Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 15:23   #1741
Esti10
Zakorzenienie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Cytat:
Napisane przez kaamii Pokaż wiadomość
oni zawsze na wszystko maja czas po co sie spieszyc jak mozna zalatwic pozniej .co oni by bez nas kobitek zrobili???? biedni ci nasi chlopcy
no dokladnie oni maja duzo czasu a poza tym mysle,ze oni maja swiadomosc tego ze zawsze dziewczyny sie bardziej przejmuja i wiedza ze my wszystko zalatwimy bo nie mozemy dopuscic do tego zeby cos nie wypalilo i dlatego sobie tak to olewaja
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:31   #1742
impagidinium79
Raczkowanie

czesc dziewczyny - podgladam watek od jakiegos czasu. Widze, ze pojawil sie temat butow. We wtorek bylam w tej firmie (AKCES) i zamowilam sobie buciki. Fakt, nie sa tanie, ale co tam - wygoda najwazniejsza. Odbieram w polowie lutego i mam nadzieje, ze beda mega wygodne no i sliczniusie
impagidinium79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:39   #1743
kaamii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez impagidinium79 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny - podgladam watek od jakiegos czasu. Widze, ze pojawil sie temat butow. We wtorek bylam w tej firmie (AKCES) i zamowilam sobie buciki. Fakt, nie sa tanie, ale co tam - wygoda najwazniejsza. Odbieram w polowie lutego i mam nadzieje, ze beda mega wygodne no i sliczniusie
pochwal sie bucikami
kaamii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:44   #1744
impagidinium79
Raczkowanie

Cytat:
pochwal sie bucikami
niestety nie mam zdjecia :-( Pani, ktora mierzyla mi stope przyniosla je z zaplecza i powiedziala, ze to nowosc, bo klientki na nich wymogly, zeby zaprojektowali cos "nowego". Troszke podobne do Victorii. Jak juz je odbiore to wkleje zdjecie
Stary 2010-01-21, 15:49   #1745
kaamii
Raczkowanie

Cytat:
niestety nie mam zdjecia :-( Pani, ktora mierzyla mi stope przyniosla je z zaplecza i powiedziala, ze to nowosc, bo klientki na nich wymogly, zeby zaprojektowali cos "nowego". Troszke podobne do Victorii. Jak juz je odbiore to wkleje zdjecie
czyli cos w tym stylu jak rozumiem
http://www.butytaneczne.eu/oferta/da...%20PS4P-DP.JPG
kaamii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:52   #1746
impagidinium79
Raczkowanie

Tak - tylko z przodu wygladaja troche inaczej tzn. nie maja tych 3 paseczkow, beda bardziej zaaokraglone , satynowe i ecru. Myslalam o skorce, ale Pani powiedziala, ze korzystniej prezentuja sie satynowe.

Edytowane przez impagidinium79
Czas edycji: 2010-01-21 o 15:55
Stary 2010-01-21, 16:45   #1747
mafda
Zadomowienie

Cytat:
o te mi się podobają tylko własnie gdyby nie te paski na krzyzyk zapinane...
fajne czekamy na fotki

aha a jesli możesz podaj nam cenę

Mój TZ to wogóle powiedział że on sobie sam kupi garnitur żebym ja go nie widziała :O po moim trupie!!!

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-01-21 o 16:47
mafda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:25   #1748
adorable
Raczkowanie

dziewczęta, potrzebuję porady. Spodobała mi się suknia (niestety nie mam zdjęcia) z tiulu i tafty. Spódnica ma tiulowy dół. Z tego co zdąrzyłam zauważyć tiul jest materiałem dość sztywnym i lubi się 'zaginać', nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć... Gdy pani w salonie zdejmowała suknię z manekina bym mogła ją przymierzyć to ten tiul się tak trochę jakby zmiął i dopiero gdy ją ubrałam to pani go wygładziła i było ok tylko zawstanawiam się jak to będzie podczas noszenia, np. siadania czy tańczenia czy ten tiul nie będzie mi się zaginał bo on jest sztywny przecież nie chcę całe wesele patrzeć na suknię czy wszystko jest ok, czy ta spódnica jest ładnie wygładzona bez zagięc. Nie wiem czy mnie zrozumiecie, nie umiem tego lepiej opisać prosze o jakieś głosy posiadaczek tiulowych sukni
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:32   #1749
impagidinium79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
fajne czekamy na fotki

Mój TZ to wogóle powiedział że on sobie sam kupi garnitur żebym ja go nie widziała :O po moim trupie!!!
cena bucikow to 248 pln, nie malo, ale wygoda ponad wszystko (mam nadzieje, ze takie beda)
Stary 2010-01-21, 19:46   #1750
myszkaazi
Raczkowanie

GG do myszkaazi

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
fajne czekamy na fotki

To wiązanie na krzyż jest dlatego, że te buty mają tzw. długi pasek (po coś to jest tancerzom). Można zamówić krótki, zwykły na kostce zapinany Dowiadywałam się, bo właśnie te buty zamawiam
I can't resist your charm.
Oh, I know I've found in you, my endless love.
myszkaazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 07:15   #1751
fistaszek24
Zakorzenienie

http://www.butyk.pl/towar.4867.Sanda...int_73612.html co myślicie o tych????
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:36   #1752
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Te są jeszcze fajne, ale to jeszcze cały czas nie "TO"
Poza tym obcas zbyt wysoki
Spróbuj poszukać na stronie akces.biz (buty dla tancerzy), albo białebuty-można wymienić jak nie będą pasować, można wybrać materiał, wysokość i rodzaj obcasa, zdobienia...
W obydwu zamawiałam (taneczne na wesele kumpeli-byłam świadkową i zamówiłam czarne sandałki, a ślubne z białych butów).
Kiedyś się martwiłam,że zamawiając przez internet mogę nie trafić w rozmira, albo buty będą po prostu inne niż na zdjęciu-ale było ok.
Poza tym jestem z niezbyt dużego miasta-i ślubnych butów jak na lekarstwo-a w Szczecinie oglądałam kiedyś z Ryłko-i były koszmarne!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Ślub mam w czerwcu,więc chcę pończoszki samonośne chyba (raz w życiu miałam na pasie,ale nie na imprezie tanecznej-i bałabym się, że coś mnie będzie uwierać itp.-poza tym głupio by wyglądała Panna Młoda, która co chwilę poprawia sobie coś pod sukienką
Kolor cielisty, a najlepiej gdyby były grubości 8den.
A bieliznę nie wiem jaką-na pewno majteczki pełne lub bokserki
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:41   #1753
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek_aa Pokaż wiadomość
Spróbuj poszukać na stronie akces.biz (buty dla tancerzy), albo białebuty-można wymienić jak nie będą pasować, można wybrać materiał, wysokość i rodzaj obcasa, zdobienia...
W obydwu zamawiałam (taneczne na wesele kumpeli-byłam świadkową i zamówiłam czarne sandałki, a ślubne z białych butów).
Kiedyś się martwiłam,że zamawiając przez internet mogę nie trafić w rozmira, albo buty będą po prostu inne niż na zdjęciu-ale było ok.
Poza tym jestem z niezbyt dużego miasta-i ślubnych butów jak na lekarstwo-a w Szczecinie oglądałam kiedyś z Ryłko-i były koszmarne!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Ślub mam w czerwcu,więc chcę pończoszki samonośne chyba (raz w życiu miałam na pasie,ale nie na imprezie tanecznej-i bałabym się, że coś mnie będzie uwierać itp.-poza tym głupio by wyglądała Panna Młoda, która co chwilę poprawia sobie coś pod sukienką
Kolor cielisty, a najlepiej gdyby były grubości 8den.
A bieliznę nie wiem jaką-na pewno majteczki pełne lub bokserki
Czy te buty są wygodne??? Dopasowane??? Nie zamieniłaś ich na inne????
Stary 2010-01-22, 08:43   #1754
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Kupiłam pończochy i pas ale muszę kupić majteczki pełne bo zorientowałam się, że jakbym gdzieś walneła zwłokami to mi d... będzie widać .
Cytat:
Własnie obcas mi idealnie odpowiada bo 6 to za mało a 9 miałam i ok do 2 rano . Połówki to chyba na zamówienie lub RYŁKO.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Mi powiedział, że nie odpuści ja ide spać a on niech robi co chce .
Kupię zgrzewkę redbulli, to może dam radę do rana
a poza tym mam tak,że jak przetrzymam godzinę 2 (mniej więcej), to mogę siedzieć/ bawić się do dnia następnego (w sylwestra siedzieliśmy do 6rana), a na weselu dojdą emocje-więc mam nadzieję, że na adrenalince będzie dobrze
Stary 2010-01-22, 08:48   #1755
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego myśle o tych dla tencerzy bo one są wyprofilowane i przeznaczone do długich tańcy . Dziś je pojade zobaczyć i Wam napisze .

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

http://www.sklepjive.republika.pl/

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Amelia mi się podobają.
Amelia jest piękna-chciałam takie ale nie znalazłam (ten paseczek przez środek jest cudny),więc kupiłam takie (poniżej), a ciekawe jaka cena?
Stary 2010-01-22, 08:52   #1756
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Czy te buty są wygodne??? Dopasowane??? Nie zamieniłaś ich na inne????
Jeszcze ich nie rozchodziłam,więc ciężko powiedzieć czy wytrzymam całą noc (w razie co kupię jakieś balerinki,albo inne "kapciuszki"
Rozmiar ok, nie zamieniałam (co prawda przysłali przez pomyłkę parę 3 rozmiary za dużą, ale wymiana nastąpiła ekspresowo bez dodatkowych kosztów itp. i zapłaciłam za nie 110zł-jak dla mnie cena w sam raz na buty "jednorazowe",a poza tym i tak nie miałabym gwarancji,że jak kupię ryłko czy inne ślubne, to byłyby wygodne-więc ryzyk-fizyk i wzięłam te
Stary 2010-01-22, 08:59   #1757
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Amelia jest piękna-chciałam takie ale nie znalazłam (ten paseczek przez środek jest cudny),więc kupiłam takie (poniżej), a ciekawe jaka cena?
To nie kupowałaś tych do tańca butów z akcesu??? Ja musze je mieć normalnie zachorowałam na nie .

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=895707685 zastanawiam się czy ta dziewczyna chce sprzedać się czy suknie :mysli:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

:cojest :
Stary 2010-01-22, 09:06   #1758
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Mój był zachwycony bo ja zakochałam się w sukience używanej i innej nie chciałam .
A ja kupiłam bez jego wiedzy (z pół roku później się przyznałam),ale konsultowałam z Rodzicami i ich przekonałam-i tak sobie wisi w szafie dłuższy czas.W sobotę ją wiozę do zaprzyjaźnionej krawcowej na przeróbki-dokoltu, długości czy czego tam jeszcze-buty już mam, 2 welony. Troszkę się denerwuję przeróbkami, bo nie wiem czy to,co sobie wymyśliłam da się zrobić-ale jutro się dowiem
Mój Narzeczony ma też już garnitur (z miesiąc temu kupiony)-taką promocję trafiliśmy,że go nie musiałam przekonywać za długo, bo gdyby nie było takiego jak chcieliśmy, to pewni kupowałby w maju
Stary 2010-01-22, 09:12   #1759
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kupiłam bez jego wiedzy (z pół roku później się przyznałam),ale konsultowałam z Rodzicami i ich przekonałam-i tak sobie wisi w szafie dłuższy czas.W sobotę ją wiozę do zaprzyjaźnionej krawcowej na przeróbki-dokoltu, długości czy czego tam jeszcze-buty już mam, 2 welony. Troszkę się denerwuję przeróbkami, bo nie wiem czy to,co sobie wymyśliłam da się zrobić-ale jutro się dowiem
Mój Narzeczony ma też już garnitur (z miesiąc temu kupiony)-taką promocję trafiliśmy,że go nie musiałam przekonywać za długo, bo gdyby nie było takiego jak chcieliśmy, to pewni kupowałby w maju
Czyli butów firmy AKCES nie masz tak???? Ja w marcu i boję się bo chcę jeszcze uszyć tren a nie wiem czy krawcowa zdąży bo ma inne zlecenia i tak też dopłacę najwyżej jej bo chce tren dopinany na rzep .
Stary 2010-01-22, 09:13   #1760
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
To nie kupowałaś tych do tańca butów z akcesu??? Ja musze je mieć normalnie zachorowałam na nie .

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=895707685 zastanawiam się czy ta dziewczyna chce sprzedać się czy suknie :mysli:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

:cojest :
Własnie.....
Nie kupiłam ślubnych z akcesu, bo mi trochę szkoda kasy było...
Z akcesu 1,5 roku temu kupiłam na wesele kumpeli, która zamawiała ślubne w białych butach i chwaliła,więc ja też tam kupiłam
Gmatwam sobie,bo lubię
Stary 2010-01-22, 09:14   #1761
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie.....
Nie kupiłam ślubnych z akcesu, bo mi trochę szkoda kasy było...
Z akcesu 1,5 roku temu kupiłam na wesele kumpeli, która zamawiała ślubne w białych butach i chwaliła,więc ja też tam kupiłam
Gmatwam sobie,bo lubię
A te z wesela kumpeli wygodne i przetańczyłaś w nich całą noc????
Stary 2010-01-22, 09:15   #1762
impagidinium79
Raczkowanie

Cytat:
Czyli butów firmy AKCES nie masz tak???? Ja w marcu i boję się bo chcę jeszcze uszyć tren a nie wiem czy krawcowa zdąży bo ma inne zlecenia i tak też dopłacę najwyżej jej bo chce tren dopinany na rzep .
Ja jade w przyszla sobote do krawcowej bedziemy wybierac material i zostane dokladnie zmierzona - juz sie troszke stresuje, ale musi byc wszystko oki. Jeszcze nie mam materialu, a tak naprawde to juz nie moge sie doczekac pierwszej przymiarki
Stary 2010-01-22, 09:20   #1763
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jade w przyszla sobote do krawcowej bedziemy wybierac material i zostane dokladnie zmierzona - juz sie troszke stresuje, ale musi byc wszystko oki. Jeszcze nie mam materialu, a tak naprawde to juz nie moge sie doczekac pierwszej przymiarki
Jak zobaczysz suknie na pierwszej przymiarce to się zestresujesz . Wygląda to tak, że pani daje Ci do zmierzenia płótno z którego ma być uszyta suknia i tak naprawde nic nie zobaczysz prócz materiału nieobszytego .
Stary 2010-01-22, 09:21   #1764
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
A te z wesela kumpeli wygodne i przetańczyłaś w nich całą noc????
Wygodne, choć muszę powiedzieć że trochę ślisko mi było-nie wiem czy to kwestia sali (jakieś linoleopodobna wykładzina)...
Przytańczyłam całą noc,choć o 4 miałam i tak wrażenie,że nogi mi odpadną-jak Państwo Młodzi nie tańczyli, to my bylismy na parkiecie,żeby gościom do głowy nie przyszło rozsiadać się przy stołach,więc potańczyłam
ale na drugi dzień chciałam iść na poprawiny na boso-ale zimno było,więc pomysł padł

A tak poważnie myślę,że jakich butów byśmy nie kupiły, to po jakiś 12-15 godzinach na nogach i tak bolą stopy (byle tylko nie poobcierać nic).
Dla komforu kupiłam na 5cm obcasie na grubszej szpilce.
Stary 2010-01-22, 09:24   #1765
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Wygodne, choć muszę powiedzieć że trochę ślisko mi było-nie wiem czy to kwestia sali (jakieś linoleopodobna wykładzina)...
Przytańczyłam całą noc,choć o 4 miałam i tak wrażenie,że nogi mi odpadną-jak Państwo Młodzi nie tańczyli, to my bylismy na parkiecie,żeby gościom do głowy nie przyszło rozsiadać się przy stołach,więc potańczyłam
ale na drugi dzień chciałam iść na poprawiny na boso-ale zimno było,więc pomysł padł

A tak poważnie myślę,że jakich butów byśmy nie kupiły, to po jakiś 12-15 godzinach na nogach i tak bolą stopy (byle tylko nie poobcierać nic).
Dla komforu kupiłam na 5cm obcasie na grubszej szpilce.
Tak chciałam wysoki obcas ale chyba musze kupić niższy .
Stary 2010-01-22, 09:27   #1766
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Tak chciałam wysoki obcas ale chyba musze kupić niższy .
nie płacz
do Kościoła i na poprawiny możesz założyć wysoookie
a żebyś przeżyła wesele-takie, w których się czujesz komfortowo.
Ja na tych "5" wogóle nie czuję jakbym miała obcasy-na co dzień nie chodze w obcasach,więc dla mnie to optymalna wysokość.

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2010-01-22 o 09:29
Stary 2010-01-22, 09:28   #1767
impagidinium79
Raczkowanie

Cytat:
Jak zobaczysz suknie na pierwszej przymiarce to się zestresujesz . Wygląda to tak, że pani daje Ci do zmierzenia płótno z którego ma być uszyta suknia i tak naprawde nic nie zobaczysz prócz materiału nieobszytego .
Tak wlasnie myslalam, najwazniejsze jednak, zeby efekt koncowy byl taki jak sobie wymarzylam
Stary 2010-01-22, 09:33   #1768
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
nie płacz
do Kościoła i na poprawiny możesz założyć wysoookie
a żebyś przeżyła wesele-takie, w których się czujesz komfortowo.
Ja na tych "5" wogóle nie czuję jakbym miała obcasy-na co dzień nie chodze w obcasach,więc dla mnie to optymalna wysokość.
Ja na codzień mam minimum 2cm obcasik i czuje się jak w płaskich butach. Fakt u siostry na weselu miałam 9cm obcas i o 24 ściągłam buty tylko w sumie dlatego, że poprostu mnie parzyły stopy i najlepsze, ze później nie mogłam założyć butów na nowo bo nogi mi spuchły więc miałam drugie buty ale one mimo, że miały niższy obcas były mniej wygodne .

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Tak wlasnie myslalam, najwazniejsze jednak, zeby efekt koncowy byl taki jak sobie wymarzylam
Nie martw się. Ja mam zaufaną krawcową tylko już nie szyje ale normalnie cuda potrafi zrobić i doradzi więc jeśli też masz taką to możesz spokojnie nie martwić się .
Stary 2010-01-22, 09:39   #1769
Tygrysek_aa
Zadomowienie

[QUOTE=fistaszek24;1662945 1]Ja na codzień mam minimum 2cm obcasik i czuje się jak w płaskich butach. Fakt u siostry na weselu miałam 9cm obcas i o 24 ściągłam buty tylko w sumie dlatego, że poprostu mnie parzyły stopy i najlepsze, ze później nie mogłam założyć butów na nowo bo nogi mi spuchły więc miałam drugie buty ale one mimo, że miały niższy obcas były mniej wygodne .

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Czyli jak nie urok to....
Z suknią ciężki wybór, buty nie lepiej, a jeszcze dodatki-biżuteria, bielizna, toczki, welony, woalki, bukety albo torebki itp.
Już zgłupiałam, bo niby zdecydowałam co i jak,ale im bliżej ślubu tym więcej wątpliwości
Np teraz zastanawiam się czy może zamiast tradycyjnego bukietu nie strzelić sobie torebeczki (tylko bordową,bo takie mam górę i dół sukni)
http://www.allegro.pl/item886235676_...o_prezent.html

, a zamiast welonu tylko kwiatek we włosach-i taki sam Pan Młody w butonierce....

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2010-01-22 o 09:42
Stary 2010-01-22, 09:40   #1770
impagidinium79
Raczkowanie

Cytat:
Ja na codzień mam minimum 2cm obcasik i czuje się jak w płaskich butach. Fakt u siostry na weselu miałam 9cm obcas i o 24 ściągłam buty tylko w sumie dlatego, że poprostu mnie parzyły stopy i najlepsze, ze później nie mogłam założyć butów na nowo bo nogi mi spuchły więc miałam drugie buty ale one mimo, że miały niższy obcas były mniej wygodne .

Nie martw się. Ja mam zaufaną krawcową tylko już nie szyje ale normalnie cuda potrafi zrobić i doradzi więc jeśli też masz taką to możesz spokojnie nie martwić się .
Krawcowa jest moja kolezanka - szyje duzo i ladne rzeczy - nawet widzialam zdjecia kilku sukien slubnych przez nia uszytych, wiec chyba tak jak piszesz nie mam sie czego obawiac. Najgorsze jest to, ze musze brnac pociagiem przez zaspy az do Wroclawia (z tymi zaspami to zartowalam). Ale wierze, ze bedzie warto!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości