|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() To bedziesz miała o 1 MIESIĄC krotszy macierzynki i krócej bedziesz mogła sięcieszyć maleństwem ! Wariacki KRAJ! ![]() Dlatego ja poszlam do swej ukochanej i zaufanej od kilku lat interniski która bez mrugnięcia okiem mi dała L4. ehhhhhhhh lekarz ...lekarzowi nie równy ![]() Idę się szykować .... czekam na męża i jedziemy na to KTG (bo jutro mam z nim przyjechać do mojej gin ).... brrrrrrrrrr mam nadzieję że nic nie wyjdzie i nic nie będa odemnie chcieli i szybko wrócę do domku ![]() _____________________ Ps.Teściowa wpadła ...i wypadla ![]() Pyta gdzie Kubuś ...a ja na to że na wycieczce z druga babcią ![]() ??? Pojechał do mojej mamy ...bo niechciałam go ciągać po IP szpitalnych to nie miejsce dla niego.... Tak więc pozbyłam się teściowej ....nawet się nie chciała rozebrać ![]() Pewnie jej przykro że w dniu Babci nie dostala Kubusiowego buziaka ...ale ma za swoje ![]() Gdyby uprzedzala że wpadnie to mogła by z nim posiedzieć i poczekać az wrocimy ....a tak to a masz hihihihihihihi
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
No mnie też się średnio widzi pomysł z pójściem na macierzyński od 38 tyg.
![]() Na kolejnej wizycie zapytam go jeszcze raz o to zwolnienie i zobaczymy co powie. A jak mi nie da, to pójdę do jakiegoś internisty i będę błagać o zwolnienie ![]() ![]()
#2223 |
Zakorzenienie
|
Kancia nutramigen ponieważ wg niej może tak reagować na coś w mleku, ewentualnie ja mogę wytwarzać przeciwciała czy coś ... nie powtórze co tam gadała, bo nie byłam w stanie się już skupić jak usłyszałam, że w tej kwestii coś nie tak:\
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
zebra ok kumam, spróbuj z tą glukoza i sie nie martw
![]() ![]() chcialam Wam przesłac filmik jak mój 4,5 miesięczny bąk śmigał po macie ale strasznie się długo ładuje ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-21 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem Kancia jaki jest poziom, weim, że jak wypisywali go to też był żółty ale badanie na poziom bilirubiny wskazywał na to, że jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pysia ![]() Zeberka nie martw sie, bedzie dobrze, zobaczysz ![]() ************************* *********** A ja dzisiaj bylam u gina na wizycie. Dzisiaj jest rowniotko tydzien do terminu a tu nic a nic sie nie ruszylo. Lekarz nawet zartowal ze chyba chce pobic rekord w dlugosci ciazy bo dalej wszystko wysoko, pozamykane, synek jeszcze nie jest w kanale i wazy juz 4400g. mam przyjsc w dniu terminu i jak dalej nic sie nie ruszy to dostane skierowanie do szpitala. Mowil ze lepiej jak nei przenosze bo wtedy dziecko juz calkiem bedzie duze. Takze zostal nam ostatni tydzien ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
|
Azzis, ten Twój lekarz, to naprawdę jakiś głupek...
Nie myślałm, że będzie stwarzał Ci takie problemy w związku ze zwolnieniem. Dobrze, że chociaż dał Ci je na te 2 tyg. A później zobaczysz, jak on Ci nie wypisze, to na pewno jakiś internista, albo lekarz rodzinny Ci wypisze. Trzymam kciuki, aby tak było! Mój lekarz, nie robi takich problemów. Ja chodzę prywatnie, ale znam osoby, które chodzą do niego na kasę chorych i też nie robi żadnych problemów. Liczę, że jednak może i ten Twój zmieni zdanie za te 2 tyg i nie będziesz musiała szukać lekarza, by wypisał Ci zwolnienie. A teraz odpoczywaj ![]() ************************ A ja zaczęłam robić Kurczaka w cieście francuskim. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ![]() Mąż wróci około 19:00, to powinnam się wyrobić do tego czasu ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja oglądałam i zobaczyłam, że tanio strasznie i zdecydowałam się dlatego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zadomowienie
|
Daj znac potem jak smakowal
![]() ![]() Ja bym chyba chciala bo boje sie rodzic sn takiego klocuszka tym bardziej jakby mial byc wywolywany. Ale to sie okaze w szpitalu bo wszystko zalezy od lekarza. Podobno u mnie w szpitalu wskazanie jest jak na usg wychodzi 4500g. Ale ostateczna decyzja nalezy do lekarza, dlatego troszke sie boje. Chociaz Olivia urodzila coreczke 4400g i dala rade. Chociaz strasznie popekala i ja ponacinali. No i jak ostatnio pisala, coreczce przy porodzie pekl obojczyk przez to ze taka duza byla....tak wiec jak sie juz boje rodzic sn. Ale zobaczymy za tydzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak Sensuel czy bedzie Wam smakowalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie to nawet jak pozamykane to i tak nigdy nic nie wiadomo ![]() Ważne ze na razie wszystko OK ![]() Cytat:
![]() ____________________ a ja czekam na mezusia ![]()
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz waży 4400 to może i dobije do tych 4500 więc ja bym liczyła na cc pewnie. U nas już od 4 kg robią cc.
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | ||||
Zakorzenienie
|
śliczna ta Twoja niunia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzis na obiadek pizza
![]() ![]()
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
A ja dostałam bolesnych skurczy..jednak dalej leżę i wcinam jaśki czekoladowe
![]() zastanawiam się czy nie pochodzić, lub nie robić przysiadów, może by się rozkręciło na dobre ![]()
![]() |
#2237 | |
Zadomowienie
|
Ja podawalam z frytkami i surowka.
Cytat:
Patka, tez bym chciala zeby u mnie od 4kg robili.... YouYou lekarz wlasnie powiedzial ze jak w dniu terminu nic sie nei bedzie dzialo to wysyla mnie do szpitala bo nie ma co czekac az jeszcze bardziej urosnie bo wtedy tym bardziej bedzie mu gorzej wyjsc. Wlasnie wcinam pomodorowke z ryzem mniam mniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Jakoś mały nie chce tego zbytnio pic... udało mi się 20 ml mu dać ale niechętnie wypił... wcześniej też chyba tyle wypił a ma pić po 50 4 razy dziennie już to widzę... moze jutro pójdzie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
BAN stały
|
zeberka
![]() ![]() Pysia gratuluję męża! Ja dostałam od mojego przepiękny pierścionek z białego i żółtego złota z brylantami ![]() Gooha może spróbuj namówić tego gina żeby dał od razu skierowanie na cesarkę - po co macie się z dzieckiem męczyć!? Lila Mercedes ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie dziewczyny, że wczoraj się zważyłam i ważę 4kg mniej (!) niż przed ciążą,! Jestem w szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Rozeznanie
|
Same głodomory tu widzę....każda coś wcina......
![]() a mnie od godziny jajnik boli....ech..... Gosbaj ale masz klocuszka w brzuszku!!!!!!!!!!!! A ja mam dzisiaj dzień lenia......TŻ wrócił z pracy, podjechaliśmy po zakupy i teraz siedzi w kuchni i robi obiad.......a niech sie wprawia..... ![]() niby zamówiłam sobie Dzień Dziadka na poród... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zadomowienie
|
Kurczaczek w piekarniku ![]() No to idę zobaczę, co ja mam w lodówce. Jaką by tu zrobić sałatkę ![]() **************** A Twój Dzidziolek, to faktycznie kolosek. Ja 4 lutego będę miała znowu ważone, mierzone Dziecię. Ciekawe ile będzie miało. Chociaż, jak byłam ostatnio - w ten piątek, to lekarz powiedział, że nie będzie on należał do dużych, jak się urodzi. Tak naprawdę, to sama nie wiem co o tym myśleć, bo jak sparawdzał jego parametry dzień przed Wigilia, to Glutek ważył 1500, co odpowiadało danemu tygodniowi ciąży. Więc tak naprawdę nie mam pojęcia ile będzie miał za te 2 tygodnie. No, ale raczej ponad 4 kg to nie będzie ważył... ******************** Mmmmmmm, jaki zapach się rozchodzi po kuchni z tego ciasta francuskiego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2244 |
Rozeznanie
|
Patinka widocznie tak ma być i nie potrzebujesz szczegółowych opisów itp. W szpitalu w którym chce rodzić jest wykaz dokumentów i mam wszystkie USG zabrać,ale najwazniejsze dla nich to to ostatnie...każdy szpital rządzi się swoimi prawami, jedni chcą wszystko, innych nic nie obchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
biedna Ulka.. miemmy nadzieje ze skurcze sie rozkreca i szybciutko urodzi.. ![]() ![]() Joli no to kciuki ![]() Ja wlasnie zrobilam sobie kawke i czekam na kolede ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj mialam na obiadek zupke jagodowa ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Rozeznanie
|
przesyłam do poczytania fajne artykuły.....
https://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10009209.html https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10008522.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
My nadal w dwupaku... Nic sie nie dzieje ![]() Oglądamy WALL-E na dvd-Młody zachwycony ![]() ![]() ![]() Bylismy u Teściowej i Teścia na Dzień Babci i Dziadka-moja Mama narazie na wyjeździe więc póki co jedna Babcia"zaliczona ![]() Pojechaliśmy ok 11:30(Mąż robi na popołudnia bo remontują Ośrodek Zdrowia a przez dzień tam tabuny ludzi więc robią od 17 do 1szej w nocy...)we trójkę. Posiedzieliśmy z 2,5godz,zbieramy się do wyjścia a Teściowa standardowe pytanie: WPADNIECIE W SOBOTE LUB NIEDZIELĘ? Mąż mówi NIE OBIECUJEMY BO WIESZ JAK TO NA KOŃCÓWCE CIĄŻY. A Ona ![]() ![]() ![]() NO TO WPADNIJCIE! Nie dość że dożarta to jeszcze głucha... Pewnie!Mam 9dni do terminu,ledwo sie turlam,sama kąpię Młodego i ogarniam wszystko wieczorami,zasypiamy sami,Mąż pada na twarz po kąpieli ok 2giej po powrocie i jeszcze weekend u Niej... Byliśmy w ta sobotę,dzisiaj i znowu w sobotę?! ![]() ![]() ![]() Już właśnie"wchodzę"w zakręt koło Jej domu-niech się wczuwa... ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- biedna Ulka ![]() ![]() TEGO się właśnie obawiam-że przyjadę"za szybko" i mnie położą na przedporodowej do śwDygdy... Nie ma nic gorszego od leżenia i czekania ![]()
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
wklejam zdjecie Krzysia ktorego w szpitalu ubrali na rozowo robiac z niego Krzysiulinke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Rozeznanie
|
Kacha teściowym to medal dać za ich pomysły.,.....moja dzisiaj stwierdziła, że ja za mało się ruszam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Agusiamatyldka synek BOSKI ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy u niej 2 godz i tak mnie wqr.... że myślałam że jej ![]() Młody ma ODGÓRNY zakaz jazdy autkami po stole(kiedyś przewrócił wrzącą herbatę i mało nie ![]() Jesteśmy u Babci i Młody dryp dryp po autko i na stół je. Wiec mu mówię:CZEGO MAMA UCZY?NIE MA JAZDY AUTKIEM PO STOLE!AUTKA JEZDŻĄ PO ZIEMII BO NA STOLE KŁADZIEMY CHLEBEK A KÓŁKA BRUDNE! A ta @?#@!?!! KAROLKU!U MAMUSI NIE JEŹDZIJ-U BABCI MOŻESZ BO CI POZWALAM! ![]() Gdzieś wcześniej czytałam o rożkach dla Maleństw-kupiłam u tego sprzedawcy na Allegro i POLECAM! Bez usztywnienia,super uszyte,przepiekne wzory i kolory z których każdy coś wybierze i wydaje mi sie że i cena nie za wysoka jak na tak świetny produkt! http://www.allegro.pl/item862451092_862451092.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.