Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 08:27   #421
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
i dopiero mowili mu, że ma śliczną wnusię a on głowa do góry i dumnie odpowiadał, że to córeczka no i dalej taka troche tatusiowa jestem
to u mojego taty było tak samo. tylko, że jak Weronika (moja siostra) miała powiedzmy roczek, to mój tata miał 37 lat. i to dopiero było dla niego przykre.

a coś Wam opowiem, bo mi się przypomniało!
Weronika miał chyba ze 3 latka, a ja 13. byłam z nią na dworze. a ona w pewnym momencie tak niechcący krzyknęła do mnie: "mamo!" ja - czerwona jak burak!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:30   #422
kretencja
Zakorzenienie

MAGiALENKO, no to nieźle młodą mamusią byś była

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 08:39   #423
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
MAGiALENKO, no to nieźle młodą mamusią byś była
no, musiałabym urodzić dziecko jako 10 latka.

Stary 2010-01-21, 08:50   #424
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko cieszę się, że przemyślałaś to wszystko na plus TŻ na pewno bardzo Cię kocha i chce, żeby między Wami było dobrze, ale na 100% nie będzie robił wszystkiego jak chce wybranka, czy tym bardziej teściowa Tak to już jest. I może to wziąć za plus, bo ma swoje zdanie Moi rodzice chyba są trochę podobni do Twoich, ja też jestem jedynaczką, ale z mamą spędzałam cały mój czas, tata pracował, albo pił, co mu się do dziś zdarza(na szczęście rzadko). Też czasami mają jakieś ale, co mi mówią, tylko nie wiem czy potrzebnie bo się tylko denerwuję. Jak się wyprowadzimy na pewno będzie to inaczej wyglądać, bo nie będą mieć nas cały czas na oku. Mają nam za złe, że siedzimy w domu jak dziadki i nic nie robimy. Właściwie bardziej przypomiknamy rodzeństwo niż małżeństwo, ale to przez ten brak swobody i ciągły "nadzór".

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
Weronika miał chyba ze 3 latka, a ja 13. byłam z nią na dworze. a ona w pewnym momencie tak niechcący krzyknęła do mnie: "mamo!" ja - czerwona jak burak!
Haha, no to ładnie Młoda mamusia
A dziś Dzień Babci, a moja jedna nie żyje już ponad 30 lat, a druga 20 lat. Więc pierwszej nawet nie poznałam. Dziadkowie jeszcze wcześniej zmarli.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:33   #425
abz
Zakorzenienie

Pomidorka tu nawet kciuki nie były potrzebne zebyś usłyszała, ze wszystko dobrze, ale ciesze się, ze ty sie cieszysz

Ollliwka terapia wstrząsowa czasem pomaga Cieszę sie, ze już sie dogadaliście i że tesciowa sie nie mieszała (no i że dała ci jeść)

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Właściwie bardziej przypomiknamy rodzeństwo niż małżeństwo, ale to przez ten brak swobody i ciągły "nadzór"
u mnie jest raczej podobnie pod tym względem wspólnego mieszkania.....Tak naprawde nie robię i nie zachowuję się tak jak bym chciała, bo wiem, że rodzice słyszą czasem co mówię do męża (a mama lubi oceniać i dawać mi "rady", ze męża należy trakotować tak i tak i nie można sobie pozwolić zeby on to czy tamto), nie wspominając już o seksie, tylko jak już idziemy spać, albo jak rodziców nie ma w domu w dzień....Ogranicza nas ta obecność rodziców, no ale cóż. Inni mają gorzej, np moi tesciowie mieszkali przez 20 lat z rodzicami teścia w 3 pokojowym małym mieszkanku w wieżowcu, z 2 dzieci! Ja sobie tego nie wyobrażam! Wspólna kuchnia, łazienka, w sumie wspólne życie, a tesciowa mówi, ze jej teść nie za bardzo ja lubił. Zero prywatności, szok.

Dzisiaj Dzień Babci, odwiedzamy najpierw moja babcie, która mieszka obok, to taka najblizsza mi babcia. Potem jedziemy do babci męża. Dziadków już nie mamy więc pomyślałam zeby chociaz pojechac na cmentarz zapalic znicze. Drugiej babci już nie mam, zmarła na kilka dni przd moja studniówką. No i miałam jeszcze taką trzecia babcie, starszą siostrę mojej babci, tą, która zmarła w sobotę. Miałam z nia w dzieciństwie lepszy kontakt niż z moją prawdziwą drugą babcią.
Też tak miałyscie, ze jedna z babć zawsze była wam bliższa??

Waham sie czy wam napisać, ale dziś 29dc, @ nie widać, cycki nadal bolą i są oczywiście, jak to przed @, są większe (to akurat na +) Wzięłam zeszłoroczny kalendarz i policzyłam cykle: 28, 27, 27, 27, 28, 29, 31, 26, 27, 29, 28, 27 czyli nie tak regularnie jak myślałam, ale jednak. Te 31 i 26 to był chyba czas jak brałam tabsy. Nie powiem, ze sie nie nakręcam, ale też strasznie sie boję rozczarowania w razie testu, dlatego jeszcze poczekam, w końcu 29dzień sie dopiero zaczął.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:46   #426
danika
Zakorzenienie

ja też nie mam już żadnej babci...zresztą pamiętam tylko jedną i to też jak przez mgłę dziadka też już żadnego nie mam, ani ja ani TZ...także dzień babci i dziadka to tylko na cmentarz podskoczymy zapalić świeczke.

abz - przecież te cykle super regularne są trzymam kciuki...ale tfu tfu nie zapeszajmy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:49   #427
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
u mnie było jeszcze inaczej.
- mama mojego taty zawsze mnie (zn. nas) rozpieszczała, chociaż w sumei teraz też na swój sposób. tylko dziadek, jak to mówi mój tata i wujek, czasem zrzęda.
- mama mojej mamy była osobą raczej zakmniętą (przynajmniej tak ją dziś pamiętam). niby jeździłam do nich, mieszkali w tym samym mieście, czasem na wakacje, ale jakoś tak... dziadek za to wydaje mi się bardziej uczuciowy. od kilku lat ma fajną "nowa babcią" - nie są małżeństwem.
- najlepszy kontakt miałam, a co za tym idzie, najbardziej odczułam odejście prababci - mamy taty mojej mamy. bo ona mieszkała z nami przez ok. cztery lata i mnie bawiła zanim poszłam do przedszkola. a tak to na stałe mieszkała z dziadkami. często nas odwiedzała. i w ogóle była najcieplejszą, chociaż twardo stapającą po ziemi, osobą na świecie!
ale zamotałam...

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2010-01-21 o 09:51
Stary 2010-01-21, 10:37   #428
lindsley
Zakorzenienie

Olliwko super że się dogadaliście...

pomidorko nie było się czym stresować... Teraz odpoczywaj i ciesz się ciążą... Mija szybko Kiedy następna wizyta? Też z usg?
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną sytuację ale starsza byłam. Miałam 16lat i z moim rocznym siostrzeńcem jechałam pociągiem Na przeciwko siedziało starsze małżeństwo i babka do dziadka mówi zobacz jak ten mały mamusi coś tam pokazuje No cóż już nie prostowałam ale ja wyglądam na mniej niż mam latek...

Miałam jechać na kawkę do koleżanki ale odwołała To już druga w tym tygodniu, co jest Tak się nudzę w domku i chciałam się gdzieś wyrwać Na zakupy przynajmniej pojadę i dziś z Tz chcemy wybrać panele Kilka dni i będzie po remoncie Ciekawe czy teść się od razu weźmie za drugi pokój - dla mnie idealnie bo jedno sprzątanie ale z nim to nic nie wiadomo, jeszcze mu się odwidzi i wcale nie zrobi

Co do babć to ja już nie mam żadnej, jedna zmarła w dniu chrzcin jednego siostrzeńca 10lat temu a druga jak mój chrześniak (drugi siostrzeniec) miał niecałe 2 miesiące...(zauważyłam taką prawidłowość o której kiedyś ktoś wspominał tyle, że najpierw się dziecko rodziło a potem ktoś z rodziny umierał, a przy kolejnym dziecku to już się bałam, kto teraz). Dziadków też nie mam. Za to Tz ma 2 babcie. Jedna bardzo daleko a druga stosunkowo blisko ale dziś nie damy rady jechać... Zadzwonić też bez sensu bo prawie nie słyszy i nigdy nie wie kto dzwoni

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-01-21 o 10:39
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:04   #429
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość

Byłam się dzisiaj dowiedzieć w jednym gabinecie fizjoterapii czy przyjmą mnie na staż. Gościu się uśmiechnął i powiedział że za 2-3 dni da mi odpowiedz. Dziewczyny trzymać
czyżby koleżanka po fachu?

dziewczyny nadrobiłam was troche pobieżnie, bo kurcze egzamin mnie goni, a tak strasznie nie chce mi się uczyć staram się jak najmniej tu zaglądac, ale to jakiś nałóg normalnie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:06   #430
lindsley
Zakorzenienie

Mam wiadomość od Aldii

Jesteśmy już w domku, wczoraj wieczorem wróciłyśmy. Teraz staram się odespać. Odezwę się za kilka dni, jak już się całkiem zgramy z Lu

Michaś
Stary 2010-01-21, 11:12   #431
weruczek
Zadomowienie

Hej hej dziewczynki!
Mam jakieś straszne zawirowania ciągle. Teraz doszła mi możliwość ewentualnej pracy od wrzesnia w gimnazjum...na zasadach normalnego stażu...Ech, I am messed up:/ Jeszcze tż zleceń nie ma i tak siedzimy jak dwa kołki w domu...
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:17   #432
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Aldii niech odpoczywa i zgrywa się z LU ależ jej zazdroszczę

Co do babć wg jednej jestem szatanistką w ciąży, a druga to nawet nie pamięta mojego imienia i zawsze mówiła na mnie MARIOLKA Pojadę tylko do jednej, tej co mnie tak "uwielbia" ostatnio i kupie jej "ulubioną" czekoladę nadziewaną

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:18   #433
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!!

Wszystkim dzięki za dobre słowa .

Ollliwko, cieszę się, że doszłaś do takich wniosków, i myślę, że masz rację, że warto powalczyć o związek. Czasem musimy dostać kopa, żeby pewne rzeczy zauważyć. No i cieszę się. że teściowa nie jest chyba jednak z typu tych, co się wtrącają w nie swoje sprawy. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i TŻeta!
A babci już niestety nie mam żadnej..

Cytat:
Cześć, laski
Jaka u Was pogoda? U mnie znowu -12 stopni W domu też zimno, aż się nie chce rano spod kołdry wychodzić...
Ja póki nie muszę, wolę nie sprawdzać .

Cytat:
Waham sie czy wam napisać, ale dziś 29dc, @ nie widać, cycki nadal bolą i są oczywiście, jak to przed @, są większe (to akurat na +) Wzięłam zeszłoroczny kalendarz i policzyłam cykle: 28, 27, 27, 27, 28, 29, 31, 26, 27, 29, 28, 27 czyli nie tak regularnie jak myślałam, ale jednak. Te 31 i 26 to był chyba czas jak brałam tabsy. Nie powiem, ze sie nie nakręcam, ale też strasznie sie boję rozczarowania w razie testu, dlatego jeszcze poczekam, w końcu 29dzień sie dopiero zaczął.
Myślę, że to mądra decyzja. Ja też chciałam już testa robić, i dobrze, że nie zrobiłam bo i tak byłaby kiszka :/.
A Ty rób nam tu update'a, może to TO .

Lindsley
, pochwalisz się gniazdkiem po remoncie? Może jakaś mała fotorelacja?

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Aldii

Jesteśmy już w domku, wczoraj wieczorem wróciłyśmy. Teraz staram się odespać. Odezwę się za kilka dni, jak już się całkiem zgramy z Lu
Ale sympatycznie!

Dzień dobry wszystkim!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:19   #434
lindsley
Zakorzenienie

Weruczek to się tylko ciesz że masz tyle możliwości i jakiś wybór... Teraz tylko siąść i się dobrze zastanowić co dla Ciebie najlepsze...

Aldii jeszcze napisała, że lekarz mówił, podczas porodu, że może zostaną 8 dni ale poród przebiegł idealnie, mała ma świetne wyniki, jest zdrowa i nie ma żółtaczki i dlatego mogli wypisać je wcześniej

Michaś
Stary 2010-01-21, 11:20   #435
weruczek
Zadomowienie

Pomidorko, super opowieść o tych twoich rodziach. Ale twoja mama jest strasznie dzielna!
Powiedz mi jeszcze, jak to jest ze stażem: jak idziesz do szkoły to dopiero po roku dostaje się umowę o pracę, jak już się nie ejst stażystą. Zasatnawiam się teraz jeszcze nad pracą w gimnazjum, tylko nie wiem, czym bym sobie poradziła. Cały czas myślę też o obcokrajowcach: muszę się w końcu za ten konspekt wziąć...
Lindsleyko: super, że wiadomość od Aldii masz Jak się czujesz w ogóle? JUż mniej ci się nudzi? Jak ze zgagą? Lepiej?
Jasiulku: super wiadomości o kotce!Cieszę się bardzo Dawaj znać, co dalej!
Bordanna, ja też trochę under pression jestem, ale cóż zrobić

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Lindsley: zatsnawiam się czy tak: teraz bezpłatny staż w jedenj szkole dla obcokrajowców plus byłoby za***iście jakbym dostała się do tej, gdzie płacą na umowę zlecenie( trzymajcie kciuki we wtorek). A potem od wrzesnia moze etat w gimnazjum plus szkoła dla obcokrajowców płatna: ale czy to wszystko wyjdzie, czy mnie wszedzie przyjma: narazie to dopiero poczatek drogi...
Stary 2010-01-21, 11:23   #436
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Lindsley
, pochwalisz się gniazdkiem po remoncie? Może jakaś mała fotorelacja?
A czym tu się chwalić - ściany na zielono, panele jakieś ciemne ale jeszcze nie wiem jakie... Reszta bez zmian No może zamiast starych ciężkich zasłon - rolety i delikatne ozdobne zasłonki ale nie wiem czy to od razu bo muszę zobaczyć jak z kasą będzie... Marzą mi się nowe firanki ale to sporo kasy też... A okno duże i z drzwiami balkonowymi Tego co było przed remontem na pewno nie pokarzę

Michaś
Stary 2010-01-21, 11:26   #437
Tity
Zakorzenienie

abz no to oby @ nie przyszła A masz jakieś żyłki na piersiach. Może zrób już test. Powinno coś wyjść.
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
taram się jak najmniej tu zaglądac, ale to jakiś nałóg normalnie
Skąd ja to znam
weruczek no to osiołkowi w żłobie dano
virginia dzień dobry

Dziewczyny niedawno pisałam o piesku, którego ktoś wywalił z samochodu. Chyba już wiemy z mamą co to za piesek i mamy plan go zabrać jak go znajdziemy. Dzisiaj go widziałyśmy, ale jak wracałyśmy ze sklepu już go nie było. Od paru dni go widujemy Sunia, niedawno się oszczeniła...pewnie wzięli sobie szczeniaczka a ją wyrzucili debile Wzięłybyśmy ją do pracy, to by tam pilnowała i miała ciepły kąt. Z resztą tam cały czas ktoś jest, więc nie byłaby sama. Byle ją znaleźć. Później jeszcze pojadę jej szukać z kiełbasą Już kupiłam specjalnie. Później nawet mogłabym ją zabrać do domu jak się przeprowadzimy. Tu już mama nie da rady z dwoma psami i 5 kotami.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:27   #438
lindsley
Zakorzenienie

Weruczku myślę, że to dobry plan, a czy Cię przyjmą to już życie pokarze... Zawsze możesz przecież szukać dalej... Staż myślę, że warto robić. Ja za rok zaczynam szukać pracy w szkole i muszę staż zrobić wreszcie To już prawie 3 lata jak skończyłam studia więc czas najwyższy...

Czuję się ok, nudzę się ale zaraz idę się doprowadzić do ładu i na zakupy wyruszę... Połażę trochę bo mnie tyłek od siedzenia boli Ale cóż zrobić jak mam tylko do dyspozycji mały pokoik i laptopka...
Zgaga czasem się wieczorkiem pojawia, ostatnia noc prawie nie przespana, wszystko mnie budziło i tak tylko drzemałam...

Michaś
Stary 2010-01-21, 11:29   #439
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, laski
Jaka u Was pogoda? U mnie znowu -12 stopni
u mnie -10 i aż strach wychylać głowę

A ja znowu w nocy nie spałam a jak o 7 usnęłam to spałam do 10 i znowu przez to nie wpuściłam listonoszki która coś poleconego dla mnie niosła
Jutro za karę będę zasuwać na pocztę

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za kciuki Jest serduszko - zdrowe i śliczne Tylko maleństwo mniejsze niż wynika z ostatniej @, ale lekarz powiedział, ze ciąża dobrze się rozwija, więc pewnie z pwodu choroby miałam później owu.
super a tym, że mniejsze to się nie przejmuj, ważne, że serduszko dobrze się rozwija
Który to tc wg badań?

Cytat:
Na zakupy przynajmniej pojadę i dziś z Tz chcemy wybrać panele Kilka dni i będzie po remoncie Ciekawe czy teść się od razu weźmie za drugi pokój - dla mnie idealnie bo jedno sprzątanie ale z nim to nic nie wiadomo, jeszcze mu się odwidzi i wcale nie zrobi
no to widzę, że remont do przodu
A który pokój ma być dla dzieciątka? ten co remontujecie czy ten co teściu ma wysprzątać? (czy ten mały co teraz służy jako graciarnia? )

Ollliwko cieszę się, że między Wami jest już lepiej Pamiętaj, że to z TŻtem wiążesz się na całe swoje życie a nie z rodzicami

Cytat:
w dzieciństwie tak Jedna się mną (i bratem) zajmowała, ile mogła tyle pomagała, każde wakacje u niej spędzaliśmy, wiele mnie uczyła gotować jak byłam malutka... Druga babcia zaś wiecznie zagoniona w gospodarstwie, nie miała czasu na wnuki. Ale w dorosłym życiu kiedy zagoniona babcia z powodów zdrowotnych potrzebowała już opieki zrozumiała ile lat straciła, zauważyła, że ma kochających ją wnuków, była świadoma umysłowo aż do śmierci, bardzo się z Nią zżyłam w ostatnich Jej latach i chyba najbardziej nie mogłam się pogodzić z tym, że odeszła akurat w takim czasie.... Minęły 2 lata od Jej śmierci.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
dziewczyny nadrobiłam was troche pobieżnie, bo kurcze egzamin mnie goni, a tak strasznie nie chce mi się uczyć staram się jak najmniej tu zaglądac, ale to jakiś nałóg normalnie
nie przejmuj sie Gabisun, też mam egzaminy, damy radę
ja co prawda uczyć się zacznę pewnie dopiero jutro ale najgorsze, że znów pisanie pracy mnie czeka i prezentacja z analizy danych statystycznych bleeee....
a egzaminy w poniedziałek, wtorek i sobotę
(z tym, że ten wtorkowy to na 90% oblany bo facet nam już zapowiedział, że mamy sobie nie robić nadziei, że zdamy )

Lindsley taki remont, że pokój będzie odświeżony więc musisz się potem pochwalić choćby kolorem ścian

Aldii wracaj prędko do Nas i opowiadaj jak tam opieka nad Lu !!!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-01-21 o 11:46
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:36   #440
danika
Zakorzenienie

[QUOTE=Kakusia;16608662]u mnie -10 i aż strach wychylać głowę

Ale wam fajnie, że mozecie uniknąć wychylania głowy w taki mróz... ja juz przed 7 w pracy jestem :/
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:41   #441
weruczek
Zadomowienie

ABZ, ja też się lepiej dogaduje z tatą niż z mamą, i w sumie na mamę też potrafię krzyknąć :/ A na tatę nie. Z moimi rodzicami to jeszcze inna historia: dopisze jak was nadrobię
ZGADNIJ, twoja mama mnie rozwaliła
Virginia, nie smutaj
Jasiulku, twoja mama też musi być bardzo dzielna, skoro tyle przeszła Fajnie, że łączy was bliska więź
Pomidorka, cieszę się, że wszystko u małego dobrze. Rany niedługo będę słuchać serduszka siostrzeńca albo siostrzenicy
Stary 2010-01-21, 11:47   #442
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ale wam fajnie, że mozecie uniknąć wychylania głowy w taki mróz... ja juz przed 7 w pracy jestem :/
uroki bycia na L4

Nasza Córunia

Stary 2010-01-21, 11:50   #443
weruczek
Zadomowienie

Oliwko, mocno wam kibicuje, daj znać, co i jak.

MOI RODZICE
Hmm, mieszkali w jedym bloku: mama na 7 piętrze, tata na 5. Ich bracia chodzili do jednej klasy i się ze sobą przyjaźnili. Jak jeden się rozchorował, to moja mama zeszła na 5 piętro po zeszyt od drugiego i tak poznała tatę Miała wtedy 14 lat a tata 18 W ogóle spędzali ze sobą dużo czasu, ale moja mama raz strzeliła po zaręczynach focha, bo widziała jak mój tata po jakiś ddziałkach chodził: myślała, że kradnie owoce. Nie odzywała się do niego 2 miesiące, w końcu mój tata zdesperowany stał ciagle przed jej oknem i w końcu babcia powiedziła mu, o co chodzi. I okazało się, że mój tata na działakch rwał liście śliwy potrzebne do robienia ogórków:P:P
Na ślub zdecydowali się bardzo wcześnie: moja mama miała 17 lat, tata 21, ale się kochali, tata dostał mieszkanie, chcieli być razem i tyle. Potem mojej mamie powiedziei, że nigdy nie będzie mieć dzieci. strasznie się zestresowała i z tego stresu urodziłam się w 2 lata po ślubie ja A potem, jak minęły 2 lata moja mama powiedziała tacie, że smutno wygladam, jak się sama bawię i pojawiła się moja sis:P A 7 lat później dołączył mój brciak Pewnie, jakby rodzice mieli więcej kasy to by mieli jeszcze większą rodzinę. dwa dni temu dowiedzieli się, że będą dziadkami. mama ma teraz 43 lata tata 47, będą mlodymi dziadkami, ale bardzo się cieszą, a czkolwiek mama jest bardzej euforyczna, a tata pragmatyczny:P
Stary 2010-01-21, 11:52   #444
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Weruczko ja Ci nie pomogę w wyborze, bo się kompletnie nie znam na szkolnictwie
Tity wiesz za co

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:57   #445
weruczek
Zadomowienie

A z babciami też mam tak jak wy: jedna z nami mieszkała, co prawa nie od zawsze, ale od jakiś 15 lat, zamieszkała z nami po śmierci dziadka, bo sama nie dawała rady...A druga babcia mieszka z dziadkiem, ale mam z nimi taki sobie kontakt. Oni w sumie nigdy nie przepadali za moją mamą i te stosunki nigdy nie były jakoś super serdeczne... Poza tym mam jeszcze 3 prababcie( do zeszłego roku miałam 4). A więc maleństwo mojej sis będzie miało 3 praprababcie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Zgadnij, masz szalone babcie:P
Stary 2010-01-21, 12:04   #446
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
no to widzę, że remont do przodu
A który pokój ma być dla dzieciątka? ten co remontujecie czy ten co teściu ma wysprzątać? (czy ten mały co teraz służy jako graciarnia? )
No wypraszam sobie graciarnię Ten pokoik jest w tej chwili najbardziej reprezentacyjny w całym domu Na razie mały z nami będzie w tym pokoju co remontujemy, ten drugi duży to będzie służył jako telewizyjny itp, w małym Tz zostanie ze swoim sprzętem... Docelowo Tz wróci do naszego pokoju a małemu wyremontujemy mały pokój... Taki jest plan ale tutaj to nigdy nic nie wiadomo, dom nie mój i sobie mogę planować...

Michaś
Stary 2010-01-21, 12:14   #447
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wiadomość od Aldii

super, teraz będą się poznawać, obys sie Aldii mogła wyspać

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Lindsley: zatsnawiam się czy tak: teraz bezpłatny staż w jedenj szkole dla obcokrajowców plus byłoby za***iście jakbym dostała się do tej, gdzie płacą na umowę zlecenie( trzymajcie kciuki we wtorek). A potem od wrzesnia moze etat w gimnazjum plus szkoła dla obcokrajowców płatna: ale czy to wszystko wyjdzie, czy mnie wszedzie przyjma: narazie to dopiero poczatek drogi...
plan masz dobry

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:22   #448
gimikis
Rozeznanie

Abz -

Gabisun - czyżby fizjoterapeutka??? Ja to z zawodu jestem technikiem masażysta. A licencjat z fizjoterapii będę miała za 1,5 roku Jak wszystko będzie dobrze.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:25   #449
Pomidora
Zakorzenienie

Ollliwka, cieszę się, ze z TŻtem już dobrze Czasem trzeba dostać kopa, żeby się obudzić i docenić to co się ma

Kretencjo, miłej pracy I bez nerwów

Abz, to trzymam kciuki, kiedy zamierzasz testować?

Lindsley, może na spacer się wybierz, żeby się nie nudzić?

Gabisun, twój prześladowca czyli ja znajdzie cię nawet tutaj - pisać

Ale fajnie, ze Aldii z małą już w domu

Marcelko, ty szatanistko Mariolko

Weruczku, kiedy zaczynasz staż dostajesz umowę na rok, do końca trwania stażu. Potem zdajesz egz. na kontraktowego i jak chcą cię jeszcze to dają umowę na czas nieokreślony A praca w gimnazjum tez mnie przerażała, a teraz nie wyobrażam sobie pracy gdzie indziej - tu są ciągłe wyzwania, ale tez ile powodów do dumy!

Tity, obyście znalazły z mamą tego pieska. Biedactwo, jak ludzie potrafią być okrutni

Dziewczyny, dla wszystkich testujących i starających się pierwsze nieśmiałe fluidki od mojego małego okruszka

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:51   #450
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
No wypraszam sobie graciarnię Ten pokoik jest w tej chwili najbardziej reprezentacyjny w całym domu
hehe sama kiedyś powiedziałaś, że tam teraz macie wszystko, wszystkie sprzęty itd
Nasza Dzidzia też przez pierwsze miesiące będzie z Nami w sypialni, ale jak wczoraj wieczorem mierzyłam gdzie by wsadzić łóżeczko (a chcieliśmy duże z racji przerobienia na tapczanik) to okazało się, że nigdzie nie wejdzie Tak więc nie mamy wyboru, łóżeczko będzie standardowe 120x60 i będzie przy łóżku Naszym
A po paru miesiącach (mam nadzieję, że jak najszybciej ) przeniesiemy do małego pokoju

Weruczek fajną historię mieli Twoi rodzice

Lecę się ubierać bo mamcia już jedzie

Nasza Córunia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości