Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 23:15   #4081
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
Właśnie to czytałam, po urlopie macierzyńskim możesz obniżyć sobie wymiar czasu ale nie musisz. Pracodawca za to ma obowiązek wrócić ci twoje stanowisko w pracy lub zapewnić równorzędne, tyle samo płatne. W tym artykule, w którym mówią o możliwości zwolnienia pracownika korzystającego z przywileju obniżonego wymiaru pracy, piszą tylko o urlopie wychowawczym. Ja to rozumiem tak, że pierwsza część tego artykułu odnosi się do u. macie. a druga mówi o u. wychow.
I to by się tez pokrywało z tym co mówiła mi nasza kadrowa. Tak czy inaczej mam prawo wychodzić z pracy godzinę wcześniej i mam zamiar z tego korzystać.
tam pisza o osobie uprawnionej do urlopu wychowawczego
a my po macierzyńskim jesteśmy uprawnione
ja dzwoniłam do radcy prawnego i ona mówiła, że musi być obniżony wymiar bo tylko to chroni
bo to jest jak część wychowawczego i część etatu
ja to tak rozumiem

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
gorgulku, a ja bym zrobiła tak, jak gdyby Zuzka była na sztucznym. Bo skoro odkąd podajesz gluten mała je mleko modyfikowane, to nie jest w tym czasiu "chroniona" mlekiem matki, a chyba o to chodzi w tym wszystkim.
a ja myślałam, że to chodzi o to że dziecko od początku karmione sztucznym nie miało styczności a glutenem
kurcze już sama nie wiem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:15   #4082
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Przyjemnych snów, dziewczynki

Dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:17   #4083
gorgulek
Zakorzenienie

zostałam sama na placu boju

idę i ja
dobranoc
Stary 2010-01-20, 23:21   #4084
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że to chodzi o to że dziecko od początku karmione sztucznym nie miało styczności a glutenem
kurcze już sama nie wiem
Nie upieram się, że mam rację, takie wyciągnęłam wnioski po przeczytaniu tysiąca (najczęściej sprzecznych ) informacji. Ale przecież dziecko na piersi też ma mieć kontakt z glutenem w 5-6 miesiącu dopiero. Odbieram to tak, że piersiowe są "chronione" w czasie ekspozycji, więc łatwiej im ten gluten oswoić i dalej mogą folgować, a na modyfikowanym najpierw mała dawka, potem większa i dopiero bez ograniczeń, bo ochrony nie było

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-20, 23:22   #4085
Ania0104
Zakorzenienie

o kurcze! ... Najpierw się z Was uśmiałam prawie Bartka obudziłam ... wariatki jestescie!
a potem mi sie smutno zrobiło!
AnnGe współczuje z powodu pracy! ... gorgulku - Tobie również!
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ania a Ty jaką masz ramkę ?
Taką ... jasny brąz ze sznurkiem

Cytat:
Napisane przez frogitka Pokaż wiadomość
Witam!
Dołączam do Waszego wątku, bo też jestem lipcową mamą. Nie było mnie wieki na WIZAŻU, tak jakoś przez przypadek weszłam i... nie mogę się oprzeć wątkom o dzieciach...
Mam nadzieję, że mnie jakoś przyjmiecie.
Pozdrawiam
magda
witaj ... ja tylko zapytam: chłopczyk czy dziewczynka? ... Bartek szuka narzeczonej

Cytat:
wariatki
usmialam sie
ja bym sie wystraszyla i uciekla

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
nie wiem co zrobić,
na razie go poporcjowałam i zamroziłam,
jedną łapkę już ugotowałam dzisiaj ale zapomniałam, że młody ma słoiczek mięsa napoczęty i dzisiaj dałam jeszcze mięsko ze słoiczka
królik bedzie na jutro razem z nowym słoiczkiem, bo w tych słoiczkach to mięsa jest tyle co kot napłakał

na razie będę chyba gotować mięsko bez przypraw potem zmiksuję i dodam do słoiczków z jarzynami
a wywar będę dolewać do naszych zup

a za jakiś m-c młody już dostanie mięsko z wywarem

mamy jeszcze w planie kupić kurczęta i dać babci na odchowanie a potem dawać małemu
my też mamy duuużo królików w zamrażarce - specjalnie dla Bartusia ... a dzisiaj moja mama stwierdziła, ze jak juz królików nie chowamy to trzeba kupić kurczaki - dla Bartusia oczywiście

Ale to jest fakt - jajka i rosołek z domowej kurki - mmmmm!
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
przyszły dziś ramki, a ja wymyśliłam czy zastąpić glinę - jutro w pracy wezmę silikon wyciskowy i odciśniemy Tomusia rączki stópki w silikonie, który przykleimy do ramki
super pomysł! ... ja sobie nawet pomyślałam, zebyś zwinęła trochę tego "czegoś" co się zęby plombuje

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 23:23   #4086
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
tam pisza o osobie uprawnionej do urlopu wychowawczego
a my po macierzyńskim jesteśmy uprawnione
ja dzwoniłam do radcy prawnego i ona mówiła, że musi być obniżony wymiar bo tylko to chroni
bo to jest jak część wychowawczego i część etatu
ja to tak rozumiem

kurcze już sama nie wiem
Dokładnie
To jest jakby praca na urlopie wychowawczym ( w przenośni), ta minuta dziennie mniej z etatu (np) jest traktowana jako wystarczający czas do zajmowania się dzieckiem. Głupie to, ale tak to funkcjonuje.

Cytat:
Przyjemnych snów, dziewczynki

Dobranoc
dzieki, dobranoc
Stary 2010-01-20, 23:27   #4087
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
dzieki, dobranoc
Jeszcze nie poszłam
Kurdę, dziewczyny, ja chyba jestem uzależniona od forum

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-20, 23:27   #4088
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Nie upieram się, że mam rację, takie wyciągnęłam wnioski po przeczytaniu tysiąca (najczęściej sprzecznych ) informacji. Ale przecież dziecko na piersi też ma mieć kontakt z glutenem w 5-6 miesiącu dopiero. Odbieram to tak, że piersiowe są "chronione" w czasie ekspozycji, więc łatwiej im ten gluten oswoić i dalej mogą folgować, a na modyfikowanym najpierw mała dawka, potem większa i dopiero bez ograniczeń, bo ochrony nie było
ja też to tak zrozumiałam ... nawet wczorajo tym czytałam

hmmm skoro wszystkie poszły spać, to ja też idę ... mam nadzieję ze Bartosz dzisiaj pospi dłuzej - kupę strzelił po południu więc go nic nie będzie rozpraszało w nocy ... mam nadzieję

Dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-01-20, 23:28   #4089
Miramej
Zakorzenienie

Ale teraz już idę, serio serio

Ostateczne dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-20, 23:33   #4090
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

ja muszę jutro poszukać i poczytać
ale pewnie masz rację
ja już się w tym gubie wszystkim

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a potem mi sie smutno zrobiło!
AnnGe współczuje z powodu pracy! ... gorgulku - Tobie również!

witaj ... ja tylko zapytam: chłopczyk czy dziewczynka? ... [COLOR=lemonchiffon]Bartek szuka narzeczonej
dzieki
mnie juz trochę mniej to smuci
ale trochę denerwuje
nie chcę nikomu ujmować ale zawsze jak coś trzeba było to do mnie
bo pokazałam, że umiem, że wszystko znajdę a jeśli trzeba to obdzwonię wszystkich i wiem co jak zrobić
i wszystkie do mnie leciały a w zamian nie raz nie uzyskałam pomocy

i teraz lepiej chyba, żeby mnie zwolnili to bym dostała od razu zasiłek, odprawę

jak zobaczyłam Twoje pytanie o płeć to wiedziałam co kryje się na biało napisane

Cytat:
Dokładnie
To jest jakby praca na urlopie wychowawczym ( w przenośni), ta minuta dziennie mniej z etatu (np) jest traktowana jako wystarczający czas do zajmowania się dzieckiem. Głupie to, ale tak to funkcjonuje.
dzieki
już myślałam, że coś z moim mózgiem nie tak ale o takiej porze czego sie spodziewać

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Ania dzięki za odpowiedź o glutenie
skoro tak piszecie to przez kolejne dwa msce Zuzia dostanie zwiększona dawkę

też już naprawdę idę
pa
Stary 2010-01-20, 23:35   #4091
UnholyOne
Ola-Unhola

A i jeszcze jedno. Osoby uprawnione, to tak jak napisała Gorgulek - do urlopu wychowawczego. Nawet, te które z niego nie korzystają - chodzi o to, ze są zatrudnione min. 6 mies. i stąd te uprawnienia
Czyli chyba 99,9%, bo kto rozpoczyna pracę w 7mies. ciąży

Miramej
, ja tez tak to rozumiem . Chodzi o inne przyswajanie glutenu przez jelita/organizm będąc na mleku mamy. Inna jest ta naturalna ochrona.

Ja idę też ju godzinę. Papa
Stary 2010-01-20, 23:36   #4092
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ale teraz już idę, serio serio

Ostateczne dobranoc
dobranoc
hmmm a czy ja też już mówiłam doranoc?
Cytat:
dzieki
mnie juz trochę mniej to smuci
ale trochę denerwuje
nie chcę nikomu ujmować ale zawsze jak coś trzeba było to do mnie
bo pokazałam, że umiem, że wszystko znajdę a jeśli trzeba to obdzwonię wszystkich i wiem co jak zrobić
i wszystkie do mnie leciały a w zamian nie raz nie uzyskałam pomocy

i teraz lepiej chyba, żeby mnie zwolnili to bym dostała od razu zasiłek, odprawę

jak zobaczyłam Twoje pytanie o płeć to wiedziałam co kryje się na biało napisane

Ania dzięki za odpowiedź o glutenie
skoro tak piszecie to przez kolejne dwa msce Zuzia dostanie zwiększona dawkę

też już naprawdę idę
pa
no tak! Nie ma to jak pokazać, ze się jest obcykanym we wszystkim , a potem nawet dziekuję nie usłyszeć

kolorowych snów!

no to idę też! paaa

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-01-20, 23:52   #4093
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

super pomysł! ... ja sobie nawet pomyślałam, zebyś zwinęła trochę tego "czegoś" co się zęby plombuje
no nie trochę - na 8 odcisków musi starczyć
tym co się plombuje to nie bardzo - tylko tym co się odciska negatyw i wysyła do techników co by zrobili nowe ząbki

ja też już zmykam - dobranoc

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 00:41   #4094
morska
Zadomowienie

No spać dziewczyny, bo nocną zmianę czas zacząć

Ło matko, ile mam nadrabiania

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Pisałam do Niej PW, ale się nie odezwała

a) OK, a to jest jakieś "wątkowe"?

b) Jak to nie ma się czym chwalić? Fajne rzeczy . Ciekawe, czy przydatna będzie ta książka "Gry i zabawy z niemowlakami"? Tytuł brzmi zachęcająco

Kuba ma taką grzechotkę "konik morski" z FP i ona jest 3+, ale chyba oszaleli, twarde to i ciężkie , ostatnio tak sobie nią walnął w brew, że aż się rozpłakał

g) Byłabym Ci bardzo wdzięczna , jak nie chce Ci się pisać, to może cyknij fotkę tej kartki i daj na PW? Miałabym ładnie usystematyzowane. (A skończyłaś na przemycaniu brokułów do marchewki z ziemniaczkami, a na deser była gruszka )
My nie zaczęliśmy, bo przyszło to zakażenie i głowy już do tego nie miałam
Mam nadzieję, że u Niej wszystko w porządku, chociaż tak długo milczy..

Było wstawiane w podobnym obiciu, ale nie to samo Zobaczysz I tak nie wzięłam, tego, co chciałam, bo poszłam z Mężem na kompromis

Pierwszym czytelnikiem książki będzie Mąż, bo to On się Jej domagał, także zobaczymy

Jaka to grzechotka, taka? Ja kupiłam dwie nowe, bo Tymek ma ostatnio fazę na takie plastikowe zabawki, pluszowe są w odstawce. Też często się i uderzy, ale dotychczasowe są dosyć lekkie i jak na razie nie płakał po tym, zobaczymy jakie będą te nowe.

Pewnie, że Ci przepiszę wszystko . Kartki nie pokażę, bo jest niechlujnie zapisana Obiecuję to zrobić jutro w dzień, dobrze?

Cytat:
moje dziecko mnie cały czas zadziwia
spał nieprzerwanie od 20 do 2 kiedy to ja go zbudziłam bo myślałam już że cyce mi eksplodują
(...)
pranie młodego się pierze a ja doszłam do wniosku żę nie wychodzi w tym wszystkim co mu kupiłam
samych spodni na teraz ma chyba z 20 par

aleś się obkupiła
najbardziej mi się podoba ten balsam "dla męża"
Pięknie pospał Mateusz
Co do ubranek, to mam ten sam ból.. Ile już odłożyłam za małych i ani razu nie założonych, eh.
Hehe. Ale On twierdzi, że lubi mnie masować, to co Mu będę żałować Czyta w wolnych chwilach (bo pierwsze to Tymek, później sport, za nimi polityka ) taką książkę o masażach - rodzaje, wpływ leczniczy i takie tam, i na mnie wypróbowuje

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Akrobacje młodej

Tak zawzięcie trenuje że aż purka dupką i ogląda się co to .... hehehe
Oo, no nieźle, brawo, brawo

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego dla Natalki, Amelki, Kubusia, Tomka i Maciejka
Popieram!

Cassandro ---> zerknij na listę, bo chyba nerwusek powinien być za Tobą.
Stary 2010-01-21, 03:07   #4095
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Widze, ze kolejna mamusia polubiła Pepco Ja wczoraj kupiłam małemu 3 pary body po 5,99 zł. Zawsze jak jestem w Pepco widze, ze do kosza dołożyli jakies nowe wzory musze cos kupic. Wczoraj wziełam wieksze 12-18 mc. A kilka dni temu tez kupiłam ładne spodenki dresowe ale za 6,99 zł i bluzeczke za 4,99 zł
Pepco uzależnia

Drogie są te kosmetyki? Gdzie je można kupic? Napisz jak sie sprawuja. A co kupiłaś z tej serii?

Dziewczyny czy znacie jakis dobry krem do rąk. Nie wiem co sie porobiło z moimi rękami ale mam okropnie szorstka i zaczerwienioną skorę na dłoniach. Piecze bardzo. Moje kremy nie pomagają.
U mnie w sumie Pepco jest od niedawna, może ze 3 miesiące. Kilka ubranek już stamtąd mam, ale nie wszystkie mi się podobają, niektóre wydają mi się z takiej sztywnej, nierozciągliwej bawełny. Ale i fakt, że są też fajne.

Te kosmetyki teraz akurat kupiłam na allegro, ale u nas jest dużo takich sklepików z rzeczami sprowadzanymi z Niemiec i tam jest wiele różnych produktów m.in. właśnie Bübchen, Penaten i nie pamiętam jakie jeszcze Lubię te niemieckie rzeczy. Zawsze kupuję tam sobie proszki do prania, płyn do płukania, płyn do mycia naczyń, mleczko do czyszczenia i inne takie.
Z tego Bübchena na razie wzięłam to, to i to. Wg mnie mogłyby być tańsze. W tym ostatnim sama się na razie wykąpałam, bo lubię się w dziecięcych płynach pluskać Od dawna np. używałam Hippa więc kupuję je też dla siebie

A'propos kosmetyków to niedawno kupiłam jeszcze takie coś z ciekawości, ale jeszcze nie dotarło

Z rękami miewam czasem też takie problemy. Na lekko podsuszone stosuję na noc Neutrogenę grubą warstwę, na dzień go nie lubię. Na gorszy stan smaruję zwykłą maścią ochronną z wit. A i mi pomaga
Moja kuzynka mówiła mi kiedyś, że kosmetyczka jej radziła na takie dłonie zrobić kilkuminutową kąpiel w ciepłej ciekłej parafinie, ale nie próbowałam jeszcze.

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wczoraj byla w czechach i kupila moja ulubiona czekolade studencka z zelkami i nie zjadlam ani kosteczki a tak mnie kusila
Studencka uwielbiam wszystkie rodzaje

Cytat:
a tak powaznie ogladalam kiedys program gdzie mowili ze jak sie ma na cos ochote zjesc to przewaznie ta ochota trwa 20 minut i lepiej jest napic sie szklanke wody i po tyvh 20 minutach ochota przechodzi- ciekawe
Ee, u mnie to nie działa, wręcz przeciwnie - im dalej, tym bardziej się nakręcam na to coś.

Cytat:
no jak dla mnie to zimno
ale to kwestia przyzwyczajenia bo u nas jest 24-25 stopni, jedni wola zimniej , jedni cieplej a ja z tych drugich
Ile??? Toż to skwar

Cytat:
nie wiem co zrobić,
na razie go poporcjowałam i zamroziłam,
jedną łapkę już ugotowałam dzisiaj ale zapomniałam, że młody ma słoiczek mięsa napoczęty i dzisiaj dałam jeszcze mięsko ze słoiczka
królik bedzie na jutro razem z nowym słoiczkiem, bo w tych słoiczkach to mięsa jest tyle co kot napłakał

na razie będę chyba gotować mięsko bez przypraw potem zmiksuję i dodam do słoiczków z jarzynami
a wywar będę dolewać do naszych zup
To podziel się jak coś jeszcze wymyślisz Mam ambitny plan zmierzenia się z królikiem w przyszłości Tylko nie wiem czy dam radę obrabiać biednego królika
A nie jest tam tyle mięsa, ile właśnie powinno być? Bo tak się właśnie zastanawiam, że mamy dawać po ok. 10 g na razie i weźmy taki mniejszy słoiczek, czyli ok. 130 g, mięsa tam jest ok. 8% czyli około 10 gramów właśnie. Zakładając, że dziecko zjada cały słoiczek to jest pełna dzienna dawka.

Cytat:
Dermatolog nic o tym nie wspomniała powiedziała, zeby smarowac rano. Wogole nie jestem zadowolona z wizyty. Bardzo niemiło mnie potraktowała ciekawe czy jakbym poszła do niej prywatnie tez by była takim gburem
Ci lekarze Ja staram się wszędzie chodzić prywatnie, bo państwowo to raczej tylko do rodzinnego. Fakt, że jak dotąd nie potrzebowałam wielu lekarzy, może inaczej nie starczyłoby kasy. Pamiętam jedną państwową wizytę u dentysty - wieeele lat temu. Było mniej więcej tak:
Koniec wizyty, ja jeszcze na fotelu, zbieram się i:
Ja: "a mam jeszcze jakieś ubytki?"
Dentystka: "No coś tam będzie"
"A ile?"
Zagląda w mą paszczę "no trochę będzie"
"ale ile?"
"kilka"
"aha. A zna Pani jakąś dobrą pastę wybielającą?"
"tak"
"jaką?"
"Białą Perłę.... ale i tak Pani nie pomoże"
"dlaczego????"
"bo nie można jej dostać w Polsce". (przypominam, że to było dawno)
No to mi poradziła I od tamtej pory dentysta tylko prywatnie

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak jak zawsze mowilam wierze swojej poloznej i domowemu pediatrze.Posilkuje sie netem i wami, ale oni przoduja.
Glownie dlatego zeby nie dostac krecka od miliona opcji.
No i na niczym sie nie przejechalam.

ee no przeciez nikt nie powiedzial ze umrze.To chodzi o kosmki jelitowe, ktore chyba sie sklejaja, musialabym doczytac bo nie pamietam.
Moja siostra dzis tez powiedziala przy niej ze nawet przy pierwszym dziecku nie wiedziala o tym a przy drugim nie miala czasu i wlasnie wtedy ona powiedziala ze to jej zdaniem absurd, ale w miare mozliwosci nie podawac np.sloikow z glutenem.
Ja kaszki mannej dosypywac juz nie bede, ale kaszke z biszoptami podam, bo ja lubi.Mimo ze ma gluten.
Chodzi mi o celowe dosypywanie
A Twój domowy pediatra jakie ma zdanie na temat glutenu?
I co zrobisz, jeśli w jakiejś kwestii ich (pediatry i położnej) zdanie będzie się różniło?
Czyli radosna twórczość jednej Pani (bez urazy) jest bardziej wiarygodna niż wspólne stanowisko wielu lekarzy pracujących przy nowym schemacie żywienia..
Ja bym nie dała rady tak ślepo wierzyć
Wiem, że czasem jednostka może mieć rację, a nie ogół, ale w tym przypadku to jednak dziwne

Cytat:
Ae chyba nie chodzi o ilość dawek, tylko o powikłania.
A właśnie, przypomniało mi się, że pytałam na ostatnim szczepieniu o te pneumokoki, bo chcę zaszczepić i powiedziała mi lekarka, że do roku powinny być dwie dawki i, że po dwóch ma się dopiero pełną odporność.
Hm. Ale to jednak jest zdanie Haliny, także muszę poczytać, bo nie wiem co zrobić.

Cytat:
Wrrr
na stronie bobovity wejdźcie w wiadomości w zakłądkach i piersza info to promocja
Chodzi o tą z miseczką? Mąż też to kupił
Szkoda tylko, że w środku nie ma różnych słoiczków, tylko wszystkie takie same.

Cytat:
no fakt
ja narazie bede jeszcze dawala te 2-3g
i nie wiem jak po 2 mscach tej ekspozycji zrobic
bo Zuzia juz na sztucznym
jak zaczelam podawac gluten to od tego czasu juz na sztucznym jest a wczesniej caly czas moje mleko pila
i nie wiem czy po 2 mscach podawac juz pelne porcje czy na kolejne 2 msce zwiekszyc dawke do 6g
Ja bym zrobiła tak, jak pisała Ci już Miramej i Ania
Bo to nie chodzi o to, jakie mleko było wcześniej, tylko jakie jest równocześnie z glutenem.

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

Wszystkiego najlepszego
dla
Laurki
i dla
Mai

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-21 o 03:04
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 07:50   #4096
nerwusek
Raczkowanie

AnnGe przykra sprawa, w szczególności że jak zrozumiałam nie skorzystałaś z wychowawczego tylko od razu wróciłaś do pracy. Niestety jeżeli jest taka sytuacja nie powinnaś mieć żadnych skrupułów.

W moim przypadku jest tak że idąc na L4 miałam zmniejszany etat (nieistotne dlaczego), przyszła na moje m-sce dziewczyna która zaraz zaszła w ciąże. Ja na 2 m-sce skorzystałam z wychowawczego a ona to wykorzystała i nie wiem jakich głupot naopowiadała Szefowi i na jej m-sce przyszła jakaś laska z jej rodziny. Teraz ja chce wrócić i niby mogę i niby Szef chce ale nie wiem jak to będzie.

Ja lubie wszamać takie cóś:
podsmażone pieczarki, ananas, kukurydza a to posypane serem żółtym (ser w przewadze).
Jadłam to z elektrycznego grila, z patelni a nawet z mikrofali i zawsze mi smakuje.
Czego mi brakuje
Czego potrzebuje
Mama kocha Mama wie najlepiej

Arka Noego "Mama Królowa"
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:00   #4097
magi77
Wtajemniczenie

Dzień dobry

AnnGe przykra sytuacja. Spróbuj szukać nowej pracy, bo w tej panuje jakaś chora atmosfera. My tu wszystkie będziemy trzymać kciuki i uda Ci się na pewno

Niestety Maciek wczoraj też odstawił koncert od 18.30 do 22.30. Nie mam siły Co jest grane?
Dzisiaj znowu czeka mnie wizytacja Akcję sprzątanie czas rozpocząć

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:08   #4098
AnnGe
Raczkowanie

Dziewczyny to ja już zgłupiałam
Czy korzystając z tej godziny co przysługuje na karmienie będę objęta ochroną? Czy muszę pisać o zmniejszenie etatu? Kurcze nie stać mnie na to...Znając mojego szefa nie będzie chciał mnie zwolnić bo musiałby odprawę mi dać, więc "umili" mi czas w pracy
Stary 2010-01-21, 08:15   #4099
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...

a dlugo je bierzesz?? moze 2-3 cykle i sie wyreguluje

...>
Teraz trzecia paczka. Ale kończę tą i zaczynam normalne tabsy.

Cytat:
Mam okropnego doła
dowiedziałam się dzisiaj że mój szef chce mnie zmusić abym się zwolniła sama nim minie 12 miesięcy. A jak tego nie zrobię to i tak po ochronce wylecę Co prawda na moje miejsce przyjął aż dwie nowe osoby, które w sumie robią to co ja robiłam sama, ale to są jacyś jego znajomkowie i dlatego dostali pracę Na początek zabrał mi całą premię
Więc chyba tak za dwa miesiące zacznę szukać pracy. Ponoć każdy dostaje od losu tyle ile może unieść, ale to mnie spotyka od ostatnich dwóch lat to juz przegięcie
Bidulku

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
...
Czyżby Teściowa

Dzień dobry. Na początek

Wszystkiego najlepszego dla Laury i Majki

Kinga miała dzisiaj noc marudy. Zasnęła normalnie, obudziła się na mleczko, zjadła pół z tego ile zawsze je a potem budziła się co pół godziny, przysypiała na chwilę i znów się budziła. W końcu przed piątą dałam za wygraną. Wyciągnęłam ją z łóżeczka i zaniosłam do salonu. Malutkowi od razu się humor poprawił pohasał przeszczęśliwy do godziny 6 po czym zasnął. Niestety znów na chwilkę i przed 7 była już pobudka. Teraz leży i marudzi do smoka.

właśnie usnęła

Dietka - dzień 8 rozpoczęty Na śniadanko jajko z tuńczykiem.Następny posiłek sałatka z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem i cebulką

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-21 o 08:22
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:30   #4100
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy korzystając z tej godziny co przysługuje na karmienie będę objęta ochroną? Czy muszę pisać o zmniejszenie etatu? Kurcze nie stać mnie na to...Znając mojego szefa nie będzie chciał mnie zwolnić bo musiałby odprawę mi dać, więc "umili" mi czas w pracy
Ann, jeżeli Twój pracodawcajest nie fer, to sie nim nie przejmuj i jak możesz to weź L4, jak masz taką możliwość.

Cytat:
...
Czyżby Teściowa
...
Oj tak

Dla dwóch cudownych księżniczek,
Laury i Majeczki

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:34   #4101
frida110
Zakorzenienie

Zapomniałam

Wszystkiego najlepszego dla naszych forumowych babć
Stary 2010-01-21, 08:44   #4102
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Jak weźmiesz godzinę na karmienie, to nie jesteś objęta ochroną
A etat, żeby nie tracić dużo z pensji wystarczy, że zminiejszysz o minutę dziennie i już jesteś chroniona

Dzieńdoberek, idę na inke
Stary 2010-01-21, 08:51   #4103
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła tak, jak pisała Ci już Miramej i Ania
Bo to nie chodzi o to, jakie mleko było wcześniej, tylko jakie jest równocześnie z glutenem.

teraz widać jaka ja niedouczona

Cytat:
Niestety Maciek wczoraj też odstawił koncert od 18.30 do 22.30. Nie mam siły Co jest grane?

nie wiem co poradzić z Maciulkiem

mówisz wizytacja
nie sprzątaj a co tam

Cytat:
nie będziesz niestety
dopiero jak zmniejszysz etat
ale możesz go zmniejszyć o kilka min dziennie, mało stracisz na wypłacie a ochrona będzie

dzień dobry
nocka minęła spokojnie tylko ja zasnąć nie mogłam
pewnie dlatego, że wczoraj między 19-20 miałam drzemkę
Stary 2010-01-21, 09:10   #4104
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
My dzisiaj od 7 na nogach Nie dał mi mały pospac.
Ja juz po sniadanku, jajecznica z pieczarkami na łyżce oleju.
I juz mysle co tu na obiad zrobic bo nie mam pomysłu

Laurko, Majeczko rośnijcie zdrowo

Cytat:
Dziekuje bardzo

Cytat:
no to zdradze ci jak zawsze ja sie ratowalam i ratuje
gruuubo tlustego kremu.Na to zakladam lateksowe rekawiczki.A na to takie "palczaste" i ide spac
Jak cala noc potrzymasz to caly kremik sie wchlonie i rano umyjesz łapki i bedziesz sie zachwycac
tzn tak bardzo im ufalas czy nie wiedzialas o taki przepisie?
Na noc nałożyłam bardzo gruba warstwe kremu i mam juz o niebo lepsze dłonie. Widziałam gdzies taki zestaw z Palomy do rąk z kremem i rękawiczkami, musze kupic.

Cytat:
Te kosmetyki teraz akurat kupiłam na allegro, ale u nas jest dużo takich sklepików z rzeczami sprowadzanymi z Niemiec i tam jest wiele różnych produktów m.in. właśnie Bübchen, Penaten i nie pamiętam jakie jeszcze Lubię te niemieckie rzeczy. Zawsze kupuję tam sobie proszki do prania, płyn do płukania, płyn do mycia naczyń, mleczko do czyszczenia i inne takie.
Z tego Bübchena na razie wzięłam to, to i to. Wg mnie mogłyby być tańsze. W tym ostatnim sama się na razie wykąpałam, bo lubię się w dziecięcych płynach pluskać Od dawna np. używałam Hippa więc kupuję je też dla siebie

A'propos kosmetyków to niedawno kupiłam jeszcze takie coś z ciekawości, ale jeszcze nie dotarło

Z rękami miewam czasem też takie problemy. Na lekko podsuszone stosuję na noc Neutrogenę grubą warstwę, na dzień go nie lubię. Na gorszy stan smaruję zwykłą maścią ochronną z wit. A i mi pomaga
Moja kuzynka mówiła mi kiedyś, że kosmetyczka jej radziła na takie dłonie zrobić kilkuminutową kąpiel w ciepłej ciekłej parafinie, ale nie próbowałam jeszcze.

Dziekuje za info o kosmetykach. Niestety ja mieszkam na wschodzie i nie mam dostepu do niemieckich kosmetykow ale może tego Bübchena znajde u nas w sklepach i wyprobuje

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla naszych forumowych babć

Frida, ale ja nie jestem jeszcze babcią

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-01-21 o 09:12
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:19   #4105
frida110
Zakorzenienie

Cytat:

Frida, ale ja nie jestem jeszcze babcią

Bo to życzonka dla babć, od których mamy takie fajne porady o walecznych macicach (babcia AnnGe) i m.in. sadzania na nocnikach (babcia aannuullii) i dla wszystkich innych o których była mowa tutaj na wątku - Mam nadzieję, że dziewczyny przekażą życzonka

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-21 o 09:22
Stary 2010-01-21, 09:25   #4106
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja już po "sniadanku"
Możemy gadać

Dzisiaj Bartuś ma występ w szkole dla Dziadków. Będą moi rodzice, bo drudzy Dziadkowie na 10 raczej nie dotra. Kurcze w przedszkolu to było popołudniu,a w szkole rano. Niestety nie wszyscy wtedy mają wolne...
Akurat Mama moja dzisiaj ma wolny dzień od zajęć w szkole, a Tata pracuje w domu. Chociaż im sie uda, bo tak Bartuś by był smutny.

Jutro mają bal, muszę jakiś kostium wypożyczyć (Pamietam jak to samo pisałam rok temu, ale ten czas leci ...)

Dzisiaj udałam, że zaspalismy i Małż zawiózł Małego do szkoły, a co

A w ogóle to sie na mnie obraził, bo nie miałam wczoraj ochoty o północy na szybki numerek...
Nie dość, że rzadko, to jeszcze szybko. Myślenie facetów

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Życzonka dla półrocznej Laurki i tyćkę młodszej Mai
Stary 2010-01-21, 09:31   #4107
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem

piszę znad talerza z parówkami z serem
mmm pycha

młody stęka z pokoju obok

Cytat:
no przeciez zapomnialam
zalatwilam sobie miesiac zwolnienia ,ale to po tegorocznym urlopie
gratki - a na co jesteś chora

Cytat:
Który już raz?
hehe ostatni

Cytat:

Taką ... jasny brąz ze sznurkiem

witaj ... ja tylko zapytam: chłopczyk czy dziewczynka? ... Bartek szuka narzeczonej

my też mamy duuużo królików w zamrażarce - specjalnie dla Bartusia ... a dzisiaj moja mama stwierdziła, ze jak juz królików nie chowamy to trzeba kupić kurczaki - dla Bartusia oczywiście

Ale to jest fakt - jajka i rosołek z domowej kurki - mmmmm!
i jakie zdanie masz o tej ramce ???

oj Ania ale się uśmiałam

i co będziesz z tych królików robić ?

Cytat:
Jeszcze nie poszłam
Kurdę, dziewczyny, ja chyba jestem uzależniona od forum
tak jak my wszystkie

Cytat:
może zęby ?
robiłaś ten mocz ?
i co wyszło coś ?

znowu masz wizytację
co tak często ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:39   #4108
Cassandra 23
Zakorzenienie

Nastukałyśmy juz 4100 postów Zaraz bedzie trzeba zakładac nastepna część. Jesli nie macie nic przeciwko to zajmę sie tym.

Czekam na propozycje tytułu.

Prosze tez o aktualizacje maluszkowych albumow

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:45   #4109
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to życzonka dla babć, od których mamy takie fajne porady o walecznych macicach (babcia AnnGe) i m.in. sadzania na nocnikach (babcia aannuullii) i dla wszystkich innych o których była mowa tutaj na wątku - Mam nadzieję, że dziewczyny przekażą życzonka
to ja się przyłączam do życzeń

Cytat:
Dzisiaj udałam, że zaspalismy i Małż zawiózł Małego do szkoły, a co

A w ogóle to sie na mnie obraził, bo nie miałam wczoraj ochoty o północy na szybki numerek...
Nie dość, że rzadko, to jeszcze szybko. Myślenie facetów

Unholy jak mogłaś odmówić

Wszystkiego najlepszego dla Laurki i Mai

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:52   #4110
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
pojde w poniedzialek z mala do pediatry po skierowanie do dermatologa jak te krostki nie zejda........dziwne to ma bo brzuch czysty , buzka ladna a tylko na boczkach to ma na pleckach tez nic nie ma

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Jutro jedziemy do ambasady złożyć papiery do paszportu Bartusia.Aż się boje tej wyprawy, bo tam zawsze pełno ludzi, ścisk, a dziecko trzeba 'pokazac'.Takie przepisy.Mam nadzieje, że nie będzie marudkał, chociaż ja sama jak tam jestem to mam podniesione ciśnienie
kurcze z malym dzieckiem takie rzeczy zalatwiac tak jakby akt urodzenia nie wystarczyl
trzymam kciuki za spokojna wyprawe

Cytat:
Mam okropnego doła
dowiedziałam się dzisiaj że mój szef chce mnie zmusić abym się zwolniła sama nim minie 12 miesięcy. A jak tego nie zrobię to i tak po ochronce wylecę Co prawda na moje miejsce przyjął aż dwie nowe osoby, które w sumie robią to co ja robiłam sama, ale to są jacyś jego znajomkowie i dlatego dostali pracę Na początek zabrał mi całą premię
Więc chyba tak za dwa miesiące zacznę szukać pracy. Ponoć każdy dostaje od losu tyle ile może unieść, ale to mnie spotyka od ostatnich dwóch lat to juz przegięcie
no to jakies przegiecie jest ten twoj szef do jakis niezyciowy jest-wie ze masz male dziecko i jeszcze kaze ci sie zwolnicja bym sie nie zwolnila jak chce to niech sam da wypowiedzenie.....
przykra sprawa nie wiem jak cie pocieszyc, ale jakby co mozesz isc na zasilek

Cytat:
powiedziałam sobie dzisiaj zasiadając wieczorkiem do wizażu że o 22 pójdę spać i co ...

i juz po 22 a ja dalej stukam

to sie nazywa uwizażowienie wizażowe
Cytat:

Ee, u mnie to nie działa, wręcz przeciwnie - im dalej, tym bardziej się nakręcam na to coś.

Ile??? Toż to skwar

Wszystkiego najlepszego
dla
Laurki
i dla
Mai

ja w sumie tez tak mam ze cos za mna chodzi caly dzien i musze to zjesc

wiesz pisalam juz ze dla mnie 24-25 st to normalna temp.na dla kogos to bedzie upal......ja juz jestem przyzwyczajona bo od dziecka mam tak w domu wiec jak tylko jest o 2-3 stopnie mniej to mi zimno jest

i dolaczam sie do zyczen

Cytat:

i co dalej zabka nie widac??biedny Macius

nie zazdroszcze wizyty

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Nastukałyśmy juz 4100 postów Zaraz bedzie trzeba zakładac nastepna część. Jesli nie macie nic przeciwko to zajmę sie tym.

Czekam na propozycje tytułu.

Prosze tez o aktualizacje maluszkowych albumow
najlepszo staroscino jestes wiec to zaszczyt ze dalej nia badziesz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości