|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
EDytowałś swój post więc nie doczytałam tego co dopisałaś m.in ,że przepraszasz jesli mnie wystraszyłaś. Twój post mnie nie rozzłościł, raczej zdziwił, że takie przesądy są praktykowane. A takie zachowanie wzbudza we mnie negatywne uczucia. Ale nie chciałam Cie urazić. itakasia masz absolutna racje. Jesli bym w takie rzeczy wierzyła to nie nadawałabym sie na chrzestna, bo chrzestna musi byc osoba wierząca Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-20 o 22:00 |
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
o jej, dziekuje za mile slowa... wlasnie przegladam sobie watek mam styczniowych 2007, az sie poplakalam ze ewzruszenia fajnie tak
![]() no co do roznych fryzur, zmian i wogole, to co chwile u mnie jakies zmiany...a lbo przynajmniej dosc czesto hahaha |
|
|
|
#3933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale np 33-35? heh zeby na pocieszenie bylo gdy te male urosną.. Ale maz 3 raczej nie bedzie chcial. Narazie do drugiego mu sie nie spieszylo.. Ale moze jak dopisze kasa, praca wszystko bedzie poukladane to moze się jemu zachce trzeciego dzidziusia.. kto wie![]() No ja tak "ostro" to wole sie za siebie nie brac. Bo serio ile razy sie bralam tyle razy tylam od razu.. Bo zamiast zaczynalam jesc zdrowo,ale moje mysli chodzili w okol jedzenia, slodczy ktorych nie moglam, nawet jak czasem na cossobie pozwolilam to i tak ciagle myslalam myslalam az rzucalam sie i znow wiele dni obzarstwa do bolu.. No i do tego ta frustracja.. Ze gruba (tu i tam - bo nie chodzi o kg), ze brzudka, ze tego nie moge ubrac czy tamtego.. Ze co chwile ktos pyta sie np mojej mamy czy bedzie znow babcia itd.. ehh Cytat:
No a wiecie, moje brzuszki ciazowe tez czasem mi sie wydawaja mniejsze raz wieksze:/ dziwna rzecz. Albo inne ksztalty maja.. heh no ale od poczatku schudlam 7 kg, potem przytylam 1,5 a teraz znow je stracilam.. Wiec mozna sie "nie dziwic". Ale i tak jak widac brzuszek mam spory. Heh SLicznie wygladalas.. ajjj taki brzuuunio.. miodzio.. I te wszystkie sliczne sukieneczki! Bosko w nich sie prezentowalas! Ja tez chce tak wygladac! Kurcze trza se jakies na wiosne-wczesne lato sprawic.. Heh ale juz se wyobrazam tlusta krowa seksi w sukience tylko pamiętam jak ja sie czulam. Cala ciaze super, ale pod koniec czulam sie jak hipopotam, krowa, prosiak i co nie tylko hehe. Widac ze juz koncowka bardzo mi doskwierala.. No i teraz sobie wyobrazam siebie w lato w takim stanie (poprzednio rodzilam na poczatku kwietnia, wiec dopiero wychadzac ze szpitala robilo sie na tyle cieplo ze szlo kurtke sciagnac i we sweterku chodzic).. A teraz bedzie hica fajna pewnie heh i ja bede z duzym bebechem paradowac świetny widok w moijej wyobrazni
|
||
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
bassienkaw ta sukienka wyjściowa cudnie podkreslała brzuszek. W którym to było miesiącu?
itakasia mam podobny rozmiar brzuszka jak Ty. Ale tylko brzuszka bo wszystko inne mam sporo większe ) A Ty taka zgrabna. Zresztą idealneciało tez. Piękne figury!!Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-20 o 22:07 |
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Ta w tej sukience, to byl juz gdzies pazdziernik chyba... a mialam rodzic 16 stycznia... a urodzilam 18 grudnia
![]() Co do sukieneczke, to niestety ani jednej nie mam juz, wszystko sprzedalam po ciazy... zaluje,ale trudno sie mowi ![]() Co do tego jak wygladalam... no coz, ja w ciazy przytylam 35kg wiec tutaj mozna czuc sie jak slonik hahaha tzn w ciazy nie bylo zle, najgorzej bylo po ciazy
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
basienkaw slicznie wygladalas i sliczne ciuszki
![]() itakasia jakie z ciebie malenstwo , ale brzuszek juz nie taki maly |
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
marta_d1 Gdzie ja zgrabna? :P Ty zarazo :P jak mozesz! Hehe.
Najwiekszy moj problem to jest od dluugiego czasu moj brzuch wlasnie. Teraz jest na + bo jest ciązowy wiec mozna powiedziec ze milo sie patrzy jak tak wystaje. Ale ogolnie strasznie nie wymiarowa jestem. Przed ciaza bylo 106 w biodrach, 88 w tali, 96 w brzuchu a 86 w biuscie.. Czyli biuscik mniejszy od talii a juz nie mowiac od wystajacego brzucha.. Wiec troche taka nie za wymiarowa jestem.. Ale i tak dzieki . itakasia Widac juz sliczny brzuszek cos zaczyna dzidzia mame obkopywac![]() bassienkaw u mniej bylo tak.. przed porodem jak slonik, a raczej dokladniej tak w okolicach terminu i po terminie, chyba mialam ogolnie dosc juz. potem wychadzac ze szpitala, uznalam,ze nie ma zle.. Ale pare dni po porodzie, jak w miare doszla do siebie po wymiotowaniach i biegunce, gdy zaczelam wychodzic normalnie na dwor, w nic sie nie miescilam tylko ciazowe, na targu nie umialam na siebie jeansow kupic ladnych tylko takie jak dla starszych pan to wtedy zaczelo mi byc bardzo ciezko i zaczelam czuc ze daleko odbiegam od "normy" sprzed ciązy.. Pamietam jedna mila rzecz gdy zaczelam wracac do siebie, brzuch ten ciazowy zaczal sie skurczac (nie mowie o tluszczu ), raz dostalam od mojego meza smsa z pracy.. Nie przytocze dokladnie jego slow, bo juz nie pamietam.. Ale to bylo troche nie poradne, ale powiedzmy ze cos w stylu ze ma na mnie ochote, czy ze coraz bardziej mu sie podobam, czy ze go podniecam czy cos takiego i ze zaczyna mi wracac figura-talia. Hehe talia ktorej nigdy nie mialam no ew taka nikłą.. ale facet zauwazyl ze cialo wraca do siebie (choc to bylo jeszcze daleko daleko, a ja nie zauwazalam by cokolwiek sie zmienilo specjalnie). No ale te nieporadne slowa ze "talia mi wraca". Heh smieszne ale i slodkie i urocze. I poczulam sie b. dobrze i seksownie.. Ale to byl taki jeden raz . szkoda bo byl bardzo mily..EDIT: Ale fajny filmik z usg z 16 tyg! nawet widac ze to chlopczyk! Ale kurcze maja widac dobre usg.. Wasze wyglada podobnie czy wyglada na słabsze? http://www.brzuszek.net/index.php?op...=52&Itemid=109 Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-20 o 22:30 |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
papeteria, łacze sie z toba w wyczekiwaniu na zielone swiatlo.... tez mam zakaz wspolzycia niestety i cierpie z tego powodu bardzooo. u mnie juz kilka razy doszlo do tego ze co noc mialam jakies konkretne sny i tak realistyczne ze glowa mala. ale o tym to juz mi nawet ginekolog powiedzial sam z siebie, ze wiele kobiet ktore maja zakaz, przezywaja cos takiego. nam tez sie udalo... om mialam 28 pazdziernika, a kochalismy sie tylko i wylacznie raz 12 listopada - i to byl strzal w dziesiatke hehe pozniej probowalismy jeszcze raz ale skonczylo sie krwawieniem i przez kilka dni mialam lekkie brudzenia, no a 25 listopada zobaczylam dwie grubasne krechy na tescie tak wiec abstynencja u mnie juz trwa i trwa bo do 10 tc tak z raz czy dwa razy w tygodniu odzywalo sie plamienie.... pragne by sie juz skonczyla ta blokada, ale chyba tak czy siak bede miala stracha...
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz zrobilam paste jajeczna bo ktoras z was robila i mi smaka narobila! |
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mykam spać kochane. Jutro muszę wstać wcześnie. A ostatnio zwleka się z łóżka ok 10. A jutro 7 Spokojnej nocki. I fajnych snów![]()
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
No dziewczynki ja tez mykam. Padam, a zaczyna mnie brac glod..a to zle..
Jutro tez czeka mnie dzwonienie i znow wyjazd.. urzedy i te sprawy.. Hmm chyba trzebaby ok 8 wstac:/ o zgrozo! Kurcze ale mnie suszy.. a im wiecej wody pije tym bardziej :/ Papa
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
moje jeansy z c&a rozciągnęły się po 2 dniach chodzenia tak, że teraz spadają mi z tyłka (tak bardzo, że krok mam prawie przy kolanach
nie mają w środku guziczków i gumeczek do ściągania, masakra, nie polecam - a jak już to trzeba kupić mocno obcisłe, może za miesiąc lub dwa będą się trzymać, bo teraz nie będę chodzić. Paskiem się nie da spiąć. Masakra bassienkaw - bardzo ładnie ci w było ciąży , na zdjęciach ja nie widzę tych kilogramów, o których piszesz.marta_d1 - może niech mama dziecka dowie się u księdza, czy kobieta ciężarna może być chrzestną. Ja sobie nie przypominam, żeby mnie pytano o ciążę jak miałam zostać chrzestną. Potrzebne było świadectwo wiary i karteczka ze spowiedzi. Fajnie masz, fajnie być chrzestną .Rozumiem, że osoba niewierząca, czy pozostająca w konkubinacie nie może być chrzestną, ale ciężarna ??!! Ja mam problemy z nerwami - wszystko mnie denerwuje, nie mogę się powstrzymać i wpadam w furie albo krzyczę, albo płaczę. Nie wiem czy mogę brać persen lub coś na uspokojenie, bo melisa to za słaba. Wczoraj spać nie mogłam. |
|
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie wrocilam z wizyty. serduszko pieknie bije ale wyszlo mi w moczu ze mam za duzo leukocytow, za 2 dni beda dokladne wyniki, czy miala ktoras z was cos takiego? lekarka kazala sie nie przejmowac bo kobiety w ciazy czesto maja z tym problem ale wolalabym wiedziec o co dokladnie chodzi. za 4 tygodnie usg i bedziemy wiedziec czy to chlopiec czy dziewczynka, chcialam chcociaz tydzien wczesniej ale lekarka powiedziala ze dopiero od 20 tygodnia widac dokladnie
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Idealne cialo ja nie wiem co Ty chcesz od swoich wymiarow, ale na zdjeciach wygladasz na wysoka i szczupla naprawde
Basia84 mi tez cos tam w moczu wyszlo teraz Ci nie powiem co, ale musialam powtorzyc je i w sumie wyniki sa do odebrania, ale i tak wizyte mam 27 dopiero wiec wtedy odbiore. Basia kurcze teraz mam ochote na zupe ogorkowa!!! Ja jutro wam brzuchol swoj wkleje bo juz mi sie dzis zdjec robic nie chce, ale mam naprawde duzy, mam prawie taki jak sasiadka w 22 tyg
|
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam dziewczyny, ale muszę się pożalić
Jest mi strasznie nie dobrze i mam taki dziwny (metaliczny?) posmak w ustach a muszę się jeszcze pouczyć, bo jutro mam kolokwium z fizyki :| Nic mi do głowy nie wchodzi zupełnie A nie mogę siedzieć za długo, bo jutro muszę o 6 wstać, żeby zdążyć na zajęcia - czarno to widzę ![]() Zmykam do nauki |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za przepisy
![]() Aż mi normalnie ślina pociekła o 6 rano ![]() Czytając o Waszych obiadkach to ja bym zjadła dziś wszystko.. i kalafiora i serek smazony i spagetti i ciacho z kremem i sama nie wiem co ![]() ale za to wczoraj wreszcie dorwałam upragnionego arbuza ![]() Zuziunia na włosy ja polecam Wax - dokładnie to henna treatment wax - tej odżywki używają nawet osoby po chemioterapii więc musi być skuteczna Można ją kupić w aptece, nie pamiętam ile kosztuje ale nie była jakos specjalnie droga. Są dwie podobne firmy i nazwy więc podam ci linka do obrazka który przedstawia tą właściwą ![]() http://www.grabieniec.pl/pokaz_artyk...d_artykulu=769 ja używam tej czarnej - uniwersalna do każdych włosów, nie prawda, że do ciemnych. Ta druga jest niby do blondów i ponoc lekko rozjaśnia włosy ale ja się bałam że mi wyjdą rude :P http://farmako.pl/photo/product_info...9ebec273da.jpg są dostępne w takich pojemniczkach, jakieś w saszetkach to już co innego Aha! i najlepiej używac jej w cieple - ja najpierw myje wlosy, nakładam odżywke, łeb uzbrajam w czepek a dopiero się kąpie w ciepłej wodzie gdzie i cała łazienka jest nagrzana ![]() No to tyle co moge o niej powiedzieć
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OLa to nie chodziło o to, że nie mogę w oczach kościoła tylko moja mama jakieś dziwne przesądy mi mówiła i pytałam czy dziewczyny o czyms takim słyszały. KIlka postów ktoś pisał, że jest przesąd, że albo jesteś mama albo chrzestną. Czyli wiesz, średniowiecze, wiedźmy, klątwy i te sprawy Też się cieszę , że będę bo to mój pierwszy "podopieczny"Miłego dnia życzę. I pamiętajcie, że dziś Dzień kochanych Babć |
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki,
ja dzisiaj z rana jadłam zupe ogórkowa, boska jeszcze lepsza niz wczoraj, bo jeszcze kwasniejsza ma ktos ochote?Swoja droga probwal ktos tego przepisu na pieguski? Serio polecam, bo sa boskie, jak ktos tylko lubi pieguski, to niebo w gebie ![]() Co do wygladu w ciazy, to dziekuje dziewczyny, ja po prostu chyba potrafie sobie zdjecia robic i to jest caly sekret hahaha. Najgorzej bylo po ciazy, brzuch sie zgubil, zostalo duzo tluszczu, duzo kilogramow i wogole zle wygladalam... ale i tak najlepszy byl moj maz, ktory patrzyl na mnie z fascynacja... mimo kilogramow itd. Gdzie widzialam podniecenie, pozadanie i wogole... to bylo cudowne. Jej,ale mam ochote na cos dobrego,a w pracy nic nie mam. Oj pieguski bym choc zjadla |
|
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() bajka ja po tych przejściach wcale nie miałam ochoty, dopiero niedawno co zreszta pokazał mój organizm ale przeżyje byle wszystko bylo ok.Dobrze wiedziec, że twój lekarz uznał to za normalne, bo zaczełam się niepokoić a z tym strachem to chyba bedzie nam towarzyszyl do konca,Ja nie moge sie juz doczeka wizyty 3.02niezawsze aaa takie dania to jadłam , ale nie w takim zestawieniu, myślałam, że ten kalafior jest jakoś w serze zatopiony czy posypany.Nadal mam ochote na kalafior i chyba jutro zrobie dziś mam krokiety od mami ![]() olakola ja kupiłam jeansy z h&m na allegro za 47 z przesyłką są jak nowe i jestem z nich super zadowolona .Gumki mam sciągnięte maksymalnie bo by mi tez jezdzaly z pasa, ale nie widac ze sa za duze a tyle luzu jeszcze mam , dobrze leza. basia84 super, ze wszystko ok co do moczu nie martw sie moje pierwsze wyniki wyszly tragiczne wiec wogole ich nie uwzglednil i podal instrukcje jak sie pobiera mocz srodkowy strumien itp...nastepne juz byly ok, a poza tym faktycznie jak ci lekarka powiedziała , że u kobiet w ciazy różnie może być.bassienkaw ja mam ochote na twoja zupe
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria zapraszam na zupke, ja wprawdzie w pracy,ale mąż z Łucja w domu są
|
|
|
|
#3954 |
|
Przyczajenie
|
Już 11 tydzień...
wczoraj byłam na badaniach... hmmm... badaniach- morfologia i takie tam... nie wiem dlaczego kazała mi iść w tym tygodniu jak wizyta jest dopiero 5,02.... Mam pytanie... od 3 dni rano jak wstanę i załatwię się to tak mnie boli pęcherz ze nie mogę wytrzymać ale tak po 5 minutach ból mija... ale denerwuje się trochę... nie wiem czy iść do lekarza czy przeczekać.... |
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Przyczajenie
|
Ale o jest takie okropne jak chcesz zrobić śniadanie i nie możesz bo Cię ściśnie...
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja dzidzia na przesiewowym w połowie 14 tygodnia
![]() Widać, że to kierowca - po mamusi... i do tego akrobata, nie wiem po kim bo na pewno nie po mnie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria,ale fajnie blisko mieszkasz... ja teraz w Sosnowcu w pracy siedze. Kurcze moze kiedys uda sie spotkac, fajnie by bylo... wiem,ze troche osob ze Śląska tu jest, choc duzo powyjzdzalo jak dobrze pamietam
niestety jeszcze nie jestem tutaj tak bardzo zaklimatyzowana na watku... jednak jest bardzo duzo osob, caly czas tutaj nie dam rady siedziec, nieraz sie gubie, kto co i jak.... kilka nickow dobrze kojarze, a niektore wiem,ze po prostu sa... Zupa ogorkowa,ale sobie smaka narobilam... choc i tak nie takiego jak na pieguski, bo ogorkowa jadlam rano Teraz wcielam jablkoCo do pecherza to ja tez tak mam,ze jak w nocy bym nie wstala i sie nie wysikala, i rano wstane, z tak bardzo pelnym pecherzem,to mnie potem chwile boli po zalatwieniu Siala_Baba ale sliczne malenstwo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

ta terazniejsza oczywiscie. Ale nie martwie sie, po tej wiecej dzieci nie zamierza miec, no chyba,ze sie przytrafi... wiec po porodzie, po karmieniu, bede mogla sie ostro wziac za siebie, by to utrzymac i nei musiec co chwile garderoby zmieniac 
ale np 33-35? heh zeby na pocieszenie bylo gdy te male urosną.. Ale maz 3 raczej nie bedzie chcial. Narazie do drugiego mu sie nie spieszylo.. Ale moze jak dopisze kasa, praca wszystko bedzie poukladane to moze się jemu zachce trzeciego dzidziusia.. kto wie

i tak realistyczne ze glowa mala. ale o tym to juz mi nawet ginekolog powiedzial sam z siebie, ze wiele kobiet ktore maja zakaz, przezywaja cos takiego. nam tez sie udalo... om mialam 28 pazdziernika, a kochalismy sie tylko i wylacznie raz 12 listopada - i to byl strzal w dziesiatke hehe 

, na zdjęciach ja nie widzę tych kilogramów, o których piszesz.
Jest mi strasznie nie dobrze i mam taki dziwny (metaliczny?) posmak w ustach a muszę się jeszcze pouczyć, bo jutro mam kolokwium z fizyki :| Nic mi do głowy nie wchodzi zupełnie
A nie mogę siedzieć za długo, bo jutro muszę o 6 wstać, żeby zdążyć na zajęcia - czarno to widzę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
srodkowy strumien itp...nastepne juz byly ok, a poza tym faktycznie jak ci lekarka powiedziała , że u kobiet w ciazy różnie może być.