![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16604648]
Też wybrałam metal świadomie. Przez chwilkę zastanawiałam się nad półkosmetycznym, ale jednak bardziej podoba mi się metal z kolorowymi gumkami ![]() ![]() ![]() mój kolega ma ten kosmetyczny taki co go nie widać nie znam sie na nazwie ;d ALE na początku to wogole nie było widać jak mówił czy nawet jak sie śmiał i na zdjęciach tez ledwo co zauważalny byl ale juz po miesiącu zrobił sie paskudnie żółty ;// i to już nieestetycznie wyglądało, ja bym sie nie zdecydowała jednak. wolę swój półmetal który ani troszkę sie nie przebarwił - mimo kawy i papierosów ;pp a co do metali z kolorowymi gumkami to tak - przy bardziej białych zębach wyglądają ślicznie, cudnie i ozdobnie - moja koleżanka z grupy ma teraz seledynowo-różowe no cud miód takie słodkie ;d ALE przy moich żółtych zębach bym sie w życiu nie zdecydowała - widziałam kiedyś laskę z żółtymi zębami i kolorowymi gumkami i wyglądała dość paskudnie, zęby miała jeszcze żółtsze przez to i strasznie zwracało to uwagę. a tak wogóle to faktycznie, w aparacie zwracam straszna uwagę na zęby ludzi i zauważam wady nawet u bliskich znajomych których wcześniej nie dostrzegałam bądź po prostu nie zwracałam uwagi ;d takie zboczenie ![]() yeaaah show me your teeth ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Raczkowanie
|
Jestem po "przeglądzie" po pierwszym miesiącu. Czwórki się wreszcie ruszyły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Raczkowanie
|
a tak wogóle to faktycznie, w aparacie zwracam straszna uwagę na zęby ludzi i zauważam wady nawet u bliskich znajomych których wcześniej nie dostrzegałam bądź po prostu nie zwracałam uwagi ;d
takie zboczenie ![]() yeaaah show me your teeth ;d[/QUOTE] Tez tak mam ze patrze na zabki innych, ja nie mam bardzo krzywych ale i tak chce zeby byly prosciutke ![]() ![]() Edytowane przez ewka_876 Czas edycji: 2010-01-21 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wogole nie zrozumialam twojego postu ![]()
![]() |
#1985 |
Konto usunięte
|
No właśnie mi się wydaje, że na żółtych zębach lepiej prezentuje się metal. Sama takowe posiadam i nie wygląda to tak jak wspomniałaś. Przy czym trzeba dobrze dobierać kolory ligaturek... nie białe czy pomarańczowe, bo wtedy zęby rzeczywiście wydają się jeszcze bardziej żółte.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16610445]No właśnie mi się wydaje, że na żółtych zębach lepiej prezentuje się metal. Sama takowe posiadam i nie wygląda to tak jak wspomniałaś. Przy czym trzeba dobrze dobierać kolory ligaturek... nie białe czy pomarańczowe, bo wtedy zęby rzeczywiście wydają się jeszcze bardziej żółte.[/QUOTE]
Ja mam wlasnie troche zolte zeby i myslalam nad aparatem kosmetycznym. Siostra ma metalowy i jest on na prawde malutki, ale ona ma 14 lat a ja bede miala 23 podczas zakladania... Nie wiem co mam zrobic, na dol bym wziela zwykly metal ale na gore hmmmm. U mnie tylko 300zl drozej on kosztuje. Nie wiem, bo jak mowicie ze kosmetyczny brzydko wyglada przy zoltych zebach to chyba wezme ten metal jednak ![]()
#1987 |
Zakorzenienie
|
mi zęby zżółkły w aparacie, dlatego ja kolory gumek wybieram raczej w zimnych kolorach, tj: niebieski, granatowy, fioletowy
![]()
![]() |
#1988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
eee chodzilo mi o to (z tego co widziałam na ludziach) że kolorowe gumki ładnie i estetycznie wyglądają na białych zębach, a na zółciolach jak moje to pół kosmetyczny Damon jest chyba najlepszym wyjściem bo nie zwraca wogóle na siebie uwagi ;p ;d;d ale to takie moje luźne spostrzeżenia ;pp
![]() |
#1989 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam kryształ i tego nie zauważyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Przyczajenie
|
W poniedziałek zdjąłem aparat
![]() ![]() Jedynie może nie jestem zadowolony z tego że mam minimalną szparę miedzy jedynkami, możliwe ze jeszcze się zejdą. Mam taką nadzieję. Obiecałem zdjęcie, niestety mam tylko aparat w telefonie, więc jakość taka jaka jest. Zaskakujące uczucie w buzi jak już nie ma tego całego metalu - gdy chcę użyć nici dentystycznej wciąż próbuję przełożyć ją przez drucik haha. Pozdrawiam aparatki i życzę wytrwałości! ![]() http://img149.imageshack.us/img149/8116/19012010002.jpg Edytowane przez Casparii Czas edycji: 2010-01-21 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
no mam nadzieje ze teraz nie :P ale za pol roku chetnie ![]() jaknajbardziej liczy ![]() Cytat:
boskie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ej, zlinczować go, dziś nie weekend, gwiazdy mają siedzieć cicho! :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi dzień. Rano ból był straszny, ale teraz nie jest tak źle. Dziwnie się czuję, gdy umyję zęby, mam wtedy taką suchość w buzi. Gryźć na razie nie mogę. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
SPADŁ MI PIERŚCIEŃ!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem jak to możliwe, ale właśnie go wyplułam z resztką jedzenia... ruszał się od jakiegoś czasu, no ale siedział na miejscu. a teraz wyleciał. spanikowana zadzwoniłam do orto-jest za granicą, będzie w poniedziałek, a ja na wtorek mam tak czy tak termin wizyty.. uspokójcie mnie moje drogie i powiedzcie, czy sam drut i ligatury te kilka dni wytrzymają? znaczy no wiem, że wytrzymają, tylko mam schizę, że zaraz cała reszta mi odpadnie, pokoślawi się a później całkiem wypadnie... no wszystkiego bym się spodziewała, że zamek się odklei, drut jakoś wylezie, ligatura pęknie,no ale nie że pierścień wypluję! ja to zdolna jednak jestem, nie ma co... Bu.
#1996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle ze w tak krotkim czasie nic Ci sie nie stanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha czyli ten aparat estetyczny moze byc zrobiony z krysztalu badz porcelany? Aha to koniecznie musze zapytac orto z czego ona ma. A one sa w tych samych cenach czy ktorys jest drozszy ![]()
![]() |
#1998 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- aha i jeszcze wielkie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
![]() ![]()
#2000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zdejmuję w najbliższy poniedziałek górę ![]()
![]() |
#2002 |
Raczkowanie
|
milutek, betti-uhm. no dobra, to nie panikuję, nie jem orzechów i w ogóle
![]() ![]() gorzalkaa-mi odpowiedzieli ![]() ![]()
#2003 |
Raczkowanie
|
Jutro - 9.40 zakładam Damona. I kurcze boję się, że będę w tym okropnie wyglądać, ogólnie, że będzie się rzucał w oczy. Poza tym mam metalowy, duży dół i nagle wyskoczę z tym Damonem na górze. Pytałam o to orto i powiedziała, że to wcale głupio nie wygląda. Trochę mnie uspokoiła pokazując mi zamki. Nie są jakieś ogroomne i bardzo odstające, ale to się okaże jutro, na moich ząbkach. Jejku, tak czekałam na ten dzień, a teraz najchętniej bym zrezygnowała z tego wszystkiego...
![]()
![]() |
#2004 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
pomyśl o efektach końcowych ![]() ![]()
![]() |
#2005 | |
Zadomowienie
|
pewnie ze sie liczy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Także póki co rozkoszuj się wolnością 6ki i porządnie ją szoruj ![]()
![]() |
#2007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2008 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() sincarne, mi tez orto mowila, by w przypadku awarii wystajacy kawalek druta uciac (widac, ze my z betty mamy tego samego orto, hehe). dygotka, czekamy na fotorelacje!!! A jakie masz watpliwosci? Wrzuz fote a my bedziemy podziwiac i Cie podbudujemy na duchu. U mnie czerwona faza. Czerwone gumeczki spowodowaly kupno czerwonej szminki i torebki. Szok! Przez cale zycie unikalam tego koloru - zawsze balam sie wygladac wulgarnie. Czym ja myslalam? ![]() beataeb, prosze: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1855
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka ![]() Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2010-01-21 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2010 |
Wtajemniczenie
|
Casparii - śliczne ząbki
![]() Wenja - są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży ![]() ![]() ![]() yourenglish - i Ty i jeszcze kilka dziewczyn kusiło tu już tymi czerwonymi szminkami, tak że i ja nabrałam ochoty na jakiś czerwony błyszczyk, a kolorek czerwony w ubraniach i biżuterii już od dawna uwielbiałam. Mam co prawda aparat ceramiczny (tak, tak - to mi się przebarwił... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.