Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 00:56   #3751
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

aha do mnie ma dotrzec po sesji "sunset" bo wczesniej nie mam czasu zeby zobaczyc sie z konsultantka nauka..

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 01:35   #3752
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Też właśnie zużyłam żel Avonowy Wonderland

Biorę się teraz za pomarańczową Ziaję, aż się boję tej pojemności...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 01:41   #3753
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

zuzylam 2 probki:
-mleczko lancome baume eclat
-after sun avene

konczy sie pianka do depilacji

dobranoc

Stary 2010-01-21, 03:51   #3754
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Wiecie co?!
Zrobiłam troszkę porządków w kosmetykach, poukładałam na półkach balsamy do balsamów, kremy do kremów itd. Patrzę, a zostaly mi tylko 3 żele do twarzy W sierpniu miałam ich chyba ok.8-9 Sporo zużyłam, a ostatnio też i wymieniałam. Ale się cieszę
Po tych ostatnich wymiankach tak się luźno zrobiło
Teraz na weekend pojadę do domu i odbiorę kosmetyki z wymian, więc pewnie znów się półki zapełnią

Któraś chyba pytała czy lepszy peeling YR czy ST. Yves (chyba już po raz trzeci - nie słuchacie mnie )
Peeling YR nie jest zły, ale przy St. Yvesie wymięka i jest daleko w tyle St. Yves ma wiekszą pojemność, jest tańszy, ma wielokrotnie więcej drobinek (ostrzejszych niż YR), ładniejszy zapach i ogólnie dużo lepiej działa.

---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Dzisiaj wyciągnęłam z zapasów masło farmony karmel&cynamon i bardzo mnie rozczarował zapach starsznie sztuczny i kompletnie do karmelu niepodobny taki lichy budyń trochę podjeżdżający cynamonem a tak się nakręcałam na to masło.
Nie wiem, czy go nie wymienić, ale chyba się jeszcze zastanowię.

Odłożyłam znów na półkę i wyciągnęłam pomarańczową Ziaję (będzie jakaś odmiana od ziajowego balsamu kakaowego, bo ostatnio mi TŻ marudzi że ciągle pachnę jak cukierek )
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 07:51   #3755
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

Tu przede mną poród i ból jak ch***a a ja zamiast o tym cieszę się na myśl że w maju będę obchodzić po raz 1 swój dzień matki
Jakie to słodkie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16604548]Moja mama ostatnio przyniosła z lumpków całą reklamówkę niemowlęcych ciuszków i próbowała je przede mną schować, żebym nie uznała tego za zachętę

A żeby nie było aż takiego off-topicu, zużyłam miniaturkę odżywki do włosów Dove - wreszcie, brrr...[/QUOTE]

Czyżby robiła już zapasy na przyszłość?

Wiecie, co ale ze mnie gapa. Wczoraj wchodzę na stronkę avonu zeby jeszcze raz dokladnie spr moje zamowienie w katalogu i co? Katalog wazny do 20.01 czyli do wczoraj i juz nie zdazylam zamowic

Zaoszczedze troche kasy a najwyzej cos z 02 zamowie. Ale smiac mi sie z tego chcialo, tak sie zbieralam zeby zamowic i sie zagapilam
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:59   #3756
ganimedea
Zakorzenienie

Ja poszłam spać, a Wy - jak widzę - rozgadałyście się w najlepsze

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
W koncu moja paletka cieni bedzie mi sluzyc lata chyba dzisiaj bedzie mi sie snila...
ciekawe czy Dior czy Guerlain
Może przyśni Ci się jedno oko w Diorze, a drugie w Guerlainie i będziesz miała od razu porównanie?

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja też chcę sobie tak zbierać na coś porządnego- najpierw chcę meteoryty, najlepiej miniaturki bo całych nigdy nie zużyję, potem perfumy Kenzo i też jakieś dobre cienie- najchętniej fiolety albo beże i brązy.
Mnie bardzo kusiły czwóreczki Guerlaina jako nagroda za coś tam, ale stwierdziłam, że chyba tylko za zużycie cieni , co nie nastąpi prędko, ale przynajmniej nie powiększę w ten sposób już nagromadzonych zasobów Chwilowo się wyleczyłam

Cytat:
Zgadzam się, właśnie tak jest!a jak stawia do pionu zliczenie z całego roku!
Albo wpędza w depresję

Cytat:
ja nie chce znieczulenia! Z tego powodu że trzeba by było zostać dłużej w szpitalu..a ja ich tak nie lubię
Ostatnio jak byłam w czerwcu, to po 2 h się podłamałam i poryczałam że chcę do domu
Nigdy nie leżałam w szpitalu. I bardzo się z tego cieszę, bo gdy odwiedzałam tam różne bliskie mi osoby, to sprawiał strasznie przygnębiające wrażenie.

