|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Próbuj zobaczysz co Ci wyjdzie.
Ale dziewczyny maja racje- co za duzo to nei zdrowo.. ![]() Może jednak spróbuj sie wybrac do dermatologa, ja akurat tez jestem z Wrocławia i trafilam na fajna babkę ![]()
![]() |
#3002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3003 |
Przyczajenie
|
oh jaka ulga. ja juz sie pozbylam tego swinstwa. zostaly tylko same male blizny..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3004 |
Przyczajenie
|
hejj
![]() Witam otóż ja mam mały problem z porównaniu z wami. Mam na twarzy bardzo małe chrostki ;/ Nie wiem jak się tego pozbyć ![]() Twarz mam idealna jak przymyje ją ciepła wodą. Ale po 5 min czerwone chrostki znowu sie pojawiają. ![]() Z góry dziękuje. Edytowane przez KMLL Czas edycji: 2010-01-20 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3005 |
Rozeznanie
|
nie polecam peelingów enzymatycznych do cery trądzikowej. moja kosmetyczka powiedziala ze nie przynosza wiekszych efektów. najlepsze sa drobnoziarniste bo oczyszczają pory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3006 |
Wtajemniczenie
|
ja chyba bym się bała używać jakiegoś innego peelingu niż enzymatyczny przy cerze trądzikowej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3007 |
Raczkowanie
|
Okej, zrobiłam sobie tonik z wody i z cytryny, oraz przeszłam już dwa razy maseczke z cynamonu i raz z drożdzy.
Teraz pije jeszcze dwa razy dziennie zieloną herbatę, i muszę powiedzieć że moja buzia wygląda świetnie .Zawsze miałam na czole takie miniaturowe syfki, które potem wychodzily i oczywiscie pare wiekszych pryszczy. Teraz te maciupenkie prawie mi zanikly, Pewnie tez dlatego że troche urosły, ale nauczyłam się ich nie wyduszać ![]() ![]() Oczywiście pisałam wyżej że miałam 3 strupki na policzkach. ![]() ![]() ![]() teraz zostały mi same plamki. Tonik z cytryny mi faktycznie je rozjaśnił bo juz nie musze nawet tego pudrować, bo są mało widoczne. Polecam wszystkim którzy mają czerwona plamkę żeby stosowali ten tonik. :d Ja do dużej szklanki dałam tylko 1 plasterek cytryny wiec stosuje go 3 razy dziennie, ale wiem ze to troche za duzo, dlatego teraz bede stosowac rano i po południu. ![]() ![]() jak te okropne plamki mi zejdą to się zajmę jeszcze nimi na czole a potem mam zamiar wyprubować rumianek, albo zielona herbatę. ![]() PS Odkąd nie wyduszam pryszczy ( chociaz ostatnio miałam na prawde dużego, to go wydusiłam, ale potem już go nie ruszałam ) to schodzą mi szybciej . No i w piątek maseczka z cebuli . ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- ja chyba bym się bała używać jakiegoś innego peelingu niż enzymatyczny przy cerze trądzikowej... musze się z tobą zgodzić. ![]() JA uważam że osoby już z większymi problemami jakim jest trądzik to nie powinni go sami leczyć. Rozumiem że takie osoby są zdesperowane, i wgl. ale oczywiście należy się zgłosić do dermatologa i się go spytać o nową diete, i żele maści. Ale mysle ze dobrym pomyslem bylo by sie go zapytac rowniez o domowe sposoby jakimi mozna go leczyc, jak sie wtrafi dobry dermatolog to na pewno pomoże i doradzi. ![]() i wtedy kto wie ... moze poleci Wam właście maseczke z cynamonu. ![]() Życze powodzenia. ![]() I tak od siebie : czytałam coś o rumianku ... Należy go zaparzyc a potem w waciku zamoczyc i na twarzyczkę ? Proszę o odpowiedz. ![]() Edytowane przez mileey_ Czas edycji: 2010-01-20 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
jak masz ropne krosty i robisz sobie peeling mechaniczny albo nawet i drobnoziarnisty to roznosisz bakterie na całą twarz i krosty się rozprzestrzeniają. Natomiast przy peelingu enzymatycznym jest to praktycznie niemożliwe, większość lekarzy i kosmetyczek poleca własnie peelingi enzymatyczne jeśli ktoś ma ropne krosty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Długo mnie nie było ![]() ![]() ![]() ![]() Zmieszałam też go z kremem nivea i używam jako kremu do rąk. Skóra wyglądała jak bardzo tłusta ale ręce były delikatne i nawilżone. Nawet po zmywaniu naczyń wyglądały tak samo. A jak u Ciebie? Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Tak, masz rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3012 |
Raczkowanie
|
Chcę się was poradzić, czy dobrze robie.
![]() ![]() ![]() A więc. : rano stosuje żel i krem z Planet System ( z apteki ) Oraz przecieram twarz tonikiem cytrynowym Popołudniu znowu tonik [jw.] a wieczorem jakaś maseczka ( w czwartek mialam z cynamonu, dzisiaj z drożdz a jutro planuje cebule.) Potem dzień przerwy, i maseczka z cynamonu,nastepny dzien z drozdzy (przerwa 1 dzien) i znowu cebula. ![]() Wiem że co za dużo to nie zdrowo, ale ... xDD mam troszke zaskórniaczków, ale od 'czegoś' ( teraz za nic nie wiem od czego, xd) mnie wywaliło, i nastepnego dnia juz zanikło. ![]() ![]() ![]() Za tydzien jak pisałam wczesniej jade do Afryki, wiec tam dokoncze swoją kurację ( słońce,ocean) a jak wróce to napisze Wam jak wyszło . ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! Badzcie dzielne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
Ja bym tak często tych maseczek nie robiła, ale jak tam uważasz...
Ja dwa albo czasem 3 razy w tygodniu robię sobie peeling. Maseczkę po peelingu nakładam raz w tygodniu i uważam, że więcej mi nie trzeba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3014 |
Przyczajenie
|
Dobrym domowym sposobem na plamy i blizny jest wcieranie soku z cytryny w miejsca inwazyjne. Dobrze działa też krem na blizny z Sorayi(ok.18zl). Jeżeli chodzi o pielęgnacje cery tłustej, trądzikowej( właśnie na nieszczęście takową posiadam
![]() -3 łyżki rumianku i 3 łyżki bratka zaparzyć, odcedzić, dodać kilka kropel olejku z drzewa herbacianego.Ostudzić,trz ymać w słoiczku w lodówce.Dodawać bezpośrednio do kąpieli lub przemywać kilkakrotnie w ciągu dnia. MASECZKI: -drożdze połączyć z łyżeczką śmietany, nałożyć na 15 min.,zmyć -2 łyżki kurkumy,łyżeczka jogurtu,łyżeczka miodu, Na czarne wągry niestety domowych sposobów nie znam, ale nieźle działa seria z Loreal'a ( tonik i maska). P.S Życzę udanej walki!! Nie poddawajcie się!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3015 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! mam wielki problem wczoraj zrobiły moje przyjaciółki maseczki , mi podały sok z cytryny oczywiście go stosowałam( SOK+WODA) i nagle okazało się ze nie rozcieńczyły go.. chodź mi zapewniały ze tak,miałam do nich zaufanie aż do teraz, w tej chwili mam podrażnienia na twarzy( czernione , tak jakbym pumeksem przecierała delikatną skórę) ! i strasznie piecze!
POMÓŻCIE CO MAM ROBIĆ! BŁAGAM ! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 |
Przyczajenie
|
Hej.!.
Od kilku lat męczę się z trądzikiem ;( Próbowałam już wszystkiego, wydałam fortunę i nic.Nie wiem co już robić.Wszystkie toniki, maseczki, peelingi są niczego warte.Jak znacie jakieś skuteczne sposoby na trądzik to dajcie znać.Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3018 |
Przyczajenie
|
Moja ciocia jest dermatologiem i powiedziała, że szkoda mnie faszerować antybiotykami.Mówiła, że najlepsze są domowe sposoby i kazała mi smarować się aloesem ale to nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
chyba żartujesz... nie wiem jak bardzo nasilony masz trądzik, ale jeżeli jest on dość spory to żadne domowe sposoby nie pomogą. Ja bym się wybrała do innego lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3020 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Nie powinno się leczyć trądziku domowymi sposobami, chyba że na prawde już tyle się przeżyło że jest to ostatnia deska ratunku. ![]() Jednak trzeba pamiętać że te nasze metody o których tu piszemy one działają głownie na wygląd naszej cery. ![]() ![]() Co z tego że przez jakiś czas mamy czystą skórę jak za chwile (mowa o trądziku) nasza skóra wyprodukuje nowe syfki ![]() Dlatego polecam pić herbate zieloną, albo z bratka oraz stosować krem, żel bądz masc z apteki która jednak może wolniej, ale przy systematycznym stosowaniu na pewno lepiej sobie z nim poradzi. ( z trądzikiem ) ![]() To tyle ode mnie. ![]() I życzę Wam powodzenia! ![]() ![]() Ja również walczę z pryszczami na czole, i 3 bliznami, jednak dzieki maseczce z drożdży, toniku z cytryny i zielonej herbacie wywaliło mnie strasznie, ( podskórniki które miałam zniknęły) i teraz mam z 10 może dość małych pryszczy, które myślę że po paru dniach mi zejdą, (jak nie bede wyduszać, xD ) Mama oczywiście mi ciągle mówi, że te maseczki mi pogorszą stan mojej cery, ale do odważnych świat należy ![]() ![]() Jak mnie wywali to bede wiedziec ze te domowe sposoby na mnie nie dzialają. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3021 |
Przyczajenie
|
Na twarzy to na czole i w okolicy brody.Najgorzej to plecy i dekold.Tam to masakra...Na dodatek mam taka manie, że muszę wycisnąć, a jak nie wycisnę to zdrapię.Jestem panikarą i się boje o zęby.Tyle co się nacierpiałam u dentysty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jeśli chodzi o te pryszcze to już nie wiem co poradzić. Wiesz, ja też jeszcze ostatnio miałam manie na wyciskanie, ale to na prawde łatwo moża 'rzucic' mi to zajelo 1 dzien, Poprostu mówię sobie ' nie, nie chcesz tego! ' i już. ![]() na mnie to dziala, bo wiem ze jak wycisne to potem plamki i nowe maseczki.:/ Wiesz ja ci osobiscie radze :pij bratka, lub zieloną herbate min. 2 x dziennie . Kup sobie w aptece maść, o której piszemy na 25 stronie ( nie pamietam nazwy, ale zaraz dopisze. ![]() ![]() ![]() oczywiscie nie wyduszaj! i jak mozliwosc to kup aloes, albo idz do apteki i kup coś o skladzie z aloesu, jakis zel czy cos. ;D nom, i buzie myj rano i wieczorej kosmetykami, ale płukaj przegotowana albo mineralną wodą. ![]() a jak już chcesz maseczki to ja polecam coś z cebuli, albo kup sobie piling. Ja mam pare syfków wiec skusilam sie jeszcze na maseczke z drozdzy, ale przy wiekszej ilosci pryszczów nie polecam. ![]() I NIE WYDUSZAJ ! chyba ze chcesz miec blizny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- rzucam maseczki ! nie żeby mi nie pomagały czy coś, właśnie wręcz przeciwnie .. ale stosuje je 4 dzien i troche sie boje . wole juz kupic jakies żele, toniki i pozostawic to 'ekspertą' nie mam dużo pryszczy, ale .xD mam od roku jakieś białe syfki, mało wdoczne na nosie .. ![]() ![]() można je wycisnąć, ale nic to nie daje ... a więc urzywałam produktów z apteki (drogich, kolo 100 zł) Planet System . ![]() i może coś tam daje, ale wieksze efekty uzyskiwałam stosując : http://s2.alejka.pl/i2/p/36/02/7b867af91d5a4_0_b.jpg zmienie również krem na noc, na jakis do cery trądzikowej . No i zielona herbata, oraz nawilżenie. ![]() Jestem ciekawa czy to bedzie lepszy sposób na pozbycie sie tego cholerstwa. ;] Pozdrawiam. A jak ktoś wie co jest dobre na zaskórniaczki i te białe syfki na nosie to czekam. ![]() PS, moze zrobie zdj, noska i wysle, . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3023 |
Raczkowanie
|
Z wyciskaniem pryszczy, to się zgadzam: nie jest trudno to rzucić. Ja wyciskałam kiedyś, żeby się ich pozbyć, a tylko napsułam sobie cery. Teraz tylko co jakis czas mam ze 2 pryszcze, ale czerwone ślady i blizny po starych pozostały do teraz. Używam na to Duac od poniedziałku myślicie, że te blizny po nim zejdą, a przynajmniej się rozjaśnią?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
u mnie Duac nie działał na przebarwienia, ale kto wie - może u Ciebie będzie inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że podziałają. ![]() Każdy kosmetyk w jakimś stopniu działa, no bo po co go 'ymyślają' jak ma nie pomagać. :P ale ja na twoim miejscu zobaczyła bym skład i dowiedziała się, czy jest odpowiedniu do mojej twarzy, ja mam tłustą cere wiec używam tylko do takiej przeznaczone. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3026 |
Rozeznanie
|
POLLISIA a prubowalas bratka trojbarwnego? sa tabletki ok 7 zł i herbatki ok 5 zl. ja tez dlugi czas sie meczylam z tradzikiem i bratek mi pomogl. bralam tabletki przez ok 3,5 miesiaca i byla spora roznica. teraz mam przerwe. cera troche sie pogorszyla ale i tak jest duzo lepiej niz wczesniej. o aloesie tez slyszalam ale i podobno sa lepsze efekty gdy sie go pije. jak narazie nie stosowalam, ale zamierzam zakupic i zaczac stosowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3028 |
Przyczajenie
|
ehmm ..
Znacie taką maseczke ... któraa naprawde szybko pomaga ?? . x D Bo zaniedługo Ferie . I ja tam gdzieś jade na Zimowisko . i bardzo chciałabym sie pozbyć tych cholernych pryszczy ; (( Pomocy !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3029 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() może coś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3030 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie czekolada to mit. ![]() Ja jem małe batoniki, codziennie, i wcale nie mam przez to wiecej pryszczy. ![]() ale każdego skóra raguje inaczej. ;] ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ale radze Ci przeczytac cały wątek to na pewno znajdziesz dla siebie jakąś metode ![]() Ale osobiście radze cynamon, ja stosowałam pare razy, (nie codziennie) i fajnie mi wszystko ' wypaliło ' .No i stosowałam drożdże i tonik z cytryny na przebarwienia. ![]() ![]() ![]() ![]() I nie wyciskaj ! xd ;] ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ale radze Ci przeczytac cały wątek to na pewno znajdziesz dla siebie jakąś metode ![]() Ale osobiście radze cynamon, ja stosowałam pare razy, (nie codziennie) i fajnie mi wszystko ' wypaliło ' .No i stosowałam drożdże i tonik z cytryny na przebarwienia. ![]() ![]() ![]() ![]() I nie wyciskaj ! xd ;] ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- ![]() Cytat:
Jednak jak chciała byś wiedzieć jest również podobna maść którą można kupić bez recepty w sklepie . Nie pamiętam nazwy ale coś własnie z Duac. ;P I prosze Cie nie pouczaj mnie, co mam robić, a co nie bo akórat ja nie lecze może trądu, tylko pare pryszczy, ale o 'syfkach' to ja mogłabym napisać ksiązke. ![]() ![]() ![]() I dla Ciebie słonko pytałam się o ten 'kosmety' duac. ![]() Moja ciocia jak pisałam jest dermatologiem i czasem go przepisuje, ale raczej czesciej radzi coś innego . ![]() Myślę że jak Ci przepisał go lekrz to go powinnaś używać. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.