

jak sie czujecie mamuski? mnei zgaga pali

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:29   #3913
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papeteria współczuję zakazu seksu, ja takiego nie mam, ale jakoś ostatnio i tak mi sie nie chce.
Dziękiale chyba powinnas współczuć mojemu TŻ.Długo nawet nie miałam ochoty przez te problemy a i moj się martwił i oczywiście nie naciskał.Zaraz po tym plamieniu dostałam zakaz choc po dwóch kreskach na tescie i tak nie było seksu już bo nie było sposobnosci jakos a potem dostałam to plamienie
Lekarz mi powiedział, że przy orgazmie macica gwałtownie się kurczy i dlatego lepiej w moim przypadku sie wstrzymac( a zarodek miał wtedy pare milimetrow to był 6 tc ...)
Teraz jest 15tc .Jeszcze zielonego swiatła nie dostałam, ale w zeszłym tygodniu miałam dwa razy takie sny, ze moje cialo samo zareagowalo Pierwszy raz mi sie cos takiego zdazylo a potem ryczalam i bylam wsciekla ze cos takiego wysnilam bo sie tak balam bardzo

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-20 o 20:33
Stary 2010-01-20, 20:36   #3914
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Muszę się Wam do czegoś przyznać, jak jeszcze nie byłam w ciąży to miałam do tego dziwne podejście, bałam się strasznie przytycia i tego, ze ciało strasznie się zmieni i nie będzie już tak fajne jak wcześniej. Ale odkąd zagnieździła się fasolka to już jest sprawą drugorzędna, albo i dalej. Nie wiedziałam, że można tak od razu kogoś pokochać. Kogoś kogo jeszcze praktycznie nie można dotknąć. I nie zamieniłabym tego uczucia na nic innego. Teraz dopiero poznałam prawdziwy sens życia.
Ja tak miałam w pierwszej ciązy.. Ze nawet na porod skakałam z radosci i nie umialam sie doczekac bóli..
W drugiej nadal dziecko i zdrowie jest najwazniejsze.. Ale truchleje przed porodem bo wiem co wtedy przeszlam. Panicznie się tego boję.
Boje sie rowniez przytyc duzo, miec duzy tlusty brzuch po porodzie.. bo bardzo dokladnie pamiętam jak fatalnie i ochydnie sie wtedy czyłam.

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
idealnecialo jaki ładny okrąglutki brzusio!
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dziewczyny sliczne brzuszki
Dzięki

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja to nie mam takiego brzuszka jak wy mi skoczyl sie wlasnie 13 tydzien, ale brzuszek to mam taki inny....same zobaczcie
Sliczny masz brzusio.

Cytat:
Napisane przez martix25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj moja 3letnia córka pierwszy raz zrobiła coś dla fasolki...pogłaskała dokładnie mój wydęty brzuch(po ruskich pierogach mnie wydęło,mam nadzieję,że ostatni raz były to ruskie z paczki),no więc pogłaskała i powiedziała:
-Mamusiu masuję Ci brzuszek i dzidzię też.
Wcześniej miałyśmy rozmowę,że na mamusi brzuch trzeba teraz bardzo uważać to było urocze i pomyślałam sobie,że Kalinka będzie super siostrą
Moja ma 2 lata 9 mies i 2 tyg i 2 dni i choc czasem głupiutka tzn pytania dziwne zadaje albo mowi bez sensu. To juz dba o dzidzie. Tez glaska sama masuje, mowi by jej brzuszek pokazać, pyta czy dzidzia sie rusza, albo czy spi. A najlepsze bajka to.. film z usg heh w kolko chce ogladac choc pewnie nie wiele tam widzi.

cd NASTĄPI
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:45   #3915
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie martwcie sie przytyciem... to wszystko sie zrzuci... ja w pierwszej ciazy niefortunnie przytylam 35kg to byla masakra... w tej mam nadzieje,ze maksymalnie 15 mnie przybedzie, nie wiecej... ale i tak bedzie co zrzucac... hahaha
nie narzekam, nie smutam sie, nie martwie na zapas, bedzie dobrze

Stary 2010-01-20, 20:53   #3916
anoxa
Zakorzenienie

(Biblia Tysiąclecia Rdz 3, 16)
"Dalej powiedział Pan do Mojżesza: "Powiedz do Izraelitów: Jeżeli kobieta zaszła w ciążę i urodziła chłopca, pozostanie przez siedem dni nieczysta, tak samo jak podczas stanu nieczystości spowodowanego przez miesięczne krwawienie. Ósmego dnia [chłopiec] zostanie obrzezany. Potem ona pozostanie przez trzydzieści trzy dni dla oczyszczenia krwi: nie będzie dotykać niczego świętego i nie będzie wchodzić do świątyni, dopóki nie skończą się dni jej oczyszczenia. Jeżeli zaś urodzi dziewczynkę, będzie nieczysta przez dwa tygodnie, tak jak podczas miesięcznego krwawienia. Potem pozostanie przez sześćdziesiąt sześć dni dla oczyszczenia krwi."

to tak na wytlumaczenie tego co napisalam o nieczystosci jakos glebiej o tym nie wiem nic ale ostatnio nawet mama z babcia mnie o tym meczyly ze kiedys wlasnie kobiete po porodzie uwazano za nieczysta no ale te wierzenia tak samo jak zabobony sa stare i malo kto w nie wierzy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:55   #3917
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Dzieki dziewczyny za wsparcie Aniu nie nastraszyłas mnie w ogole dobrze ze poznalam Twoje zdanie jutro ow szytskim powiem mojej gin

jesli chodzi o ten przesad to nie slyszalam ale cos o pepowinie slyszalam

jesli chodzi o sex to jak mi stwierdzila ciaze to od 5 do 23 listopada powiedziala zebysmy nie wspolzyli bo zbyt silne podniecenie wywola duze ruchy macicy i po co sobie klopot robic? wiec az mnie trezslo ale co zrobic ? od tatmetgo moentu mozemy kiedy chcemy

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 20:56   #3918
bassienkaw
Zakorzenienie

O Boże... masakra z tą nieczystością. Choć z drugiej strony podchodząc do tego dosłownie, no cóż kobieta do zbyt czystych to po porodzie nie należy. Ja np przez 14 dni krwawiłam i to bardzo, ogólnie jakoś tak za czysto to się nie czułam... hahaha
ale szczęśliwa mając swoje maleństwo u boku

Stary 2010-01-20, 21:04   #3919
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
O Boże... masakra z tą nieczystością. Choć z drugiej strony podchodząc do tego dosłownie, no cóż kobieta do zbyt czystych to po porodzie nie należy. Ja np przez 14 dni krwawiłam i to bardzo, ogólnie jakoś tak za czysto to się nie czułam... hahaha
ale szczęśliwa mając swoje maleństwo u boku
i by sie zgadzalo bo masz corke wiec 2 tygodnie niby jestes nieczysta.

no i tu pisze o nieczystosci po porodzie a nie w ciazy
Stary 2010-01-20, 21:04   #3920
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
(Biblia Tysiąclecia Rdz 3, 16)
"Dalej powiedział Pan do Mojżesza: "Powiedz do Izraelitów: Jeżeli kobieta zaszła w ciążę i urodziła chłopca, pozostanie przez siedem dni nieczysta, tak samo jak podczas stanu nieczystości spowodowanego przez miesięczne krwawienie. Ósmego dnia [chłopiec] zostanie obrzezany. Potem ona pozostanie przez trzydzieści trzy dni dla oczyszczenia krwi: nie będzie dotykać niczego świętego i nie będzie wchodzić do świątyni, dopóki nie skończą się dni jej oczyszczenia. Jeżeli zaś urodzi dziewczynkę, będzie nieczysta przez dwa tygodnie, tak jak podczas miesięcznego krwawienia. Potem pozostanie przez sześćdziesiąt sześć dni dla oczyszczenia krwi."

to tak na wytlumaczenie tego co napisalam o nieczystosci jakos glebiej o tym nie wiem nic ale ostatnio nawet mama z babcia mnie o tym meczyly ze kiedys wlasnie kobiete po porodzie uwazano za nieczysta no ale te wierzenia tak samo jak zabobony sa stare i malo kto w nie wierzy
JAk Basia słusznie zauważyła kobieta po porodzie krwawi czyli ma miesiączkę, czyli jest nieczysta. Może o to chodzi. Żydzi są bardzo rygorystyczni w tej kwestii. Kobieta nieczysta spi osobno, je osobno. Dopiero jak sie jej skończy idzie do mykwy gdzie bierze kąpiel rytualną, a w domu czeka na nią stęskniony mąż
Nawet jeśli jestem już ta nieczystą to zgodziłam się być chrzestną i nawet sie z tego ciesze. To będzie mój pierwszy chrześniak. Teraz musze dołożyć cos więcej do prezentu. Bo kupiłam mu juz matę edukacyjna. Chyba coś do koperty włożę.
Stary 2010-01-20, 21:09   #3921
bassienkaw
Zakorzenienie

Hahaha cos w tym jest, ja krwawilam bardzo i to przez dwa tygodnie, czy nawet 15 dni... a kuzynka od Damiana urodzila syna, i krwawila slabo, przez prawie tydzien... tak,ze mogla normalne podpaski uzywac, a ja przez bite 14 dni podklady poporodowe

Stary 2010-01-20, 21:14   #3922
idealnecialo
Zadomowienie

No to dorzucam wam wczorajsze zdjęcia czyli z 15 tyg 6 dnia.. Czyli koniec 16 tygodnia

Cytat:
alguien chyba pytalas co jest w moim bratem tak wiec on jest po amputacji jednej nerki to juz bylo kupe lat temu byla torbielowatosc i musieli ja amputowac w piatek wieczorem stracil przytomnosc zamknal sie w pokoju mama rano myslala ze on chrapie niestety to bylo charczenie kolo 14 przez to ze nie odpowiadal i nie wychodzil jak mama wrocila wylamali drzwi od pokoju natychmiast wezwali pogotowie okolo 16 godz byl nieprzytomny jak go zabierali cisnienie mial 50/20 lezal przez 3 dni na intensywnej terapi okazalo sie ze druga nerka nie funkcjonuje do tego przez to ze lezal tyle godzin w jednej pozycji poobumerialy mu tkanki miesniowe i enzymy miesniowe zatruwaja organizm jest spuchniety jak balon norma tych enzymow to 200 a on ma 150tys lekarze mowia ze nigdy takiego wyniku nie widzieli do tego przestala pracowac mu watroba i ma paraliz lewej nogi... wczoraj jego stan sie ustabilizowal i wywiezli go na nefrologie do zielonej wczorajn mial pierwsza dialize dzisiaj kolejna... nie wiadomo co bedzie lekarz powiedzial nam ze stan jego jest bardzo ciezki... plusem jedynym jest to ze jest przytomny

a ja bylam dzisiaj u ginki i mam infekcje pecherza i powieksza mi sie miesniak ale dzidzi nic nie zagraza i jest zdrowa ma juz 13.6cm i wedlug usg jest to 16tydzien i 4 dni teraz ide na usg 19.01.2010 zrobic polowiczne no i mamy nadzieje ze wtedy podejrzymy plec
oOOOO Boże! jak mi przykro z powodu Twojego brata. Nic tylko zycze by szybko z tego wyszedł!

Ja tez mamt a infekcje straszna.. Co na nią bierzesz?
Wow prawie 14 cm,ale juz duza dzidziunia... ajjjjjj

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Termin porodu mamy taki sam i też wczoraj mój brzuch się dziwnie zachowywał, miałam takie uczucie jakby nerw mi "skakał"i co jakis czas od południa w tym samym miejscu no ale przedwczoraj byłam na wizycie i moja gin. powiedziała że dopiero ok.17-18 tygodnia mogę się spodziewać ruchów dzidzi więc ciągle sobie powtarzam że to nie to ale nigdy nic nie wiadomo, może akurat są wyjątki, chyba nawet kiedyś czytałam na necie że jakaś dziewczyna miała w 16 tygodniu.Przy pierwszym dziecku miałam ok 19 tygodnia a też niby powinno być dopiero ok 20.Sama nie wiem, zobaczę co będzie dalej Daj znać jak tak twój brzuszek!!!
A ja tam wiem ze ruchy czuje i tyle. I skoro czuje je codziennie czesto w tym samym czasie to widać są. I tak nie sadze zeby lekarz akurat za kazdym razem wiedzial czy ktoras z nas czuje czy nie skoro sam tego nie czuje. I tyle wiec nic tylko sie ciesze ze czuje ruchy.
A jak powiedzialam ginkowi ze czuje od poczatku 15 tygodnia to on tylko powiedzial "to byłby dobry znak". To bylo jeszcze przed badaniem, przed usg, gdy tylko bo poinformowalam o silnych bolach podbrzusza.

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
masa do wafli:
1kostka margaryny(kasi)
1/5 szkl cukru
1/2szkl wody
-> zagotowac i lekko przestudzic

2szkl mleka w proszku(moze byc laciete w proszku)
3łyżki kaka0 wymieszac i dodac do masy wystudzic bardziej:/ i nalozyc na wafle
Nie powiem ci na pamiec ile czego, ale u nas skladniki takie same. Tylko margaryna pol na pol z maslem bo nie jest wtedy takie tluste i ma lepszy smak. I to rozpuscic + cukier woda+kakao -NIEGOTOWAC. Wystudzic i wtedy dopiero dodawac mleko w proszku. Do za cieplego to sie czesto sciegnie, zepsuje czy jakos tak. Ale wiem ze sie moze spieprzyc.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
tz sobie nie zyczy wiec wybaczcie
Dlaczego?
A moj wogole nie wie ze tu pisze, ze wklejam zdj, zreszta nic nie wie.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja mam cyste okolojajowodowa, ale nic sie z nia nie robi juz ja miałam jak poszłam pierwszy raz do gina kupe lat temu ,nie rosnie caly czas ma 2cm a do operacji kwalifikuje sie gdyby miala 4cm, lekarz mi kiedys mowil, ze jak bede w ciazy to moze sie nawet wchlonac, ale byla ostatnio.
jaka duża już twoja dzidzia
Nie bylas przypadkiem w szpitalu w Strzelcach na krótko?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ja gole maszynka zwykla kiedys codziennie, a ze teraz mam zakaz seksu to nie przykladam sie do tego golenia , depilator mam raz uzyty kiedys na jednej lydce i cholernie mnie bolalo moze sie kiedys przelamie
Mysle, ze mozna ale poszukaj w google
Ja wlasnie tez mam zakaz seksu... Wczoraj sie dowiedzialam. I tyle.. Mezusiowi juz napisalam.. no ale dodalam ze mu to jakos wynagrodze, bo kurcze przyjezdza i jeszcze sie zalamie ze nie bedzie mial.. Choc i tak zawsze mi sie nie chce..

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Nie martwcie sie przytyciem... to wszystko sie zrzuci... ja w pierwszej ciazy niefortunnie przytylam 35kg to byla masakra... w tej mam nadzieje,ze maksymalnie 15 mnie przybedzie, nie wiecej... ale i tak bedzie co zrzucac... hahaha
nie narzekam, nie smutam sie, nie martwie na zapas, bedzie dobrze
No jak komus sie udalo jak Tobie (kolejny raz gratuluje), to latwiej sie mowi.. Nawet jezeli to jest tyle kg, ale Tobie sie udalo.. Ja przytylam 22, a zostalo ok 13 do zrzucenia wazac sie pare dni po porodzie.. I zapewniam ze choc nie bylo to 30kg to było to strasznie duzo. Bo mam problemy z opanowaniem sie przed jedzeniem slodkiego itd. I jest to silniejsze ode mnie. Dodatkowo nie umiem powiedziec nie. NIe umiem trzymac diety ani nie mam silnej woli cwiczyc. I takiej osobie jak ja to 1 kilogram zrzucic jest ciezko.
Wiec wiem co sie martwie. Bo wiem ze wtedy prawie w depresje wpadlam. Nienawidzilam swojego ciała i wszystkich w okolo.. Czulam sie brzudka, nieszczesliwa i nic sie nie liczylo.. Niestety ale ja nie umiem sobie z takim czyms radzic. A jak tylko zaczyma sie "odchudzac" to automatycznie kg idą w góre..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:18   #3923
aniaa22
Zakorzenienie

cudny brzusio. a my dzisiaj stwierdzilismy ze moj jest mniejszy niz 2 tygodnie temu
Stary 2010-01-20, 21:18   #3924
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiecie co, ostatnio się śmiałam z Damiana jak mówił, że w tej ciąży to mam większe smaki niż w poprzedniej... ale chyba coś w tym jest. Jakiś czas temu miałam fazę na zupę ogórkową, była średnio dwa razy w tygodniu.... dzisiaj swoją drogą gotowałam taką zupkę na jutro, i jak się skończyła gotować, no nie mogłam, musialąm sobie na miseczkę małą nalać i trochę zjeść... bo aż drżałam by ją skosztować, i to nie jedną łyżkę, a choć kilka...
tak samo kilka dni temu sorbetu owocowego mi się zachciało, takiego kwaśnego, pysznego... no i kupiłam sobie małą paczuszkę, i jadłam 4 dni po troszku, niebo w gębie...
Pewnie po drodze jeszcze coś było, ale nie kojarze... na szczęście nie jadam najczęściej po godzinie 18, bo jak coś zjem to potem mi jest niedobrze... rzadko się zdarza bym później coś zjadła, tak jak dzisiaj np...

Albo najlepsze jest to, że w pierwszej ciąży nie odrzucały mnie żadne zapachy... a w tej dość sporo. Choćby gotowane parówki, smażone cokolwiek na smalcu, albo różne chemikalia, albo jakby Damian za dużo perfum użył, albo jakiś czas temu kupił sobie nowy żel pod prysznic i jak przychodził z pracy, to owszem pachniał bosko, ale dla mnie zbyt intensywnie i mnie muliło... tak samo cebulka prażona, taka gotowa do kupienia co jest, jak czuję jej zapach to mnie odrzuca...

Na szczęście tak samo jak w pierwszej ciąży nie wymiotuje, ale o wiele częściej mnie muli, jest mi niedobrze...

Idealne ciało... wiesz co po prostu na kazda kobiete przychodzi odpowiedni moment... ja potem tez mialam problem, bo po ciazy ladnie zeszlam do 66kg, a potem poszlo do gory... szalenstwo doslownie, bo ciaze zaczelam z 77,5kg ta terazniejsza oczywiscie. Ale nie martwie sie, po tej wiecej dzieci nie zamierza miec, no chyba,ze sie przytrafi... wiec po porodzie, po karmieniu, bede mogla sie ostro wziac za siebie, by to utrzymac i nei musiec co chwile garderoby zmieniac

Ja cie krece ale masz juz brzuszek, sliczny

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-01-20 o 21:25
Stary 2010-01-20, 21:24   #3925
papeteria
Zakorzenienie

idealnecialo no brzuszek juz spory a w strzelcach nie byłam a poznałaś podobny przypadek
aniaa22 ja tez czasami mam wiekszy czasami mniejszy brzuch, nie przejmuj sie zalezy czy sie zalatwiam czy jestem najedzona itp...
Stary 2010-01-20, 21:33   #3926
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja Wam wrzucę trochę zdjęć ciążowych z mojej poprzedniej ciąży

Stary 2010-01-20, 21:40   #3927
katia_
Raczkowanie

Cytat:

katia jestem wierząca i nie mam zamiaru wierzyć w takie przesądy. Nie strasz mnie proszę. Absolutnie nie mogę się zgodzić bo co? Strace dziecko?. Proszę Cię, to jakieś farmazony rodem z baśni.
Ja Ci napisałam to co wiem, bo przecież chyba o to Ci chodziło pisząc o tej sprawie na wątku. Trzeba było napisać, że nie interesują Cię przesądy i oczekujesz od nas tylko zaprzeczania im. Ale to trochę dziwne, mówisz, że to "farmazony" a jednak nasze zdanie o przesądach Cię interesowało, bo zaintrygowała Cię własna mama. Poza tym napisałam zaraz, że przepraszam jeżeli Cię wystraszyło cokolwiek i że to jest indywidualna sprawa. Nie musisz mnie traktować takim tonem od razu... Widać że Cię zezłościło to co napisałam ale skoro jesteś wierząca i w przesądy nie wierzysz to powiedz dlaczego???
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:46   #3928
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dzwoniła do mnie kuzynka i poprosiła mnie na chrzestną. Chrzciny są w tą niedzielę. I tak miałam jechać, ale nie w takiej roli. Zgodziłam się bo wiem, że nie ma kogo. Chciała siostrę, ale ona ze względu na to, że żyje w nieformalnym związku nie może być chrzestną. Nie wiem tylko czemu tak póxno się o tym dowiedziała.
Moja mama wpadła w panikę bo jest jakis przesąd, że kobieta w ciąży nie powinna być chrzestną. Normalnie średniowiecze!!!! Słyszałyście o takim przesądzie? Bo ja nie.
ja słyszalam, że nie wolno być chrzestną w ciąży bo nie zostanie się mama - cos na zasadzie ze wybiera sie chrzesniaka na swoje dziecko...

ja nie umiem używać depilatora... boli jak cholera :/

a jesli chodzi o sex w ciazy to moj maz też się nie umie przemóc... mówi, że się boi o dzidzię i że po usg jak bedzie wiadomo, że wsio ok to moze się przekona...
mi się też śniły ostatnio takie fajne rzeczy że ciało reagowało

marta ale masz cudny brzusio!!!

jesli chodzi o zapachy to mnie tez odrzuca - najczesciej jak otwieram lodówke i mieso...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:50   #3929
anoxa
Zakorzenienie

idealnecialo sliczny brzusio

basienka
fajne wspomnienia z takich fotek niedlugo tez sie bedziemy toczyly z takimi brzuszkami a jakie mialas krótkie wloski
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 21:53   #3930
itakasia
Zakorzenienie

idealne cialo
piekny brzusio
basiekna
sliczne fotki, tak czulam ze jestes piekna i taka ciepla kobieta
marta
ja absolutnie nie wierze w przesady. na potwierdzenie napisze ci ze ja bylam wlasnie chrzestna u bratanicy, w listopadzie. bylam w 7tc albo wiara albo przesady. jedno absolutnie wyklucza drugie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości