|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dermacol. WĄTEK ZBIORCZY.
Taaa kolejny topic o dermacolu
Ale obiecuje że ostatni ![]() Jakie kremy używacie pod dermacol ? Jakich się przestrzegać a jakie wy polecacie ? Wiem ze od takich kremów wiele zalezy, a że bardzo nie chciałabym zrobić coś źle [a z dermacolem oto naprawde nie trudno ] to wole zapytać doświadczone wizażanki ![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kremy pod Dremacol
No kolejny top o dermacolu, nie ma co.
![]() Ja używam wszystkich kremów, tzn. nawilżających, tłustych z wyjątkiem matujących, ponieważ one nie dają poslizgu, a dermacol jest dość tępy, gęsty do rozsmarowania i potrzebuję dobrze przygotowanej skóry i kremu, który pozostawia film...
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Och no dobra ooostatni raz
![]() Kremów jakich używam pod oczki i pod dermacol ![]() 1. Avon - seria ANEW 2. Clinique - "All About Eyes" 3. Clinique - "Anti Gravity" 4. L'oreal - krem na dzień do skóry suchej "Nutrissime" (czasami używam go również pod oczy) |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja najpierw smaruje delikatnie twarz oliwką, a gdy troche się wchłonie w skóre dopiero nakładam Dermacol, bardzo łatwo się rozprowadza
jak po maśle
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
"Zamiennik" Dermacolu
Hey
![]() Wlasnie wrocilam od dermatologa - coz, braku szczerosci jej nie zarzuce /"dziecko, wygladasz fatalnie! Przed wakacjami mialas taka ladna cere - co Ty z soba zrobilas?!"/ Spytalam sie jej o dermacol. Powiedziala, ze ewentualnie, czasem, ale poleca inny podklad. Mowa o Excipialu. Zna ktos? Rzekla, ze podobno swietnie kryje /"nawet to, co teraz sie z Toba stalo" -thx... fajne pocieszenie./, latwo sie naklada i nie jest taki drogi /dalam 21 zl./ No wlasnie. jeszcze nie uzywalam, zobaczymy pojutrze. pomyslalam jednak,z e moze ktos z Was go stosowal i skomentuje . No, i moze komus sie informacja o owym podkladzie przyda . BTW; tez jest w tubce, jak Dermacol ^^. Wyglada jak masc;p
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Zamiennik" Dermacolu
Ja nigdy nie używałam.
To nie jest podkład tylko krem kryjący do cery trądzikowej, wiec np. nie może być stosowany jako korektor pod oczy
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
On ma w skladzie podobno jakies substancje czynne, znaczy sie zwalczajace pryszcze
, dlatego moze faktycznie troche wysuszac. Kolory sa chyba tylko dwa , producent zaleca mieszanie. Uh, przeraza mnie to, bo kupilam tylko jasny ;p, dopiero pozniej sie dowiedzialam ;pNo nic, jutro zobaczymy
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
hm hm hm ja mam sucha cere ale na brodzie mi syfki ostatnio wylaza :/ wiec moze uzyje go w tym miejscu jako koretkora a on zwalczy moje syfki?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jasny, aktualnie rzadko uzywam, ale jeszcze rok temu dosc czesto. Mieszalam ze zwyklym podkladem, ktory byl bardziej wodnisty, przez co regulowal konsystencje, a takze kolor (bo kolor jasnego Excipialu sam w sobie jest rozowawy). Mnie nie wysuszal, nie zatykal, dosc milo wspominam. Wymieszany z podkladem dawal lepsze krycie.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam excipialu ciemnego i całkiem dobrze się spisuje szczególnie kryjąc przebarwienia potrądzikowe.Ja nakładam go raczej jako korektor głównie na skronie i czoło,rzadko nakładam na policzki,bo wtedy mnie troche wysusza.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
wpisz w wyszukiwarkę na wizazu Excipial, to wyskoczy Ci coś . niedawno pewna Wizażanka rozpoczęła o nim wątek
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
, zaraz poszukam.A naklada sie FATALNIE - tworzy okropna maske. Choc to tez kwestia wprawy; zawolalam starsza siostre /doswiadczona w makijazu / i efekt byl calkiem niezly i nawet naturalny Niestety, pod wplywem wody /nawet malych ilosci/ splywa z buzi. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam excipialu, i muszę przyznać że jest bardzo dobry - dobrze kryje, pomaga zwalczać pryszcze i co najważniejsze nie wysusza skóry. Minusem dla mnie jest to że odcień ciemny jest mimo wszystko za jasny troszkę, a drugi minus jest taki że po 6-8 godzinach skóra wygląda na szarą i zmęczoną. Ale poza tym ok
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dermacol - w sklepiku internetowym kosztuje mniej niż 10 zł wiec nie wiem po co szukać czegoś innego.
zwłaszcza ze fanów dermakolu jest sporo
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
aha..
coś na jego temat: http://www.solpharm.pl/index.php?go=excipial
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
łoj
nie doczytałam ![]() chyba bardziej chodziło mi o to : http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/2028 http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/2027 http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772...,207801,0.html
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
uzywasz na cala twarz czy punktowo?ciebie nie zapycha?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
jest dostepny tylko w aptekach?
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
w aptekach nie ma.dermacol jest w malych drogeriach,trzeba sie troche naszukac
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja pytalam o excipial
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Excipial dostaniesz w aptekach (ja musialam sprowadzic, bo akurat nie bylo jasnego odcienia).
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Excipial jest w aptece, często jednak nie ma - muszą zamawiać bo chyba tak często to nie schodzi.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
sama uzywam dermacol ale wylacznie jako korektor na krostki zaskakujace mnie... jako codzinny podklad calodniowy odstawilabym bo ma duzo parafiny zapychajacej pory wlasnie takze lepiej stosowac go okazyjnie badz jako korektor
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
dermacol pod oczy ?
Uzywacie podkaladu dermacolu pod oczy ?
Co robicie ze wam go tak nie widać ;) ???? |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dermacol pod oczy ?
Ja np. używam.
A co do nakładania to jest duży wątek zbiorczy nt. Dermacolu. Poszukaj. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dermacol pod oczy ?
eee nie umie ma ktoś ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

Ale obiecuje że ostatni 
] to wole zapytać doświadczone wizażanki

, producent zaleca mieszanie. Uh, przeraza mnie to, bo kupilam tylko jasny ;p, dopiero pozniej sie dowiedzialam ;p

nie doczytałam