Cytat:
Przedwczoraj coś kuło mnie w pewnym dyskretnym miejscu..I akurat rozmawiałam z mamą i pytam "jak to jest czuć skurcz...jaki to ból..Bo boję się że nie rozpoznam że mam skurcze"...A moja mama prawie opluła się ze śmiechu! Mówi że nie sposób ich "nie poznać"Bo będą nie do wytrzymania!
(...)
Tu przede mną poród i ból jak ch***a a ja zamiast o tym cieszę się na myśl że w maju będę obchodzić po raz 1 swój dzień matki
Kiedyś pytałam mamę, jak to jest gdy zaczyna się poród i pojawiają się skurcze. Odpowiedziała, ze to takie uczucie jakby chciało się kupę A porodu wcale nie wspomina nieprzyjemnie, ponieważ nawet jesli czasem mocniej zaboli, to później i tak pamięta się tylko pozytywy i wszystko rekompensuje dzidzia w ramionach
Cudownie się czyta Twoje posty na ciążowe tematy, Jelly . Bije z nich taka radość, miłość i optymizm .

Cytat:
A jak możesz to spójrz..jak z jakością cieni:czy są dobrze napigmentowane etc.
Często u mnie bywało tak że szłam do sklepu z zamiarem zakupu czegoś co wydawało mi się cudne (gdy o tym czytałam) a potem jak próbowałam to cała radocha mnie opuszczała i chęć do kupna bo jakość była licha!
A tak w ogóle..czy ja się chwaliłam że to ma być babsztyl? Na ostatnim usg -w grudniu lekarz powiedział "no..tutaj to chyba baba będzie"
Moja mama tak się ucieszyła (wymarzona wnuczka) że teraz szaleje i sukienki kupuje! A ostatnio kupiła w sklepie jakiś taki komplecik na pół roczku:sweterek i maciupeńki pierścioneczek
Kurcze..ja swój 1 pierścionek dostałam na 6 urodziny..a wnuczka już na pół roku dostanie
Też coś słyszałam, ze jakościowo ta PUPA jest taka sobie

A wnuki zawsze mają lepiej niż dzieci, bez względu na płeć

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Wiecie, co ale ze mnie gapa. Wczoraj wchodzę na stronkę avonu zeby jeszcze raz dokladnie spr moje zamowienie w katalogu i co? Katalog wazny do 20.01 czyli do wczoraj i juz nie zdazylam zamowic

Zaoszczedze troche kasy a najwyzej cos z 02 zamowie. Ale smiac mi sie z tego chcialo, tak sie zbieralam zeby zamowic i sie zagapilam
Los zadbał o odwyk za Ciebie

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:13   #3757
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Do końca 2009, zuzyte naprawde niewiele - buteleczka ma 10ml, a ja do olejku do mycia twarzy uzywałam ok 2-3 kropelki (zrobiłam może z 4-5 porcji olejku? )
Cromollient też do końca 2009 - tego mam ciut wiecej niz poł buteleczki 20g
Używałam tych 2 rzeczy do olejku do mycia twarzy wg przepisu na mazidłach, oprócz olejku, rozmarynu i cromoleintu nic już nie potrzeba.
czyli ważne są ok. roku? to w takim razie nie opłaca mi się robić samej serum
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A ja całe dzieciństwo i czasy nastoletnie skubałam kurczaki ręcznie u babci na wsi. Tylko od patroszenia uciekałam najdalej jak mogłam.
No i umiem pięknie "rozebrać" kuraka na części.
ja 2 miesiące pracowałam na podrobach a w zakładach drobiarskich nadal trzeba poprawiać lepszy towar jak tuszki czy piersi ręcznie odpipiając wspaniałe dzieciństwo
Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
wiecie co,wkurzylam sie bo dbając o moj tyłek masowalam sie oliwką rebuild i co?? mega wysyp i nie moge w tym tyg isc na basen.dostałam jakiegos uczulenia.smaruje sie alantalem,hydrolatem rumiankowym i schodzi,ale zostala mi pełna butla i nie wiem co z tym zrobic.
któras z was pisala o tym ze ją wysypuje bo eveline push up. mnie tez wysypywalo wiec zmienilam na ziaje rebuild do biustu i jest ok.
A wykonałaś przed tym peeling? bo może przez to Cie parafina z oliwki zapchała
chyba jednak zaopatrzę się w tą Ziaję do biustu
Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja też jestem wcześniakiem z płucami nie wykształconymi tylko że u mnie to ma jakieś konsekwencje bo jestem bardzo podatna na zapalenie oskrzeli lub płuc, minimum raz w roku mam

Cytat:
W koncu moja paletka cieni bedzie mi sluzyc lata chyba dzisiaj bedzie mi sie snila...
ciekawe czy Dior czy Guerlain

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja miałam wydać max 50, przekroczyłam dużo a jeszcze muszę kupić kilka rzeczy mnie to nie postawiło na nogi poległam w tym miesiącu kompletnie, mam nadzieję że następne będą lepsze...
ale nynka87 jeśli wszystko Ci było potrzebne to nie masz co robić sobie wyrzutów
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16604126]Sweet, u mnie się nie obędzie, już mi gin zapowiedział, że mam taką budowę, że właściwie zerowe szanse na poród siłami natury [/QUOTE]
mała miednica?
Cytat:
Przedwczoraj coś kuło mnie w pewnym dyskretnym miejscu..I akurat rozmawiałam z mamą i pytam "jak to jest czuć skurcz...jaki to ból..Bo boję się że nie rozpoznam że mam skurcze"...A moja mama prawie opluła się ze śmiechu! Mówi że nie sposób ich "nie poznać"Bo będą nie do wytrzymania!

haha mama Cię pocieszyła ale przynajmniej Ci prawdę powiedziała. Mam nadzieję, że urodzisz szybciutko
jak słodko
normalnie Sweet_Jelly wprowadzasz tu nastrój, jak któraś z nas zajdzie w tym roku w ciąże to przez Ciebie
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16604911]Też właśnie zużyłam żel Avonowy Wonderland
[/QUOTE]
mi się on właśnie kończy uwielbiam go, dobrze, ze co roku się pojawia na porę zimową
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Któraś chyba pytała czy lepszy peeling YR czy ST. Yves (chyba już po raz trzeci - nie słuchacie mnie )
Peeling YR nie jest zły, ale przy St. Yvesie wymięka i jest daleko w tyle St. Yves ma wiekszą pojemność, jest tańszy, ma wielokrotnie więcej drobinek (ostrzejszych niż YR), ładniejszy zapach i ogólnie dużo lepiej działa.
ksiezniczkaa87 nie mów tak , pamiętam, że mówiłaś że lepszy jest St. Ives, ale nie powiedziałaś dlaczego jest lepszy dlatego się pytam bo to właśnie dzięki Tobie go kupiłam

ja też zacznę odkładać...ale dopiero jak znajdę lepiej płatną pracę - na perfumy oczywiście na razie zbieram na zamówienie z mazideł i zsk
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:17   #3758
porzeczka2602
Zakorzenienie

Wczoraj zuzyłam kolejną próbkę kremu lirene wszyczuplającego a dzis koleżance odsprzedaje szapon i odżywke z herbala z ostatniej wygranej. Co prawda za symboliczne pieniążki ale wole mieć te 6 zł niż kolejne nadprogramowe kosmetyki.
Postanowiłam, że w tym roku i ja bede robić blilans całego roku łącznie z podliczeniem wszystkich wydatków.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:31   #3759
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Hej dziewczyny, ostatnio tylko Was podglądałam bo jakoś nie miałam czasu pisać.. Zaraz zbieram się na uczelnię, nadrobię po powrocie albo wieczorem.
Miłego dnia.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:41   #3760
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Czyżby robiła już zapasy na przyszłość?
Tak, ale przecież się nie przyzna

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
mała miednica?
Po prostu "dziwnie zbudowana", bo biodra mam szerokie, ale miednica sama w sobie na poród jest prawdopodobnie za wąska.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:42   #3761
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam wadę wzroku -3 i -3,25, ciekawe jak tam moja siatkówka się trzyma. Robią na to jakieś badania? Jak to stwierdzają? Nigdy mi okulistka nie mówiła nic o mojej siatkówce, to może jest ok.
Na wszelki wypadek jak już będziesz w ciąży to spytaj dokładnie. Ja sobie zrobiłam spejalistyczne badania w szpitalu okulistycznym. Poszłam sobie sama do poradni bo można bez skierowania a oni mnie wysłali dalje na badania. Przy okazji po ponad 20 latach życia dowiedziałam się że moja wada wzroku to nie moja wina (czyt. nie dbanie o oczy) a nieprawidłowa budowa oczu. Teraz przynajmniej wiem że jedynym ratunkiem jest operacja i nie wydaję niepotrzebnie kasy na "cudowne" tabletki poprawiające jakość wzroku.

Cytat:
A wiesz że z tym zbieraniem dobry pomysł
Tylko ja chyba będę zbierać na ..fajne buty! Rzadko buty kupuję ale jak już to najczęściej takie po 300-400zł np. od ryłki, albo skórzane.
Z tym zbieraniem na buty to dobry pomysł tylko ja musiałabym to szybko zrobić. Zachorowałam wczoraj na buty z Mustanga a jest ostatnia para w moim rozmiarze.

Cytat:
Orlica- u...skoro tak.To przynajmniej ten ból cię ominie! Zaśniesz, a jak się obudzisz będzie maleństwo już przy tobie!
To nie jest takie proste. W porodzie naturalnym boli przez kilka godzin a po nim dochodzi się do siebie w ekspresowym tempie. Przy cesarce zaczyna boleć jak schodzi znieczulenie i też jest niewesoło. No i rekonwalescencja dłuższa, przez dobę nie wolno się ruszać i inne tego typu "przyjemności". Dużo gorzej jest przy znieczuleniu ogólnym (narkoza) niż przy tym w kregosłup ale tu jest ryzyko że lekarz nie trafi tam gdzie trzeba i może uszkodzić rdzeń. Ogólnie nie ma dobrego i bezbolesnego sposobu wydania dziecka na świat.

Cytat:
Też miałam robić zamówienie z k1 ale popatrzyłam na all, przeliczyłam i mi wyszło że kupując tam mam taniej niż jako konsultantka z opustem 25%. No i nie muszę zamawiać na siłę za 150 zł.
Stary 2010-01-21, 09:53   #3762
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A cóż to za wymysł?
Taki sam jak suszone morele, banany czy śliwki

Cytat:
Moja mama tak się ucieszyła (wymarzona wnuczka) że teraz szaleje i sukienki kupuje! A ostatnio kupiła w sklepie jakiś taki komplecik na pół roczku:sweterek i maciupeńki pierścioneczek
Moja mama tez kupuje małe ubranka - śpioszki, sweterki itp Tylko wtedy gdy cos jest szczególnie słodkie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16604548]Moja mama ostatnio przyniosła z lumpków całą reklamówkę niemowlęcych ciuszków i próbowała je przede mną schować, żebym nie uznała tego za zachętę [/QUOTE]
Moja też kupuje, ale od razu pokazuje

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
ponieważ nawet jesli czasem mocniej zaboli, to później i tak pamięta się tylko pozytywy i wszystko rekompensuje dzidzia w ramionach
Uważam tak samo i wg mnie czucie bólu jest nieodzownym elementem porodu i nie chciałabym, żeby mnie ominęły Nie rodziłam co prawda, ale wydaje mi się, że taki ból odczuwa się inaczej mając świadomość, że to sprawka dzidzi Poza tym, za przyjemności () trzeba odpokutować bólami Choć np. porody w wodzie zmniejszają trochę ból, ciepła woda rozluźnia - u mnie w mieście tylko w prywatnym szpitalu położniczym jest taka możliwość, ordynatorem jest "mój" ginekolog więc pewnie bym się skusila na taką metodę

Cytat:
czyli ważne są ok. roku? to w takim razie nie opłaca mi się robić samej serum
Nie wiem czy ok rook, bo nie wiem jak dlugo siedziało im w magazynie - daty produkcji nie ma. Te wszystkie oleje, półprodukty itp mają to do siebie, ze mają krótką trwałość, a już zrobione mazidło - jeszcze krótszą
Hydrolaty są "lepsze" pod tym względem.

Zużylam szampon Schauma 400 ml

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-21 o 09:57
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:10   #3763
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy ok rook, bo nie wiem jak dlugo siedziało im w magazynie - daty produkcji nie ma. Te wszystkie oleje, półprodukty itp mają to do siebie, ze mają krótką trwałość, a już zrobione mazidło - jeszcze krótszą
Hydrolaty są "lepsze" pod tym względem.
Aż muszę zobaczyć jak jest z moimi olejami ale coś mi się majaczy że mają właśnie długą datę ważności (chyba rok 2011) a kupowałam w połowie 2009. Jak sprawdzę to napiszę.
Stary 2010-01-21, 10:34   #3764
loverynka
Zakorzenienie

Mam tylko 1 egzamin, a i tak mam problem by się do niego w tej sesji nauczyć.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:42   #3765
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
aha do mnie ma dotrzec po sesji "sunset" bo wczesniej nie mam czasu zeby zobaczyc sie z konsultantka nauka..
Kurcze..taki plus konsultantek, że czasem z powodu ich lub naszego braku czasu zaoszczędzamy pieniądze
A ja to mam przekichane.Bo sama jestem konsultantką (zgodziłam sie 2 lata temu bo mama dużo zamawiała...co miesiąc na ponad 150zł) i teraz sama chętnie , kupiłabym tylko 1 produkt z katalogu i finito...a tu dupa martwa bo trzeba zebrać zamówienie większe!!!

Cytat:
Wiecie co?!
Zrobiłam troszkę porządków w kosmetykach, poukładałam na półkach balsamy do balsamów, kremy do kremów itd. Patrzę, a zostaly mi tylko 3 żele do twarzy . W sierpniu miałam ich chyba ok.8-9 Sporo zużyłam, a ostatnio też i wymieniałam. Ale się cieszę
Po tych ostatnich wymiankach tak się luźno zrobiło
Teraz na weekend pojadę do domu i odbiorę kosmetyki z wymian, więc pewnie znów się półki zapełnią

(.....)
Dzisiaj wyciągnęłam z zapasów masło farmony karmel&cynamon i bardzo mnie rozczarował zapach starsznie sztuczny i kompletnie do karmelu niepodobny taki lichy budyń trochę podjeżdżający cynamonem a tak się nakręcałam na to masło.
Nie wiem, czy go nie wymienić, ale chyba się jeszcze zastanowię.

Odłożyłam znów na półkę i wyciągnęłam pomarańczową Ziaję (będzie jakaś odmiana od ziajowego balsamu kakaowego, bo ostatnio mi TŻ marudzi że ciągle pachnę jak cukierek )
Brawo za porządki i stan kosmetykowy

kurcze..a mi te masełka tak smacznie pachną

no ja już nie wiem..co ci mężczyźni tak wybrzydzają
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Nigdy nie leżałam w szpitalu. I bardzo się z tego cieszę, bo gdy odwiedzałam tam różne bliskie mi osoby, to sprawiał strasznie przygnębiające wrażenie.

Kiedyś pytałam mamę, jak to jest gdy zaczyna się poród i pojawiają się skurcze. Odpowiedziała, ze to takie uczucie jakby chciało się kupę A porodu wcale nie wspomina nieprzyjemnie, ponieważ nawet jesli czasem mocniej zaboli, to później i tak pamięta się tylko pozytywy i wszystko rekompensuje dzidzia w ramionach
Cudownie się czyta Twoje posty na ciążowe tematy, Jelly . Bije z nich taka radość, miłość i optymizm .

Też coś słyszałam, ze jakościowo ta PUPA jest taka sobie

A wnuki zawsze mają lepiej niż dzieci, bez względu na płeć
W szpitalu leżałam raz! Właśnie w czerwcu 2009. Byłam wtedy m/w w 8 tygodniu ciąży..A leżałam bo byłam osłabiona i odwodniona po grypach. I dzięki Bogu tylko ten 1 raz leżałam..Nie lubię szpitali..

Cieszę się że wprowadzam was w pozytywny nastój O to chodzi!
Bardzo miło to usłyszeć...A jeszcze lepiej będzie jak się BOBO urodzi...Będę Relacjonować jej dokonania

Co do wnuków i dzieci...ja swój 1wszy dziecięcy komplet do malowania dostałam też na 6 urodziny...Ale swojej Niuni
(o ile lekarz się nie pomylił) kupię już na 4 urodzinki..Takie słodkie w tym roku widziałam w Biedronce kompleciki dla dzieczynek!!!
Niech ma i ćwiczy
Cytat:
haha mama Cię pocieszyła ale przynajmniej Ci prawdę powiedziała. Mam nadzieję, że urodzisz szybciutko
jak słodko
normalnie Sweet_Jelly wprowadzasz tu nastrój, jak któraś z nas zajdzie w tym roku w ciąże to przez Ciebie

mi się on właśnie kończy uwielbiam go, dobrze, ze co roku się pojawia na porę zimową
Ja się nie przyznaje do Waszych zaciążeń

Cytat:
Na wszelki wypadek jak już będziesz w ciąży to spytaj dokładnie. Ja sobie zrobiłam spejalistyczne badania w szpitalu okulistycznym. Poszłam sobie sama do poradni bo można bez skierowania a oni mnie wysłali dalje na badania. Przy okazji po ponad 20 latach życia dowiedziałam się że moja wada wzroku to nie moja wina (czyt. nie dbanie o oczy) a nieprawidłowa budowa oczu. Teraz przynajmniej wiem że jedynym ratunkiem jest operacja i nie wydaję niepotrzebnie kasy na "cudowne" tabletki poprawiające jakość wzroku.

Z tym zbieraniem na buty to dobry pomysł tylko ja musiałabym to szybko zrobić. Zachorowałam wczoraj na buty z Mustanga a jest ostatnia para w moim rozmiarze.

To nie jest takie proste. W porodzie naturalnym boli przez kilka godzin a po nim dochodzi się do siebie w ekspresowym tempie. Przy cesarce zaczyna boleć jak schodzi znieczulenie i też jest niewesoło. No i rekonwalescencja dłuższa, przez dobę nie wolno się ruszać i inne tego typu "przyjemności". Dużo gorzej jest przy znieczuleniu ogólnym (narkoza) niż przy tym w kregosłup ale tu jest ryzyko że lekarz nie trafi tam gdzie trzeba i może uszkodzić rdzeń. Ogólnie nie ma dobrego i bezbolesnego sposobu wydania dziecka na świat.
Baby co wy tak ostatnio z tym wzrokiem ciągle? ja też mam wadę wzroku.
-2,25 lewe
-2,0 prawe
i gwarantuje że nie pogorszyła mi się wada w czasie ciąży.Miałam pod koniec listopada badany wzrok i było ok!
Nie zawsze wzrok się pogarsza przy ciąży.Jak jecie witaminki to jest ok. A swoją drogą ja od kilku lat staram się jeść na wiosnę "witaminki na lepszy wzrok" ostatni :Hertz Specjal "oczy" czy jakoś tak

A jakie buty z MUSTANGA ci wpadły w oko???
Bo ja w tym roku 1 dostałam ...takie wysokie kozaczki zimowe z futerkiem...

Cytat:
Moja mama tez kupuje małe ubranka - śpioszki, sweterki itp Tylko wtedy gdy cos jest szczególnie słodkie

Uważam tak samo i wg mnie czucie bólu jest nieodzownym elementem porodu i nie chciałabym, żeby mnie ominęły Nie rodziłam co prawda, ale wydaje mi się, że taki ból odczuwa się inaczej mając świadomość, że to sprawka dzidzi Poza tym, za przyjemności () trzeba odpokutować bólami Choć np. porody w wodzie zmniejszają trochę ból, ciepła woda rozluźnia - u mnie w mieście tylko w prywatnym szpitalu położniczym jest taka możliwość, ordynatorem jest "mój" ginekolog więc pewnie bym się skusila na taką metodę
(....)

Zużylam szampon Schauma 400 ml
U mnie ciuszkowe szaleństwo opanowało całą rodzinę.Ostatnio dowiedziałam się od mojej mamy że moja "przyszła bratowa" przyniosła dla mnie całą reklamówę ciuszków...Porostu nie mogła się w sklepie oprzeć by nie kupić Ja sama ani 1 ciuszka nie kupiłam!

Podobno porody w wodzie są lepsze bo woda rozluźnia mięśnie...Ale ja tam nie zamierzam rodzić w prywatnym.mam szpital 5 minut od domu...praktycznie pod nosem..Chcę jechać tam ..szybko urodzić i następnego dnia wyjść do domciu..Nigdzie daleko nie jechać i nie przesiadywać za długo

Gratulacje!!!!!!!klaski : Wiecie co??mam wrażenie że ten szampon z Lidla co go kupiłam to chyba jakaś podróbka schaumy (pomarańczowej).

No ..koniec gadania..idę robić listę kolorówki!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:43   #3766
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Aż muszę zobaczyć jak jest z moimi olejami ale coś mi się majaczy że mają właśnie długą datę ważności (chyba rok 2011) a kupowałam w połowie 2009. Jak sprawdzę to napiszę.
To zalezy jak swiezy olej się trafi, ale nawet zakładając że mamy rok na zużycie, to:
- mając kilka olejów
- nie używając codziennie
- kupując większe buteleczki
trudno jest i tak zużyc, zwłaszcza, że starczą 3-4 krople.

Ja mam akurat ten prywatny bliżej, choć w sumie sa niedaleko siebie. "Normalny" jest strasznie obskurny, a prywatny przytulny, zadbany, ma ładne pokoiki, ściany pomalowane są na wesoły żołty kolor, nie jest przez to przygnębiający - a wcale taki nowy nie jest (ok 15 lat)

Co do szamponu z Lidla - sprawdź producenta - dla takich sieciówek produkują znane firmy.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-21 o 10:51
Stary 2010-01-21, 11:00   #3767
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zawsze wzrok się pogarsza przy ciąży.Jak jecie witaminki to jest ok. A swoją drogą ja od kilku lat staram się jeść na wiosnę "witaminki na lepszy wzrok" ostatni :Hertz Specjal "oczy" czy jakoś tak

A jakie buty z MUSTANGA ci wpadły w oko???
Bo ja w tym roku 1 dostałam ...takie wysokie kozaczki zimowe z futerkiem...
Ja nie mówiłam że się wzrok pogarsza w ciąży. Tylko że poród naturalny może spowodować u mnie odklejenie siatkówki. Dla własnego bezpieczeństwa lepiej iść do okulisty i poprosić żeby sprawdził jej stan niż potem żałować. I tyle.

Takie wysokie pod kolana ala bokserskie. Płaska podeszwa i wiązane z przodu. Nieocieplane.

Cytat:
To zalezy jak swiezy olej się trafi, ale nawet zakładając że mamy rok na zużycie, to:
- mając kilka olejów
- nie używając codziennie
- kupując większe buteleczki
trudno jest i tak zużyc, zwłaszcza, że starczą 3-4 krople.
No ale jak to jest np 2 lata ważności i się nie zrobi magazynu tylko kupi np 2 oleje (o małej pojemności ) to jest szansa je zużyć.
Stary 2010-01-21, 11:10   #3768
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak to jest np 2 lata ważności i się nie zrobi magazynu tylko kupi np 2 oleje (o małej pojemności ) to jest szansa je zużyć.
Jest szansa, ale mi się juz znudziły oleje, więc starczyłby mi spokojnie 1 na te 2 lata

Instagram

Stary 2010-01-21, 12:09   #3769
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Co do szamponu z Lidla - sprawdź producenta - dla takich sieciówek produkują znane firmy.
no właśnie nie wiem gdzie to sprawdzić? Bo na butelce nic nie jest napisane..Ale one mi takie podobne się wydają!
Cytat:
Ja nie mówiłam że się wzrok pogarsza w ciąży. Tylko że poród naturalny może spowodować u mnie odklejenie siatkówki. Dla własnego bezpieczeństwa lepiej iść do okulisty i poprosić żeby sprawdził jej stan niż potem żałować. I tyle.
A... to pewnie że tak! Trzeba sprawdzać wzrok od czasu do czasu
Ja mam podobno chodzić co pół roku..Bo miałam przez 3 lata tę samą wadę..potem mi się pogorszyło i dlatego..ale od roku znów jest ta sama

......................... .................
Zrobiłam tę listę ...pełna załamka

Stary 2010-01-21, 12:50   #3770
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zaraz was doczytam dziewczyny! Wlasnie napisalam sms-y do Babc

a tesciowa znowu sprzata tym razem...pryska wykladzine octem
Waaaali w calym domu no po prostu juz nie moge!

Stary 2010-01-21, 13:16   #3771
Iwona 25
Zakorzenienie

ja byłam już u dwóch babć i jak powiedziałam,że straciłam pracę to strasznie się zmartwiły,aż sama się poddołowałam
biednie babcie przeżywają gorzej ode mnie
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:30   #3772
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

A ja już niestety nie mam babci
Jutro do dziadka zadzwonię

A lista..to rzeczywiście dobry pomysł.Jak wszystko wypisałam..To się załamałam kompletnie! I od razu odechciało mi się czegokolwiek!!!! Jestem załamana swoim staniem kolorówkowym.Zapasy błyszczyków i cieni na najbliższe 2 lata. Pudrów też wcześniej bym nie musiała kupować i podkładów...Kompletna załamka!
Wiecie...chyba mam moralniaka!

Polecam-Róbcie listy!!!!!!

Stary 2010-01-21, 14:11   #3773
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Jelly wrzuc swoja liste na http://docs.google.com to tez bedziemy miec do niej wglad

Stary 2010-01-21, 14:17   #3774
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam-Róbcie listy!!!!!!
Mało tego masz skoro tak szybko stworzyłaś listę. Ja przy swojej dłubię coś od początku roku i końca nie widać.
Stary 2010-01-21, 14:30   #3775
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:

ale nynka87 jeśli wszystko Ci było potrzebne to nie masz co robić sobie wyrzutów
no nie takie znowu wszystko potrzebne... ale ma jakiegoś doła, chandrę zimową, chorowałam tyle czasu nie malowałam się bo i moja cera zawsze na tym bardzo cierpi a potem zachciało mi się zakupów a to zawsze poprawia humor
a propo porodów to ja miednicę małą mam szeroką i niby to mi dobrze będzie rodzić
Stary 2010-01-21, 15:00   #3776
Iwona 25
Zakorzenienie

wiecie szampony dove się skiepściły poważnie, mam taki odbudowujący w granatowym opakowaniu, zdecydowanie za gęsty jak dla mnie wolę przezroczyste lub rzadsze- obecnie przelewam z 400ml butli do 200ml
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:16   #3777
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
ksiezniczkaa87 nie mów tak , pamiętam, że mówiłaś że lepszy jest St. Ives, ale nie powiedziałaś dlaczego jest lepszy dlatego się pytam bo to właśnie dzięki Tobie go kupiłam
a używałaś już? jesteś zadowolona? bo ja ten YR to już pod koniec męczyłam a końcówkę zużyłam do ciała, bo już do twarzy mi nie podchodził
Polecam jeszcze Daxa z minerałami morskimi i krzemionką. Razem ze St. Yvesem to moje dwa KWC w kategorii peelingów do twarzy
Cytat:
Ogólnie nie ma dobrego i bezbolesnego sposobu wydania dziecka na świat.
jakie to pocieszające
Cytat:
Brawo za porządki i stan kosmetykowy

kurcze..a mi te masełka tak smacznie pachną

no ja już nie wiem..co ci mężczyźni tak wybrzydzają

Dzięki
Mi się naprawdę nie podobają, co innego musy Farmony ale ten karmel to mega niewypał.
Cytat:

Zrobiłam tę listę ...pełna załamka
Wklej
Cytat:
Zaraz was doczytam dziewczyny! Wlasnie napisalam sms-y do Babc

a tesciowa znowu sprzata tym razem...pryska wykladzine octem
Waaaali w calym domu no po prostu juz nie moge!
Octem?! A po co octem?!
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:33   #3778
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Octem?! A po co octem?!
..bo ponoc neutralizuje psi zapach...
taaaak teraz jej nawet pies zaczal przeszkadzac..chyba ma menopauze

ide zaraz wlosy myc i strzelic sobie maseczke na twarz..kto dolaczy do klubu?

Stary 2010-01-21, 17:09   #3779
Hosenka*
Zakorzenienie

Dostałam Aliena A jutro powinnam dostać torebkę Andi

Instagram

Stary 2010-01-21, 17:52   #3780
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
jakie to pocieszające
Po prostu prawdziwe. Naoglądałam się trochę jak to wygląda po cesarkach siostry i nie mam złudzeń.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości