![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bliźniacze mamy
u nas kojec mamy z graco ten:
wsypałam im piłki takie kolorowe plastikowe za długo to tam nie posiedzą - daje ich tam jak ide siku ![]() a i tak się biją w nim:/ właśnie próbuje ich uspać i krew mnie zalewa tak się drą!!! ehs dobrze, że mają już 10 miesięcy bo bym nie przeżyła jeszcze raz od urodzenia!!! nie chce więcej dzieci po przygodzie z bliźniakami!!!! masakra!!! czasem bym je oddała byle komu i za darmo!
![]() |
#1082 |
Przyczajenie
|
No ja zamówiłam taki wielgaśny na pół pokoju więc beda mieć dużo miejsca.
Oj widze,że masz sie z tymi chłopakami. Moje jak na razie grzecznie nawet ostatnio zauważyłam że próbują razem bawić się zabawką. A ze spaniem, oj SoNeRa to ja nie mam co narzekać kłade maluchy do łóżeczek a one same zasypiają. No ale trzymaj się kurcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
annagol - ja nigdy Matką Polką być nie chciałam i nią nie jestem i nigdy nie będę!
Co do zasypiania to ja też nie miałam nigdy problemów poczekaj aż Ci dzieci zaczną wstawać to zobaczysz ;P a siedzą już same? ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- tzn czy same się podnoszą do siadania
![]() |
#1084 |
Przyczajenie
|
Wiesz dzieciaki siedzą a zwłaszcza Julia bo Bartek chce stać ale samodzielnie nie usiąda dopiero jak sama je posadze. Bartek raczkuje a Julia w sumie też sie przemieszcza tylko że do tyłu, he he.
Oj i niezłość sie za tą Matke Polke to tylko przenośnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
hi ja mieszkam we wschodniej czesci anglii, w malym miasteczku w sudbury, w hrabstwie suffolk. kurcze dziewczyny troche straszycie przyszle mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Przyczajenie
|
nerika Nie bój się. Mysle, że co niektórzy maja gorzej z jednym niz my z dwojką. Jak bysmy miały jedno to też bysmy narzekały ale mamy bliźniaki więc możemy pomarudzić podwójnie, he he
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
annagol - to zobaczysz jak wygląda usypianie jak maluchy same siadają i wstawają to jest sajgon hahaa
![]() nerika - może a nóż będziesz mioała super 2 grzeczne aniołki ale co prawda to prawda orobisz się jak wół przy nich!! ja tam po głowie głaskać nikogo nie zamierzam mówiąć, ze jest super kolorowo itd itp - nie zdawałam sobie sprawy co to jest mieć 2 niemowlaków w domu NARAZ!!! ale jak widzicie każda znas w lepszy lub gorszy sposób daje sobie z nimi radę więc Wy też dacie! nerika - ten factory shop jest w Huddersfield więc kawałek od Ciebie:/
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
dzieki czuje sie dobrze, czasem tylko plecy mnie troche bola i ostatnio zaczely nie lapac skurcze na lydkach w nocy, a to juz nie przyjemny bol.takto nie narzekam przytylam juz 12 kilo i jestem ciekawa jak bedzie dlej. ciesze sie, ze bda 2 dzieciaki, ale tez jestem sama w anglii i to mnie przeraza:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
kurka ale nas dużo sie zaczyna robić na wątku - tyle mamusiek aż spodziewa się bliźniąt super naprawdę!!!
zawsze to raźniej powymieniać się doświadczeniami no i powspierać ![]() zamierzacie miec więcej dzieci? bo ja na pewno nie hehhe ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- nerika - który to tydzień? ja też byłam sama 2 miesiące po cc i dałam radę później przyleciała moja mama bo oboje dostali mega kolki całodzienne!!!myślałam,że wyrzuce je przez okno!!!DOSŁOWNIE!!! na łydki bierz magnez ![]()
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
narazie tylko staram sie przegladac i szukac w internecie, szczerze mowiac nie szukalam jeszcze w sklepach. wiem tylko, ze nie moge kupisz takiego szerokiego.co w tej anglii duzo rodzi sie polskich blizniakow
![]() Edytowane przez nerika Czas edycji: 2010-01-21 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Przyczajenie
|
No to widze ze musze sie delektowac każda chwilą z grzecznymi dziećmi, he he. No jestem ciekawa jak to bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
moi chłopcy są strasznie żywi wszędzie ich pełno nie usiedzą na tyłku 3 min nawet!!!
na dodatek duużo marudzą i płaczą - szczególnie Tymek:/ w maju lecimy do Polski fajnie już nie mogę się doczekać wiosny i ciepełka!
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
a co do dzieci tez raczej nie zamierzam miec wiecej, zawsze chcialam miec tylko 2 nie wiecej. mysle, ze przy porodzie od razupoprosze o spirale, polozna powiedziala, ze tak wolno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
a nie musi się to wszystko oczyścić przy połogu tak od razu spirala?
nie wiedziałam, że tak można - ale nie interesowałam sie nigdy tym tematem więc nie wiem co i jak:/
![]() |
#1095 |
Przyczajenie
|
No ja powiem szcerze że tez nie planujemy wiecej, straczy zwłaszcza że trafiła nam sie córka i syn.
A ja przytyłam w ciąży 20 kilo i w sumie po cesarce zaraz wszystko spadło.Jak ja sie ciesze z cesarki jak bym miała rodzić o własnych siłach!!!!!! A po porodzie te pierwsze dwa tygodnie to powiem wam takie szaleństwo z tym wszystkim, że prawie nic nie pamietam, Matrix normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
annagol - jak Twoje smyki mają na imiona napisz coś o nich więcej
nerika - znacie płeć dzieciątek?macie imiona wybrane? ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- nerika - do pracy nie wracam - nie stać nas płacić 1800funtów za żłobek na miesiąc za 2 dzieci!!!nawet jakby mi zwrócili część kasy to nie zarobie na żłobek - zostaje w domu - musze właśnie wypowiedzenie dać w tym tygodniu:/ ja przytyłam ponad 30kg ale dzieci urodziły sie duże - Tymek 3020g a Szymek 3380g po cc jakoś tak zrzuciłam z 17kg a teraz 14kg na plusie i za cholere nie mogę zrzucić:/
![]() |
#1097 |
Przyczajenie
|
A ja mam 7-miesięczną Julię i Bartosza. Urodziły sie 12 czerwca (ciąże udało mi sie donosić do końca
![]() ![]() SoNeRa dzieciaki z super z wagą urodzeniową!!!!!!!!! Brawo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Raczkowanie
|
SoNeRa z ta spirala to moja kolezanka tak tez zrobila, rowniez miala cesarke. tez jeszcze sama dokladnie nie wiem co i jak. ja bede miala chlopcow jednojajowych
![]() Edytowane przez nerika Czas edycji: 2010-01-21 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
annagol - e tam to i tak dobra waga!Ja urodziłam w 38tc już na życzenie bo myślałam, że umrę z bólów stawów i z opuchnięcia:/
nerika - no nie wiem czy Ci się uda pogodzić pracę z opieką nad 2 dzieci ale kto wie ![]() ja chyba zacznę pozbywać się rzeczy po dzieciach bo do tej pory wsyzstko trzymałam ale sama nie wiem:/ Anna gol co robisz z rzeczami po dzieciach? a Ty Anitko?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
rok napewno zostane w domu , bo mam placone 100%, a pozniej to czas pokaze.a co do rzeczy wystawcie na ebaya tam szystko sie sprzeda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
jak to 100% rok??
hmm 6 tygodni jest 90ileś tam procent a reszta do 9 miesiecy jest 122funty nie słyszałam żeby było w uk 100% przez rok!!!!
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
a nas tak jest od jakiegos roku, tak zmienili. ja pracuje w AVENTcie. u nas za kazdy dzien, ktory nie chodzimy do pracy i zadzwonimy , ze jestesmy chorzy placa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Przyczajenie
|
Ja nie mam problemu bo ciuszki mam porzyczone on koleżanek a te co zostały czekaja na nowego członka rodziny
![]() A wiecie odnosnie wagi to jestem z mężem na diecie Dukana i w tydzień schudłam 3 kg a mąż 5 kg. Musze wrócić do swojej dawnej wagi. Mieliśmy problemy z uzyskaniem ciąży i te wszystkie leki spowodowały że przytyłam 30kg, masakra. A dietke polecam naprawde sa efekty i po niej wracasz do normalnego jedzenia ale jeden dzień w tygodniu musi składać sie tylko z białek. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A ja tez jestem w domku i pewnie cały rok sie uda a potem musze wracać do pracy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
kurka nie slyszałam o tej diecie
![]() ![]() nerika - no ale gdzie to zmienili?tak u Was w firmie/fabryce? bo w całej UK na pewno nie bo koleżanka teraz idzie na macierzyński i ma tak jak ja miałam:/ poza tym jak się jest chorym to chyba tak nie na słowo wierzą tylko trzeba mieć zaświadczenie od lekarza nie? u nas płacili standardowo chyba 60%lub 40%wynagrodzenia ale nie pamiętam już ![]()
![]() |
#1105 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny uciekam. Dobrej nocki Wam życze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
fo jest fabryka AVENT, od jakiegos czasu nawiazali wspolprace z philipsem i teraz jest philips avent jesli macie nowe butelki , badz inne rzeczy mozecie to zobaczyc. i w tedy wszystkim kontraktowym pracownikom zmienili umowy na lepsze warunki. do tygodnia mozemy siedziec w domu, jedynie co musimy dzwonic na specjalna linie ipoinformowac, ze nie bede dzis w pracy bo sie zle czuje, wtedy mam placone normalnie jakbym pracowala.u nas ludzie po 3 miesiace siedza na zwolnieniach, ale juz musza miec papier od lekarza i tez im placa 100%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
nerika - dwiedz się dokładnie o ten macierzyński itd itp bo nie wierzę, że 100% rok komu by się to opłacało?na pewno nie pracodawcy?
pytałam koleżankę co pracuję w job center ona mówi, że nie mozliwe!! ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- nerika - tak wiem mam butelki od nich i inne szpargały - dobra firma swoją drogą - co do zwolnienia chorobowego ok jakoś mogę się zgodzić ale ten macierzyński nie wierzę!!
![]() |
#1108 |
Raczkowanie
|
w nastepnym tygodniu dostane wszystkie dokumeny zwiazane z platnosciami to napewno tu wkleje, ale napewno nie mamy placone tak jak w kazdych firmach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Wtajemniczenie
|
o prosze prosze jakis ekszyn widze, i groni sie powieksza w koncu
![]() Z tego co pomatem sie stosunkuje ![]() Sonerko ja ciuchy w komisie zostawiam, czesc poodawalam. Cos tam o spiralce bylo, ja rowniez ja mam nei mniej poporodzie zaraz bardzo nei wskazane by zakladac bo maciuca musi sie do konca obkurczyc, by po wsadzeniu spiralki nie bylo przesuniec i szczelnie siedziala, po pologu czyli ok 6 tyg, to dobry czas, ja dopiero po 2 miechach bo polog trwal dluzej jak powinien ![]() No ale sie zdziwilam ze lekarz jakis zalozyl tak spirale po porodzie mimo ze jeszce nic nei pogojone ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- czy oprocz mnie to wszytskei teraz z wyspy jestescie?-))) ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- hej Paula jak sie czujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Przyczajenie
|
ja to tutaj rzadko pisac bd ... bo sie ucze i w ogole ... a ogolnie to ja sie czuje dobrze juz poczatek 4 miesiaca a przez ten caly czas nie wymiotywalam ani nic ... tylko czasem mi sie slabo robi ... teraz mi lekarz zapisal jakies tabletki bo mam twardy brzuch , moja macica nie wyrabia ... i pomimo wszystko mam nadzieje ze za te 3 tyg jak pojde na usg to dzieciaki tak sie uloza ze bd widac plec , teraz na usg bylo widac same glowki ... :P
nio a tam pisalyscie cos o wozkach ja tez sie zastanawiam i kurcze nie wiem ale wole taki szerszy zeby byly dzieci kolo siebie niz taki w ktorym jedno przed drugim czy cos ... nie podobaja mi sie te kombinacje :P i lozeczko na poczatek planuje jedno ale to wszystko sie jeszcze okarze jak bd I juz mamusie blizniakow nie straszcie tak tym jak one sie zachowuja bo sie przerazam ... :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.