|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
Leleth-oj to nieciekawie z tymi klasami-mam nadzieje ze cos sie poprawi...dobrze ze Oli juz zdrowy
![]() Alguien-siostre i kuzynke mam w Warszawie wiec tam sie najczesciej zatrzymuje zaraz po przylocie,a pochodze ze swietokrzyskiego Schoolcraft-a moze moglibyscie wynajac dom? Rozumiem problemy-moj maz chce tez zmienic dom(nasza okolica sie robi nieciekawa) ale troche stresu jest z tym bo nie wiadomo czy dom sie szybko sprzeda,tak jak u Ciebie on zarabia w sumie na wiekszosc rzeczy,dlatego ja jak najszybciej chce znalesc lepiej platna i jakas konkretna juz prace...teraz takie czasy ze kupic dom latwiej za to sprzedac trudno a wiadomo ze malo kt moze sobie pozwolic na oplacanie 2 domow.Zycze zebyscie znalezli wyjscie z tej sytuacji Zuzanna-11 lat to rzeczywiscie dlugo a ja juz po roku tu marudze
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
hello
american girls ![]() wy tak o tych domkach a znacie dziewczyny moze jakas strone gdzie mozna dowiedziec sie o wynajem mieszkan czy domow z danego miasta?cos jak u nas wiecie gratka itp. ciekawa jestem jakie sa ceny i jak to wyglada ![]() zuzanna o kurcze 11 lat ja bym umarla z tesknoty ja nie wiem jak ja pol roku czy rok wytrzymam hehe
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Ray-ja bym sprobowala :
http://craigslist.org/ |
|
|
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziewczyny, z ta oferta pracy jest tak, ze maz tutaj w MI pracuje dla hospicjum i to hospicjum jest prawie w kazdym stanie (akurat nie maja tego w NY, ale za to w NJ jest Gdybysmy sie przeprowadzili, to mieszkalibysmy w New Jersey, NJ (leleth, to jest blisko Ciebie? ) Ale nie sadze, ze cos na to poradzimy, gdyz bardzo nas trzyma ten nasz domek tutaj w MI. Gdybysmy 2 lata temu wiedzieli, ze bedzie taka okazja sie przeniesc, to bysmy nie kupowali tego domu tylko siedzielibysmy w apartment. A tak to Ja jestem gotowa mieszkac nawet w bloku, byle tylko w NJ/NY ![]() leleth, no raczej domku nie wynajmiemy, bo to za bardzo ryzykowne tutaj. My placimy 1600$ na miesiac rate za dom - a nie wydaje mi sie, zebysmy kogos znalezli za taka kase by wynajac dom. A o co dokladnie chodzi z tym house swap? ![]() Wspolczuje tej sytuacji z klasami Ale na szczescie juz to naprawilam - no ale ile trzeba bylo sie nameczyc ![]() W kazdym badz razie - powodzenia! A co do licencji pilota, to tak, moj maz ciagle lata samolotem Alguien, no raczej w NJ/NY nie dali bysmy rady kupic domku, ale to narazie. Jak zaczne pracowac jako pielegniarka, to mysle, ze sobie na to pozwolimy Ale tak jak pisalam wczesniej, jestem gotowa mieszkac w apartamencie - byle w tamtych stronach ![]() Elfiku, w takim razie trzymam kciuki, zebys znalazla lepsza prace i zebyscie mogli kupic domek w innej dzielnicy Ray, ja niestety nie znam stronek gdzie mozna by bylo sprawdzic ile kosztuje wynajem domku/mieszkania. Co do craigslist.com, to ostatnio nasluchalam sie w radiu wiele strasznych rzeczy, jak to ludzie sie oglaszaja, a potem oszukuja itd. Ja bym nie ryzykowala - lepiej z jakiejs oficjalnej strony szukac. A tak sobie teraz pomyslalam - skoro meza wysylaja pracowac do USA, to czy firma mu nie zalatwi mieszkania? Ja mialam znajoma ktora razem z mezem przyjechala z Danii by pracowac dla Chrysler'a i oni mieli zalatwiony tutaj domek zuzanna12, ciesze sie, ze juz jestes zdrowa ![]() Dobra, to tyle. Zmykam do dzieciaczkow.
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
schoolcraft tak tak oni zapewniaja wynajem ale nie wiem czy sami cos naruzca czy daja wolna reke
tak ciekawa bylam ak wygladaja domki bo zapewne roznia sie od naszych ![]() widze ze macie dylemat co do przeprowadzki ![]() czarny elf dzieki za stronke ![]() u was tez tak zimno i zasypane??? u nas kurcze snieg ciagle pruszy i wczoraj bylo -10 stopni szok
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-01-21 o 18:07 |
|
|
|
|
#456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o pogode to na pewno cieplej niz u was... temperatura jest chyba dodatnia.. tylko rano jak wstalam do szkoly o 6.40 to musialam szron skrobac z szyby (od 3 lat chyba nie musialam tak wczesnie wstawac) Cytat:
ale pytalam w jakies dokladnie czesci NJ byscie mieszkali ewentualnie bo chcialabym wiedziec jak daleko ode mnie ![]() o prace pilota sie zapytam ale wydaje mi sie, ze to jego prywatny kontrakt.... ale moze tz dowie sie cos wiecej... obok mnie sa chyba 3 lotniska wiec pilotow jest zatrzesienie
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2010-01-21 o 19:06 |
||
|
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
leleth, z tego co zrozumialam, to praca jest w miescie ktore sie nazywa New Jersey i ktore jest w stanie NJ
Taka sama nazwa miasta i stanu Hmmm... to house swap ciekawie brzmi, ale watpie zeby sie znalazl ktos kto bedzie chcial przeprowadzic sie do MI Poza tym, jak kogos takiego szukac? Sa jakies strony w internecie? Bo znajomych nie mamy - szczegolnie takich, ktorzy by chcieli przeprowadzac sie z NJ do MI.Jesli bys mogla, to sie dowiedz wiecej jak to jest z praca pilota w NJ/NY. Tak tylko dla ciekawosci Bylam by bardzo wdzieczna EDIT: Ray, kilka postow wczesniej wklejalam zdjecie naszego domu ( https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1263489824 ). Tak wygladaja domy w MI
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-01-21 o 19:58 |
|
|
|
|
#458 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczynki
a ja sobie pomyslalam ze moze te co do polski sie wybieracie zebyscie lecialay z toronto bo taniej ja za bilet toronto warszawa toronto na polowe marca razem z taxem wyjdzie jakies 900 can po prostu sprobujcie poszukac USA do toronto i toronto do polski tak lece po 11 latach bo wczesniej nie bylo mnie na to stac ...bylam z takim faceteme ze trzymal lape na wszystkim i oczekiwal zebym ja za wszystko placila a ja durna zakochana placilam az w koncu oczka sie mi otowrzyly poznalam swojego obecnego meza prawie 2 lata temu i to dzieki niemu powoli wyszlam z dlugow |
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-mam nadzieje ze kiedys cos wypali z ta przeprowadzka
Dzieki za kciuki co do pracy ![]() Jezeli o mnie chodzi to obecnie moim wymarzonym miejscem zamieszkania(oprocz Florydy ktora jest nie osiagalna) bylaby chatka w gorach drewniania na zupelnym odludziu bez sasiadow itp.Jestem na takim etapie zycia ze teraz takie cos mnie kreci ![]() Zuzanna-dobrze ze otworzyly ci sie oczy ![]() Leleth-wlasnie szukam pracy i patrze ze u nas placa za ten spis ludnosci $12.50 na godzine-czyli mniej niz u Was no ale wiadomo ze u Was koszt zycia duzo wyzszy
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
leleth z tymi klasami mam nadzieje, ze uda Ci sie pokombinowac, zebys miala jak nalepiej dla siebie. Jak w ogole pierwszy dzien w szkole po przerwie?
Ray craigslist. com to warta polecenia stronka. A w ktore rejony usa mielibyscie przyjechac? Czym wlasciwie Twoj maz sie zajmuje (jesli mozesz powiedziec oczywiscie) Rozumiem Cie doskonale, ze niepokoj jest najgorszym uczuciem. Ale uwierz mi, ze do wielu rzeczy mozna sie przyzwyczaic. Ja wcale nie chcialam tu przyjezdzac i nie mialam tego w planach, ale najwazniejsza dla mnie rzecza bylo bycie razem, wiec to chyba najwazniejsze. Pomysl, ze nie musialabys byc sama byc w domku, tylko popoludniami maz by wracal z pracy do Ciebie A do pl zawsze przeciez wrocic mozna!schoolcraft to macie ciezki orzech do zgryzienia. Wiem, ze ceny tutaj sa wyzsze, dlatego rozumiem, ze kupno domu to powazna sprawa. Elfiku ja z biegiem czasu tez doceniam cisze i spokoj A apropos - moi rodzice w tym roku oboje koncza 50 lat ![]() Dziewczyny jakie mialyscie usg robione standardowo u swoich lekarzy? 2d, 3d/4d? |
|
|
|
|
#461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Alguien standardowo robi sie 2d bo to jest uzywane do diagnostyki... pozostale sa tylko i wyjacznie dla efektow wizualnych
![]() Cytat:
co do stron to na Craigslist jest dzial home swap czy cos takiego.... mysle, ze powinnas przegladnac ta strone.. kto wie... moze akurat znalezlibyscie kogos... juz zapytalam sie meza... jak nie zapomni to jutro sprobuje sie zapytac.... Cytat:
cieplo...plaza... wyluzowani ludzie i tysiace kilometrow od mojej tesciowej haha...
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
alugien pocieszylas mnie
![]() nie bardzo moge napisac co moj tz robi, tzn z racji ze wchodza tu rozne osoby nie chce po prorstu, jedynie moge napisac ze pracuje w amerykanskiej firmie z filia w Polsce ![]() a mieszkalibysmy w stanie SC. ja sie kurde durna teraz w necie naczytalam o tych kosztach porodow itp to mnie powalilo szok nad szokami jak dla mnie.wiem ze bedziemy mieli jakies ubezpieczenie z firmy ale czy ono pokryje te wszystkie koszty?? to mnie tez martwi.. no nic jak dostaniemy papiery z warunkami to sie wypytamy o wszystko. jak sie okaze ze warunki sa do kitu albo mamy wiecej doplacac do calego interesu niz cos z tego skorzystac to sie nie pisze ![]() jesli chodzi o meza to tam bysmy mieli o tyle lepiej ze maz byl by wiecej w domu, w Polsce jak wyjdziesz o 16 z pracy to jestes w domu na 18 wrrrr... bo sa takie korki. tam podobno tego nie ma :d no moze w bardzo duzych miastach ![]() musze przestac o tym myslec i sie czyms zajac jak dowiem ze czy jestem w ciazy i dostane papiery do przejrzenia twedy bede panikowac o ! ![]() Zuzanna to pewnie twoja rodzina przeszczesliwa ze ci zobaczy i wnuczke
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
leleth, z tych samych powodow co Ray niestety nie moge podac nazwy hospicjum dla jakiego moj maz pracuje. Powiem tylko tyle, ze przed chwila weszlam na ich strone i tam gdzie jest "job search" trzeba wybrac stan w ktorym sie szuka pracy w tym hospicjum oraz "location". I jak sie wybierze stan New Jersey, to w location wyskakuje rowniez New Jersey
Ja sie nie znam na tym - kieruje sie tylko info ktore podaja na danej stronie.Zaraz sprawdze craigslist z tym house swap Alguien, to nie Elfik tylko ja pisalam, ze moja mama w tym roku konczy 50 lat A co do USG, to ja za kazdym razem mialam 2d, a na 3d/4d poszlam prywatnie
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
oj sorki schoolcraft cos mi sie pomieszalo
Moze chodzilo o Jersey City, bo New Jersey rzeczywiscie nie ma leleth California jest super jesli chodzi o klimat. Ale powiem Ci, ze zawiodlam sie Los Angeles. Miasto jest po prostu rozrzucone na mile naokolo, wszedzie daleko, Hollywod to jakas porazka. Aha - no i tam jest wiecej innych ras niz bialych ludzi Ray wszystko zalezy od ubezpieczenia, czy pokrywa koszty. Tutaj zasady ubezpieczenia sa zupelnie inne niz w pl, wiec warto sobie wszystko sprawdzic dokladnie. Np jesli chodzi o ciaze, to czesc firm pokryje koszty dopiero jak sie placi przez kilka miesiecy, tzn nie mozna sobie wykupic ubezpieczenia jak juz jest sie w ciazy, bo nie zaplaca za to. Wszystko trzeba uwaznie doczytywac. A z tym usg to pytam, bo tak wlasnie myslalam, ze standard to 2d. Jedna dziewczyna dzisiaj mi sie dziwila, ze nie mialam 4d polowkowego. No ale tak zawsze myslalam, ze przeciez wszystkie pomiary sie robi w 2d i jest ono zupelnie wystarczajace, a 3d/4d to taki bajer po prostu. |
|
|
|
|
#465 |
|
BAN stały
|
czesc wam
zle sie czuje dostalam okresu i brzusio mnie boli jak pierun...juz zapomnialam jak to jest jak brzuch na okres boli ![]() dzisiaj jak olimpie bralam do kapieli to po zdjeciu pileluchy zaczela sie usmiechac na okraglo a potem zaczela sie na glos smiac juz wogole zaczyna te swoje gatki narazie tylko mowi hmmmmmmmmmmmmm...ale to juz cos...czasem uda jej sie eeee.....czy uuuuu....a wasze juz gaworza? |
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
hey!!
moze sa tu jakies mamusie z nowego jorku?
|
|
#467 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien, spoko
W ciazy czesto tak jest ![]() Maz mowi teraz, ze byc moze chodzi wlasnie o Jersey City Co do tego ubezpieczenia, to dobrze piszesz - jak sie jest w ciazy, to nie dadza ubezpieczenia, bo ciaze beda uwazac za "preexisting condition" kaolinait, witaj! Mamy jedna mamusie z NYC - jest to Alguien Pamietasz moze mnie? Kiedys pisalysmy z Toba na temat smoczka-termometra Mam nadzieje, ze do nas dolaczysz Mamy tu same fajne dziewczyny ![]() leleth, na craigslist jest rzeczywiscie cos takiego jak housing swap, ale jest tylko w danych miejscowosciach. Tzn. nie ma wymiany mieszkan miedzy stanami - sa tylko w tym samym miescie. Mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi.
|
|
#468 |
|
BAN stały
|
hey
witam kolejna mamuske...napisz cos o sobie jesli masz ochote |
|
|
|
|
#469 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma sie co martwic na zapas.... ale lepiej zajdz w ciaze jak juz bedziesz miala ubezpiecznie w rece.... zwykle firmy daja ubezpiecznie dopiero po 90 dni pracy ale skoro twoj tz juz dla tej firmy pracuje to chyba go to nie dotyczy.... Cytat:
wpisz nazwe hospicjum na google i dodaj NJ .. powinien Ci wyskoczyc adres ![]() hej... ja nie jestem z Nowego Jorku ale prawie bo NJ ... no i wszystko wskazuje na to, ze bobasy mamy w podobnym wieku ![]() Cytat:
![]() a co Craigslist to ja nie sprawdzalam tej kategorii tylko rzucila mi sie w oczy.. ale na pewno mozna znalezc strony z takimi informacjami..... ja powtarzam fizyke... zmeczylam jakis cudem dwa rozdzialy i o malo nie zasnelam... koszmar jakis... musze powtorzyc caly semestr (bralam to 5 lat temu) zeby sie w ogole zabrac za nastepny...
|
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
leleth, zrobilam tak jak powiedzialas i wyskoczylo mi, ze to hospicjum ma 2 lokalizacje - Jamesburg, NJ i Piscataway, NJ
![]() Czyli na swojej stronie maja niedokladne dane. Powodzenia z fizyka! Ja lece pocwiczyc i potem spac. Buziaki
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja teraz ogladam project runway bo fizyka mnie zmeczyla....
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
leleth no 1000 $ to pol biedy, ja tu czytalam kwotach nawet za 2,500 $
kosmos jak dla mnie...moj maz pracuje od kilku lat w tej firmie, jedyne co po prostu zmienia miejsce pracy a wszystko zostaje po staremy, plus no wlasnie dochodza jakies ubezpiecznia itp itd bo zmienia kraj. Nie wiem dokladnie jak to jest on tez nie.. bedziemy czekac na dokumenty i wszystkiego sie dopyta. Jak warunki beda sie nie kalkulowac nam to nie polecimy i juz... nie widze sensu leciec tam i dokladac do interesu i nie zobaczyc nic bo nie bedzie nas stac na podroze tak to ja i w domu moge siedziec ![]() poki co chyba nie potrzebnie sie tak stresuje jeszcze nie wiem czy jestem w ciazy, za tydzien sie okaze czy przyjdzie okres czy nie. i wtedy bedziemy rozkminiac co dalej ![]() dla mnie generalnie to wszystko to czarna magia zastanwiam sie co np jak ktos w ogole nie ma ubezpieczenia, albo ktos nie ma tylu pieniedzy co wtedy oni robia... przeciez dana kobieta musi urodzic i jej ze szpitala nie wyrzuca schoolcraft a jak ci ida cwiczenia ?
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przed porodem sklada sie wniosek o umorzenie oplat.... slyszalam o takich przypadkach ale szzerze mowiac znalam tylko jena osobe, ktora probowala to zrobic... nie wiem czy sie jej udalo.... mysle, ze to jest duzo papierkowej roboty...
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki
![]() Ray nie przejmuj sie na zapas. Jak zobaczycie warunki, to bedzie o czym dyskutowac. Naprawde kazde ubezpieczenie jest tu inne, tez slyszalam o przypadkach kobiet w ciazy, ktore go nie mialy (bo np sa tu nielegalnie) i urodzily nie placac ani grosza. A z drugiej strony obywatelka, ktory nie miala ubezpieczenia placila kilkanascie tysiecy $ za porod. Milo.... Daj znac, jak testowanie za tydzien poszlo ![]() kaolinait witaj! ja jestem z NY, ale mieszkam aktualnie upstate leleth jak tam poszlo z fizyka wczoraj? Swoja droga to byl jeden z moich najmniej lubianych przedmiotow w szkole. Jak czesto masz zajecia? Ile razy w tyg chodzisz do szkoly? schoolcraft jak tam cwiczenia poszly? spicegirl gdzies sie nam zgubila zuzanna jak brzuch dzisiaj? |
|
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz powtarzam material bo biore fizyke 2 .... i pierwszej czesci nie pamietam... no i nawet nie mam ksiazki odpowiedniej (mam jedna,ktorej uzywal moj maz.. ) .... zamowilam ja przez net ale chyba z tydzien potrwa zanim dojdzie... wyslalam maila z pytaniami do profesora.... mam nadzieje, ze odpowie przed weekendem ![]() a ile razy chodze do szkoly? M- 1,5 godziny wieczorem T- teoretycznie 2 godziny rano- wpadne czasem na chwile po poludniu W- pare godzin po poludniu i wieczorem (orientacyjnie 2-7pm) Th- teoretycznie 3 godziny rano - (patrz wtorek) Fr - teoretycznie godzina w srodku dnia ale w praktyce to sobie odpuszcze - wlasnie poinformowalam profesora haha ...powiedzialam mu, ze maly ma wtedy drzemke ![]() sprawdzilam przed chwila swoja skrzynke i okazalo sie, ze moj ulubiony profesor (ten od klasy w piatek) zaprosil mnie na wystawe swoich prac fajnie.. przejedziemy sie tam z tztem... tylko nie wiem czy jechac na otwarcie czy moze pozniej ... a i jeszcze zapomnialam sie pochwalic, ze tz dostal wczoraj podwyzke ktorej sie niespodziewal nie jest to jakas wielka suma ale zawsze
|
|
|
|
#476 |
|
BAN stały
|
czesc wam
dzieki za troske..dzisiaj brzusio juz lepiej mniej boli, zaraz wezme mojego skarba na spacer ps. dostalam dzisiaj malej paszport wiec moze jutro pojade po bilet a jak nie jutro w tym tygoniu napewno wczoraj mala zaczla sie smiac jak lezy sobie nago bez pieluchy i dzisiaj to samo...smieszka jedna a juz poznaje ludzi wczoraj zobaczyla mojego tate to usmiechala sie do niego |
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzanna-dobrze ze juz z brzuszkiem lepiej
Rozkoszny musial byc ten widok Twojej smiejacej sie coreczki![]() Alguien&Schoolcraft-gratulacje w zwiazku z 50 urodzin rodzicow ![]() Alguien-masz racje-z wiekiem chyba chce sie miec wiecej spokoju-ja pamietam 7 lat temu to chcialam mieszkac tylko i wylacznie w wielkim miescie i koniecznie w apartamencie nie w domku-teraz mam odwrotnie ![]() Leleth-California-zawsze chcialam zobaczyc czy jest naprawde warta zobaczenia...ja ostatnio uzaleznilam sie od serialu LA INK-niewiem czy ogladacie?bardzo ciekawy,duzo psychologii i mozna poobserowac jak tam przebiega zycie Kaolinait-witamy A ja dostalam nowa prace-tzn w sumie nie nowa ale na full time-w jednym z miejsc w ktorym pracuje na zastepstwa ktos zrezygniowal i odpowiedzialam na ogloszenie-okazalo sie ze wlasnie mysleli tez o mnie-fajowo ![]() Jedynym minusem jest to ze musialam im obiecac ze w ciagu kilku miesiecy zrobie prawo jazdy(a ja strasznie sie tego boje),praca tego wymaga-w poniedzialek ide chyba podpisywac umowe na full time i mam pogadac z nimi dokladniej co do tego prawka.. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2010-01-22 o 23:43 |
|
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do prawo jazdy to czego dokladnie sie boisz? .. zrob jak najszybciej.... najpierw wybieraj trasy, ktore dobrze znasz a potem zapuszczaj sie coaz dalej.... jesli nie mieszkasz w jakims duzym miejscie to powinno byc bardzo latwo ... pomysl o ile latwiej Ci bedzie pozniej z dojazdem wszedzie
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
leleth wow, czyli praktycznie codziennie jestes w szkole. Ja probowalam sobie sobie tak ustawic zajecia, zeby miec tylko w 2 dni. No ale ja mialam daleko, zeby dojezdzac, wiec po prostu tak bylo najwygodniej
Gratuluje podwyzki ![]() CzarnyElf gratulacje!! to super wiadomosc Nie ma sie czego bac. Ja to blogoslawie usa za wiekszosc samochodow z automatyczna skrzynia biegow. Ja sie nauczylam jezdzic w kilka tygodni, to i Ty dasz rade ![]() zuzanna ale musialo byc fajnie zobaczyc mala rozpoznajaca dziadka ![]() schoolcraft co tam u Ciebie dzisiaj? Tak pomyslalam, ze za jakis czas, jak juz bede kompletowac wszystkie rzeczy potrzebne dla dzidzi, to bede Was pytac, co i jak. Jak tylko wrocimy z Polski, to zaczynam na ostro zakupy. Chcialabym ze wszystkim sie uporac na miesiac przed terminem, zeby potem juz moc byc spokojna. |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Leleth-no po obejrzeniu La Ink to sama bym sobie zrobila tatuaz szczegolnie u tego faceta o imieniu Corey-swietny jest
Co do prawka to sie boje wszystkiego a szczegolnie kierowcow wariatow-no ale musze zrobic-nie mam wyjscia-ciekawe ile mi dadza czasu na zrobienie? Alguien-dzieki Ja mysle ze mi zajmie pare miesiecy-kiedys sie uczylam jezdzic z Tz na parkingu ale wysiadlam po 2 dniach ze strachu no ale teraz mam motywacje i postanowilam sobie ze musze zrobic....Dziewczyny wklejajcie zdjecia swoich dzieciaczkow ![]() Co tam u reszty?Cos spokojnie na watku dzisiaj?Jakie macie plany na weekend?My w ten weekend chyba nic szczegolnego nie bedziemy robic.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

american girls
ja bym umarla z tesknoty ja nie wiem jak ja pol roku czy rok wytrzymam hehe

Ale na szczescie juz to naprawilam - no ale ile trzeba bylo sie nameczyc 

bo chcialabym wiedziec jak daleko ode mnie 

Ja sie nie znam na tym - kieruje sie tylko info ktore podaja na danej stronie.