|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Mnie się wydaje, że jak ktoś jest gburem, to i państwowo i prywatnie ![]() Nie wiem, nie jestem lekarzem, ale z mojego punktu widzenia takie leczenie nie ma sensu.
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to jakies bombonierki kupie dziadkom i juz..........ramki ze zdjeciem Werci dostali na swieta
|
#3994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja ją tez kocham ale zawsze biore ciemna z orzeszkami i karmelkiem ![]() jak chce mężowi dogodzic to zawsze ją mu kupuje Cytat:
ale jest jeden warunek ![]() musisz spedzac z nami duuuuzo czasu da rade?i jeszcze rozmiar stanika, bo z pinem mnie Eleeri wyprzedzila Cytat:
wszystko siedzi w glowie ![]() Cytat:
pierwszy i ostatni raz mam ciemne... tez myslalam ze nie bedzie na nich wszystkiego widac a widac co tylko zechcesz...klaki, kurz, "koty", nawet odcisnieta bosa stope i jak jak nie przyloze sie do wycierania to widac slady chocbym jechala wg sloiow i wlala plynu do paneli ja jestem na nie Cytat:
![]() w zeszlym roku siekło ją na kilka swoich zagonkow, na ktorych ma marchew, ziola, maliny i nie pamietam co jeszcze, teraz kury... No ale babcia moja miala i trzeba oddac ze jaja inne no i rosol zupelnie inny od koloru az po smak mam przepis.Jestes zainteresowana? podsmazona i podduszona doszla by do miekkosci w hardcorowej wersji trzeba by ją było obtłuc Cytat:
to ona juz raczkuje? ![]() Dzis rekord.Laura spala od rana niecala godzine Potem byl gwar w domu siory i jej dzieciaki ktore sie nia zajmowaly i dobrnelysmy do 18 Zasnela z butelka w ustach co jej sie nie zdarza.Musiala byc naprawde dętka ![]() A terazc o tym glutenie, tak wiec sie zdziwilam... powinno sie podawac te 2,3g przez kilka dni, a potem nic-zero do 10mc Ta expozycja ma sprawdzic tolerancje,pobudzic te kosmki jelitowe i to gdzies sie "zapisuje" w organzimie by po 10miesiacu ruszyc z glutenem pelna para. Na koniec skwitowala ze to absurd.Najpierw dawac,potem nie. Mi zdazalo sie raz dac a raz nie, ale juz nie bede podawac w takim razie. W zwiazku z jutrzejszym dniem strasznie hmmm afirmuje jutrzejsze jedzenie, zeby mnie ucieszyl ten dzien truskawki juz sie rozmrazaja,potem upiee chlebek turecki .Wrzuce sobie sliweczki i moze platki migdala albo zurawine.Maszynistki-dawlayscie?polecacie?odra dzacie? nie wiem co z obiadem, co mam zjesc...moze te kotlety sojowe w panierce.Jeszcze nigdy nie jadlam sojowych Maz juz kupil naleczowianke mineralna smakowa, z babelkami co by uczcic dzien ![]() No i jutro jako ze to 9dzien to wejde na wage.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Jejku ale mi się jeść chce, pizze albo taka świeżutką bagietkę z masłem i serem żółtym
|
|
#3996 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo dla mnie bzdura jest co ta pani opowiada (bez urazy) a jak bede mu dawac przed 10 miesiacem to co? umrze? heh za czasow Eryka w ogole nie wiedzialam co to gluten i dawalam mu takie produkty, ktore byly do odpowiedniego miesiaca, w tym kaszki rozne i napewno jadl gluten normalnie, bez zadnych ekspozycji itp a juz napewno przed 10 miesiacem i zyje Marci je juz gluten od poltorej miesiaca, niedlugo zamierzam podawac mu juz go normalnie aaaaaaaaa usmazylam dzis wiesniaka nigdy wiecejprobowalam to ratowac, dodalam ser zolty, przyprawy, nawet parowke ale i tak wyladowalo to w smietnikujak dla mnie - nie da sie tego jesc, co za pomysl zmazyc bialy ser ochydaaaaa
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka zgadzam się , ja zrobiłam w mikrofali i ochydne było takie mdłe bleeee
|
|
#3999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robili tez pizze, ktora miala 600kcal mniej.Czasem lubie na to popatrzec i bede musiala zapisywac niektore zlote mysli Cytat:
Glownie dlatego zeby nie dostac krecka od miliona opcji. No i na niczym sie nie przejechalam. ee no przeciez nikt nie powiedzial ze umrze.To chodzi o kosmki jelitowe, ktore chyba sie sklejaja, musialabym doczytac bo nie pamietam. Moja siostra dzis tez powiedziala przy niej ze nawet przy pierwszym dziecku nie wiedziala o tym a przy drugim nie miala czasu i wlasnie wtedy ona powiedziala ze to jej zdaniem absurd, ale w miare mozliwosci nie podawac np.sloikow z glutenem. Ja kaszki mannej dosypywac juz nie bede, ale kaszke z biszoptami podam, bo ja lubi.Mimo ze ma gluten. Chodzi mi o celowe dosypywanie Cytat:
nie wiem tez jak czesto te zalecenia sie zmieniaja bo w necie tego od groma, a wcz kolezanka do mnie zadzwoila, bo szla na szczepienie i prosilam ja zeby zapytala o piszkopty Jej bąk jest mlodszy o 1,5mc od mojej i pow ze moze dawac biszkopty.... ![]() ciekawe to.Ja bym sie bala ze za duzo sobie ulamie i bedzie afera.Z reszta to takie suche jeszcze by sie zakrztusila.A chrupka taka miekka i sie rozpuszcza w kontakcie ze slina raz dwa, wiec wole chrupki a za biszkopty podziekuje I wlasnie dlatego obralam taka droge wiary
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4000 | |||
|
Rozeznanie
|
cześć kochane mamuśki
witam was po sporej nieobecności, zaledwie 5 dni mnie nie byo a tu 40 stron do nadrobienia, i tak siedze zamiast ciężko pracować w pracy i czytam co ciekawego u was slychachc. ja jestem chora dlatego tak dlugo mnie nie bylo, w domu leze w lózku bo mam paskudne grypsko, a do pracy chodzic musze bo moj wspólpracownik ma chore korzonki i chodzic nie moze, no i chcac nie chcac musze zagrypiona chodzic. nie mam juz sil siedze kicham kaszle smarakam sie oczy mam czerwone oj mowie wam paskudnie sie czuje , jeszcze mam sesje gzaminacyjna wiec bede troszke żadziej wpadaa bo musze sie troszkę pouczyć ale po 13 lutym bede znow aktywnie uczesr\tniczyla w naszym forumowym zyciu w ogóle powiem wam ze mam ostatnio strasznego dola i żyć mi się już nie chce ![]() miramej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a powiedz mi jak wyszy ci te odlewy gipsowe??? bo moje\a glinka się suszy ale taka nie za ciekawa jest, w ogóle ciężko byo zrobić ten odcik bo moja wircipiętka musiaa się ruszać i sobie podrapać co to takiego i takie dość gębokie wyszy |
|||
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, ale jutro poszalejesz
![]() Mój wieśniak z mikrofali też ostatecznie wylądował w śmietniku. Nie dałam rady go zjeść, bo miałam odruch ![]() Roznosi mnie. Dlaczego? Bo dostałam okres (albo coś podobnego do niego) już drugi w tym miesiącu (pierwszy był około 9 stycznia). A to wszystko dzięki superanckim tabletkom antykoncepcyjnym dla matek karmiących Cerazette. Skuteczność w moim przypadku = 100% bo okres mam prawie przez cały miesiąc. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-20 o 20:29 |
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
a ja wam podam prze[pis na moją ulubioną kolacyjkę
2 serki topione, puszka pomidorów z biedronki, 3 torebki ryżu ugotowane ulubion e przyprawy(ja dodaję wloskie z kamisa), pieprz , sól, papryka, serki i caą puszkę pomidorów wrzucam do garnka, przyprawy i gotuję na maym ogniu od czasu do czasu mieszając, gdy już bedzie jednolita masa, wlewam na ryż i szamu szamu SMACZN EGO ![]() pychota oj już bym sobie zjada ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
eee nie
ale to kwestia czasu bo juz sie podnosi na kolanach i rękach i cały tułów ma w górze ![]() a w zebach trzyma jak ja nosze, albo jak lezy na brzuchu i sie podnosi ![]() Ide wyplumkac mała, okropnie marudzi
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba by było sprawdzić ... ale mimo wszystko szkoda małża ![]() patrz jaka dobra teściowa - to skąd te kawały ![]() Cytat:
![]() ścisły post
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ae chyba nie chodzi o ilość dawek, tylko o powikłania.
|
|
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypuszczasz na trawkę i się pasą, rzucisz ziarnem, dasz wodę a wieczorkiem same się schodzą do spania a jaki potem dobry z nich rosołek i jajka ![]() 2. jestem a masz dokładne proporcje do maszyny ? 3. 4. hmm, ja też się zdziwiłam ![]() Cytat:
wszystkim dołkom mówimy stanowcze "won" a moje dziecko nie może zasnąć samo w pokoju jęczy, popłakuje, a jak przychodzę to się śmieje a wczoraj było tak pięknie, za pięknie aby mogło być tak codziennie
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
tak podgladam was - ja mam panele kotre imituja drewno i sufu nie widac nawet siersci pas, w innych pokojach mam panele imitujace parkiet (deski,klepki) i sa do dupy ale bede zmieniac na te co wygladaja jak surowe drewno ! nawet uszkodzenia nie wdiac (ten co je kladl tez nie wdzial hihi , myslal ze to tak ma byc
)
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4008 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja pamietam jak urzadzalismy mieszkanie ile ich sie naszukalam ale znalazlam przez przypadek w komforcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziwne z tym glutenem nie wydaje mi sie ze te kilka dni wystarcza Cytat:
![]() Cytat:
ale bylam tak glodna ze zjadlam normalnie i juz na sama mysl mi niedobrze bleeee Cytat:
Cytat:
ja po azalii mialam to samo ciagle plamienia po 3 chyba opakowaniu zrezygnowalam ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Eleeri a moze zostaw go i niech sie wyszaleje ja zauwazylam ze jak za czesto zagladam do Zuzi to ciezej jej zasnac nawet jak chwile poplakuje to zostawiam ja i za chwile przestaje moze ciezej mu zasnac bo nie jest zbyt spiacy? moze ost drzemka byla niedawno? |
|||||||
|
|
|
#4009 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa jestem zla - TZ jeszcze nie ma, odciski nie zrobione wrrrrrrr mam to gdzies
niech sam sie martwi i zaraz wychodze, ide z kolezankami do kina albo gdzies a co katarzynko a z tymi biszkoptami to ciekawa sprawa bo jak bylam z Marcim w szpitalu to mi tez lekarka kazala dawac no ale nie dawalam jeszcze lece odezwe sie pewnie jutro paaaa
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
AnnGe dobra ta twoja babcia i sposob na chlopa ;] hihi my planowlaismy chlopca i weldug tego kalnedarza chinskiego sie udalo - choc nie wiem czy to zalsuga kalendarza czy trafu szczesliwego ;] choc ja chcialam SYNA a nieślubny Córe ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4011 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny za info o panelach
![]() Gizmo, daj link do tych fajnych paneli ![]() To ja już nie wiem, co z tym glutenem. My zaczynamy od jutra ![]() U mnie wszystkie chłopy śpią, a ja serfuję i szukam drzwi, paneli i innych pierdooł
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry ale nie mogłam sie powstrzymać a moje dziecko w końcu zasnęło jestem w szoku, że tak szybko spodziewałam się większej tragedii, a tu proszę już spi nałożył sobie pieluszkę na głowę i odpłynął
|
|
|
#4013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
moja myszka juz zasypia ale jakos pojekuje sobie
![]() Cytat:
i jest spora roznica w jajkach sklepowych a swojskich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tescik powiadasz?
|
|
#4014 |
|
Ola-Unhola
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Wredna Afrodyto pytalas o kocyk
ja jeszcze moge polecic taki http://allegro.pl/item890479842_miec...arly_days.html mam ten niebieski i jeszcze zolty siostra przywiozla mi z anglii jest bardzo mieciutki i do domu ok i nie ma tej zimnej lamowki
|
|
|
|
#4016 | |
|
Ola-Unhola
|
Wrrr
na stronie bobovity wejdźcie w wiadomości w zakłądkach i piersza info to promocja ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja juz rady dawalam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- cieniutki ale do domu chyba wystarczy? |
||
|
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe Wercia tez tak zasypia tylko ze ona sobie raczki na glowe daje
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladko gdzie fotka?
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj młody jadł rano kaszkę mleczną i do niej dodałam kaszke pszenną ale nie wiem czy będę się sztywno trzymała tej całej ekspozycji ![]() i tak młody przez te zęby miał dość dużą przerwę w glutenie ![]() a z drugiej strony my wszyscy jakoś żyjemy, a nie było wtedy tej ekspozycji i kto wie co za 10 lat wymyślą znów lekarze ![]() jak skończę te kaszki ryżowe które dostałam w paczuszkach to będę dawała normalne porcje z tej kaszki pszennej ![]() ja zaglądałam a mimo to usnął, nie chciałam żeby się rozpłakał, bo bym musiała go wziąć na ręce, żeby sie uspokoił spał ostatnio koło 16-17 nie pamiętam dokładnie to z kim dzieci zostawiłaś ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ale oczywiscie zapominam uzywac systematycznie
ciekawe czy jakbym poszła do niej prywatnie tez by była takim gburem

zrobilismy probe i lipa - Tz byl w smyku i kupil specjalny gips, ale byl tez w castoramie i tam facet powiedzial, ze dobrze wyjdzie ten odcisk w tym gipsie co robilismy nim strukture w przedpokoju 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nigdy wiecej

witam was po sporej nieobecności, zaledwie 5 dni mnie nie byo a tu 40 stron do nadrobienia, i tak siedze zamiast ciężko pracować w pracy i czytam co ciekawego u was slychachc. ja jestem chora dlatego tak dlugo mnie nie bylo, w domu leze w lózku bo mam paskudne grypsko, a do pracy chodzic musze bo moj wspólpracownik ma chore korzonki i chodzic nie moze, no i chcac nie chcac musze zagrypiona chodzic. nie mam juz sil siedze kicham kaszle smarakam sie oczy mam czerwone oj mowie wam paskudnie sie czuje