Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 12:05   #3571
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
Mowicie ze nie wierzycie w to a zastanawiam sie czy nie miałyście na ślubie niebieskiej podwiązki, zakrytych butów, czy czegoś tam jeszcze... albo nie pomyslałyscie ze jak przechodzi czarny kot droge to nigdy nie pomyslałyście ze to pech... W to też nie uwierze...
nie mialam zadnej podwiazki, buty co prawda zakryte ale z wygody a nie z przesadu. poprostu w innych wyjezdzaly mi palce a czarne koty mialam 2 w domu a i takich obcych za zly znak nigdy nie uwazalam bo kocham kotki. suknie kupowalam z TŻ i zadnych innych slubnych przesadow sie nie trzymalam

acha a moja mama (pod moja niewiedze) wystawila mi buty slubne na parapet zeby niby byla pogoda. i co i lalo. wiec tylko jak dla mnie sie potwierdza ze to glupie przesady i zwykle zbiegi okolicznosci kiedy sie sprawdzaja

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-21 o 12:07
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:06   #3572
azakowana
Zakorzenienie

Madziu mi się nigdy nie zdążyło robić coś, bo taki przesąd. Kotów czarnych miałam 4 więc nie dało rady ich omijać Nie miałam podwiązki a tym bardziej niebieskiej, miałam wszystko nowe, nic pożyczonego. Buty miałam zakryte dlatego, że chciałam mieć białe pończochy a w odkrytych to tragicznie wygląda., ślub był w czerwcu bo tylko wtedy była wolna sala, więc jak widzisz można unikać wszystkiego co wiąże się z przesądami. Zawsze się śmiałam z przesądów bo to są jak dla mnie niczym nie potwierdzone bajki. Ale jak już napisałam każdy wierzy w to co chce
Stary 2010-01-21, 12:06   #3573
madziaciu
Zadomowienie

O takich zabobonach to nawet nie słyszałam, zeby wystawiać buty na parapet... Bez przesady. Jesli potrzebuje sie po coś wrócić do domu to wracam ale jednak mam w świadomości ze nie powinnam. Buty jesli beda mi sie podobaly odkryte to też takie kupie. Nie układam sobie życia wg zabobonów ale mam niektóre w świadomości, zeby była jasność.
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:10   #3574
azakowana
Zakorzenienie

No dobrze ale są one czymś potwierdzone? Bo dlaczego nie można się wracać, przechodzić pod drabiną czy inne takie - bo można mieć pecha? Pecha można mieć w ogóle wstając z łóżka
Może skończmy ten temat bo do niczego on nie prowadzi a tylko się stresujemy nawzajem.
Stary 2010-01-21, 12:13   #3575
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Veroeve może nie jestem na tyle światowa co Ty, ale zacofana też nie jestem...
madziaciu, bez osobistych wycieczek proszę, bo ja ani światową nie jestem, ani nie zabiegam o to, by mnie za taką uważano.

Jeśli Cię to uspokoi, to nie miałam niebieskiej podwiązki, uwielbiam czarne koty itp.

Ja natomiast nie uwierzę w to, że bez wstydu powiedziałbyś o swojej wierze w przesądy ginegologowi, pediatrze swojego dziecka, księdzu lub profesorowi, u którego zdajesz egzamin. Rzecz w tym, że każda z nas wstydziłaby się przyznać do tego, że wierzymy w zabobony przed jakimiś autorytetami, a przed samymi sobą się nie wstydzimy. A to właśnie sobie samemu, nikomu innemu, człowiek wyrządza największą krzywdę chorym myśleniem.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:21   #3576
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Nie podejrzewam ze juz to bedzie TA. a do kielc jade z tzem i jedgo mama, tak tylko przy okazji zobacze co i jak... moze bedzie cos podobnego. ale raczej juz przy tej zostane

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:23   #3577
madziaciu
Zadomowienie

O takim zabobonie jak napisałaś z chęcią powiedzialabym swojej gince zeby sie pośmiać z tego... Nie miałabym oporu...
A czarnych kotów nie lubie bo w ogóle nie lubie kotów...
No ale skończmy to juz bo i tak do niczego nie prowadzi...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 12:25   #3578
azakowana
Zakorzenienie

No właśnie
Ciekawe jak tam Michel po badaniach?
Stary 2010-01-21, 13:01   #3579
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Cytat:
O takim zabobonie jak napisałaś z chęcią powiedzialabym swojej gince zeby sie pośmiać z tego... Nie miałabym oporu...
A czarnych kotów nie lubie bo w ogóle nie lubie kotów...
No ale skończmy to juz bo i tak do niczego nie prowadzi...

hehe jak ja bym opowiedziala cioci Kieloch to tez bylo by zabawnie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

a powiedzcie mi jak myslicie sukienka w jakim kolorze najlepiej? biala , czy moze za ecrui kjestescie??

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-01-21, 13:03   #3580
azakowana
Zakorzenienie

Qdlatku - taka w której będziesz się czuła lepiej. Ciężko powiedzieć która lepsza.
Stary 2010-01-21, 13:11   #3581
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Qdlatku - taka w której będziesz się czuła lepiej. Ciężko powiedzieć która lepsza.

ja jestem zdecydowanie za biala.

razem od 18.03.2009 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 13:13   #3582
azakowana
Zakorzenienie

A przymierzałaś jakieś ecru?
Stary 2010-01-21, 13:24   #3583
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

tak jedna. ona tez byla ladna, ale jesli chodzi o kolor to wolalabym ja w bieli

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-01-21, 13:30   #3584
madziaciu
Zadomowienie

Mysle ze to trzeba też patrzeć odnośnie karnacji. Wydaje mi sie ze Tobie ładnie byłoby w ecru bo masz ciemne włosy i chyba karnacje. Mnie to w ogóle nie psuje wiec nawet nie patrze na sukienki w tym kolorze.
Stary 2010-01-21, 13:39   #3585
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

szczeze??
mam czerwone wlosy aktualnie ale bede powoli w jasny braz przechodzic do blondu chce do wesela na pasemka blond z brazem przejsc takze wloasmi sie nie sugeruje. a karnacje mam ciemna. ale mi sie podoba bialamoze ecru pasuje do ciemnej karnacji, ale bialy tez

razem od 18.03.2009 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 13:42   #3586
AGUSIA533
Rozeznanie

Qdlatek wydajemi się ,że dla młodej dziewczyny najbardziej odpowiednia suknia to w kolorze bieli.Nawt tak mi pani w salonie powiedziała we Wrocławiu,że gdybym była po 30 dobrze i brała ślub to już taka powazniejsza suknia w ecru mogłaby byc.Ja będe miała na 100% białą
AGUSIA533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 13:55   #3587
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Cytat:
Napisane przez AGUSIA533 Pokaż wiadomość
Qdlatek wydajemi się ,że dla młodej dziewczyny najbardziej odpowiednia suknia to w kolorze bieli.Nawt tak mi pani w salonie powiedziała we Wrocławiu,że gdybym była po 30 dobrze i brała ślub to już taka powazniejsza suknia w ecru mogłaby byc.Ja będe miała na 100% białą

AGUSSS mi tez biale sie najbardziej podobaja
Jakos nie jestem do tych innych kolorow przekonana
Owszem moze ladnie wygladaja...ale ja wole biala

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

AGUSSSS ja w koncu sie wycofuje z ksiezniczkowatej za to tobie bedzie w niej pieknie

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-01-21, 14:00   #3588
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGUSIA533 Pokaż wiadomość
Bzdura.
Koloru sukni nie dopasowuje się do wieku a do karnacji i modelu sukni. Nie każdemu niestety dobrze w białym i dlatego powstały właśnie takie odcienie jak ecru, biel śmietankowa i jeszcze kilka innych.
Stary 2010-01-21, 14:16   #3589
veroeve
Rozeznanie

Miałam białą suknię, na szczęście brałam ślub 4 miesiące przed 30-tką

A tak poważnie, to nawet dwie suknie w jednym odcieniu bieli mogą wyglądać różnie na pani młodej. Ja mierzyłam kilka. I raz w bieli wyglądałam jak śmierć, innym razem idealnie. Raz w ivory wyglądałam ładnie, a innym razem suknia wydawała się na mnie brudna.

Jest tylko jedna zasada przy wyborze sukni - mierzyć i patrzeć, czy się dobrze wygląda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 14:47   #3590
ninuska
Zadomowienie

Buziaki dla wszystkich Agnieszek z okazji imienin

A ja byłam dziś na Sienkiewicza w salonie i przymierzałam 2 modele,które mi się spodobały i były w ecru bardzo jaśniutkim i nie widze ich ( i siebie teraz ) w bieli, nie podoba mi sie. Koronka biała wyglada jak firanka. Pani kazala mi przjść się w tych sukniach przez korytarz i wogóle nie zwracała uwagi,że jest mokro bo "suknie są po to na wystawie ,że spokojnie mozna ich brudzić" Dziwne dosyc podejscie jak na Ostrowiecki salon oczywiście bardzo pozytywne

Mariana nie ma i chyba sie juz niestety nie pojawi

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2010-01-21 o 14:49
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:37   #3591
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Agnieszki wszystkeigo co najlepsze

Ja juz w domu, zjem obiad i biore sie za nauke.

Szkoda, ze nie moge z Wami siedziec tak jak wczesniej
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:11   #3592
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
hehe jak ja bym opowiedziala cioci Kieloch to tez bylo by zabawnie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

a powiedzcie mi jak myslicie sukienka w jakim kolorze najlepiej? biala , czy moze za ecrui kjestescie??
A masz zjdecie sukienki?

Co do koloru sukienki to zalezy jaka do kogo pasuje. Np moja kuzynka ma ciemna karnacje i czarne wlosy to super wygladala w sniezno bialej. Ja mam blad wlosy, jasna karnacje i w bialym bylo mi okropnie. Mialam suknie ecri, takie bardzo jasniutkie tzw. smiatanke. Trzeba przymierzyc sukienke biala i ecri i dopasowac do karnacji swojej indywidualnie. W salonach biale suknie polecaja yzw. ciemnym dzieczynom, podobnie ciemniejsze odcienie ecri, natomiast "janiejszym"jasne odcienie ecri. Ale to trzeba po prostu mierzyc i jeszcze raz mierzyc

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-01-21 o 17:16
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:11   #3593
Ywanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Bzdura.
Koloru sukni nie dopasowuje się do wieku a do karnacji i modelu sukni. Nie każdemu niestety dobrze w białym i dlatego powstały właśnie takie odcienie jak ecru, biel śmietankowa i jeszcze kilka innych.
Podpisuje sie po tym co Aga napisała!
Ja tez zawsze myślałam o sukni ślubnej białej i co.......miałam ecru, bo w bieli wygadałam niekorzystnie.
Stary 2010-01-21, 17:29   #3594
beatrice1234
Rozeznanie

Ja słyszałam o tym przesądzie, mojego kolegi z pracy zona została poproszona na chrzesną, zgodziła się w momencie, nikt jednak nie wiedział ze jest w ciązy, a i ona nie zdawała sobie sprawy ze sa jakies przesady. Po jakims czasie wszyscy sie dowiedzieli ze była w ciazy i zaczeła sie zj....ka ze jak mogła sie tak zachowac itd. Dla mnie to jakas bzdura. W jakiejs religii jest nawet cos takiego ze kobieta mająca @ nie ma prawa wejsc do kościoła, ale nie pamietam jakiej. A tu to zwykły zabobon. Może napisze tak:"To czego sie obawiałem spotkało mnie" jakos tak chyba to szło

No wiec tak, zrobiłam dzis runde po salonach. I masakra jakas. Wedrówke zaczełam od reja, tam spedziłam ok poł godz na ogladaniu katalogów, podobała mi sie nawet jedna suknia na manekinie. Po czym pani powiedziała zebym przyszła ze zdjeciem sukni jaka mi sie podoba, to wtedy bede mogła przymierzyc podobną a one uszyją mi ta ze zdjecia Dalej waska uliczka, pierwszy salon-nie wchodziłam bo było bardzo duzo ludzi. Na gorzystej pani powiedziała zebym przyszła w lutym bo bedzie miała katalog na 2010 to sobie tylko obejrze a na przymierzanie jest za zimno... Nastepnie MariMar czy jak mu tam-tragedia nie smiałam pytać nawet o mierzenie. Pani wraz z sukniami zagrodziła sie jakimis łancuchami... Do pieknej pani od reklamówki nawet nie weszłam. W tym małym na przeciwko rossmana nic szczególnego, ale koleżanka od razu prosto z mostu w wejsciu: "tutaj tez nie wolno sukienek przymierzać?" no i przymierzyłam pierwsza lepsza jaka zobaczyłam, bez zastanawiania sie czy ładna. No ale chodziło mi o to zebym tylko przymierzyła, nawet cokolwiek. I pozniej przemiła pani z Sienkiewicza, przymierzyłam troche tych sukni z kazdego fasonu po jednej i juz przynajmniej wiem w czym mi dobrze. Spodobała mi sie jedna nawet bardzo i gdybym juz była w Kielcach to bym ja zamowiła.

Wszystkim Agnieszkom wszystkiego najlepszego:r oza:

Uff ale sie rozpisałam

beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 18:42   #3595
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Znalazlam na stronie opis dotyczace bizuterii do sukni slubnej, wiec jesli ktos zainteresowany, to moze poczytac: http://butik.bialamagia.pl/?p=p_60&s...uterie-slubna-

Tak sobie pomyslalam o Elsi. Ostatnio sie nie pojawia, ciekawe co tam u niej...
Stary 2010-01-21, 18:51   #3596
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o tym przesądzie, mojego kolegi z pracy zona została poproszona na chrzesną, zgodziła się w momencie, nikt jednak nie wiedział ze jest w ciązy, a i ona nie zdawała sobie sprawy ze sa jakies przesady. Po jakims czasie wszyscy sie dowiedzieli ze była w ciazy i zaczeła sie zj....ka ze jak mogła sie tak zachowac itd. Dla mnie to jakas bzdura. W jakiejs religii jest nawet cos takiego ze kobieta mająca @ nie ma prawa wejsc do kościoła, ale nie pamietam jakiej. A tu to zwykły zabobon. Może napisze tak:"To czego sie obawiałem spotkało mnie" jakos tak chyba to szło
Bezsensowne wywoływanie poczucia winy i lęku. Nic więcej. W dodatku w religii chrześcijańskiej absolutnie zakazane (a tu o zgrozo dotyczy sakramentu), a wiele osób uważających się za wierzących ma to za nic.

Ale nawet te drobne przesądy często robią ludziom krzywdę. Jak ktoś wychodzi rano z domu z nastawieniem, że piątek zły początek, to podświadomie prowokuje taki przebieg zdarzeń, który dla niego będzie niekorzystny. Już nie mówiąc o zatroskanej minie, która w kontaktach z ludźmi może być decydująca w tym, czy załatwimy sprawę, czy nie.

Stary 2010-01-21, 19:32   #3597
ninuska
Zadomowienie

beatrice1234 A jest ten salon co na Sienkiewicza w Kielcach???? Ciekawa własnie jestem bo może jest tam taniej?? Ja przymierzałam tę tiulową i extra wygląda ale nie na manekinie tylko na kimś I ten ercu jest bombowy

ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 19:50   #3598
beatrice1234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
beatrice1234 A jest ten salon co na Sienkiewicza w Kielcach???? Ciekawa własnie jestem bo może jest tam taniej?? Ja przymierzałam tę tiulową i extra wygląda ale nie na manekinie tylko na kimś I ten ercu jest bombowy
Z tego co widze na stronie i co mowiła pani w salonie to nie ma tego salonu w Kielcach. Ja tez przymierzałam taką tiulową i super jest, a na stronie masakra w zyciu bym na nia uwagi nie zwrociła. Moze tą samą przymierzałyśmy?! bo ta tez w ecru była

Stary 2010-01-21, 19:54   #3599
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
Z tego co widze na stronie i co mowiła pani w salonie to nie ma tego salonu w Kielcach. Ja tez przymierzałam taką tiulową i super jest, a na stronie masakra w zyciu bym na nia uwagi nie zwrociła. Moze tą samą przymierzałyśmy?! bo ta tez w ecru była
a ktora to? bo nie moge znalesc strony tego salonu
Stary 2010-01-21, 20:00   #3600
beatrice1234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a ktora to? bo nie moge znalesc strony tego salonu
http://www.vivienvigo.com/galeria.htm

ja przymierzałam model selesa i ta mi sie najbardziej podobała, ale na zdjeciu to tragedia, była tez siriana tez nawet ładnie ale zobaczyłam sie z boku i wyglądałam jakbym w ciązy była, hehe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości