|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Dla naszych kochanych dziewczynek Laurki i Majeczki 100 lat !!!
Dzięki Miramejku Ja też daję smoka do spania jak chwilę pociumcia to zaraz usypia a jak nie to jest łeeeeee ![]()
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Widziałam jeszcze takie kubki 360 stopni z Lovi, też fajne, ale od 9+.
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje do zasypiania i mala potem sama go wypluwa......
albo do zabawy jak na filmiku(mama wizazuje a dziecko lezy obok i sie bawi hihih) http://www.youtube.com/watch?v=rQe_pyA2HV0
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję się i ja do smoczkowania Kingi. Staram się aby go memłała tylko przed spaniem. Po nocnym karmieniu potrafi zasnąć bez smoka, ale czasem aż się o niego upomina.
Spała półtorej godziny i nie kaszlała ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Chyba podejmę temat przy najbliższym spotkaniu Tylko gdzie oni by tą krowę upchali?
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ogladalam Avatara
ja tez daje smoczka i doszlam ostatnio do wniosku ze go chyba naduzywam . Jak tylko cos nie tak od razu Jej go daje, chyba sprobuje tylko na noc i do jazdy samochodem![]() Jestescie juz na spacerowce? Od kiedy? Tez juz bym chciala przejsc bo czesto Malej nudzi sie w wozku jak nic nie widzi a nie spi...
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz typowy niekapek http://moda.allegro.pl/item866386815...a.html#gallery dzióbek rozszerza ku dołowi, a w moim nie kapku jest prosty, jak rurka tylko że szeroka nie sądzę, aby pół roczne dziecko umiało pić z rurki ![]() ja smoka daję do spania
|
|
|
#4268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niekapki to nie są właśnie kubki z ustnikiem? Bo z rurką to bidony chyba.Dzięki , np. sólCzyli Mateusz wie już jak smakuje sztuczne mleczko a i tak cyc jest na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
Pewnie będę miała problem z odzwyczajeniem Go Cytat:
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kubusia,Cytat:
własnie tez myslalam zeby kupic, a bede jutro w tesco to moze sie rozejrze. a ile kosztuje i na jakim dziale ja znajde?
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bidony też są niekapki - bo z nich nie kapie ![]() proszę: http://moda.allegro.pl/item880296778...kapek330m.html tylko że są dla starszych dzieci ten jest od 12 m-cy ja mam dla 6+ sól które słoiczki mają sól ![]() wie ale cyc górą ![]() ja też
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
kopiuje wam posta AgatyR(mam nadzieje ze wybaczy) -swoja droga moglaby cos napisc tez u nas na watku
![]() Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-21 o 17:06 |
|
|
|
|
#4274 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Takim niekapkom jak wstawiłaś mówię zdecydowane NIE ![]() Bidony sa po 12 mies. niestety, ale warto już wcześniej jak nie z kubka to właśnie z bidonu uczyc np koło 9/10 miesiąca - próbować dzięki za info o smokach Czyli jak na razie tylko ja ie daję
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
placilam 24zł ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- uciekam bo tż wrocil i chyba pojeda z nim na zakupy
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak młody będzie już pewnie siedział, to mu kupię bidon żeby ćwiczył nie dajesz Antkowi smoczka ![]() ja spadam bo młody beczy, wpadnę jak uśnie, pa.
|
|
|
#4277 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() papa
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
o to to też fajne
|
|
|
|
#4279 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, te Lovi 360 tez fajne, tylko tak jak napisałas na później
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Ja spadam za 11 min ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Aukcje wygrałam, to lece, bo zaraz chłopy sie zwala ![]()
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
co znaczy ze tylek pekl?
od swiat bozego nar smigamy w spacerowce juz na stalr
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4281 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale bylam dzis dumna z mojego smyka - role powiedzial bez zajakniecia, pieknie glosno spiewal, tanczyl sambe, czacze, walca i rock&rolla
superhmmm bylo tak, ze mialam isc z dziewczynami do kina, jak jechalysmy zadzwonil TZ, ze maly spadl mu z kanapy w tle slyszalam placz - wiec szybko zawrotka i pedem do domu, wchodze na klatke a TZ dzwoni do mnie, ze sie juz uspokoil i chyba sie nic nie stalo - wchodze do domu a maly siedzi i sie cieszy sie zestresowalam znowumowie do niego, ze nie bede wychodzic bo jak mnie nie ma to dziekiem rzuca potem pojechalam juz tylko do tesco - sa fajne ramki potrojne za 15zl drewniane i do mac donalda ![]() Cytat:
chyba do 2 roku zycia mialam kojec - ojjj cudowny wynalazek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale babci juz nie ma - ja kupuje mrozone puree z burakow chyba hortexa jesli sie nie myle, wrzucam na patelnie i daje zasmazke z maki i smalcu, czasem dosole, sa bardzo smaczne Cytat:
mowil nawet, ze dwa razy sie wzruszyl ![]() Cytat:
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chwal sie co wygralas????
![]() Cytat:
![]() Hm, chyba i ja sie przerzuce na spacerowke
|
|
#4283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czasem postanawiam, że nie dam, ale Kuba ma takie "nerwowe" momenty, że i tak nie dotrzymuję słowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też się zdziwiłam z tą solą, jest np. w Puree jarzynowym z indykiem, Kremie jarzynowym z cielęciną itp. Hippa. Ale Mati nie przepada przecież za smokiem ![]() Cytat:
A Mateusz już umie sam siedzieć? Co upolowałaś?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-21 o 18:15 |
|||||
|
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Taki tancerz z niego???![]() Chodzilo mi o jakiekolwiek byle dobre. Bo uwielbiam buraki a nie potrafie ich zrobic . To samo mam z pomidorowka. Jeszcze nie wyszla mi taka ktora by mi smakowala .Ehhh artykulow z hortexu brak
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba wiem ![]() obraz? Unholy, zgadłam?
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnego Erykauuu znowu ![]() zostawil go samego na kanapie? czy myslal ze maly nie jest az tak zwinny? nooo ostro mu powiedzialas.Nie bylo afery? Cytat:
moze uda nam sie znalezc moment gdzie popelniasz blad lub cos nie tak robisz Glowa...ała ide do łóżka jak zaraz nie przejdzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
jestem o b r a ż o n a nie było mnie dwa dni i NIKT nie zauważył ![]() no doobra, spróbuję nadrobić i zastanowię się czy coś napisać
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze raz
Byla dzisiejszego dnia przekochanym aniołkiem pod kazdym względem-jedzenia, zabawy i spania Jak ją posadze na łóżku kolo siebie i dozuje jej zabawki co chwile dorzucajac nowe to jest w stanie sama, samiutenka godzine sie bawic.Oglada je,obraca, slini. ssie,przeklada z jedenj strony na druga. Pisze o tym dzis bo musialam to kilka krotnie sprawdzic, czy nie pochwale jej na wyrost. Ból glowy przeszedl Moje dzisiejsze grzechy to kinder czekoladka-2paluszki i 2wafelki truskawkowe jutrzenki, no i ten chleb turecki na sniadanko, ale suchy jadlam byl tak pyszny. Na mysl o kotlecie sojowym robi mi sie mdło wiec nieprędko znów je zjem.Zniechecilam sie. Na kolacje koktajl z truskawek i maslanki
|||
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
NIE WIEM CZY BYŁO
NABÓR KANDYDATEK NA STANOWISKO: Mamusia, mama,matka OGÓLNY CHARAKTER PRACY: poszukiwane osoby niezwykle wytrzymałe, gotowe do pełnej wyzwań pracy w dość chaotycznym środowisku. Umowa o pracę na czas nieokreślony... Kandydatki muszą wykazywać się nadzwyczajnymi umiejętnościami w dziedzinach takich jak organizacja pracy oraz relacje międzyludzkie, otwartością na zmienne godziny pracy, przez co rozumie się również wieczory, weekendy oraz częste 24-godzinne dyżury na wezwanie. Praca wymaga okazyjnych całonocnych podróży, w tym do prymitywnych miejsc kempingowych w czasie deszczowych weekendów oraz uczestnictwo w niekończących się rozgrywkach sportowych w odległych miejscowościach. Umowa nie gwarantuje zwrotów kosztów podróży. Możliwość częstej intensywnej pracy w charakterze kuriera oraz kierowcy. SZCZEGÓŁOWE OBOWIĄZKI: klauzula ważności: na całe życie. Kandydatka musi być przygotowana, że będzie nienawidzona, przynajmniej czasowo, to znaczy do momentu gdy ktoś będzie potrzebował 10 złotych. Musi umieć nieustannie gryść się w język, posiadać wytrzymałość fizyczną muła pociągowego, umieć zwiększyć prędkość własną z zera do 60 km/h w ciągu 3 sekund na płaskiej powierzchni, zwłaszcza w przypadku gdy okrzyki dochodzące z ogrodu nie są jedynie okrzykami kogoś, kto bawi się w wyjącego wilka. Powinna być przygotowana na zmierzenie się z ciągłymi stymulującymi wyzwaniami technicznymi takimi jak nieustanna naprawa przeróżnych przedmiotów, tajemniczo zatkanych toalet, czy zamków błyskawicznych zacinających się bez wyraśnego powodu. Prywatne rozmowy telefoniczne muszą odbywać się w tajemnicy. Należy pilnować rozkładu zajęć, terminów wszelkiego rodzaju oraz dbać o koordynację masowej produkcji zadań domowych. Do obowiązków należy również organizacja spotkań towarzyskich dla klientów w różnym wieku i różnym stopniu rozwoju umysłowego; gotowość na bycie w jednej minucie niezastąpioną, w następnej przyczyną zakłopotania. Kandydatka powinna dawać sobie radę z montażem oraz testami bezpieczeństwa pół miliona tanich, plastikowych zabawek oraz wszelkich sprzętów na baterie. Musi zawsze mieć nadzieję na najlepsze i być przygotowaną na najgorsze. Powinna być świadomą faktu, że ponosi całkowitą odpowiedzialność za jakość końcowego produktu, nad którym pracuje. Do obowiązków zalicza się też utrzymanie w czystości podłóg oraz praca w charakterze portiera w budynku firmy. MOŻLIWOŚCI AWANSU I PODWYŻEK: właściwie żadne. Twoim zadaniem jest pozostawać na tym samym stanowisku przez lata, bez narzekania, nieustannie trenując swoje umiejętności oraz nabywając nowych, tak, by w końcu ci, których ci powierzono i tak cię prześcignęli.. DOŚWIADCZENIE: niestety nie jest wymagane. Natomiast szkolenia wyczerpujące twoje siły będą odbywać się cały czas. . WYNAGRODZENIE ORAZ ZNIŻKI: to ty im płacisz! Oferując liczne podwyżki i promocje. Najwyższa wypłata następuje w momencie, gdy kończą 18 lat w nadziei, że studia pomogą im uniezależnić się finansowo. Kiedy umierasz oddajesz im wszystko, co po tobie zostanie. Najbardziej osobliwą rzeczą w sprawie tych wypłat "w odwrotną stronę" jest to, że tak naprawdę będzie ci się to podobało i będziesz chciała robić to jak najdłużej.. KORZYŚCI: Pomimo tego, że praca nie gwarantuje ubezpieczenia zdrowotnego, pensji, zwrotu kosztów poniesionych na dokształcanie, płatnych urlopów ani pakietów akcji na giełdzie istnieją nieograniczone możliwości osobistego wzrostu oraz darmowych uścisków przez całe życie jeśli tylko umiejętnie grasz swoimi kartami.
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
nerwusku świetne, świetne i jeszcze raz świetne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

jak chwilę pociumcia to zaraz usypia a jak nie to jest łeeeeee 

Tylko gdzie oni by tą krowę upchali?

Bo z rurką to bidony chyba.
dla Kubusia,

które słoiczki mają sól ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w tle slyszalam placz - wiec szybko zawrotka i pedem do domu, wchodze na klatke a TZ dzwoni do mnie, ze sie juz uspokoil i chyba sie nic nie stalo - wchodze do domu a maly siedzi i sie cieszy