Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 22:08   #691
Marta 33
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

My tu gadu - gadu a "Szczypiorki" pokonały szwedów

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:17   #692
malgosiaOH
Przyczajenie

oj jo joj ale sie wymęczyłam na basenie teraz tylko do łóżka ...
od jutro warzywka , już mi ślinka cieknie na myśl o sałatce greckiej, która jutro sobie zrobie z rana
malgosiaOH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:38   #693
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
CO TO ŚA TE DWA KG PRZY TAKIEJ UTRACIE, MOJE GRATULACJE KOCHANA, ZACZYNAŁAŚ PRAWIE TAK SAMO JAK JA, TYLKO JAK TU WYTRWAĆ TE PÓŁ ROKU PRAWIE
Kochana nawet się nie obejrzysz ,a już będzie pół roku i mniej o 15 kg,conajmniej.Życze ci tego z całego serca.Dzięki za pocieszenie,ale jestem poprostu głupia.Żeby tak dodać sobie niepotrzebnie kilogramów.Choć tak wydaje mi się że już wróciłam do 63,ale jutro się przekonam.Pozdrawiam:cmok :.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:44   #694
babeczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Mając tyle do zrzucenia, to system 1/1 zrób. I uwierz, że dasz radę, bo to naprawdę skuteczna dieta Kg na tydzień to powinna być norma Tylko musisz się do mięska przekonać
Dziękuję za radę, na pewno skorzystam

Dopiero trzeci dzień mojej diety, a ja już mam wątpliwości... Strasznie zapychające to jedzenie, czuję się jakbym jadła smołę, która mi skleja wszystkie wnętrzności, picie nie pomaga. Już chyba wolę nie jeść. Eh pomarudzić muszę. Czekam na warzywka jak na zbawienie.
Stary 2010-01-20, 22:47   #695
lastchance
Przyczajenie

Ja też juz dziś powiem wsyztskim "do jutra" i miłych snów... chociaz mam zamiar jeszcze chwilke popracować!
Dziś odwiedziła mnie przyjaciółka, która odchudzała się Dukanem w tamtym roku ... zaczela w marcu na utrwalanie przeszła w maju... do tej pory swietnie wyglada no i troche mi doradzila, troche podtrzymala na duchui nawet zaprosila na ciacho dukanowe na sobote wtedy juz bedzie 2 faza to moge sie skusic...
najgorzej wytrzymac mi bez slodyczy, ktorych w oststnim czasie w moim jadlospisie bylo spora... stanowczo za duzo...
wydaje mi sie ze dlatego tak mnie ssie ... no ale... jak narazie naduzywam chyba slodzika... slodze nim praktycznie wsyztsko... dziś wszelkie jogurty, serki, omlet na slodko... echhh... no i duzo coca coli light i teraz juz nie mogflam wytrzymac to wypilam pol szklanki mleka 0,5 oczywiscie ze slodzikiem...
mam nadzieje, ze pomalu glod slodyczowy mi przejdzie... tlumacze sobie ze ten slodzik to i tak o niebo lepiej niz czekolada... a zobaczymy co jutro na wadze...
meldunek zloze jutro... tymczasem dobrej nocy!
lastchance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:47   #696
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Ech... zima nie sprzyja jakimkolwiek sportom...
be-ze-du-ra jak to mawial ani mrumru. Ja sie zima dopieo rozkrecam. Zima to doskonaly moment by zaczac budowac kondycje na lato

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 22:55   #697
betii5
Rozeznanie

WITAM!Udało mi się nadrobić czytanie z całego dnia.Niewiem co się dzieje jestem na forum prawie pół roku ,zawsze było miło i fajnie ,aż niechciało się odchodzić od komputera.Czsu mam od pewnego czasu niewiele ,ale jestem w szoku.Poprostu nie poznaje tego forum,ciągłe kłótnie ,dogryzanie Dziewczyny co się z Wami dzieje.Proszę dajcie na wstrzymanie.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:07   #698
_shrek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Dajcie już sobie siana z pisaniem o mnie.
Skoro ktoś nie rozumie mojego poczucia humoru - odnośnie podpisu - skoro kogoś razi moja obecność i skoro ktoś sam do siebie nie ma dystansu i nie mówię tu o sobie, to trudno. Nie chcę prowokować tu złej atmosfery.
Dzięki za miłe chwile, ale nic tu po mnie.

Ubawiła mnie ta sytuacja, bo się rozkręciłyście kiedy mnie nie było.
Wybywam z tego koła wzajemnej adoracji.

Adijos.

Berlinianka wracaj na forum ze wszystkimi swoimi klamotami, avatarami i licznikami browarów, bo bez Ciebie jakoś tak tu pusto się zrobiło. Nie te klimaty. Każdy ma prawo "strzelić focha", no ale bez przesady. Jeżeli wrzucisz swoje posty to powiem Ci jak rozpykać reklamację zepsutego zameczka w butach. Taki drobny biznesik. Coś za coś. Może ten nieco prymitywny handelek nie jest szczytem elegancji, ale nie dysponuję innymi argumentami i muszę grać tym co mam.

Do rychłego zobaczyska
_shrek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:30   #699
pani ćma
Zakorzenienie

shreku, a kiedy doczekamy sie Twoich modyfikacji Dukanowych?

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:54   #700
Parvati
Zakorzenienie

shrek po prawie czy w inspekcjach/urzędach mających do czynienia z reklamacjami się pracuje? Pytam, bo tak handlujesz poradami

A co do sportu i ogólnie rzecz biorąc poruszania się - siłownia etc. popieram Wiolqn - mnie jakoś też zima zmotywowała

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 00:04   #701
_shrek_
Raczkowanie

Na razie sam robię za królika doświadczalnego bo tak jest najbezpieczniej i niech tak zostanie. Po 16 dniach diety spadek wagi 7,7kg. Ale trzeba pamiętać, że startowałem aż ze 124,2kg więc to może być główna przyczyna niezłego wyniku. Przeciągnąłem świadomie I fazę do 12 dni, a teraz lecę 5P/2P+W. W związku z tym, że na razie jest to dla mnie zupełnie łatwe (najprzyjemniejsza dieta jaką stosowałem) niczego nie będę zmieniał i dam info jakie to przynosi efekty w praktyce. Nikomu na razie nie polecam i myślę, że moje doświadczenia mogą okazać się ciekawe dopiero za kilka tygodni.
Książkę przeczytałem, wiem jaka jest różnica miedzy skrobią i mąką itd. itp. a wszystko co robię, robię z pełną premedytacją i świadomie, tak więc oszczędźcie mi chłosty bo się zamknę w sobie.

Pozdro

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
shrek po prawie czy w inspekcjach/urzędach mających do czynienia z reklamacjami się pracuje? Pytam, bo tak handlujesz poradami
Pohandluję dopiero jak Berlinianka wróci na forum. Myślę że ta transakcja będzie korzystna dla nas wszystkich bo bez Jej postów jest tutaj trochę łyso. Przynajmniej ja mam takie wrażenie i czegoś mi brakuje.

Berlinianka pakuj klamoty i powrót. Moja oferta nie jest wieczna.
_shrek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 00:10   #702
nulqa
Raczkowanie

mi też jakoś tak łysko bez Berlinianki ... , tak jakos ponuro heh
nulqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 00:32   #703
meg888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eriika Pokaż wiadomość
Super wynik po 16 dniach jestes w połowie drogi
a no faktycznie, to już półmetek leci szybciej niż myślałam, ale boje się że to zbyt piękne żeby było prawdziwe i że wkrótce po przekroczeniu magicznej granicy po półmetku, waga stanie na dłuuugo i zastój kompletnie mnie zdemotywuje a ja nie chę się poddawać

start 19.02.2013
Skalpel: 19
Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla
Mel B ramiona: 2
Orbitrek: 580min
Zumba:
1
Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5

meg888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 07:02   #704
lastchance
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meg888 Pokaż wiadomość
a no faktycznie, to już półmetek leci szybciej niż myślałam, ale boje się że to zbyt piękne żeby było prawdziwe i że wkrótce po przekroczeniu magicznej granicy po półmetku, waga stanie na dłuuugo i zastój kompletnie mnie zdemotywuje a ja nie chę się poddawać
Spokojnie, jak narazie zastoju nie ma więc nie martw się na zapas, tylko trzymaj dietkę powodzenia!
u mnie dzis 0,2 na minusie! jest ok! powoli w dół, jeszcze dziś i jutro i zakończe 1 faze
Ogólnie musze ograniczyć troszkę słodzik i nabiał, dzis po piersi z kurczaka ruszam... bo sniadanko typowo nabialowe... serek piatnica 3% i szklanka mleka 0% z tableteczką słodzika i do tego 2 łychy otrębów... wyszła taka zupa mleczna... myślałam, że tę otręby bardziej nasiąkną, no ale dało się zjeść! chociaz do omletu berlinianki nie ma co porównywac! Omlet pierwsza klasa
pozdrawiam i milego dnia!
spadam do pracy!
no i do prezeczytania zapewne wieczorem... bedzie my juz o pare gram lzejsi oby
lastchance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:22   #705
blanx
Zadomowienie

Hej hej!

dziś po dniu P 0,5 kg mniej ale dziś mam warzywa więc pewnie to "nadrobię" a poza tym @ dziś dostanę, więc nie będę się ważyć przez kolejne 4 dni żeby się nie wkurzać

Kurcze, cieszę się jak dziecko bo przy Dukanie mam okazję poeksperymentować w kuchni, gdy nie miałam diety, to jadłam sosy z torebek z makaronem itp a teraz muszę sie powysilać na dziś mam kotleciki brokułowe z tuńczykiem (pyszota)
blanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:23   #706
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
WITAM!Udało mi się nadrobić czytanie z całego dnia.Niewiem co się dzieje jestem na forum prawie pół roku ,zawsze było miło i fajnie ,aż niechciało się odchodzić od komputera.Czsu mam od pewnego czasu niewiele ,ale jestem w szoku.Poprostu nie poznaje tego forum,ciągłe kłótnie ,dogryzanie Dziewczyny co się z Wami dzieje.Proszę dajcie na wstrzymanie.
to opewnie pogoda
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:31   #707
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _shrek_ Pokaż wiadomość
Przeciągnąłem świadomie I fazę do 12 dni

obawiam sie ze w zwiazku z tym w najblizszych dniach nalezy spodziewac sie jakiej upasionej do 60 kg nowej dukanki, ktora zrobi uderzeniowke 10 dni

witam was serdecznie na wschodzie lodowaty wiater glowy urywa i jest -100 stopni
ale i tak zycze nam milego dnia
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:31   #708
foca
Raczkowanie

Cytat:
to opewnie pogoda
No a tak wogóle to dzień dobry dzisaj wszystkim...i od samego rana nerw , imieniny Agnieszki, a takową mam w pracy i co??? dookoła ciasta, cukierki, smakowitości. Dam rade!!!!! Nie rusze!!!!! Wygram!!!! Pokonam tego małe cholerstwo - łakomstwo!!!!! Miłego dnia, miłej pracy, miłej nauki miłego odchudzania zycze na dziś Wam wszystkim
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:55   #709
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
No a tak wogóle to dzień dobry dzisaj wszystkim...i od samego rana nerw , imieniny Agnieszki, a takową mam w pracy i co??? dookoła ciasta, cukierki, smakowitości. Dam rade!!!!! Nie rusze!!!!! Wygram!!!! Pokonam tego małe cholerstwo - łakomstwo!!!!! Miłego dnia, miłej pracy, miłej nauki miłego odchudzania zycze na dziś Wam wszystkim

Dasz radę U mnie w pracy na codzień stoją ciastka i czekoladki dosłownie obok mojego stanowiska pracy A ja ich nie tykam bo nie dla nas takie "przyjemności" My mamy swoje słodkości i to na szczęście mi wystarcza

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Przeglądałam właśnie przepiswonię i muszę wtrącić, że ciasto cytrynowe z przepisu blanx niestety dla nas się nie nadaje 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydizanej??? Zdecydowanie odpada

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:56   #710
kaaania
Raczkowanie

GG do kaaania

Cytat:
cieżko tak jak kuszą takie słodycze w pracy, ale dasz radę, będę trzymać kciuki
jak miałam swoje wałsne imieniny, to nie dość, że nie mogłam jeść słodyczy, to musiałam je kupić dla pozostałych, wizyta w cukierni była ciężką próbą, ale dałam radę

a tak wogóle, to DZIEŃ DOBRY
kaaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:57   #711
elianka
Zakorzenienie

Coś sie ruszyło- spadek o 0,5 Miło się dzień zaczął
Stary 2010-01-21, 09:33   #712
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Doberek waga 55,5 ale rano wstałam i coś się stało z waga ale pokazała 52,5 ucieszyłam się ale nie uwierzyłam więc wstałam jeszcze raz no i waga stałą 55,5
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:48   #713
izabelaw33
Przyczajenie

Jeśli chodzi o pokusy i słodycze to obchodziłam dwa dni temu urodziny mojej dwuletniej córeczki. Kupiłam pyyyyyszny tort, pokroiłam go i galopem do zlewu umyć nóż, żeby nawet nie zlizać tego co na nożu
Następna próba w sobotę bo urodziny będzie miał mój mąż i już zamówiłam równie pyyyyyyyszny tort Dakłas z cukierni pralinka (takie bezowe cudo).

Wiem jedno, że po wejściu na wagę dziś rano mam o 4 kg mniej niż jeszcze 1,5 tygodnia temu i to jest tak motywujące, że jakby mnie obstawili dziesięcioma tortami to nie wymięknę

Howgh jak mawia Vinnetou

cel ........... 62 kg
izabelaw33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:48   #714
sareczka83
Przyczajenie

Hej witam wszystkie moje kochane Dukanki i Dukanów (ale wajnie jest móc tak napisać!!)
Słuchajcie mam problem...
Jestem na 3dniu P+W i niestety od ładnych paru dni nie byłam w toalecie Nie wiem co się dzieje... Czuje się jak balon... Brzuch wzdęty. No tragedyja straszna. W związku z tym pytanie czy znacie jakieś dobre sposoby na rozwiązanie tego problemu, nie chciałabym brać jednak żadnych tabletek. Dodam, że jem otręby i stosuje sie do diety bez zadnych grzechów...
I jeszcze jedno pytanko. Z pułki w sklepie usmiecha sie do mnie mleko kondensowane light 4% do kawy. Czy możemy takiego uzywać? Nie wiem kawa z mlekiem 0% jakoś nie smakuje najlepiej

I blagam, Berlinianka wróć!!!!! Smutno tu bez Ciebie, twoich powiedzonek i maksym Twojej Mamy!!!!!!
III 01.05.2010 ->65.00
01.05.2010 - 18.09.2010 -->> III faza
sareczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:27   #715
nulqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sareczka83 Pokaż wiadomość
Hej witam wszystkie moje kochane Dukanki i Dukanów (ale wajnie jest móc tak napisać!!)
Słuchajcie mam problem...
Jestem na 3dniu P+W i niestety od ładnych paru dni nie byłam w toalecie Nie wiem co się dzieje... Czuje się jak balon... Brzuch wzdęty. No tragedyja straszna. W związku z tym pytanie czy znacie jakieś dobre sposoby na rozwiązanie tego problemu, nie chciałabym brać jednak żadnych tabletek.

Dziewczyny mówiły tu o occie jabłkowym, na szklankę wody łyżka occtu, podobno niezawodny .

Również witam dziś, pozdrawiam, życzę wytrwałośći, spadków, i duuuuuuuużo uśmiechu
Trzymajcie się kochani ciepło, w ten mroźny poranek

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
Doberek waga 55,5 ale rano wstałam i coś się stało z waga ale pokazała 52,5 ucieszyłam się ale nie uwierzyłam więc wstałam jeszcze raz no i waga stałą 55,5
Leana ile Ty masz wzrostu ? bo ja dążę do 55 właśnie, i Ci zazdroszczę
nulqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:30   #716
endorfinka78
Przyczajenie

Pohandluję dopiero jak Berlinianka wróci na forum. Myślę że ta transakcja będzie korzystna dla nas wszystkich bo bez Jej postów jest tutaj trochę łyso. Przynajmniej ja mam takie wrażenie i czegoś mi brakuje.

Berlinianka pakuj klamoty i powrót. Moja oferta nie jest wieczna.[/QUOTE]

dokladnie! jak widzialam jej posty z emotami wlasnie tymi do gęba mi sie smiala. dziewczyny opanujcie sie na litosc boska. Berlinianka - wroc
będzie: 70
-13 cm łącznie w obwodzie
endorfinka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:42   #717
Monia_35
Raczkowanie

Witam ja mam ten sam problem niestety po warzywkach ruszyło ateraz na P znów KLOPS wiec udałam sie po ocet jabłkowy wypiłam wczoraj przed snem i dzisiaj rankiem na czczo i czekam...wyczytałam w necie żeby rozrabić go 2łyzki stołowe na pół szklanki przegotowanej ciepłej wody i pić 3 razy dziennie naczczo przed obiadem i przed snem...nadmienie że ochyda i rz.....ć się chce wiec obok postawiłam szklanke z woda do popicia i gume do zucia

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010

Edytowane przez Monia_35
Czas edycji: 2010-01-21 o 10:43
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:47   #718
sareczka83
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny będe próbowała ruszyć coś tym octem. Dzieki... Byłabym wdzięczna za odp czy można uzywać tego mleka kondensowanego light 4%.
III 01.05.2010 ->65.00
01.05.2010 - 18.09.2010 -->> III faza
sareczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:02   #719
Rudzix
Raczkowanie

GG do Rudzix

wcisnę się w ten konwersacyjny natłok
Zrobiłam dzisiaj Dukanowe herbatniki (ale włożyłam właściwie tylko jajka i otręby i upiekłam). Fajne wyszły pulchne i jędrne (całkiem jak ja ) tylko czegoś słodkiego w nich brakuje. Dukan pisze o aromacie waniliowym bez tłuszczu... powiedzcie prosze co Wy stosujecie? Mamy na naszym rynku cos takiego? a moze jakieś inne pomysły na SMAK w tych ciastkach macie???
No i jeszcze jedno pytanie: te 3 łyżki obowiązkowych otrąb to w 2 fazie są obowiązkowe cały czas? tzn i w P i P+W?
Z góry dzieki i wyszyscy razem: DO SUKCESU NIE MA WINDY, TRZEBA IŚĆ PO SCHODACH

cel I: 67kg
cel II: 62kg
Rudzix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:20   #720
kasiaczek1916
Przyczajenie

GG do kasiaczek1916

Hej Wszystkim

powtórzę za koleżanką endorfinką78
dokladnie! jak widzialam jej posty z emotami wlasnie tymi do gęba mi sie smiala. dziewczyny opanujcie sie na litosc boska. Berlinianka - wroc
i ja się podpisuję

poza tym dzisiaj ostatni z pięciu dni warzywkowych- zastanawiam się nad przejściem 5P/2P+W

jakoś o tej porze roku warzywa mi kompletnie nie podchodzą... pomidory są jak kapcie, ogórki w sumie też... tyle, co dzisiaj wszamałam wieśniaka z rzodkwią :P
ale, to muszę pomyśleć i od przyszłego tygodnia zacznę może....

no i jeszcze pochwalę się Wam- widziałam się dziś z moją znajomą i powiedziała mi- mniejsza jesteś na gębie :P heheh dobre, nie

ale motywujące cholernie do dalszego działania.... zwłaszcza, że jeszcze ta rozmowa o pracę się zbliża- fajnie by było mieć dobre wejście

MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ KOCHANI DUKAJĄCY

17.01 II faza
1,64 i 70 kg

jest 66 kg (stan na 22.02.10)

cel- rozmiar 36/38
waga 54-56...
wg doktorka 29.04.2010 będzie56,4 kg
kasiaczek1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości