Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 10:33   #1441
ania291190
Przyczajenie

Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Witam, mam problem. 24.10 dostałam okres. 14.11 uprawialiśmy z chłopakiem peeting. Nie doszło do wytrysku ale ocieraliśmy się o siebie narządami płciowymi. 20.11 kochaliśmy się bez zabezpieczenia, ale również nie doszło do wytrysku. Wczoraj (23.11) dostałam kolejny okres ale bardziej przypominający plamienie niż okres. Nie wiem czy nie jest to spowodowane tym, że od wczoraj biorę tabletki anty. Czy jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży?
ania291190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 11:33   #1442
gocha20c
Raczkowanie

zawsze u mężczyzn pojawia się troszkę spermy jeszcze w czasie stosunku, niezależnie od tego czy tylko ocieracie się narządami, czy ma miejsce normalny stosunek płciowy.
druga rzecz planienie może być spowodowane tabletkami, ale generalnie to mało prawdopodobne by pojawiło się od razu pierwszego dnia po tabletce.
trzecia rzecz nawet normalna miesiączka może się zacząć od nic nieznaczącego planienia i po dwóch, a nawet trzech dniach przychodzi normalne obwite krwawienie miesiączkowe.
A tak wogóle to mało prawdopodobne byś była w ciaży. Jeśli nie będziesz mieć normalnej miesiączki, to zrób sobie test.
gocha20c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 22:29   #1443
ewcia08
Przyczajenie

mam pytanie i potrzebuje szybkiej odpowiedzi... 3/4 dni spoznia mi sie okres... nie mam zadnych objaw miesiaczkowych ani ciazowych... czy jednak moglam wpasc???? prosze napiszcie szybko
ewcia08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 22:38   #1444
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia08 Pokaż wiadomość
mam pytanie i potrzebuje szybkiej odpowiedzi... 3/4 dni spoznia mi sie okres... nie mam zadnych objaw miesiaczkowych ani ciazowych... czy jednak moglam wpasc???? prosze napiszcie szybko
no tak, bo my Ci wywrozymy nic o Tobie nie wiedząc. ja mysle ze jestes w dwoch ciążach, przez jedną 2 dni sie spoznia, przez drugą kolejne 2... :|

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 22:41   #1445
ewcia08
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
no tak, bo my Ci wywrozymy nic o Tobie nie wiedząc. ja mysle ze jestes w dwoch ciążach, przez jedną 2 dni sie spoznia, przez drugą kolejne 2... :|

tzn zazwyczaj mialam okres na czas.... tak co 29 dni.... i teraz naprwde sie boje bo jestem w mlodym wieku.... i nie wiem co mam robic... pomozcie
ewcia08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 22:41   #1446
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez ewcia08 Pokaż wiadomość
Jeżeli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia to tak. Test prawdę Ci powie.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 22:51   #1447
mrrruuu
Przyczajenie

ja natomiast mam taki problem, kochałam się z moim chlopakiem, mam dni plodne. doszlo do wytrysku we mnie, ale w prezerwatywie. podczas, gdy on wychodzil ze mnie to zostala prezerwatywa w pochwie... szukalismy jej po calym lozku i w rezultacie okazalo sie, ze wystawala mi z pochwy na tyle, ze dalo sie ja wyciagnac. moje pytanie brzmi: jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? dodam, ze prezerwatywa nie pekla.
mrrruuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 09:43   #1448
gocha20c
Raczkowanie

Jeśli wystawała na tyle, ze była widoczna, to może w ciąży nie jesteś. Jeśli nic się z niej nie wylało.
gocha20c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 09:49   #1449
mrrruuu
Przyczajenie

niestety tej pewnosci nie mam.. dlatego dmucham na zimne i zazylam tabletke 72h po.
mrrruuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 20:24   #1450
serduszkowata
Rozeznanie

W takiej sytuacji chyba jest najlepsze rozwiązanie.
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 18:15   #1451
aleksa82
Przyczajenie

mam pytanko.. a jeśli doszło do stosunku i to byly pierwsze dni płodne?? tzn okres mialam 19.listopada itrwał 4 dni.. a do stosunku doszło 28 i 29 listopada to jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciąże(dodam ze nazeczony "skonczyl" w srodku)prosze o szybka odpowiedz bo nie wiem co myślec.. czy czekac na mieśiączke czy wykonać test ale jeszcze za wczesnie.,nie ukrywam że bym chciała aby wyszedł dodatni
aleksa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 07:48   #1452
serduszkowata
Rozeznanie

a jak długie masz zazwyczaj cykle?
Podaj mi ilość dc najdłuższego i najkrótszego to postaram się wyliczyć dni płodne (bo jest taka metoda).
Stary 2009-12-04, 14:48   #1453
yourangel
Przyczajenie

:(((

Witam. Mam problem... Wykryto u mnie zespół policystycznych jajników i lekarz wspominał i laparoskopijnym zabiegu przed ciążą. Kochałam się z chłopakiem tydzień temu bez zabezpieczeń (stosunek przerywany, z wytryskiem na zewnątrz). Dzień wcześniej wzięłam 1 tabletkę Yas... ale było to kilka dni przed okresem. Przestałam go brać po 3 dniach, bo teoretycznie wtedy powinnam mieć okres. A teraz stres ( im więcej czytam o objawach ciąży tym więcej ich widzę u siebie, to śmieszne, bo minął dopiero tydzień... robiłam test i wydawało mi się, że widzę 2 krechy (o zgrozo!), niby za wcześnie... A ta druga linia była widoczna tylko pod światło i pod jakimś tam kątem. Co o tym myślicie?
yourangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 19:46   #1454
serduszkowata
Rozeznanie

Dot.: :(((

Przy PCO może nie występować @ po za tym z tym też można zaciążyć i urodzić więc może niepotrzebnie się martwisz.

Tutaj masz wątek - jest tam sporo dziewczyn z PCO
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99222&page=74
Stary 2009-12-06, 20:21   #1455
aleksa82
Przyczajenie

Cool Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez aleksa82 Pokaż wiadomość
mam pytanko.. a jeśli doszło do stosunku i to byly pierwsze dni płodne?? tzn okres mialam 19.listopada itrwał 4 dni.. a do stosunku doszło 28 i 29 listopada to jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciąże(dodam ze nazeczony "skonczyl" w srodku)prosze o szybka odpowiedz bo nie wiem co myślec.. czy czekac na mieśiączke czy wykonać test ale jeszcze za wczesnie.,nie ukrywam że bym chciała aby wyszedł dodatni

wiec jesli chodzi o cykl najdluzszy sie zdazyl 38 dni a najkrótszy 28 dni ,jestem ciekawa o co w tym chodzi?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
a jak długie masz zazwyczaj cykle?
Podaj mi ilość dc najdłuższego i najkrótszego to postaram się wyliczyć dni płodne (bo jest taka metoda).
no wiec czekam kochana na odp. bo sama nie wiem co myslec ,czy juz robic ten test czy nie ? czy czekac
aleksa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 11:35   #1456
jullka444
Przyczajenie

mam proble. chcialabym wiedzieć jakie jest preawdopodobieństwo tego, że jestem w ciąży? współżyłam z chłopakiem 2 dni po okresie (czyli wypadałoby, że były to dni niepłodne) i był to stosunek przerywany, ale niestety teraz okres mi się spóźnia i to już tydzień, a wczesniej był regularny (28-29 dni). W ostatnim czasie 'trochę' się stresowałam i chorowałam, z resztą teraz też dopadła mnie jakaś grypa i jestem na antybiotykach. nie wiem co robić, czasem tylko zaboli mnie w dole brzucha ale to jest chwilowe...nie robilam jeszcze testu. boje sie wyniku...
jullka444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 11:40   #1457
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksa82 Pokaż wiadomość
wiec jesli chodzi o cykl najdluzszy sie zdazyl 38 dni a najkrótszy 28 dni ,jestem ciekawa o co w tym chodzi?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

no wiec czekam kochana na odp. bo sama nie wiem co myslec ,czy juz robic ten test czy nie ? czy czekac
jak tam - jakieś zmiany?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jullka444 Pokaż wiadomość
mam proble. chcialabym wiedzieć jakie jest preawdopodobieństwo tego, że jestem w ciąży? współżyłam z chłopakiem 2 dni po okresie (czyli wypadałoby, że były to dni niepłodne) i był to stosunek przerywany, ale niestety teraz okres mi się spóźnia i to już tydzień, a wczesniej był regularny (28-29 dni). W ostatnim czasie 'trochę' się stresowałam i chorowałam, z resztą teraz też dopadła mnie jakaś grypa i jestem na antybiotykach. nie wiem co robić, czasem tylko zaboli mnie w dole brzucha ale to jest chwilowe...nie robilam jeszcze testu. boje sie wyniku...
Choroba i stres mogą wpływać na @ i cykl może się wydłużyć.
Najłatwiej będzie jeżeli zrobisz test.
Myślę że w ciąży nie jesteś chociaż nigdy nie ma 100% pewności

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
Stary 2009-12-08, 14:14   #1458
jullka444
Przyczajenie

Dzięki za szybką odp mam taką nadzieje, że to nie ciąża... ostatniu schudłam też 3 kg w 1,5 tyg a podobno takie zmiany w odżywianiu też mogą prowadzić do spuźnienia się okresu... i wmawianie sobie. no a z tym u mnie też jest problem... staram się być dobrej myśli i być spokojna no ale wiadomo.
jullka444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 16:14   #1459
serduszkowata
Rozeznanie

daj koniecznie znać co i jak

Link do mojego wykresu:

Stary 2010-01-04, 21:31   #1460
kornelioo
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Witam serdecznie
Swój problem opisuję tu bo to jedyne "żyjące" forum jakie udało mi się znaleźć. 4 dni temu wraz z swoją Dziewczyną przez długi czas pieściliśmy swoje narządy(głównie jej)Chciała się ze mną bardzo kochać, lecz stwierdziłem że nie jest jeszcze gotowa. Jedyne do czego doszło to chwilowe pocieranie pochwy moim członkiem. Z mojej strony nie doszło do żadnego wytrysku..a nawet nie czułem aby też był śluz. Problem tkwi w tym że moja Dziewczyna po tych 4 dniach narzeka na bóle jajników, nerek(sama nie może dokładnie określić miejsca) Ból trwał cały dzień po czym następuje poprawa. Moja Dziewczyna nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżywała i nadal jest dziewicą. Mamy po 20 lat. Bardzo proszę o pomoc czy aby to nie jest przyczyną jakiejś choroby, ciąży. Umówiłem Ją do ginekologa ale to dopiero za 2 tygodnie. Bardzo się martwimy:-( Pozdrawiam
kornelioo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 19:39   #1461
edyta2125
Raczkowanie

Czesc dziewczyny mam problem okres spoznia mi sie 13 dni, po 4 dniach zrobilam test i wyszedl negatywny nastepny zrobilam po 10 dniach tez wyszedl negatywny a okresu caly czas nie mam, jaka jest wiarygodnosc testow ciążowych ? czy to mozliwe ze dwa testy by wyszly żle? zazwyczaj mialam regularne miesiaczki , 3 miesiace temu odstawilam pigułki bo miałam straszne bóle głowy.Czuje sie cala opuchnieta jak bym przez te 2 tygodnie przyrtyla z 5 kilo, zawsze przed okresem mam obrzmiałe piersi a tu nic ni czuć ni widać, czy myslicie ze to moze byc ciąza?
edyta2125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 20:08   #1462
Perełeczka
Raczkowanie

Może to z powodu odstawienia tabletek? Nie napisałaś jak wyglądają Twoje cykle, kiedy wystąpiła ostatnia miesiaczka, po odstawieniu mogło Ci się wszystko w organizmie "rozjechac".
Perełeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 21:29   #1463
edyta2125
Raczkowanie

przez 2 miesiące były norlamnie miesiaczki, cykl mój trwa 29dni,ostatnia miesiaczka skończyła mi sie 27 listopada i zastanawima sie jesli 2 testy wykazały mi brak ciąży czy powinnam jutro z rana zrobić 3 test?

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

przez 2 miesiące były norlamnie miesiaczki, cykl mój trwa 29dni,ostatnia miesiaczka skończyła mi sie 27 listopada i zastanawima sie jesli 2 testy wykazały mi brak ciąży czy powinnam jutro z rana zrobić 3 test?
edyta2125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 21:46   #1464
Perełeczka
Raczkowanie

Jeżeli możliwość ciąży wchodzi w grę, to ja na Twoim miejscu zrobiłabym zamiast 3 testu aptecznego badanie z krwi, 100% pewności. Zwłaszcza, że okresu brak już od 13 dni. A może to tylko w tym miesiącu jakieś zawirowanie, spóźniona owulacja? Zamiast się zamartwiać biegnij do laboratorium, będziesz wiedziała co i jak.
Perełeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 08:10   #1465
fasoleczka33
Przyczajenie

Mamy pytanko:)

Okres miewam nie regularny zazwyczaj trwa od 6 do 7 dni i planowo powinnam go dostac 28 grudnia jednak cale swieta i okres po swiateczny spedzilam z chlopakiem i i nie bede ukrywac ze wspolzylismy nie zawsze stosujac srodkow antykoncepcyjnych...okres mi sie spoznil 13 dni tylko ze ten byl bardzo dziwny i wniczym nie przypominajacy poprzednie miesiaczki i nic by mnie nie zdziwilo gdyby nie fakt ze teraz bola mnie piersi i mam straszna hustawke nastroju i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jestem w ciazy co nie ukrywajac by mnie ucieszylo co Wy o tym myslicie i prosze o szybka odp
fasoleczka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 12:27   #1466
elane
Rozeznanie

Dot.: Mamy pytanko:)

Cytat:
Napisane przez fasoleczka33 Pokaż wiadomość
Okres miewam nie regularny zazwyczaj trwa od 6 do 7 dni i planowo powinnam go dostac 28 grudnia jednak cale swieta i okres po swiateczny spedzilam z chlopakiem i i nie bede ukrywac ze wspolzylismy nie zawsze stosujac srodkow antykoncepcyjnych...okres mi sie spoznil 13 dni tylko ze ten byl bardzo dziwny i wniczym nie przypominajacy poprzednie miesiaczki i nic by mnie nie zdziwilo gdyby nie fakt ze teraz bola mnie piersi i mam straszna hustawke nastroju i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jestem w ciazy co nie ukrywajac by mnie ucieszylo co Wy o tym myslicie i prosze o szybka odp
lec po test! i zycze 2 kreseczek!
Po takim czasie na bank pokaze Ci jestes w ciazy czy nie.
Ale to 'nie przypominalo okresu' to domyslam sie ze plameinia - pojawia sie u niektorych kobiet przy zagniezdzaniu sie zarodka. Trzymam kciuki i napisz jak wynik

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 20:27   #1467
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kornelioo Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Swój problem opisuję tu bo to jedyne "żyjące" forum jakie udało mi się znaleźć. 4 dni temu wraz z swoją Dziewczyną przez długi czas pieściliśmy swoje narządy(głównie jej)Chciała się ze mną bardzo kochać, lecz stwierdziłem że nie jest jeszcze gotowa. Jedyne do czego doszło to chwilowe pocieranie pochwy moim członkiem. Z mojej strony nie doszło do żadnego wytrysku..a nawet nie czułem aby też był śluz. Problem tkwi w tym że moja Dziewczyna po tych 4 dniach narzeka na bóle jajników, nerek(sama nie może dokładnie określić miejsca) Ból trwał cały dzień po czym następuje poprawa. Moja Dziewczyna nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżywała i nadal jest dziewicą. Mamy po 20 lat. Bardzo proszę o pomoc czy aby to nie jest przyczyną jakiejś choroby, ciąży. Umówiłem Ją do ginekologa ale to dopiero za 2 tygodnie. Bardzo się martwimy:-
( Pozdrawiam
skoro do niczego nie doszlo, jest male prawdopod.ze wyciekl plyn przed ejakulacyjny, to mysle ze nie macie sie czego martwic
poza tym...po 4 dniach nie ma jeszcze ZADNYCH objawow ciazy
wiec spokojnie, nie denerwujcie sie.
Jajniki mogly ja bolec bo moze miala owulacje, albo moze sie przeziebila, skoro nerki tez ja bolaly...zawialo ja albo co.
Niech pojdzie do ginekologa, zbada ja i bedziecie miec pewnosc co jej dolega - lub tez nie dolega -
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 14:12   #1468
fasoleczka33
Przyczajenie

tzn w sensie ze nie przypominalo moich poprzednich okresow chodzi mi ze wygladal calkiem inaczej niz te dotychczasowe moje miesiaczki i np. w nocy wogole nie krwawilam tylko w dzien i to tez w zasadzie tylko w godzinach od 6 do 18 a ostatnie dwa dni tego mojego"okresu" to nakapalo tyle co wcale i z tad moje watpliwosci...
fasoleczka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:04   #1469
serduszkowata
Rozeznanie

ja bym zrobiła test ciążowy tak na wszelki wypadek

Link do mojego wykresu:

Stary 2010-01-21, 16:24   #1470
martaxxx1
Przyczajenie

dzis zrobilam 2 testy i wyszly pozytywnie, ostatni okres miałam 24.12. 2009, a w 6 dniu cyklu był stosunek, cykle miałam 26-28 dniowe...nie wiem co o tym myslec i jeszcze rozstalam sie z facetem

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

dzis zrobilam 2 testy wyszly pozytywnie, ostatni okres mialam 24.12.09 a stosunek w 6 dniu cyklu, dlugosc cykli 26-28 dni, jak myslicie ..................?
martaxxx1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości