Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 12:46   #3991
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Karolcia ale ja nie mowie, ze trzeba tyc, ze cos tam... ja tylko powiedzialam,ze jak sie bardzo chce to sie da bo znam osoby co mowiac,ze juz z brzuchem po porodzie to nic sie nie da, a cellulit jak wyjdzie, to juz sie go nie zwalczy itd... nie da sie?
a wlasnie ze sie da
Nio no mi chodzi o to ze sie da wszystko, mi tez zostala skora do wyciwiczenia i chodzilam na cwiczenia, ale zaszlam w ciaze no i....ale po ciazy wezme sie zeby mi brzuszek jakos zszedl....bede duzo spacerowac, moze rowerek stacjonarny NIo ja nad morze bede chodzic
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:00   #3992
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

kurde dziewczyny widze ze tu same ladne kobietki siedza na tym watku bez watpienia fotogeniczne zgrabne i bardzo ladne
a ja wlasnie siedze i zaczynam sie szykowac do lekarza na 14 mam wizyte trzymajcie kciuki

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:10   #3993
aniaa22
Zakorzenienie

Basia poprostu siedzialam z otwarta buzia patrzac na twoje fotki

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny widze ze tu same ladne kobietki siedza na tym watku bez watpienia fotogeniczne zgrabne i bardzo ladne
a ja wlasnie siedze i zaczynam sie szykowac do lekarza na 14 mam wizyte trzymajcie kciuki
koniecznie daj znac jak wrocisz co gin powiedzial na te bole. trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku

ja wlasnie zrobilam (i oczywiscie zjadlam ) zupke pieczarkowa. ale pycha nie wiem czemu tak dawno jej u nas nie bylo. no i tez sie ide szykowac do gin. co prawda na 15 jade ale na drugi koniec miasta znowu w korkach
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:14   #3994
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

bassienkaw normalnie szok, że tak Ci się udało wrócić do formy, jestem pełna podziwu. Koniecznie musisz nam napisać jak to zrobiłaś, czy jakaś specjalna dieta i ćwiczenia. Przyda się na później jak będzie trzeba zrzucić zbędne kilogramy
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:16   #3995
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki trzymam mocno

Stary 2010-01-21, 13:17   #3996
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Miło, że się Wam podoba mój bąbelek
Sama jestem w nim zakochana Dziewczyny w pracy uparły się, że to chłopak a ja bym jednak wolała bez sisiola
4 lutego mam usg... może będzie cos już widac to będzie skończony 17 tydzień
To ja ide dzien wczesniej i to bedzie tez skonczony 17tc
anoxa teraz to mi smaka narobiłaś
bassienkaw ty to jesteś agentka z tymi zdjęciami .Faktycznie miałaś co zrzucać jestem pełna podziwu że dałaś radę. Dam radę

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-21 o 13:30
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:17   #3997
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne zgrabne i powabne... ta ciaze niestety z duzej wagi startowalam, wiec po niej bede wygladac pewnie podobnie jak po tej piwerszej hahaha

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Basia poprostu siedzialam z otwarta buzia patrzac na twoje fotki

koniecznie daj znac jak wrocisz co gin powiedzial na te bole. trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku

ja wlasnie zrobilam (i oczywiscie zjadlam ) zupke pieczarkowa. ale pycha nie wiem czemu tak dawno jej u nas nie bylo. no i tez sie ide szykowac do gin. co prawda na 15 jade ale na drugi koniec miasta znowu w korkach
Dziekuje za mile slowa. Mam andzieje,ze po drugiej ciazy tez szybko uda mi sie wrocic do formy

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
bassienkaw normalnie szok, że tak Ci się udało wrócić do formy, jestem pełna podziwu. Koniecznie musisz nam napisać jak to zrobiłaś, czy jakaś specjalna dieta i ćwiczenia. Przyda się na później jak będzie trzeba zrzucić zbędne kilogramy
Hahaha dziekuje. Nie cwiczylam wogole, akurat na to nie mialam czasu... jedyni dietka, o ktorej mozna poczytac tez w moim podpisie, no i masci, smarowidla...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:27   #3998
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dziewczyny, które mają dziś wizytę, trzymam kciuki- o tak
Czekam na wieści po wizytach!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:29   #3999
papeteria
Zakorzenienie

hexa, aniaa22 trzymam kciuki
Stary 2010-01-21, 14:02   #4000
bassienkaw
Zakorzenienie

Kobiety co tam? Bo siedze w pracy i sie nudze... popisalybyscie z Basia nawet na gg nic sie nie dzieje. Normalnie kicha
Nie chcialby ktos zrobic mi pieguskow? hehehe

Ja dzis po pracy jade po małą i od razu do moich rodzicow... tam zjem obiadek, posiedze, wypije herbatke i mykniemy do domu dzien babci dzis wkoncu.

Stary 2010-01-21, 14:10   #4001
kociamborek
Raczkowanie

Czesc Dziewczny! oj chwilke mi zajęło zanim was nadrobiłam, dużo od wczoraj napisałyście
Pisałyście o depilatorach.. ja coś się nie mogę przemóc żeby stosować, niby nie jestem jakoś specjalnie wrażliwa na ból, ale depilatora nie potrafie znieść, tak mnie to strasznie boli! Nie wiem, może coś źle robię

O tym przesądzie też słyszałam, ale nie jestem przesądna i nie wierze w takie rzeczy.

idealnecialo jaką Ty masz zgrabną figurkę i brzusio cudny!
itakasia Ty też jaka chudzinka, i brzusio już się zaokrągla
mi też już brzuszek lekko wystaje, ale idzie też mi w boczki niestety
bassienkaw cudnie wyglądałaś w ciąży sukienki też śliczne, szkoda, że sprzedałaś, na wiosnę by sie przydały. Jestem pełna podziwu Twojego powrotu do figurki po ciąży, gratuluję samozaparcia i silnej woli! Po porodzie będziesz nam udzielać wskazówki
Basia84 podwyższona liczba leukocytów świadczy o stanie zapalnym. Stan zapalny pęcherza często występuje w ciąży. Ale może to być też poprostu tylko źle pobrana próbka moczu. Mocz należy pobrać najlepiej z porannej porcji, ze środkowego strumienia a przed pobraniem podmyć się wodą.
SialaBala jakie śliczne, wyraźne zdjęcia maluszka! Cudo!
hexa84 i aniaa22 za wizytę!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Bassienkaw ale też mi narobiłaś ochoty na te pieguski, ale zrobię je dopiero w sobote w domku, bo tutaj nie mam piekarnika niestety. Jutro wieczorem jade z tżtem do Polski bo we wtorek wizyta u ginka . Troche mnie przeraża droga bo w Polsce podobno nadal straszne śniegi i mrozy i pewnie bedziemy jechać dłużej niż zwykle, no ale co zrobić.. U nas już taka wiosenka się robi, zero śniegu i cały czas kilka stopni na plusie, aż przyjemnie iśc na spacerek
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:17   #4002
itakasia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za mile slowa
basienka
wow, fantastyczna metamorfoza
kociamborek
jedzcie ostroznie, u nas rzeczywiscie kiepskie warunki na drodze

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. jak ja wam zazdroszcze, ja mam dopiero 29 stycznia i jestem nerwowa na sama mysl

piszecie o slodyczach, ja nie mam specjalnie checi, czaem zjem cos slodkiego ale raczej niewiele
Stary 2010-01-21, 14:22   #4003
bassienkaw
Zakorzenienie

Kociamborek a gdzie Ty mieszkasz teraz? Co tam robicie? Bo ja sie nie orientuje,za duzo osob tutaj na forum i sie po prostu gubie... bo pewnie pisalas juz wczesniej,ale ja nie jestem w stanie wszystiego nadrabiac
co do pieguskow, to polecam bo uwielbiam...

Itakasia, ja tez za wiele slodyczy nie jem... ogolnie po prostu jestem glodna, to na wszystko czlowiek ma ochote, musze sobie brac wiecje jedzenia do pracy,bo przeciez zwariowac mozna... burczy mi w brzuchu juz, a jeszcze 1,5 godziny, a do obiadu jeszcze oj sporo sporo... dopiero po 17 sobie cos zjem. Teraz wcielam jablszko, ale niestety juz nic wiecej nie mam...

Poza tym przez weekend zjadlabym jakis super pyszny obiadek... ale nie wiem sama co. Wogole to mam ochote na tortille i moze zrobie w sobote

Stary 2010-01-21, 14:36   #4004
kociamborek
Raczkowanie

bassienkaw ja jestem teraz w Holandii. Mój mąż tu pracuje i ja jak dostałam zwolnienie l4 to przyjechałam do niego miesiąc temu. Mąż bedzie tu pracował jeszcze jakies 2, 3 miesiące i później zjeżdza już na stałe do Polski. Ja jeśli mój lekarz nie będzie miał nic przeciwko to pojadę z nim jeszcze na ten czas i będziemy przyjeżdzać do Polski na wizyty do lekarza.
Stary 2010-01-21, 14:47   #4005
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
bassienkaw ja jestem teraz w Holandii. Mój mąż tu pracuje i ja jak dostałam zwolnienie l4 to przyjechałam do niego miesiąc temu. Mąż bedzie tu pracował jeszcze jakies 2, 3 miesiące i później zjeżdza już na stałe do Polski. Ja jeśli mój lekarz nie będzie miał nic przeciwko to pojadę z nim jeszcze na ten czas i będziemy przyjeżdzać do Polski na wizyty do lekarza.
A nie boisz sie kontroli ZUS? Oni tak lubią sprawdzać czy jestes.

Dzieki dziewczynki używające depilatora za odpowiedź. Teraz zacznę golić nim na nowo.

Wcinam moje ostatnio ulubione danie czyli ziemniaki z kefirem i sałatą. Muszę iść do kościoła po zaświadczenie i do babci.
Stary 2010-01-21, 14:57   #4006
bassienkaw
Zakorzenienie

kociarombek a powiedz mi co mąż w Holandii robi? Ja to bym chciala choc na jakis czas wyjechac gdzies, fajnie by bylo... najlepiej gdzies tu niedaleko. Moj maz jest spawaczem... szkoda,ze u niego w firmie tak kryzys ich dotknal... bo moglo byc niezle,a jest troche kijowo

Stary 2010-01-21, 14:57   #4007
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A nie boisz sie kontroli ZUS? Oni tak lubią sprawdzać czy jestes.
Moje zwolnienie w ciąży obejmuje niezdolność do pracy tylko, i mogę jeździć gdzie chce (jeśli jest wszystko dobrze oczywiście), nie musze siedzieć w domku. ono ma taki dopisek specjalny chyba literkę "B" o ile dobrze pamiętam, który oznacza właśnie ciąże i tylko przeciwwskazanie do wykonywanej pracy.
Stary 2010-01-21, 15:05   #4008
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

no juz jestem po wizycie jesli chodzi o bole to mam duzo odpoczywac bo to moze byc wynik tego ze duzo i szybko chodze:/ bo tak to z macica wszystko oki, mam wiecej lezec bo ponoc perszing jestem i za szybko wszytsko robie. nawet pozycje zlezacej do siedzacej i wstawanie ma byc wolniejsze bo to tez moze spowodowac bol miesni:/
dzidzia zdrowa ma 10.95cm wzrost i smyrala sie po buzi jak ja ogladalismy lezala kregoslupem do mojego zoladka i machala nozkami.otwierala buzke i otwierala serduszko bije prawidlowo.poprosilam o dopochwowe zeby plec zoabczyc ale z tego ulozenia to bylo tylko mozg widac glowa sobie ruszlaa gora dol ale co miedzy noga mi ma pokazac nie chciala. no i dopiero 25lutego mam wizyte.jestem zawiedziona ze nie wiem co bedzie ale ciesze sie ze ma obie raczki i nozki prawidlowo pracujace serduszko i mozg prawdilowo rozwiniety kregoslup ponoc tez no ale kurcze charakterek po tatusiu uparty ja osi** i zlosliwie nie chce nic pokazac. usg mialam robione bardzo dlugo bo mielismy wszyscy (ja moj M i gin) nadzieje ze jednak pokaze.no coz trzeba cieszyc sie ze zdrowe a moze w lutym sie dowiem

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

pozniej wkleje fote dzidzi i moje jak wygladam w 16 tygodniu a dzis jestem w 16 t i6dwaga 1.7 do przodu waze 57.7

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
kociarombek a powiedz mi co mąż w Holandii robi? Ja to bym chciala choc na jakis czas wyjechac gdzies, fajnie by bylo... najlepiej gdzies tu niedaleko. Moj maz jest spawaczem... szkoda,ze u niego w firmie tak kryzys ich dotknal... bo moglo byc niezle,a jest troche kijowo
kolezanki maz jest spawaczem i wyjezdza na kontrakty do norwegii i wtedy swietnie odbijaja sie finansowo wiem ze ofert szuka w necie

Stary 2010-01-21, 15:07   #4009
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Moje zwolnienie w ciąży obejmuje niezdolność do pracy tylko, i mogę jeździć gdzie chce (jeśli jest wszystko dobrze oczywiście), nie musze siedzieć w domku. ono ma taki dopisek specjalny chyba literkę "B" o ile dobrze pamiętam, który oznacza właśnie ciąże i tylko przeciwwskazanie do wykonywanej pracy.
Bo wiem , że sa takie L4 że w domu musisz leżeć. Moja koleżanka tak miała, że z tym zwolnieniem do szkoły rodzenia nie mogła chodzić. JAk leżeć to leżeć. Porażka. Ale dobrze wiedziec, że sa rózne rodzaje.
Stary 2010-01-21, 15:07   #4010
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

chyba pojade do wrozki zeby mi powiedziala co bedziemy miec bo nie wytrzymam do 25lutego

Stary 2010-01-21, 15:08   #4011
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
no juz jestem po wizycie jesli chodzi o bole to mam duzo odpoczywac bo to moze byc wynik tego ze duzo i szybko chodze:/ bo tak to z macica wszystko oki, mam wiecej lezec bo ponoc perszing jestem i za szybko wszytsko robie. nawet pozycje zlezacej do siedzacej i wstawanie ma byc wolniejsze bo to tez moze spowodowac bol miesni:/
dzidzia zdrowa ma 10.95cm wzrost i smyrala sie po buzi jak ja ogladalismy lezala kregoslupem do mojego zoladka i machala nozkami.otwierala buzke i otwierala serduszko bije prawidlowo.poprosilam o dopochwowe zeby plec zoabczyc ale z tego ulozenia to bylo tylko mozg widac glowa sobie ruszlaa gora dol ale co miedzy noga mi ma pokazac nie chciala. no i dopiero 25lutego mam wizyte.jestem zawiedziona ze nie wiem co bedzie ale ciesze sie ze ma obie raczki i nozki prawidlowo pracujace serduszko i mozg prawdilowo rozwiniety kregoslup ponoc tez no ale kurcze charakterek po tatusiu uparty ja osi** i zlosliwie nie chce nic pokazac. usg mialam robione bardzo dlugo bo mielismy wszyscy (ja moj M i gin) nadzieje ze jednak pokaze.no coz trzeba cieszyc sie ze zdrowe a moze w lutym sie dowiem

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

pozniej wkleje fote dzidzi i moje jak wygladam w 16 tygodniu a dzis jestem w 16 t i6dwaga 1.7 do przodu waze 57.7

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

kolezanki maz jest spawaczem i wyjezdza na kontrakty do norwegii i wtedy swietnie odbijaja sie finansowo wiem ze ofert szuka w necie
To super, nio nie zawsze dzidzia zachowuje sie po naszej mysli, ale napewno sie pokaze Nio to zwolnij tepa, bo szkoda dzidzi, lez i leniuchuj puki mozesz

Stary 2010-01-21, 15:09   #4012
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

bassienkaw to widzę, że nasi mężczyźni w tym samym fachu pracują, na szczęście u mojego w firmie jest wszystko ok i nie mają kryzysu. Oby tak dalej, a Ty się nie martw bo u Twojego też w końcu będzie dobrze, przecież kryzys nie może trwać wiecznie.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:10   #4013
bassienkaw
Zakorzenienie

Hexa nie ma co szalec, co ma byc to bedzie, byle zdrowe, i serio ze to jest najwazniejsze

co do pracy za granica... no to fajnie by bylo,gdyby ktos dal cynk,ze gdzies tam potrzebuja na miesiac czy dwa... nie wyobrazam sobi eby moj maz na dluzej wyjechal hehehe beze mnie i Łucka

Stary 2010-01-21, 15:11   #4014
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Moj mąz pracuje w takiej firmie wyginającej różnego rodzaju elementy z metali. Do najróżniejszych rzeczy np. lamp, poręczy, itd.
Mój jest z zawodu stolarzem wiec nie pracuje tutaj w zawodzie ale wszystkiego można sie nauczyc. Jest bardzo zadowolony, bardzo fajna, przyjazna firma, nie robią zadnych problemów zeby jechac do Polski czy cos. Troche bedzie mu żal zjechać, ale nie wyobrażamy sobie mieszkać na odległość a już w ogóle jak będzie dziecko a tutaj sami z dala od rodziny też byśmy nie chcieli. Mam nadzieje ze z praca w Polsce dla męża nie bedzie dużego problemu po powrocie...
Stary 2010-01-21, 15:16   #4015
farminka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Ale nadrabiania znowu miałam... Ładne macie brzusie,też muszę wkrótce obfotografować mój,bo dawno zdjęć nie robiłam.
Basia super udało Ci się schudnąć i dojść do formy.Mam nadzieję,że nam potem też pomożesz
Siala_Bala ale słodko sobie siedziała dzidzia.Już się stęskniłam za moją,też chcę ją zobaczyć,a jeszcze 2 tygodnie czekania.
A wczoraj już na pewno czułam ruchy.Zjadłam wieczorem dużego grejpfruta i obudziłam tym maleństwo.Chyba nigdy nie czuło jeszcze takiego smaku i się strasznie zbuntowało Pływało z jednej strony brzucha na drugą i pukało co chwilę.Dostało mi się za goryczkę
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:19   #4016
kociamborek
Raczkowanie

Hexa super ze wszystko dobrze, to najważniejsze! A dzidzia widać wstydliwa że ukrywała co ma miedzy nozkami, może lekarz ją krępował
Stary 2010-01-21, 15:23   #4017
papeteria
Zakorzenienie

hexa super, ze wszystko ok a ty masz nadal termin na 8.07 ?
bo ja dzis mam wg usg 15tc i 2 dni a termin na 11.07 (wg om 30.06 ale tego nie bierze pod uwage bo cykle mialam bardzo nieregularne)
Stary 2010-01-21, 15:28   #4018
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

wiecie ja sie bardzo ciesze ze wszytsko jest z nia oki ze ma raczki bo o to sie dopytywalam stopki nozki ze sie zdrowo rozwija ale chcialabym wiedziec co bedziemy miec teraz to nawet by, nie byla zawiedziona gdyby to nie byl syn ktorego tak chcielismy ale nadal zyje w niepewnosci

Stary 2010-01-21, 15:28   #4019
bassienkaw
Zakorzenienie

oj ja sama po drugiej ciazy tez bede miala co zrzucac, wiec nie wiem czy tak wam pomoge... a wy w wiekszosci tutaj chudzinki... czy jest jakas dziewczyna co startowala z wagi powyzej 75kg?

Stary 2010-01-21, 15:32   #4020
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

papeteria nic mi moja gin nie mowila ze sie zmenil termin porodu wiec chyba pozostaje bez zmian

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości