|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Dziewczynki, jaką pościel kupowałyście dla Maluszka? W sensie rozmiar, aby pasował do standardowego łóżeczka 120x60 no i był uniwersalny co do pościeli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
ja mam 100x135
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego mega uniwersalnego to chyba nie ma... Zależy jakie masz wypełnienie do pościeli...
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też się wybieram na KTG ...ale to co mówisz to dla mnie nowość ![]() Mam skierowanie od swego lekarza.... Ale myślę że idę robią i wracam do domu ![]() Ja tam na obserwację ....się nie piszę (niecierpię szpitali i skoro nie rodzę i nic mi nie dolega to nieeee hihi );/ nawet nie będę dzwoniła się dopytywać co by losu nie kusić ![]() Cytat:
poszwa na kołderke 100/135cm, (ona jest roszkę większa niż rozmiary łóżeczka ...ale to dobrze wg mnie bo moj Kuba płakał w kombinezonie więc ta wieksza kołdra była ok ...a by była bezpieczna to dzięki temu ze większa boki kołdry wsadzałam między materac a szczebelki ![]() ![]() poszwa na poduszkę 40/60cm _________________________ __________ Zalogowałam się do naszego banku ...by sprawdzić naszą lokatę .... I patrze a tam płatność kartą: SALON W.KRUK ![]() ![]() ![]() Chyba mąż naprawdę wzioł sobie do serca 2,5 roku temu słowa położnej, która mówiła, że jeśli mąż chce zrobić żonie prezent ...To nie dawać go PO PORODZIE ! Tylko w domu TUŻ PRZED PORODEM (by uwolniły się endorfiny, które są naturalnym znieczuleniem...i zmiejszają ból skurczy i wprowadzają harmonię w organizm kobiety ! po drugie twierdziła ...ze po porodzie to już musztarda po obiedzie ....bo nawet brylat już tak nie ucieszy ....teraz będzie kilku kilowy brylancik w domu ! i zaden prezent nie będzie tak cieszyl jak ten mały SKARB! (2,5 roku temu mnie zaskoczył bo się niespodziewałam prezentu ....a teraz się zgapił i zaplacił kartą ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-21 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Dobra, mój chłop już jedzie, także ja spadam a jak na złość to jeszcze do wc mi się chce... eh, co za życie
![]()
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
Odkupiłam tą matę edukacyjną na allegro
sądzicie, że warto było? co myślicie? http://allegro.pl/item884506363_miec...lny_tanio.html
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
hej słoneczka ja nadal w domku , jeszcze porządki ostatnie robię
![]() ból krzyża coraz bardziej dokuczliwy i chyba dzis sie wybiorę na IP sprawdzić co i jak
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Pysiamn
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie mam wieści od Aldii:
"Jesteśmy już w domku, wczoraj wieczorem wróciłyśmy. teraz staram się odespać. Odezwę się za kilka dni, jak już się całkiem zgramy z Lu ![]() Aldii jeszcze się pytała która się rozpakowała ale od niej jeszcze żadna ![]() ![]() Zjem śniadanko i Was poczytam..
#2142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dostałam prezent w trakcie ciąży, nie było niespodzianki, bo musiałam wybrać: dostałam czarnego Mercedesa B Klasę ![]() A w Wigilię, którą spędzaliśmy w szpitalu dostałam biżuterię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
patinka z jednej strony lipa, ze trzeba dobę jesli się nic nie dzieje ale z drugiej bardzo dobrze, ze tak podchodza do tego. O ile zrobią szereg badan, USG, KTG i inne. W sumie gdybym miała pewnośc, ze w ciagu doby cos sie rozkręci lub oni chca jakoś zadziałac to bym sie zgodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Rozeznanie
|
Nie mogę leżeć bo wszystko mi się cofa. Więc wróciłam na wizaż.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. A co do wymiotów. To ja wymiotowałam całą I fazę porodu i mężuś wtedy był bardzo pomocny biegał z nerka wodę podawał itp. Jak doszło do partych to byłam wykończona nie skurczami, ale wymiotami. Mam nadzieje,że teraz organizm mi się przed porodem oczyści i w czasie porodu będzie spokój. Lila ja też mam taka pościel jak Pysia i większy rozmiar też mi się przydał do wkładania za szczebelki przy Olafku. Pysiu mąż super. Teraz to musisz się pospieszyć z porodem, żeby Cię ciekawość nie zjadła ![]()
#2145 | ||
Zadomowienie
|
patinka to rzeczywiście dziwna taka długa obserwacja na ktg
![]() Cytat:
![]() ![]() ula dobrze, że pojedziesz na IP sprawdzić co i jak, a tymczasem KRA ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Ula trzymam kcuki zeby to było już
![]() Lila ja mam 100x135 Pola wczoraj pisała, że jest już w domku od poniedziałku, ale ma tak silne leki, że śpi po nich ciągle i ejst nie do życia. Ciśneinia nie miezry, bo się denerwuje i bardzo chciałaby już urodzić. W Krakowie udało się na piatek umówić z okulistką, bo była chora i ma teraz masakre pacjentów- i tak mi przysługe zrobiła, że kazała w rejestracji mnie wcisnąć gdzieś na przyszły tydzień. Za niedługo idziemy do pediatry, oby tam chociaż były dobre wieści... |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Pysia, Lila
![]() ja nie dostaje prezentów zadnych ![]() ![]() ![]() ![]() ale on nigdy nie był romantyczny zawsze mówił "jestem romantyczny jak piec hutniczy" ale mi to nie przeszkadzało zresztą on nawet nie wie, że na swój sposób tez czasem potrafi mnie zaskoczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
A kładziecie swoje maluszki na końcu łóżeczka, tak, aby nóżki były przy szczebelkach i zawijacie kołderkę za materac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- ja mam w planach kłaść normalnie na wysokości poduszki i ochraniacza...
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno pytanko: gdzie kupujecie szczepionki dla maluszka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
Lila ja kupuję w przychodni, u mnie akurat jest tak, że cena albo taka sama albo niewiele wyższa, a moja Pani doktor nie chce szczepić takimi co rodzice przynoszą, bo mówi, że zdarzyło się, że ktoś nie przechowywał w lodówce a powiedział jej to jak pojawiły się komplikacje po szczepieniu.
A synka kładłam normalnie, nie w nóżkach łóżeczka. Ale wiem, że teraz każą tak, żeby dzidziuś był nóżkami przy szczebelkach, żeby się nie wsunął pod kołderkę.
#2153 |
Zadomowienie
|
No właśnie chodziło mi o to odpowiednie przechowywanie szczepionek: można kupić i szybko do lodówki, bo na dworze i tak jest mróz więc chyba bezpiecznie.
Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
![]() Przyznam się, że od kilku dni podczytuje ale nie mam siły pisać. Wczoraj poszłam dwie ulice dalej do dużego sklepu spożywczego zrobić zakupy. Mój małżonek prosto z pracy dojechał do mnie i razem dokończyliśmy. Jak wróciłam do domu to czułam się jakbym Mont Everest zdobyła. Byłam tak strasznie zmęczona. Czytałam Was i po kilku minutach ok 19 zasnęłam. Mam wrażenie, że gdybym wybrała się na długi spacer ( zawsze uwielbiałam robić sobie duuugie spacery po mieście), a potem w domu intensywnie zabrała się do prac domowych to pewnie bym zaraz rodziała. Musze jednak tz chciałabym wytrzymać jeszcze do soboty. Jutro chciałabym pójść z małżonkiem do teatru. Ogólnie to my raczej nie bywamy w teatrze ale w Poznaniu w Teatrze Polskim grają Mistarza i Małgorzatę. Mój małżonek chciał to bardzo zobaczyć więc ja cały grudzień łaziłam do teatru żeby załapać sie na bilety jak je zaczna sprzedawać. Udało mi się i na Gwiazdkę mój małżonek dostał je w prezencie. Tylko czy uda Nam się razem zobaczyć jutro to przedstawienie ? Trzymajcie kciuczki proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Patka właśnie szukałam te testy na wykrywanie wód płodowych. U nas w aptece nie ma, nie bardzo mam jak się wybrać gdzieś dalej. Zamawiając pocztą trochę się czeka i dosyć drogie są. Myślę że nic złego się nie dzieje bo dzieciaczek ciągle daje znać o sobie. W przyszłym tygodniu ide w środę do lekarza i wtedy wszystko posprawdza.
Pysiamn gdzie Ty znalazłaś Swojego Tż-ta, należą mu się ![]() Mój mąż był taki romantyczny, ale przed ślubem, teraz to trochę gorzej mu to wychodzi ![]() Lila niezły prezent Mercedesik, też taki chce ![]() Fajnie tak prezenty dostawać, choćby jakieś drobnostki, chyba musimy do tego wrócić. Jakoś tak mieliśmy ustalone że nie dajemy sobie prezentów na święta, ale to jednak tak miło..... ![]() W tamtym roku trochę mu wyrzutów narobiłam na Dzień kobiet. Nawet przy nim teść składał mi życzenia i wręczał kwiatuszka i mój brat, a on nawet słowem się nie odezwał, trochę mi się przykro zrobiło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Kwiat Kalafiora też bym się przeszła do teatru. Super. Najwyżej weź torbę ze sobą ![]() ![]() Zastanawiam się czy wybrać się do kina na Avatara. Czy wrażenia nie będą za mocne. Ostatnio gdzieś czytałam że jakiś facet zmarł na tym filmie bo za dużo wrażeń. Chciałabym zobaczyć ten film w kinie z tymi efektami, bo coś czuje że po porodzie już go nie będą grać.
#2156 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj bylam na konsultacji z ortopeda i wicie co
![]() Nic sie nie dowiedzialam, bylo tyle ludzi ze szok, gdy przyszla na nas kolej weszlam z tz do gabinetu, przyjela nas jakas mlodziutka dziewczynka zapytala co mi dolega i po co tu jestem wiec jej powiedzialam. Za chwile wyszla i przyszedl lekarz, ktory zbadal mnie w takim tempie ze szok, odszedl od nas zaczal sie nagrywac na dyktafon a kiedy skonczyl i chcialam go zapytac co postanowil jego juz nie bylo ![]() Tak ze teraz musze czekac do wizyty w szpitalu do 3 lutego i wtedy musze zapytac sie mojego prowadzacego lekarza co postanowili. Najgorsza jest ta niewiedza ![]() No nic troszke ponarzekalam a teraz spadam na kawke i biore sie troszke za dom i jakis obiadek. Ps Jedyne co mnie pociesza to to, ze jedziemy dzis odebrac wozek ![]() Czekam na niego juz 3 tygodnie ![]() No nic lece teraz a pozniej postaram sie Was kochaniutkie nadrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ************************* *** A ja praktycznie tylko śpię... Wstaję 10:00 - 11:00 i tak minął mi wczorajszy i przedwczorajszy dzień ![]() No może nie do końca na niczym, bo siedzę na allegro i zamawiam różne rzeczy związane z porodem, Maluszkiem. Zamówiłam sobie np tą poduszkę - rogala, chyba z 170 cm ma. Bo juz mi się tak niedobrze spi, że... Nie mogę się wcale ułożyć, bo ciągle mi coś przeszkadza... Zamówiłam taką poduszkę z dziurką w środku, to tak abym mogła siadą na d... po porodzie; przewijak usztywniany na łóżeczko/komodę; Fridę do nosa; lakator Tomme Tippe - chyba Zebra taki brała, bo tu są w zestawie wkładki laktacyjne, pojemnik do sterylizacji i 1 albo 2 butelki (nie pamietam; chyba mi się nic nie pokręciło ![]() Patrzę jeszcze na koszule, pościele, ale jeszcze się nie zdecydowałam co dokładnie chcę ![]() No i zamówiłam to łóżeczko Klupś z żyrafką, co niedawno Brzoskwinka też kupowała. Najlepsze jest to, że wtedy tak szybko im zeszły te łóżeczka + materac G P K, że teraz dali je nie po 250 zł, a 260 zł i nie 10 sztuk, a 15 sztuk ![]() ![]() ************************* ** No dobra spróbuję Was nadrobić, a mało tego nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie i gratuluję nowych narodzin
![]() Wczoraj mięliśmy masakrę, małą nie spała od 8 do 18.30... Potem jakoś się udało ją uśpić, ale worki pod oczami już miała straszne ze zmęczenia... Męczy ja kupka, jak dzisiaj nie zrobi, to jej podamy lekarstwo co nam Pani doktor przepisała... A teraz już zaczyna marudzić, więc lecę... A ja też mam pościel 100x135, ale jeszcze pod nią mała nie śpi, przekonałam ją do śpiworka... Bo ona się strasznie rozkopuje i odkrywa i nawet potrafi sobie nogą poodpinać pajacyka i wymachiwać golaskami... Nie chce żeby mi zmarzła...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-01-21 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz - wrazenia nie beda za mocne. Dobry film, fajnie zrobiony i efekty tez fajne (ale nie przerazajace) ![]() Jedyny minus - trzeba wysiedziec 3 godziny w bezruchu... ............ Posprzatalam cala chalupe. Szok! Jestem padnieta, ale tak mnie naszlo i posprzatalam NAwet wanne umylam. Stwierdzilam, ze szkoda kase rozdawac innym za sprzatanie :P I czuje sie w takim posprzatanym domku duuuzo lepiej. Dopoki nie przyjda moi faceci do domu i nie nasyfia w ciagu 5 minut... ............. Moj maz ma angine. Wlasnie wraca do domu od lekarza... Super! Jeszcze mi anginy w domu brakowalo... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-01-21 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ************************* ** A ja w ubiegłym tygodniu zamówiłam sobie kilka książek z KDC, właśnie przywiózł mi je listonosz ![]() Kupiłam sobie m.in. zachwalaną przez Pysię ![]() ![]() Zamówiłam sobie jeszcze "Dlaczego niemowlęta płaczą - sprawdzone sposoby na uspokojenie" - ciekawe jak to będzie u mnie z tym spokojem ![]() ![]() ![]() Aaaa i dostałam gratis..... tadam kolczyki, wkręty z pereł ![]() ![]() ![]() ************************ A tak wogóle to dzisiaj zaczynamy 35 tydz ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() A u mnie pokoje nadal w stanie tornada ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.