|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V
Cytat:
![]() acha a moja mama (pod moja niewiedze) wystawila mi buty slubne na parapet zeby niby byla pogoda. i co i lalo. wiec tylko jak dla mnie sie potwierdza ze to glupie przesady i zwykle zbiegi okolicznosci kiedy sie sprawdzaja
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-21 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Madziu mi się nigdy nie zdążyło robić coś, bo taki przesąd. Kotów czarnych miałam 4 więc nie dało rady ich omijać
![]() ![]()
#3573 |
Zadomowienie
|
O takich zabobonach to nawet nie słyszałam, zeby wystawiać buty na parapet... Bez przesady. Jesli potrzebuje sie po coś wrócić do domu to wracam ale jednak mam w świadomości ze nie powinnam. Buty jesli beda mi sie podobaly odkryte to też takie kupie. Nie układam sobie życia wg zabobonów ale mam niektóre w świadomości, zeby była jasność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
No dobrze ale są one czymś potwierdzone? Bo dlaczego nie można się wracać, przechodzić pod drabiną czy inne takie - bo można mieć pecha? Pecha można mieć w ogóle wstając z łóżka
![]() Może skończmy ten temat bo do niczego on nie prowadzi a tylko się stresujemy nawzajem.
#3575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli Cię to uspokoi, to nie miałam niebieskiej podwiązki, uwielbiam czarne koty itp. Ja natomiast nie uwierzę w to, że bez wstydu powiedziałbyś o swojej wierze w przesądy ginegologowi, pediatrze swojego dziecka, księdzu lub profesorowi, u którego zdajesz egzamin. Rzecz w tym, że każda z nas wstydziłaby się przyznać do tego, że wierzymy w zabobony przed jakimiś autorytetami, a przed samymi sobą się nie wstydzimy. A to właśnie sobie samemu, nikomu innemu, człowiek wyrządza największą krzywdę chorym myśleniem.
![]() |
#3576 |
Wtajemniczenie
|
Nie podejrzewam ze juz to bedzie TA. a do kielc jade z tzem i jedgo mama, tak tylko przy okazji zobacze co i jak... moze bedzie cos podobnego. ale raczej juz przy tej zostane
#3577 |
Zadomowienie
|
O takim zabobonie jak napisałaś z chęcią powiedzialabym swojej gince zeby sie pośmiać z tego... Nie miałabym oporu...
A czarnych kotów nie lubie bo w ogóle nie lubie kotów... No ale skończmy to juz bo i tak do niczego nie prowadzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Ciekawe jak tam Michel po badaniach?
#3579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe jak ja bym opowiedziala cioci Kieloch to tez bylo by zabawnie ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a powiedzcie mi jak myslicie sukienka w jakim kolorze najlepiej? biala , czy moze za ecrui kjestescie??
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
Qdlatku - taka w której będziesz się czuła lepiej. Ciężko powiedzieć która lepsza.
#3581 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem zdecydowanie za biala.
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
A przymierzałaś jakieś ecru?
#3583 |
Wtajemniczenie
|
tak jedna. ona tez byla ladna, ale jesli chodzi o kolor to wolalabym ja w bieli
![]()
#3584 |
Zadomowienie
|
Mysle ze to trzeba też patrzeć odnośnie karnacji. Wydaje mi sie ze Tobie ładnie byłoby w ecru bo masz ciemne włosy i chyba karnacje. Mnie to w ogóle nie psuje wiec nawet nie patrze na sukienki w tym kolorze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Wtajemniczenie
|
szczeze??
mam czerwone wlosy aktualnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3586 |
Rozeznanie
|
Qdlatek wydajemi się ,że dla młodej dziewczyny najbardziej odpowiednia suknia to w kolorze bieli.Nawt tak mi pani w salonie powiedziała we Wrocławiu,że gdybym była po 30 dobrze i brała ślub to już taka powazniejsza suknia w ecru mogłaby byc.Ja będe miała na 100% białą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
AGUSSS mi tez biale sie najbardziej podobaja ![]() Jakos nie jestem do tych innych kolorow przekonana ![]() Owszem moze ladnie wygladaja...ale ja wole biala ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- AGUSSSS ja w koncu sie wycofuje z ksiezniczkowatej ![]() ![]()
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koloru sukni nie dopasowuje się do wieku a do karnacji i modelu sukni. Nie każdemu niestety dobrze w białym i dlatego powstały właśnie takie odcienie jak ecru, biel śmietankowa i jeszcze kilka innych.
![]() |
#3589 |
Rozeznanie
|
Miałam białą suknię, na szczęście brałam ślub 4 miesiące przed 30-tką
![]() A tak poważnie, to nawet dwie suknie w jednym odcieniu bieli mogą wyglądać różnie na pani młodej. Ja mierzyłam kilka. I raz w bieli wyglądałam jak śmierć, innym razem idealnie. Raz w ivory wyglądałam ładnie, a innym razem suknia wydawała się na mnie brudna. Jest tylko jedna zasada przy wyborze sukni - mierzyć i patrzeć, czy się dobrze wygląda ![]()
#3590 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla wszystkich Agnieszek z okazji imienin
![]() A ja byłam dziś na Sienkiewicza w salonie i przymierzałam 2 modele,które mi się spodobały i były w ecru bardzo jaśniutkim i nie widze ich ( i siebie teraz ) w bieli, nie podoba mi sie. Koronka biała wyglada jak firanka. Pani kazala mi przjść się w tych sukniach przez korytarz i wogóle nie zwracała uwagi,że jest mokro bo "suknie są po to na wystawie ,że spokojnie mozna ich brudzić" ![]() ![]() ![]() Mariana nie ma i chyba sie juz niestety nie pojawi ![]()
K.CZ. (F). ![]() ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2010-01-21 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Agnieszki wszystkeigo co najlepsze
![]() ![]() Ja juz w domu, zjem obiad i biore sie za nauke. Szkoda, ze nie moge z Wami siedziec tak jak wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do koloru sukienki to zalezy jaka do kogo pasuje. Np moja kuzynka ma ciemna karnacje i czarne wlosy to super wygladala w sniezno bialej. Ja mam blad wlosy, jasna karnacje i w bialym bylo mi okropnie. Mialam suknie ecri, takie bardzo jasniutkie tzw. smiatanke. Trzeba przymierzyc sukienke biala i ecri i dopasowac do karnacji swojej indywidualnie. W salonach biale suknie polecaja yzw. ciemnym dzieczynom, podobnie ciemniejsze odcienie ecri, natomiast "janiejszym"jasne odcienie ecri. Ale to trzeba po prostu mierzyc i jeszcze raz mierzyc ![]() Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-01-21 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez zawsze myślałam o sukni ślubnej białej i co.......miałam ecru, bo w bieli wygadałam niekorzystnie.
![]() |
#3594 |
Rozeznanie
|
Ja słyszałam o tym przesądzie, mojego kolegi z pracy zona została poproszona na chrzesną, zgodziła się w momencie, nikt jednak nie wiedział ze jest w ciązy, a i ona nie zdawała sobie sprawy ze sa jakies przesady. Po jakims czasie wszyscy sie dowiedzieli ze była w ciazy i zaczeła sie zj....ka ze jak mogła sie tak zachowac itd. Dla mnie to jakas bzdura. W jakiejs religii jest nawet cos takiego ze kobieta mająca @ nie ma prawa wejsc do kościoła, ale nie pamietam jakiej. A tu to zwykły zabobon. Może napisze tak:"To czego sie obawiałem spotkało mnie" jakos tak chyba to szło
![]() No wiec tak, zrobiłam dzis runde po salonach. I masakra jakas. Wedrówke zaczełam od reja, tam spedziłam ok poł godz na ogladaniu katalogów, podobała mi sie nawet jedna suknia na manekinie. Po czym pani powiedziała zebym przyszła ze zdjeciem sukni jaka mi sie podoba, to wtedy bede mogła przymierzyc podobną a one uszyją mi ta ze zdjecia ![]() ![]() Wszystkim Agnieszkom wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Uff ale sie rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Wtajemniczenie
|
Znalazlam na stronie opis dotyczace bizuterii do sukni slubnej, wiec jesli ktos zainteresowany, to moze poczytac: http://butik.bialamagia.pl/?p=p_60&s...uterie-slubna-
Tak sobie pomyslalam o Elsi. Ostatnio sie nie pojawia, ciekawe co tam u niej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nawet te drobne przesądy często robią ludziom krzywdę. Jak ktoś wychodzi rano z domu z nastawieniem, że piątek zły początek, to podświadomie prowokuje taki przebieg zdarzeń, który dla niego będzie niekorzystny. Już nie mówiąc o zatroskanej minie, która w kontaktach z ludźmi może być decydująca w tym, czy załatwimy sprawę, czy nie.
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
beatrice1234 A jest ten salon co na Sienkiewicza w Kielcach???? Ciekawa własnie jestem bo może jest tam taniej?? Ja przymierzałam tę tiulową i extra wygląda ale nie na manekinie tylko na kimś
![]() ![]()
![]() |
#3598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Rozeznanie
|
http://www.vivienvigo.com/galeria.htm
ja przymierzałam model selesa i ta mi sie najbardziej podobała, ale na zdjeciu to tragedia, była tez siriana tez nawet ładnie ale zobaczyłam sie z boku i wyglądałam jakbym w ciązy była, hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.