|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Wtajemniczenie
|
i co...grzecznie lezy, i zasypia?"
czy kreci sie, marudzi moze placze...?
#4203 |
Zakorzenienie
|
Ja tez Olka buch do lozeczka, smoczek w dziob, misia pod pache, wlaczam karuzelke, daje buziaka i wychodze. Zazwyczaj po 1-2 minutach spi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie podobnie, wczoraj np z 10 min i spal bez zadnego jęku. Dzisiaj sie okrutnie rozryczal i tz go polozyl obok siebie na lozku i za minue spal... pierwszy raz go wzielismy z lozeczka a no i zaluje ze nie dostaje butli, bo to na pewno by go wyciszylo przed snem Eve a tobie zazdroscimy... jak ty go zaprogramowałas ![]() i zawsze tak idealnie zasypia?
![]() |
#4206 |
Zadomowienie
|
Pisalyscie o cyckach, ja sie pochwale, ze teraz mam takie jak zawsze chcialam, zostaly mi rozmiar wieksze po ciazy
![]() Mell Jasio tez coraz czesciej spi na brzuszku i nic na to nie poradze bo sie przewraca w nocy i widze to dopiero po przebudzeniu ![]() ![]() Jasio usypia sam w lozeczku, tylko tyle, ze on tak spi od kiedy skonczyl 3 tygodnie, wiec jest przyzwyczajony ![]() Caro czekam na zakonczenie historii z Zyleta...jeny co za laska ![]() Iwciag widze, ze masz moj rozmiar cycochow(ja teraz nosze 75-80C), ja jestem teraz zadowolona ![]() ![]() Jasko tez tak usypia, zwlaszcza jak sie wkurza ![]() milena super Zuczek! didi sorki, ale myslalam, ze sie posikam jak zobaczylam balwana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zeby nie bylo, ze jest taki idealny, to niestety przy ubieraniu jest istny cyrk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
zabulko czyli mimoze jest przyzwyczajony prawie od urodzenia tak spac, to zdarza mu sie marudzic i płakac przed zasnieciem?
Co wtedy robisz? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Eve no ubierania to chyba zazywyczaj dzieci nie lubia... Podpowiedz na przyszłosc w jakiej pozycji sie majstruje takie "cudowne dziecko"? ![]()
#4209 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wpadłam po dłuższej nieobecności, niestety teraz czasu miec raczej nie bedę aby z wami tu dyskutowac obrona za miesiac a teraz same egzaminy. U nas nic nowego Tz niebawem rozpocznie 30 roczek życia i musze mu impre zorganizowac pewnie w sobotę, ale sam będzie się bawił bo ja najprawdopodobniej do wieczorka w szkole bede sie kisiła. Dziewczyny mam mega problem pilnie potrzebuje starego offica to jest do 2003 roku jak się nie mylę, a nie mogę go znaleźc na necie, poratuje mnie któreś? Dzisiaj z ato mielismy bardzo fajny dzień bo odbyliśmy kolejne fajne spotkanko. Tak że jakby się pokazały jakieś strszczenia na forum to poproszę na priv ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i buziaczki dla maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Normalnie wyspałam się dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałyście o lataniu do lekarza to my idziemy tylko w ostateczności jak już musimy i na szczepienia ![]() ![]() ![]() Eve wstawiam pranie jak mały jest po kąpieli, potem czytam Was i jak skończę to idę wywiesić pranie ![]() ![]() ![]() Anulka biedaczek, bo mnie ostatnio wkurza, ale prezent dostał ![]() Blondynkapoznan jak Twoje samopoczucie? My ostatnio z siostrą rodzicom na rocznicę ślubu kupiliśmy garnki Tefala i mama jest z nich bardzo zadowolona. Zgadzam się z dziewczynami, że leżenie na brzuszku dużo daje, Dawid teraz uwielbia być na brzuszku albo się kręcić i obracać ![]() Magducha gratuluję zasypiania ![]() Kalina współczuję nieprzespanej nocki ![]() Didi gratuluję ząbków ![]() Ewelain ![]() Esti świetnie Niki zasuwa ![]() Ania4891 boskie te szablony ![]() Iwciag Iwo wymiata ![]() Superzabula gratulują ząbka ![]() Mell Dawid zasypia na noc w swoim łóżeczku, ale najpierw się tak z godzinkę pokotłuje, a potem max po 10 minutach przy kołysance zasypia. Ewentualnie jak się bardzo kręci w nocy i wybudza to wtedy ląduje u nas w łóżku.
#4211 |
Zadomowienie
|
mell no nieraz pomarudzi, ale wiesz co to chyba tylko wtedy jak mu sie jeszcze naprawde spac nie chce, a my chcemy zeby juz spal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Wtajemniczenie
|
Marika no to ucz się pilnie kobito! Jak wrócisz nadrobisz i wtedy odpiszesz każdej z osobna
![]() Malutka wielkie brawa dla Dawidka, tyle postępów, zuch chłopak!! Ja już nakazałam kupić tżtowi jutro nocnik ![]() Superzabula tak jak i u nas kiedy my chcemy by mały już spa, a jemu nie w głowie spanie no i wtedy jest marudzenie, ale od3dni przetrzymuję go ma2spanka bez drzemki wieczornej i lepiej zasypia mu się, tzn szybciej. Moje cycoki mnie nie pasują bo ja cała jestem duża no i moje C wtedy ginie Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-20 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Wtajemniczenie
|
Malutka OGROMNE
![]() Jak tego dokonałyscie z mama??? Powiedzcie mi jeszcze o zasypianiu maluchow w dzien... tzn tez w swoim lozeczku czy inaczej? Moze zawracam Wam głowe ale juz jakis czas wertuje ksiazki o zasypianiu i chce troszke porownac to z rzeczywistoscia ![]() Chodzi mi o to czy jak np w dzien mały zasypia lezac obok ktoregos z nas, bedzie mial wieczorem problem z zasnieciem samemu w lozku. marika no jestes w koncu! Wolałam Cie i szukałam ![]() Ucz sie pilnie (wspolczuje i podziwiam) i wracaj szybciutko do nas
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2010-01-20 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do Offica to niestety nie pomogę, bo my mamy wersję z 2007 roku życzę udanego debiutu ![]()
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Mell
Niestety nie pamietam ![]() Marika powodzenia na egzaminach i ... w sypialni ![]() Malutka Dziekuje za zmotywowanie ![]() ![]() ![]() Dobra laski, ja spadam... obiad gotowac ![]() ![]() Pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Wtajemniczenie
|
No szkoda Eve
![]() Zrob męzusiowi cos dobrego ![]() a co zrobisz? ![]()
#4217 |
Zadomowienie
|
malutka no nie Dawidek to zuch chlopak, my mamy kupiony nocnik, ale na razie sluzy jako zabawka Jasia w lazience bo nigdy nie mozemy zdazyc, albo nie wiemy, ze kupa poszlo
![]() Ostatnio myslelismy z Tz-em, ze pekniemy ze smiechu, a co sie stalo... Kladlismy sie spac kolo 23:00 i gdy poszlismy do pokoju(spimy u syna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 w dzień mały zasypia albo u siebie w łóżeczku albo u nas albo u mojej mamy na łóżku, nie ma dla niego znaczenia gdzie zasypia ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ad. 2 a co pysznego robisz? Cytat:
![]() ![]() ad. 2 świetnie musiało to wyglądać ![]()
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
mell a za to w dzien w ogole nie ma problemu z zasypianiem w lozeczku, jak tylko widze, ze trze oczka to do wyrka i spi...ale za to mamy problem z zasypianiem w innych miejscach, ciezko mu zasnac jak jestesmy u kogos nawet jak jest bardzo zmeczony.
iwciag ja tez nie naleze do najmniejszych...przy 172 waze 68kg...a mozesz mi powiedziec ile masz wzrostu??? Mi teraz pasuja moje piersi, zwlaszcza jak ubiore push up'a hihihihi marika udaneych egz no i tego najwazniejszego ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Iwciag co ty jesteś
![]() ![]() hahahahahahahahahahaha wymień lustra w domu ![]() hahahahaha Malutka wiesz że dzieci potrfią kontrolować siuśki i kupki dopiero koło 15-18 mies ![]() ale skoro Dawid jakimś sposobem się nauczył "wołać" to wielkie ![]() ![]() Mell Michaś w dzień zasypia albo na spacerze albo tylko i wyłącznie w łóżeczku, nie potrafi zasypiać nigdzie indziej ![]() ![]()
#4221 |
Wtajemniczenie
|
.
Mell Iwo wczoraj zasnął 1RAZ w dzień w łóżeczku ![]() Zabula 166 i 63kg a cyce chcem D ![]() Caro jestem jestem, tż wybrał fotkę tę pierwszą którą mi przesłałaś, te w formie kartki Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-20 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Iwciag wybacz
![]() Kobieto, gdzie ty tą potężność widzisz?? ![]()
#4223 |
Zadomowienie
|
iwciag no bydlak z Ciebie, ze hej
![]() Spadam bo Malz slysze kula sie po schodach z pracy i trzeba z kapciami leciec :P Jutro mam wolne wiec z rana tu zajrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
Superzabula bardzo mi miło, ale wierz nie zawsze
![]() tak tak biegnij do mężulka, też tak zawsze robię, gazetka kapetki etc Caro nie pokazuj nie pokazuj, wiem jak może wyglądać, dla niektórych 50 to za dużo, ważne by się dobrze czuć w swojej skórze Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-20 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Wtajemniczenie
|
Iwciag nie marudz ze potęzna...
![]() Z 2kg to cycole "C" waża ![]() ![]() Zabula wyobrazam sobie jaki mieliscie ubaw z Jasia ![]() U nas z zasypianiem nienajgorzej...ale te ciagle jazdy do Polski i zmiany miejsca troszke wszystko zmieniaja... nie mam tu pretensji do dziecka bo on pewnie jest taki zdezorietowany ze nie wie co sie dzieje...
#4226 |
Zakorzenienie
|
Mell, Aleks wieczorem usypia sam w łóżeczku, czasem od razu a czasem trochę popłacze. W ciągu dnia zasypia jak dawniej, na rękach bo nie chcę przesadzać z usamodzielnianiem
![]() Malutka, ![]() Superzabula, fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Wtajemniczenie
|
Mell masz rację, my też jak kursowaliśmy z małym częściej, to był rozbity i nie grzeczny wręcz, a propo o w piątek znowu wyjeżdżamy do dziadków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 ![]() Idę się plumkać ![]()
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
hej
na poczatku dziekujemy z Weronisia za pamiec i buziaczki!!! dzis niunie znowu usypialam w lozeczku, idzie coraz lepiej bo bez placzu tylko wieczorem meczyla mnie godzine zanim zasnela , moja niunia nadal dostaje wit D ale dwa razy w tygodniu no i zadnych zebolkow ![]() marika ja nie pomoge bo mam office 2007
#4230 |
Raczkowanie
|
Cze Babole
Milena, obejrzałam zdjęcia tej Ani Pawlety i mnie też bardzo się podobają. Zauważyłam, że ta moja fotografka ma wiele podobnych rekwizytów. To strona Basi, u której my robiliśmy zdjęcia http://www.soczomska.com/blog/ Igor też uwielbia mizianie dziąsełek ![]() Eve, jeśli chodzi o służbę zdrowia, to moje zdanie jest takie samo jak zdanie iwciag. Ja jestem z tych przesadnie przewrażliwionych, tym bardziej na punkcie dziecka i wolę pójść i się uspokoić niż zastanawiać się czy aby na pewno jest ok ![]() Gosik, biorąc pod uwagę ceny u mnie w mieście sesja rzeczywiście nie kosztowała dużo. Ta dziewczyna, która robiła nam zdjęcia dopiero rozkręca biznes i jak na razie zdjęcia robi u siebie w domu. Heksa, Katrin, mam podobnie ze smokiem w nocy ![]() ![]() Mell, ale Aleksio słodki z tymi stópkami ![]() ![]() Oj jak ja Ci zazdroszczę pogody! Ja już powoli wpadam w doły przez to zimno i brak słońca u nas ![]() Iwciag, ja też na tą chwilę jestem za maxi cosi. Znajomi mają i polecają. Już ich drugie dziecko w nim jeździ. Iwo wygląda jakby z imprezy wrócił... ![]() Eve, Ty też z tą pogodą ![]() Mell, Igor też na noc zasypia sam. Chociaż w ostatnich dniach tak mu się spodobało wstawanie w łóżeczku, że na zakończenie dnia musi wykonać jeszcze kilka takich akrobacji ![]() Malutka, Dawidek zuch chłopak ![]() ![]() Zaba, Igor też woła 'eeee' jak nie zwracamy na niego uwagi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.